5.12.13

ST-ART APP: ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στον τομέα της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Ραβέννα - ΙΤΑΛΙΑ, 20-22 /11/2013 Εναρκτήρια Συνάντηση
όλων των εταίρων

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ST-ART APP” στην Ραβέννα της Ιταλίας. Σκοπός του χρηματοδοτούμενου  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή “ST-ART APP” προγράμματος είναι η ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων στο πεδίο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η έναρξη του Προγράμματος έγινε από το Fondazione Flaminia, επικεφαλή εταίρο του Κονσόρτσιουμ, το οποίο απαρτίζεται από 10 εταίρους σε που εδρεύουν σε 6 Ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα τους εξής: 1) Fondazione Flaminia (Ιταλία), 2) Ecipar Di Ravenna (Ιταλία), 3) Panebargo Di Daniele Panebargo & C. S.A.S. (Ιταλία), 4) Centar za mediteranske studije Dubrovnic Sveucilista u Zagrebu (Κροατία), 5) Foreningen af Laerere i Erhvervsokonomi (Δανία), 6) Highland Opportunity Limited (Μ. Βρετανία), 7) Universidade de Evora-Laboratorio in HERanca CULtural Estudo e Salvaguarda (HERCULES) (Πορτογαλία), 8) Ecipar Emilia Romagna (Ιταλία), 9) Institute for Social & European Studies (Ουγγαρία) και 10) Μανιατάκειον Ίδρυμα (Ελλάδα). Εκ μέρους του Μανιατακείου Ιδρύματος παραβρέθηκαν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθηγητής Andrea Nanetti και η διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου.

Το “ST-ART APP” τελεί υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Leonardo da Vinci και απευθύνεται σε άνεργους και άεργους νέους προκειμένου να αναπτύξουν αλλά και να αυξήσουν δεξιότητες για αυτό-επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς επίσης και δεξιότητες για αυτό-απασχόληση  στο πεδίο των δημιουργικών επιχειρήσεων και της αξιοποίησης της ιστορικής-καλλιτεχνικής κληρονομιάς. Σύμφωνα με το “ST-ART APP” πρόγραμμα οι εταίροι για 2 χρόνια θα συνεργαστούν προκειμένου να φτιάξουν μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα για τα λειτουργικά συστήματα iOs και Android, η οποία θα επιτρέψει στους νέους αλλά και στους ενήλικες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους προκειμένου να εκκινήσουν την επιχείρησή τους.     

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης, οι εταίροι συμφώνησαν στον προγραμματισμό του προγράμματος σύμφωνα με τους σκοπούς του “ST-ART APP” και σχεδίασαν τις μελλοντικές τους δράσεις.


«Το“ST-ART APP”, όπως εξήγησε ο διευθυντής του Fondazione Flaminia κος Antonio Penso, πέρα από ότι καθιστά άμεσα διαθέσιμες στο ευρύ κοινό ηλεκτρονικές πλατφόρμες για tablets και smart phones, αποτελεί το πρώτο βήμα για την οικοδόμηση ενός δικτύου εθνικών και διεθνών εταίρων που συμμετέχουν στον σχεδιασμό του έργου, που σκοπό έχει την ενίσχυση των δεξιοτήτων των νέων να αναπτύσσουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου