20.12.13

«Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς»

 Την πλήρη υποστήριξη του νέου θεσμού «Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς» εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με μήνυμά του, που μετέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στην ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της Διαφθοράς» η οποία πραγματοποιήθηκε , στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.
«Η κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως το νέο θεσμό και θα στηρίξει την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου όπως θα εφαρμόζεται από τον Εθνικό Συντονιστή. Πρέπει όλοι μαζί με όλες μας τις δυνάμεις να εξοστρακίσουμε τη διαφθορά από τη χώρα μας, από την κοινωνία μας» τονίζει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.
Την πλήρη υποστήριξη «στο δύσκολο έργο» που έχει αναλάβει ο νέος θεσμός εξέφρασε και ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κάνοντας την εισαγωγική ομιλία της ημερίδας ενώ από την πλευρά του ο κ. Κεδίκογλου,  χαρακτήρισε τη διαφθορά ως «σαράκι» που «κατατρώει την οικονομία μας, την κοινωνία μας, και το οποίο πρέπει να εξοντώσουμε».
Ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, υπογράμμισε ότι «σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την κρίση στον οικονομικό τομέα και έχει αποτελέσματα σε όλα τα επίπεδα, η στάση μιας κοινωνίας να αλλάξει , να προχωρήσει μπροστά, να κάνει καινούργια πράγματα και να αναδείξει τις υγιείς δυνάμεις είναι το πιο βασικό και το πιο ουσιαστικό κομμάτι».
Από την πλευρά του Ιωάννης Τέντες, Εθνικός Συντονιστής κατά της Διαφθοράς, επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κάνοντας την παρουσίαση του νέου θεσμού εξήγησε ότι «Η πρωταρχική και θεμελιώδης αρμοδιότητα του Εθνικού Συντονιστή είναι η διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για την πρόληψη και καταστολή των φαινομένων Διαφθοράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου