16.2.13

Ακόμη παίρνει κιλά; ο " Μοναχός " της Ραφήνας !!!

 Γράφει ο Κάλχας
Εκείνος ακόμη τρώει !!!
Βλέπω και ξαναβλέπω τη (θολή) φωτογραφία και εντυπωσιάζομαι από τον Καραμανλή. 
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετέβη στην Κύμη Ευβοίας όπου συναντήθηκε με φίλους εκτός πολιτικής και πέρασαν ένα ευχάριστο μεσημέρι σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Κώστας Καραμανλής έκανε τα καλύτερα σχόλιο για το φαγητό και έδειξε την προτίμηση του στα ντόπια κρέατα, αλλά και στο χύμα κόκκινο κρασί.
Παράλληλα απέφυγε να μιλήσει και να σχολιάσει τις πολιτικές εξελίξεις παρά τις ερωτήσεις που του έθεταν τα μέλη της παρέας. Αλλά τα κιλά κιλά!.cretalive.gr

Η αράχνη με το τρομακτικό πρόσωπο

Δείτε τις φωτογραφίες του Igor Ryabov

Μια πράσινη αράχνη του ζωικού βασιλείου δίνει άλλη διάσταση στην αραχνοφοβία. Το μικρό τρομακτικό πλάσμα ανήκει στην οικογένεια των αραχνών «thomisidae» και φωτογραφήθηκε από τον ουκρανό φωτογράφο Igor Ryabov.
Ο 44χρονος φωτογράφος, που ειδικεύεται στη μακροφωτογραφία, δήλωσε: «Μόλις είδα για πρώτη φορά την αράχνη, νόμιζα ότι θα βγάλω μία από τις συνηθισμένες μακροφωτογραφίες, αφού τίποτα δεν έδειχνε ασυνήθιστο. Δεν παρατήρησα όμως τα περίεργα σχέδια στην αράχνη.
 Αργότερα, μόλις είδα τη φωτογραφία μου θύμισε το πρόσωπο ενός λυπημένου κλόουν».

Πως φτιάχνονται τα ηχητικά εφέ στις ερωτικές ταινίες

Πλήρης απομυθοποίηση. 
Δείτε το βίντεο

Οι «μύθοι» για το σεξ !!!

Αν υπάρχει ένα θέμα υγείας που περιβάλλεται περισσότερο από μύθους παρά από αλήθειες, αυτό είναι το σεξ. 
Από την σημασία που έχει για τις γυναίκες το μέγεθος του πέους έως το ότι οι άντρες είναι ανά πάσαν στιγμή έτοιμοι να πέσουν στο κρεβάτι, μοιάζει σαν να μην υπάρχει παράμετρος του σεξ που να μην συνοδεύεται από τουλάχιστον μία λανθασμένη πεποίθηση.

Με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο ιδρυτής του Δημήτρης Χατζηχρήστου, καθηγητής Ουρολογίας στο ΑΠΘ, και η υπεύθυνή του Εύη Κυράνα, ψυχολόγος υγείας-σεξολόγος, ξεδιαλύνουν μερικούς από τους πιο συνηθισμένους μύθους.

Το «μέγεθος» μετράει για τη γυναίκα. Το μέγεθος του πέους αποτελεί πηγή άγχους για πολλούς άντρες, που είναι εντελώς πεπεισμένοι ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία για τις γυναίκες.

Ωστόσο, σε πρόσφατη μελέτη, μόλις το 21% των γυναικών που ερωτήθηκαν είπε πως το μήκος του πέος είναι «σημαντικό» και μόνο 1% απάντησε πως είναι «πάρα πολύ σημαντικό». Όσον αφορά το πάχος του πέους, μόλις το 32% των γυναικών είπαν πως είναι σημαντικό.

Η αγωνία των ανδρών πηγάζει από τις λανθασμένες απόψεις που έχουν (και) για το ποιο ακριβώς είναι το φυσιολογικό μέγεθος. Το μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. (ο μέσος όρος είναι τα 13 εκ.), ενώ ως παθολογικό είναι το μήκος κάτω από τα 7 εκατοστά, δεδομένου ότι το μήκος του κόλπου είναι περίπου 7 εκατοστά.

Το πορνό χαλάει τη σχέση. Οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι η μικρή ή μέτρια σε συχνότητα χρήση πορνογραφικού υλικού έχει θετικές επιδράσεις στη σχέση του ζευγαριού, αυξάνοντας τη συχνότητα και την ποιότητα του σεξ, καθώς και την εγγύτητα ανάμεσα στο ζευγάρι.

Επιπλέον, η ήπια ή μέτρια χρήση πορνογραφικού υλικού φαίνεται πως συσχετίζεται με καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι.

Αν μάλιστα το ζευγάρι βλέπει από κοινού πορνογραφικό υλικό, ακόμα καλύτερα: μελέτη έδειξε πως σε τέτοια περίπτωση επιτυγχάνεται καλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση και μεγαλύτερη αφοσίωση στη σχέση, σε σύγκριση με όσους βλέπουν πορνό πάντοτε μόνοι τους.

Ως φαίνεται, τα όποια προβλήματα εγείρονται με τις καταχρήσεις.

Το σεξ τελειώνει στα 60. Οι υπάρχουσες μελέτες δείχνουν ότι εφόσον κάποιος ηλικιωμένος άντρας ή γυναίκα έχει σύντροφο και καλή γενική υγεία, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει τη σεξουαλική του ζωή έως τα βαθιά γεράματα.

Η πιο πρόσφατη από αυτές διεξήχθη στην Ισπανία, σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, και έδειξε ότι το 63% των αντρών και το 37,4% των γυναικών είχαν ενεργό σεξουαλική ζωή.

Tα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στους άντρες. Τα σύγχρονα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι τα σεξουαλικά προβλήματα είναι πιο συχνά στις γυναίκες από ό,τι στους άντρες. Απλώς, στον άντρα τα σεξουαλικά προβλήματα (π.χ., αδυναμία στύσης ή πρόωρη εκσπερμάτιση) δεν κρύβονται εύκολα.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, 40-50% των γυναικών και 20-30% των αντρών αντιμετωπίζουν τουλάχιστον μία έντονη σεξουαλική δυσλειτουργία.
Η επιλογή συντρόφου στηρίζεται στις επιδόσεις στο σεξ. Πολλοί άντρες πιστεύουν ότι οι επιδόσεις τους στο κρεβάτι αποτελούν τον καθοριστικό παράγοντα για να τους προτιμήσει μία γυναίκα.

Ωστόσο, η εξελικτική ψυχολογία έχει δείξει ότι οι γυναίκες ενδιαφέρονται για τους άντρες στους οποίους διακρίνουν χαρακτηριστικά που οι ίδιες αξιολογούν ως σημαντικά για την ανατροφή των παιδιών τους!

Οι άντρες είναι πάντα έτοιμοι για σεξ. Αυτό ούτε ισχύει, ούτε είναι δυνατόν να ισχύει, διότι άνθρωποι είναι κι αυτοί και έτσι υπεισέρχονται παράγοντες που μπορούν κάλλιστα να διαταράξουν τη στύση τους – από την κούραση και την κακή ψυχολογία έως το ότι απλούστατα δεν θέλουν.

Ο μύθος καθ’ εαυτός, επίσης μπορεί να πλήξει την στυτική λειτουργία: πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άντρες που πιστεύουν ότι «πρέπει» πάντα να είναι έτοιμοι, είχαν μεγαλύτερα ποσοστά εμφάνισης προβλημάτων στύσης, σε σύγκριση με όσους δεν μοιράζονταν αυτή την πεποίθηση.

Η ομοφυλοφιλία είναι παθολογική συμπεριφορά. Από το 1974, η Αμερικάνικη Ψυχιατρική Εταιρεία έχει πάψει να χαρακτηρίζει την ομοφυλοφιλία ως ψυχική διαταραχή.

Επιπλέον, ενώ το δικαίωμα να απολαμβάνει κάποιος τις σεξουαλικές του σχέσεις έχει αναγνωριστεί ως ανθρώπινο δικαίωμα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες οι κοινωνίες οφείλουν να διασφαλίζουν ένα περιβάλλον που σέβεται και προστατεύει τη σεξουαλικότητα του κάθε ανθρώπου.
Η σεξουαλική πράξη πρέπει να διαρκεί 30 λεπτά. Η διάρκεια είναι καθαρά ατομική υπόθεση και δεν έχει κανόνες. Τρεις ξεχωριστές μελέτες που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «Journal of Sexual Medicine» έδειξαν ότι ο μέσος χρόνος εκσπερμάτωσης είναι 5,4 λεπτά στην Ευρώπη και 7,3 λεπτά στις ΗΠΑ για τους άνδρες δίχως πρόωρη εκσπερμάτωση, ενώ για όσους έχουν (ή νομίζουν ότι έχουν) πρόωρη εκσπερμάτωση είναι 1,8 λεπτά ή λιγότερο.

Ωστόσο, υπήρχαν άνθρωποι που μπορούσαν να έχουν διάρκεια έως 25 λεπτά, αλλά ισχυρίζονταν πως είχαν πρόωρη εκσπερμάτωση!
Ο άντρας πρέπει να φέρνει τη γυναίκα πάντα σε οργασμό. Ο άντρας μπορεί μέσω σεξουαλικών πρακτικών και της σχέσης του με τη γυναίκα να συμβάλλει στην ευχαρίστησή της, αλλά δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης - σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η ίδια.

Η επίμονη προσπάθεια επίτευξης οργασμού και η επικέντρωση σε αυτόν μπορεί να μειώσει την ευχαρίστηση των συντρόφων, ακόμη και να καταστρέψει τη σεξουαλική σχέση.

Το σεξ είναι καθημερινό για τα περισσότερα ζευγάρια. Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Φαίνεται πως τα περισσότερα ζευγάρια κάνουν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα, αν και τα περίπου μισά θα ήθελαν να κάνουν πιο συχνά, αλλά δεν προλαβαίνουν. ΤΑ ΝΕΑ Weekend

Η ΑΛΛΗ ΟΨH-Τι λέει ο Λιακόπουλος για τον Μετεωρίτη ! Βίντεο

Του Λιακόπουλου Δημοσθένη
Χθές ζήσαμε, όσοι μπορούμε και βλέπουμε γύρω μας, το πως στήνεται μια ιστορία συγκάλυψης ενός πραγματικού γεγονότος.
Οι κάμερες "ανήσυχων" Ρώσων πολιτών που έβλεπαν προς τον ουρανό, αλλά και οι κάμερες ασφαλείας από πολλά κτίρια, συνέλαβαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα της Γης με πολύ μεγάλη ταχύτητα αφήνοντας πίσω του την κλασική ουρά φωτιάς.
Λίγο αργότερα, το αντικείμενο αυτό εξεράγη και τμήματά του εκτινάχθηκαν στην γύρω κατοικημένη περιοχή από ένα ύψος περιπου πενήντα χιλιομέτρων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ρώσων, αλλά και με το βίντεο που όλοι είδαμε.
Αμέσως μετά, ακολούθησε δεύτερη έκρηξη, πολύ ισχυρότερη και το φως του Ήλιου φάνηκε αδύναμο μπροστά της, αφού τυφλώθηκαν όλες οι κάμερες και το φως της συγκεκριμένης έκρηξης κατήργησε την σκιά που δίνει το φως του Ήλιου και έδωσε δική του σκιά.
Μετά την δεύτερη έκρηξη, το αντικείμενο που εξεράγη, αξαχνώθηκε πλήρως, αφήνοντας για πολλές ώρες ένα δύο τεράστια παράλληλα σύννεφα ψηλά στον ουρανό, σαν τεράστια ερωτηματικά, που θύμιζαν την μοναδική εμπειρία που είχαν όλοι όσοι είδαν το συμβάν.
Κατόπιν ακολούθησαν δύο ακόμη γεγονότα.
1. Λόγω της βιαιότητάς της, η δεύτερη έκρηξη, που ήταν εντελώς ασυνήθιστη σε ισχύ για ένα μετεωρίτη, έδωσε ωστικό κύμα, που έφθασε στο έδαφος και δημιούργησε εκτεταμένες αλλά μικρής κλοιμακος ζημιές, σπάζοντας κυρίως τα τζάμια των παταθύρων και στρεβλώνοντας τον σκελετό των παντός τύπου κουφωμάτων.
Αυτό ήταν εκέινο που προκάλεσε και τους περίπου 1.200 τραυματισμούς, που οι περισσότεροι ήταν ευτυχώς ελαφράς μορφής.
2. Τα θραύσματα που εκτινάχτηκαν από την πρώτη ωστόσο έκρηξη, την πιο αδύναμη σε σχέση με την δεύτερη, όταν έφθασαν στο έφαφος δημιούργησαν υλικές ζημιές φιαφορετικής φύσεως.
Από όσα μπορέσαμε τουλάχιστον να δούμε, πριν κινητοποιηθεί ο μηχανισμός συγκάλυψης, ένα από τα τμήματα του "αντικειμένου" που έφθασαν στο έδαφος, κατέστρεψε ένα εργοστάσιο, ενώ ένα άλλο, προφανώς πολύ μικρότερο, έσπασε τον πάγο μιάς παγωμένης επιφάνειας νερού.
Αυτή η κατάρρευση, δεν γίνεται από ηχητικό κύμα, τη στιγμή που το απέναντι κτίριο, σε μερικά μέτρα απόσταση, είχε μόνο μερικά σπασμένα τζάμια.
Εδώ έπεσε θραύσμα, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κτιρίου.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ
Ο μηχανισμός συγκάλύψης αποτελείται από πολλά κλιμάκια. Ας δούμε μερικά από αυτά
1. Οι "έγκυροι" και "έγκριτοι" επιστήμονες
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ ποιός δίνει κύρος σε ένα επιστήμονα και ποιός τον εγκρίνει για να μιλά εξ΄ονόματος της επιστήμης; Μα φυσικά το "κράτος", μα φυσικά το σύστημα διοίκησης που το κατεστημένο έχει εγκαταστήσει παντού.
Μια εύκολη απάντηση θα ήταν ότι ο επιστήμονας έχει κύρος λόγω των γνώσεών του, αλλά επειδή εγώ που απευθύνομαι σε εσάς είμαι της δουλείάς, δηλαδή σαν φυσικός επιστήμονας που έζησε πολλά, σας διαβεβαιώ ότι οι γνώση, είναι μία ικανή αλλά όχι απαραίτητα αναγκάια ιδιότητα ενός "έγκριτου" επιστήμονα.
Βγήκαν λοιπόν οι "επιστήμονες" από όλο τον κόσμο και μας είπαν ότι πρόκειται για κάτι συνηθισμένο.
Λάθος κύριοι, δεν πρόκειται για κάτι συνηθισμένο, γιατί αν ήτανε συνηθισμένο, δεν θα γινότανε χαμός παγκόσμια.
Εκείνο που πράγματι ισχύει είναι ότι φλεγόμενοι μετεωρίτες, πολλές φορές εκρήγνυνται πάνω από το έδαφος, αλλά ποτέ δεν είχαμε έκρηξη που σκίασε το φως του Ήλιου.
Υπόψη ότι κανένας "έγκριτος" επιστήμονας δεν ενέφερε ότι είχαμε θραύσματα που προκάλεσαν ζημιές.
Μίλησαν μόνο για το ωστικό κύμα. Άρα απέκρυψαν απλά πράγματα, αφού όλοι θα ήθελαν να δουν άμεσα ένα κομάτι του μετεωρίτη, που όμως δεν υπήρχε.
Μετά βέβαια μπορεί και να μας δείξουν καμιά πέτρα από την Άνω Καταραχιά Ρωσίας και να μας λένε, "να ο μετεωρίτης".
Και κάτι ακόμη
Για να μας πείσουν ότι τίποτε δεν έπεσε κάτω, ειπώθηκε ότι αν έφευγαν κάποια θραύσματα τότε λόγω της διατήρησης της ορμής, θα άλλαζε η πορεία του "μετεωρίτη", πράγμα που δεν συνέβη.
Αυτόι δεν στέκε, διότι εφόσον τα τμήματα που αποσάσθηκαν είχαν πολύ μικρή μάζα σε σχέση με τον κυρίως κορμό, στα κλάσματα του δευτερολέπτου που μεσολάβησαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης έκρηξης, δεν προλάβαινε να αλλάξει καμία πορεία.
2. Οι τοπικές αρχές
Το ρωσικό κράτος σε χρόνο μηδέν, έβγαλε 20.000 χιλιάδες άνδρες που χτένιζαν την περιοχή ψάχνοντας και συλλέγοντας τι;
Αποκλείοντας την πρόσβαση του κόσμου σε τι;
Μήπως τα θραύσματα του οχήματος κατεστραμένο στην ατμόσφαιρα της Γης και ανεφλέγη;
3. Τα ΜΜΕ
Εκεί γίνεται και έγινε το έλα να δεις. Μέχρι να πάρουν γραμμή, έλεγαν άλλα αντί άλλων. Μετά, κλασικά έλεγαν όλοι το ίδιο ποίημα. Με τις ίδιες λέξεις, νομίζεις και ένας νους έγραψε το κείμενο που παγκόσμια μετέδιδαν τα παπαγαλάκια της νέας (;), υπερνέας (;), παλιάς (;) τάξης.
TA ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Ας δούμε όμως ποιά είναι τα δεδομένα στο χθεσινό συμβάν
1. Έγινε έκρηξη εκτός ατμόσφαιρας που κατέστρεψε το αντικείμενο και κατεγράφη από ερασιτέχνες αστρονόμους.
Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά οι Ρώσοι είπαν ότι χτύπησαν με πύραυλο τον μετεωρίτη. Ωστόσο οι Ρώσοι δεν υπήρχε περίπτωαη καμία απολύτως να στοχεύσουν τον μετεωρίτη. Δεν χτύπησαν τίποτε και γιατί δεν μπορούσαν και κυρίως διότι δεν υπήρχε μετεωρίτης, αλλά άγνωστο για αυτούς σκάφος.
2. Μέσα στα πυκνότερα στρώματα της ατμόσφαιρας, το "αντικείμενο" εξεράγη μπροστα στις κάμερες και τμήματά του έπεσαν στο ΄'εδαφος και αυτά ήταν που έψαχναν οι 20.000 άνδρες. Δεν σας φαίνεται πολύ μα πάρα πολύ περίεργο, ένας στρατός ολόκληρος να ψάχνει τα κομμάτια του "μετεωρίτη";
3. Σχεδόν ακαριαία μετά, μιά τεραστίου μεγέθους έκρηξη, εξάχνωσε τα υπολοίματα του "αγνώστου αντικειμένου" και τίποτε άλλο δεν έπεσε στο έδαφος.
Στον ουρανό έμειναν δύο παραλληλες γραμμές συμπυκνωμένων αερίων, που έκαναν πολλούς να μιλούν για UFO με δύο κινητήρες.
4. Οι Ρώσοι σε δεύτερη επίσημη ανακοίνωσή τους, είπαν ότι τίποτε δεν χτύπησαν αφού είναι αδύνατον για την ανθρώπινη τεχνολογία να εντοιπίσει ένα ταχέως εισερχόμενο στην ατμόσφαιρα αντικείμενο.
Κάποιοι βέβααι, επίσης "έγκυροι και έγκριτοι", είπαν ότι δεν το είδαν τα ραντάρ...... επειδή ερχότανε από την πλευρά του Ήλιου, νομίζεις και ζούμε στο σενάριο ταινίας με αεροπλάνα του Β΄παγκοσμίου πολέμου, όπου οι πιλότοι τυφλωνότανε από το φως του Ήλιου.
ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΝΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΓΡΑΦΙΚΟΙ

ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΣΔΟΕ -Είχαν κάνει τα σπίτια τους Τράπεζες !!!

Στα χέρια των αντρών της Ασφάλειας Λευκάδας έπεσαν δύο υπάλληλοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.) από την Πάτρα, 58 και 54 ετών αντίστοιχα, , για παθητική δωροδοκία και εκβίαση σε βάρος 57χρονου επιχειρηματία.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, το οποίο αντιστοιχούσε στο αντίτιμο που απαιτούσαν εκβιαστικά oι δύο υπάλληλοι (54 και 58 ετών) του Σ.Δ.Ο.Ε. από τον 57χρονο επιχειρηματία, προκειμένου να διευθετήσουν ευνοϊκά εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις του.
Ο 54χρονος και ο 58χρονος εντοπίστηκαν την Παρασκευή το μεσημέρι, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε καφετέρια της πόλης, ύστερα από προσυμφωνημένη συνάντηση με τον 57χρονο επιχειρηματία, και στην κατοχή τους βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που τους είχε παραδώσει ,λίγη ώρα πριν, ο επιχειρηματίας. Από την εξέλιξη της έρευνας σχηματίσθηκε δικογραφία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σε βάρος ενός ακόμη 58χρονου υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελλήφθη ,χθες το βράδυ στην Πάτρα,και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φέρεται να ενεργούσε σε συνεννόηση με τους άλλους δύο υπαλλήλους.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις οικίες των δύο υπαλλήλων που συνελήφθησαν στη Λευκάδα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ και 1.920 δολαρίων στην οικία του 58χρονου και το χρηματικό ποσό των 19.360 ευρώ στην οικία του 54χρονου, ενώ στην οικία του 58χρονου υπαλλήλου που συνελήφθη στην Πάτρα, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 46.950 ευρώ.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

ΕΒΓΑΛΑΝ Σαββατιάτικα το Στόλο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά !

Π.Ν.: Άσκηση με κατευθυνόμενα βλήματα ανατολικά της Κρήτης

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο συνδυασμένης ασκήσεως υπό τον έλεγχο ΓΕΝ-ΑΣ, «υπό ρεαλιστικές συνθήκες και υψηλής επικινδυνότητας σενάρια» (ορισμένα δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά), εκτελέστηκαν οι παρακάτω βολές στην περιοχή ανατολικά της Κρήτης:

α. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας - επιφανείας EXOCET από Συστοιχία Κατευθυνόμενων Βλημάτων Ξηράς του Π.Ν.
β. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα αέρος - επιφανείας HELLFIRE από Ελικόπτερο S-70B του Π.Ν.
γ. Ένα κατευθυνόμενο βλήμα επιφανείας - επιφανείας PENGUIN από την ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ.
δ. Μία αντιαρματική ρουκέτα ΑΤ-4 από Ομάδα Ανορθόδοξου Πολέμου της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.
ε. Πυρά αναχαίτισης κατευθυνόμενου βλήματος και συνδυασμένα πυρά από μεγάλες αποστάσεις με χρήση πυρομαχικών μάχης όλων των διαμετρημάτων από πυροβόλα πλοίων επιφανείας.

Τελικό αποτέλεσμα ήταν η βύθιση του στόχου που ήταν το Κ/Φ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Αντ. Σαμαράς: Δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός

Προσωπική δέσμευση ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς σε συνέντευξή του στη Real News. "Βεβαίως και δεσμεύομαι. Ακόμα και ο Όλι Ρεν το είπε" λέει ο κ. Σαμαράς. Αναφέρει πως το θέμα του λάθους του ΔΝΤ το έχει ήδη θέσει και έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.

Ο πρωθυπουργός τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εμείς τις διαπραγματεύσεις δεν τις κάνουμε δημόσια. Τις κάνουμε γνωστές από τα αποτελέσματά τους. Γιατί όταν τις εξαγγέλεις, εκ των προτέρων, συνήθως τις καις...».

Επίσης ο κ. Σαμαράς επισημαίνει  πως «αν  η ύφεση που προκαλείται είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις, τότε δεν θα υπάρχουν για το λόγο αυτό περισσότερα μέτρα και αντιθέτως όταν εμείς ξεπερνάμε τους στόχους, να μας επιτρέπεται να δίνουμε ανακούφιση στον κόσμο. Φτάνει εμείς να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας".

Όπως σημειώνει ο πρωθυπουργός «όλα αυτά έχουν μπει στη νέα δανειακή σύμβαση επειδή έγινε κατανοητό ότι προηγουμένως μας οδηγούσαν σε φαύλο κύκλο ύφεσης». Υπογραμμίζει ότι αυτό που πρόκειται να αλλάξει είναι να διακοπεί η δημόσια σπατάλη, να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, οι αγρότες της Πελοποννήσου παραμένουν στα μπλόκα στο Μάνεση Αργολίδας, στη Νεστάνη Αρκαδίας, στον κόμβο Βουρβούρων στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού στο Βέλο Κορινθίας καθώς και στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες της Αργολίδας, της Αρκαδίας και της Νεμέας πραγματοποίησαν πορεία με αγροτικά μηχανήματα και αυτοκίνητα στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου.

Οι αγρότες φτάνοντας στα διόδια Σπαθοβουνίου προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη και σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων, από τις 16.15 και για μία ώρα, αφήνοντας να περνούν ελεύθερα τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Λίγο μετά τις 17.00 αποχώρησαν, δηλώνοντας πως θα μείνουν στα μπλόκα, μέχρι να ακούσει η κυβέρνηση την κραυγή αγωνίας τους και να δρομολογήσει λύσεις στα αιτήματά τους.

Πως θα δουλέψουμε τους Κουτόφραγκους...


Με τα χαρτιά. Θα τους δείξουμε πως όλα κινούνται προς την κατεύθυνση που μας έχουν δείξει. Ακόμη και για τις απολύσεις των 25.000 υπαλλήλων.
Αλλά... άλλο τα χαρτιά - μέχρι και η Σπυρακη το είπε - κι άλλο η πράξη. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση Σαμαρά, με τους δύο συνεταίρους της, αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, που αντιμετώπιζαν και οι κυβερνήσεις Παπαδήμου και Παπανδρέου.
Τίποτα από το ... τιμημένο πρόγραμμα δεν προχωράει...

 nonews-news.blogspot.gr

ΜΕΣΣΗΝΗ -ΔΕΝ άφησαν τίποτα όρθιο, 8 κλοπές & διαρρήξεις σε μία μόνο ημέρα!!!


 ΟΡΓΙΑΖΕΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΩ  ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΘΕΙ ΣΕ .....ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ( ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ )
 Δεν άφησαν τίποτε όρθιο στη Μεσσήνη μόνο την χθεσινή ημέρα. 
Έτοιμοι να πάρουν τα όπλα δηλώνουν οι πολίτες !!!
Σε ένα 24ωρο σημειώθηκαν όσο και εάν ακούγεται απίστευτο 8 περιστατικά παραβατικότητας. 
Κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια και καταστήματα, ακόμη και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Ακόμη και χτυπήματα σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Η... ατιμωρησία των δραστών έχει αρχίσει και φέρνει στα όριά τους τους κατοίκους και τους επαγγελματίες που βλέπουν καθημερινά την περιουσία τους να λεηλατείται και τους ίδιους να δηλώνουν έτοιμοι να πάρουν τα... όπλα
στα χέρια τους. Για δράστες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ως... τρομοκράτες έκανε λόγο χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος

Άγριο ξύλο αναμέσα σε ΜΑΤ και αγρότες -Πετροπόλεμος, χημικά και τραυματισμοί


ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ .....ΔΟΓΜΑ ΔΕΝΔΙΑ ....ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ !!!

- Οι αγρότες του κόμβου της Νίκαιας προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στην Εθνική Οδό
- Ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα με τα ΜΑΤ, ξύλο, πέτρες και χρήση χημικών
- Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομειο για τις πρώτες βοήθειες
- Υλικές ζημιές και σε ένα περιπολικό

Μάχη στήθος με στήθος έδωσαν για μία ακόμη φορά οι αγρότες με τις αστυνομικές δυνάμεις στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Περίπου στις 4 το απόγευμα οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ για να αποκλείσουν την Εθνική οδό.

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν του αγρότες και ακολούθησαν συμπλοκές σώμα με σώμα.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις αγρότες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας.

Όπως γράφει το thesstoday.gr μετά από τη συμπλοκή οι αγρότες κατόρθωσαν να φτάσουν στην Εθνική οδό και να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.

Εκεί, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους διώξουν χρησιμοποιώντας τα γκλομπ κι «αλόγιστα» τα χημικά.

Οι αγρότες απάντησαν με πετροπόλεμο με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα περιπολικό της αστυνομίας.

ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για Επίορκους ΣΔΟΕ ...." ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ " !!!

Ενήμερος από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση της κατηγορίας χρηματισμού που συνταράσσει το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας είναι ο Επικεφαλής του Σώματος Στέλιος Στασινόπουλος.

Οι εντολές του είναι σαφείς: πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας και δρομολόγηση όλων των προβλεπόμενων πειθαρχικών διαδικασιών σε βάρος των υπολόγων.

Η υπόθεση, που ήρθε στο φως κατ' αποκλειστικότητα από το thebest.gr, έχει ήδη φτάσει και στο γραφείο του Πατρινού Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικότατα από τον κ. Στασινόπουλο. Περισσότερες εξελίξεις αναμένονται από την Δευτέρα.: thebest.gr

ΕΛΛΑΔΑ 2013 - Στην φυλακή η συμμορία αλλά ο Μισθός Πέφτει !!!

 Μέρος του μισθού τους λαμβάνουν ακόμη, αν και στη φυλακή, τα μέλη της συμμορίας που έκαναν τη μεγάλη απάτη στο ΙΚΑ Καλλιθέας, σύμφωνα με το Έθνος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τρεις υπάλληλοι που ήταν εν ενεργεία την περίοδο της σύλληψής τους εξακολουθούν να λαμβάνουν το 50% των αποδοχών τους.

Τυπικά, παίρνουν αυτά τα χρήματα νόμιμα, καθώς έχουν τεθεί σε "δυνητική αργία", ωστόσο αυτό οφείλεται στο ότι οι διαδικασίες για την οριστική τους παύση έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση τους, που προκάλεσε ζημιά εκατομμυρίων στο δημόσιο, είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2012.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα των επιθεωρητών του Ιδρύματος που ολοκληρώθηκε πρόσφατα αποκάλυψε ότι η οικονομική ζημιά που προκάλεσε η σπείρα στο υποκατάστημα της Καλλιθέας είναι σχεδόν τριπλάσια από τα 6 εκατομμύρια ευρώ που είχε υπολογιστεί αρχικά.

Οι κατηγορούμενοι πάντως, είχαν υποστηρίξει στην κατάθεσή τους στον ανακριτή ότι δεν ζημίωσαν το ΙΚΑ με περισσότερες από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι πέντε υπάλληλοι του ΙΚΑ και οι σύζυγοί τους είχαν συλληφθεί με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και ψευδών βεβαιώσεων, καθώς έδιναν επιδόματα σε μη ασφαλισμένους παίρνοντας μίζα της τάξης του 80%.
Η έρευνα έγινε σε υπαλλήλους των τμημάτων Παροχών, Μητρώου και Οικονομικών οι οποίοι σε συνεννόηση με ιδιώτες ζητούσαν από το ΙΚΑ χιλιάδες για νοσηλείες που δεν έγιναν ποτέ. Παράλληλα υπήρξαν και χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα από τα σπίτια τους, βρέθηκαν σε αποθήκη 960.000 ευρώ, μέσα σε κουτιά από πάμπερς, ενώ κατασχέθηκαν και πολυτελή αυτοκίνητα.

"Είχαν γίνει όργια στο υποκατάστημα της Καλλιθέας, ενώ διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ήταν διάτρητο. Για τον λόγο αυτόν χρειάστηκε αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση της έρευνας", δήλωσε στο "Εθνος" στέλεχος του ΙΚΑ.

Το ΙΚΑ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων σε περίπτωση που αυτοί κριθούν ένοχοι.

Πέθανε αιφνιδίως ο Ελληνας πρέσβης στο Μεξικό

Την επομένη της επίσημης διαπίστευσής του στην Πόλη του Μεξικού πέθανε αιφνιδίως χτες Παρασκευή (από ρήξη ανευρύσματος αορτής) ο Ελληνας πρέσβης Δημήτρης 'Αννινος.
 Ιδιαίτερα αγαπητός στον απόδημο ελληνισμό, καθώς υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Γενικός Πρόξενος στη Μελβούρνη και ως πρέσβης στη Νέα Ζηλανδία, ο Δημήτρης 'Αννινος είχε πρόσφατα αναλάβει την ελληνική πρεσβεία στο Μεξικό.

Στον διπλωματικό κλάδο έχαιρε εκτίμησης για το ήθος, την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό του, ενώ (όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών) είχε ιδιαιτέρως εκτιμηθεί η συνεισφορά του στην προώθηση των συμφερόντων της χώρας μας.

Από την 'Αγκυρα, όπου βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών Δημ.Αβραμόπουλος, επικοινώνησε με τη σύζυγο του Έλληνα πρέσβη για να της εκφράσει τη συμπαράστασή του και να διαμηνύσει τη θερμή έκφραση συλλυπητηρίων όλου του προσωπικού του υπουργείου Εξωτερικών.

Στην προσωπική φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής οι δύο συλληφθέντες του Χαϊδαρίου


Μέλη της άτυπης προσωπικής φρουράς βουλευτή της Χρυσής Αυγής φέρονται να είναι τα δύο άτομα, 19 και 27 ετών, τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των οποίων δημοσιοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, που επικαλείται πληροφορίες της Αστυνομίας, το βράδυ της σύλληψής τους, στις 5 Φεβρουαρίου, οι δύο άνδρες πιθανότατα συνόδευαν άλλο όχημα στο οποίο επέβαινε το πολιτικό πρόσωπο.

Οι δύο συνελήφθησαν στο Χαϊδάρι, ενώ είχαν στην κατοχή τους ένα πιστόλι, πτυσσόμενα γκλοπ, σουγιάδες, κουκούλα, κράνη κ.ά., ενώ το όχημά τους δεν έφερε την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων τους έγινε καθώς -σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- «ενδέχεται να έχουν συμμετάσχει σε κακουργηματικές πράξεις για τις οποίες διενεργείται προανάκριση από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Έλληνες τραγουδιστές κάνουν «αρπαχτές» στα Σκόπια


Η οικονομική κρίση έχει φέρει σε δύσκολη θέση
πολλούς ''πρώτα'' ονόματα του τραγουδιού που κάνουν εμφανίσεις και στα Σκόπια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, τους τελευταίους μήνες η Πέγκυ Ζήνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Θάνος Πετρέλης και η Καίτη Γαρμπή έχουν δει «το φως το αληθινό» εμφανιζόμενοι σε καζίνο τούρκου επιχειρηματία στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Μάλιστα εκεί επρόκειτο να εμφανιστεί την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, αλλά τελευταία στιγμή ακύρωσε την εμφάνισή του.

Βέβαια από την κίνηση αυτή των καλλιτεχνών δε βγαίνουν κερδισμένοι μόνο οι ίδιοι, αφού και το καζίνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, έχει δει τα κέρδη του να αυξάνονται κατακόρυφα χάρη στην παρουσία τους, αφού χιλιάδες βορειοελλαδίτες συνδυάζουν τζόγο και μπουζούκια και επιστρέφουν συνήθως με άδειες τσέπες στην πατρίδα την επόμενη μέρα.

Δολοφονία 70χρονης στήν Μονεμβασιά

Νεκρή μέσα στο σπίτι της με τραύματα στο λαιμό και την κοιλιακή χώρα, βρέθηκε χθες το απόγευμα από συγγενείς της, μια 70χρονη γυναίκα στον Άγιο Δημήτριο Μονεμβασίας.

Στο σημείο κλήθηκε ιατροδικαστής, καθώς και συνεργείο του γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας από τη Σπάρτη, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση κι έρευνα για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας, ενεργείται από το αστυνομικό τμήμα Μολάων, σε συνεργασία με την ασφάλεια Σπάρτης.

Σύλληψη 16χρονου για βιασμό συμμαθήτριάς του


Στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών κρατείται ένας 16χρονος, που φέρεται να βίασε χθες το βράδυ, μια 15χρονη συμμαθήτριά του στην Αλιστράτη Σερρών. Ο 16χρονος αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα στον εισαγγελέα Ανηλίκων Δράμας.

Αντί να λύσουν Μάγια τους ..φόρεσαν βραχιόλια !!!


Συνελήφθησαν, χθες (15-2-2013) το βράδυ, στη Λάμπεια Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τρεις Τσιγγάνοι , δυο άντρες ηλικίας 33 και 22 ετών αντίστοιχα, καθώς και μία 32χρονη, για απάτη σε βάρος 58χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα όπως προέκυψε, οι ανωτέρω, στα τέλη του περασμένου μήνα, αφού προσέγγισαν τον 58χρονο και εκμεταλλευόμενοι πρόβλημα υγείας συγγενικού του προσώπου, τον εξαπάτησαν, πείθοντας τον ότι έχει υποστεί «μάγια» τα οποία θα του «λύσουν», αποσπώντας του το χρηματικό ποσό των -6.700- ευρώ.
Στη συνέχεια, όλο αυτό το χρονικό διάστημα έως και χθες, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά μαζί του, απαιτώντας του διάφορα χρηματικά ποσά για τον ίδιο λόγο.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης τους συνέλαβαν χθες (15-2-2013), στη Λάμπεια Ηλείας, κατά το χρόνο που παρελάμβαναν προσημειωμένο χρηματικό ποσό (1.000 ευρώ) από τον 58χρονο.
Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, που χρησιμοποιούσαν ως μέσο επικοινωνίας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Αυτές είναι οι ακριβότερες παρθενιές στον κόσμο!


Ποιο είναι το πολυτιμότερο εφόδιο, χαρακτηριστικό ή γνώρισμα μιας γυναίκας που με μία και μόνο φορά παύει να το έχει για πάντα; Ναι πολύ καλά καταλάβατε, η παρθενιά! Μία έννοια, χιλιοτραγουδισμένη, οπωσδήποτε ακριβοθώρητη και φυσικά καμάρι κάθε νεαράς που επιθυμεί να βρει ένα σωστό σύντροφο και να ανοίξει ένα σπιτικό της προκοπής. 
Αυτά βέβαια παλιά, γιατί πλέον είναι αρκετά δύσκολο να βρεις παρθένα άνω των 18 ετών, και δεν το λέμε με κακία, φυσικά! Υπάρχουν ωστόσο και κάποια κορίτσια που ακόμα κρατάνε τα... μπόσικα και λένε όχι στη σαρκική επαφή! Αντ' αυτού, και αφού μένουν που μένουν, ας το πούμε κομψά, ανικανοποίητες, αποφασίζουν να βγάλουν και κάτι από όλη αυτή την ιστορία.
 Εδώ λοιπόν σας έχουμε τις 5 ακριβότερες παρθενιές στον κόσμο.
 Προς την άγνωστη παρθένα εκεί έξω: κορίτσια ακολουθήστε το παράδειγμά τους!
1. Graciela Yataco: 18χρονο μοντέλο από το Περού βρίσκεται σε τεράστια οικονομική ανάγκη μιας και έχει να συνεισφέρει στη θεραπεία της άρρωστης μητέρας της αλλά και να συντηρήσει τον μικρότερο αδερφό της. Αποφασίζει λοιπόν να πουλήσει την παρθενιά της για το διόλου... ευκαταφρόνητο ποσό των 1.300.000 δολαρίων! Όχι κι άσχημα...
2. Natalie Dylan: Το 2008 η 22χρονη κυρία κατάφερε να πουλήσει την παρθενιά της έναντι του αστρονομικού ποσό των 3.7000.000 δολαρίων, προκειμένου να μπορέσει να πληρώσει το... μεταπτυχιακό της! Η επιτυχία αλλά και το τεράστιο ποσό που χτύπησε χρωστάει και ένα μεγάλο μέρος στο γεγονός ότι δημοσίευσε αυτή την πρόθεση σε διάσημη αμερικανική εκπομπή! Έξυπνη κίνηση...
3. Alina Percea: Το 2009, η όχι και τόσο εντυπωσιακή 18χρονη, αποφάσισε να δοθεί για πρώτη φορά σε άντρα έναντι αρκετά μεγάλης χρηματικής αμοιβής φυσικά, προκειμένου να πληρώσει τις σπουδές της. Το «εμπόρευμα» αγόρασε ένας Ιταλός για 8.800 λίρες ενώ πλήρωσε και το ταξίδι της μικρής ανέγγιχτης νεαράς στη Βενετία. Επιπλέον, η Percea πέρασε από ειδικές εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί το γεγονός ότι είναι αγνή σαν την πρώτη δροσοσταλίδα της άνοιξης!
4. Raffaella Fico: Το 2009 το 20χρονο και άκρως εντυπωσιακό μοντέλο από την Ιταλία, αποφάσισε να πουλήσει την παρθενιά της για να αγοράσει ένα σπίτι στην Ρώμη και να πληρώσει τα μαθήματα υποκριτικής που ήθελε να κάνει. Αφού ορκίστηκε ότι δεν είχε ποτέ στη ζωή της αγόρι, κατάφερε να βρει... χρηματοδότη, σιγά μη δεν έβρισκε, ο οποίος έσκασε 1.800.000 δολάρια! Η ίδια είχε μάλιστα δηλώσει πως αν δεν της άρεσε ο εν λόγω κύριος, θα έπινε ένα ποτήρι κρασί και θα ξεχνούσε τα πάντα!
5. Rosie Reid: Το 2004 η 18χρονη αγγλίδα αποφάσισε να δοθεί σε 44χρονο διαζευγμένο έναντι του ποσού των 8.400 λιρών. Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ήταν η πρώτη της επαφή με άντρα, διατηρούσε ήδη δεσμό με μία... γυναίκα! Η δουλίτσα έγινε, τα λεφτά δόθηκαν και η αγαπημένη της περίμενε στωικά έξω από το δωμάτιο προκειμένου η Rosie να χάσει ότι πολυτιμότερο είχε.
newsbomb.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ-Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου !


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα (Βασ. Σοφίας &  Κόκκαλη) εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων για την Τουριστική Προβολή της Πελοποννήσου με ομιλητή τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη

Στην εκδήλωση  θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Τουρισμού  Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι καλεσμένοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν Πελοποννησιακά Προϊόντα.

ΕΦΟΔΟΣ της ΕΛ.ΑΣ σε δημαρχείο να συλλάβει τον Δήμαρχο που κάπνιζε !


Τελικά, στο δημοτικό συμβούλιο Λέσβου όλα μπορούν να γίνουν, όπως το να πάει η Αστυνομία όχι για να επιβάλλει την τάξη επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν πιαστεί στα χέρια, αλλά για να… επιβάλει το νόμο περί απαγόρευσης καπνίσματος, και ειδικά
Την Αστυνομία κάλεσε η πρώην αντιδήμαρχος και νυν ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Ανθούλα Βαμβουρέλλη, η οποία επέστρεψε στα καθήκοντά της με απόφαση της Αποκεντρωμένης Αιγαίου, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκλεκτός του δημάρχου Παναγιώτης Ζαφειρίου δεν μπορούσε να επιβάλλει την απαγόρευση του καπνίσματος στην αίθουσα. Ανάμεσα σε αυτούς που κάπνιζαν και παραβίαζαν το νόμο και ο δήμαρχος Δημήτρης Βουνάτσος.
Όταν πήγε η Αστυνομία, προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, αλλά ο δήμαρχος δεν ήταν στην αίθουσα – κάπνιζε κάπου αλλού, όπως κατήγγειλε η Ανθούλα Βαμβουρέλλη
Έτσι, οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν τους χώρους για να βρουν αυτούς που κάπνιζαν, μεταξύ των οποίων και το δήμαρχο.lesvosnews.gr

ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-Κάηκε ζωντανός δεμένος στο κρεβάτι του !!!


Σήμερα τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία εκδηλώθηκε φωτιά σε δωμάτιο ασθενούς στο Ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης.
Στο σημείο έφτασε η πυροσβεστική υπηρεσία, άνδρες της οποίας βρήκαν απανθρακωμένο και δεμένο πάνω στο κρεβάτι του έναν34χρονο ασθενή.
Επί τόπου έχει φτάσει ιατροδικαστής καθώς και το ανακριτικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης που διενεργεί προανάκριση.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ για χρηματισμό ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται o Διευθυντής του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, που εδρεύει στην Πάτρα, κατηγορούμενος για χρηματισμό.
Χειροπέδες πέρασε η ΕΛ.ΑΣ και σε δύο υπαλλήλους του ΣΔΟΕ! 
Η αστυνομία έκανε έλεγχο τόσο στο σπίτι του όσο και στο γραφείο του Διευθυντή στην υπηρεσία, στην Πάτρα και θα περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα Λευκάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που συνελήφθησαν πήγαν για έλεγχο σε επιχείρηση στη Λευκάδα. Φέρονται να ζήτησαν χρήματα ωστόσο από τον επιχειρηματία, προφανώς για να την βγάλει "καθαρή".
Μεταξύ των υπαλλήλων και του επιχειρηματία κλείστηκε ραντεβού, ωστόσο ο δεύτερος πήγε εκεί με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Οι υπάλληλοι όμως φέρεται να ζήτησαν επιπλέον χρήματα υποστηρίζοντας ότι χρήματα θέλει και ο διευθυντής της υπηρεσίας.
Ακολούθησε έλεγχος στο σπίτι του διευθυντή και βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό, σε δολλάρια.
Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο εν λόγω Διευθυντής ήταν και στη λίστα των 160 που ήθελε να αντικαταστήσει ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, όμως τότε είχε αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ δια του Φίλιππου Σαχινίδη (τον περασμένο Δεκέμβριο). .dete.gr

Καταραμένη φτώχεια: Παίρνουν δάνειο μέχρι και οι βουλευτές!


Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες πολίτες φαίνεται πως αγγίζουν και πολλούς από τους βουλευτές, οι οποίοι σπεύδουν να μπαλώσουν «τρύπες» με δάνεια από ένα Ταμείο άγνωστο στον πολύ κόσμο, αλλά ιδιαίτερα διαδεδομένο μεταξύ των τριακοσίων. Ο λόγος για το Ταμείο Αλληλοβοήθειας βουλευτών που ιδρύθηκε πριν από περίπου 13 χρόνια με στόχο να ενισχύονται πρώην βουλευτές που δεν έχουν συμπληρώσει τα χρόνια για τη συνταξιοδότηση, αλλά στην πορεία έφτασε να δίνει δάνεια ακόμα και για... επισκευές αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", μόνο από τη Βουλή που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, περισσότεροι από 35 βουλευτές έχουν αιτηθεί δάνειο για «έκτακτες οικονομικές ανάγκες» και έκαστος έχει ήδη εισπράξει το ποσό των 10.000 ευρώ.
Άλλοι 10-15 έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις και είναι θέμα χρόνου να εγκριθούν.
Το επιτόκιο με το οποίο δανείζονται οι βουλευτές είναι γύρω στο 2%, ενώ η αποπληρωμή γίνεται σε διάστημα από ένα έως τρία χρόνια, αν και οι περισσότεροι εξοφλούν μέσα σε δώδεκα μήνες.
Η χρηματοδότηση του Ταμείου γίνεται από τους ίδιους τους βουλευτές, από τον μισθό των οποίων κάθε μήνα παρακρατείται ένα ποσό της τάξης των 50-60 ευρώ, ώστε να υπάρχει κεφάλαιο για τη διευκόλυνση των συναδέλφων τους, αλλά και από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αφού οι «συνδρομές» συνολικά δεν ξεπερνούν τα 200.000 ευρώ τον χρόνο.
Τουλάχιστον δεν τους πληρώνουμε και τα δάνεια...

ΕΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Πεζοπορία σε Άγριλο - Πολιανή

Αύριο Κυριακή 17-2-2013 διοργανώνεται πεζοπορία σε συνδυασμό με καθαρισμό μονοπατιού στην όμορφη περιοχή της βορειο-ανατολικής Μεσσηνίας μεταξύ των χωριών Άγριλου και Πολιανής. Αρκετές εκπλήξεις περιμένουν αυτούς που θα λάβουν μέρος...
Η εκκίνηση θα γίνει στις 8:00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Συλλόγου. Προορισμός το χωριό Άγριλος. Εκεί θα επισκεφτούμε παραδοσιακό ελαιοτριβείο όπου θα γίνει ξενάγηση και θα προσφερθεί τσάι. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στο ορεινό μονοπάτι με κατεύθυνση την Πολιανή. Πρόκειται για μια όμορφη διαδρομή σε μια ξεχασμένη γωνιά της Μεσσηνίας σε μεγάλο ύψος βόρεια του εντυπωσιακού φαραγγιού του "Τζιρορέματος"
Μαζί μας θα έχουμε εξοπλισμό (κλαδευτήρια, σκαπανικά κτλ) με στόχο να καθαρίσουμε σε όποια σημεία χρειάζεται το μονοπάτι αυτό (και στη περίπτωση βέβαια που ο καιρός το επιτρέπει). Ο εθελοντισμός είναι μια αρχή που βρίσκεται στη βάση της φιλοσοφίας του Συλλόγου μας. Και βέβαια η προστασία και ανάδειξη όμορφων διαδρομών είναι επίσης βασική επιδίωξή μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση αναμένεται να έχουμε και τη συμμετοχή συλλόγων της περιοχής.
Η πεζοπορία θα ολοκληρωθεί στην Πολιανή που βρίσκεται σε ένα όμορφο οροπέδιο στον Βορειο-δυτικό Ταΰγετο. Η Πολιανή εκτός από τα μήλα της είναι γνωστή και ώς η γενέτειρα του Παπαφλέσσα. Εκεί πρίν την αναχώρησή μας θα υπάρχει επίσης ένα σχετικό κέρασμα από τους ανθρώπους της περιοχής.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας κάθε βράδυ μετά τις 9:00 (τηλ 2721097733) και στα τηλ. 6947684510, 6944574797, 6975875547
ώρες πορείας 5,
βαθμός δυσκολίας (+)

Πτώση - σοκ στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης


Μείωση της τάξης του 70% καταγράφεται στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης

Κατρακυλά η αγορά των καυσίμων, με τα έσοδα για το κράτος να έχουν σημειώσει περαιτέρω μείωση της τάξης του 30%, παρά την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης.
Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει και επικαλείται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, παρά τις υπέρογκες αυξήσεις στους Ειδικούς Φόρους Κατανάλωσης, τα έσοδα του Κράτους για το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου έχουν σημειώσει πτώση της τάξεως του 30%.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που παρουσιάζει η Ομοσπονδία, η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης έχει σημειώσει μια πτώση πάνω από το 70 %, ως αποτέλεσμα της υπέρογκης τιμής πώλησης του καυσίμου.

Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου είχαν πουληθεί πανελλαδικά 1.215.356 κυβικά μέτρα καυσίμου, ενώ την αντίστοιχη περίοδο του 2012 πουλήθηκαν μόλις 364.325 κυβικά, δηλαδή ούτε το ένα τρίτο των περυσινών ποσοτήτων.

Όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, η τελική πτώση ζήτησης ως τον Απρίλιο πρόκειται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 80%.

Ο δορυφόρος… καταγράφει θηράματα και επιβλαβή!


Ηλεκτρονικό  πρόγραμμα καταγραφής διαφόρων ειδών πανίδας, καθώς και επιβλαβών με κύριο την αλεπού που παρουσιάζει πανελλαδικά αρκετά κρούσματα λύσσας, υλοποιείται  αυτή την εποχή και στην Ηλεία, με συντονισμό από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου.

Αν και το εν λόγω πρόγραμμα διεξάγεται σε ολόκληρη τη χώρα με  εποπτεία από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν τα “kinigetikanea.gr” , η Γ’ ΚΟΠ είναι η μόνη Ομοσπονδία που εφαρμόζει το πρόγραμμα μέσω της υπερσύγχρονης τεχνολογίας του συστήματος  διαχείρισης , που διαθέτει πλέον στο στόλο των οχημάτων της θηροφυλακής Πελοποννήσου.

Ήδη οι θηροφύλακες Κυνηγετικών Συλλόγων του νομού έχουν αναλάβει την καταγραφή των πληθυσμών λαγών, αλεπούς , κουναβιών καθώς αγριόχοιρου στη διάρκεια των περιπολιών τους, η οποία θα γίνει τέσσερις φορές εντός του Φεβρουαρίου, ενώ κάτι ανάλογο θα σημειωθεί  και τον ερχ. Αύγουστο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρώτης καταγραφής που έγινε στον Κ.Σ. Αρχ. Ολυμπίας όπου σύμφωνα με όσα ανάφερε στα “kinigetikanea.gr” ο πρόεδρός του κ. Βασίλης Αναστούλης, έγιναν  αντιληπτοί τη νύχτα πέντε αγριόχοιροι εντός του καταφυγίου της Φολόης.

Οι κατηγορίες που γίνεται η καταμέτρηση των άγριων ειδών είναι σε δασικές εκτάσεις, σε γεωργικές καλλιέργειες, σε θαμνώδεις εκτάσεις καθώς και σε περιαστικούς χώρους, ενώ θα συνεχιστεί και τα επόμενα έτη.

«Είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα εφαρμόζεται σε τόσο μεγάλη κλίμακα αποτύπωση των περιοχών ενδημίας των θηραματικών ειδών, δίνοντας μας την δυνατότητα παρακολούθησης της πυκνότητας και της διακύμανσης αλλά και της αλληλεπίδρασης των πληθυσμών τους» ανάφερε στα“kinigetikanea.gr” ο πρόεδρος της Γ’ ΚΟΠ κ. Κώστας Μαρκόπουλος .
kinigetikanea.gr

43χρονη κτηνοτρόφος βιάστηκε από 69χρονο την ώρα που έβοσκε τα ζώα της


43χρονη σε χωριό έξω από την Αταλάντη, την ώρα που έβοσκε τα ζώα της το μεσημέρι της Παρασκευής, δέχτηκε επίθεση από 69χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος την βίασε. Η παθούσα παρουσιάστηκε στο αστυνομικο τμήμα Αταλάντης για να καταγγείλει το γεγονός και της συνέστησαν να μεταβεί στο νοσοκομείο Λαμίας και να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Τελικά το βράδυ της Παρασκευής και ο ιατροδικαστής απεφάνθη, ότι η 43χρονη υπέστη βιασμό. Ο 69χρονος συγχωριανός της αναζητείται από την Αστυνομία...lamiastar.gr

Ποινές και πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα


Βαριές καμπάνες προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα ανασφάλιστα οχήματα ανεξάρτητα από το αν αυτά κυκλοφορούν ή όχι. Θεωρείται ότι σήμερα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους 1,5 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, "η υποχρέωση ασφάλισης υφίσταται διαρκώς από τη χορήγηση της αδείας κυκλοφορίας, χωρίς να εξαρτάται από την εν τοις πράγμασι κίνηση ή τη λειτουργία του αυτοκινήτου".

Οι κυρώσεις είναι οι εξής:

- Αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού (δίπλωμα) και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για δέκα ημέρες με πράξη της Αστυνομικής Αρχής.

Επί προκλήσεως ατυχήματος από όχημα αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια και επί υποτροπής για τρία χρόνια.

Για την επιστροφή των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας μετά την παρέλευση των ανωτέρω περιόδων απαιτείται η προσκόμιση από τον ενδιαφερόμενο του σχετικού σήματος ασφάλισης.

- Χρηματικό πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, υπέρ του κατά το άρθρο 16 του κ.ν. 489/1976 Επικουρικού Κεφαλαίου ίσο με 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά δημόσιας χρήσης, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα κάθε φύσης και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ο εντοπισμός των τυχόν ανασφάλιστων οχημάτων διενεργείται με επιμέλεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών.

Η Γ.Γ.Π.Σ. του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει με ηλεκτρονικό τρόπο τη διασταύρωση και την επεξεργασία των στοιχείων που προκύπτουν από τη ζεύξη των κάτωθι αρχείων (ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων):

Σε περίπτωση που προκύπτει ανασφάλιστο αυτοκίνητο, συντάσσει σχετική ειδοποιητήρια επιστολή προς τον ιδιοκτήτη του οχήματος, με την οποία τον καλεί να προβεί άμεσα και το αργότερο εντός οκτώ ημερών από την παραλαβή αυτής είτε στην παροχή εξηγήσεων σχετικά με την εκ μέρους του τήρηση ή μη της υποχρέωσης προς ασφάλιση.

Για την έκδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου στην περίπτωση αυτή απαιτείται η προσκόμιση στην ασφαλιστική επιχείρηση της Ειδοποιητήριας Επιστολής και παραβόλου υπέρ του ελληνικού Δημοσίου ύψους 250 ευρώ.

- Σε περίπτωση μη εμφάνισης, μη παροχής ικανοποιητικών εξηγήσεων και μη συμμόρφωσης ιδιοκτήτη οχήματος με τα οριζόμενα στην προηγούμενη περίπτωση, η Γ.Γ.Π.Σ. αποστέλλει τα στοιχεία αυτού και του οχήματός του στην Αστυνομική Αρχή του τόπου διαμονής του ιδιοκτήτη του οχήματος, η οποία επισπεύδει τη σε βάρος του επιβολή των κυρώσεων και ποινών.

Νομικά κενά;

Πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, η ρύθμιση φαίνεται να εμφανίζει νομικά κενά καθώς -όπως υποστηρίζουν- από τη στιγμή που δεν υπάρχει βεβαιωμένη παράβαση και έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας δεν υπάρχει θέμα κύρωσης.

"Το μέτρο έχει καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα και αν κάποιος ιδιοκτήτης κινηθεί νομικά εναντίον του κράτους είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά μπορούμε να εστιάσουμε στους βασικότερους που περιλαμβάνουν την ακινητοποίηση του ΙΧ λόγω έκτακτων οικονομικών συνθηκών (ανεργία, μη καταβολή μισθών), την ακινητοποίηση λόγω μηχανικής βλάβης, την κίνηση κάποιου οχήματος λόγω απουσίας του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό (επιχειρηματίες, ναυτικοί) ή σε κάποιο άλλο μέρος της χώρας, λόγω συνταξιοδότησης και χιλιάδες άλλους λόγους που μπορεί να σκεφθεί κανείς...", ανέφερε νομικός στην εφημερίδα.

Πρόβλημα παρουσιάζεται και με όσους έχουν βγάλει τα οχήματά τους προς πώληση ή τα έχουν δώσει προς ανταλλαγή καθώς και αυτά δεν έχουν ασφάλεια και δεν είναι λογικό αφού δεν κινούνται να κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο μη ασφάλισης.

Ασφαλισμένα- "ανασφάλιστα"

Σημειώνεται ότι με ασφάλιση χωρίς αντίκρισμα κυκλοφορούν 700.000 οχήματα στη χώρα μας λόγω του ότι στην αγορά έχουν "εγκατασταθεί" ασφαλιστικές εταιρείες τις οποίες το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει, καθώς αρκετές έχουν έδρα στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, πρόκειται κυρίως για ασφαλιστικές που έχουν εισχωρήσει στην Ελλάδα μετά την απελευθέρωση των υπηρεσιών και προσφέρουν φτηνή ασφάλιση χωρίς ωστόσο να ανταποκρίνονται επαρκώς όταν έρθει η ώρα της "ανάγκης".

Στελέχη της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών αναφέρουν στο Έθνος ότι ο κίνδυνος από εταιρείες που παρέχουν "δελεαστικά" φτηνά ασφάλιστρα είναι μεγάλος.

Το Καζίνο του Ρίο στο άρθρο 99

Eκδικάστηκε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο Πατρών, η αίτηση που είχε υποβάλει το Καζίνο Ρίου για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Η απόφαση του δικαστηρίου υπολογίζεται να εκδοθεί σε περίπου 1-1,5 μήνα.

Κατά τη διαδικασία παραστάθηκε το Σωματείο Εργαζομένων Καζίνου Ρίου υπέρ της εταιρείας. Απέναντί τους είχαν το ΙΚΑ, το ελληνικό Δημόσιο και τη Marfin Εgnatia Bank, που δεν ήθελαν να ανοίξει η διαδικασία συνδιαλλαγής με τους πιστωτές.

Στο άρθρο 99 του πτωχευτικού νόμου προσέφυγε το Καζίνο Ρίο σε μία προσπάθεια της επιχείρησης να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει (λόγω κρίσης) και να καταφέρει να διατηρηθεί στην «αγορά», διατηρώντας παράλληλα όσες περισσότερες μπορεί από τις πολύτιμες για την εποχή, θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η εταιρεία από το 2008 έως και σήμερα καταγράφει πτώση της τάξεως του 59% και κατάφερε με μεγάλο κόπο να μην χαθεί καμία θέση εργασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία τα συσσωρευμένα χρέη, αποτέλεσμα της πτώσης του τζίρου, επιβάλλουν την ένταξη της στο άρθρο 99 που την θέτει σε καθεστώς προστασίας και της δίνει την δυνατότητα για απευθείας διαβούλευση με τους πιστωτές της.

Η ιδιοκτησία καθώς και το σωματείο των εργαζομένων καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια προκειμένου η εταιρεία να ανταπεξέλθει στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

"Ελλάδα με εξαθλιωμένους Έλληνες...είναι Ελλάδα χωρίς Έλληνες"


Η ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!   -  ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!
 Το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την επικαιροποίηση του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2013-2016 που κατατέθηκε και βαίνει προς ψήφιση, με τα μέτρα που περιλαμβάνει θα δώσει στους ενστόλους την χαριστική βολή, καθώς επιβεβαιώνει το απευκταίο για εμάς σενάριο της κατάργησης των μισθολογικών προαγωγών!

Τα μέτρα - λαιμητόμος που προωθούνται αποτελούν επιταγή του 3ου μνημονίου και λαμβάνονται στο όνομα της σωτηρίας της χώρας για μια ακόμα φορά!

Οι νέες μισθολογικές και συνταξιοδοτικές παρεμβάσεις που μας αφορούν είναι:

-Περικοπές ειδικών μισθολογίων ενστόλων 78.000.000 ευρώ το 2013
-Πάγωμα προσλήψεων στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη την περίοδο 2013 -2016 με όφελος 10,3 εκ. ευρώ
-Περικοπές νέου μισθολογίου 88.200.000 ευρώ, καθαρά από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το 2014, μέσω της κατάργησης και των αυτόματων προαγωγών
-Μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014 και αθροιστικά έως το 2016, 172.800.000 ευρώ, λόγω κατάργησης και των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα διαμορφωθεί από 1.839.000.000 ευρώ το 2013, στα 1.719.000.000 το 2016 και του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από 334.000.000 ευρώ το 2013, σε 318.000.000 το 2016.

Περικοπές, περικοπές και ξανά περικοπές! Μέχρι πότε; Αυτές οι νέες περικοπές ποιο αποτέλεσμα θα έχουν ας μας πεί κάποιος επιτέλους! Οι ίδιοι οι δανειστές – τοκογλύφοι ομολογούν το λάθος της συνταγής! Γιατί εξακολουθεί να εφαρμόζεται με αποτέλεσμα να διαλύει κυριολεκτικά τη ζωή μας και να υποθηκεύει με τόσο σκληρό τρόπο τις ζωές των μελλοντικών γενεών; Μέχρι πού πρέπει να φτάσουμε για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις τους;

Ήδη η μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει ούτε κάν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, μέλλον κανένα για αυτούς!

Στον δικό μας εργασιακό χώρο, αφού έχουν επιβληθεί ήδη περικοπές που ξεπερνούν τις αντοχές μας, βαίνουμε προς κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών, οι οποίες αναπροσαρμόστηκαν το 2002 και αποτέλεσαν στην ουσία την αναγνώριση της πολιτείας τότε στην ιδιαιτερότητα του κοινωνικού μας λειτουργήματος, αφού θεσμοθετήθηκαν για την αναπλήρωση του εισοδήματός μας. Αφού λοιπόν τηρούνται απαρέγκλιτα οι απαιτήσεις της τροϊκας, η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει εδώ και τώρα χωρίς καμία χρονοτριβή την πρόταση που έχουμε καταθέσει για θεσμοθέτηση νέου βαθμολογίου, το οποίο θα αναπληρώσει ως ένα βαθμό τις μεγάλες μισθολογικές απώλειες που θα υποστούμε με την κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και θα επεκταθεί και στους συνταξιούχους συναδέλφους.

Παρακολουθούμε δυστυχώς όλοι άναυδοι την πρωτοφανή επίθεση που δέχονται όλες οι κοινωνικές ομάδες της χώρας, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ο μεικτός κατώτατος μισθός των 586 ευρώ φαντάζει για κάποιους μανδαρίνους μεγάλος!!) και οι συνταξιούχοι, οι οποίο έχουν υποστεί πολλαπλό σοκ που τους φτάνει στην ανέχεια και την φτώχεια. Καθημερινά ακούμε για την ανάγκη νέας αναπτυξιακής προοπτικής που θα μας βγάλει από το τέλμα και θα μας επαναφέρει σε τροχιά βελτίωσης και νέα προοπτικής της ζωής μας.

Όμως με τις συνεχείς περικοπές και την εν τέλει βαλκανιοποίηση των μισθών και των συντάξεων που συνεχώς συντελείται με την εφαρμογή και νέων μέτρων, αυτό που θα επιτευχθεί είναι σίγουρα ένα: Να υπάρχει Ελλάδα με εξαθλιωμένους Έλληνες! Στην ουσία Ελλάδα χωρίς Έλληνες! 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Τραγωδία τα ξημερώματα στο Ψυχιατρείο Τρίπολης


Τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Τρίπολη, καθώς ξέσπασε φωτιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δωμάτιο του Ψυχιατρικού Ιδρύματος Τρίπολης.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί και πυροσβέστες που κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τις φλόγες αλλά διαπιστώθηκε πως ένας άνδρας περίπου 30 ετών είχε χάσει τη ζωή του.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και το θύμα φέρει εγκαύματα στο σώμα. zougla.gr

Θύμα επιθέσεων από χάκερ έπεσε και το Facebook

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έγινε στόχος μιας σειράς επιθέσεων από ομάδα αγνώστων χάκερ.
«Τον περασμένο μήνα, η ασφάλεια του Facebook ανακάλυψε ότι τα συστήματα μας είχαν γίνει στόχος μιας "εκλεπτυσμένης" επίθεσης», ανέφερε η εταιρεία σε ένα blog post σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών βρέθηκαν ή είναι σε κίνδυνο.
Το δίκτυο που σύμφωνα με τις αναφορές του έχει περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο, πρόσθεσε: «Το Facebook δεν ήταν το μόνο που δέχτηκε επίθεση. Είναι σαφές ότι και άλλοι δέχτηκαν επιθέσεις». Η ανακοίνωση του Facebook ακολουθεί τις πρόσφατες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο σε άλλους σημαντικές ιστοσελίδες.
Το Twitter, το κοινωνικό microblogging δίκτυο, ανέφερε πρόσφατα ότι περίπου 250.000 λογαριασμοί χρηστών του ήταν δυνητικά σε κίνδυνο, καθώς οι χάκερ είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες μεταξύ των οποίων, τα ονόματα των χρηστών και οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Αλλά και οι ιστοσελίδες εφημερίδων όπως οι New York Times, η Washington Post και η Wall Street Journal, έπεσαν επίσης θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Οι επιθέσεις αποδόθηκαν από τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε κινέζους χάκερ.

Αυτοκτόνησε 42χρονος μέσα στο σπίτι του


Απαγχονισμένος μέσα στο σπίτι του στα Μακρίσια Ηλείας βρέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής ένας 42χρονος άντρας κάτοικος της περιοχής .

Ένας φίλος του 42χρονου σύμφωνα με πληροφορίες τον εντόπισε νεκρό στο σπίτι. Ο αυτόχειρας ζούσε στο δεύτερο όροφο οικίας ενώ στον πρώτο κατοικεί ο αδερφός του.

Διατηρούσε καφενείο στο χωριό, ήταν γνωστός παλιότερα ήταν ιδιοκτήτης φορτηγού μεταφορών δημοσίας χρήσης, ήταν πατέρας ενός παιδιού.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν, ωστόσο η Αστυνομία ερευνά τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο άντρα στην πράξη του αυτή..ilialive.gr

Γιατί οι άντρες κοιμούνται μετά το… sex;


Πολλές είναι οι ορμονικές αλλαγές που λαμβάνουν χώρα με τον οργασμό και κάποιες από αυτές ίσως δώσουν μία απάντηση στο ερώτημα. 
Μετά τον οργασμό τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες απελευθερώνουν τα χημικά ωκυτοκίνη, προλακτίνη, γ-αμινοβουτυρικό οξύ και ενδοφρίνες. Κάθε ένα από αυτά συνεισφέρει στο γνωστό εκείνο συναίσθημα του «γύρνα την πλάτη και κοιμήσου». Μοιάζουν να εκκρίνονται σε ίσες ποσότητες στους άντρες και τις γυναίκες, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε ποιος έρχεται συχνότερα σε οργασμό. Η ορμόνη ωκυτοσύνη είναι γνωστή για τις διάφορες επιδράσεις που προκαλεί συμπεριλαμβανομένης της μητρικής συμπεριφοράς, της σύσπασης των λείων μυών της μήτρας κατά την διάρκεια του τοκετού και της έκκρισης του μητρικού γάλακτος. Αναφερόμαστε επίσης σε αυτή ως την χαδιάρα ορμόνη αφού μας ξυπνάει την ανάγκη να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο και να δενόμαστε με τρόπο μη σεξουαλικό. Ίσως φταίει η ωκυτοκίνη που νιώθουμε χορτασμένοι και γαλήνιοι μετά από το σεξ.
Η προλακτίνη είναι ένας ακόμα παίκτης στο μυστηριώδες παιχνίδι του ύπνου μετά το σέξ. Παράγεται στην υπόφυση και η πιο γνωστή του λειτουργία είναι εκείνη της παραγωγής γάλακτος. Πιστεύεται πως η προλακτίνη μας απαλλάσσει απο την σεξουαλική διέγερση μετά τον οργασμό και μας αφήνει να σκεφτούμε άλλα πράγματα πέρα από το σεξ.
Τι θα συμβεί αν κατά τη διάρκεια μιας μετάγγισης γίνει λάθος στην ομάδα αίματος;
Θα συμβεί κάτι παρόμοιο με μία ισχυρή αλλεργική αντίδραση, η οποία είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραία. Όπως είναι γνωστό, τα ερυθρά αιμοσφαίρια των ανθρώπων δεν είναι όλα ίδια: διαφοροποιούνται σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα αντιγόνα που καλύπτουν την επιφάνειά τους. Αν λοιπόν τα ερυθρά αιμοσφαίρια ενός τύπου καταλήξουν στο αίμα ενός διαφορετικού τύπου, οι φυσικές άμυνες του σώματος δεν τα αναγνωρίζουν και τους επιτίθενται σαν να είναι εχθροί. Για τον λόγο αυτό, θα εκδηλωθούν πυρετός, ναυτία και εμετός, οσφυϊκοί πόνοι, αλλεργικά φαινόμενα, σοκ αναφυλαξίας, ακόμη και νεφρική ανεπάρκεια.
Από τι είναι φτιαγμένο το κερί των αυτιών;
Το κερί των αυτιών αποτελείται από λίπος και ιδρώτα που παράγουν ορισμένοι αδένες. Η κύρια λειτουργία του είναι να αιχμαλωτίζει τα βακτήρια και τη σκόνη που καταφέρνουν να διαπερνούν το προστατευτικό τρίχωμα που υπάρχει στο εξωτερικό μέρος του αυτιού. Στους καυκάσιους πληθυσμούς, το κερί είναι κιτρινωπό, μαλακό και κολλώδες, ενώ στους ασιατικούς πληθυσμούς είναι γκριζωπό, ξερό και αλευρώδες. Κανένας δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εξηγήσει αυτή τη διαφορά.
Είναι δυνατό να φτερνιστούμε στον ύπνο μας;
Εξαρτάται από τη φάση του ύπνου. Αν δεν διανύουμε τον βαθύ ύπνο, τότε μπορούμε να φτερνιστούμε και να ξυπνήσουμε αμέσως μετά. Αν όμως έχουμε πέσει σε βαθύ ύπνο, τότε είναι αδύνατο το φτέρνισμα, αφού υπάρχει καταστολή του μυϊκού συστήματος που χρησιμεύει στην πρόληψη κινήσεων του σώματος, λόγω της υπερβολικής δραστηριότητας του εγκεφάλου.
Γιατί το τσιγάρο προκαλεί εθισμό;
Όταν εισπνέουμε τον καπνό, η νικοτίνη απορροφάται ταχύτατα και μεταφέρεται στην καρδιά και στον εγκέφαλο. Η ουσία αυτή οδηγεί τον οργανισμό να εκκρίνει δύο ουσίες, την αδρεναλίνη και την ντοπαμίνη, που αυξάνουν τον μεταβολισμό του σώματος, δημιουργώντας ένα αίσθημα ευχαρίστησης και διέγερσης. Σιγά-σιγά ο εγκέφαλος προσαρμόζεται στην παρουσία της νικοτίνης και εάν σταματήσει να υπάρχει στο αίμα, τότε δημιουργείται αίσθηση κόπωσης, εκνευρισμού και μελαγχολίας, μειωμένης συγκέντρωσης κ.ά. Έτσι αναζητούμε συνεχώς να καπνίσουμε τσιγάρο. Η κατάσταση δεν σταματάει εκεί. Ο οργανισμός προσαρμόζεται σιγά-σιγά στα επίπεδα της νικοτίνης και αναζητάει όλο και μεγαλύτερες ποσότητες…
 ygeia-evexia.gr

Κομμωτής με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής νοσοκομείου

 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

Μια απίστευτη ιστορία από το πρόσφατο παρελθόν αποκαλύπτεται σήμερα καθώς έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι κομμωτής από την Καρδίτσα με πλαστό πτυχίο νοσηλευτικής διορίστηκε διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων.

Kομμωτής από την Καρδίτσα διορίστηκε to 2008 διοικητής στο νοσοκομείο Μολάων, υποστηρίζοντας ότι είχε πτυχίο ΤΕΙ νοσηλευτικής το οποίο σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πλαστό.
Ο διορισμός έγινε επί υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τσιάρα που κατάγεται από την Καρδίτσα.
 Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του leaks.gr δεν είναι γνωστό αν ο κ. Τσιάρας γνώριζε τα περί πλαστού πτυχίου, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να μην γνώριζε την ύπαρξη του κομμωτηρίου.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν έμεινε κενή το 2008 η θέση του διοικητή του νοσοκομείου Μολάων και για την πλήρωσή της επελέγη ο συγκεκριμένος Καρδιτσιώτης κομμωτής που μάλιστα έμεινε στη θέση αυτή και επί της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ έως το 2010.

Από εκεί βρέθηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας με αρμοδιότητα τη Διοίκηση Οργανισμών και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Προγράμματα Υγείας - Υγιεινής και Κοινωνικής Πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Και έμεινε εκεί έως τη στιγμή που ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Πάπαλος ανακάλυψε το ότι το πτυχίου του είναι πλαστό, τον εκδίωξε και τώρα του ζητάνε πίσω τα χρήματα που είχε λάβει.

Ερχονται ξανά βροχές και χιόνια !!!

Στο έλεος του κακού καιρού θα βρίσκεται για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η χώρα καθώς αναμένεται να συνεχισθούν οι βροχές, οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις που πλήττουν την Ελλάδα από την Τετάρτη.
Αναλυτικά η πρόβλεψη της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
  • Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στη Μακεδονία οπού θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και το βράδυ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα εκδηλωθούν καταιγίδες ενώ τη νύχτα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και αργότερα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην 'Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξήσουν και θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες το βραδύ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νοτιά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τη νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στις βορειότερες περιοχές.
Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στη βόρεια Κρήτη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς.
Θερμοκρασία: από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.
Ανεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Αττική
Καιρός: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξήσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ στην Πάρνηθα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμ
  • Θεσσαλονίκη
Καιρός: Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά το βράδυ.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορούνται ότι υπεξαίρεσαν χρήματα που είχαν δοθεί στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη!


Για υπεξαίρεση χρημάτων που είχαν δοθεί στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών στα Τέμπη παραπέμπονται να δικαστούν ο πρώην δήμαρχος Αποστόλου Παύλου Ημαθίας και ένας δημοτικός ταμίας! Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με την κατηγορία ότι υπεξαίρεσαν πάνω από 1.000.000 ευρώ, την περίοδο 2003 – 2006.Στα χρήματα που φέρεται να έκαναν “φτερά” από τα ταμεία του δήμου περιλαμβάνονται και 400.000 ευρώ που είχαν δοθεί ως επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ στο συγκεκριμένο δήμο προκειμένου να κατασκευαστούν αθλητικά έργα στη μνήμη των αδικοχαμένων μαθητών στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών! Το έλλειμμα στο συγκεκριμένο  δήμο προσδιορίστηκε στο 1.323.905,73 ευρώ και στο πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών περιγράφεται κακοδιαχείριση και διάθεση δημοσίου χρήματος χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες καθώς οι πληρωμές γίνονταν με πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις χωρίς νόμιμα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με το βούλευμα η επιχορήγηση του ΟΠΑΠ ύψους 300.000 ευρώ είχε δοθεί στο δήμο για την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι έργο το οποίο δεν κατασκευάσθηκε ποτέ. Και οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες του κατά την ανακριτική διαδικασία αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση και την επιβολή περιοριστικών όρων.agelioforos.gr

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 16-2-2013



15.2.13

Προσέξτε τις δοσοληψίες σας με την αστυνομία, αν χρωστάτε στην εφορία


Αν έχετε ανεξόφλητες οφειλές στην εφορία πάνω από το ποσό των 3.000 ευρώ θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην πέσετε στη «δαγκάνα» της αστυνομίας γιατί τότε με συνοπτικές διαδικασίες θα καταλήξετε ενώπιον του Εισαγγελέα.

Στο κυνήγι λοιπόν των οφειλετών του δημοσίου έχουν μπει όλες οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας τάξης.

Από την Δευτέρα έχουν συνδεθεί οι υπηρεσίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με το Υπουργείο Οικονομικών. Έτσι στα μπλόκα που στήνει σε κάθε γωνιά της Αθήνας η τροχαία, όποιοι οδηγοί εντοπιστούν να έχουν «ανοιχτούς» λογαριασμούς με την εφορία συλλαμβάνονται και οδηγούνται στο κοντινότερο αστυνομικό τμήμα.

Τα περιπολικά και οι μοτοσικλέτες της τροχαίας έχουν εφοδιαστεί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι οποίοι έχουν πρόσβαση στο TAXIS .Έτσι στα μπλόκα που στήνουν δεν ερευνούν μόνο για άδεια και δίπλωμα αλλά και για οικονομικές εκκρεμότητες με την εφορία.

Οι οδηγοί δείχνουν την ταυτότητα τους και μέσα σε λίγα λεπτά οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν αν ο ελέχθης είναι συνεπής με την εφορία. Ο αριθμός της ταυτότητας μπαίνει στο τερματικό και η αλήθεια εμφανίζεται στην οθόνη. Μετά η διαδικασία είναι γνωστή, οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα ενώ μετά με την αυτόφωρη διαδικασία παρουσιάζονται στον εισαγγελέα.

Μπορεί βέβαια να προσέλθετε και οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα για μία τυπική διαδικασία όπως είναι να βγάλετε διαβατήριο ή νέα ταυτότητα. Και πάλι με τα προσωπικά σας στοιχεία οι αστυνομικοί είναι σε θέση να βρουν αν χρωστάτε ή όχι στη εφορία.

Τέλος δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δέχτηκαν τηλεφώνημα από το αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς τους και τους έλεγαν να περάσουν από εκεί για κάποια δική τους υπόθεση.Όταν βέβαια πήγαν τους ενημέρωσαν για τις οφειλές τους στην εφορία και κατέληξαν στον Εισαγγελέα.

Αν τώρα η σύλληψη γίνει το Σαββατοκύριακο τότε ο οφειλέτης μένει στο κρατητήριο μέχρι την Δευτέρα οπόταν και οδηγείται στον εισαγγελέα.

Διαδικτυακή «ασπίδα» προστασίας για ανηλίκους στο Facebook


Την προστασία προσωπικών δεδομένων, όπως τον τόπο διαμονής, υπόσχεται στους ανήλικους χρήστες, ηλικίας 13 με 17 ετών, το Facebook, σύμφωνα με το BBC.
Συγκεκριμένα, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι η δραστηριότητα των ανηλίκων δεν θα είναι ορατή σε ενήλικες μέσω της νέας υπηρεσίας αναζήτησης, του «κοινωνικού γραφήματος», το οποίο λάνσαρε το Facebook πριν από λίγο καιρό.
Όπως έγινε γνωστό, οι αναρτήσεις ανηλίκων, μέσω των οποίων μπορεί κάποιος χρήστης να προσδιορίσει την ηλικία αλλά και τον τόπο διαμονής τους, θα εμφανίζονται μόνο στον κύκλο των φίλων τους που ανήκουν στο ίδιο ηλικιακό γκρουπ. Με λίγα λόγια, προσωπικά δεδομένα για άτομα ηλικίας 13 με 17 ετών, θα είναι ορατά μόνο σε συνομήλικους φίλους τους. Σε περίπτωση που κάποιος ενήλικας αναζητήσει - μέσω του «κοινωνικού γραφήματος» - κάποιο άτομο με τα χαρακτηριστικά «ελεύθερη γυναίκα ετών 17», το σύστημα θα του αποδώσει μηδενικά αποτελέσματα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στους Δελφούς η πρώτη επέμβαση εγκεφάλου !


Κι όμως, η πρώτη γνωστή μέχρι σήμερα νευροχειρουργική επέμβαση στην Ελλάδα, έγινε γύρω στο 1900 π.Χ. στην περιοχή των Δελφών....

Την ανακάλυψη αυτή έκαναν Έλληνες επιστήμονες που μελέτησαν το κρανίο ενός άντρα από την περιοχή της Κίρρας στη Φωκίδα.

Μάλιστα όπως αναφέρουν στην έρευνα τους οι ειδικοί, η οποία δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση World Neurosurgery, μετά την επέμβαση, ο άντρας έζησε για κάποιους μήνες ή χρόνο μέχρι που τελικά πέθανε σε ηλικία 30 έως 35 χρονών.

Ο κ. Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης, ορθοδοντικός και επίκουρος καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι ειδικός σε θέματα παλαιοπαθολογίας. Όταν η αρχαιολόγος κα. Δέσποινα Σκορδά του έδειξε το κρανίο, πρόσεξε μία οπή στο δεξί κροταφικό οστό.

Από το μυαλό του πέρασε το ενδεχόμενο η οπή αυτή να προήλθε από χειρουργική επέμβαση με τρυπανισμό καθώς αν επρόκειτο για θανάσιμο τραύμα από βέλος, «τότε το κρανίο θα έφερε κατάγματα», όπως λέει ο ίδιος στα "ΝΕΑ". Οι κρανιογκεφαλικές επεμβάσεις με τρυπανισμό, γίνονταν όπως έχει αποδείξει η επιστημονική έρευνα πολύ παλιότερα σε άλλες περιοχές της Γης, όπως στη Γαλλία, την Ινδία, τους πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής.

Η πρώτη όμως επιστημονική περιγραφή του τρυπανισμού ανήκει στον Ιπποκράτη ο οποίος τη συστήνει ως θεραπεία για τραύματα του κεφαλιού και ιδίως κρανιακά κατάγματα.

Στους Δελφούς, κατά τη Μέση Εποχή του Χαλκού, οι αναθυμιάσεις από αέρια που αναδύονταν μέσα από το έδαφος, προϊδέαζαν την περιοχή ως ιδανικό τόπο για να γίνει μία τέτοια επέμβαση.

Πολύωρη επέμβαση

«Ο ασθενής έπρεπε να βρίσκεται σε κατάσταση μέθης, σε αναλγησία, και εκείνη την εποχή στο βαθμό που γνωρίζουμε δεν υπήρχαν οι γνώσεις για την παρασκευή κάποιας ουσίας που να προκαλεί αναισθησία», λέει ο κ. Μ. Παπαγρηγοράκης, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Επομένως είναι πολύ πιθανό η επέμβαση να έγινε κοντά σε κάποιο γεωλογικό σχηματισμό απ’ όπου αναδύονταν αναθυμιάσεις.

Οι Έλληνες επιστήμονες πιστεύουν ότι ο άντρας που υποβλήθηκε στην επέμβαση, έπασχε μάλλον από κάποια μορφή επιληψίας. «Η διάνοιξη οπής στο κρανίο φάνταζε στα μάτια των θεραπευτών ως η ιδανική λύση για την απαλλαγή των ασθενών από “κακά πνεύματα”. Η επέμβαση άνοιγε κατά την πεποίθησή τους, ένα παράθυρο για να διαφύγουν από το κεφάλι».

Οι έλληνες ειδικοί, εξέτασαν το κρανίο σε αξονικό τομογράφο για να μελετήσουν τη δομή του οστού όπου είχε γίνει η επέμβαση. Η οπή είχε σχήμα ωοειδές με διαστάσεις 8 επί 7,5 χιλιοστά και τα άκρα της ήταν κυρτωμένα, υποδεικνύοντας ότι η διαδικασία της επούλωσης είχε ξεκινήσει μετά την επέμβαση.

Ήταν σίγουρα μια πολύωρη επέμβαση και επώδυνη για τον ασθενή, παρά την κατάσταση μέθης που βρισκόταν. Η μορφολογία του σχήματος της οπής, κάνει τους ειδικούς να πιστεύουν ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε τρίβοντας πάνω στο κρανίο κάποιο λίθινο, κατά πάσα πιθανότητα, εργαλείο.

Με τον τρόπο αυτό γινόταν ο τρυπανισμός του κρανίου, το οποίο στη συνέχεια επουλωνόταν. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα τι είδους ασθένειες (εκτός από επιληψία) επεδίωκαν να γιατρεύουν οι θεραπευτές με τη μέθοδο του τρυπανισμού.

Σύμφωνα με tanea.gr, στην επιστημονική ομάδα που έκανε την ανακάλυψη, μετείχαν ακόμη ο κ. Παναγιώτης Τούλας, νευροακτινολόγος, ο κ. Μανώλης Τσιλιβάκος, ανθρωπολόγος, ο κ. Αντώνης Κουσούλης, ιατρός, ο κ. Γιώργος Ορφανίδης, νευροχειρουργός, και ο κ. Φίλιππος Συνοδινός, ορθοδοντικό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου