2.2.13

Η Νατάσα Καραμανλή δίνει συμβουλές για καρκίνο μαστού

Υπήρξε μια από τις πιο αγαπητές συζύγους πολιτικών, και μάλιστα πρώην πρωθυπουργού, με τη δημοφιλία της να μετράται από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, και να εκτιμάται ότι προσθέτει περαιτέρω πόντους στο προφίλ του συζύγου της, επί σειρά πολλών ετών.
Εξαιρετικά απλός άνθρωπος, η Νατάσα Παζαϊτη-Καραμανλή, είναι ακόμη και σήμερα “η Νατάσα”, για όσους τη γνωρίζουν από κοντά, αλλά και για όσους έχει τύχη να τη συναντήσουν σε κάποιο νοσοκομείο, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησής της.
Η Ιατρική άλλωστε “έκλεψε” τη γυναίκα που με τη σειρά της έκλεψε πριν από χρόνια την καρδιά του Κώστα Καραμανλή, και σήμερα εργάζεται σε ερευνητικό κέντρο στο Χαλάνδρι, το οποίο ειδικεύεται στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, τομέα με τον οποίο έχει ασχοληθεί και η ίδια επί πολλά χρόνια.
Όπως λοιπόν αποκαλύπτει η “Real News”, η Νατάσα Καραμανλή χρησιμοποιεί το πατρικό επώνυμό της, και μέσω λογαριασμού στο Facebook,  δίνει συμβουλές σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, ή που επιθυμούν να μάθαινουν περισσότερα για την πρόληψη και τη θεραπεία μιας ασθένειας-μάστιγας.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους χρήστες του διαδικτύου που επικοινωνούν μαζί της, μιλούν στη Νατάσα Καραμανλή στον ενικό, και με τα σχόλια που καταθέτουν στη συγκεκριμένη σελίδα του Facebook, δείχνουν ότι την αισθάνονται “δικό τους άνθρωπο”.

Πως να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου

Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για το πως μπορούμε να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμων για τα οχήματά μας. Παρακάτω αναφέρουμε κάποιους τρόπους για να σώσετε την τσέπη σας...

Μπορείτε καταρχήν να οδηγείτε πιο οικονομικά για να πετύχετε μείωση της κατανάλωσης του καυσίμου και φυσικά οικονομία στην τσέπη σας. 

Καλό είναι να οδηγείτε με σταθερή ταχύτητα με τη μεγαλύτερη δυνατή σχέση στο κιβώτιο. Επίσης σημαντικό για την επίτευξη της οικονομικής οδήγησης είναι να ελέγχετε την πίεση των ελαστικών σας, ενώ μπορείτε να πετάξετε και το περιττό φορτίο που βρίσκεται στο αυτοκίνητό σας. 

Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε το συνολικό βάρος του οχήματος, με αποτέλεσμα να μη «ζορίζεται» περισσότερο ο κινητήρας κατά την κίνηση του οχήματος, καταναλώνοντας έτσι περισσότερη ποσότητα βενζίνη. 

Επίσης, μπορείτε να οργανώσετε τη διαδρομή που θα πραγματοποιήσετε νωρίτερα, ώστε να αποφύγετε άσκοπες κινήσεις, ξοδεύοντας καύσιμο..autotriti.gr

«Πετάξτε» πάνω από ηφαίστειο που εκρήγνυται μόνο με ένα κλικ [εικόνα 360°]


Ενα απίστευτο πρότζεκτ της airpano.com δίνει τη δυνατότητα σε όλους με μόνο εξοπλισμό τον… υπολογιστή και το ποντίκι ή το πληκτρολόγιό τους να πλησιάσουν ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια στη χερσόνησο Καμτσάτκα.
Τις απίστευτες φωτογραφίες που συνθέτουν αυτό το μοναδικό πανόραμα εικόνων που δίνει την αίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης και επιτρέπει την «περιήγηση» όλων στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Plosky Tolbachic τράβηξε μια ομάδα ρώσων κινηματογραφιστών.
Οι τολμηροί Ρώσοι μπήκαν σε ένα ελικόπτερο και αψηφώντας τη θερμότητα από τη λάβα που έρεε σε μικρή απόσταση τράβηξαν αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες.
Το Plosky Tolbachic είναι ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια της χερσονήσου Καμτσάτκα που άρχισαν να εκρήγνυνται ταυτόχρονα στη ρωσική Απω Ανατολή.

Ο Στας Σέντοβ, μέλος της ομάδας της Airpano που αψήφισε τη θερμότητα δήλωνε συγκλονισμένος για την εμπειρία που είχε να πετά με το ελικόπτερο πάνω από το ηφαίστειο, σε μια περιοχή που είχε καλυφθεί από σύννεφα καπνού ενώ κάτω από αυτούς έρεαν καυτά «ποτάμια» λάβας.

Stas Sedov, ο οποίος ήταν μεταξύ της ομάδας Airpano ότι αψήφησαν θερμοκρασίες κυμαίνονται από-19C σε κόκκινο-καυτή λάβα να πυροβολήσει το ηφαίστειο, υπενθύμισε τις δραματικές σκηνές που τους συνάντησε ως έφτασαν.
Μάλιστα ανέφερε πως κάθε φορά που έβγαζε το κεφάλι του έξω από το παράθυρο για να τραβήξει τις φωτογραφίες ένιωθε πως βάζει το κεφάλι του στο φούρνο.
Για να «πετάξετε» και εσείς πάνω από το ηφαίστειο στην Καμτσάτκα κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα:

Ολες οι εικόνες προέρχονται από το airpano.com. Δείτε και άλλες ανάλογες δουλειές με εικόνες 360° στη διεύθυνση http://www.airpano.com/

«Ημιμαθής και αγράμματος » ο Τσίπρας !!!

Επανέρχεται ο Θ.Πάγκαλος στην κόντρα του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις.

Μιλώντας στο περιοδικό «ΒΗmagazino» που κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής, σημειώνει -μεταξύ άλλων:

«Είναι εντελώς ημιμαθής και αγράμματος, είναι προφανές ότι δεν ξέρει στοιχειώδη πράγματα. Μένει σε ένα επίπεδο ευφυολογημάτων και πρώτων σελίδων εφημερίδων. Είναι καθαρά επικοινωνιακό φαινόμενο. Είναι σαν τον κύριο Κωστόπουλο, σαν αυτούς που χορεύουν στο 'Dancing with the stars', σαν τις διάφορες ηθοποιούς των σήριαλ.

» Έκανε μία προσπάθεια κακότεχνη και αναξιοπρεπή, κατά την άποψή μου, να γίνει αποδεκτός από τους εξωτερικούς 'αφέντες', τους οποίους τόσα χρόνια κακολογούσε, ύβριζε και απειλούσε και πιστεύω ότι έχουμε φτάσει πλέον στα όρια της ανόδου του.»

Στην τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Πάγκαλος χρεώνει τη σταδιακή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης για τη σταθερότητα της χώρας, ενώ για το ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζει ότι έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο, αλλά δηλώνει ότι δεν το εγκαταλείπει.

«Δεν φεύγω από το ΠΑΣΟΚ, δεν κάνω καινούργια κόμματα και δεν προσχωρώ σε καινούργια κόμματα» λέει χαρακτηριστικά.in.gr

ΤΑ ΝΕΑ: Συνήγορος υπεράσπισης βιαστή η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Επτά χρόνια κρατά ο δικαστικός εφιάλτης τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ίδιο δράστη ενώ βρίσκονταν για διακοπές στην Ελλάδα. Οι δίκες τους αναβάλλονται συνεχώς, κυρίως μετά από αιτήματα που προβάλλει η συνήγορος υπεράσπισης του δράστη, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι τέσσερις τουρίστριες έπεσαν θύματα βιασμού το καλοκαίρι του 2005 στην Ελλάδα. Και στις τέσσερις περιπτώσεις ο δράστης ήταν το ίδιο πρόσωπο.
Η επτάχρονη ταλαιπωρία των γυναικών στα ελληνικά δικαστήρια δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των συνήθων αναβολών που παίρνουν οι δίκες τους λόγω αποχών των δικηγόρων ή των δικαστών ή ακόμη και των εκλογών. Οπως αναφέρουν «Τα Νέα» η καθυστέρηση της εκδίκασης των υποθέσεων οφείλεται κυρίως στα αλλεπάλληλα δικονομικά εμπόδια που ορθώνει η συνήγορος υπεράσπισης - και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Από το 2006 έως σήμερα στις δίκες για τους βιασμούς των τριών γυναικών από την Αυστραλία και της μιας από τη Βόρεια Ευρώπη έχουν λάβει χώρα δύο αναβολές λόγω απουσίας θυμάτων και μαρτύρων, τρεις λόγω αποχής και απεργίας δικηγόρων και δικαστικών και έξι αναβολές από την πλευρά της συνηγόρου και του κατηγορουμένου.
Επίσης, η εκδίκαση της έφεσης για τον βιασμό της Βορειοευρωπαίας, που διήρκεσε δέκα μήνες, διεκόπη πάνω από έξι φορές επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έπρεπε να παρουσιαστεί σε άλλες δίκες, δύο φορές λόγω αιτήσεων εξαίρεσης και μία επειδή ασθένησε.
Παράλληλα, μέσα στο διάστημα αυτό η κυρία Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα πάντα με «Τα Νέα», υπέβαλε επιπλέον ενστάσεις πλαστότητας πρακτικών, μη νόμιμης σύνθεσης του δικαστηρίου και ακυρότητας διαδικασίας, αιτήματα φωνοληψίας για τα πρακτικά αλλά και ιατρικών εξετάσεων.
Επίσης, κατέθεσε έξι προσφυγές επειδή δεν της δόθηκε ή της αφαιρέθηκε ο λόγος, τα οποία, όμως, όλα απορρίφθηκαν.
Η τακτική των αναβολών και ενστάσεων για τυπικούς λόγους που έχει ακολουθήσει επί επτά χρόνια η κ. Κωνσταντοπούλου προκαλεί αντιδράσεις ακόμα και από το ίδιο της το κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό το σχόλιο της Σίσσυς Βωβού, μέλους του Δικτύου Γυναικών και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δημοσιεύει επίσης η εφημερίδα «Τα Νέα»: «Αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κώδικας δεοντολογίας για τους δικηγόρους και αν εφαρμόζεται».iefimerida.gr

Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2

Στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Περόνε με πέναλτι «έγραψε» στην Τρίπολη το Αστέρας-Παναθηναϊκός 2-2 και «γλίτωσε» την ομάδα του από την πρώτη εφετινή της εντός έδρας ήττα. Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας οι «πράσινοι» με δύο γκολ του Σισοκό (6΄, 72΄) κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, αλλά το λάθος του Μπουμσόνγκ έδωσε τη δυνατότητα στον Αργεντινό να «σώσει την παρτίδα» για τους Αρκάδες, οι οποίοι προσωρινά είχαν ισοφαρίσει με τον Ράγιος στο 26΄.

Σε αναμετρήσεις για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

ΑΕΚ-Πανιώνιος 1-0
Ξάνθη-Πλατανιάς 2-0
Αστέρας Τρίπολης-Παναθηναϊκός 2-2
ΟΦΗ-Κέρκυρα 3/2
Βέροια-Πανθρακικός 3/2
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 3/2
Αρης-ΠΑΟΚ 3/2
Λεβαδειακός-ΠΑΣ Γιάννινα 4/2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 51
2. Αστέρας Τρίπολης 38 -20αγ.
3. ΠΑΟΚ 35
4. Ατρόμητος 32
5. Λεβαδειακός 27
6. ΠΑΣ Γιάννινα 26
. Παναθηναϊκός 26 -20αγ.
8. Πανιώνιος 25 -20αγ.
. Ξάνθη 25 -20αγ.
10. ΟΦΗ 23
11. Πανθρακικός 22
. ΑΕΚ 22 -20αγ.
13. Αρης 18
. Πλατανιάς Χανίων 18 -20αγ.
15. Βέροια 16
16. Κέρκυρα 14
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Καφετέρια έκλεισε ... για να μην υποδεχθεί το Λοβέρδο !

Υποδοχή ... με αποδοκιμασίες για τον Ανδρέα Λοβέρδο στο Σπήλι
Κάθε άλλο παρά θερμή ήταν η υποδοχή που επιφυλάχθηκε στον Ανδρέα Λοβέρδο, στο Σπήλι, σταθμό της περιοδείας του στην Κρήτη. 
Τον πρώην υπουργό και πρόεδρο του ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ συνάντησαν στο δημαρχείο περίπου 15 άτομα και ο δήμαρχος, όμως κατά την άφιξή του ο Ανδρέας Λοβέρδος έτυχε "θερμής υποδοχής" από πέντε άτομα που καταφέρθηκαν λεκτικά εναντίον του. Μάλιστα παρέμειναν έξω από το δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα, ακόμη κι όταν ο πρώην υπουργός ενημερωνόταν για τα προβλήματα της περιοχής. Ήταν, μάλιστα, τα "μηνύματα" τόσο ηχηρά, ώστε οι συμμετέχοντες στη συνάντηση με τον Αν.Λοβέρδο χρειάστηκε ... να κλείσουν τα παράθυρα για να αφήσουν έξω τη φασαρία.

Η συνέχεια γράφτηκε ... στον καφέ, καθώς ο πρώην υπουργός χρειάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του ακόμη για ένα φλυτζάνι καφέ!
Ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, στην οποία επρόκειτο να καθίσει ο πολιτικός, έκλεισε το μαγαζί του πριν φτάσει ο Αν. Λοβέρδος, καθώς πληροφορήθηκε ότι αν τον υποδεχόταν, θα προκαλούνταν ένταση....cretalive.gr

Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας κόψουν και το ..Κάπνισμα για Οικονομία !

 ΜΗΠΩΣ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΞ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ....ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ ;
Ο επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία προτρέπει τους Έλληνες να σταματήσουν το κάπνισμα για λόγους υγείας αλλά και εθνικής οικονομίας
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Υγεία Τόνιο Μποργκ, από τη Μάλτα, δήλωσε πως ο μεγάλος αριθμός των καπνιστών στην Ελλάδα είναι ένα βάρος για την οικονομία της χώρας, σε μια συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
"Θα επισκεφθώ προσεχώς την Ελλάδα, όπου το 40% των ανθρώπων καπνίζει. Είναι ένας παράγοντας κόστους, για τον οποίο πρέπει να μιλήσουμε" δήλωσε ο Μποργκ, σύμφωνα με το περιοδικό.
"Το κάπνισμα μειώνει την παραγωγικότητα, αυτό τιμωρεί την οικονομία" της χώρας, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως κατά μέσο όρο το 29% των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καπνιστές.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος, που είναι αρμόδιος για την Υγεία από τις 28 Νοεμβρίου 2012, απέρριψε το επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο η κατανάλωση τσιγάρων αυξάνει κάθε χρόνο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ τα δημοσιονομικά έσοδα των κυβερνήσεων.
"Τα χρήματα που οι άνθρωποι δεν ξοδεύουν πια στα τσιγάρα θα χρησιμοποιηθούν για άλλα πράγματα. Η παγκόσμια κατανάλωση δεν θα μειωθεί" συνέχισε, προσθέτοντας πως, την ίδια στιγμή, οι εθνικοί λογαριασμοί θα ελαφρυνθούν από εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για την ιατρική περίθαλψη των καπνιστών.

Οι Πλαστές ταυτότητες των Συλληφθέντων για ληστεία στην Κοζάνη

Στην κατοχή των συλληφθέντων ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη και ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, ήτοι:
(α) το υπ’ αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής

Φωτογραφία στη πλαστή ταυτότητα
(β) το υπ’ αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: ΚΑΛΥΒΑΣ Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.
Φωτογραφία στη πλαστή ταυτότητα
Επίσης, σε βάρος του ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 8 από 24-03-2011, β) 9 από 11-11-2011 και γ) 1 από 12-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ομοίως, σε βάρος του ΠΟΛΙΤΗ Δημητρίου έχουν εκδοθεί τα υπ΄αριθ. α) 7 από 24-03-2013, β) 10 από 11-11-2011 και γ) 2 από 15-06-2012 Εντάλματα Σύλληψης, ομοίως για συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε βάρος των τεσσάρων προαναφερομένων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας από κοινού κατά συρροή, της αρπαγής από κοινού, της παράνομης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης οπλοφορίας, της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, της χρήσης πλαστού δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, της αντίστασης από δράστες που οπλοφορούν, της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών και της απλής σωματικής βλάβης.
Παρακαλούνται όσοι πολίτες γνωρίζουν οτιδήποτε σχετικά με τα παραπάνω άτομα, να επικοινωνήσουν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e - mail ) ctu@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι συλληφθέντες της Κοζάνης - ΦΩΤΟ και ΟΝΟΜΑΤΑ

H ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα μετά απο σχετική διάταξη της εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν χθες στη Βέροια και στην Πτολεμαΐδα για τις δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πρόκειται συγκεκριμένα για τους:

Α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Ιωάννη του Χαράλαμπου και της Γεωργίας, γεν. 31-5-1988 στο Αμαρούσιο Αττικής

































Β) ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟ Ανδρέα-Δημήτριο του Ιωάννη και της Παντελιάς, γεν. 22-11-1989 στον Χολαργό Αττικής

































Γ) ΠΟΛΙΤΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ευτυχίας, γεν. 29-12-1991 στον Χολαργό Αττικής























































 Δ) ΡΩΜΑΝΟ Νικόλαο του Γεωργίου και της Παυλίνας-Μαρίας, γεν. 27-1-1993 στην Αθήνα Αττικής

































Είχαν πλαστές ταυτότητες 
Στην κατοχή των συλληφθέντων Μιχαηλίδη Ιωάννη και Πολίτη Δημήτριου βρέθηκαν πλαστά Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας.
Πρόκειται για το υπ' αριθ. ΑΑ 003310 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 28-04-2004 από Α.Τ. Καλλιθέας υπό στοιχεία: Γιακουμόπουλος Κωνσταντίνος του Γεωργίου και της Αναστασίας, γεν. 01-09-1987 στην Αθήνα Αττικής, δημότης Καλλιθέας Αττικής
και το υπ' αριθ. ΑΙ 011476 Δ.Α.Τ, εκδοθέν 02-07-2009 από Τ.Α. Αμπελοκήπων υπό στοιχεία: Καλύβας Ελευθέριος του Δήμου και της Άννας, γεν. 08-01-1993 στο Χολαργό Αττικής, δημότης Αράχωβας Βοιωτίας, αντίστοιχα.

Στεφανόπουλος: Είναι καλός ο Σαμαράς. Δεν το περίμενα!

Τι κι αν έχει δηλώσει ότι μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ δεν την ψήφισε ποτέ;

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος δείχνει έτοιμος να κάνει την έκπληξη: «Ίσως και να ξαναψηφίσω τώρα ΝΔ»!

Ο λόγος; Όπως τονίζει ο ίδιος, ο Αντώνης Σαμαράς που αποδεικνύεται καλύτερος των προσδοκιών του! «Είναι καλός ο Σαμαράς. Κάνει καλή δουλειά. Δεν περίμενα ότι θα ήταν άξιος προσοχής. Αποδεικνύει, όμως, ότι είναι…» τονίζει ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν ηγέτες «παλαιάς κοπής» ωστόσο εκτιμά ότι … κάνουν ό,τι μπορούν. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει απαισιόδοξος: «Τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Ποτέ ξανά η πατρίδα μας δεν έχει περάσει κάτι ανάλογο».

Ο κ. Στεφανόπουλος αναγνωρίζει πολιτική ευθύνη στον Γιώργο Παπανδρέου για τη σημερινή κατάσταση, αλλά προσθέτει αφοπλιστικά πως και ο Σαμαράς την ίδια πολιτική ακολουθεί. Απλά… δεν λέει  «λεφτά υπάρχουν».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι έχει σημασία «να μπουν κάποιοι φυλακή» τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και προς όφελος της ψυχολογίας του κόσμου, ενώ τάσσεται κατά μια κυβέρνησης Αριστεράς αλλά και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό.

Μητρόπουλος-Τσαγκάρη: Άγρια διαμάχη για την περιουσία της Έλενας Ναθαναήλ!

Πέντε χρόνια μετά τον θάνατο της αξέχαστης Έλενας Ναθαναήλ η κόρη της Ίνκα και ο τελευταίος σύντροφος της ζωής της ηθοποιού Τάσος Μητρόπουλος, φαίνεται πως θα βρεθούν αντιμέτωποι στα δικαστήρια.

Ο λόγος; Η περιουσία που άφησε πίσω της μετά τον χαμό της η ηθοποιός καθώς διεκδικούν και οι δύο πιο λατρεμένοι της άνθρωποι το κτήμα της στην Εύβοια.
«Το σπίτι και γενικότερα το κτήμα στην Εύβοια αφού ήταν της Έλενας και είμαι η μοναδική της κληρονόμος, κατ' επέκταση είναι δικό μου.
Οπότε ισχύει αυτό που ήξερες πάντα, ''το κτήμα της Έλενας''» δηλώνει στη News η Ίνκα δείχνοντας πραγματικά ενοχλημένη από την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε εκείνη και τον Τάσο Μητρόπουλο.

Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος επισημαίνει μία παλιότερη δήλωσή της στην οποία είχε πει πως έβλεπε τον τελευταίο σύντροφο της μητέρας της ως πατέρα της, εκείνη απαντά: «Ναι, ισχύει. Το είχα πει. Ο Τάσος ήταν σαν πατέρας μου. ΗΤΑΝ. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως μετά που έφυγε η Έλενα αναθεώρησα πολλά πράγματα που πίστευα για αρκετό κόσμο».: gossip-tv

Οι Ρώσοι τίμησαν τα 70 χρόνια από τη μάχη του Στάλινγκραντ

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια η Ρωσία γιόρτασε σήμερα τα 70 χρόνια από τη νίκη των σοβιετικών στρατευμάτων στη μάχη του Στάλινγκραντ, την πρώτη ήττα της Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που τιμάται ακόμη και σήμερα από τους Ρώσους ως το γεγονός που έσωσε την Ευρώπη από το ναζισμό.
Με την ευκαιρία της γιορτής το Βόλγκογκραντ μετονομάστηκε και πάλι, μόνο για σήμερα, σε Στάλινγκραντ. Η πόλη, στις όχθες του ποταμού Βόλγα, σημαιοστολίστηκε
ενώ παντού αναρτήθηκαν αφίσες που θυμίζουν τους ήρωες και τους πεσόντες της ιστορικής μάχης.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετέβη ο ίδιος στο Βόλγκογκραντ. Κατέθεσε μαζί με βετεράνους στεφάνι μπροστά από το 'Αγαλμα της Μητέρας Πατρίδας, ύψους περίπου 85 μέτρων.
Η μάχη του Στάλινγκραντ "είναι ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα παραδείγματα ηρωισμού στον κόσμο", δήλωσε.
"Το Στάλινγκραντ θα παραμείνει για πάντα σύμβολο ενότητας και του αήττητου του λαού μας, ένα σύμβολο αυθεντικού πατριωτισμού, ένα σύμβολο της μεγάλης νίκης του σοβιετικού στρατιώτη-απελευθερωτή", συνέχισε ο Πούτιν, σύμφωνα με πλάνα της ρωσικής τηλεόρασης. Χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, όπως ο αντιπρόεδρος Ντμίτρι Ρογκόζιν, βετεράνοι και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος κατέθεσαν στεφάνια και άφησαν από ένα κόκκινο γαρίφαλο στο μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, στη Λεωφόρο των Ηρώων. Απέναντί τους, το συγκεντρωμένο πλήθος κρατούσε ένα πανό με τη φράση "Ευχαριστούμε για τη νίκη".

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Διαμαρτυρία αγροτών στο Σουλινάρι !

Αύριο στη Μεσσηνία αναμένεται στις 13:00 να πραγματοποιηθεί Παμμεσσηνιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αγροτών στο Σουλινάρι. 
Αυτό έχει αποφασίσει η ΠΑΣΥ και αγροτοσυνδικαλιστές που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ, στο χωριό Χανδρινού.
Στην Πελοπόννησο αγροτοσυνδικαλιστές από την Αρκαδία και την Αργολίδα συναντήθηκαν σήμερα στους Μύλους Αργολίδας και συζήτησαν για το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους και την ενδυνάμωση των μπλόκων στην Πελοπόννησο.
Πραγματοποίησαν συμβολική παράσταση στην παλαιά εθνική οδό, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους, δεξιά και αριστερά του δρόμου, στο ύψος Αρδάμη, για λίγη ώρα και στη συνέχεια αποχώρησαν.
Η αυξημένη τιμή του πετρελαίου, τα τιμολόγια της ΔΕΗ, η φορολογία ακόμα και άχρηστων κτημάτων που δεν αποφέρουν κέρδος, η σημαντική μείωση των συντάξεών τους και η μη παροχή κινήτρων σε νέους αγρότες, είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και περιμένουν ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, παραμένει μόνο το μπλόκο στο Μάνεση Αργολίδας, με τον αριθμό των μηχανημάτων και των αγροτών να αυξομειώνεται.

ΔΕΝ " Γουστάρει " μετεκλογική συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ο Αλέξης !!!

Tα μνημόνια δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την ανησυχία του για τη «γραμμή» της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι θα καταστρέψει την Ευρώπη. 
Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας αποκλείει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με αυτές τις δυνάμεις. Τονίζει ότι το μνημόνιο πρέπει να τελειώσει και όπως λέει, αυτό θα γίνει όταν σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνει πως όλα πρέπει να επανεξεταστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Συγκέντρωση στην Αθήνα για την επέτειο των Ιμίων

 ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ...ΜΙΣΘΩΣΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ !
Κλειστό είναι το ρεύμα ανόδου της οδού Βασ. Σοφίας, από τη λεωφόρο Αμαλίας μέχρι το Χίλτον, λόγω συγκέντρωσης για την επέτειο των Ιμίων, μπροστά στο μνημείο των Ιμίων, στη διασταύρωση των οδών Βασ. Σοφίας και Ρηγίλλης.
Τη συγκέντρωση έχει προγραμματίσει η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης για τις 19:00, αλλά ήδη βρίσκονται εκεί περίπου 1.000 άτομα, μέλη κυρίως ακροδεξιών οργανώσεων.

Νεκρή πτεροφάλαινα σε παραλία της Κυπαρισσίας !

Νεκρή πτεροφάλαινα, μήκους περίπου 6 μέτρων, βρέθηκε εκβρασμένη στις ακτές της Κυπαρισσίας πριν λίγες ημέρες.
Η φάλαινα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη και η ταφή της έγινε χωρίς να συλλεχθούν τα απαραίτητα δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία για τα αίτια του θανάτου της.
Το είδος αυτό θεωρείται σπάνιο και οι κάτοικοι ευαισθητοποίησαν άμεσα ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές για την διακομιδή της και ταφή της σε συγκεκριμένο χώρο μετά από αυτοψία...Οι φωτογραφίες είναι από την επιχείρηση ΦΥΤΩΡΙΑ στην Κυπαρισσία

"Ντου" της Αστυνομίας σε 119 ενεχυροδανειστήρια

Ελέγχους σε 119 ενεχυροδανειστήρια- ανταλλακτήρια χρυσού της Θεσσαλονίκης έκανε η Αστυνομία την Πέμπτη και την Παρασκευή διαπιστώνοντας 33 παραβάσεις.
Από αυτές, οι οκτώ αφορούν μη καταχώρηση στοιχείων στα βιβλία καταγραφής, τρεις μη τήρηση των σχετικών βιβλίων, δέκα μη αναγγελία άσκησης του επαγγέλματος, μία λειτουργία καταστήματος ενώ έχει αφαιρεθεί η άδεια, επτά μη κατοχή εντός του καταστήματος των αγορασμένων αντικειμένων, δύο μη ορθή χρήση των τιμολογίων αγοράς και άλλες δύο μη δήλωση του υπαλλήλου της επιχείρησης στην αρμόδια αστυνομική αρχή.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις υποβλήθηκαν μηνύσεις και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τη ληστεία στην Κοζάνη

Επίσημη ανακοίνωση για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε Βέροια και Πτολεμαΐδα για δύο ένοπλες ληστείες στο Βελβεντό Κοζάνης και αρπαγή ενός ατόμου.

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των τεσσάρων συνεργών τους.

Χθες (01-02-2013) το πρωί, οκτώ συνολικά δράστες, συμμετείχαν σε ταυτόχρονες ένοπλες ληστείες σε δύο (2) χρηματοπιστωτικά καταστήματα, στο Βελβεντό Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, δύο (2) άτομα, που φορούσαν κουκούλες, έσπασαν με τσεκούρι τον υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας, και αφού εισήλθαν σε αυτό, αφαίρεσαν με την απειλή όπλων το χρηματικό ποσό των 175.940 ευρώ, ενώ ένας (1) συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα της Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, δύο (2) άλλα άτομα, που φορούσαν επίσης κουκούλες, μπήκαν στο Γραφείο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, από την κεντρική είσοδο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4.020 ευρώ, ενώ ένας (1) συνεργός τους βρισκόταν έξω ακριβώς από την πόρτα του Ταμιευτηρίου.

Παράλληλα ένα έβδομο οπλισμένο άτομο, βρισκόταν σε κοντινή απόσταση έχοντας οπτική επαφή με την Αγροτική Τράπεζα και με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, παρέχοντας κάλυψη στους συνεργούς του. Ακολούθως, οι επτά δράστες διέφυγαν με δύο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα.

Για τον εντοπισμό των δραστών υπήρχε άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών και παράλληλη ενημέρωση των όμορων Αστυνομικών Διευθύνσεων. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης «στήθηκαν» αστυνομικά «μπλόκα» σε επίκαιρα σημεία του ευρύτερου οδικού δικτύου και ενεργοποιήθηκε μεγάλος αριθμός εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών δυνάμεων.

Οι δράστες - όπως προέκυψε - εγκατέλειψαν τα δύο οχήματα με τα οποία διέφυγαν αρχικά από το Βελβεντό Κοζάνης και μετεπιβιβάστηκαν σε κλειστό Ι.Χ.Φ. (κλούβα). Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στην Εθνική Οδό Κοζάνης Βέροιας (στο Δ.Δ. Καστανιάς) και εξανάγκασαν τον οδηγό του να επιβιβαστεί στην κλούβα μαζί με τρεις από τους δράστες. Οι υπόλοιποι τέσσερις δράστες επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του ιδιώτη και κατευθύνθηκαν προς την Βέροια.

Αστυνομικοί, που συμμετείχαν στις αναζητήσεις, εντόπισαν το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. (κλούβα) να κινείται στην Εθνική Οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Βέροια. Το όχημα καταδιώχθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Ημαθίας και τελικά εγκλωβίστηκε - ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, μέσα στην πόλη της Βέροιας. Ένας από τους δράστες απείλησε τους αστυνομικούς με όπλο, ωστόσο, μετά από δυναμική επέμβαση συνελήφθησαν και οι τρεις δράστες και απελευθερώθηκε ο απαχθείς ιδιώτης. Στην κατοχή των δραστών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δυο τυφέκια τύπου Kalashnikov , ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion , μια επαναληπτική καραμπίνα, ένα πιστόλι zastava και ένα πιστόλι Beretta .

Νωρίτερα, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης – Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Πολυμύλου, εντοπίστηκε άλλο Ι.Χ.Φ. (κλούβα) με επιβάτη ένα άνδρα, ο οποίος, όπως προέκυψε, ανέμενε στο σημείο κατόπιν προσυνεννόησης με τους συνεργούς του για να τους παραλάβει και να διαφύγουν. Το όχημα (κλούβα) έφερε εξωτερικά διακριτικά, ώστε να προσομοιάζει με ασθενοφόρο.

Ο επιβάτης του οχήματος, αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς, τράπηκε σε φυγή, αναπτύσσοντας ταχύτητα και αφού καταδιώχθηκε, ακινητοποιήθηκε σε χώρο των ορυχείων της Δ.Ε.Η Πτολεμαΐδας. Ο δράστης βγήκε από το όχημα φέροντας τυφέκιο τύπου Kalashnikov και συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς, ενώ προηγουμένως με τη χρήση εύφλεκτου υλικού επιχείρησε να βάλει φωτιά στο όχημα, με αποτέλεσμα να καεί το πίσω μέρος του.

Συνολικά μέχρι τώρα συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί δράστες, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι τέσσερις.

Στην ευρύτερη περιοχή του Βελβεντού βρέθηκαν τα δυο (2) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα με τα οποία είχαν διαφύγει αρχικά οι δράστες.

Για την εξερεύνηση των χώρων των ληστειών καθώς και των οχημάτων, έχει επιληφθεί συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, εξετάζεται η συμμετοχή των ανωτέρω ατόμων και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες της Θεσσαλίας

Αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους δηλώνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, οι οποίοι σήμερα το μεσημέρι επισήμαναν ότι το μπλόκο της Νίκαιας είναι ενιαίο, πανθεσσαλικό και το πιο δυναμικό.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι διοικήσεις των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων, υπογράμμισαν ότι ο αγώνας δυναμώνει και ότι δεν θα περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης. Όπως ανάφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Καρδίτσας Βαγγέλης Μπούτας, ο αγώνας είναι κοινός και η συμπαράσταση της κοινωνίας φαίνεται και από τις ανακοινώσεις των διαφόρων κοινωνικών φορέων.
Εξάλλου, κάνοντας αναφορά στα αιτήματα που θέτουν οι αγρότες, παρατήρησε ότι τα χρήματα που λέει η κυβέρνηση ότι θα δώσει νωρίτερα για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι και από την επιστροφή του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, είναι χρήματα που έτσι κι αλλιώς δικαιούνται οι αγρότες και συνεπώς δεν αποτελεί «επιτυχία» της κυβέρνησης το ότι τα δίνει νωρίτερα. Εκτίμησε δε, ότι η κυβέρνηση πιέζεται από τον αγώνα των αγροτών και αυτό φαίνεται και από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται για το θέμα το τελευταίο 48ωρο.
Οι αγρότες ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δεχθούν καμία υπονόμευση του αγώνα τους και ότι δεν πέτυχε η προσπάθεια που έκαναν διάφορα «παπαγαλάκια» να χωρίσουν τους αγρότες σε «μπλε» και «πράσινους» σε «Καρδιτσιώτες» και «Λαρισαίους». Ενώ ο Β. Μπούτας δήλωσε ότι δεν θέλουν τη στήριξη της «Χρυσής Αυγής» μέλη της οποίας, όπως είπε, προτρέπουν τους αγρότες να συγκρουστούν με τα ΜΑΤ. Επίσης, οι αγρότες κατήγγειλαν την Αστυνομία, ότι κλείνει τον δρόμο και δεν άφησε να περάσει ΙΧ που μετέφερε ασθενή, το οποίο έστειλαν σε παράδρομο.
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου κλεφτοπολέμου, αργά το μεσημέρι, μερικές δεκάδες αγρότες βρέθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου, όπου ανέβασαν τις μπάρες για περίπου ένα δεκάλεπτο, αφήνοντας τα αυτοκίνητα να διέρχονται ελεύθερα. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία έκανε την εμφάνισή της στα διόδια και οι αγρότες αποχώρησαν.
Για το απόγευμα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν καλέσει εκπροσώπους πολιτικών, επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων της περιοχής προκειμένου να τους ενημερώσουν από κοντά για τα αιτήματά τους.

Αμνησίας Παπακωνσταντίνου συνέχεια....

Γράφει:Η Αντωνία Μπούζα
Δεν μπόρεσε λέει να θυμηθεί ημερομηνίες, στιχομυθίες και λεπτομερή περιστατικά που σχετίζονται με το πως ήρθε στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
 
Ενώ αγωνία...ανησυχία για το μέλλον....και οργή κυριαρχούν στους Έλληνες, που αναλογίζονται πόσο εύκολα επιτρέπει το σημερινό πολιτικό σύστημα να διεισδύσουν στα κέντρα εξουσίας αμφιλεγόμενοι πολιτικοί, οι λύσεις φαντάζουν δύσκολες.
Το συμπέρασμα, μετά τα τόσα πολλά φάουλ από τη μεταπολίτευση και μετά σε ζητήματα πολιτικής εντιμότητας, είναι πως η σαθρότητα του συστήματος, επιβάλλει την ανάγκη βελτιωτικών αλλαγών.
Πρέπει επιτέλους από την πολιτική θεωρία όπου όλα μοιάζουν ειδυλλιακά, να περάσουμε στην αποτελεσματικότητα, περιφρουρώντας συγχρόνως τους δημοκρατικούς μας θεσμούς από λογικές όχλου που αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος εξ αφορμής της κρίσης.
Μόνο τότε, αχόρταγα ανθρωπάκια τύπου Παπακωνσταντίνου και πολλών άλλων ακόμη, που θεωρούν τους Έλληνες ως "μαντρωμένα ζώα" που τα κάνουν ότι θέλουν χωρίς να χρειάζεται να δώσουν αναφορά για τις ενέργειές τους και περισσότερο για τις αποτυχίες τους, δεν θα βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολιτικής επιβίωσης και θα εξαναγκάζονται να μένουν στο περιθώριο.
Το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται μπροστά σ΄ένα μεγάλο στοίχημα το οποίο επιβάλλεται να κερδίσει, αν θέλει να ανακτήσει την αξιοπιστία του.
Η απόκρυψη, επεξεργασία και μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ είναι η παρωνυχίδα της διαπιστωμένης πολιτικής διαφθοράς.
Ενώ καιγόμαστε κυριολεκτικά, η ανεργία μας χτύπησε κόκκινο -μπροστά από όλην την Ευρωζώνη- ενώ απορρυθμίστηκε παντελώς η αγορά με τις αλυσιδωτές παρενέργειες, ενώ επιβάλλεται με στρατηγικό σχεδιασμό να δουλέψουμε, να σχεδιάσουμε, να τρέξουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, εμείς τι κάνουμε;
Μία από τα ίδια! Συνεχίζουν να μας πείθουν φωνές λαϊκισμού που μας τάζουν απατηλούς παραδείσους, μας χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετύχουν ιδιοτελείς σκοπούς και μας αποπροσανατολίζουν από το ζητούμενο, που είναι η επιβίωσή μας και η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας μας, πάνω όμως σε υγιείς βάσεις.
Έτσι και με τη βοήθεια των ΜΜΕ, στρέψαμε την προσοχή μας στο ποιός δημοσίευσε τη λίστα, ποιός την έκρυψε , ποιός την αναπαρήγαγε και σε πόσα στικάκια κλπ και αφήσαμε σε δεύτερη μοίρα την αξιοποίησή της!
Φτιάξαμε επιτροπές όπου βουλευτές γίνονται ανακριτές και ρωτούν ...ξεχασιάρες κυρίες για τα προφανή και παρά το ότι πέρασε τόσος καιρός, χρήματα από τους φοροφυγάδες δεν επέστρεψαν ακόμη στα ταμεία του κράτους, αλλά και δεν κλήθηκαν ακόμη οι ...πανέξυπνοι συνέλληνες που έβγαλαν κρυφά τα χρήματά τους στο εξωτερικό να πληρώσουν!
Απαίτηση όμως της πλειοψηφίας των Ελλήνων, είναι να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο τυπάκος που τον κάναμε υπουργό και διαχειρίστηκε καταστροφικά το μέλλον μας και θρασύτατα μας εμπαίζει σήμερα λέγοντας πως δεν θυμάται...το συνεργάτη του, που ...τάχα έδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά και κάθε άλλος που δε σεβάστηκε την εμπιστοσύνη του λαού.
Απαίτηση της Ελληνικής κοινωνίας είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες της και να αισθανθούμε ότι πατάμε γερά στα πόδια μας, με συνοχή, σχέδιο,προοπτική!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΧΙλιάδες πιστοί στην Υπαπαντή


Γεμάτα τα ξενοδοχεία - Μεγάλη η κίνηση στην πόλη
Με τη δέουσα λαμπρότητα η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή.
Χιλιάδες πιστοί από όλη την επικράτεια συμμετείχαν ευλαβικά στον σημαντικό εορτασμό, στο Μητροπολιτικό Ναό όπου έχει ενθρονιστεί η θαυματουργή εικόνα για να την προσκυνήσουν, όπου σε κατανυκτικό κλίμα έγινε το πρωί η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Εικόνας μεγαλοπρέπειας για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα την Προστάτιδα της οποίας τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους χιλιάδες προσκυνητές.
Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, προς ενίσχυση και αγιασμό με την λιτάνευσή της. Στην περιοχή μας η κοσμοσυρροή ήταν πρωτοφανείς, με τα ξενοδοχεία να εμφανίζουν την ύψιστη πληρότητα, δείγμα και της... βοήθειας του εθνικού δρόμου. Καταστηματάρχες αλλά και επισκέπτες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το ιστορικό κέντρο και την υπόλοιπη πόλη να γεμίζουν από κόσμο.

Εικοσιδύο αιτήματα χορήγησης αδειών παραγωγής με χρηση ΑΠΕ - Μεταξύ αυτών κατατέθηκε πρόταση για θαλάσσιο αιολικό πάρκο

"Βροχή" οι αιτήσεις χορήγησης αδειών παραγωγής, που υποβάλλονται εντός του κύκλου υποβολής Δεκεμβρίου 2012 στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (σύμφωνα με το αρθρ. 6 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και μέσω ΣΗΘΥΑ).
Αίτημα για θαλάσσιο αιολικό έγινε στη ΡΑΕ από την Φωτοβολταϊκά Ξηροποτάμου και αφορά στην περιοχή της Καρύστου ενώ αίτημα για ενέργεια από βιομάζα έγινε από τα ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αφορά στην περιοχή Βάλτος Τρικάλων, και από την Πεταλάς Ιωάννης & ΣΙΑ Ο.Ε. για την Κάλυμνο.
Για αιολικά υπήρξε αίτημα από την ENERFARM 4 - ΑΠΕ για Καρπενήσι, Κομοτηνή και Εύβοια, και από την ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΕΜΟΒΑΛΕ ΟΕ στη Θήβα. Επίσης, αίτημα από την ΝΑΥΚΡΑΤΙΣ Ενεργειακή ΕΠΕ για τα Τέμπη και από την Ε-Ρ Αιολικά Πάρκα Λιβάδια ΑΕ για τα Καλάβρυτα ενώ για αιολικό στο Καρπενήσι υπήρξε αίτημα και από την ΑΠΑΚΕΒΟ ΜΕΠΕ.
Η E.S. ENERGY Ε.Π.Ε. και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ κατέθεσαν αίτημα για αιολικό μη διασυνδεδεμένο, η πρώτη στην 'Ανδρο και η δεύτερη στο Λασίθι.
Αίτημα για υβριδικά κατατέθηκε από την ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε. για το Ηράκλειο και για ηλιοθερμικά στην Κάρπαθο κατατέθηκε αίτημα από την Κάρπαθος Ηλιοθερμικά ΑΕ.
Υπήρξαν και 15 προτάσεις για τροποποιήσεις που αφορούν σε αύξηση ισχύος , επέκταση γηπέδου εγκατάστασης και μεταβολή θέσης υδροληψίας.
Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να υποβάλλει στη ΡΑΕ αιτιολογημένες αντιρρήσεις εντός 15 ημερών, κατά τα προβλεπόμενα στο αρθρ. 7 του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με χρήση ΑΠΕ και μέσω ΣΗΘΥΑ.

Το Γύθειο γιόρτασε την Υπαπαντή !

Την πολιούχο της Υπαπαντή του Κυρίου τίμησε σήμερα το ηλιόλουστο Γύθειο.
Οι καιρικές συνθήκες ήσαν ευνοϊκές με αποτέλεσμα δεκάδες πολιτών να παρακολουθήσουν με τον προσήκοντα σεβασμό και θρησκευτική ευλάβεια τις εορταστικές εκδηλώσεις, που είχαν ως επίκεντρο το παρεκκλήσιο της «Υπαπαντής του Κυρίου» που βρίσκεται στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως Μάνης.
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπλίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζακύνθου κ. Διονυσίου και παρουσία των τοπικών αρχών της πόλης και του νομού σήμερα το πρωί ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της «Υπαπαντής του Κυρίου».
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσης της Σεπτής εικόνας της Πολιούχου από το παρεκκλήσιο της Υπαπαντής στην κεντρική πλατεία του Γυθείου και στη συνέχεια η πομπή κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου όπου και έλαβε χώρα η Απόλυσις.
Της πομπής προηγούντο τιμητικά αντιπροσωπείες των σχολείων της πόλης, ενώ συμμετείχε, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Γυθείου, στρατιωτικό τμήμα από το 3ο τάγμα Γυθείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το βράδυ, παραμονή της εορτής, τον Εσπερινό, παρακολούθησε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτης Καράμπελας.

Βουλευτής υπεξαίρεσε χρήματα και τα «έφαγε» στις ιερόδουλες!


Σε δυσχερή θέση βρίσκεται τον τελευταίο καιρό η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλιαν Γκίλαρντ παρά την απόφαση της να ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών αιφνιδιαστικά, οκτώ μήνες πριν την διεξαγωγή τους.
Ένα 24ωρο μετά την προκήρυξη των εκλογών η αστυνομία συνέλαβε έναν πρώην Εργατικό βουλευτή και νυν ανεξάρτητο, τον οποίο η Γκίλαρντ στήριξε με όλες τις δυνάμεις της, και του απήγγειλε 150 κατηγορίες.
Πρόκειται για τον Κρεγκ Τόμσον, ο οποίος κατηγορείται πως, ως συνδικαλιστής, υπεξαίρεσε χρήματα του συνδικάτου του. Κάποια απ” αυτά μάλιστα δαπανήθηκαν σε ιερόδουλες.
Δυο μέρες μετά την κήρυξη των εκλογών, δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Γκίλαρντ ανακοίνωσαν ότι παραιτούνται για «προσωπικούς λόγους» αλλά πρόσθεσαν, πως στηρίζουν την πρωθυπουργό και την κυβέρνηση.
Πρόκειται για την υπουργό Δικαιοσύνης Νίκολα Ρόξον, η οποία αν και παραιτείται από υπουργός θα παραμείνει βουλευτής έως τις εκλογές. Στον ανασχηματισμό που υποχρεώθηκε να κάνει η κα Γκίλαρντ τη θέση της καταλαμβάνει η Μαρκ Ντρέιφους.
Επίσης, παραιτήθηκε ο αρχηγός του κόμματος στη Γερουσία και υπουργός Ανώτατης Παιδείας και Επιστημών Κρις Έβανς. Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως τώρα υπουργός Μετανάστευσης Κρις Μπόουεν ενώ έγιναν και άλλες αλλαγές στην κυβέρνηση.
Οι δυο υπουργοί ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους μπροστά στην Γκίλαρντ, που «έσπασε» μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και έκλαψε.
Πολιτικοί αναλυτές υποστηρίζουν πως οι παραιτήσεις των δύο υπουργών αποτελούν πλήγμα για την κυβέρνηση Γκίλαρντ καθώς περνούν το μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει πιθανότητες επανεκλογής.
Αν και στην Αυστραλία οι προεκλογικές εκστρατείες, συνήθως, έχουν διάρκεια όχι παραπάνω από ένα μήνα, μετά την ξαφνική ανακοίνωση της πρωθυπουργού για εκλογές στις 14 Σεπτεμβρίου, η προεκλογική περίοδος θα διαρκέσει οκτώ μήνες.enikos.gr

Αγρότες έχουν συγκεντρωθεί σε τρία σημεία των εθνικών οδών Πατρών – Πύργου και Πατρών - Τρίπολης

Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από σήμερα το πρωί σε τρία σημεία στην Αχαΐα, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. 
Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, όσο περνά η ώρα αυξάνεται η συμμετοχή των αγροτών στα σημεία των κινητοποιήσεων. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να μετακινηθούν αργότερα οι αγρότες, στην περιμετρική οδό της Πάτρας.
Από την πλευρά της, η Αστυνομία έχει λάβει μέτρα, και περιπολικά οχήματα βρίσκονται και στους τρεις κόμβους, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι αγρότες.

Ανατίναξε το σπίτι της στην προσπάθειά της να σκοτώσει μια ..αράχνη

Προσπάθησε να σκοτώσει με εντομοκτόνο μια αράχνη και ..ανατίναξε το σπίτι της! Αυτό, τουλάχιστον, πιστεύει η αστυνομία του Σίδνεϊ που ερευνά τα αίτια μιας έκρηξης σε σπίτι της περιοχής Κιριμπίλι του Σίδνεϊ.
Από τις αστυνομικές έρευνες προκύπτει ότι μια γυναίκα χρησιμοποίησε μεγάλη ποσότητα εντομοκτόνου για να σκοτώσει μια αράχνη που «κρύφτηκε» κάτω από το πλυντήριο της.
Το πλυντήριο δούλευε εκείνη την ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη και να προκληθούν μεγάλες ζημιές στο μπάνιο και την κουζίνα του σπιτιού.
Ευτυχώς η 66χρονη γυναίκα υπέστη μόνο μικροτραύματα.

Οι προφήτες της συμφοράς και της χρεοκοπίας...

Τα Νέα για Ρουμπινί, Βαρουφάκη και Λαπαβίτσα...
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν η ευκαιρία των οικονομολόγων για να αναλύσουν τις διάφορες θεωρίες που διδάχθηκαν και υποστηρίζουν, ωστόσο όσοι βιάστηκαν να προβλέψουν το μέλλον μάλλον έπεσαν έξω και τώρα είναι υποχρεωμένοι να...
το παραδεχθούν.
Το λάθος που παραδέχθηκε το ΔΝΤ και οι δηλώσεις πως «τα προγράμματα λιτότητας δεν σταθμίστηκαν σωστά» και ότι «η ύφεση και λιτότητα ήταν λάθος» άναψαν φωτιές.

Τα Νέα σε δημοσίευμα τους αναφέρουν τρεις οικονομολόγους, τους οποίους αποκαλούν προφήτες της συμφορά, γιατί τα προηγούμενα χρόνια με την κρίση να καλπάζει στην Ελλάδα προέβλεπαν και έλεγαν δημοσίως τα χειρότερα Αυτοί είναι οι εξής:

Νουριέλ Ρουμπινί

Τα ΜΜΕ τον έχρισαν Δόκτωρ Καταστροφή (Dr Doom) γιατί ήταν από τους ελάχιστους που είχαν προβλέψει τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Ωστόσο όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η Κασσάνδρα των αγορών θεωρούσε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ βέβαιη. Τελικά η έξοδος δεν ήρθε ποτέ και ο Ρουμπινί αναγκάστηκε να απολογηθεί στο «Spiegel» και να πει ότι έπεσε έξω.

Ωστόσο συνέχισε τις καταστροφικές του προβλέψεις και με δηλώσεις του στο Bloomberg άφησε πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο λέγοντας «μία ελληνική αποχώρηση είναι λιγότερο πιθανή φέτος αλλά δεν έχει μηδενικές πιθανότητες».

Γιάννης Βαρουφάκης


Ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης από νωρίς πρότεινε τη διαπραγματευτική γραμμή «να απειλήσει η Ελλάδα ότι φεύγει και θα τα τινάξει όλα στον αέρα». Ο ίδιος έγινε γνωστός στο κοινό λέγοντας δυσάρεστα πράγματα. Μάλιστα είχε κάνει λόγο για κοσοβοποίηση της Ελλάδας.

Ο ίδιος βέβαια αν και δεν έχει υποπέσει στον πειρασμό να αρθρώσει προφητικό λόγο, όπως ο Ρουμπινί, όσον αφορά την έξοδο ή μη της χώρας από την Ευρωζώνη), στις 5

Σεπτέμβριο 2012 είχε αναφέρει σε άρθρο του «φοβάμαι πως "παίζει" και μια τρίτη "προοπτική": το μοντέλο Κοσόβου»

Παράλληλα στις 28 Απριλίου έκλεινε ένα από τα άρθρα του στο protagon.gr με την προτροπή: «Στάση πληρωμών λοιπόν! Τώρα! Με χαμόγελο και αισιοδοξία! (Και ξέρετε ποιο είναι το ωραίο; Οτι αν πειθόμασταν να απελευθερωθούμε από τον φόβο της πτώχευσης οι φίλοι μας οι Γερμανοί θα έσπευδαν την ίδια στιγμή να την αποσο- βήσουν...)»

Κώστας Λαπαβίτσας

Ο καθηγητής Οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου υποστήριζε πως μόνο κάποιος γενναίος ή καλοπληρωμένος αξιωματούχος θα μπορούσε να είναι αισιόδοξος για το μέλλον της Ευρωζώνης. Στα άρθρα του έγραφε: «Η ελληνική χρεοκοπία και η έξοδος από το ευρώ ήταν πάντα η πιο πιθανή έκβαση της κρίσης της Ευρωζώνης».

Παράλληλα στις 16 Ιουλίου 2012 ο «δραχμολάγνος» Λαπαβίτσας έγραφε: «Τώρα πια είναι δίκαιο να εικάσει κανείς ότι η ευρωπαϊκή νομισματική ένωση έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα και κατευθύνεται είτε προς τη διάλυση είτε προς την κατάρρευση». (Τη διάλυση βέβαια την έχει προβλέψει από τις 20 Νοεμβρίου 2011 και από τις σελίδες της «Ελευθεροτυπίας», λέγοντας ότι «είναι ζήτημα εβδομάδων»)...
iefimerida.gr

Νέα στοιχεία για το θάνατο μετανάστη στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Σύμφωνα με μαρτυρίες, άνδρες της δημοτικής αστυνομίας κυνηγούσαν τον παράνομο μικροπωλητή με αποτέλεσμα εκείνος να πηδήξει στις γραμμές για να ξεφύγει.

Όλα έγιναν το βράδυ της Παρασκευής, λίγο μετά τις 8. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου, κυνηγούσαν έναν παράνομο μικροπωλητή, μετανάστη από τη Σενεγάλη.

Εκείνος, τρομοκρατημένος, στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πήδηξε στις ράγες του ηλεκτρικού μεταξύ των σταθμών Μοναστηράκι και Θησείο με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από το ρεύμα και να βρει ακαριαίο θάνατο.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής ενώ ομοεθνείς του μικροπωλητές είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ζητώντας από τους αστυνομικούς να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους άνδρες της δημοτικής αστυνομίας ως υπαίτιους του δυστυχήματος.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση μεταξύ των αστυνομικών και των Αφρικανών μεταναστών και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες έσπευσαν στο σημείο να κάνουν χρήση χημικών εναντίον των μεταναστών αλλά και θαμώνων- περαστικών που άρχισαν να διαμαρτύρονται στη θέα της αστυνομίας...newsit.gr

... Θα τους έσκιζα τους Ράδιο Αρβύλα

Καλεσμένος του Γιώργου Παπαδάκη ήταν ο βουλευτής βουλευτής Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλης Ταμήλος.
Φυσικά η κουβέντα ξεκίνησε με την δημοσιότητα που είχε λάβει ο ίδιος μέσα από τους Ράδιο Αρβύλα. Ο ίδιος είπε για τους Ράδιο Αρβύλα και τη σάτιρα που του άσκησαν; «Στην αρχή ήθελα να τους σκίσω, αλλά μετά σκέφτηκα πως και ο Αριστοφάνης άσκησε σάτιρα στον… Κρέοντα»!
Άσκησε κριτική για τη λειτουργία της Βουλής σημειώνοντας πως «έκανα προτάσεις στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με βάση την εμπειρία μου ως δήμαρχος στο Κογκρέσο της Ευρώπης» επαναλαμβάνοντας πως θα πρέπει να πληρώνονται οι βουλευτές αναλόγως των παρουσιών τους στη Βουλή.
Παραδέχθηκε πως στα νιάτα του υπήρξε «Μαοϊκός, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και θα πρέπει να μου κάνετε την βιογραφία κάποια στιγμή».

Επίσης σε ερώτησή του αν ο καλεσμένος παραμένει αμετανόητα βλάχος, ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος απάντησε εμφαντικά: «Ναι, παραμένω βλάχος 100%».

60 φοιτητές του Χάρβαρντ αποβλήθηκαν επειδή αντέγραψαν στις εξετάσεις

 Εξήντα φοιτητές του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη αποβλήθηκαν προσωρινά επειδή συμμετείχαν σε μια μεγάλη επιχείρηση αντιγραφής στη διάρκεια των εξετάσεων τον περασμένο Αύγουστο και υπάρχουν υποψίες και για τη συμμετοχή άλλων τριάντα, ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου.
Συνολικά 125 φοιτητές κατηγορήθηκαν ότι πήραν μέρος σε αυτήν την ομαδική απάτη. Οι φοιτητές επικοινωνούσαν μεταξύ τους ή αντέγραφε ο ένας από τον άλλον στη διάρκεια των τελικών εξετάσεων.
"Περίπου στους μισούς από τους φοιτητές ζητήθηκε να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους για ένα συγκεκριμένο διάστημα. Από τους υπόλοιπους, οι μισοί απαλλάχθηκαν και οι άλλοι βρίσκονται υπό επιτήρηση", τόνισε ο κοσμήτορας του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του πανεπιστημίου Μάικλ Σμιθ.
Το Χάρβαρντ είναι ένα από τα ακριβότερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Το κάθε τετράμηνο κοστίζει ως και 63.000 δολάρια (46.000 ευρώ) ενώ η διαδικασία εισαγωγής σε κάποια από τις σχολές του είναι ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτητική.
Το μέγεθος της απάτης αυτής δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του Χάρβαρντ, υπογράμμισε ο Σμιθ.

ΠΡΟΣΟΧΗ - Τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Αυστηρές κυρώσεις για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα φέρνει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «επενδυτικά εργαλεία ανάπτυξης, παροχή πιστώσεων και άλλες διατάξεις». Το σχέδιο νόμου έχει αναρτηθεί στο opengov.gr για δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου 2013 προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων.

Πιο συγκεκριμένα οι κυρώσεις για τα ανασφάλιστα οχήματα είναι οι εξής:

• Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για 10 ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής. Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια και επί υποτροπής για 3 χρόνια. Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

• Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα. Το παραπάνω χρηματικό πρόστιμο εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε.

Η Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει με ηλεκτρονικό τρόπο τη διασταύρωση και την επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τη ζεύξη των κάτωθι αρχείων (ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων):

•του αρχείου Κέντρου Πληροφοριών, στο οποίο τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αυτοκίνητων που είναι ασφαλισμένα και των αυτοκίνητων οχημάτων που εξαιρούνται από την υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης,

•του αρχείου της Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των αυτοκίνητων οχημάτων που η άδεια κυκλοφορίας τους εκδίδεται από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,

•των αρχείων οιασδήποτε άλλης δημόσιας Υπηρεσίας ή Υπουργείου που νομιμοποιείται σύμφωνα με τη νομοθεσία να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας οχημάτων, στα οποία τηρούνται ηλεκτρονικά τα στοιχεία των οχημάτων αυτών.
Real.gr

" ΠΟΡΤΑ " από Βίκυ στον Άκη - Ζήτησε Διαζύγιο !

Τέλος στον πολύκροτο γάμο της φέρεται να δίνει η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με ενημερωμένες δικαστικές πηγές. 
Σε απολογητικό υπόμνημα που απέστειλε την περασμένη εβδομάδα σε ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, η κ. Σταμάτη γράφει ότι «είμαστε σε διάσταση με τον κ. Ακη Τσοχατζόπουλο», επιβεβαιώνοντας έτσι τις κακές σχέσεις των τελευταίων μηνών με τον πρώην υπουργό.
Η πληροφορία ότι ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου -κάποιοι επιμένουν ότι το έχει ήδη πράξει- κατά του συζύγου της, Ακη Τσοχατζόπουλου, κυκλοφορεί εδώ και μέρες σε υψηλούς δικαστικούς κύκλους.Πηγή: Παραπολιτικά

Μετατάξεις 10.000 υπαλλήλων στους Δήμους

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες πιλοτικά σε 12 ΟΤΑ, δέκα δήμους και δύο περιφέρειες.
 Aλλαγή στα οργανογράμματα των δήμων και των περιφερειών θα φέρει η αξιολόγηση των οργανικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες πιλοτικά σε 12 ΟΤΑ, δέκα δήμους και δύο περιφέρειες.
Η νέα δομή των δήμων θα επιφέρει σαρωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ τόσο στον στενό δημόσιο τομέα όσο και μεταξύ των δήμων, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζεται να καταθέσει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα της μετακίνησης υπαλλήλων εντός των δήμων με «διευθυντικό» δικαίωμα των δημάρχων για να καλύπτονται άμεσα τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό.
Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 10.000 δημοτικοί υπάλληλοι θα κριθούν ως πλεονάζοντες και θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες με βάση το θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας που έχει υιοθετήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με μοριοδότηση μέσω ΑΣΕΠ.
ΕΘΝΟΣ

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς στέλνει τον Αδωνι στην Καλαμάτα

Βαλίτσες για Καλαμάτα ετοιμάζει την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα parapolitika.gr, ο βουλευτής της Ν.Δ, Άδωνις Γεωργιάδης.
 Ο λόγος;
Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Ν.Δ. κόβει την πίτα της στο ξενοδοχείο "Ακτή Ταΰγετος" και ο πρωθυπουργός επέλεξε τον βουλευτής της Β' ΑΘήνας για να τον εκπροσωπήσει. Μια πράξη που επί της ουσίας υποδηλώνει την εμπιστοσύνη που τρέφει ο Αντώνης Σαμαράς στον πρώην Υπουργό, αφού ουσιαστικά τον στέλνει να μιλήσει με στελέχη της Ν.Δ, όχι όπου και όπου, αλλά στην εκλογική του περιφέρεια...

Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βλέπει σχέση ΕΛ.ΑΣ-Χρυσής Αυγής

Ο Λετονός επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς αποκαλύπτει ότι διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν την υπόγεια σχέση της Χρυσής Αυγής με την ελληνική αστυνομία.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», λέει: «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με την ΕΛ.ΑΣ. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα στοιχεία που θέλουν πολλούς αστυνομικούς να ψηφίζουν Χρυσή Αυγή στις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα. Εγώ ο ίδιος έχω ακούσει θύμα ρατσιστικής βίας να διηγείται πως οι ίδιοι που το πρωί τον παρενοχλούσαν, φορώντας αστυνομικές στολές, επέστρεφαν το βράδυ με μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής για να του επιτεθούν».
Ερωτηθείς για το προφίλ του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Νιλς Μούιζνιεκς δεν διστάζει να πει πως πρόκειται για «ναζιστικό κόμμα που περιφρονεί τη δημοκρατία», ενώ «συμμετέχει αποδεδειγμένα σε ρατσιστικές επιθέσεις».

Ένταλμα σύλληψης για τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη !

Ενταλμα σύλληψης για τον Γιώργο Κιμούλη εκδόθηκε, για χρέη του γνωστού ηθοποιού ύψους 200.000 ευρώ, προερχόμενα από απλήρωτους φόρους προηγούμενων ετών.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο ηθοποιός παραμένει άφαντος για να γλιτώσει τη σύλληψη, πιθανότατα σε μία προσπάθειά του να συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσό έτσι ώστε να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του και τελικά να μη βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.: Δημοκρατία

Τα σχολεία της Μεσσηνίας που κάνουν σχολικούς κήπους αδερφοποιούνται με σχολεία της Αθήνας και της Αττικής

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης: "Σχολεία με κήπο" της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου( εκπαιδευτικοί  και περιβάλλον) , που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2012 παρακολούθησαν στην Αθήνα 33 εκπαιδευτικοί σεμινάριο επιμόρφωσης στο ΚΠΕ Λαυρίου. Στη συνέχεια συναντήθηκαν με εκπαιδευτικούς της Δυτικής Αττικής και της Γ' Αθήνας και έκαναν αδερφοποιήσεις σχολείων. Έτσι όλη την υπόλοιπη χρονιά οι μαθητές θα σχεδιάζουν κοινές  δράσεις , που θα αφορούν τους σχολικούς κήπους.

Μια ιστορία θα σας πω…
Την Κυριακή το βράδυ, στις 27 Ιανουαρίου 2013, η πρώτη συνάντηση των δικτύων των σχολικών κήπων έγινε πραγματικότητα κι άφησε σε όλους μας μια απέραντη χαρά. Μέσα σε ένα πολύ ζεστό και φιλόξενο κλίμα που δημιούργησαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο 8ο ΔΣ Χαϊδαρίου συναντηθήκαμε 80 συνολικά εκπαιδευτικοί από 3 δίκτυα, ένα από την Πελοπόννησο και δύο από την Αττική, 3 δίκτυα που έχουν κοινό σκοπό να πραγματοποιούν προγράμματα και δράσεις για τους σχολικούς τους κήπους. Είναι το δίκτυο «ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΗΠΟ» που συντονίζει η ΠΕΕΚΠΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, το δίκτυο «ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΜΟΥ», που συντονίζουν οι υπεύθυνες ΠΕ Α/βάθμιας και Β/βάθμιας της Γ΄ Αθήνας και το δίκτυο «Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ» που συντονίζει η υπεύθυνη ΠΕ Α/βάθμιας Δυτικής Αττικής.
Η ανάγκη να μοιραστούμε τις σκέψεις μας και τους προβληματισμούς μας, αλλά και να κάνουμε γνωστή τη χαρά τη δική μας και των μαθητών μας μίκρυνε τις αποστάσεις. Η διάθεση των εκπαιδευτικών για συνεργασία και η ανάγκη για επικοινωνία πραγματικά μας εντυπωσίασαν. Έτσι περάσαμε μαζί τρεις ολόκληρες ώρες με μυρωδάτο καφέ και κεράσματα, προβολές και παιχνίδια, γέλια και κουβεντούλα, που οδήγησαν σε γνωριμίες και αδελφοποιήσεις. Τα οράματα για τους κήπους μας που μοιραστήκαμε μάς έδωσαν την ευκαιρία να ξεχωρίσουμε μέσα στο πλήθος αυτούς με τους οποίους ταιριάζουμε και μπορούμε να συνεργαστούμε σε βάθος χρόνου. Ανταλλάξαμε τηλέφωνα και μέιλ, ιδέες και σχέδια για επικοινωνία των μαθητών μας, δώσαμε υποσχέσεις για συναντήσεις και ταξιδάκια. Κάναμε αδελφοποιήσεις σχολείων της Αττικής με σχολεία της Πελοποννήσου, αδελφοποιήσεις μεταξύ σχολείων των διευθύνσεων της Αττικής, αλλά και μεταξύ σχολείων της ίδιας διεύθυνσης που βρίσκονταν τόσο κοντά και όμως τόσο καιρό δεν είχαν βρει δίαυλο επικοινωνίας. Οι ζωντανές φωτογραφίες από τις δράσεις των σχολείων της Πελοποννήσου μάς ξεσήκωσαν, οι όμορφες κατασκευές-φυτώρια από τα σχολεία της Αττικής μάς ενέπνευσαν, η σύντομη εισήγηση της Μυρτώς Φοίφα για την οργανική γεωργία μάς άνοιξε την όρεξη για ταξιδάκι γνωριμίας με το Κτήμα Φοίφα στην Καλαμάτα, όπου εφαρμόζεται η φυσική και παραδοσιακή καλλιέργεια και αναπτύσσει δράσεις για συνοικιακή κομποστοποίηση στην Καλαμάτα.
Η καταπληκτική αυτή βραδιά έκλεισε με δωράκια. Η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου μοίρασε στα σχολεία της Αττικής ένα ωραίο δεματάκι με σπόρους από τοπικές ποικιλίες λαχανικών και οι μαθητές του 8ου Δ.Σ. Χαϊδαρίου έστειλαν το δικό τους μήνυμα– χαιρετισμό, πάνω σε ένα χειροποίητο λουλούδι,  στους συμμαθητές τους  που ζουν στην Πελοπόννησο.
Αποχαιρετιστήκαμε με την υπόσχεση να «βρισκόμαστε» συχνά μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, τηλεφωνικά, μέσα από τις δημοσιεύσεις στα ιστολόγιά μας, με ιστορίες που ταξιδεύουν και πολλούς άλλους ευφάνταστους τρόπους.


Ίσως είναι η πρώτη φορά στην Π.Ε. που καταλήγουν δίκτυα σε τέτοια συνεργασία. Το ότι υπάρχουν τέτοιες οάσεις δράσης, σκέψης και πρακτικής  στην εκπαίδευση μάς γεμίζει αισιοδοξία ότι καλύτερες μέρες θα έρθουν για τούτο τον τόπο. Εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών που παραβρέθηκαν σωματικώς και νοερώς ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Ανδρέα και τη Δήμητρα από το ΚΠΕ Λαυρίου που στηρίζουν επιστημονικά ολόκληρη την προσπάθεια και υποσχόμαστε… Η ιστορία αυτή να έχει σίγουρα συνέχεια!

Σίση Πλακονούρη, Πρόεδρος ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου
Ελένη Νιάρχου, Υπεύθυνη ΠΕ Α/θμιας Γ΄ Αθήνας
Ιωάννα Ντίνου, Υπεύθυνη ΠΕ Β/θμιας Γ΄ Αθήνας
Αλεξάνδρα Τσίγκου, Υπεύθυνη ΠΕ  Α/θμιας Δυτικής Αττικής

Να και ο κατάλογος των αδελφοποιημένων σχολείων:
·         16ο Δ.Σ. Ιλίου - Δ.Σ. Βέργας
·         18Ο Δ.Σ. Περιστερίου–5ο Δ.Σ. Ελευσίνας- 7ο Δ.Σ. Καλαμάτας
·         26ο Δ.Σ. Καλαμάτας – 5ο Δ.Σ. Μάνδρας
·         11ο Δ.Σ. Αιγάλεω – Δ.Σ. Μερόπης
·         9ο Δ.Σ. Ιλίου – 7ο Δ.Σ. Ιλίου – Ειδικό Δ.Σ. Ιλίου
·         4ο Δ.Σ. Αιγάλεω – 4ο Δ.Σ. Ασπροπύργου
·         Δ.Σ. Βαλύρας – 9ο Δ.Σ. Ασπροπύργου
·         4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου – 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου – 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου – 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας
·         10ο Δ.Σ. Αγ. Αναργύρων – ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας
·         6ο Δ.Σ. Ιλίου – 6ο Γυμνάσιο Ιλίου
·         6ο Δ.Σ. Καματερού – 21ο Δ.Σ. Καλαμάτας
·         2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου– ΕΠΑΣ Χαϊδαρίου– 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας
·         8ο Δ.Σ. Μεγάρων – 4ο Δ.Σ. Αγ. Βαρβάρας
·         4ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων – 6ο Δ.Σ. Άνω Λιοσίων - 4ο Δ.Σ. Ζεφυρίου 
·         8ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου – 14ο Δ.Σ. Καλαμάτας
·         24ο Νηπιαγωγείο Ιλίου – Νηπιαγωγείο Κοπανακίου
·         14ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας – Νηπιαγωγείο Ερυθρών
·         16ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας – 6ο Δ.Σ. Ασπροπύργου
·         2ο Νηπιαγωγείο Ζεφυρίου – 1ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων – 24ο Νηπιαγωγείο Αιγάλεω
·         3ο Δ.Σ. Ν. Περάμου – 14ο Δ.Σ. Αιγάλεω
·         11ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου – 18ο Δ.Σ. Καλαμάτας
·         2ο Δ.Σ. Χαϊδαρίου – 5ο Δ.Σ. Μεγάρων
·         8ο Δ.Σ. Πετρούπολης – 6ο Δ.Σ. Μεγάρων
·         2ο Δ.Σ. Ελευσίνας – 2ο Δ.Σ. Μαγούλας – 7ο Δ.Σ. Ελευσίνας
·         3ο Δ.Σ. Καματερού – 1ο Δ.Σ. Ν. Περάμου
·         7ο Δ.Σ. Αιγάλεω – 9ο Δ.Σ. Μεγάρων


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου