27.4.13

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; Οι «μαγικές» ιδιότητες του λεμονιού !!!

Πρωτότυπες χρήσεις του πέρα από το φαγητό !!!
Το λεμόνι είναι δημοφιλές αντιοξειδωτικό και πλούσια πηγή βιταμινών, γι' αυτό χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. 
Ωστόσο το γνωστό εσπεριδοειδές έχει κι άλλες χρήσεις που δεν είναι τόσο γνωστές στο ευρύ κοινό.
Εκτός λοιπόν από το φαγητό, εφαρμογές του λεμονιού υπάρχουν και στην υγεία και την ομορφιά αλλά και στην καθαριότητα. Ας δούμε μερικές:
Αντιικό φάρμακο
Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού έχει αντιική δράση και αποτελεί ισχυρό σύμμαχο ενάντια σε κρυολογήματα και ιώσεις.
Αποσυμφορητικό του λεμφικού
Ο χυμός λεμονιού βοηθά στις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή αρτηριακή πίεση.
Αρωματοθεραπεία
Τα αιθέρια έλαια του λεμονιού έχουν κατευναστική δράση ενάντια στις φοβίες και την κατάθλιψη.
Γυάλισμα επίπλων
Το έλαιο λεμονιού είναι γνωστό για τη λιπαντική του ιδιότητα συμβάλλοντας στα καλογυαλισμένα έπιπλα σε προσεγμένη όμως δοσολογία.
Αποσμητική δράση
Ιδανική και φτηνή επιλογή για να καθαρίσετε, να απολυμάνετε και να αρωματίσετε το ξύλο κοπής και άλλα μαγειρικά σκεύη. Επ΄ισης μπορείτε να χρησιμοποιείστε τα υπολείμματα του λεμονιού και τις φλούδες του για να περιορίσετε τη μυρωδιά των σκουπιδιών από το σπίτι σας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που πολλές σακούλες σκουπιδιών είναι αρωματισμένες με εσανς λεμονιού.
Καθαρισμός φούρνου μικροκυμάτων
Δύο φέτες λεμονιού σε ένα φλιτζάνι νερό στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία αρωματίζουν και καθαρίζουν το χώρο.
Μεταλλικές επιφάνειες
Ο όξινος χυμός λεμονιού, κάνει θαύματα στον καθαρισμό μετάλλων όπως το χρώμιο, ο χαλκός και ο ορείχαλκος.
Μπάνιο
Χυμός λεμονιού σε σφουγγάρι για να τρίψετε τη ντουσιέρα, τη μπανιέρα και τους νεροχύτες καθαρίζει καλύτερα από τα σκληρά απορρυπαντικά του εμπορίου.
Καθαρισμός προσώπου
Εξαιρετικό καθαριστικό για το πρόσωπο, αφού το λεμόνι είναι ένα φυσικό άλφα υδροξύ που λειτουργεί δραστικά αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα.
Οικολογική λακ
Ένα φυσικό σπρέι με λεμόνι εγγυάται δυνατό κράτημα μαλλιών, χωρίς χημικά.

Στόν Πρωθυπουργό ο μεγάλος Μεσσήνιος επιστήμονας της NASA !

Απο τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εγινε δεκτός σήμερα στο μέγαρο Μαξίμου ο μεγάλος Ελληνας επιστήμονας της NASA με καταγωγή απο την Μεσσηνία Dr Περικλής Παπαδόπουλος. 
Ο κ Παπαδόπουλος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για πολλά θέματα γύρω απο την αεροδιαστημική, τον διαστημικό τουρισμό αλλα και για την παρουσία του στο συνέδριο της περιφέρειας Πελοποννήσου οπου καλεσμένος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ανέπτυξε την πρόταση του για το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Ο μεγάλος αυτός επιστήμονας παρουσίασε με στοιχεία στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας την αξία των Ελλήνων (ομαδα-λ) που δουλεύουν αυτή την χρονική στιγμή για την Nasa και εχουν εντυπωσιάσει ολο τον κόσμο.
Ο Μεσσήνιος επιστήμονας εθεσε τον ευατόν στην υπηρεσία της Ελλάδος οπως και πολλών αλλων Ελλήνων επιστημόνων απο το εξωτερικό για να πραγματοποιηθεί το μεγάλο αυτό σχέδιο με επίκεντρο την Καλαμάτα, λογο και της μοναδικής γεωγραφικής της θέσης, που θα την απογειώση μαζί με ολόκληρη την Ελλάδα σε ολο τον Κόσμο.
Η επισκεψη αυτή πάντως στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ειναι σιγουρο οτι κάτι μεγάλο θα φέρει....best-tv.gr

Συνελήφθη Σταρ Ελλάς για υπόθαλψη εγκληματία !!! ΒΙΝΤΕΟ


Μετά τα φώτα της δημοσιότητας και τον τίτλο στα καλλιστεία ποιος το περίμενε η καλλονή θα βρισκόταν εμπλεκόμενη σε διπλή δολοφονία που έγινε πριν λίγο καιρό στην Πάτρα έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και μιας ακόμα μετά από τρεις ημέρες. 
Η πρώην εστεμμένη συνελήφθη σήμερα σύμφωνα με το star σε ένα σπίτι στον Άγιο Δημήτριο που μαζί με την αδελφή της, έναν πρωταθλητή πυγμαχίας και ένα ζευγάρι έκρυβαν τον 38χρονο που έψαχνε η αστυνομία για την δολοφονία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλεισμός για ΠΑΟΚ, έχασε 2-0 στην Τρίπολη!


Ο Ουσέρο διέλυσε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για πρόκριση! 
 Ο Ισπανός μέσος πήρε από το χέρι την ομάδα της Τρίπολης και την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. 
Το πρώτο "χτύπημα" από τους γηπεδούχους ήρθε στο 60΄με τον Ουσέρο και το δεύτερο με πρωταγωνιστή τον ίδιο παίκτη στο 86΄. Σε συνδιασμό με το 2-1 της Τούμπας ο Αστέρας ήταν εκείνος που πανηγύρισε μαζί με τον κόσμο του, σε αντίθεση με τους φίλους του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τρίπολη και τελικά απογοητεύτηκαν από την έκβαση της αναμέτρησης. Η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ για να σκοράρει ήταν στο 31' μετά από σουτ του Λόρενς στο οποίο η μπάλα αφού βρήκε τα δάχτυλα του Γεωργακόπουλου, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Οι συνθέσεις:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Γεωργακόπουλος, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο, Ναβάρο (40' Καλαντζης), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Περόνε (81' Αλβάρες).
ΠΑΟΚ (Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος (46' Έτο), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε (70' Ολίσε), Λάζαρ (78' Φωτάκης), Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Αλλοδαπός έκλεψε τρακτέρ και αυτό ...τον καταπλάκωσε !

Ένας 32χρονος Μαροκινός έκλεψε σήμερα ένα τρακτέρ από το χωριό Κάτω Μούλια του Δήμου Γόρτυνας, αλλά δεν πρόλαβε να πάει μακριά, καθώς έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ανατραπεί και τον καταπλακώσει, τραυματίζοντας τον σοβαρά.
Τον αλλοδαπό εντόπισαν σε αγροτικό δρόμο κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ, που τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Ναρκοπέδια στην Παραλιακή!


Μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα!
 Τι  πιο φυσιολογική (και συνηθισμένη για τα Ελληνικά δεδομένα) αυτή η εικόνα του πρατηρίου καυσίμων στην Ακτή Ποσειδώνος.
Δυο βυτιοφόρα  να φορτοεκφορτώνουν καύσιμα, και  ταυτόχρονα να φουλάρουν  οχήματα. Και καλά οι οδηγοί,  καλά να πάθουν και να βουλώσουν οι μηχανές τους , μιας και δε έχουν ακούσει ότι δεν συνιστάται να γεμίζουν τα ρεζερβουάρ , την ώρα που ανεφοδιάζεται το βεντζινάδικο γιατί ..περισσότερα στο euro-crimes.blogspot.gr

Οι πρώτες φωτογραφίες του "κομήτη του αιώνα"

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ "συνέλαβε" με την κάμερά του τον επερχόμενο κομήτη ISON, ο οποίος μπορεί να αποδειχτεί ο «κομήτης του αιώνα», επισκιάζοντας με τη φωτεινότητα του ακόμα και την πανσέληνο στο νυχτερινό ουρανό της Γης- αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, κάτι όχι δεδομένο ακόμα.

Αυτή τη στιγμή, ο κομήτης -που δεν πρόκειται να απειλήσει τη Γη- βρίσκεται σε απόσταση από τον πλανήτη μας περίπου όσο απέχει ο Δίας, παρόλα αυτά έχει ήδη μεγάλη φωτεινότητα, οδεύοντας ολοταχώς για το «ραντεβού» του με τον Ήλιο φέτος το Νοέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και το Space.com. Αν ο κομήτης επιζήσει από το κοντινό πέρασμά του δίπλα στο καυτό άστρο μας, τότε στη συνέχεια ίσως είναι ορατός ακόμα και τη μέρα στον ουρανό μας.

Ο ISON ανακαλύφθηκε από δύο Ρώσους ερασιτέχνες αστρονόμους το Σεπτέμβριο του 2012 και πήρε το όνομα του Διεθνούς Επιστημονικού Οπτικού Δικτύου τηλεσκοπίων (International Scientific Optical Network-ISON), με το οποίο έγινε η πρώτη παρατήρησή του. Επισήμως αποκαλείται C/2012 S1.

Όπως σχεδόν όλοι οι κομήτες, ο ISON είναι μια «βρώμικη χιονόμπαλα» που αποτελείται από πετρώματα και πάγο. Οι πρώτες μετρήσεις με τη βοήθεια του «Χαμπλ» δείχνουν ότι ο πυρήνας του κομήτη δεν είναι μεγαλύτερος σε διάμετρο από 6,5 χιλιόμετρα, ενώ χάνει σκόνη, αέρια και άλλα υλικά με ρυθμό περίπου 51.000 κιλά το λεπτό, ποσότητα που αυξάνεται όσο πλησιάζει τον Ήλιο και δέχεται την καυτή «ανάσα» του τελευταίου, με συνέπεια σιγά-σιγά ο κομήτης να εξατμίζεται.

Η κεφαλή του κομήτη έχει διάμετρο περίπου 5.000 χιλιομέτρων (μεγαλύτερη από το πλάτος της Αυστραλίας), ενώ η ουρά του έχει κιόλας μήκος πάνω από 92.000 χιλιόμετρα.

Αυτή η αυξημένη απώλεια υλικών θεωρείται ασυνήθιστη για ένα κομήτη τόσο μακριά ακόμα από τον Ήλιο και μπορεί να αποτελεί προμήνυμα ότι τελικά δεν θα κατορθώσει να βγει ακέραιος, όταν θα έχει πλησιάσει πολύ τον «δημιουργό» του ηλιακού μας συστήματος. Το ουράνιο σώμα ίσως διασπαστεί τελείως πριν καν φτάσει στο περιήλιό του (στο κοντινότερο σημείο από τον Ήλιο), σε απόσταση περίπου 1,1 εκατ. χλμ. από αυτόν, στις 28 Νοεμβρίου.

Εκτιμάται ότι είναι το πρώτο ταξίδι στο εσωτερικό του ηλιακού μας συστήματος του συγκεκριμένου κομήτη, ο οποίος μάλλον προέρχεται από το τεράστιο «Νέφος του Όορτ», στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος. Εκεί, περιφέρεται ένας τεράστιος αριθμός παγωμένων κομητών, οι οποίοι κατά καιρούς, λόγω των βαρυτικών διαταραχών από άλλα ουράνια σώματα, ξεφεύγουν από την έως τότε πορεία τους και στρέφονται προς τη «γειτονιά» της Γης.

Δ. Κουτσούμπας : Τι Σαμαράς, τι Τσίπρας

Πρόκειται για παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής σύμφωνα με τον γγ του ΚΚΕ
Παραλλαγές της ίδιας αντιλαϊκής στρατηγικής χαρακτηρίζει ο γγ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας τους Α. Σαμαρά και Αλ. Τσίπρα σε συνέντευξή του στη Realnews και κάνει λόγο για αντιπαράθεση δικομματικού τύπου.
Ο κ. Κουτσούμπας δηλώνει ότι δεν μπορεί το ΚΚΕ να συνεργαστεί με δυνάμεις που το συκοφάντησαν σημειώνοντας πως "πάνω από 20 χρόνια οι ίδιοι άνθρωποι παίζουν ενεργό ρόλο στη συκοφάντηση του ΚΚΕ. Λοιδόρησαν ιδέες, αξίες, οράματα, ιδεολογίες".
Απαντώντας στα περί δυαρχίας με την Αλέκα Παπαρήγα τονίζει ότι "στο ΚΚΕ δεν υπάρχει ούτε δυαρχία, ούτε μοναρχία" ενώ εκθειάζει την προσφορά της προκατόχου του στο κόμμα.

Τρίπολη: Eνταση με μέλη της Χρυσής Αυγής και εικονολήπτη

Ένταση προκλήθηκε το πρωί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης κατά τη διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας μελών της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, όταν εικονολήπτης τοπικού μέσου δέχτηκε επίθεση από μέλη της οργάνωσης, τα οποία ζήτησαν να διαγράψει από το κινητό του τηλέφωνο το υλικό που είχε καταγράψει, προκειμένου να μην φαίνονται πρόσωπα.

Έξω από την είσοδο του νοσοκομείου, στελέχη από σωματεία εργαζομένων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκο Γόντικα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, κρατώντας πανό που έγγραφε «Η Χ.Α. είναι τσιράκι των αφεντικών και το σύστημα τους προστατεύει».

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής στην Τρίπολη Νικόλαος Σκαντζός με δηλώσεις τους ανέφερε ότι για δεύτερη φορά δίνουν αίμα και πρόθεσή τους είναι να δώσουν αίμα στα πλαίσια της νομιμότητας για τον συνάνθρωπο, ενώ έκανε λόγο για πρόκληση του ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας πως ο χώρος του νοσοκομείου και η αιμοδοσία, δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση.
Από την άλλη πλευρά ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΠΕΣΥ Πελοποννήσου σε δηλώσεις ανέφερε ότι - η παρουσία τους - ανάγκασε να δώσουν αίμα όπως όλοι οι πολίτες, χωρίς να αναγράφεται τίποτα ιδιαίτερο στις φιάλες αίματος.

Ο Νίκος Γόντικας κατήγγειλε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής χειροδίκησαν κι έσβησαν το βίντεο του εικονολήπτη, τονίζοντας «να ποιοι είναι οι δημοκράτες και οι παλικαράδες. Φοβούνται το πρόσωπό τους να το δείξουν γιατί είναι κουκουλοφόροι, γιατί κρύβονται στο σκοτάδι, όπως κρύβονταν οι δοσίλογοι την περίοδο της κατοχής όπως δρούσαν οι κουκουλοφόροι και κατέδιδαν τους Έλληνες.

Αν είναι παλικαράδες να βγουν με το πρόσωπό τους στην κοινωνία, όπως βγαίνει το ΚΚΕ και τα ταξικά συνδικάτα».
Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, σημειώνει ότι, «η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της».
Προσθέτοντας πως, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».

Δολοφονία 75χρονης από τον εγγονό της και άλλους τέσσερις, για 25 ευρώ.!!!

Ο 18χρονος εγγονός είναι ο «εμπνευστής», μεταξύ συνολικά πέντε δραστών, της ανθρωποκτονίας 75χρονης, την οποία σκότωσαν για 25 ευρώ.
Πρόκειται για το ανατριχιαστικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στις 3-12-2012 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και εξιχνιάστηκε μετά από περίπου τεσσεράμισι μήνες, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής.
Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι πέντε άτομα και συγκεκριμένα ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, άλλοι δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 24 και 20 ετών και δύο Αλβανοί, (ένας 34χρονος και μία 25χρονη). Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Αθήνα, ενώ το ζευγάρι των Αλβανών στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, ο 18χρονος εγγονός σχεδίασε την εισβολή στο σπίτι της γιαγιάς του για να την ληστέψουν και ο 20χρονος τον έφερε σε επαφή με τον 24χρονο και τους Αλβανούς, με τους οποίους προχώρησε την εκτέλεση εγκληματικού σχεδίου.
Οι δράστες, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και την ώρα που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.
Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
Ο εγγονός και άλλοι τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο 20χρονος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών.

Νέα τσόντα από τη Sirina με πρωταγωνιστή Πατρινό…

Ο ΣΗΡΕΙΝΑΚΗΣ ΕΧΕΙ «ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

Μαζί με τον Ζαφείρη… αποπλανούν την Νικολέττα Ρωμανού
 
Φαίνεται πως ο Δημήτρης Σειρηνάκης της γνωστής εταιρείας παραγωγής ταινιών πορνό Sirina, έχει προτίμηση… στους Πατρινούς πρωταγωνιστές! Μάλιστα στην τελευταία του ταινία πρωταγωνιστεί και ο Νίκος ο «Πατρινός» (πρόκειται για το ψευδώνυμο του πρωταγωνιστή) ο οποίος συνευρίσκεται ερωτικά με την εκρηκτική Νικολέττα Ρωμανού!
 Η Ρωμανού ήρθε στην χώρα μας από τη Ρουμανία πριν από οκτώ χρόνια και όπως φαίνεται, ήρθε για να μείνει. Η 25χρονη καλλονή έχει πλούσιο στήθος, σοκολατένια ομορφιά, μάτια που ζαλίζουν, ανεξάντλητο αισθησιασμό κι ένα βλέμμα… που σε προκαλεί για αμαρτίες. Η ίδια συμμετείχε στα "Playmate 2010". Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο τίτλο αλλά σίγουρα μάγεψε όλους όσους παρακολούθησαν την εν λόγω βραδιά.
Στην τελευταία ταινία της Sirina ο Ζαφείρης και ο Πατρινός αποπλανούν την Νικολέτα Ρωμανού και η ιστορία είναι ιδιαίτερα «καυτή».
 
Εκτός από τον Νίκο τον Πατρινό, ο Σηρεινάκης έχει συνεργαστεί και με άλλους κατοικοεδρεύοντες στην Αχαϊκή πρωτεύουσα. Με τη Βούλα Βαβάτση, την Έλενα που είναι γυμνάστρια από την Πάτρα, και τον Μιχάλη το «άλογο»!
 
Η Βούλα Βαβάτση έχοντας κατακτήσει διάκρισεις στο μόντελινγκ ως Miss Τουρισμός και Miss Πελοπόννησος έλκει την καταγωγή της από την Πάτρα. Τα πρώτα της βήματα στο χώρο των ερωτικών ταινιών τα έκανε με το αγόρι της, με το οποίο πρωταγωνίστησε στην πρώτη της ταινία. Πατρινός με το όνομα Νίκος πρωταγωνίστησε και πορνό dvd της Sirina, με συμπρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Γαλανού! 
Τίτλος της ταινίας «Ελληνικό Ανδρικό Casting». 
Μάλιστα, ο πρωταγωνιστής, είχε κάνει συχνές αναφορές στην Πάτρα και στα …προσόντα των Πατρινών, ενώ η Ηλέκτρα ανάμεσα στα άλλα του προτείνει να την πάει στην Πάτρα για της γνωρίσει και τους φίλους του, Μήτσο, Γιάννη και Κώστα! Εξάλλου ο Πατρινός “πρωταγωνιστής”, της υποσχόταν να την πάει στην καφετέρια που συχνάζει στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου, αλλά στο Κάστρο της πόλης!
Ο πρώτος Πατρινός πρωταγωνιστής πορνό ταινιών ήταν ο «Μιχάλης το άλογο» (όνομα και πράμα)!
 Πρόκειται για γνωστό πατρινό που συμμετείχε σε ταινία με τον περιβόητο «γιατρό». Φαίνεται όμως πως η συμμετοχή του σχολιάστηκε αρνητικά από το περιβάλλον του και έτσι εγκατέλειψε την ενασχόλησή του με τον «ροζ» κινηματογράφο. Μάλιστα συνέντευξή του «φιλοξενείται» και στο site της εταιρείας Sirina.
.dete.gr

Οργή αγροτών για την εισφορά από την παραγωγή ρεύματος

ΤΗΝ έντονη αντίδραση των αγροτών που εστράφησαν προς την παραγωγή ρεύματος εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά συστήματα σε αγροτική γη έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να επιβάλει έκτακτη εισφορά επί του τζίρου των επιχειρήσεων παραγωγής ρεύματος από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και τα μέτρα που προωθεί για τον περιορισμό της εγκατάστασης νέων φωτοβολταϊκών μονάδων.

Χθες αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία που έχουν εγκαταστήσει φωτοβολταϊκούς σταθμούς πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας να επιταχυνθεί η σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ των φωτοβολταϊκών μονάδων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μάκη Παπαγεωργίου ο οποίος τους παρουσίασε τα προβλήματα που οδήγησαν στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς (έλλειμμα ΛΑΓΗΕ) ενώ διευκρίνισε ότι η έκτακτη εισφορά για τα αγροτικά φωτοβολταϊκά θα είναι κατά δυο ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα ανά κατηγορία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου Θωμάς Κουτσουπιάς ζήτησε να αρθούν οι αδικίες σε βάρος των αγροτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι έχοντας ολοκληρώσει τις επενδύσεις τους αλλά δεν τους δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης με το δίκτυο, ενώ τόνισε ότι η εισφορά που επιβάλλεται είναι εξοντωτική. «Για εξαπάτηση των αγροτών από το κράτος, καθώς άλλα έταζαν και άλλα υλοποίησαν τελικά», έκανε λόγο το μέλος δ.σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ και πρόεδρος του ΣΕΚ, Παναγιώτης

Θεραπεία του αυτισμού μέσω θεάτρου από Ελληνίδα επιστήμονα

Προσκεκλημένη αυστραλιανού πανεπιστημίου, η Ελληνίδα επιστήμονας δρ Χάρις Καρνέζη θα επισκεφθεί σε λίγους μήνες την Αυστραλία για να διδάξει Αυστραλούς πως μπορεί το θέατρο να θεραπεύσει φάσματα αυτισμού.
Αυτό θα είναι το τρίτο της ταξίδι στην Αυστραλία όπου παρουσίασε πορίσματα μελέτης της σε διεθνές συνέδριο για τον αυτισμό που έγινε στο Σίδνεϊ, αλλά και σε ανάλογο συνέδριο στη Μελβούρνη όπου παράλληλα δίδαξε την μέθοδό της και σε εκπαιδευτικούς.
Νωρίτερα και συγκεκριμένα τον άλλο μήνα η δρ Χάρις Καρνέζη θα παρουσιάσει τη μελέτη της με τίτλο «Κατανοώντας τον κόσμο μέσω της θεατρικής φόρμας» στο 34ο Διεθνές συνέδριο για νοητικές και αναπτυξιακές διαταραχές» που θα διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη.
Στην παρουσίασή της θα αναπτύξει τη σχέση της δραματικής τέχνης με τις ανάγκες των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και θα εξηγήσει πώς το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα, διαμορφώθηκε για να ανταποκριθεί στις ανάγκες τους, συνδυάζοντας την τέχνη του θεάτρου με Γνωσιακές και Συμπεριφορικές Τεχνικές.
Η δρ Χάρις Καρνέζη, που έκανε τη διδακτορική μελέτη της στο πανεπιστήμιο Τρίνιτυ Κόλετζ του Δουβλίνου (Trinity College Dublin) της Ιρλανδίας, δηλώνει ότι «τα αποτελέσματά της καταδεικνύουν την αποτελεσματικότητα του CBD στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης των συμμετεχόντων, στη γενικότερη βελτίωση της κοινωνικής τους συμπεριφοράς, στη μείωση στερεοτυπικών συμπεριφορών, καθώς επίσης και στην επίτευξη ειδικών στόχων για το κάθε μέλος, όπως η αντιμετώπιση φοβιών και άλλων προβληματικών συμπεριφορών».
Η δρ Καρνέζη εφάρμοσε στην Αυστραλία την πρωτοποριακή της μέθοδο (εφαρμόζεται για πρώτη φορά) και όπως λέει «συνδυάζει τις τεχνικές του δράματος με τις πιο επιτυχημένες θεραπευτικές μεθόδους για άτομα στο φάσμα του αυτισμού, όπως η γνωστική και η συμπεριφορική».
Το Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα (ΓΣΔ) γεννήθηκε στο Δουβλίνο το 2008 και είναι βασισμένο σε επιστημονική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Τρίνιτυ της Ιρλανδίας. Έκτοτε ταξίδεψε σε Αυστραλία, Μεξικό και Αμερική, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία και στην Ελλάδα, όπου ιδρύθηκε και το πρώτο κέντρο γνωσιακού συμπεριφορικού δράματος στον κόσμο.
Η δρ Χάρις Καρνέζη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική και δούλεψε επαγγελματικά ως ηθοποιός για δέκα χρόνια. Πήρε Μάστερ (MA) στο «Θέατρο στην Εκπαίδευση» από το University of Central England στο Birmingham και έκανε διδακτορικό με υποτροφία στο πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Trinity College Dublin. Κατά τη διατριβή της μελέτησε τις ανάγκες των παιδιών με υψηλής λειτουργικότητας αυτισμό και σύνδρομο 'Ασπεργκερ και δημιούργησε ένα ψυχοπαιδαγωγικό μοντέλο που να ανταποκρίνεται σε αυτές, το «Γνωσιακό Συμπεριφορικό Δράμα» (ΓΣΔ). Για τη μελέτη της αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Ιρλανδικό Κρατικό Συμβούλιο Ειδικής Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα της απονεμήθηκε και μεταπτυχιακό βραβείο έρευνας από το πανεπιστήμιο του Δουβλίνου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης της παρουσίασε σε διεθνή συνέδρια εκτός από την Αυστραλία, Ιρλανδία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Τα μέτρα της Τροχαίας και η αστυνόμευση για Πάσχα και Πρωτομαγιά

Έκτακτα μέτρα Τροχαίας και αστυνόμευσης, θα ισχύσουν καθ' όλη την διάρκεια των εορτών του Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ενώ όλες οι αστυνομικές υπηρεσίες θα βρίσκονται σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, για την διευκόλυνση όσων πολιτών εγκαταλείψουν τα μεγάλα αστικά κέντρα για την επαρχία, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ή από βεγγαλικά, καθώς και την προστασία από κλοπές και ληστείες.
Σε ότι αφορά τα μέτρα Τροχαίας, χτες αποφασίστηκε η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, τις μέρες αιχμής, για το Πάσχα και την Πρωτομαγιά, ως εξής: Για την έξοδο, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών, την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου 2013 τις ώρες από 16:00 έως 22:00, τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00 και τη Μ. Παρασκευή 3 Μαΐου 2013 από 06.00΄ έως 16.00΄.
Για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση, αύριο Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και από ώρα 15:00 έως 21:00, την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου 2013 για το ρεύμα εισόδου από ώρα 16:00 έως 23:00, τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2013 και από 15.00 έως 22.00΄, την Τρίτη 7 Μαΐου 2013 και από 11:00 έως 21:00 και την Κυριακή του Θωμά 12 Μαΐου 2013, από 15:00 έως 21:00.
Την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου 2013 δεν θα ισχύσουν απαγορεύσεις.
Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις υπηρεσίες Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, που κλιμακώνονται σταδιακά.
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν ακόμα: -αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, -ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, -ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών προβλημάτων, -αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους - εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
-αυξημένα μέτρα τροχαίας σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, κ.λπ., -κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, -παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες, -ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος.
Παράλληλα, εντατικοποιούνται, σε όλη την επικράτεια, οι δράσεις των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας και αστυνόμευσης και έχουν δοθεί συγκεκριμένες εντολές.
Ο συνολικός σχεδιασμός, αφορά σε όλη την επικράτεια καθώς και τα επιμέρους σχέδια για κάθε γεωγραφική περιοχή.
Ενδεικτικά, όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα, μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών- διαρρήξεων.
Οι περιπολίες επικεντρώνονται κυρίως σε αγορές, καταστήματα, ιερούς ναούς, σταθμούς, κεντρικούς δρόμους, καθώς και στην επιτήρηση τραπεζών, Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων, ταχυδρομείων, Α.Τ.Μ., αλλά και στις γειτονιές για την πρόληψη κλοπών από σπίτια που είναι κλειστά λόγω μετακίνησης των ιδιοκτητών και ενοίκων.
Ειδικά εντείνονται οι έλεγχοι για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών και άλλων απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών, που εγκυμονούν κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς και απώλεια ζωής.
Το πλέγμα των μέτρων περιλαμβάνει κυρίως τη διενέργεια ουσιαστικών ελέγχων σε χώρους κατασκευής, αποθήκευσης και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών, σε περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, παιδικών παιγνίων κ.λπ., όπου ενδέχεται να πωλούνται τέτοια είδη, καθώς και σε πλανοδίους μικροπωλητές και σε περιοχές όπου έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση τέτοιων ειδών και να προληφθούν ατυχήματα.
Συμβουλές της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, υπενθυμίζει βασικές χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση, την πρόληψη εγκληματικών συμπεριφορών και την αποφυγή χρήσης κροτίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.
Συγκεκριμένα, κάνει έκκληση στους πολίτες να ασφαλίζουν τα σπίτια τους, να είναι προσεκτικοί όταν κινούνται μέσα σε κόσμο, ενώ για τις μετακινήσεις με τα αυτοκίνητα τους να ελέγχουν από πριν τα οχήματα, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων και τραυματισμών, να τηρούν πιστά τον ΚΟΚ και να λαμβάνουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.
Χρήσιμες συμβουλές, οι πολίτες μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα (site) της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr

Έξι συλλήψεις για κροτίδες και βεγγαλικά σε Λακωνία και Κορινθία

Η αστυνομία, εντείνοντας τους ελέγχους ενόψει του Πάσχα για κατοχή κροτίδων και βεγγαλικών με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων, συνέλαβε στους Μολάους, τη Σπάρτη και το Κιάτο συνολικά έξι άτομα κι αναζητά τους γονείς ενός ακόμα ανηλίκου, για παράνομη κατοχή κροτίδων.
Συγκεκριμένα, στους Μολάους συνελήφθη ένας βιβλιοπώλης διότι, σε έρευνα που έγινε στο βιβλιοπωλείο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 990 πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα, που κατείχε παράνομα.
Στη Σπάρτη νωρίς το βράδυ συνελήφθησαν δύο ανήλικοι, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 356 κροτίδες. Στην συνέχεια συνελήφθησαν οι γονείς του ενός για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, ενώ η αστυνομία αναζητά τους γονείς του δεύτερου ανηλίκου.
Τέλος στο Κιάτο συνελήφθη μια γυναίκα, γιατί σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκε να κατέχει 50 κροτίδες.
Συνολικά, σε επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν σε Αργολίδα, Κορινθία και Λακωνία κατάσχεσαν 8.500 κροτίδες, πυροτεχνήματα και παιδικά αθύρματα.

Σύλληψη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ για εκβίαση επιχειρηματία

Ένας υπάλληλος του ΣΔΟΕ, ηλικίας 47ετών, και ένας ακόμη 42χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Λαχαναγοράς, μετά από καταγγελία επιχειρηματία για εκβιασμό σε βάρος του. 
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο επιχειρηματίας ανέφερε πως ο 42χρονος, προσποιούμενος ότι είναι υπάλληλος του ΣΔΟΕ, τον απείλησε και ζήτησε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην βεβαιώσει φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρησή του.
Σε προκαθορισμένο ραντεβού που πραγματοποιήθηκε χθες στην περιοχή της λαχαναγοράς, προκειμένου να καταβληθεί από τον επιχειρηματία το παραπάνω χρηματικό ποσό, παρουσιάστηκε ο 42χρονος και συνελήφθη. Όπως, άλλωστε, προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ίδιος επρόκειτο να μοιραστεί το παραπάνω ποσό με 47χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ, ο οποίος και συνελήφθη.

Ο Καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας (29-4-2013 έως 3-5-2013)

Αίθριος και με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός τη Μεγάλη εβδομάδα. 
Ειδικότερα,
 Μεγάλη Δευτέρα 29-04-2013 Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα νότια. 'Ανεμοι: ασθενείς 3 με 4 και βαθμιαία στο αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: η μέγιστη θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Μεγάλη Τρίτη 30-04-2013 και Μεγάλη Τετάρτη 01-05-2013 Καιρός: Γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι. Στα ανατολικά βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και από το απόγευμα της Τρίτης στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: η μέγιστη θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 30 με 32 βαθμούς κελσίου.

Μεγάλη Πέμπτη 02-05-2013 και Μεγάλη Παρασκευή 03-05-2013
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά τη Μεγάλη Παρασκευή. 'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Υψηλές θερμοκρασίες την Κυριακή των Βαΐων 28-4-2013


Γενικά αίθριος και με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι σύμφωνα με πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2013. 
 Η Αναλυτική πρόγνωση για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.
Μακεδονία, Θράκη καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις το πρωί κυρίως στα ανατολικά.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία τοπικά νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά. 'Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος καιρός: γενικά αίθριος και μόνο νωρίς το πρωί θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. 'Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 9 έως 29 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη καιρός: αίθριος. 'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. 'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και στα βόρεια νότιοι τοπικά 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική καιρός: γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη καιρός: γενικά αίθριος. 'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 29 βαθμούς κελσίου.

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΛΩΣΗ Τροχαίου ατυχήματος !


Σταματάς στα φανάρια στο Ασπρόχωμα , στο Νοσοκομείο της , ή τέλος πάντων οποιουδήποτε μεγάλου δρόμου της πολης κι εκεί που περιμένεις αμέριμνος να ανάψει πράσινο έρχεται μια γυναίκα οδηγός με το αυτοκινητάκι της και… «σε φιλάει».
 
Διαβάστε την απίστευτη δήλωση ατυχήματος που ακολουθεί...

Μας πηγαίνουν στο Ευρωπαικό δικαστήριο και για ..τις κότες !!!

Την παραπομπή της Ελλάδας και της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παράλειψη της ορθής εφαρμογής της οδηγίας σχετικά με την απαγόρευση των «μη διευθετημένων κλωβών» (κλωβοστοιχίες), αποφάσισε χθές… η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, όπως σημειώνει στην απόφασή της η Επιτροπή, η πολιτική απόφαση για την απαγόρευση των μη «διευθετημένων κλωβών» ελήφθη το 1999. Η Ελλάδα και η Ιταλία είχαν στη διάθεσή τους δώδεκα χρόνια για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση στο νέο σύστημα και την εφαρμογή της οδηγίας.
Από την 1η Ιανουαρίου 2013, η συγκεκριμένη οδηγία 1999/74/ΕΚ προβλέπει ότι όλες οι όρνιθες ωοπαραγωγής πρέπει να διατηρούνται σε «διευθετημένους κλωβούς» με συμπληρωματικό χώρο για να φωλιάζουν, να σκαλίζουν και να κουρνιάζουν ή σε εναλλακτικά συστήματα. Συνεπώς, μπορούν να χρησιμοποιούνται κλωβοί μόνο εάν προσφέρουν σε κάθε όρνιθα τουλάχιστον 750 cm² επιφανείας δαπέδου, φωλιά, στρωμνή, κούρνιες και διατάξεις ξυσίματος των νυχιών, που να επιτρέπουν στις όρνιθες να ικανοποιούν τις βιολογικές ανάγκες τους, καθώς και τις ανάγκες συμπεριφοράς τους.
 Στις 26 Ιανουαρίου 2012, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή, ζητώντας από την Ελλάδα και την Ιταλία, από κοινού με άλλα 11 κράτη- μέλη της ΕΕ, να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση των παραλείψεων όσον αφορά την εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την καλή μεταχείριση των ζώων, και ειδικότερα να εφαρμόσουν την απαγόρευση των «μη διευθετημένων κλωβών» για τις ωοπαραγωγούς όρνιθες που τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Ακολούθησε αιτιολογημένη γνώμη στις 21 Ιουνίου 2012. Από τα 13 κράτη μέλη που έλαβαν επιστολές, με τις οποίες τους ζητήθηκε να εφαρμόσουν σωστά την εν λόγω οδηγία, μόνον δύο κράτη- μέλη εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται.
Εντούτοις, η πλήρης συμμόρφωση από όλα τα κράτη μέλη έχει ουσιώδη σημασία για την αποφυγή στρεβλώσεων της αγοράς και αθέμιτου ανταγωνισμού. Η έλλειψη επιβολής της απαγόρευσης «μη διευθετημένων» κλωβών έθεσε τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν επενδύσεις για να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα σε μειονεκτική θέση.
Η Ελλάδα και η Ιταλία μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της Επιτροπής για αντιμετώπιση της κατάστασης, δεν έχουν συμμορφωθεί πλήρως με την ισχύουσα νομοθεσία της ΕΕ. Η Επιτροπή αναμένει από αυτά τα κράτη- μέλη την εξασφάλιση της συμμόρφωσης.
kerdos.gr

Καλαματιανός ο γιατρός που έσωσε τους τραυματίες από τις εκρήξεις στη Βοστώνη !

ΔΡ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΛΜΑΧΟΣ
Ο Γιώργος Βέλμαχος, κορυφαίος χειρουργός στην Αμερική, επιβεβαιώνει αυτό που καυχόμαστε, ότι δηλαδή σε κάθε μεγάλο γεγονός, οπουδήποτε στον πλανήτη, ένας Μεσσήνιος πρωταγωνιστεί. 
Είναι ο γιατρός που έσωσε ζωές στα χειρουργεία μετά το μακελειό στη Βοστώνη…
Ο Δρ. Γιώργος Βέλμαχος είναι γιος Καλαματιανού και έχει δουλέψει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης.
Αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα και μίλησε με τον πρωθυπουργό,  Αντώνη Σαμαρά, για τη δημιουργία στη χώρα μας Συστήματος Τραύματος.
Ο ίδιος εδώ και χρόνια επισημαίνει στους υπευθύνους την αναγκαιότητα δημιουργίας Συστήματος Τραύματος, δεδομένου ότι το τραύμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τους ανθρώπους ηλικίας από ενός έτους μέχρι 45 ετών!
Ο αμερικανικός τύπος μιλάει για τον Γιώργο Βέλμαχο ως τον Έλληνα ήρωα, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στο χειρουργείο, μετά τις εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης.
Του πήρε συνέντευξη ο «Εθνικός Κήρυκας» της Αμερικής, στον οποίο τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή στο χειρουργείο του νοσοκομείου επικρατούσε κατάσταση πλήρους ηρεμίας: «Το νοσοκομείο ήταν προετοιμασμένο, η Ομάδα Τραύματος ήταν πλήρως προετοιμασμένη να υποδεχθεί αυτούς τους τραυματίες κι έτσι λοιπόν δεν είχαμε κανένα πρόβλημα». Ανέφερε ακόμα: «είχαμε συνολικά 31 τραυματίες και από αυτούς οι 12 τελικά νοσηλεύθηκαν, οι υπόλοιποι δόξα τω Θεώ είχαν επιπόλαια τραύματα κι έπειτα από μία φροντίδα μερικών ωρών μπόρεσαν να γυρίσουν στο σπίτι τους. Από αυτούς τους 12 που νοσηλεύτηκαν οι 8 ήταν ιδιαίτερα τραυματισμένοι με σοβαρά τραύματα και νοσηλεύθηκαν στην εντατική μονάδα, πολλοί υποβλήθηκαν σε μεγάλες χειρουργικές επεμβάσεις».
Στην ερώτηση τι είδους τραύματα είχαν οι άνθρωποι, ο δρ Βέλμαχος απάντησε ότι «ήταν τραύματα κάτω άκρων» και συμπλήρωσε:
«Φαίνεται ότι αυτή η βόμβα εξερράγη χαμηλά, ήταν προφανώς στο έδαφος και επειδή ο κόσμος ήταν πολύ συγκεντρωμένος εκεί φαίνεται δεν εξαπλώθηκε ιδιαίτερα προς τα επάνω, οπότε όλη η ενέργεια της βόμβας δόθηκε στα χαμηλά μέρη του σώματος. Κι έτσι, δυστυχώς, είδαμε τραυματίες οι οποίοι είχαν τρομερά τραύματα στα πόδια τους και δεν μπορούσαν να διασωθούν αυτά τα άκρα, αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα και το πιο επικίνδυνο για τους ανθρώπους διότι αιμορραγούσαν αθρόα με αυτά τα μεγάλα τραύματα».
Αναφορικά με το αν προέβη σε ακρωτηριασμούς ποδιών των τραυματισθέντων, είπε: «Δυστυχώς, δεν υπήρχε κανένας άλλος τρόπος παρά να ακρωτηριάσουμε τέσσερις ασθενείς. Δεν μπορούσαν να διασωθούν αυτά τα άκρα, ουσιαστικά κρέμονταν από ελάχιστους μύες και δέρμα κι όλα τα άλλα είχαν αυτοακρωτηριαστεί». Πρόσθεσε πως «για όλους τους υπόλοιπους καταφέραμε να κρατήσουν τα πόδια τους οι άνθρωποι».
Σχετικά με τις ηλικίες, επεσήμανε ότι «ο νεότερος ασθενής ήταν 28 ετών και ο γηραιότερος 71, άνδρες και γυναίκες». Ερωτηθείς αν υπήρχε κάποιος Ελληνοαμερικανός ανάμεσα στους τραυματισθέντες, σημείωσε «όχι, από όσο ξέρω, τουλάχιστον στο δικό μας νοσοκομείο δεν είδα Ελληνοαμερικανικό όνομα».
Παράλληλα, ο δρ Βέλμαχος, ο οποίος έκανε τέσσερις εγχειρήσεις τη Δευτέρα, υπογράμμισε: «Οι τραυματιοφορείς έκαναν καταπληκτική δουλειά, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αμέσως στον κόσμο που τραυματίστηκε, διαχώρισαν και έκριναν πολύ σωστά ποιοι ήταν οι βαριά τραυματισμένοι και έπρεπε να μεταφερθούν αμέσως και ποιοι ήταν ελαφριά και μπορούσαν να περιμένουν.
 Οπότε οι πέντε άρρωστοι που έφτασαν στο νοσοκομείο μας και χρειάστηκαν και οι πέντε χειρουργείο άμεσα κι εγώ διηύθυνα βέβαια όλη την προσπάθεια, αλλά φύγαμε πέντε διαφορετικοί χειρουργοί σε πέντε διαφορετικά χειρουργεία. Εγώ έκανα το ένα και στη συνέχεια πήγα σ' όλα τα άλλα για να προσφέρω τη βοήθειά μου και τελικά αναμείχθηκα σε τέσσερα από τα πέντε».
Όταν ρωτήθηκε αν ήταν δύσκολες εγχειρήσεις, εξήγησε: «Δεν ήταν δυσκολότερες απ' ό,τι βλέπουμε στην καθημερινή πρακτική, οφείλω να ομολογήσω. Είμαστε χειρουργοί τραύματος και αυτή είναι η δουλειά μας, βλέπουμε περίπλοκα τραύματα, επιλεγμένους ασθενείς με μεγάλες αιμορραγίες». Και συμπλήρωσε: «Βέβαια δεν είναι σύνηθες να έλθουν 7 ή 8 άνθρωποι που να χρειάζονται χειρουργείο την ίδια στιγμή, αλλά από πλευράς βαρύτητας του τραύματος βλέπουμε τέτοια τραύματα δυστυχώς συνέχεια».
Ο δρ Βέλμαχος προθυμοποιήθηκε πολλές φορές να συμβάλει για να αποκτήσει η Ελλάδα ένα Σύστημα Τραύματος, παρόμοιο με αυτό του Γενικού Νοσοκομείου Μασαχουσέτης, αλλά οι προτάσεις του έπεσαν στο κενό. Σε σχετική ερώτηση, ανέφερε πως «έχω πει πολλάκις και πλειστάκις να κάνουν Σύστημα Τραύματος, διότι ο φόρος ζωών που πληρώνει η Ελλάδα σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, σε πτώσεις και δυστυχώς τον τελευταίο καιρό και σε τραύματα βίας είναι μεγάλος». Τόνισε πως «ο φόρος ζωής που πληρώνει η Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από πολλούς άλλους τομείς της χειρουργικής» και διευκρίνισε: «Στην Ελλάδα προσπαθούν να κάνουν μεταμόσχευση ήπατος που θα τη χρειαστούν δέκα άνθρωποι και αγνοούν ένα Σύστημα Τραύματος που θα το χρειαστούν χιλιάδες και μάλιστα νέοι άνθρωποι. Το τραύμα είναι η πρώτη αιτία θανάτου σε ηλικίες από ενός έως 45 χρονών».
Συμπλήρωσε ακόμα πως «πολλάκις μου έχει ζητηθεί να τους συμβουλεύσω να γίνει ένα Σύστημα Τραύματος στην Ελλάδα, αλλά τελικά αυτό δεν έχει υλοποιηθεί».
Ο δρ Βέλμαχος γεννήθηκε στην Αθήνα. Η καταγωγή του πατέρα του είναι από την Καλαμάτα και της μητέρας του από την Κρήτη. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατόπιν, μετέβη στη Νότια Αφρική και ειδικεύθηκε στους τραυματισμούς, καθότι εκεί υπάρχει το μεγαλύτερο Κέντρο Τραύματος στον Κόσμο. Στη συνέχεια, συνέχισε τις σπουδές και την εξειδίκευσή του στο Λος Άντζελες και από το 2004 βρίσκεται στη Βοστόνη, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και στο Γενικό Νοσοκομείο Μασαχουσέτης. 
kalamatajournal.gr

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩγη


Ο Τύπος της Μεσσηνίας 27-4-2013


Στο φάιναλ φορ του Λονδίνου ο Ολυμπιακός, 82-72 την Εφές

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Εφές Αναντολού με 82-72 ανατρέποντας μια διαφορά 13 πόντων και προκρίθηκε πανηγυρικά στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα γίνει στο Λονδίνο στις 10-12 Μαΐου. Ο Ολυμπιακός θα είναι παρών στην κορυφαία τετράδα του ευρωπαϊκού μπάσκετ για τέταρτη φορά σε πέντε χρόνια και θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ.
Τα δεκάλεπτα: 21-23, 33-41, 54-55, 82-72
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Λο 7 (1), Αντιτς 5 (1), Σπανούλης 19 (2), Περπέρογλου 7 (1), Σερμαντίνι 2, Σλούκας 3 (1), Πάουελ 9, Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 8 (2), Κατσίβελης 1.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Μαχμουτί): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 11 (1), Ερντέν 8, Τουντσερί 7 (2), Γκονλούμ 3, Σαβάνοβιτς 12, Γκόρντον 14, Γκιουλέρ 9 (1), Μπάρατς 2.

26.4.13

Περικλής Παπαδόπουλος «Ο Μεσσήνιος που κατέκτησε τη NASA» !!!

Ποιος είναι
Ο καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής και αστροφυσικός Περικλής Παπαδόπουλος κατάγεται από το Μελιγαλά, όπου και γεννήθηκε το 1963. 
Το 1982 αποφάσισε να αφήσει πίσω την Ελλάδα, για να κυνηγήσει το όνειρο του στην Αμερική. Ήθελε να σπουδάσει Αεροναυτική και Αεροναυπηγική, με ειδικότητα στην εξερεύνηση πλανητών.
Το 1992 πήρε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Stanford, το οποίο συνόδευαν και πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων εκείνη της καλύτερης διατριβής.
Από το 1987 εργάζεται στο ερευνητικό κέντρο της NASA Ames στην Καλιφόρνια. Δούλεψε για περισσότερα από 10 χρόνια στο πρόγραμμα προσεδάφισης του Curiosity στον πλανήτη Άρη και ήταν υπεύθυνος για το θερμικό προστατευτικό σύστημα.
Το 2003 ίδρυσε την εταιρεία Space Systems LLC και ηγείται μιας ομάδας ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία πολλά προγράμματα και αποστολές για την εξερεύνηση του Διαστήματος και πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, ως ειδικός στο αντικείμενο της υπερηχητικής επανένταξης.
Έχει βραβευτεί από τη NASA για την προσφορά του, ενώ του απενεμήθη και το βαρύτιμο βραβείο Turning Goals Into Reality (TGIR). Διατηρεί έδρα καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του San Jose.
Το Σεπτέμβριο του 2013 θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου ελληνικού μικροδορυφόρου, με τη συμμετοχή 20 Ελλήνων επιστημόνων κάτω των 25 ετών, ενώ η εκτόξευσή του αναμένεται να γίνει από διαστημικό σταθμό της NASA τον προσεχή Δεκέμβριο.
Ο δρ. Παπαδόπουλος λατρεύει την Ελλάδα, την οποία και επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, με όνειρο ζωής να επιστρέψει στη γενέτειρά του μόλις συνταξιοδοτηθεί.
Ο Μεσσήνιος πίσω από το Curiosity
Ο άνθρωπος που προσεδάφισε ή θα λέγαμε, καλύτερα, προσαρίωσε το Curiosity στην επιφάνεια του Άρη είναι Μεσσήνιος, μετέδιδαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όταν συνέβη το γεγονός!
Ο Έλληνας που συγκέντρωσε όλα τα φώτα της δημοσιότητας του πλανήτη, δηλώνει υπερήφανος και πως πραγματοποίησε ένα μεγάλο του όνειρο. Η ελληνική φωνή, ψυχή και σκέψη του Curiosity πιστεύουμε να μας φέρει πολλά δεδομένα και να κερδίσει ο Έλληνας το μεγάλο του στοίχημα.
Δορυφόρος με ελληνική σφραγίδα στη NASA
Τελευταίο του σχέδιο η εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου. Ιδού πώς το περιγράφει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Καθημερινή»: «Greek minds at work». Δεν πρόκειται για χολιγουντιανή ταινία, αλλά για μια πολλά υποσχόμενη ομάδα που εργάζεται σε αμερικανικό έδαφος υπό ελληνική «σημαία».
Δέκα Έλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων, με εξειδίκευση σε ρομποτική, ηλεκτρονικά, software και επικοινωνία, συνέστησαν τη διεπιστημονική ομάδα που ετοιμάζει την κατασκευή και εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου.
«Θέλω να δώσω κίνητρο στα νέα παιδιά στην Ελλάδα να συνεχίσουν να ονειρεύονται», δηλώνει o εμπνευστής και επικεφαλής του εγχειρήματος, καθηγητής Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, Περικλής Παπαδόπουλος.
«Είχα υλοποιήσει πέρυσι με τους φοιτητές μου την πρώτη παγκοσμίως εκτόξευση δορυφόρου μέσα από διαστημικό σταθμό», εξηγεί ο διακεκριμένος καθηγητής. Η NASA εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη συνέχιση του project, καθώς εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. «Το κόστος για να βγει ένας δορυφόρος στο Διάστημα κυμαίνεται στα 300 με 400 εκατ. δολάρια», σημειώνει ο δρ Παπαδόπουλος, «ενώ η διαδικασία της εκτόξευσης είναι χρονοβόρα λόγω μεγάλης αναμονής».
O Έλληνας καθηγητής πρότεινε την κατασκευή ενός μικροδορυφόρου που κοστίζει 100.000 δολάρια, υπό την προϋπόθεση αυτός να αποτελέσει το πρώτο ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα. «Επισήμανα την αναγκαιότητα ενθάρρυνσης της νέας γενιάς στην Ελλάδα», περιγράφει. «Συναίνεσαν χωρίς ενδοιασμούς». Όμως και η χρηματοδότηση του προγράμματος έχει ελληνική σφραγίδα, αφού προήλθε από ομογενείς.
Ο μικροδορυφόρος, ονόματι Λ-sat, από το ελληνικό γράμμα Λ που συναντάται στη λέξη Ελλάς, Ήλιος, Λίθος (δηλαδή «Γη του φωτός»), θα έχει δύο στόχους κατά την παραμονή του στο Διάστημα για περίπου 300 μέρες το 2014.
Αρχικά, θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων, προσφέροντάς τους σχετική πληροφόρηση για το ενδεχόμενο πειρατείας, ενώ θα προσφέρει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο.
Ο δεύτερος σκοπός του δορυφόρου είναι ακαδημαϊκός και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κολούμπια: θα ελεγχθεί η αντίδραση του υλικού grapheme, από το οποίο αποτελούνται το τρανζίστορ του μέλλοντος, στην (ηλιακή) ακτινοβολία του Διαστήματος.

ΣΟΚ- 44χρονος έχτισε στον τοίχο τον νεκρό πατέρα του για να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή του

Ένας 44χρονος Ιταλός έχτισε στον τοίχο του σπιτιού του τον. . . νεκρό πατέρα του προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει τη σύνταξή του, όπως μετέδωσαν σήμερα πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η σορός του πατέρα, που κατά τα φαινόμενα πέθανε τον Αύγουστο του 2011 σε ηλικία 83 ετών, βρέθηκε από αστυνομικούς σε ένα σπίτι στο Σουμπιάκο, ένα χωριουδάκι σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από τη Ρώμη.
Ο γιος, τα στοιχεία του οποίου δεν αποκαλύφθηκαν, έχτισε τον νεκρό με τούβλα και τσιμέντο σε μια γωνιά, μέσα στο δωμάτιο του πατέρα. Κατόπιν κλείδωσε την πόρτα και την σφράγισε με σιλικόνη.
Ο άνδρας αυτός, που φέρεται να είναι άνεργος τοξικομανής που στο παρελθόν είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη, εισέπραττε κάθε μήνα τη σύνταξη του πατέρα του, που ανερχόταν στα 1.400 ευρώ. Ο πατέρας ήταν πρώην τυπογράφος στο Βατικανό.
Εν αναμονή των ιατροδικαστικών αναλύσεων, η αστυνομία δεν αποκλείει την πιθανότητα ο γιος όχι μόνο να έκρυψε αλλά να ευθύνεται και για τον θάνατο του πατέρα. Ο 44χρονος έχει συλληφθεί με την κατηγορία της απόκρυψης πτώματος.

ΤΡΟΜΕΡΟ - Διαστημική Ευρωπαϊκή Πύλη η Καλαμάτα !!!

«Ένα τρις δολάρια μπορεί να αποφέρει η Διαστημική Πύλη της Καλαμάτας μέχρι το 2020» !!!

 Αλλάζει η εικόνα της Καλαμάτας της Ελλάδας και της Ευρώπης  σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσαν σήμερα στο  στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου  ο Μεσσήνιος στην καταγωγή Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA , και ο υπ΄αριθμόν 2 στην ιεραρχία  της NASA Dr  James Grady .

Όπως ανέφερε ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης, ενώ το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020»  θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια.

Προανήγγειλε δε, ότι τον προσεχή Ιούλιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα ο Γενικός Διευθυντής της NASA προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση.

Ο Δρ Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου , ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Ο κος James Grady μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Best στον δημοσιογράφο Θέμη Κανελλόπουλο τόνισε ότι η Καλαμάτα πληρεί όλες τις προυποθέσεις για να γίνη η πρώτη διαστημική πύλη της Ευρώπης με κύρια προτερήματα το αεροδρόμιο ,την θάλασσα και το σιδηροδρομικό δίκτυο αλλά στην διεκδίκηση αυτού του μεγάλου έργου υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στον Ευρωπαικό με βασικό αντίπαλο την Τουρκία

Ελεύθεροι οι πρώην υπουργοί Δούκας και Βουλγαράκης

Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας  και Γιώργος Βουλγαράκης και η σύζυγος του τελευταίου, δικηγόρος Αικατερίνη Πελέκη, που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες».
Η κατηγορία σε βάρος των πρώην υπουργών απαγγέλθηκε μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Βάσει των δικογραφιών που σχηματίστηκαν, ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, καθώς διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009. Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε μετά από στοιχεία που προέκυψαν από την επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ, ποσό που φαίνεται να μην δηλώθηκε. Ο επίμαχος λογαριασμός, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ανήκει σε εξωχώρια εταιρεία με συνδικαιούχο την κα Πελέκη.

Υπενθυμίζεται ότι για αντίστοιχη κατηγορία, που προέκυψε επίσης από στοιχεία της «λίστας Λαγκάνρτ», κλήθηκαν πριν λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του.
Με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50 χιλιάδων ευρώ στον υπόχρεο πρώην πολιτικό και 20 χιλιάδων ευρώ στην σύζυγο του.

Τη Δευτέρα η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Απριλίου, θα γίνει η πληρωμή των συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η σύνταξη θα καταβληθεί κανονικά σε όλους τους συνταξιούχους, με εξαίρεση τις συντάξεις του τέως Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ), οι οποίες λόγω τεχνικού προβλήματος θα καταβληθούν την επομένη ημέρα, 30 Απριλίου.

Πασχαλινές ευχές από το FILIATRANEWS


ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ TRAVEL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

TRAVEL ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

         ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

 ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΔΩΡΕΑΝ:



- Στο 1ο Φεστιβάλ τουρισμού που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από 16 μέχρι 19 Μαΐου στον χώρο του λιμανιού της πόλης ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Υπολογίζεται ότι θα έχει περίπου 100.000 επισκέπτες από την Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Προσφέρεται για όσους ενδιαφέρονται για πελάτες κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο. Χορηγός επικοινωνίας είναι το TRAVEL



-1ο Ελληνορωσικό FORUM που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη,16 και 17 Μαΐου, στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ με τη συμμετοχή 14 Επιμελητηρίων από την Ελλάδα και Ρώσων επιχειρηματιών και tour operators των Επιμελητηρίων Ρωσίας, Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης. Προσφέρεται για όσους θέλουν να πουλήσουν ξενοδοχείο η βίλες.

 Για το FORUM  θα υπάρχει στο περιοδικό ειδικό ένθετο με κείμενα στα Ρώσικα και στα  Αγγλικά  με τίτλο «MANAGER” και θα δοθεί χέρι-χέρι σε κάθε Ρώσο επιχειρηματία ξεχωριστά με αφιέρωμα στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ για να το πάρουν μαζί τους στην Ρωσία.



-Στο Β Συνέδριο Θρησκευτικού τουρισμού που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 18 και 19 Μαΐου, την ευθύνη του οποίου έχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος. Θα πάρουν μέρος  εκπρόσωποι Μητροπόλεων που έχουν την ευθύνη για την διοργάνωση προσκηνυματικών εκδρομών και tour operators.Προσφέρεται για όσους θέλουν να εξασφαλίσουν πελάτες για όλο σχεδόν τον χρόνο



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΟ  ΜΕΧΡΙ 5 ΜΑΙΟΥ

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Αλέκος Παπαδόπουλος

Τηλ. 2310 705222 , 6975 879720

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  ΕΔΩ     www.greecetravelmagazine.com

Πασχαλινές ευχές από τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών


Ποδηλατικός αγώνας στη μνήμη Νίκου Κωστέα, Κυριακή 28/4

Ο Δήμος Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο «Πήγασος Κυψέλης», διοργανώνουν διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα «Σιρκουί Καλαμάτας», στη μνήμη του Καλαματιανού ποδηλάτη Νίκου Κωστέα. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κωστέας έχασε τη ζωή του τον Ιούνιο του 2012, στη διάρκεια ποδηλατικού αγώνα, στην περιοχή Παπάδες της βόρειας Εύβοιας. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Καλαμάτας, την Κυριακή 28 Απριλίου, με έναρξη στις 11.00 για άνδρες, νέους, εφήβους και στις 12.00 για μάστερς.
Για τη διοργάνωση αυτή δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στην οποία έγινε αναφορά στη διαδρομή που θα ακολουθηθεί, καθώς και στις τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
 
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες, είναι: Αριστομένους, Φραντζή, Κεφάλα, Αρτέμιδος (Μέγαρο Χορού, με φορά από νότο προς βορρά, έως τη διασταύρωση με τις οδούς Μεσσήνης και Είρας) - 23ης Μαρτίου (με φορά από δύση προς ανατολή) έως πεζόδρομο Αριστομένους. 
 Σε αυτούς τους δρόμους απαγορεύεται η κυκλοφορία, κίνηση και στάθμευση παντός είδους οχημάτων από ώρα 10.00 έως ώρα 14.00, την Κυριακή 28 Απριλίου.
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝΕξαιτίας αυτής της απαγόρευσης, τροποποιούνται τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ κατά τη διεξαγωγή του αγώνα. Τις αλλαγές δρομολογίων μπορείτε να δείτε εδώ.
 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΔικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές με δελτίο Ε.Ο.Π. Οι αθλητές συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: aopigasos@gmail.com ή στο fax 210 3212430 μέχρι τη Πέμπτη 25/4/2013 ή στη γραμματεία των αγώνων 1 ώρα πριν την εκκίνηση.
Ισχύουν οι Κανονισμοί της Ε.Ο.Π.
Παρατίθενται εδώ η προκήρυξη, το σχεδιάγραμμα της διαδρομής και η αίτηση συμμετοχής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ανάπλαση οδού Φαρών !

Υπεγράφη το συμφωνητικό, αρχίζουν οι εργασίες !
Υπεγράφη σήμερα το συμφωνητικό για την ανάπλαση του οδικού άξονα της Φαρών, που περιλαμβάνει τη δημιουργία μεγάλου πεζοδρομίου πλάτους περίπου 7 μέτρων στη δυτική πλευρά της οδού αυτής και ανάλογου πεζοδρομίου στη νότια πλευρά της οδού Πλάτωνος, μεταξύ των οδών Φαρών και Αριστομένους. 
Το συμφωνητικό για αυτό το έργο που θα διευκολύνει τον περίπατο από το κέντρο στην Παραλία και αντίστροφα, υπέγραψαν ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ.
Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 1.977.898,46 ευρώ με ΦΠΑ και ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 49,50%. Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ανέρχεται σε 365 ημερολογιακές ημέρες και αρχίζει από την υπογραφή της σύμβασης.
 

35χρονος κρεμάστηκε μέσα στη στάνη !

 ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ !
Μία ακόμη αυτοκτονία σοκάρει την τοπική κοινωνία της Αχαίας και καταγράφεται στην μακριά λίστα των αυτόχειρων το τελευταίο χρονικό διάστημα. 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ένας 35χρονος άνδρας αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωή του δια του απαγχονισμού.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, τον αυτόχειρα βρήκε μέσα στη στάνη που διατηρούσαν στην περιοχή Μετόχι Αχαίας, ο πατέρας του ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομία αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ό μως ήταν ήδη πολύ αργά για να σωθεί το παιδί του.
Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που ώθησαν τον 35χρονο να προβεί σε αυτή την ενέργεια.patrastimes.gr

Πασχαλινές ευχές από τον Δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημ.Καφαντάρη!


Ελεύθερος με εγγύηση ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος

Ελεύθερος, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 60.000 ευρώ και του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό ανακριτή, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. 
Ο κ. Φωτόπουλος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και της απάτης, για υπόθεση χρηματικών ποσών που δόθηκαν από τη ΔΕΗ προς το συνδικαλιστικό σωματείο των εργαζομένων και τα οποία φέρονται να μην δαπανήθηκαν για τους λόγους που εκταμιεύθηκαν.

Στον ανακριτή Χρ. Παπακώστα απολογήθηκε, επίσης σήμερα, και ο συνδικαλιστής, πρώην γγ της ΓΕΝΟΠ Ευάγγελος Μπουζούλος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης 20.000 ευρώ και απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία ο επίσης συνδικαλιστής Κωνσταντίνος Κατσαρός.
Η κατηγορία αφορά συνολικό ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ που χορήγησε, την περίοδο 2008-2010, η επιχείρηση στη ΓΕΝΟΠ. Συγκεκριμένα αφορά δάνειο ύψους 500.000 ευρώ επί προεδρίας Αρθούρου Ζερβού, ποσό 300.000 ευρώ που δόθηκε επί προεδρίας Τάκη Αθανασόπουλου για μελέτη που κατά το κατηγορητήριο δεν έγινε. Η κατηγορία της απάτης αφορά ποσό 312.000 ευρώ που χορηγήθηκε για δύο ταξίδια τα οποία δεν πραγματοποιήθηκαν.

Ο κ. Φωτόπουλος φέρεται να αρνείται την κατηγορία και να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή, αρμόδιου για θέματα διαφθοράς στο Δημόσιο, ότι τα επίμαχα ποσά αποτελούν σύννομες επιχορηγήσεις. Όπως υποστηρίζει το επίμαχο δάνειο αποπληρώνεται κανονικά από την ΓΕΝΟΠ και το ποσό για τη μελέτη πληρώθηκε για άλλου αντικειμένου μελέτη από αυτήν για την οποία εκταμιεύθηκε.

Στο απολογητικό υπόμνημά που παρέδωσε στον ανακριτή ο κ. Φωτόπουλος φέρεται να υποστηρίζει ότι «δεν εξαπατήσαμε τη ΔΕΗ, καθώς αποδεκτά και νόμιμα ήταν όχι μόνο τα εκπαιδευτικά ταξίδια, αλλά και κάθε άλλο ταξίδι που θα προωθούσε την ανάπτυξη των σχέσεων των μελών της ομοσπονδίας μας με συναδέλφους άλλων χωρών.
Όλα τα ταξίδια έγιναν για εκπαιδευτικούς και συνδικαλιστικούς σκοπούς. Οι παροχές προς την ομοσπονδία ήταν απολύτως νόμιμες ως προβλεπόμενες από τις Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και με τη σύμφωνη γνώμη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας».

Για τα ίδια αδικήματα, κατηγορούνται πέραν των συνδικαλιστών και τα 15μέλη ΔΣ της εταιρείας (περίοδος 2008-10), ενώ ως συνεργοί έχουν ήδη απολογηθεί οι κκ Π. Αθανασόπουλος και Αρθ. Ζερβος, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης στον καθένα ύψους 30.000 ευρώ.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε το 2011, μετά την διαβίβαση στη Δικαιοσύνη πορίσματος του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή.

Ο κ. Ρακιντζής τόνιζε στο πόρισμα πως δεν είναι σύννομες οι χρηματοδοτήσεις δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων.
Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ο Νίκος Φωτόπουλος είπε πως «κάποιοι ήθελαν να είμαι στην φυλακή, αλλά οι δικαστές έκριναν μη επαρκή τα στοιχεία και με άφησαν ελεύθερο».
Ο συνήγορος του, Δημήτρης Τσοβόλας, αναφέρθηκε σε σκόπιμη «στοχοποίηση των συνδικαλιστών», ώστε να «ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ».

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ - "Παγώνουν" τα τιμολόγια της ΔΕΗ !!!

«Παγώνουν» στα σημερινά επίπεδα τα τιμολόγια της ΔΕΗ, σύμφωνα με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, που υπεγράφη σήμερα, μετά από γνωμοδότηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.
Τα τιμολόγια της ΔΕΗ επρόκειτο, στο πλαίσιο των προβλέψεων του μνημονίου για σταδιακή σύνδεσή τους με το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας, να αυξηθούν από 1ης Μαίου. Όμως η απόφαση του υφυπουργού προβλέπει ότι το ποσό των προς ανάκτηση δαπανών της ΔΕΗ για το έτος 2013, που αφορούν τους πελάτες Χαμηλής Τάσης, παραμένει το ίδιο με αυτό που είχε εγκρίνει τον Ιανουάριο του 2013. 
Συνεπώς τα τιμολόγια παραμένουν στο επίπεδο που διαμορφώθηκαν μετά τις αυξήσεις που έγιναν την 1η Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου τα τιμολόγια του ηλεκτρικού (με εξαίρεση εκείνα που αφορούν ευπαθείς ομάδες πληθυσμού) απελευθερώνονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες βασικό στοιχείο που επέτρεψε το «πάγωμα» των τιμολογίων ήταν η δραστική μείωση του κόστους αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαγεωργίου επισημαίνει τα εξής: «Οι προσπάθειες όλων απέδωσαν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα υπέρ των πολιτών. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό, ότι στη δεύτερη φάση πριν την απελευθέρωση των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαμηλή Τάση, δεν υπάρχει καμία απολύτως αύξηση.
Οι ενέργειες της Κυβέρνησης οδήγησαν σε μια ιδιαιτέρως ομαλή μετάβαση στην ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας για κοστοβαρή τιμολόγια, ενώ συνεχίζουμε εντατικά την προσπάθεια, ώστε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ευνοϊκό υπέρ των καταναλωτών πλαίσιο που θα ισχύει και μετά την πλήρη μετάβαση στην απελευθερωμένη και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας».

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους !

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Τα επιδόματα ανεργίας θα προπληρωθούν τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, όπως και τα επιδόματα των μακροχρονίως ανέργων, που καταβάλλονται κανονικά έως και 6 Μαΐου.
Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Ξεκίνησε το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο για την Πελοπόννησο !!!

 ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ !!!
Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρίπολης πραγματοποιείται σήμερα το 1ο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου, ενόψει του σχεδιασμού της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020, παρουσία πολυπληθούς κοινού, δημάρχων και αυτοδιοικητικών παραγόντων από όλη την Πελοπόννησο.
Στο συνέδριο τοποθετήθηκαν για τον τομέα ευθύνης τους ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Μανόλης Αγγελάκας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι αυτήν τη στιγμή, έχουν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου έργα αξίας 27 εκατ. ευρώ που αφορούν κτιριακές εγκαταστάσεις και νέους, σύγχρονους εξοπλισμούς σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Προσέθεσε πως υπεγράφη σύμβαση 10 εκατ. ευρώ και πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ψυχιατρικού τμήματος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Πρόσφατα, ανέφερε, εντάχθηκε προς υλοποίηση και το έργο για τον εκσυγχρονισμό του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού του εν λόγω νοσοκομείου, αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου το τελευταίο εξάμηνο έχουν ενταχθεί έργα ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Κων/νος Τζαβάρας, μίλησε για τον ενιαίο και αδιαίρετο πολιτιστικό χώρο της Πελοποννήσου κι αυτό, είπε, είναι το πρώτο και κορυφαίο ζήτημα μετά τις άστοχες περιπλανήσεις της περιόδου από τη μεταπολίτευση ως σήμερα.
Υπογράμμισε πως, αν θέλουμε να μιλάμε αναπτυξιακά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, πρέπει να αναθεωρήσουμε τα ως σήμερα και να δούμε την Πελοπόννησο ως ενιαίο χώρο. Ο αναπληρωτής υπουργός προσέθεσε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτή την περίοδο γίνονται σπουδαία έργα που φτάνουν τα 80 εκατ.
ευρώ στον χώρο του πολιτισμού, συμπληρώνοντας πως στη νέα προγραμματική περίοδο ο πολιτισμός βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα γιατί, «ο πολιτισμός είναι η μεγάλη δύναμη, είναι η πρώτη παραγωγική δύναμη της χώρας».
Από την πλευρά του ο κ. Σκορδάς σημείωσε ότι οι συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα δεν επιτρέπουν σπατάλη χρόνου και δεν επιτρέπεται ανάλωση συζητήσεων σε θέματα που δεν έχουν ουσία. Πρέπει να συμφωνήσουμε, ανέφερε, σε έναν οδικό χάρτη προτεραιοτήτων και στην ανάγκη διασφάλισης της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης για όλους τους πολίτες. Ο υφυπουργός υπογράμμισε πως αυτό που πρέπει να έχουμε υπόψη μας, είναι ότι η νέα προγραμματική περίοδος δεν δίνει προτεραιότητα σε έργα υποδομών, αλλά σε έργα καινοτομίας, περιβάλλοντος, εξειδίκευσης και κατάρτισης.
Χρειάζεται, είπε, να αλλάξουμε σκέψη και να αξιοποιήσουμε με σύνεση τους κοινοτικούς πόρους, για να παραχθεί πλούτος και τόνισε πως το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι «δεν έχουμε πελάτες στα προϊόντα μας», τα οποία πρέπει να τα πιστοποιήσουμε μέσα από στοχευμένες ενέργειες και παράλληλα να «αξιοποιήσουμε τα νέα παιδιά που έχουν αρχίσει να δραστηριοποιούνται στις νέες τεχνολογίες, που τους δίνουν τις δυνατότητες να δημιουργήσουν μονάδες ζηλευτές».
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανόλης Αγγελάκας, στην ομιλία του σημείωσε πως απαιτείται στενή συνεργασία Περιφέρειας κι εμπλεκομένων φορέων, αντικειμενική και ρεαλιστική στοχοθεσία για τις ανάγκες της Πελοποννήσου και ενημέρωση της κοινής γνώμης.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι, «σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, η χώρα πρέπει να κινηθεί γρήγορα για να βγει από την κρίση». Στην περιφέρειά μας, είπε, βρισκόμαστε ήδη σε αυτό τον δρόμο, κινούμενοι με σταθερά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση για την «Πελοπόννησο 2020», όπου η αυτοδιοίκηση έρχεται να αγκαλιάσει τη γενική κατεύθυνση που χαράζει η Ευρώπη.
Παράλληλα, ο κ. Τατούλης ζήτησε, όλη η ευθύνη και η αρμοδιότητα για τον τομέα της υγείας να μεταφερθεί στην αιρετή περιφέρεια, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να φέρει εις πέρας τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε επίπεδο δομών στον κρίσιμο αυτόν τομέα του κοινωνικού Κράτους.
Τέλος, σε συνέχεια της τοποθέτησης του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι, πράγματι ο πολιτισμός ξεπερνά τις διοικητικές διαιρέσεις.
Η επόμενη διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να κάνει δεκτό το αίτημα για το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από τη σύσταση μιας ενιαίας Πελοποννήσου, ενώ για το ζήτημα της Ολυμπίας Οδού επισήμανε πως πρόκειται για διευρωπαϊκό δίκτυο και μόνο ως τέτοιο μπορεί να χρηματοδοτηθεί –και αυτό μόνο στο σύνολο του έργου χωρίς εκπτώσεις και μειώσεις του φυσικού αντικειμένου.

ΚΟΡΩΝΗ-Θυρανοίξια της εκκλησίας Καλτσίδη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο!

 Γράφει ο Μεσσήνιος
Το Βασιλίτσι  Κορώνης έχει την τιμητική του την Μεγάλη Εβδομάδα .
Η Βίλα του ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία από τη Ρωσία Φιλάρετου Καλτσίδη θα υποδεχθεί σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αιτία;
Τα θυρανοίξια του ναού που έχει κτίσει στον χώρο του κτήματος που διαθέτει στην περιοχή  ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο καθώς και ο εορτασμός του Πάσχα από σύσσωμη την οικογένεια Καλτσίδη ( που ήδη έχει καταφθάσει στην βίλα ) από την Ρωσία, μαζί με δεκάδες επιχειρηματικές και θρησκευτικές προσωπικότητες  από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsmessinia σαν ημέρα τελετής έχει προγραμματιστεί η Μεγάλη Παρασκευή όπου θα τελεστεί και η περιφορά του Επιταφίου.
Στα θυρανοιξια του Ναού  το «παρών » θα δώσουν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος καθώς και αρκετοί Μητροπολίτες από όλη την Χώρα .
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες  οι εργασίες  που γίνονται στον μεγαλοπρεπή ναό της βίλας έχουν εντατικούς ρυθμούς  και γίνονται κάτω από το άγρυπνο μάτι του Φιλάρετου Καλτσίδη

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου