10.12.13

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Χρηματοδοτήθηκε η παράκαμψη του χωριού Δάρα

Ένα χρόνιο αίτημα των χωριών Δροσιά, Πελεκανάδα, Μηλιώτη, Κουρτάκι, Βλάση, Παπαφλέσσα ήταν να βγει ο δρόμος που οδηγεί στα χωριά αυτά εκτός του χωριού Δάρα αφού μέσα στο συγκεκριμένο χωριό ο δρόμος ήταν πολύ στενός και μεγάλα οχήματα αδυνατούσαν να τον διασχίσουν.   
Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε αυτές τις μέρες αφού ο δρόμος της  παράκαμψη του χωριού Δάρα  χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την αξιολόγηση από τη Διαχειριστική Αρχή. 
Το σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει ο δήμος Μεσσήνης. 
 Το έργο αφορά νέα χάραξη για την παράκαμψη και παράλληλα βελτίωση των διασταυρώσεων με τον υπάρχοντα δρόμο Δάφνη-Δάρα-Δροσιά. 
Η νέα χάραξη θα ξεκινάει από την υπάρχουσα οδό και στη συνέχεια θα αναπτύσσεται νότια του χωριού ακολουθώντας περίπου το ίχνος αγροτικού υπάρχοντος χωματόδρομου. 
Το συνολικό μήκος της νέας χάραξης θα είναι 1206,42 μέτρα. Το πλάτος του δρόμου θα είναι 7,50 μέτρα και το χωμάτινο έρεισμα 1,50 μέτρα. Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες. 
Ως ημερομηνία λήξης προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίστηκε η 31 Δεκεμβρίου 2015.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.100.000 ευρώ εκ των οποίων οι 150.000 ευρώ είναι για την αγορά των εδαφικών εκτάσεων που θα περάσει ο δρόμος.
Β.Μ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου