22.6.13

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, σε χαράδρα, βρέθηκε 40χρονος αγνοούμενος

Στο Μαλανδρένι Αργολίδας, βρέθηκε χθες βράδυ νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, ένας 40χρονος.
Το αυτοκίνητο είχε εκτραπεί από την πορεία του και είχε πέσει σε χαράδρα επτά μέτρων.
Ο άτυχος 40χρονος αγνοείτο και είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του από συγγενικό του πρόσωπο, στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου την Πέμπτη 20 Ιουνίου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας 'Αργους.

Αν ξέραμε τι παγωτά τρώμε! Χάρη στο νομοθετικό κενό και τους ανύπαρκττους ελέγχους.

Νικος Κατσαρός
π.πρόεδρος ΕΦΕΤ.
 Τα παγωμένα γλυκίσματα πού περιέχουν φοινικέλαιο η έλαιο ινδικής καρύδας που συχνά προστίθεται στα παγωτά ,και συνήθως δεν αναγράφεται προκαλούν βλάβες στην υγεία.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα παγωτά είναι παγωμένα προϊόντα γάλακτος και κρέμας γάλακτος,και κακάου(αν πρόκειται για παγωτά σοκολάτας) με διάφορες γεύσεις (συνήθως από συνθετικές ουσίες) βανίλιας,λεμόνι κλπ. 
Δυστυχώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν...περισσότερα

Πως δημοσιογράφος του ALPHA παρακολουθεί το κινητό του Σαμαρά?

Απίστευτος (εκτός από αποκαλυπτικός) ήταν ο δημοσιογράφος του ALPHA Γιάννης Πιτταράς, χθες ζωντανά στο κεντρικό δελτίο το καναλιού της Κάντζας.
Όχι μόνο ο...άνθρωπος μας μετέφερε κατα λέξη  τους άκρως απόρρητους  διαλόγους που ανταλλάχθηκαν Offe the Record, μεταξύ του πρωθυπουργού Σαμαρά και  των "έμπιστων" συνεργατών του, και του  Βενιζέλου,   και του  Κουβέλη, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα (σε άλλες χώρες είναι ένα πριν την φυλακή). Μας διάβασε on air τις...περισσότερα

Αγώνας δρόμου «στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου»

Αύριο, Κυριακή 23 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο 15ος αγώνας δρόμου «Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», με αφετηρία το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών στις 10.00 το πρωί και τερματισμό την κεντρική πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.

Οι Έλληνες και ξένοι αθλητές θα τρέξουν μια απόσταση περίπου 12 χιλιομέτρων, καλύπτοντας νοερά τα χνάρια της διαδρομής που άφησε ο Απόστολος Παύλος κατά την ιεραποστολική επίσκεψή του στην περιοχή.

Μετά το τέλος του αγώνα, θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές αναμνηστικά μετάλλια, διπλώματα καθώς και κύπελλα.

Δείτε τον πύθωνα που μπορεί να ανοίγει πόρτες! VIDEO

Μοιάζει απίστευτο αλλά όπως θα δείτε στο video, είναι πραγματικότητα: ο πύθωνας μπορεί να ανοίγει την πόρτα.

Ο ιδιοκτήτης του, τον έκλεισε σε ένα δωμάτιο, έκλεισε την πόρτα και με την κάμερα στο χέρι περίμενε.

Το τεράστιο φίδι βγαίνει από το δωμάτιο λίγη ώρα μετά και... "εισπράττει" τα εύσημα του αφεντικού του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Τζούλια Αλεξανδράτου: Το άλμπουμ του γάμου της!


Στο δημαρχείο της περιοχής Wieden κοντά στο κέντρο της Βιέννης, παντρεύτηκε την Πέμπτη,  η Τζούλια Αλεξανδράτου με τον αγαπημένο της, Κριστιάν Καρποζήλο!

Η Τζούλια έχει βρει τον άνθρωπο της και εδώ και καιρό μένει μαζί του στην Αυστρία. Το πρώην μοντέλο μοιράστηκε φωτογραφίες από το ευτυχές γεγονός με τους φίλους της στο Facebook!

Το ζευγάρι θα βρεθεί και σύντομα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μύκονο για διακοπές!

Δες φωτογραφίες από το άλμπουμ του γάμου της!


/

/



/

/

/

/

/

/

/


Στο γάμο φυσικά ήταν και η μαμά της Τζούλιας

/


TLife.gr

Γύριζαν ταινία... πορνό έξω από το δημαρχείο, μέρα μεσημέρι!

Σάλος έχει ξεσπάσει με την αποκάλυψη ότι άγνωστοι γύρισαν ταινία με σκληρό πορνό, στο πάρκινγκ του δημοτικού συμβουλίου. 
Το υλικό το οποίο αναγνώρισαν οι αρχές, γυρίστηκε στο 8όροφο πάρκινγκ που ανήκει στο δημοτικό συμβούλιο του Sutton στη Βρετανία.
 Οι αρχές αναζητούν τους υπεύθυνους.

ΤΩΡΑ: Φωτιά στους Θρακομακεδόνες

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγα λεπτά στους Θρακομακεδόνες...
Η φωτιά ξέσπασε στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Μεγάλου Αλεξάνδρου και καίει δασική έκταση, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 13 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται. Ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι οι άνεμοι είναι ασθενείς.

Εως 37 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή

Πρόγνωση για αύριο Κυριακή 23-06-2013
Γενικά χαρακτηριστικά - προειδοποιήσεις Γενικά αίθριο καιρό με τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα να φτάνει στα ηπειρωτικά στους 37 βαθμούς κελσίου, προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013. 

Στο Αιγαίο βόρειοι άνεμοι τοπικά 6 μποφόρ. Σποραδικοί όμβροι στα ορεινά το μεσημέρι-απόγευμα.

Η Αναλυτική πρόγνωση για την Κυριακή 23-06-2013

Μακεδονία, Θράκη Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με μεμονωμένους όμβρους στα ορεινά.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 4 και τοπικά στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: αίθριος.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου στις Κυκλάδες και έως 34 στην Κρήτη.

Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα Καιρός: αίθριος.
'Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Αττική Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια.
'Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με μεμονωμένους όμβρους στα γύρω ορεινά.
'Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου.

Συνελήφθη στρατιωτικός στην Κω για παρενόχληση και πορνογραφία ανηλίκων

Στρατιωτικός, ηλικίας 31 ετών, ο οποίος κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και κατοχή ναρκωτικών, συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχτές το πρωί στην Κω. 
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στο «Facebook» καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας αισχρές φράσεις και κάνοντας ασελγείς προτάσεις. Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 31χρονου στρατιωτικού.

Ακολούθησε έρευνα χθες το πρωί στο σπίτι του στην Κω, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα ινδικής κάνναβης, σπόροι κάνναβης, ένας ειδικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης, δυο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, ένα USB, ένα κινητό τηλέφωνο και άλλα πειστήρια.
Από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.

Επιπλέον από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο 31χρονος από τις αρχές του προηγούμενου έτους, προσέγγισε τουλάχιστον πέντε ανήλικα κορίτσια, μέσω δύο προφίλ που διαχειριζόταν στο facebook και συνομιλούσε μαζί τους, κάνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τούς ζητούσε να συναντηθούν από κοντά.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Στρατοδικείου Αθηνών.
Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους παρενοχλήσεων, αλλά και παραβίασης στοιχείων υπολογιστή και προσωπικών δεδομένων μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας e- mail στο 11012@hellenicpolice.gr

Για λόγους αντιζηλίας η άγρια δολοφονία 15χρονου τον περασμένο Δεκέμβριο, στα Μέγαρα

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 15χρονου Ρομά, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος το πρωί της 14ης Δεκεμβρίου 2012, εντός του καταυλισμού στον Βλυχό Μεγάρων, σε μικρή απόσταση από την οικία που φιλοξενείτο.
Το θύμα ήταν στην κυριολεξία κατακρεουργημένο από μαχαίρι, αφού έφερε πολλά τραύματα σε όλο το σώμα και στο πρόσωπο.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, δράστες είναι δύο άλλοι Ρομά, ηλικίας 15 και 19 ετών. Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν προσωπικές διαφορές μεταξύ των δύο 15χρονων, για λόγους αντιζηλίας και «τιμής».
Συγκεκριμένα, το θύμα πήγε από τον καταυλισμό των Ρομά στη Μάνδρα, όπου διέμενε, στον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων, με σκοπό να «κλέψει» την επίσης ανήλικη γυναίκα τού 14χρονου, τότε, δράστη, ο οποίος ήταν ήδη πασίγνωστος στην Αστυνομία, για πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών και άλλες ενέργειες.
Ο προσβεβλημένος αμούστακος σύζυγος όμως, αντελήφθη τι συνέβαινε και μαζί με 19χρονο φίλο του έβγαλαν τον 15χρονο «αντίζηλο» από το σπίτι που έμενε και τον κατέσφαξαν.
Ο 15χρονος συνελήφθη χθες το πρωί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων, αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και τη συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ και των ΜΑΤ. Ο 19χρονος συνελήφθη επίσης χθες, στη Σαλαμίνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σαλαμίνας.
Κοντά στο σπίτι του 15χρονου βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε σεντόνι και θαμμένες στο χώμα, πέντε κυνηγετικές καραμπίνες, οι οποίες απεστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ελεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας στην Ηλεία και Κάτω Αχαϊα

Μία στις τρεις εταιρείες παραγωγής, συσκευασίας και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, στις οποίες έγιναν έλεγχοι χτες από την Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο εκστρατείας για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας, στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας και της Κάτω Αχαΐας, βρέθηκαν να απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Ειδικότερα, κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους 18 εταιρείες, και διαπίστωσαν έξι περιπτώσεις παράβασης της εργατικής- ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο αναλυτικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν ελέγχους: - Στην ευρύτερη περιοχή της Κάτω Αχαΐας, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά τρεις παραβάσεις σχετικά με μη καταχώρηση 13 εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.
- Στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας, όπου διαπιστώθηκαν συνολικά τρεις παραβάσεις σχετικά με μη καταχώρηση 10 εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού.
Οι σχετικές εκθέσεις θα αποσταλούν στο αρμόδιο υποκατάστημα ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για τη βεβαίωση και επιβολή διοικητικών προστίμων.

Τρεις πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Αττική

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τις 3 στην Αττική και συγκεκριμένα στην περιοχή 'Αγιος Γεώργιος Κορωπίου ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά στο Αμφιάριο Μαρκόπουλου Ωρωπού. 
Η πυρκαγιά στο Κορωπί καίει χαμηλή βλάστηση κοντά σε βιοτεχνίες που βρίσκονται στην περιοχή .
Η πυρκαγιά στον Ωρωπό πέρασε κοντά σε σπίτια αλλά μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ωστόσο οι φλόγες έχουν πάρει διαστάσεις γι αυτό η τροχαίο έχει διακόψει την κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Καπανδριτίου - Καλάμου και Μαρκοπούλου - Καλάμου και κάνει εκτροπές της κυκλοφορίας από την οδό Αγίας Ελαιούσης, από την πλατεία Καλάμου και από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής στη θέση Ουλπέρι.
Στην περιοχή έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις πυρόσβεσης και αυτήν την ώρα ενεργούν 50 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 τμήματα πεζοπόρων, 5 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πυρκαγιά στην περιοχή Πευκενέας Μεγάρων αλλά σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει περιοριστεί και δεν εμπνέει ανησυχία.

Συνελήφθησαν πατέρας και γιοι στην Κυπαρισσία

Δύο  αδέλφια από την Αλβανία συνελήφθησαν προχθές τα ξημερώματα στην Κυπαρισσία από αστυνομικούς του εκεί Τμήματος, καθώς και ο πατέρας τους.
Ειδικότερα, συνελήφθη ένας 17χρονος γιατί κατείχε μια σιδερογροθιά και ο 24χρονος αδελφός του για ποσότητα κάνναβης 3,2 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν. Επιπλέον συνελήφθη ο 46χρονος πατέρας τους, για παραμέληση της εποπτείας του 17χρονου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - "Έπαιρναν μάτι" και έπεσαν από το πατάρι !

Στο Νοσοκομείο κατέληξε ένας από τους δύο φίλους του εραστή – τον χτύπησε η γυναίκα που «παρακολουθούσε»
 
Πλήρωσε το «μάτι»… με ράμματα στο κεφάλι!
 Δυσάρεστη εξέλιξη είχε για τρεις φίλους η απόφασή τους να «διασκεδάσουν» εκμεταλλευόμενοι την «καψούρα» που είχε νεαρή φοιτήτρια που διαμένει στην περιοχή του ΤΕΙ (όχι στην Εστία) με 30χρονο οικοδόμο από τη Νεάπολη Ζαρουχλεϊκων!
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος (όμορφος άνδρας με ωραίο σώμα) κάλεσε την νεαρή στο σπίτι με σκοπό να συνευρεθούν ερωτικά, όμως… είχε «κρύψει» και τους δύο κολλητούς του στο πατάρι του δωματίου, ώστε να μπορούν να «απολαμβάνουν» το θέαμα!
 
Το ζευγάρι ξεκίνησε τα ερωτικά «τερτίπια» στο κρεβάτι και οι δύο φίλοι του οικοδόμου… δεν έχαναν σκηνή. Μάλιστα κάποια στιγμή έβγαλαν και τα κινητά τους τηλέφωνα για να βιντεοσκοπούν καλύτερα!
 
Ο οικοδόμος και η νεαρή συνέχιζαν… απτόητοι, κάποια στιγμή όμως οι δύο φίλοι που είχαν ανέβει στο πατάρι έχασαν την ισορροπία τους (προφανώς είχαν τεντωθεί για να βιντεοσκοπούν καλύτερα) και ο ένας… (μπορεί και οι δύο δεν γνωρίζουμε καλά αυτή τη λεπτομέρεια) βρέθηκε… στο πάτωμα!
 
Η γυναίκα άκουσε θόρυβο… πετάχτηκε από το κρεβάτι και έπαθε σοκ αντιλαμβανόμενη τις της είχε «στήσει» ο σύντροφός της!
 
Μάλιστα σαν μία κίνηση πρώτης αντίδρασης άρπαξε αντικείμενο από το δωμάτιο και με αυτό χτύπησε στο κεφάλι τον έναν από τους δύο «ματάκηδες»! Ο νεαρός υπέστη σοβαρό τραύμα στο μέτωπο, μεταφέρθηκε στο Νοσκομείο και μάλιστα οι γιατροί του έκαναν ράμματα για να επουλωθεί γρηγορότερα η πληγή.
 
Η νεαρή φοιτήτρια φώναζε για αρκετή ώρα, τα έβαλε με τον σύντροφό της ο οποίος… δεν ήξερε τι να πει! Δεν περίμενε πως το σχέδιό του θα είχε τέτοια κατάληξη!
 
Τελικά η κοπέλα έφυγε άρον άρον από το σπίτι, ωστόσο η εξέλιξη της ιστορίας συζητήθηκε αρκετά τις προηγούμενες ημέρες τόσο στη Νεάπολη όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Ζαρουχλεϊκων.

Το «λατρεύουν»!
Στο queen.gr διαβάσαμε το εξής σε σχέση με αυτό που συνέβη στη Νεάπολη: «Λατρεμένο το απαγορευμένο δεν λέει και το τραγούδι; Ισχύει και με το παραπάνω! Εκτός του ότι φυσικά το να κάνεις sex σε δημόσιο χώρο και να έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή το άγχος μήπως σε κάνουν τσακωτό, είναι άκρως ερεθιστικό, υπάρχει και κάτι άλλο, το οποίο μπορεί κανείς να συναντήσει μόνο στην αντρική και ολίγον άρρωστη φαντασία: 
Τα αγόρια λοιπόν λατρεύουν να τους βλέπουν και να τους καμαρώνουν! Μεταξύ μας, υπάρχει έστω και ένας άντρας που να μην παραδέχεται ότι είναι φοβερός εραστής; Ειδικά ο κλασικός Έλληνας, θεωρεί για κάποιο λόγο ότι κρύβει μέσα του έναν... ακατέργαστο Γκουσγκούνη! Άδικο έχουμε»;.
dete.gr

ΤΡΑΓΩΔΙΑ-Τέσσερα 16χρονα κορίτσια νεκρά, σε τροχαίο στον Αγ. Στέφανο

Τραγωδία με τέσσερα 16χρονα κορίτσια νεκρά, καθώς και τη μητέρα του ενός από αυτά, εκτυλίχθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Το ΙΧ αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα του ενός κοριτσιού, 41 ετών, ξέφυγε από την πορεία του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ εκινείτο στην οδό Τραπεζούντος και προσέκρουσε διαδοχικά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε ένα τοιχίο. Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν η οδηγός, η κόρη της και οι τρεις 16χρονες φίλες της.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η γυναίκα και τα τέσσερα κορίτσια επέστρεφαν από χοροεσπερίδα. Για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η Τροχαία Κηφισιάς.

Θα έχει ένα Φεγγάρι την Κυριακή ....

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:To Newsmessinia προτείνει !
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΡΩΜΑΝΟΥ (Δίπλα στην COSTA NAVARINO) ....ΘΑ ΜΑΣ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!
Δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο της Παρασκευής, η Σελήνη θα φτάσει στην πλήρη φάση της και στο πιο κοντινό σημείο στη Γη
Δύο εντυπωσιακά φαινόμενα σηματοδοτούν επίσημα την έλευση του καλοκαιριού
 Η Παρασκευή ήταν ή μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ενώ την Κυριακή θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του 2013.
Την Παρασκευή ήταν το λεγόμενο θερινό ηλιοστάσιο, αφού στο βόρειο ημισφαίριο της Γης το καλοκαίρι (και στο νότιο ημισφαίριο ο χειμώνας) ξεκίνησε επίσημα στις 1:04 π.μ. την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Λόγω της έντονης έκθεσης του βορείου ημισφαιρίου στο Ηλιο, η πρώτη μέρα του καλοκαιριού είναι η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, αφού το ηλιακό φως διαρκεί περισσότερο από κάθε άλλη μέρα.
Παράλληλα, δύο μέρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 23 Ιουνίου, η Σελήνη θα φτάσει επισήμως στην πλήρη φάση της και ταυτόχρονα στο πιο κοντινό της σημείο στη Γη (μόλις 356.990 χιλιόμετρα) δημιουργώντας τη μεγαλύτερη πανσέληνο του χρόνου.
Η τροχιά του φεγγαριού είναι σε σχήμα αυγού, και υπάρχουν φορές που είναι στο περίγειο, δηλαδή στη μικρότερη απόσταση της από τη Γη, ή στο απόγειο, δηλαδή στην πιο μακρινή απόσταση της από τη Γη.
Εάν ωστόσο το περίγειο συμβαίνει ταυτόχρονα με την πανσέληνο, τότε στη Γη έχουμε την ευκαιρία να δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο της χρονιάς, όπως θα συμβεί την Κυριακή, 23 Ιουνίου.

Στα ύψη ο υδράργυρος – Στους 39 βαθμούς Κελσίου θα φτάσει η θερμοκρασία

Και ζέστη και βροχή θα έχει το μενού του καιρού για σήμερα Σάββατο καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένεται να σημειωθούν βροχοπτώσεις.
Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο έχει ως εξής:
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά.
Ανεμοι: Ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στα ανατολκαιικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ηπείρου.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα κεντρικά και νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη έως 34.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Τσουνάμι από τον σεισμό στην Κρήτη

Το χτύπημα του εγκέλαδου με τα 6 ρίχτερ το περασμένο Σάββατο στην Κρήτη προκάλεσε τσουνάμι και το φαινόμενο καταγράφηκε για πρώτη φορά επιστημονικά στην Ελλάδα μέσω του παλιρροιογράφου που έχει εγκατασταθεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην Γαύδο

Αυτό αποκάλυψε μιλώντας στο Έθνος ο καθηγητής-ερευνητής, πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Κώστας Συνολάκης. Το τσουνάμι που είχε 'φούσκωμα' 3 περίπου εκατοστά έγινε αντιληπτό από λουόμενους και απλώθηκε σε ολόκληρο το νότιο παραλιακό μέτωπο της Κρήτης. Ωστόσο το μικρό τσουνάμι που προκλήθηκε από το σεισμό 6 Ρίχτερ 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τυμπακίου στις 7:11 το απόγευμα του Σαββάτου, προκάλεσε την εύλογη ανησυχία αλλά παράλληλα αναδεικνύει, τα πολλά προβλήματα και τις ελλείψεις στις τεχνικές υποδομές στον τομέα προειδοποίησης φυσικών καταστροφών.

Μάλιστα ο κ. Συνολάκης ανέφερε ότι η Κρήτη που βρίσκεται σε μια ευαίσθητη σεισμογενή περιοχή διαθέτει μόνο δύο παλιρροιογράφους στην Γαύδο και στην Κίσσαμο των Χανίων ενώ για την πλήρη κάλυψη της απαιτούνται συνολικά 8 παλιρροιογράφοι και ανάλογες εγκαταστάσεις σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Σητεία, Ιεράπετερα, Γαιδουρονήσι, Τυμπάκι, Σφακιά.

Το τσουνάμι του περασμένου Σαββάτου όπως ανέφερε ο κ. Συνολάκης ήταν η πρώτη στην Ελλάδα επίσημη επιστημονική καταγραφή γεγονός που συμπεραίνουμε ότι «τέτοιοι σεισμοί που γίνονται στο Ελληνικό Σεισμικό Τόξο δημιουργούν τσουνάμι και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί εάν ένας σεισμός διαρκέσει πάνω από μισό λεπτό είναι ένδειξη ότι θα ακολουθήσει τσουνάμι». Ο ίδιος επισήμανε ότι την 1η Ιουνίου 2009 υπήρξε σεισμός 6 ρίχτερ με τσουνάμι, που έγινε αντιληπτό από πολίτες καθώς η θάλασσα τραβήχτηκε και απλώθηκε, αλλά δεν υπήρχαν τότε στην Κρήτη οι παλιρροιογράφοι για να καταγραφεί επιστημονικά

Παράλληλα ανέφερε ότι, ένας σεισμός μεγαλύτερος των 6 ρίχτερ σίγουρα θα προκαλέσει μεγαλύτερο τσουνάμι, τονίζοντας ότι ο καταστροφικός σεισμός που έγινε κοντά στην Γαύδο το 365 μ.Χ. ήταν μεγέθους 8,7 βαθμών το οποίο προκάλεσε μεγάλο τσουνάμι που κατέστρεψε την Αλεξάνδρεια με επιπτώσεις στην Μεσόγειο

«Το τσουνάμι του Σαββάτου καταγράφηκε από τον παλιρροιογράφο που έχουμε εγκατεστημένο στην Γαύδο, ενώ άλλος ένας λειτουργεί στο Καστέλλι Κισσάμου. Και οι δυο είχαν εγκατασταθεί από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πριν απο δυο χρόνια. Η Κρήτη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Μεσογειακής λεκάνης, και λόγω μεγέθους, είναι 'εκτεθειμένη' ειδικά στη νότια πλευρά όπου βρίσκεται το λεγόμενο Ελληνικό Σεισμικό Τόξο» τόνισε ο κ. Συνολάκης, προσθέτοντας, ότι είναι ανάγκη να συνεργαστεί το Πολυτεχνείο Κρήτης με το Εθνικό Αστεροσκοπείο ώστε να αναδιαρθρωθούν οι προτάσεις για τις εθνικές υποδομές και να υπάρξει πλήρη κάλυψη της Κρήτης για την προειδοποίηση φυσικών καταστροφών.

H μοναδικότητα, πρόσθεσε, «της γεωλογικής θέσης της Kρήτης είναι σημαντική και μπορεί να αποτελέσει την αιτία προσέλκυσης ερευνητικού ενδιαφέροντος στη NΑ Mεσόγειο. Eίναι επίσης η περιοχή που βρίσκεται στο μέτωπο σύγκρουσης της αφρικανικής με την ευρασιατική πλάκα, και είναι φυσιολογικό να υπάρχει πρόσθετη ανησυχία».

Ο κ. Συνολάκης τονίζει ότι το κόστος του κάθε παλιρροιογράφου μαζί με την εγκατάσταση του στην θαλάσσια περιοχή κυμαίνεται από 4 έως 5 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν προκειμένου να 'θωρακιστεί' πλήρως η Κρήτη-σε επίπεδο προειδοποίησης- από το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός μεγαλύτερου … τσουνάμι και τις συνέπειες του.

cretalive.gr

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 22-6-2013

Η παρέλαση των σταρ στο Costa Navarino...




Δεν θα είναι μόνο ο Ίθαν Χοκ που επισκέπτεται το Costa Navarino φέτος. Τόσο η συμπρωταγωνίστρια του στην ταινία «Before Midnight», Ζιλί Ντελπί, όσο και ο σκηνοθέτης, Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, αλλά και ο γνωστός παραγωγός ταινιών Τέρι Ντούγκας έχουν μεταβεί ήδη στο συγκρότημα στη μαγευτική παραθαλάσσια περιοχή της Μεσογείου μετά την πρεμιέρα της ταινίας που έγινε την περασμένη Τρίτη, 11 Ιουνίου, στο Παλάς.

Ως γνωστόν, ο Ιθαν Χοκ οδεύει για δεύτερη φορά στο Costa Navarino μετά τις διακοπές του το καλοκαίρι του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκρότημα -όπου μαθαίνω ότι αυτήν την εποχή βρίσκονται μέλη γνωστών βασιλικών οικογενειών του εξωτερικού- βρέθηκε επίσης η γνωστή Βρετανίδα συγγραφέας του bestseller «Το νησί», Βικτόρια Χίσλοπ, και ο Σκωτσέζος θρύλος του γκολφ Κόλιν Μοντγκόμερι.

Οι παραπάνω ήταν παρόντες το περασμένο Σάββατο, 8 Ιουνίου, στα εγκαίνια της νέας πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης «Costa Navarino: Engaging Art» στο Navarino Dunes, την πρώτη περιοχή του Costa Navarino. Ο λόγος για την έκθεση που έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Αντωνίτσης.

Κι αν στην επίσκεψη του Ιθαν Χοκ και της παρέας του κρύβεται ο παραγωγός Χρήστος Κωνσταντακόπουλος, γιος του ιδρυτή του Costa Navarino, του θρυλικού εφοπλιστή καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, στην έκθεση «Engaging Art» cherchez la femme: ο λόγος για τη σύζυγο του έτερου γιου του καπετάν Βασίλη, Αχιλλέα, τη δραστήρια Κωνστάντζα Σμπώκου-Κωνσταντακοπούλου, που ενορχήστρωσε το γεγονός.


* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 15ης Ιουνίου

Είκοσι μήνες φυλάκιση με αναστολή σε πρώην βουλευτή της ΝΔ που «πουλούσε» διορισμούς |

Την ποινή των 20 μηνών φυλάκισης, με τριετή αναστολή, επέβαλε το δικαστήριο σε πρώην βουλευτή της ΝΔ που «πουλούσε» διορισμούς στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε υποσχεθεί σε γυναίκα μία θέση στο Δημόσιο με αντάλλαγμα 10.000 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του ThrakiToday πρόκειται για τον Νίκο Σαλίκα, ο οποίος σε πρώτο βαθμό, το 2011, είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκισης. Οπως αναφέρει το κατηγορητήριο ο δικηγόρος, που είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ το διάστημα 1989-1993 είχε υποσχεθεί το 2006 να διορίσει στο Δημόσιο μία μητέρα δύο παιδιών, αναφέροντάς της πως είχε προσβάσεις για να την τοποθετήσει σε μία θέση στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Για το σκοπό αυτό η καταγγέλουσα πλήρωσε 10.000 ευρώ, ενώ ο βουλευτής την σύστησε στον Χαράλαμπο Βαμβακίδη, φίλο του από τη Θεσσαλονίκη ο οποίος εμφανιζόταν ως άνθρωπος του περιβάλλοντος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Η γυναίκα που έκανε την καταγγελία πλήρωσε συνολικά 23.000 ευρώ έως και τον Ιούνιο του 2007, χωρίς τελικά να διοριστεί ποτέ. Μάλιστα έκανε μήνυση και στον φίλο του βουλευτή, ο οποίος με απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε το 2009 σε εννιά χρόνια κάθειρξη.
Ο κ. Σαλίκας ανέφερε κατά την εκδίκαση πως ο ίδιος δεν ωφελήθηκε οικονομικά- προώθησε τις 10.000 ευρώ στον φίλο του- και τόνισε ότι εκείνη την περίοδο δεν ήταν βουλευτής. Ομως ο πρώην βουλευτής Ροδόπης καταδικάστηκε από το 5μελές Εφετείο Θράκης με την κατηγορία της απάτης.

"ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ" η Καλαμάτα από επισκέπτες !

 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ...ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ !
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος 
Χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, εν όψει του τριημέρου των εορτών της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. 
Τα ξενοδοχεία του Δήμου Καλαμάτας είναι πλήρη και στην επισκεψιμότητα αρωγός είναι ο καλός καιρός.
 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ολοκληρώνεται κλάδος της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα


Ολοκληρώνεται ο νότιος (δεξιός, με κατεύθυνση προς Μάνη) κλάδος της μεγάλης γέφυρας, μήκους άνω των 360 μέτρων, του περιφερειακού της Καλαμάτας, στο Νέδοντα. 
Η κατασκευή της γέφυρας, που προχωρεί απρόσκοπτα, γίνεται με τη μέθοδο της προβολοδόμησης και για το βόρειο κλάδο έχουν κατασκευαστεί τα μεσόβαθρα και απομένει ο φορέας. Όπως προκύπτει από το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση και των δύο κλάδων της γέφυρας αναμένεται στα τέλη του 2013.
Επίσης, εκτελούνται εργασίες ανατολικά της οδού προς Σπάρτη, με κατεύθυνση προς Γιαννιτσάνικα.
Καίριο ζήτημα για την επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής του περιφερειακού δακτυλίου της Καλαμάτας, ενός έργου αξίας 155 εκατ. ευρώ με τον οποίο θα ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος, είναι η απόδοση του εδάφους στην κοινοπραξία, ώστε να εργάζεται απρόσκοπτα.
 

52χρονη έδωσε εξετάσεις στη θέση της... κόρης της

Μια 52χρονη μητέρα συνελήφθη στη Γαλλία, επειδή ντύθηκε σαν έφηβη και πήγε να δώσει εξετάσεις αγγλικών στη θέση της κόρης της. Η μεσήλικη γυναίκα φόρεσε ένα χαμηλόμεσο, στενό τζιν, τα σταράκια της εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεγελούσε τους εξεταστές.

Για κακή της τύχη ένας εξεταστής, ο οποίος είχε δει τη 19χρονη κόρη της σε άλλη εξέταση την προηγούμενη εβδομάδα, αντιλήφθηκε το «κόλπο» και κάλεσε τις αρχές.

Συνελήφθη μετά το πέρας των εξετάσεων, για να μην επηρεαστούν οι υπόλοιποι μαθητές, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Παρίσι, γράφει η MailOnline.

«Παραδέχτηκε την πράξη της, δικαιολογώντας τον εαυτό της λέγοντας ότι ...είναι καλύτερη στα αγγλικά από την κόρη της» είπε ο εκπρόσωπος. Η μητέρα τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της απάτης και μπορεί να της επιβληθεί πρόστιμο μέχρι και 8.200 ευρώ!

Η κόρη της μπορεί να μην μπορεί να πάρει μέρος στις δημόσιες εξετάσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Στο ταμείο ανεργίας 550.000 Ιταλοί από την αρχή του 2013

 Τους 550.000 φθάνουν οι Ιταλοί εργαζόμενοι που οδηγήθηκαν στο ταμείο ανεργίας από την αρχή του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil.
Καθένας από τους εργαζόμενους αυτούς έχασε ως τώρα 3.300 ευρώ, υπολογίζει το συνδικάτο.
Πρόκειται για «πραγματική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και για τον λόγο αυτό αύριο –μαζί με τις άλλες δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις Cisl και Uil– διοργανώνει κινητοποίηση στην Ρώμη με σύνθημα «η δουλειά σημαίνει Δημοκρατία».

«Γίνονται πολλές εξαγγελίες, αλλά οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες είναι λίγες», δήλωσε η γραμματέας του Cgil, Σουζάνα Καμούσο, αναφερόμενη στην τρομακτική αύξηση της ανεργίας και στα σχέδια που ανακοίνωσε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ενρίκο Λέτα.
Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή πολιτών από την νότια Ιταλία, σε πολλές περιοχές της οποίας η ανεργία έχει ξεπεράσει το 40%, στην αυριανή διαδήλωση στην πρωτεύουσα.

'Αλυτο συνεχίζει να παραμένει το πρόβλημα των λεγόμενων Esodati, των 100.000 υπαλλήλων που είχαν αποφασίσει να συνταξιοδοτηθούν συμμετέχοντας σε εθελούσιες εξόδους.
Μετά από ένα χρόνο βρίσκονται σε πρωτοφανή, δεινή θέση: παραμένουν χωρίς μισθό και χωρίς να μπορεί να τους καταβληθεί η σύνταξη, διότι η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι στο μεταξύ αύξησε τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση.
Ο πρωθυπουργός Λέτα μιλώντας στους ξένους ανταποκριτές, υποσχέθηκε «να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να λύσει το πρόβλημα».

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ

21.6.13

Πολύ σκληρός για να πεθάνει...

«Αν και ανήκω ιδεολογικά στην κεντροαριστερά (προέλευση ΚΚΕ εσωτ.) ψήφισα και ψηφίζω Σαμαρά» μου έλεγε άνεργος φίλος, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα


Πολύ σκληρός για να πεθάνει
Κυρίαρχο σύμπτωμα της παρούσας πολιτικής κρίσης και της αδυναμίας των κομμάτων να κατανοήσουν ότι ο συνδετικός ιστός για δημιουργία βάσης ψηφοφόρων είναι τα κοινά συμφέροντα πλέον και όχι τα δήθεν ιδεολογικά σχήματα (Δεξιά, Αριστερά, Κέντρο) που ανήκουν αναπόδραστα στο παρελθόν.

Η πραγματική τεράστια πόλωση της Ελληνικής κοινωνίας είναι μεταξύ του ιδιωτικού τομέα, που καταστρέφεται συνεχώς μαζί με την πραγματική οικονομία και τις πραγματικές θέσεις εργασίας, και του χρεωκοπημένου Δημοσίου μαζί με τα πολιτικά και συνδικαλιστικά ζόμπι που επιμένουν να γαντζώνονται στο αμαρτωλό παρελθόν τους και να λανσάρουν ψευτοδιλήμματα.
Το μιντιακό σύστημα εξακολουθεί να εξαντλεί την υπομονή μας, προσπαθώντας να ερμηνεύσει με εργαλεία πρότυπα και μεθόδους του παρελθόντος τις πρωτόγνωρες, νέες καταστάσεις και ισορροπίες που χρειάζονται νέες φωνές, νέα οράματα και νέες αφηγήσεις γιατί καλώς ή κακώς ο κόσμος άλλαξε, η οικονομία παγκοσμιοποιήθηκε και η εσωστρέφεια πέθανε.
Τραγικά θύματα οι άνεργοι, του ιδιωτικού τομέα τωρα και σύντομα και του Δημοσίου, παλινδρομούν ανάμεσα στην τόσο απροκάλυπτα ψευδή παροχολογια της Τσιπρόφουσκας και στην αδιέξοδη προς το παρόν, ειλικρινή όμως προσπάθεια των Σαμαρά, Βενιζέλου να χτίσουν το νέο μεταρρυθμιστικό οικοδόμημα, δυστυχως με παλαιά υλικά ανίκανων υπουργών με ιδιοτελείς ατζέντες.
Το χειρότερο δείγμα γραφής υπευθυνότητας απέναντι στο πραγματικό συμφέρον της χώρας, δίνει η ψοφοδεής ΔΗΜΑΡ που μπροστά στο επερχόμενο πολιτικό κόστος και αφού καθυστέρησε τη χώρα κατά πολύ με το δίδυμο της ακινησίας Μανιτάκη, Ρουπακιώτη, υποχωρεί άτακτα στην κλασσική αριστερή εσωστρέφεια , χάνοντας ακόμη μια φορά την εικόνα του δάσους για το δένδρο της ανεκδιήγητης ΕΡΤ (Δηθεν).
Μόνη μας ελπίδα για μεταρρύθμιση, προσέλευση επενδύσεων και νέες πραγματικές θέσεις εργασίας είναι η δημιουργία πραγματικού επιτελείου ειδικών δυνάμεων από ικανούς τεχνοκράτες υπουργούς και εφαρμογή στη πράξη του ασυμβίβαστου της βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας (πολυπόθητο ζητούμενο της επερχόμενης συνταγματικής μεταρρύθμισης αιώνες τώρα).
Η μεταρρύθμιση είναι ο μόνος δρόμος προόδου για την χώρα. Οι δυνάμεις της αντιμεταρρύθμισης την πολεμούν λυσσαλέα γιατί απειλεί τον παρασιτικό βιοπορισμό τους.
Χρειάζεται επιστράτευση των άριστων από την κυβέρνηση που θεωρώ ότι καταλαβαίνει πλέον πως ότι απώλεια ψηφοφόρων δημιουργηθεί από τις δυνάμεις της καθυστέρησης θα αναπληρωθεί πολλαπλάσια από την δεξαμενή του χειμαζόμενου ιδιωτικού τομέα, γιατί απλά έτσι τον συμφέρει.

Θ.Σιωζοπουλος Σ.Επιχειρησεων

e-go.gr

Το πολιτικό αδιέξοδο του Φώτη Κουβέλη

Λίγοι και… καλοί, ήταν το διαχρονικό σύνθημα μιας ομάδας στελεχών της Αριστεράς, που ξεκίνησαν από το ΚΚΕ Εσωτερικού, πιστεύοντας στο όραμα του Λεωνίδα Κύρκου, περιπλανήθηκαν σε έναν Συνασπισμό που δεν κατάφερε ποτέ να καταστεί “ώριμος” κληρονόμος, και με αφορμή τη διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέξη Τσίπρα, άνοιξε την πόρτα της κοινής στέγης και… την έκλεισε με θόρυβο πίσω της.
Ο Φώτης Κουβέλης και η σημερινή ΔΗΜΑΡ επεδίωξαν πάντοτε να παροσιαστούν ως η Αριστερά της ευθύνης. Η ψύχραιμη Αριστερά. Η Αριστερά που θέλει την Ελλάδα στην Ευρώπη, και δεν διστάζει να το βροντοφωνάξει. Αλλά και να το αποδείξει με πράξεις.
Πριν από έναν χρόνο, η ΔΗΜΑΡ επέλεξε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση έκτακτης εθνικής ανάγκης, για να διασφαλιστεί η αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας. Η επιστροφή της στον… ορθό δρόμο. Αλλά και για να χαράξει μια σαφή διαχωριστική γραμμή από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο παραμέρισε στο ράφι του λαϊκισμού. Ή τουλάχιστον, αυτό προσπάθησε να κάνει.
Σε αυτόν τον έναν χρόνο ενός πειράματος ξένου προς τα ελληνικά πολιτικά ήθη, και την κουλτούρα… ασυνεννοησίας που μας διακρίνει, η ΔΗΜΑΡ εξελίχτηκε στη συνιστώσα κοινωνικής… αποσυμφόρησης της κυβέρνησης. Με τη διαφορετικότητά της, αλλά πάντοτε με το αίσθημα ευθύνης να μην χάνεται. Στις λεπτομέρειες…
Όλα αυτά άλλαξαν τις τελευταίες μέρες, και ειδικότερα χθες. Το θέμα της ΕΡΤ είναι φυσικά κορυφαίο. Θέμα Δημοκρατίας, θεσμών και… αισθητικής. Κανείς ωστόσο δεν θα ήθελε να καταρρεύσει η κυβέρνηση λόγω της ΕΡΤ. Ούτε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην κρατική τηλεόραση.
Η ΔΗΜΑΡ άντεξε να βάλει την υπογραφή της κάτω από μια σειρά επώδυνων για την κοινωνία και αιματηρών για την οικονομία μέτρων. Κάποια στιγμή θα… έσκαγε, και το θέμα της ΕΡΤ ήταν μια ρεαλιστική, μια επαρκής δικαιολογία.
Μόνο που, ο χειρισμός του απεγκωβλισμού έφερε τη Δημοκρατική Αριστερά και προσωπικά τον Φώτη Κουβέλη, μπροστά σε πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο. Χάνει, και δεν κερδίζει. Επικαλούμενος δε την προσήλωση στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και την ευρωπαϊκή προοπτική, τείνει να εξελιχτεί σε… ευρωπαϊκή συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης, σχεδόν βέβαιος επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διάδοχος του Κάρολου Παπούλια, βλέπει να προκύπτουν ρωγμές στο “εθνικό σενάριο” για τον “πρώτο Πρόεδρο από την Αριστερά”.
Έπεσε… μαύρο στην κοινή λογική.
ysterografa.gr

Ένας τραυματίας από τον σεισμό στην Ιταλία

Ένας τραυματίας,  από τα συντρίμμια που έπεσαν από πολυκατοικία σε χωριό της Τοσκάνης, είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του σεισμού που προκάλεσε αναστάτωση στην βόρεια και κεντρική Ιταλία όταν σημειώθηκε, στις 12:33 ώρα Ιταλίας (13:33 ώρα Ελλάδας).
Η δόνησης είχε ισχύ 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και επίκεντρο 18 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μάσα, στα σύνορα των περιφερειών Τοσκάνης και Εμίλια Ρομάνια. Πολλοί κάτοικοι των πόλεων της Λομβαρδίας, της Λιγουρίας, της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια βγήκαν από τα σπίτια και τα γραφεία τους και συνεχίζουν να βρίσκονται σε δρόμους και πλατείες, φοβούμενοι νέες δονήσεις.
Η ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες από ελαφρές ζημιές που προκλήθηκαν σε κέντρο τηλεφωνικής εξυπηρέτησης πολιτών, στην πόλη Λα Σπέτσια, έξω από την Γένοβα.

Καύσωνας και καταιγίδες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά της κεντρικής χώρας, ωστόσο σε κάποιες ορεινές περιοχές κυρίως της βόρειας χώρας δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Πιο συγκεκριμένα:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά, οπότε και θα εκδηλωθούν για λίγο τοπικές μπόρες κυρίως στα βουνά της βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά ακόμη και 7 μποφόρ δυσκολεύοντας εκείνους που αποφάσισαν να ταξιδέψουν κυρίως με ελαφρά σκάφη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 εως 34 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 20 εως 37 βαθμούς ενω δεν αποκλείεται να φτάσει τους 38 βαθμούς στις δυτικές περιοχές, δηλαδή στον Πύργο, το Αργος, τη Μεσσηνία και το Θεσσαλικό κάμπο. Στις νοτιότερες ηπειρωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 26 βαθμούς ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 21εναν εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό ενώ θα φυσά ένα ελαφρό βοριαδάκι 2 με 4 μποφόρ. Ωστόσο στα ανατολικά, στον νότιο Ευβοϊκό και το Κάβο Ντόρο δεν αποκλείεται να φτάσει τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε ηλιολουστο καιρό και μόνο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 2 με 3 μποφόρ και κυρίως από νότιες διευθύνσεις, θαλλάσια αύρα στον Θερμαϊκό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 33 βαθμούς κελσίου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα το μεσημέρι όμως και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν σποραδικές μπορες κυρίως όμως στα βουνά και σε μεγάλο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα πελάγη ωστόσο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, κυρίως στο Αιγαίο, δηλαδή στο Κάβο Ντόρο, στο Ικάριο, στο Καρπάθιο, δυσκολεύοντας λίγο εκείνους που θα ταξιδέψουν με ελαφρά σκάφη. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 17 εως 35 με 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 και τοπικά 38 βαθμούς ενώ στις νοτιοτερες νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί από 21εναν εως 34 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αίθριο καιρό όμως το μεσημερι δεν αποκλείεται να εμφανιστούν λίγα σύννεφα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 5 μποφόρ στις ανατολικές περιοχές του νομού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 22 εως 37 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί που το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ, θαλάσσια αύρα στον Θερμαϊκό. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 30 εως 35 βαθμούς κελσίου.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες σιγά - σιγά, προς το μεσημέρι και κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν, οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, άρα η επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά θα γίνει απρόσκοπτα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 16 εως 36 βαθμούς, στα κεντρικά από 20 εως 37 και τοπικά 38 βαθμούς ενώ στις νοτιότερες νησιωτικές περιοχές θα κυμανθεί από 21εναν εως 32 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Περιμένουμε αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί, θαλάσσια αύρα 2 με 4 μποφόρ, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα θα φτάσουν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 εως 34 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί, το μεσημέρι όμως και το απόγευμα θα συννεφιάσει αρκετά οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες, ενδεχομένως και καταιγίδα αλλά μόνο στα ορεινά του νομού, δηλαδή στο Χορτιάτη και τα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21εναν εως 34 βαθμούς κελσίου.

Συμπερασματικά για τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ημέρα επιστροφής, θα πρέπει να προσέξουν οι εκδρομείς που επιστρέφουν απο ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα έχουμε συννεφιές με βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Εκεί θα χρειαστεί προσοχή στην οδήγηση.

ΣΟΚ-Οικογενειακός φίλος βίασε 11χρονη...

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές στην Πάτρα, προκειμένου να εντοπίσουν έναν 38χρονο, ο οποίος φέρεται να βίασε ένα 11χρονο κοριτσάκι στο Ρίο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άντρας, ο οποίος μάλλον είναι γνωστός της οικογένειας της μικρής, έπεισε την ανήλικη να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητό του.

Η βόλτα όμως μετατράπηκε σε εφιάλτη, αφού αυτός την ανάγκασε να συνευρεθεί μαζί του ερωτικά απειλώντας την και χρησιμοποιώντας σωματική βία.

Η 11χρονη άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Ο αδίστακτος άντρας μάλλον τρόμαξε και την άφησε να διαφύγει.

Οι αρχές της περιοχής κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τον εντοπίσουν.

ΟΝΟΜΑΤΑ - Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μπαίνουν στην κυβέρνηση !

Θετικό εκτιμούν το πολιτικό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ κορυφαία στελέχη της Ιπποκράτους μετά την απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου να μείνει στην κυβέρνηση. 
Ο πρόεδρος του κόμματος βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις για να αποφασίσει τη συμμετοχή βουλευτών του στο νέο κυβερνητικό σχήμα και τα πρώτα επτά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις από το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου οι πιθανότεροι να υπουργοποιηθούν είναι οι εξής:

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλός, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει υφυπουργός για τη νέα δημόσια τηλεόραση

Πάρις Κουκουλόπουλος

Φώφη Γεννηματά

Γιάννης Μανιάτης

Συμεών Κεδίκογλου

Βασίλης Κεγκέρογλου

Εύη Χριστοφιλοπούλου

Στην Ιπποκράτους θεωρούν βέβαιο ότι η εσωκυβερνητικές αναταράξεις θα τερματιστούν μετά τη νέα συμφωνία που προέκυψε μεταξύ του πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Αποσύρει όλα τα στελέχη της από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ

Την απόσυρση από την κυβέρνηση των υπουργών και των γενικών γραμματέων που έχει υποδείξει η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισαν, μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Αριστεράς, κατά την κοινή τους συνεδρίαση η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μετά τη διαφωνία στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για την ΕΡΤ. Συμμετείχαν οι υπουργοί, υφυπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

Η συζήτηση, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, διεξήχθη σε χαμηλούς τόνους, με τους περισσότερους ομιλητές να στηρίζουν την θέση του κ. Κουβέλη και να τονίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει να πορεύεται απέναντι στη κυβέρνηση από θέσεις ευθύνης. Ο Αντώνης Μανιτάκης, κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο δεν σημαίνει απολύσεις.

Ωστόσο εκφράστηκαν σαφείς διαφωνίες, μεταξύ άλλων από τους κ. Βασίλη Οικονόμου, Γεράσιμο Γεωργάτο, Π. Λειβαδά και Θόδωρο Παπαθεοδώρου, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα ενώ άσκησαν κριτική για την τακτική που ακολούθησε το κόμμα και τη μη αποδοχή του τελικού συμβιβασμού για την ΕΡΤ. Την πλήρη διαφωνία του και προειδοποίηση για το μέλλον της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε το στέλεχος του κόμματος, Νίκος Μπίστης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου