26.1.13

Μονιμότητα ΤΕΛΟΣ και στο Στρατό;

Έγγραφο-σοκ προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, με το οποίο ζητούνται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα, φέρνει τα πάνω κάτω σ΄ όσα γνώριζαν μέχρι στιγμής οι στρατιωτικοί.
Το έγγραφο έχει την υπογραφή του ΣΥΣΜΕΔ, ο οποίος σύμφωνα με το onalert.gr, σπάνια "μιλά" και δεν υπερβάλει. 
Συνεπώς τα όσα αναφέρονται σ΄ αυτό ως ερωτήματα προς τον κ. Κωσταράκο είναι ιδιαίτερα σημαντικά και πρέπει να απαντηθούν άμεσα.
Ρωτά λοιπόν τον Α/ΓΕΕΘΑ ο ΣΥΣΜΕΔ:
"Κε Αρχηγέ.
Δια του παρόντος σας μεταφέρουμε την έντονη δυσφορία και απογοήτευση των μελών μας, αλλά και πλήθους συναδέλφων μας, στη διαρροή πληροφοριών που φέρνει το Συμβούλιο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) να συζήτησε και πολύ σύντομα να εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών (δια του ΥΠΕΘΑ) τα κάτωθι:
- Κατάρτιση νέου μισθολογίου των Ελλήνων στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μισθού, και συνεπακόλουθα των όποιων εναπομεινάντων επιδομάτων, στο φέροντα βαθμό και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012 καταργουμένου του επιδόματος εξομάλυνσης.
- Νομοθέτηση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας (χωρίς τον υπολογισμό πλασματικών ετών, ο οποίος καταργείται) για όλα τα στελέχη των
Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και αυτών που ήδη θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αιτήθηκαν αποστρατείας σύμφωνα, με τα νόμιμα, αλλά οι αιτήσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμη (κατά το χρόνο δημοσιεύσεως του ως άνω φερόμενου νομοθετήματος) αποδεκτές ή δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.
- Αλλαγή του νομικού/θεσμικού πλαισίου εξελίξεως των Υπαξιωματικών εκ παραγωγικών σχολών προς τα χείρω, με κατάργηση της μονιμότητας των Υπαξιωματικών λοιπών θεσμών και την περιοδική κρίση τους (ανά 5ετία) με σύναψη σύμβασης εργασίας..
Κε Αρχηγέ.
Παρακαλούμε για την ενημέρωσή μας και τη διάψευση ή επιβεβαίωση των ανωτέρω πληροφοριών.
onalert.gr

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ .... Έκανα λάθος για την Ελλάδα

Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί εξηγεί γιατί έπεσε έξω στην πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ.

Τον έχουν αποκαλέσει «προφήτη της κρίσης» και «Δρ.Συμφορά», γιατί θεωρείται ο πρώτος που είχε προβλέψει την αμερικανική κρίση του 2006.

Έκτοτε οι ειδικοί και τα μέσα ενημέρωσης κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν μία πρόβλεψη από τον Νουριέλ Ρουμπίνι, καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης.

Μόλις πέρσι στη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο Ρουμπινί είχε προβλέψει ότι «η Ελλάδα θα αποχωρήσει από το ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες». Είναι φανερό ότι η πρόβλεψή του δεν έχει επαληθευθεί.

Σε συνέντευξή του προς την Online έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel ο Ρουμπινί ερωτάται: πού οφείλεται το γεγονός ότι ο «προφήτης της κρίσης» διαψεύδεται;

Η απάντηση του Ρουμπινί: «Την περασμένη χρονιά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματοποίησε μία σχετικά ριζοσπαστική στροφή με το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων.

Νομίζω ότι όλοι εξεπλάγησαν από αυτό. Αλλά και η ίδρυση του μόνιμου Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) βοηθά τα ευρωπαϊκά κράτη και τις τράπεζες. Με τη δημοσιονομική και τραπεζική ένωση οι Ευρωπαίοι εξετάζουν μία ενίσχυση του ενοποιητικού σχεδίου τους.

Και εν τέλει έχει αλλάξει η στάση των Γερμανών: αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι εφικτή μία συντεταγμένη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, ενόσω βρίσκονται σε κίνδυνο η Ιταλία και η Ισπανία. Και ότι η κρίση της Ελλάδας θα μπορούσε να επεκταθεί σε χώρες όπως η Κύπρος».

Οι προβλέψεις συνεχίζονται

Φυσικά ο Ρουμπινί συνεχίζει τη διατύπωση προβλέψεων, αφού αυτή είναι η δουλειά του. Έχει ιδρύσει άλλωστε και εταιρία consulting που ειδικεύεται σε προβλέψεις του είδους. Αλήθεια, ρωτάει ο δημοσιογράφος του Spiegel Online, μήπως τυχόν διαμαρτυρήθηκαν κάποιοι πελάτες του επειδή εισάκουσαν τις συμβουλές του και πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας; «Όχι» απαντά ευθέως ο Ρουμπινί και εξηγεί:

«Κάνω ιδιαίτερα λεπτομερείς προβλέψεις, οι οποίες όμως πολλές φορές δεν γίνονται αντιληπτές, παρά μόνο ως τίτλοι. Για παράδειγμα ήμουν ένας από τους πρώτους που προέβλεψαν τις ακριβείς επιπτώσεις του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, αλλά και της ενδεχόμενης τραπεζικής ένωσης. Δεν υπάρχουν πολλοί που ταξιδεύουν, όπως εγώ, για δύο εβδομάδες και συνομιλούν (με τους υπευθύνους) στη Μαδρίτη, τη Ρώμη, το Βερολίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και την Αθήνα, για να βγάλουν στη συνέχεια τα συμπεράσματά τους».

Τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω συρρίκνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας; Ο Νουριέλ Ρουμπινί δηλώνει στο Spiegel Online, ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στις χώρες της κρίσης, ώστε να εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους.

Επιπλέον, τονίζει ο «προφήτης της κρίσης», χώρες όπως η Γερμανία θα πρέπει να ενισχύσουν την εσωτερική τους ζήτηση μειώνοντας τη φορολογία, ενώ η ΕΚΤ θα πρέπει να χαλαρώσει ακόμα περισσότερο την νομισματική της πολιτική: dw.de

Κομπίνα με πολυτελή ελληνικά ΙΧ με βουλγάρικες πινακίδες

Μεγάλα εκτιμάται ότι είναι τα διαφυγόντα κέρδη του δημοσίου με τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα τζιπ μεγάλου κυβισμού, που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους με βουλγαρικές πινακίδες, παρόλο που όπως αποκαλύπτεται οι κάτοχοί τους είναι Έλληνες.
Οι επιτήδειοι ανοίγουν στην γειτονική χώρα, στο όνομά τους ή στο όνομα κάποιου συγγενή τους, μία «εταιρία» για να δικαιολογήσουν τα αυτοκίνητα και να πληρώσουν βουλγαρικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, που είναι πολύ φθηνότερα από την Ελλάδα.
Το κόλπο είναι παλιό και υπολογίζεται ότι χιλιάδες Έλληνες, κυρίως από τη Μακεδονία και τη Θράκη το εκμεταλλεύονται, ενώ στη συνδρομή τους έχουν οργανωμένα γραφεία στη Βουλγαρία που αναλαμβάνουν να τους εξυπηρετήσουν.
Έγιναν όμως αντιληπτοί από το ΣΔΟΕ, το οποίο σε συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, επιδόθηκε σε ελέγχους και αν διαπιστωθεί ότι το «ύποπτο» αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρία η οποία δεν εμφανίζει έσοδα από πραγματική επιχειρηματική δραστηριότητα, επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής, οι έλεγχοι δεν πτόησαν του επιτήδειους και τώρα δηλώνουν οτι μπορούν με άλλο τρόπο νόμιμα και χωρίς οι «ενδιαφερόμενοι» να κινδυνεύουν από τον ελληνικό νόμο να προμηθευτούν πινακίδες Βουλγαρίας...
Πάντως το κόλπο δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο, αλλά και ιταλικό, καθώς παρόμοια κυκλώματα δρουν και στην Ιταλία.

"Χρυσαυγίτες" σε ομιλία του Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη

Μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία πρόσφατα επιχείρησαν να δημιουργήσουν προβλήματα σε ελληνικούς φοιτητικούς συλλόγους δύο κολεγίων της Νέας Υόρκης, καθώς και σε ομογενειακούς φορείς, παρέστησαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, σε κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του Μεταπτυχιακού Κέντρου του Δημοτικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (CUNY), στο Μανχάταν. 

Σύμφωνα με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, διέκριναν τουλάχιστον τέσσερις γνωστούς ομογενείς Χρυσαυγίτες, ντυμένους στα μαύρα. 
 Ο ένας εξ αυτών, περίμενε όρθιος σε μια πλευρά του αμφιθεάτρου, μαζί με αρκετά άλλα άτομα, που ήθελαν να υποβάλουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα. Επειδή όμως ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους οι διοργανωτές της εκδήλωσης είχε ολοκληρωθεί, τόσο ο φερόμενος ως Χρυσαυγίτης, όσον και πολλοί άλλοι, δεν μπόρεσαν τελικά να κάνουν ερώτηση στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα πάντα με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, στο τέλος της εκδήλωσης, οι Χρυσαυγίτες κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να γίνουν έγκαιρα αντιληπτές οι ύποπτες κινήσεις τους και να ειδοποιηθεί
η ασφάλεια του πανεπιστημίου, η οποία τους απομάκρυνε, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα περαιτέρω επεισόδιο.

Στο μεταξύ, σε όλες τις ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, όπως και στην προαναφερθείσα εκδήλωση, ο κ. Τσίπρας μίλησε για τη "ναζιστική συμμορία" της Χρυσής Αυγής που απειλεί τον κοινωνικό ιστό της χώρας, όπως τόνισε επανειλημμένα.

ΑΤΤΙΚΗ - Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι την Τρίτη

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί, αποφάσισαν σήμερα οι εργαζόμενοι όλων των σωματείων των μέσων μαζικής μεταφοράς μετά από μια μαραθώνια σύσκεψη, στα γραφεία της πρώην ΕΘΕΛ, στην περιοχή του Ρέντη.

   Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, όπως είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στις Οδικές συγκοινωνίες (ΟΣΥ), ενώ τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος δεν θα λειτουργούν έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. 

   Επιπλέον, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου.

   Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.
  
Η σημερινή συνεδρίαση έγινε σε κλίμα έντασης, καθώς πολλοί επέρριψαν ευθύνες σε συνδικαλιστές του μετρό για τους χειρισμούς τους στο θέμα. Πάντως, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και συνεχίζουν να διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα αναγνωρίζουν τις εργασιακές τους ιδιαιτερότητες και όχι εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο.

   Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ , ο πρόεδρος του σωματείου τεχνικών και εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απ. Ραυτόπουλος «πρέπει άμεσα, σήμερα να ξεκινήσει ένας πραγματικός και ειλικρινής διάλογος με την κυβέρνηση χωρίς προαπαιτούμενα, για την υπογραφή νέας επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Η τυφλή σύγκρουση δεν οδηγεί πουθενά».

Σπάρτη: Με κονδύλια από το ΕΣΠΑ η κατασκευή του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του παραλιακού δρόμου στο Κυπαρίσσι Λακωνίας

Υπογράφηκε στα γραφεία της περιφέρειας Πελοποννήσου η σύμβαση κατασκευής του έργου για την αντιμετώπιση της διάβρωσης του οδοστρώματος στον παραλιακό δρόμο του οικισμού Παραλίας, στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, που αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό. 
 Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 745.000 ευρώ και χρόνο υλοποίησης το καλοκαίρι του 2013. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την υπογραφή της σύμβασης, ανακοίνωσε ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα δοθεί σε δημοπρασία η κατασκευή του δρόμου στο Φωκιανό, ο οποίος θα συνδέσει την παραλιακή Κυνουρία με την ανατολική Λακωνία.
«Πρόκειται για καίρια παρέμβαση που εντάσσεται στο σχεδιασμό του ανατολικού παραλιακού άξονα της Πελοποννήσου, για τον οποίο έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση της μελετητικής προσέγγισής του και τον έχουμε χαρακτηρίσει έργο σημαία για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020. Όταν ολοκληρωθεί και αυτός ο οδικός άξονας η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι η Περιφέρεια με το πιο σύγχρονο οδικό δίκτυο στη χώρα» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης.

Facebook: Ποζάρουν γυμνοί στο χιόνι & σαρώνουν τα Likes

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα μία καινούρια μανία έχει πιάσει τους χρήστες στο Facebook και παρά το γεγονός ότι μετράει μόλις τέσσερις ημέρες, συνεχώς κερδίζει οπαδούς.
Η 40χρονη Λίαν Μάιερς (Leanne Myers) ανέβασε κάποια στιγμή στο προφίλ της μια φωτογραφία της όπου πόζαρε μαζί με τη γειτόνισσά της, Ντάνιελ Σμιθ (Danielle Smith) έξω στο χιόνι, φορώντας κι οι δύο μόνο τα εσώρουχά τους.

Αν και το μόνο που ήθελαν εκείνη τη στιγμή ήταν να σπάσουν πλάκα με τους φίλους τους, το αστείο άρεσε σε πολλούς και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί η σελίδα “Wiltshire "Lets get naked in the snow", η οποία αυτή τη στιγμή μετράει περισσότερα από 7.570 μέλη. Μάλιστα, έχει πλέον τη δική της ιστοσελίδα, ενώ έχει παρουσία και στο Twitter.
Ο αριθμός των φωτογραφιών που έχουν ανεβάσει στη σελίδα ξεπερνούν τις 250 και συνεχώς αυξάνονται με ανθρώπους όλων των ηλικιών και με πολλή τρέλλα να ποζάρουν γυμνοί στο φωτογραφικό φακό, κρύβοντας με διάφορα αντικείμενα τα επίμαχα σημεία. Άλλωστε, το Facebook ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική, όσον αφορά το γυμνό που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.
Η Λίαν δήλωσε ότι δεν μπορεί να πιστέψει τις διαστάσεις που έχει πάρει η πλάκα της, ενώ αποκάλυψε ότι της έχουν στείλει φωτογραφίες μέχρι κι από το Αμπού Ντάμπι.
«Είναι απλά καταπληκτικό, πραγματικά δεν είχα καμία ιδέα ότι θα απογειωνόταν με αυτό τον τρόπο. Οι άνθρωποι έχουν στα αλήθεια το αγκαλιάσει και ναι μεν πολλές από τις φωτογραφίες προέρχονται από φίλους φίλων, αλλά τώρα υπάρχουν και πολλές που προέρχονται από ανθρώπους που δεν ξέρω».
Τέλος, διευκρίνισε ότι «όλοι οι καλοί χωράνε» ότι δε χρειάζεται κάποιος να μένει στο Wiltshire όπου μένει η ίδια, προκειμένου να στείλει φωτογραφία. «Έδειξαν ενδιαφέρον από το Αμπού Ντάμπι μέχρι και την Αμερική και οι άνθρωποι μου γράφουν στα μηνύματά τους "δεν είμαστε στο Wiltshire, μπορούμε να στείλουμε μια φωτογραφία;». «Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι από οπουδήποτε, εφ 'όσον οι φωτογραφίες είναι καλαίσθητες», τόνισε η Λίαν.
Μάλιστα, η ίδια εξέφρασε την επιθυμία να βγει κάτι καλό από όλη αυτή την «τρέλα», προκειμένου να μαζέψει χρήματα για να βελτιωθεί ο εξοπλισμός του νοσοκομείου που τη βοήθησε να γεννήσει πρόωρα την κόρη της 12 χρόνια πριν, καθώς επίσης, ενός δεύτερου νοσοκομείου όπου σε ηλικία δύο ετών η κόρη της έκανε σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά.
Εκτός από τη σελίδα της Λίαν, άλλη μία σελίδα στο Facebook, η Naked In The Snow 2013” δημιουργήθηκε τώρα τον Ιανουάριο κι ήδη μετράει 6.806 μέλη, ενώ οι διαχειριστές της έχουν κάνει και δεύτερη, τη “Let's Get Naked In The Snow 2013” με 3.087 μέλη για τις πιο hot φωτογραφίες. Όπως φαίνεται, ο χιονοπόλεμος θεωρείται πλέον ξεπερασμένος…

3 Δημοσκοπήσεις “ ΧΛΩΜΙΑΖΟΥΝ ” τον ΣΥΡΙΖΑ

Τρείς δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο επιβεβαιώνουν την αλλαγή πολιτικών συσχετισμών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μετά την οριστικοποίηση της αποφυγής της χρεοκοπίας, την οποία πιστώθηκε στη συνείδηση των πολιτών η κυβέρνηση Σαμαρά.
Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της “Κάπα Research”για το “Βήμα της Κυριακής”, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 1,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (22,9%-21,2%) και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,5%, το ΠΑΣΟΚ με 7,2%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%.
Σε δημοσκόπη της “Alco” για το “Πρώτο Θέμα”, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 1,5% (24,9%-23,4%), ενώ η Χρυσή Αυγή έχει 9,7%, το ΠΑΣΟΚ 8,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,6%, το ΚΚΕ 5,2% και η Δημοκρατική Αριστερά 4,8%.
Σε δημοσκόπηση της “MRB” για τη “Real News”, η Νέα Δημοκρατία έχει “αέρα” 1,1% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (23,1%-22%), και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,9%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4% και το ΚΚΕ 4,3%.

ΤΣΟΝΤΑ και ξερό ψωμί για τους Αθηναίους - Ξημεροβραδιάζονται στο Youporn

Φανατικοί της πορνογραφικής ιστοσελίδας Youporn είναι οι Αθηναίοι σύμφωνα με τα στατιστικά με τις επισκέψεις για το 2012 που έδωσε το εν λόγω site στη δημοσιότητα, η ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται στην έκτη θέση της λίστας με τις πόλεις από τις οποίες έγιναν τα περισσότερα «χτυπήματα».
Σύμφωνα με τα στατιστικά του γνωστού site με τα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, η λίστα με τις έξι χώρες με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχει ως εξής:
  • ΗΠΑ
  • Γερμανία
  • Γαλλία
  • Ιταλία
  • Μεγάλη Βρετανία
  • Καναδάς
Η λίστα με τις 10 πόλεις με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα έχει ως εξής:
  • Μιλάνο
  • Ρώμη
  • Παρίσι
  • Λονδίνο
  • Βερολίνο
  • Αθήνα
  • Μόναχο,
  • Νέα Υόρκη
  • Πόλη του Μεξικού
  • Βιέννη
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναζητήσεις των επισεκπτών του γνωστού site, τουλάχιστον για τους celebrity τη λίστα των οποίων δίνεται και στη δημοσιότητα:
  • Κιμ Καρντάσιαν
  • Σάρα Τομάσι
  • Πάρις Χίλτον
  • Πάμελα Αντερσον
  • Μεγκαν Φοξ
  • Χαλγκ Χόγκαν
  • Ολβίδο Χορμίγκος Κάρπιο

3χρονο αγγελούδι κοιμήθηκε και δεν ξαναξύπνησε !

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Λαμία μετά τον ξαφνικό θάνατο ενός κοριτσιού, μόλις 3 ετών. 
Το τραγικό της υπόθεσης είναι πως οι συντετριμμένοι γονείς εκτός από τον πόνο τους, έχουν να αντιμετωπίσουν παράλληλα και την τρελή γραφειοκρατία εξαιτίας της οποίας θα πρέπει να περιμένουν τέσσερις ολόκληρες ημέρες για να κηδέψουν το παιδί τους.

Και όλα αυτά επειδή η Ιατροδικαστική υπηρεσία στη Λαμία, υπάρχει μεν, αλλά δεν λειτουργεί επειδή έμεινε πάλι χωρίς νεκροτόμο. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα για να γίνει η νεκροψία νεκροτομή στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 3χρονο κοριτσάκι διακομίσθηκε στις 6:30΄ το πρωί της Παρασκευής στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας σε κωματώδη κατάσταση από τους γονείς του. Οι γιατροί που προσπάθησαν να επαναφέρουν το παιδί δεν τα κατάφεραν, αφού όπως είπαν όταν έφτασε στο νοσοκομείο δεν υπήρχαν ζωτικά σημεία.

Το 3χρονο αγγελούδι είχε νοσηλευτεί όταν γεννήθηκε στο νοσοκομείο "Παίδων" στην Αθήνα για πέντε μήνες περίπου, επειδή έλειπε κάποιο ένζυμο από τον οργανισμό του. Από τότε δεν υπήρξε ποτέ άλλο πρόβλημα. Με υπόδειξη των γιατρών ακολουθούσε συγκεκριμένο διαιτολόγιο χωρίς λιπαρά και όλα ήταν μια χαρά.

Ξαφνικά την Πέμπτη αδιαθέτησε άλλα χωρίς κάποια ανησυχητικά συμπτώματα. Το βράδυ έπεσε για ύπνο και το πρωί της Παρασκευής δυστυχώς δεν ξύπνησε.

Η νεκροψία -νεκροτομή που ζήτησαν οι γιατροί θα δείξει τα ακριβή αίτια θανάτου αλλά «φρενάρει» στη γραφειοκρατία.Star.gr

" ΣΑΡΩΤΙΚΗ "Αστυνομική Επιχείρηση στη Μεσσηνία

Συνελήφθησαν τριάντα εννέα (39) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα οκτώ (148) και έγινε έλεγχος σε τριακόσια δέκα (310)
Επιπλέον πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν εξήντα δύο (162) οχήματα, ενώ κατασχέθηκαν παιγνιομηχανήματα, ποσότητα ναρκωτικών και χρήματα
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (25-1-2013), από το μεσημέρι έως το βράδυ, ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, με τη συμμετοχή αστυνομικών από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια δέκα (310) άτομα, εκ των οποίων εκατόν τριάντα δύο (132) ημεδαποί και εκατόν εβδομήντα οκτώ (178) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν εξήντα δύο (162) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εκατόν σαράντα οκτώ (148) άτομα, από τα οποία πενήντα επτά (57) ημεδαποί και ενενήντα ένας (91) αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα εννέα (39) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για τυχερά παιχνίδια.
  • Τριάντα τέσσερις (34) αλλοδαποί, που διέμεναν παράνομα στην χώρα και σε βάρος των οποίων θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τρία (3) παιγνιομηχανήματα, ποσότητα κάνναβης βάρους -13,6- γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -484,5- ευρώ.
Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν δέκα οκτώ (18) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στη πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πόρνη πολυτελείας το παιδί θαύμα της ενόργανης γυμναστικής !

Η πασίγνωστη Ρουμάνα αθλήτρια Φλορίσα Λεονίντα, μέχρι τα 20 της είχε σαρώσει τα βραβεία στην ενόργανη και σήμερα στα 25 της παρέχει ερωτικές απολαύσεις σε άνδρες.
Το παιδί-θαύμα της ενόργανης όπως την αποκαλούσαν, με τη λαμπρή καριέρα, έχει καταλήξει να εργάζεται ως call girl.

Η ίδια μετά από μια σειρά κατάκτησης μεταλλίων, στα 20 της αποσύρθηκε από τον αθλητισμό και μετακόμισε στη Γερμανία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Μάλιστα ενημέρωσε τους γονείς ότι βρήκε δουλειά ως γυμνάστρια.
 Ωστόσο, τα γερμανικά μέσα δημοσιεύουν φωτογραφίες της σε ερωτικά sites, ενώ επικαλούνται τις οικονομικές δυσκολίες να έχουν οδηγήσει την αθλήτρια σε αυτό το δρόμο 

ΔΑΣΟΣ από χασίς ....σαλονιού σε Γλυφάδα και Βούλα

Υδροπονική κάναβη καλλιεργούσε σε τρία διαμερίσματα στη Γλυφάδα και στη Βούλα Βιετναμέζα, η οποία είχε μάλιστα και βοηθούς συμπατριώτες της. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Νίκαιας, οι αστυνομικοί της οποίας κατέσχεσαν 1.500 δενδρύλλια και 40 κιλά χασίς.

 Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η Βιετναμέζα, η οποία συνελήφθη, είχε αναθέσει την περιποίηση και την προστασία της ...καλλιέργειας, σε τρεις συμπατριώτες της, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.

Το κύκλωμα των Βιετναμέζων με επικεφαλής τη γυναίκα είχε μάλιστα στη ...δούλεψή του έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, που συνελήφθησαν και αυτοί.

Το μεγαλύτερο μέρος το χασίς που παρήγαγαν στα διαμερίσματα οι ...καλλιεργητές από την Ασία, το ...εξήγαγαν.
Την ...παραγωγή που περίσσευε, τη διέθεταν στην ελληνική αγορά, με την βοήθεια του Έλληνα και του Αλβανού.

Στα αζήτητα η σορός της 11χρονης στη Θεσσαλονίκη!

Στα αζήτητα, στο νεκροτομείο του νοσοκομείου «Γεννηματάς», παραμένει η σορός της 11χρονης που το μεσημέρι της Τρίτης «έσβησε» όταν παρασύρθηκε από σχολικό λεωφορείο, ενώ διέσχιζε με το ποδήλατό της την οδό Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη.

Η κυρία (45-50 χρόνων) που εμφανίστηκε στο νοσοκομείο και δήλωσε ότι είναι η γιαγιά της προκειμένου να παραλάβει τη σορό του παιδιού, τελικά δεν ήταν και ψευδώς δήλωσε συγγένεια με το άτυχο κορίτσι.

Η γυναίκα, Βουλγαρικής υπηκοότητας, προσήχθη στην αστυνομία και εξετάστηκε από τους αστυνομικούς και διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία συγγενική σχέση με το παιδί. Το διαβατήριο που προσκόμισε στην Αστυνομική Διεύθυνση και υποστήριξε ότι ανήκει στην 11χρονη ήταν πλαστό ή κλεμμένο αφού είχε στοιχεία άλλου παιδιού που ζει στη Βουλγαρία.

Οι Αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες για να εντοπίσουν τους γονείς της 11χρονης που μέχρι σήμερα είναι άφαντοι, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το κορίτσι βρέθηκε στην Ελλάδα, όπως και τις συνθήκες διαβίωσής του.

ΝΤΡΟΠΗ - ΕΧΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ;

Μας το μετέφερε φίλος της σελίδας και μείναμε έκπληκτοι !
Είναι απίστευτο  ότι  η ζωή ή ..ο  θάνατος κάποιων ασθενών για ορισμένους συνδικαλιστές  ωχριά μπροστά στην κακώς εννοούμενη  συνδικαλιστική αλληλεγγύη .
Διαβάστε το αδιανόητο γεγονός για τον πολιτισμό μας (...εάν διαθέτουμε )  που συνέβη χθές το πρωί σε μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής .
Ασθενείς είχαν  εισαχθεί στα χειρουργία για άμεσες επεμβάσεις που θα έκριναν  σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και την ζωή των ασθενών .
Ξαφνικά στις 10.30 το συνδικάτο εργαζομένων του Νοσοκομείου κηρύσσει τετράωρη στάση  ( 11.00 -15.00 ) εργασίας σε …..συμπαράσταση των εργαζομένων του Μετρό που την ίδια στιγμή κάνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις εγκαταστάσεις στα Σεπόλια .
Η αντίδραση των γιατρών ( προς τιμή τους )  ήταν άμεση  αρνούμενοι να κάνουν τους ασθενείς ομήρους μιάς κάστας  εργαζομένων    και προχώρησαν στις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις  παρά τις έντονες αντιδράσεις των …..κ.κ.Συνδικαλιστών

ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ: Οι τράπεζες παρακρατούν ακόμη και το επίδομα ανεργίας

Είσαι άνεργος; Αν ναι, μάλλον δεν έχεις και πολλά δικαιώματα..
Αυτό επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά στην Ελλάδα του 2013.
Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) έστειλε επιστολή στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή στην οποία καταγγέλει ότι οι τράπεζες παρακρατούν ακόμα και το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ σε περιπτώσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, η Εθνική Τράπεζα «εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι τα επιδόματα καταβάλλονται σε λογαριασμούς της ίδιας και φτάνει στο σημείο να τα παρακρατεί από άνεργους οφειλέτες». Αυτή η απίστευτη τακτική συμβαίνει χωρίς φυσικά οι κάτοχοι των λογαριασμών να έχουν συμφωνήσει σε αυτό.
Άλλωστε πως θα μπορούσαν να συμφωνήσουν αφού από αυτό και μόνο αυτό το επίδομα περιμένουν να επιβιώσουν...
Η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να επιβάλει κυρώσεις σε όσα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παραβιάζουν τα δικαιώματα των δανειοληπτών.
Καλό θα ήταν οι τράπεζες να ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο για τα "μεγάλα κεφάλια" που τους χρωστούν εκατομμύρια και όχι να βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα τους άνεργους πολίτες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-Έγραφε μηνύματα και έπεσε σε ...κανάλι !

Αυτά συμβαίνουν όταν στέλνεις μηνύματα την ώρα που περπατάς και δεν κοιτάς τον δρόμο...
Απαθανατίστηκε σε βίντεο η σκηνή όπου μία γυναίκα έπεσε μέσα σε κανάλι στο Μπέρμιγχαμ, την στιγμή που προσπαθούσε να στείλει ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο.
Η γυναίκα στάθηκε τυχερή, καθώς τη εκείνη την ώρα βρισκόταν στο σημείο ένας περαστικός, ο οποίος την βοήθησε να βγει από το κανάλι.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στον Ταΰγετο

Με ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κάνει γνωστό ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνον με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 28ο έως το 42ο χλμ της Ε. Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.

Ξεφτιλισμένε, καραγκιόζη, βλάκα Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε από το στούντιο του ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά όταν ο Παύλος Χαϊκάλης, ο άλλος καλεσμένος, τον αποκάλεσε ξεφτιλισμένο, καραγκιόζη και βλάκα!
«Πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε : «σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις».
«Είσαι ξεφτιλισμένος», του ανταπάντησε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «εγώ ψέματα για να πάρω ψήφους δε λέω».

«Είσαι καραγκιόζης και βλάκας. Πας αλλού το θέμα», του είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε.
Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-Προβάδισμα για τη ΝΔ

Προηγείται με 0,4% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, ενώ στο 12,2% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα Παραπολιτικά, πρώτη βρίσκεται η ΝΔ με 25,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 8,8% και το ΠΑΣΟΚ 5,3%.

Ακολουθεί η Δημοκρατική Αριστερά με 5,2% και το ΚΚΕ με 5%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 4,8%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα από τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης σε θέματα αιχμής όπως η τρομοκρατία, οι καταλήψεις και οι απεργιακές κινητοποίησεις προκύπτει η υπεροχή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν πρέπει να επιταχθούν οι απεργοί στο μετρό το 54,1% απαντά θετικά και το 41,9% αρνητικά. Μόλις 4% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει/δεν απαντά. Για την ανακατάληψη των δημοσίων κτιρίων το 79,5% των πολιτών δηλώνουν σύμφωνοι και μόλις το 17,6% διαφωνεί.

Ζεσταίνουν τις μηχανές οι αγρότες

Στους δρόμους βγήκαν από το πρωί οι αγρότες της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.
Μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών Δράμας έχουν παρατάξει τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε τρία σημεία της εθνικής οδού Δράμας - Καβάλας και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του «Σκαρή», στη Μαυρολεύκη και στη διασταύρωση των Κοκκινογείων.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί αν θα κλείσουν κάποιο τμήμα των δρόμων.

Τα μέλη του Αδέσμευτου Συλλόγου Αγροτών, που έχουν στο πλευρό τους το Εργατικό Κέντρο της πόλης και τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο, επισημαίνουν ότι αυτό θα αποφασιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και θα έχει άμεση συνάρτηση με τις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο κατά τη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου στον Πλαταμώνα.

Επίσης, σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται και οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την σύσκεψη των εκπροσώπων των αγροτικών Ομοσπονδιών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα.

Στην σύσκεψη αποτιμήθηκε η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε και μετά την άκαρπη συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ωστόσο, και εδώ, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σήμερα στο πλαίσιο πανθεσσαλικής συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας.

Γιατί μια μπριζόλα ισοδυναμεί με 600 τσιγάρα;

Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε;

Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.
Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.

Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;

2+1 λύσειςΗ πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.

Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.

Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.

Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας: pathfinder.gr

Λήγει στις 15 Φεβρουαρίου η προθεσμία απογραφής των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ έως τις 15 Φεβρουαρίου για απογραφή συνταξιούχων δίνει ο  Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών. 
Η παράταση αφορά τους συνταξιούχους που δεν απογράφηκαν μέσα στην καθορισμένη προθεσμία, η οποία έληξε στις 4/1/2013.  Οι συνταξιούχοι μπορούν να  προσέρχονται έως τις 15/2/2013 για εκπρόθεσμη απογραφή στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ, με φυσική παρουσία και στα περιφερειακά τμήματα για απογραφή δι' αντιπροσώπου, ενώ μετά τη 15/2/2013 η απογραφή θα γίνεται μόνο στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση μπορούν να αναζητηθούν από το site του Οργανισμού. Επισημαίνεται ότι έχει ήδη ανασταλεί η χορήγηση της σύνταξης για όσους συνταξιούχους δεν απογράφηκαν εμπρόθεσμα. Η σύνταξη θα επαναφέρεται για τους εκπρόθεσμα απογραφέντες, ανάλογα με τη ροή καταβολής συντάξεων, μέσω του ενιαίου συστήματος ελέγχου και πληρωμών συντάξεων της ΗΔΙΚΑ.

Οι συνταξιούχοι θα  πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:


 1. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ (κάρτα  κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).

Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευσή του στο πιστωτικό ίδρυμα ή ΕΛΤΑ να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του. Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λπ.).

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στη ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.

Ο μηχανισμός αδυνατεί να εισπράξει μέρος από τα πρόστιμα του ΣΔΟΕ

ΑΔΥΝΑΜΙΑ είσπραξης των προστίμων του ΣΔΟΕ παραδέχεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, «η είσπραξη προστίμων που επιβλήθηκαν συνεπεία ελέγχων που διενήργησε το ΣΔΟΕ καθίσταται δυσχερής λόγω του μεγάλου ύψους αυτών αλλά και του γεγονότος ότι οι υπόχρεοι καταβολής τους –φυσικά ή νομικά πρόσωπα– στερούνται, στις πλείστες των περιπτώσεων, περιουσιακών στοιχείων κατά το χρόνο επιβολής και βεβαίωσης αυτών».

    Από το έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή προκύπτει ότι οι εκθέσεις που έχει αποστείλει το ΣΔΟΕ στις αρμόδιες δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες και τα τελωνεία της χώρας από το 2009 έως τις 30 Νοεμβρίου 2012 για τις περαιτέρω δικές τους ενέργειες επί θεμάτων προστίμων και οφειλών φορολογουμένων ανέρχονται σε 116.648.

Η απάντηση διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κ. Τριαντάφυλλου, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί αν υπάρχουν συνολικά απογραφικά στοιχεία για τους ελέγχους που έχουν διενεργηθεί από το ΣΔΟΕ από το 2009 έως και σήμερα και ποιο είναι το σύνολο των προστίμων που έχουν επιβληθεί και το ποσό που έχει εισπραχθεί.

Ερώτηση για επιδόματα τυφλών


«Όταν, σε 59.000 συμπολίτες μας με αναπηρία, έχει διακοπεί η σύνταξη για μήνες, καθώς περιμένουν να εξετασθούν από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, κάποιοι άλλοι «δήθεν τυφλοί», δεν επέστρεψαν τα χρήματα από τα παρανόμως χορηγηθέντα επιδόματα τυφλότητας και δεν υπήρξε καμιά  κύρωση στους παρανομούντες γιατρούς που πιστοποιούσαν την τυφλότητα, καταγγέλλει ο Βουλευτής Μαγνησίας Πάρις Μουτσινάς».

Ειδικότερα στην ερώτησή του στη Βουλή προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας, Εργασίας  Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, και Οικονομικών μεταξύ των άλλων αναφέρει:

Το Υπουργείο Υγείας τον Αύγουστο του 2011 ανακοίνωσε ελέγχους σε δώδεκα περιοχές της χώρας, μετά τη διαπίστωση της παράνομης χορήγησης επιδομάτων τυφλότητας, καθώς στις περιοχές αυτές ο αριθμός των ατόμων με βαριά αναπηρία ήταν μικρότερος από τον αντίστοιχο αριθμό ατόμων με τύφλωση, παρότι, όπως είναι φυσικό, όσοι δικαιούνται επίδομα βαριάς αναπηρίας είναι περισσότεροι διότι πρόκειται για άθροισμα πολλών αναπηριών.
Οι έλεγχοι των Επιθεωρητών Υγείας ξεκίνησαν, μετά από εντολή της τότε ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, στην Άρτα, στα Γρεβενά, στην Άμφισσα, στη Φλώρινα, στη Σπάρτη, στα Σάμο, στη Χίο, στο Καρπενήσι, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είχε ανακοινώσει, μάλιστα, ότι θα τιμωρηθούν οι επίορκοι υπάλληλοι που έδιναν πλαστά πιστοποιητικά τυφλότητας και ότι θα αναγκασθούν όσοι τα εισέπρατταν παράνομα να επιστρέψουν τα χρήματα που συνολικά ανέρχονταν σε 1,5 δις ευρώ.
Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1.Ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι για τα παρανόμως χορηγηθέντα επιδόματα τυφλότητας;
2.Ποιοι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί υπέστησαν κυρώσεις για τις παράνομες πιστοποιήσεις αναπηρίας και τι είδους κυρώσεις;
3.Επεστράφησαν χρήματα από επιδόματα σε μη δικαιούχους και σε τι ποσό ανέρχονται αυτά;

Ζητείται επίσης, να κατατεθούν αναλυτικά όλα τα πορίσματα των ελέγχων που έγιναν για τα παρανόμως χορηγηθέντα επιδόματα τυφλότητας.  

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 26-1-2013

25.1.13

Πέθανε η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.

Η τηλεοπτική σειρά «Στο παρά πέντε» υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της, ενώ μια από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στο έργο «Μάρτυρας κατηγορίας» με την Κάτια Δανδουλάκη.

Ποια ήταν


Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 ( σύμφωνα όμως, με το λεξικό " Έλληνες ηθοποιοί " του Θεόδωρου Έξαρχου έχει γεννηθεί το 1930 ). Μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου, η καριέρα της ξεκίνησε το 1951.

Γεννήθηκε στο Γαλάτσι και έως σήμερα ήταν από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του Ελληνικού Θεάτρου.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου.

Τηλεοπτικά αγαπήθηκαν πολλές δουλειές της.

Έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: "Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα" (1965), "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι" (1968), "Η νεράιδα και το παλικάρι" (1969) , "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου" (1970), "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" (1973), συμμετοχές στο ραδιοφωνικό "Θέατρο της Δευτέρας".

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) "Προδοσία" (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 - 1998), Alma libre" (2001) και Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς, ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες του Γιώργου Καπουτζίδη.

Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της τον επόμενο χρόνο για τη σειρά "Στο παρά πέντε" του ίδιου σεναριογράφου όπου και συμπρωταγωνιστεί με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης πρωταγωνιστεί στην Ελληνοαμερικανική ταινία Όπα!.

Από τον Φεβρουάριο του 2007 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.

Παρατείνεται το μέτρο απόσυρσης Ι.Χ.


Έως το τέλος του 2013 παρατάθηκε το μέτρο της απόσυρσης οχημάτων, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου αυτού, που περιλαμβάνεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο. Οι προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν για την απόσυρση είναι η πρώτη άδεια κυκλοφορίας να έχει εκδοθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2000 και να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του ΙΧ.

Στον νόμο αυτόν προβλέπεται ακόμη η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης ΙΧ αυτοκινήτων των πολύτεκνων οικογενειών και αναπήρων, ενώ πλέον ο φόρος πολυτελείας στα μεταχειρισμένα ΙΧ θα επιβάλλεται με την κλίμακα του φόρου που ισχύει για τα καινούργια και κυμαίνεται από 10% έως 40%. Διευκρινίζεται ακόμη ότι οι τρίτεκνοι αν γίνουν πολύτεκνοι δικαιούνται εκ νέου απαλλαγή από τα τέλη ταξινόμησης για αγορά αυτοκινήτου.

ΦΡΙΚΗ: Διαμέλισε βρέφος και το έψησε στο φούρνο!

Μια περίεργη οσμή που ερχόταν από το φούρνο του σπιτιού, οδήγησε μια τραγική μητέρα μπροστά σε ένα φρικτό θέαμα: το διαμελισμένο παιδί της.

Η γυναίκα άφησε το 18 μηνών βρέφος με τον αλκοολικό αδελφό της για 15 λεπτά, όταν χρειάστηκε να επισκεφθεί το σπίτι ενός γείτονα, σε χωριό της Σιβηρίας. Δεν μπορούσε να φανταστεί όμως την τραγωδία που θα εκτυλισσόταν.

Ο μεθυσμένος άνδρας έσπρωξε το παιδί για άγνωστο λόγο, το οποίο έπεσε στο πάτωμα και τραυματίστηκε θανάσιμα. Μην ξέροντας τι να κάνει το άψυχο κορμί του, αποφάσισε να το κρύψει στον ξυλόφουρνο της κουζίνας, που έκαιγε εκείνη τη στιγμή. Προηγουμένως, διαμέλισε το βρέφος.

Όταν η μητέρα επέστρεψε δεν έβρισκε πουθενά το παιδί της και ο αδελφός της δεν μπορούσε να της εξηγήσει τι είχε συμβεί. Έτρεξε έντρομη στην κουζίνα, όταν πρόσεξε ότι μια περίεργη οσμή βγαίνει από το φούρνο. Ανοίγοντάς τον ανακάλυψε μέρη του σώματος του μικρού κοριτσιού. Άλλα μέλη του παιδιού βρήκε δίπλα στο νεροχύτη.

Η αστυνομία συνέλαβε τον αλκοολικό άνδρα, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του χωρίς να δείξει το παραμικρό συναίσθημα.newsbomb.gr

Βροχές και καταιγίδες «σαρώνουν» όλη τη χώρα...

Βροχές και καταιγίδες πλήττουν από το πρωί όλη τη χώρα. Ιδιαίτερα έντονα είναι τα φαινόμενα στα Δυτικά, τα Νότια, το Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.
Παράλληλα, χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Αναλυτικά η πρόγωση του καιρού της ΕΜΥ έχει ως εξής:..
.
Μακεδονία, Θράκη

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Aνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 12 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά βαθμιαία σε ημιορεινές περιοχές της ηπείρου. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Aνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νοτια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες που κατά τόπους στα νότια θα είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Aνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς κελσίου στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Kαιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στη δυτική Κρήτη θα είναι τοπικά ισχυρά.

Aνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές kαταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά.

Aνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά μέχρι 8 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: έως 17 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Kαιρός: νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές.

Aνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: έως 14 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Kαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.

Aνεμοι: ασθενείς και το βράδυ βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: έως 8 βαθμούς κελσίου.

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε τρένα και προαστιακό

 Ακινητοποιημένα θα μείνουν μετά τα μεσάνυχτα, απόψε, τα τρένα του ΟΣΕ, λόγω των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) για το τριήμερο Σάββατο 26 - Δευτέρα 28 Ιανουαρίου. Ακινητοποιημένοι θα είναι για το ίδιο χρονικό διάστημα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηρόδρομου.

   Στους επιβάτες που έχουν εκδώσει εισιτήρια για τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων, θα επιστρέφεται το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου ή θα εκδίδεται «κουπόνι ταξιδίου» ανάλογα με την επιθυμία του επιβάτη.

   Αναλυτικά για τις ημέρες των απεργιών καταργούνται τα ακόλουθα δρομολόγια:

   Παρασκευή 25.01.2013 (απόψε, προηγούμενη ημέρα της απεργίας)

   1. Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα καταργούνται τα δρομολόγια των συρμών 500 (Αθήνα - Θεσσαλονίκη) και 501 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα).

   2. Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια καταργείται το δρομολόγιο 1686 (Αλεξανδρούπολη - Δίκαια).

   3. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Έδεσσα - Φλώρινα - Θεσσαλονίκη καταργούνται τα δρομολόγια 743 και IC 85.

   4. Στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη, κατργούνται τα δρομολόγια 3593 και 3592.

   5. Στη γραμμή Λάρισα - Βόλος - Λάρισα καταργούνται τα δρομολόγια 2576 και 2577.

   Σάββατο 26/01/2013 - Κυριακή 27/01/2013 και Δευτέρα 28/01/2013 (ημέρες των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών)

   Καταργούνται τα δρομολόγια των επιβατικών και εμπορικών αμαξ/χιών του δικτύου, καθώς και των λεωφορείων που πραγματοποιούν εσωτερικές μεταφορές εντός του δικτύου, εκτός των τουριστικών αμαξ/χιών στη διαδρομή Διακοπτό - Καλάβρυτα - Διακοπτό, που κυκλοφορούν βάσει προγράμματος.

   Επισημαίνεται ότι:

   Στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα, τη Δευτέρα (28/01/2013) προς Τρίτη (29/01/2013) οι αμαξ/χίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.

   Την Τρίτη 29/01/2013 (επόμενη ημέρα των απεργιών)

   Στη γραμμή Αλεξανδρούπολη - Δίκαια ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1681.

   Στη γραμμή Φλώρινα - Θεσσαλονίκη ματαιώνεται το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC 82.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες, του Ιουλίου Βερν

Τελευταία παράσταση για το κοινό την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013.
Συνεχίζονται οι παραστάσεις για τα σχολεία, καθημερινά, πρωινές ώρες.
 

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες,  του Ιουλίου Βερν Σκηνοθεσία-διασκευή της Κλεώνης Φλέσσα, σκηνικά-κοστούμια: ‘Αρτεμις Τσιτούρα, μουσική: Νίκος Ξανθούλης.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ηλέκτρα Καρτάνου, Γιάννης Κουμούνδρος, Δημήτρης Όντος, Γιώργος Πασσάκος και Γιώργος Τσαπόγας.


Οργανωμένες παραστάσεις για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δίνονται Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή πρωί στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ (Δημοσθένους 2). 

Μνημόσυνο της Χρυσής Αυγής Μάνης για τον Παν. Βλαχάκο !

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Τ.Ο. ΜΑΝΗΣ
Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 26 Ιαν 2013 και ώρα 12:00,   η T.O. MANHΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τη παρουσία του συναγωνιστή ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ, θα τελέσει μνημόσυνο στη ΛΑΓΙΑ του Δήμου Ανατολικής Μάνης, σε ένδειξη, τιμής για τον συμπατριώτη μας,  ήρωα αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, υποπλοίαρχο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟ, που ηρωικά  έπεσε  μαχόμενος την τραγική νύχτα των Ιμίων.
Καλούνται όλοι οι συναγωνιστές και φίλοι να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη του ήρωα  υποπλοίαρχου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ.

Δόξα και Τιμή σ' αυτούς που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.  Δεν σας ξεχνάμε.

ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ -«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ  ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ κ.Π.ΝΙΚΑ 
 
«Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΛΑ»



Είμαστε βέβαιοι πως ο δήμαρχος Καλαμάτας δεν είναι ενήμερος από την ταμειακή υπηρεσία του δήμου του και εκτίθεται όταν λέει επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο πως ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ευρώ τα δύο τελευταία χρόνια που λειτούργησε η εμποροπανήγυρη της Υπαπαντής του Κυρίου. Όσο για την αναφορά του πως ο εισαγγελέας γνωρίζει τα πάντα του υπενθυμίζουμε πως κατηγορίες και μάλιστα βαρύτατες απέδωσε σε νυν και πρώην δημοτικούς συμβούλους του και όχι στους εκπροσώπους των Μικροπωλητών τους οποίους τους έχει καλέσει και ως μάρτυρες στα δικαστήρια που ακόμα εκκρεμούν.



Ο

Πρόεδρος

  
Σταμάτιος Γ.Μέλλος

Η Έλλη Στάη βρήκε .....Μπάρμπα από την Πύλο !!!

Τελικά η Έλλη Στάη κατάφερε να κλείσει - με την βοήθεια φίλων και… λοιπών συγγενών- ραντεβού με τον Αντώνη Σαμαρά.

Η συνάντηση, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, έγινε πριν από μερικές μέρες και η παρουσιάστρια φαίνεται να απόσπασε την πολυπόθητη για αυτήν δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ανανέωση του συμβολαίου της στην ΕΡΤ.

Η κίνηση αυτή της δημοσιογράφου δεν είναι αρεστή, όπως ήταν αναμενόμενο, στα υψηλόβαθμα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης, γιατί θεωρούν ότι τους παρέκαμψε με εξόχως προκλητικό τρόπο.

Αλλά εν τέλει ούτε αυτό φαίνεται να έχει σημασία αφού η υπόθεση έχει κλείσει και η Έλλη Στάη (και μεταξύ μας σκασίλα της μεγάλη και δέκα παπαγάλοι για το λένε οι άλλοι) θα είναι αυτή που θα λέει καλησπέρα στους Έλληνες τηλεθεατές στις 21:00 κάθε βράδυ!

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι ο Κώστας Αρβανίτης δεν θα έχει την ευκαιρία να λέει- και στην νέα σεζόν- την δική του καλημέρα στους τηλεθεατές της ΕΡΤ!

Με εκτίμηση
Ο Θείος
newpost.gr 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου