6.7.13

Κόρινθος: Σοβαρά επεισόδια στα γραφεία της Χρυσής Αυγής

Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα στην οδό Κύπρου στην Κόρινθο, μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα ατόμων, που φέρεται να ανήκει στην Αριστερά, επιτέθηκε με ρόπαλα στα χέρια και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων της κατά συγκεντρωμένων που βρίσκονταν στα γραφεία του κόμματος.
H oμάδα αγνώστων με πέτρες και ξύλα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του κόμματος αλλά προκάλεσαν και ζημιές σε αυτοκίνητα πολιτών που ήταν παρκαρισμένα μπροστά στα γραφεία.
Οι άγνωστοι κατάφεραν να απομακρυνθούν πριν φτάσουν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις.

Η άγνωστη ...εικοσάρα του Τατούλη!

Μια ...εικοσάρα ρίχνει (λένε) ο Τατούλης, σε δημοσκόπηση που έγινε απο άγνωστο ενδιαφερόμενο!
Στην αρχή ακούγοντας ...εικοσάρα, ο νους πήγε σε άλλα...μεγέθη.
Σε κοπελίτσα; Σε υποδιαίρεση της ...δραχμής; (Η διπλασιάσει αξίας δεκάρα με την ...τρύπα στη μέση). Σε οτιδήποτε εκτός απο δημοσκόπηση!
Τελικά επρόκειτο για δημοσκόπηση!
Πως γινεται τώρα να "παίρνει" διαφορά 20% απο τον ...κανένα, το ξέρει μονο αυτός που την έκανε και ...αυτοί(η) που την...διέρρευσαν!
Υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελλοποννήσου δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει με σιγουριά ...ΚΑΝΕΝΑΣ!
Ούτε ο ίδιος ο Τατούλης!
Τώρα πως γίνεται να ...κερδίζει κάποιος ...κάποιους χωρίς να το ξέρουν οι αναφερόμενοι στη δημοσκόπηση και χωρίς  να αναφέρεται ο δεύτερος που χάνει απο τον Τατούλη με διαφορά 20%, είναι θέμα που θα ερευνηθεί απο τον...υποσταθμό της NASA στην Καλαμάτα!
Astritis

Ο Περιμετρικός της Καλαμάτας και τα ...πολιτικά αντανακλαστικά του Δημάρχου Καλαμάτας Π. Νίκα.

Ο Δημαρχος Καλαμάτας έχει πολύ ...πλάκα, σε ότι αφορά την ταχύτητα ενημέρωσής του σε ότι συμβαίνει στην πόλη του!
Έδωσε συνέντευξη μετα απο μερικές μέρες, απο τα δημοσιεύματα που εκαναν γνωστό και το πρόβλημα και την...λύση του.
Ο ...ταχύτατος περι των αντανακλαστικών δημαρχος, κάλεσε δημοσιογράφους, για να πει πως δεν κινδυνεύει το έργο του Περιμετρικού δρόμου της Καλαματας.
Είπε ακόμη την γνωστή ...αερολογία, πως πήγε στο Υπουργείο!
Όταν λέει πως πήγε ...υπουργείο, εννοεί πως δεν τον δέχθηκε ο υπουργός και έμαθε κάποια πράγματα απο υπηρεσιακούς παράγοντες.
Με λίγα λόγια. Ο Νίκας μετα απο 10 μέρες ανάδειξης του προβλήματος της συνέχισης της χρηματοδότησης απο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απο τα ΜΜΕ, είπε πως δεν υπάρχει θέμα.
Δεν πήρε χαμπάρι ούτε πως την επόμενη μέρα, πάλι απο δημοσιεύματα πως το πρόβλημα λύθηκε απο τους υπουργούς Στουρνάρα και Χρυσοχοϊδη. Το είχε πει άμεσα και ο Βουλευτής Γ. Λαμπρόπουλος που κινητοποιήθηκε απο τα πρώτα δημοσιεύματα.
Κάποτε, όταν πάρθηκε η απόφαση για τον δρόμο αυτόν, ο Νίκας ρώταγε δημοσιογράφους εάν είναι αλήθεια. Όταν βεβαιώθηκε πως ήταν ακριβώς έτσι, παρακάλεσε τον τότε υπουργό Βορίδη, να έρθει για εγκαίνια της...γέφυρας.
Και πάλι όμως είχε ...μειωμένα αντανακλαστικά.
Εκείνη την εποχή είχε αποχωρήσει ο Καρατζαφερης απο την Κυβέρνηση, αλλά παρέμεινε υπουργός ο Βοριδης. Όταν του είπαν πως θα έρθει στα εγκαίνια ο Αντώνης Σαμαράς, τότε κατάλαβε (εάν το κατάλαβε) τι ...παιζόταν.
Πάντως χάρηκε που τα ...κατάφερε!
Astritis

Σε εξέλιξη φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στο Στεφάνι Κορινθίας, κοντά στα όρια με την Αργολίδα, που εκδηλώθηκε στις 4.25 σήμερα το μεσημέρι. 
Η φωτιά ,λόγω των ανέμων και του δυσπρόσιτου της περιοχής, έχει πάρει διαστάσεις και καίει αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα και ροδακινιές, καθώς και δασικές εκτάσεις με πουρνάρια, ενώ δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και στην μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν να θέσουν το πύρινο μέτωπο υπό έλεγχο, 17 οχήματα με 34 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, εθελοντές πολίτες κάτοικοι της περιοχής, ενώ ρήψης νερού κάνουν συνεχώς από αέρος 2 αεροσκάφη πεζετέλ και 3 αεροσκάφη καναντέρ.

Μπούκα Μεσσήνης - Είχαν «ρημάξει» τα αυτοκίνητα στις παραλίες

Συνελήφθη τσιγγάνος που μαζί με βούλγαρο άνοιγαν  αυτοκίνητα
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 29χρονος τσιγγάνος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Καλαμάτας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Στις 23 Ιουνίου το απόγευμα, στη Μεσσήνη, αστυνομικοί του εκεί Τμήματος συνέλαβαν έναν 23χρονο Βούλγαρο, γιατί, όπως προέκυψε, μαζί με ακόμη τρία άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι ο τσιγγάνος που συνελήφθη χθες, στην παραλία Μπούκας και στην παραλία Βελίκας Μεσσηνίας διέρρηξαν δύο οχήματα και αφαίρεσαν ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα.

Κορώνη : Ξεκίνησε το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 ξεκίνησε και επίσημα το Διήμερο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε με την πραγματοποίηση της Ημερίδας με θέμα «Καλές Πρακτικές», την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα.
Στο κτήριο Κλάπα συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να παρακολουθήσει τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες των προσκεκλημένων της βραδιάς, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.
Η ημερίδα ξεκίνησε με το χαιρετισμό καλωσορίσματος τον οποίο απηύθυνε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, ευχαριστότας ιδιαίτερα τον Υπουργό κ. Τσαυτάρη ο οποίος για μια ακόμα χρονιά τιμά το Δήμο μας και την Κορώνη και συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις, αναφέρθηκε στην αξία και τη σημασία της απόφαση της Unesco να εγγράψει τη Μεσογειακή Διατροφή στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Ουσιαστικά η απόφαση αυτή αναγνωρίζει και επίσημα τον διατροφικό πλούτο, την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και αποτελεί πλεονέκτημα για την περιοχή της Κορώνης, του Δήμου, της Μεσσηνίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη μοναδική ευκαιρία που έχουμε να καταφέρουμε να συνδέσουμε τον πρωτογενή τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και να κατορθώσουμε να αναπτύξουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν, ελκυστικό και μοναδικό για τον επισκέπτη, ο οποίος θα μπορεί να απολαμβάνει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ιδιαίτερες γεύσεις. Προκειμένου να μπορέσει να έχει πρακτική εφαρμογή η όλη προσπάθεια είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και φυσικά των επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, κ. Παναγιώτης Αλευράς τονίζοντας την ανάγκη να συμβαδίσουμε με τα νέα ευρωπαϊκά και παγκόσμια δεδομένα, αξιοποιώντας το δυναμικό αγαθό της Μεσογειακής Διατροφής. Επιλέγοντας κανείς το συγκεκριμένο διατροφικό μοντέλο ουσιαστικά επιλέγει τον πολιτισμό, επιλέγει την Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Αλευράς. Η Περιφέρεια έχει αναλάβει και υλοποιεί σειρά δράσεων οι οποίες θα ενεργοποιήσουν την αγροτική οικονομία και θα δώσουν διέξοδο στην κρίση.
Ο Βουλευτής Μεσσηνίας, κ. Θανάσης Πετράκος τονίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορία της Κορώνης και ολόκληρης της Μεσσηνίας έδωσε έμφαση στη διάχυση της γνώσης, η οποία θα επιτευχθεί με την είσοδο της Μεσογειακής Διατροφής στα σχολεία και τη διατροφική εκπαίδευση των μαθητών.
Συνεχίζοντας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης πήρε το λόγο και κήρυξε επίσημα την έναρξη του Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής. Ξεκινώντας την ομιλία του αναφέρθηκε στις επισημάνσεις που είχε κάνει την προηγούμενη χρονιά στην Κορώνη και αυτές αφορούσαν τη στροφή σε γεωργία υψηλής ποιότητας, δίνοντας τότε την κατεύθυνση που είχε χαράξει το Υπουργείο. Η γεωργία μπορεί και πάλι να γίνει ο πυλώνας ανάπτυξης της χώρας μας, άλλωστε έχει συμβεί και στο παρελθόν και αυτό αποδεικνύεται ιστορικά, τόνισε ο Υπουργός. Ένα χρόνο μετά οι προσπάθειες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς καθώς σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία παρουσιάζεται γραμμική άνοδος των ελληνικών ποιοτικών αγροτικών προϊόντων και συγκεκριμένα το Α΄ Τρίμηνο του 2013 καταγράφεται αύξηση ποσοστού 20% των εξαγωγών. Στόχος σήμερα είναι να συνδυαστεί η αγροτική παραγωγή με τον πολιτισμό και τον τουρισμό και μέσα από νέες συνεργασίες και πρωτοβουλίες να γίνουν πυλώνας ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο αναβιώνει τα «Θεσμοφόρια» και ενσωματώνει όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες σχετίζονται με τη γεωργία, τη γη και τους καρπούς της, ώστε οργανωμένα πια να μπορεί κάποιος να ενημερωθεί για τις γιορτές και τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα.
Η Διευθύντρια του Μανιατακείου Ιδρύματος κα Βίκυ Ιγγλέζου με την παρουσίασή της με θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και Μεσσηνιακή Κουζίνα: Η ιστορία και η παράδοση αξιολογήθηκαν από την Unesco» σκιαγράφησε με ακρίβεια και λεπτομέρεια το όλο εγχείρημα ένταξης της Μεσογειακής Διατροφής στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας. Αναφέρθηκε στη διατροφική αξία του συγκεκριμένου διατροφικού μοντέλου, στις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία και την ευζωία αλλά και στα πολιτιστικά στοιχεία που εμπερικλείονται στις παραδοσιακές μεθόδους και πρακτικές, τα οποία μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά και τόνισε την εξωστρεφική κοινωνική διάσταση του ελληνικού τραπεζιού.
Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης, κ. Ξενοφών Κάππας αναφέρθηκε στις δράσεις του ιδρύματος σχετικά με την αειφόρο αγροτική παραγωγή στη Μεσσηνία. Σκοπός του Ιδρύματος είναι να υποστηριχθεί η ταυτότητα των τοπικών προϊόντων, να ενισχυθεί η ποιότητά τους, να συνδεθούν με τον πολιτισμό της περιοχής προκειμένου να αποφέρουν κέρδος στην τοπική αγορά και να συμβάλουν στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.
Ο γεωπόνος κ. Αριστείδης Σταματάκης, υπεύθυνος του εργαστηρίου Εδαφολογίας και Φυλλοδιαγνωστικής του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων έδωσε το στίγμα για την παραγωγή ασφαλών αγροτικών προϊόντων καθώς αυτό ξεκινά από τον τρόπο καλλιέργειας. Οι καλλιεργητικές τεχνικές που υιοθετούνται πρέπει να αποπνέουν σεβασμό στο περιβάλλον, να εφαρμόζονται συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης και να υπάρξει εκσυγχρονισμός των καλλιεργειών.
Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία συνεργασίας με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, το Μανιατάκειον Ίδρυμα, το ΑΤΕΙ Καλαμάτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκειμένου να υπάρξει διάχυση σε πιο διευρυμένη βάση της διάδοσης της πολιτιστικής αξίας της Μεσογειακής Διατροφής.
Επιπλέον, προκειμένου να γίνει διάδοση της γνώσης ο Δήμος έχει προχωρήσει στη σύσταση Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας. Την παρουσίαση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας έκανε ο κ. Γεώργιος Κόκκινος, Πρόεδρος της νεοσύστατης Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας για το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
 Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Κόκκινος πρόκειται για ένα σύμφωνο το οποίο φτιάχνεται από εμάς και αφορά εμάς. Στόχος είναι η ποιότητα, να καταφέρουμε να έχουμε ευχαριστημένους επισκέπτες οι οποίοι θα θέλουν να επιστρέψουν και θα γίνονται πρέσβεις του πολιτισμού μας και της φιλοξενίας μας. Η ανάδειξη της διαφορετικότητας της περιοχής δεν υπάγεται σε κανόνες ανταγωνισμού αλλά ευγενούς άμιλλας ώστε να βελτιώσουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας. Η Μεσσηνία είναι ένας ιδιαίτερος τόπος και αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Μέσα στον Ιούλιο θα είναι έτοιμο προς υπογραφή το καταστατικό του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Δήμου Πύλου-Νέστορος, όπως ανακοίνωσε ο κος Κόκκινος.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το κονσέρτο για πιάνο, το οποίο παρουσιάστηκε στο Μανιατάκειο Ίδρυμα. Ο νεαρός πολλά υποσχόμενος πιανίστας, Γιάννης Σύμκο, ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους με τις ικανότητές του. Με αρκετές διακρίσεις παρά το νεαρό της ηλικίας του ο Γιάννης Σύμνκο ελληνοκαναδικής καταγωγής, έπαιξε στο πιάνο έργα του Beethoven, Mendelssohn και Χατζηδάκι κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος Δήμαρχος Μεσσήνης, ο κ. Δημήτρης Μανιατάκης, Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος, ο κ. Δημήτρης Βελισσαρίου Πρύτανης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας, ο κ. Σταύρος Μπένος Πρόεδρος Δ.Σ. του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και ο κ. Αθανάσιος Ψαρούλης, Πρόεδρος Διαδημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Νομού Μεσσηνίας.

Ο γαμπρός δεν ήλθε... ο γάμος σχόλασε !

Καταστάσεις οι οποίες θύμιζαν ελληνική ταινία εκτυλίχθηκαν αργά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στο Δημαρχείο της Πάτρας όπου ήταν προγραμματισμένος να γίνει ένας πολιτικός γάμος.
Ήταν ο τελευταίος στη σειρά από μια σειρά γάμων που είχαν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα. Μόνο που αυτός ο γάμος δεν έγινε ποτέ, με τη νύφη, συγγενείς και φίλους από τις δυο πλευρές να μένουν... μπουκάλα.
Στα σκαλιά του Δημαρχείου της Πάτρας ανέμεναν το γαμπρό για περισσότερο από μιάμιση ώρα δεκάδες καλεσμένοι αλλά αυτός δεν φαινόταν πουθενά.
Επιστρατεύθηκε η Ληξίαρχος του Δήμου Πατρέων, η οποία προσπάθησε να μιλήσει με τον γαμπρό τηλεφωνικά αλλά η κλήση παρά τις τρεις προσπάθειες προωθείτο.
Μετά από αυτή την εξέλιξη ο γάμος "σχόλασε" αλλά τα... καλύτερα ήταν στο τέλος καθώς προκλήθηκε ένταση μεταξύ των δυο σογιών με τα μέλη των οικογενειών να αλλάζουν χοντρές κουβέντες ενώ χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων απόφευχθηκαν τα χειρότερα..

dete.gr

Φ.Γεννηματά: “Βρείτε τι έγινε με τον “χρυσαυγίτη” στη Σπάρτη”

Άμεση και πλήρη διερεύνηση του θέματος διέταξε η Αναπληρωτής Υπουργός Αμυνας Φώφη Γεννηματά για την περίπτωση του φερόμενου ως οπαδού της Χρυσής Αυγής που φέρεται, σύμφωνα με καταγγελία οργάνωσης νεολαίας, να επιδίωξε να μην εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις απαιτώντας ”εδώ και τώρα” απαλλαγή.και απειλώντας στρατιώτες και στελέχη του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Σπάρτη!
Το θέμα ανέδειξε το OnAlert μετά από ανακοίνωση του ”ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ” για υπόθεση ”απαράδεκτης μεθόδευσης απαλλαγής στράτευσης μέσω του Ι-5 και της μη αντιμετώπισης της Λιποταξίας γνωστού στελέχους της Χρυσής Αυγής Λακωνίας, που παρουσιάστηκε το Μάιο στο ΚΕΕΜ Σπάρτης, (και) ο οποίος τραμπούκισε και απείλησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στην Σπάρτη «ώστε να τα καταφέρει»”. Από την πρώτη εξήγηση που δόθηκε στην κ Γεννηματά από το ΓΕΣ είναι ότι το περιστατικό έγινε τον περασμένο Μάρτιο – και όχι τον Μάιο- και ότι ο εν λόγω νέος δεν πήρε απαλλαγή αλλά 6μηνη αναβολή. Η αναπληρωτής Υπουργός , δίνοντας εντολές για τήρηση της νομιμότητας και της ισοπολιτείας για όλους, ζήτησε να εξετασθεί σε βάθος η καταγγελία και να της δοθεί γραπτό πόρισμα μέχρι την Δευτέρα,
Να θυμίσουμε ότι νεοσύλλεκτοι φέρονται να κατήγγειλαν στο ”Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων” τα εξής απίθανα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης :
“…
γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής Λακωνίας, παρουσιάστηκε εκπρόθεσμα για να ζητήσει την απαλλαγή του από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή “εφευρίσκοντας” οποιαδήποτε ασθένεια ήταν δυνατόν, από τις ψυχιατρικές που χρησιμοποιούνται συνήθως ως άλλοθι, ακόμη και ορθοπεδικές). Σαν να μην ήταν αρκετή η έκπληξή μας από το γεγονός καθαυτό, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα όταν στην εκπρόθεσμη αυτή διαδικασία, ο Χρυσαυγίτης ζήτησε να πάρει την απαλλαγή “εδώ και τώρα”, απειλώντας με οποιοδήποτε τρόπο στρατιώτες και στελέχη του ΚΕΕΜ αλλά και του στρατιωτικού νοσοκομείου της Τρίπολης (411) αν δεν την έπαιρνε. Κάποιος θα πίστευε ότι σε αυτό το σημείο θα παρέμβαινε η στρατονομία, θα εξεταζόταν κάποια στιγμή ο Χρυσαυγίτης για να διαπιστωθεί αν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του και θα αποφαινόταν η αρμόδια επιτροπή απαλλαγών για το αν είναι ικανός να υπηρετήσει ή όχι. Αντίθετα, αυτό που έγινε ήταν ότι έφυγε από το στρατόπεδο (αν και ουσιαστικά λιποτάκτης!), και με αντίστοιχες σωματικές απειλές κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο Ι-5 από το νοσοκομείο, απειλώντας τόσο το ιατρικό όσο και το στρατιωτικό προσωπικό με προσωπικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας την εντοπιότητά του”.

Με την κίνησή της η κ. Γεννηματά καθιστά σαφές ότι στις Ενοπλες Δυνάμεις δεν θα υπάρξει ανοχή για ΄΄τσαμπουκάδες” στο όνομα ή στην λογική της Χρυσής Αυγής αλλά και όποιου άλλου αμφισβητεί την νομιμότητα και την ισονομία..
.newsit.gr

Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης - Koroni Arts Festival 2 0 1 3

Monday / Δευτέρα 15 Ιουλίου / July at 22:00 hrs

Ρεσιτάλ τραγουδιού με την Ελένη-Λυδία Σταμέλλου
Στο πιάνο ο Μάριος Καζάς
A concert with the voice of Eleni-Lydia Stamellou
Marios Kazas on the piano
Ενα μουσικό όνειρο καλοκαιρινής νύκτας με τραγούδια των Nino Rota,
Kurt Weill, Astor Piazzolla, Edith Piaf και Μάνου Χατζιδάκι
A musical dream of a summer-night with songs by Nino Rota, Kurt Weill, Astor Piazzolla, Edith Piaf and Manos Hatzidakis

Στο προαύλιο του Γυμνασίου Κορώνης
At the Gymnasium school of Koroni (at the port)
Είσοδος - Entrance fee ¤ 7 ( ¤ 5 Μειωμένο / reduced)
(κάτω των 18 είσοδος ελεύθερη / under 18 yrs free entrance)

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά το Σάββατο, και πιθανώς την Κυριακή. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς 8 μποφόρ. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.
Αττική
Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια του νομού και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 ως 30 βαθμούς κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 6 και βαθμιαία μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία στις Κυκλάδες πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στη νότια Κρήτη θα φτάσει τοπικά τους 32 βαθμούς.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα βόρεια πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Κυριακή
Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία τη βορειοδυτική Θεσσαλία και πιθανόν στη δυτική Στερεά κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Η Τ. Α. καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο»!!!

 Τώρα επιχειρείται η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.

Δήλωση Σταμάτη Μπεχράκη  Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να πληρώσει για άλλη μια φορά το «μάρμαρο», καθώς τώρα επιχειρείται η κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
 Ανεξάρτητα από το πως χρησιμοποιείται  από ορισμένους δημάρχους,η δημοτική αστυνομία μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ανάμεσα στα καθήκοντα που μπορεί να υλοποιεί είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών και ειδικών ομάδων. Επίσης με την παρουσία της, ως υπηρεσία του δήμου, σε δημόσιους κοινωνικούς χώρους, πάρκα, πλατείες, υποβαθμισμένες γειτονιές της πόλης, μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση προβλημάτων.
Σαν Δίκτυο Ενεργών Πολιτών πιστεύουμε ότι πρέπει να εμποδίσουμε τον νέο  αιφνιδιασμό, με την οριζόντια  «μέθοδο ΕΡΤ» . Να προσθέσουμε ότι ουδέποτε είχε συζητηθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο από την κυβέρνηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, πράγμα που δείχνει την προχειρότητα εφαρμογής του μέτρου. Το λάθος "φάρμακο" συνεχίζει να δίνεται στην ελληνική κοινωνία, από τις ακολουθούμενες μνημονιακές και αδιέξοδες πολιτικές .

Skoda club Πελοποννήσου - Summer event-open day

Το Skoda club Πελοποννήσου διοργανώνει Summer event-open day, ημέρα κοινού, για όλους τους φίλους των Skoda και για όσους θέλουν να παρευρεθούν- ανεξαρτήτως μάρκας αυτοκινήτου- με την ευκαιρία της έλευσης της νέας Octavia από τη Skoda. 
Την Κυριακή 14 Ιουλίου δίνουμε ραντεβού σ'έναν τόπο ιστορικό, φημισμένο,σε μια από τις ευφορότερες περιοχές της Ελλάδας και ένα από τα κυριότερα τουριστικά κέντρα: στην Αρχαία Επίδαυρο! 
Θα γίνει επίσημη παρουσίαση της νέας Octavia αλλά και τεχνική ανάλυση από το τεχνικό τμήμα της Skoda Interauto - η οποία πάντα φροντίζει να μας ενημερώνει για τα αμάξια που αγαπάμε, από το πιο μικρό χαρακτηριστικό τους ως τις πιο αξιοσημείωτες τεχνικές ικανότητές τους.
Η πρώτη αυτή παρουσίαση του νέου μοντέλου εννοείται πως θα συνοδευτεί και από test drive, ως μια πρώτη γεύση των δυνατοτήτων του νέου θαύματος της αγαπημένης μας μάρκας αυτοκινήτων. 
Το Skoda Club Πελοποννήσου καλεί όλους τους φίλους των τεσσάρων τροχών να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά Octavia σ' έναν τόπο που η σύγχρονη πραγματικότητα αγκαλιάζει την αρχαία ιστορία!!! 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμαρχο Επιδαύρου κύριο Γκάτσιο Κωνσταντίνο και τον Αντιδήμαρχο κύριο Αγγέλου Δημήτρη για την πολύτιμη βοήθειά τους και για την παραχώρηση του χώρου- δίπλα στη θάλασσα-που θα φιλοξενήσει τη μεγάλη αυτή καλοκαιρινή οργάνωση! 
Ελάτε να μεγαλώσουμε την παρέα μας φέρνοντας τους φίλους και τ' αγαπημένα σας πρόσωπα.
 Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι. Κυριακή 14/7, στις 10:30 το πρωί, στην πλατεία της αρχαίας Επιδαύρου. 
Να είστε όλοι εκεί!!!

Ρε τι κάνει η ΚΑΡΕΚΛΑ! "Βάζουν" και τον Μεσσήνιο Σούμπλη δίπλα στον Κατσιλιέρη!

 Ολόκληρο το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας στο... ΠΑΣΟΚ!
Αυτές οι ...μοιρασιές της εξουσίας έχουν ξεπεράσει την γελοιότητα.
Είχαμε κατά την διάρκεια της Τριτοκομματικής την ...λογική του 4-2-1. Δηλαδή οι 4 της Ν. Δ, οι 2 του ΠΑΣΟΚ και ο 1 της ΔΗΜΑΡ.
Τώρα στη ...δικομματική η μοιρασιά γίνεται κατα...Οργανισμούς.
Για παράδειγμα ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο σκέφτηκαν πως τώρα που είναι οι...δυό τους να μην ...μπερδεύονται.
Ετσι αφού έδωσαν του ΤΕΟ την προεδρεία στο ...πάλαι ποτέ βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία, Πέτρο Κατσιλιέρη και τον διατήρησε ο Βενιζέλος στο πλαίσιο του 4-2-1, τώρα απ´ ότι λένε διευρύνεται η...δύναμη του ΠΑΣΟΚ στον "μεγάλο"αυτό Οργανισμό.
Απ´ ότι λένε ..."έβαλαν" στο Δ. Σ και άλλον ΠΑΣΟΚο απο την Καλαμάτα !
Τον Μιχάλη Σούμπλη. Πρώην Γραμματέα Νομαρχιακής, συνταξιούχο Καθηγητή και νυν ...Βενιζελικό!
Λες να είναι αλήθεια;
Γιατι αν μπεις στην ιστοσελίδα του ΤΕΟ βλέπεις μονο τον...Πρόεδρο.
Το ΤΕΟ, είναι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας με μονο δυο σταθμούς διοδίων. Ήταν αυτο που είχε διορίσει πρόσφατα τον 90χρονο δικηγόρο...!
Ο Π. Κατσιλιέρης ήταν βουλευτής Μεσσηνίας (ΠΑΣΟΚ) και έχασε την έδρα απο την κόρη του ...άλλου βουλευτή Γ. Γιαννακόπουλου, την Νάντια. Με τους Γιαννακοπουλέους ήταν και ο Μιχαλης Σούμπλης και είχε "πολεμήσει" σκληρά τον Κατσιλιέρη.
Τώρα εάν, λέμε εάν, έβαλαν και τον Σούμπλη στο ΤΕΟ, τότε ...κλάφτα!
Ρε τι κάνει η ΚΑΡΕΚΛΑ! 
Ενώνει συντρόφους και ενισχύει ...ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ (οικονομικά) !
Τουλάχιστον αυτοί δεν είναι...90χρονοι!

Μεσσηνιακό καφενείο.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Το καμάρι του Κωνσταντακόπουλου !

Στην Καλαμάτα και πάλι το ...καμάρι του στόλου του Κωνσταντακόπουλου,
το οποίο έχει ενταχθεί στη δύναμη της κινέζικης Cosco

Η Καλαμάτα αποτελεί "Πρόκληση " για την Νικολάκου

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου  έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ, ο απόηχος της οποίας είναι κεντρικό θέμα στην Περιφέρεια Πελοπόννησου.
Σύμφωνα με το σύνολο των μέσων της Μεσσηνίας, η κα. Νικολάκου έκλεισε το μάτι στον δήμο Καλαμάτας και άφησε ορθάνοικτο το θέμα της υποψηφιότητας της. 
Συγκεκριμμένα σε σχετική ερώτηση απάντησε: 
«Έχω πει ότι Καλαμάτα αποτελεί μια μεγάλη πολιτική πρόκληση. Είναι μια πόλη που αγαπάω πάρα πολύ.
 Θεωρώ ότι είναι η πρώτη αναπτυσσόμενη πόλη με μεγάλες προοπτικές και ότι από αυτή την πόλη λείπει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός, λείπει ένα όραμα έτσι ώστε να ξέρουμε που θέλουμε να πάμε την Καλαμάτα του 2020», δήλωσε η Ντίνα Νικολάκου, απαντώντας σε ερώτηση για το αν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφια δήμαρχος Καλαμάτας.
 Πρόσθεσε ότι «συνεχίζω να δουλεύω σκληρά με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου τον κ. Τατούλη. Αυτό για μένα είναι μια εξαιρετική τιμή, ο κ. Τατούλης είναι μια προσωπικότητα με τη δική του διαδρομή και δίπλα του καθημερινά παίρνω τα δικά μου πολιτικά μαθήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Καλαμάτα: «Ελένη» του Ευριπίδη από τα ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Αγρινίου

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, θα παρουσιάσει το φετινό καλοκαίρι την παράσταση του έργου του Ευριπίδη «ΕΛΕΝΗ». 
Η πρεμιέρα έγινε χθες βράδυ στην Καλαμάτα, ενώ η παράσταση θα ανέβει επίσης σήμερα και αύριο (6 & 7 Ιουλίου ) στο αμφιθέατρο του Κάστρου.
Στις 9 & 10 Ιουλίου η παράσταση θα παρουσιασθεί στο Αγρίνιο, στις 15 & 16 Ιουλίου στο Ηρώδειο στο Φεστιβάλ Αθηνών, ενώ το ίδιο θα συμβεί σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της χώρας (περίπου 50 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα).

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Γαμπρός ετών 92, πήρε νύφη… 22!

Ένας 92χρονος αγρότης από το Ιράκ παντρεύτηκε μια γυναίκα 70 χρόνια νεότερή του, σε μια «τριπλή» γαμήλια τελετή, καθώς την ίδια μέρα ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου και δύο εγγονοί του.

Ο Musali Mohammed al-Mujamaie παντρεύτηκε την 22χρονη Muna Mukhlif al-Juburi. Η γαμήλια τελετή διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Ο γαμπρός δήλωσε ότι ανυπομονούσε για τη μεγάλη ημέρα, ενώ οι εγγονοί του αναγκάστηκαν να αναβάλλουν αρκετές φορές τους γάμους τους, προκειμένου να μπορέσουν να παντρευτούν όλοι μαζί την ίδια μέρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που παντρευτήκαμε την ίδια μέρα» είπε ο ηλικιωμένος γαμπρός στο γαλλικό πρακτορείο και συνέχισε: «Νιώθω σαν 20άρης».

Είναι ο δεύτερος γάμος του Mujamaie. Η πρώτη του γυναίκα είχε πεθάνει πριν από τρία χρόνια.

Την τετράωρη τελετή ακολούθησαν χορός, ενώ τοπικοί ηγέτες φυλών και θρησκευτικοί ηγέτης παρέστησαν στο τριπλό μυστήριο.
newsbeast.gr

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 6-7-2013

5.7.13

«ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ» και «HΛΙΑΤΩΡ» στον Δήμο Πύλου-Νέστορος

 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ Δ.Σ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ «ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ» & «ΗΛΙΑΤΩΡ» ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ

Την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκαν οι συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Αναπτυξιακών Συμπράξεων «ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ» και «HΛΙΑΤΩΡ». Οι συνεδριάσεις στις οποίες συμμετείχαν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συμπράξεων, έλαβαν χώρα στην Δημαρχείο του Δήμου Πύλου-Νέστορος και το συντονισμό αυτών είχαν ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτριος Π. Καφαντάρης και ο Δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Στάθης Αναστασόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΑΛΑΙΠΥΛΟΣ» στο πλαίσιο των ΤΟΠΕΚΟ με περιοχή παρέμβασης το Δήμο Πύλου – Νέστορος, οι εταίροι ενημερώθηκαν για την πορεία υλοποίησης του έργου και συζητήθηκε η εξέλιξη των δράσεων για την καλύτερη υποστήριξη των ανέργων σε τοπικό επίπεδο.

Στη συνέχεια, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Νοτιοδυτικής Μεσσηνίας «ΗΛΙΑΤΩΡ», το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο των ΤΟΠΣΑ, με θέματα την ενημέρωση των φορέων για την πορεία ένταξης της Πράξης και τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Οι εταίροι ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στις προσκλήσεις των Συμπράξεων με απώτερο κοινό στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό και σκοπό την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των ανέργων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της ευρύτερης περιοχής.

Προβολή της Καλαμάτας στην Αθήνα

Στους σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ


 
Το διαφημιστικό σποτ για την Καλαμάτα, διάρκειας 30 δευτερολέπτων, προβάλλεται από προχθές, Τετάρτη 3 Ιουλίου, στους σταθμούς του ΑΤΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) στην Αθήνα.
 Οι σταθμοί αυτοί φέρουν πλήθος οθονών για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού και προβάλλουν διάφορα μηνύματα, μεταξύ των οποίων «παίζει» και το σποτ τουριστικής προβολής της Καλαμάτας.
 
Σε πρώτη φάση, η προβολή της Καλαμάτας θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου και είναι αφιλοκερδής προσφορά, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Καλαμάτας, από την ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) ΑΕ.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή προς την εταιρεία, για την προσφορά της αυτή.

Διακοπή του ΕΚΑΣ σε συνταξιούχους του ΟΑΕΕ για εισοδηματικά κριτήρια

Σε διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ την 1η Ιουλίου, σε όσους συνταξιούχους προέκυψε, έπειτα από διασταύρωση με τα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ), ότι δεν πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Για τον ίδιο λόγο επίσης, μειώθηκε το ΕΚΑΣ σε περιπτώσεις που το εισόδημα από συντάξεις εντάσσει τον συνταξιούχο σε άλλη κλίμακα, ενώ διακόπηκε η χορήγηση του επιδόματος και για όσους έχουν προσκομίσει ασαφή στοιχεία στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
Για τις περιπτώσεις των συνταξιούχων που το ΕΚΑΣ διακόπηκε ή μειώθηκε επειδή δεν πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια, η διοίκηση του ΟΑΕΕ τονίζει, ότι θα αναζητηθούν τα ποσά που έχουν αχρεωστήτως καταβληθεί από την 1η Ιανουαρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε δόσεις, που ανέρχονται έως το 1/4 του ποσού της μηνιαίας σύνταξης.
Οι συνταξιούχοι που δήλωσαν ασαφή στοιχεία θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίσουν εκκαθαριστικό φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (εισοδήματα 1/1/2011 έως 31/12/2011) για περαιτέρω έλεγχο.
Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ έχουν ήδη ενημερωθεί με αποστολή προσωπικής επιστολής όλοι οι συνταξιούχοι στους οποίους έγινε διακοπή ή μείωση του ΕΚΑΣ.
Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στους συνταξιούχους εκείνους για τους οποίους προκύπτει ότι είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ μετά τη συσχέτιση των αρχείων της ΓΓΠΣ με τα αρχεία του Οργανισμού, το ΕΚΑΣ χορηγήθηκε την 1η Ιουλίου 2013 αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013. Κ. Θεοδωρακάκος

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ο Νίκος Φωτέας προσχώρησε στη "Νέα ΜΕΡΑ"

Η ΔΗΛΩΣΗ ΦΩΤΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ "Νέα ΜΕΡΑ"
«Η πατρίδα μας εδώ και χρόνια δοκιμάζεται από τις πολιτικές των μνημονίων των δανειστών, αλλά και από την εγκληματική για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αναποτελεσματικότητα του πολιτικού συστήματος, το οποίο οχυρωμένο πίσω από τα «κεκτημένα του» έχει μετατρέψει το κοινωνικό σώμα σε πεδίο βολής και εργαστήριο εφαρμογής νέων υπέρμετρα σκληρών – αδιέξοδων πολιτικών.
Οι αποτυχίες όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων είναι δεδομένες. Το χειρότερο όλων είναι ότι κάθε μέρα που περνά αφαιρείται όλο και περισσότερη ελπίδα από τους Έλληνες, οι οποίοι πλέον σαν μοναδική οδό διαφυγής από την φτώχεια και την εθνική κατάθλιψη βλέπουν την ξενιτειά. Κυρίως ξενιτεύονται οι νέοι των οποίων το μορφωτικό επίπεδο είναι υψηλό και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόσθετο και ουσιαστικό πρόβλημα στην μελλοντική ανάκαμψη της Πατρίδας μας.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό τα παλιά πολιτικά κόμματα της μεταπολίτευσης αλλά και οι κλώνοι τους, δηλαδή αυτά που δημιουργήθηκαν με την ίδια λογική, παρουσιάζονται ανίκανα να προσφέρουν έστω και λίγα ψήγματα λύσεων. Ότι καλό προσπαθούν να κάνουν από την μια το γκρεμίζουν με άλλες ενέργειες από την άλλη. Κυρίως απουσιάζει από την πολιτική τους το παράδειγμα που θα πυροδοτήσει ελπίδα και θα αναπαράξει ένα διαφορετικό μοντέλο Έλληνα πολίτη υπεύθυνου, δημιουργικού και με αγάπη για το κοινό καλό, δηλαδή για την Πατρίδα όχι ως αφηρημένη έννοια εθνικιστικού περιεχομένου αλλά ως σύνολο ανθρώπων και εθνικών ιδεωδών. Θεωρώ ότι είναι πλέον δεδομένο πως οι πολιτικοί σχηματισμοί αυτοί που ευθύνονται για την  κατάσταση στην Πατρίδα μας, έχουν ημερομηνία λήξης. Δεν έχουν άλλο τι να προσφέρουν και πρέπει να αποσυρθούν. Αρκετό κακό έκαναν!
Είναι γνωστό ότι μέχρι τώρα αγωνιζόμουν μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας πιστεύοντας πως η ελεύθερη βούληση και δράση του ανθρώπου είναι αναφαίρετο δικαίωμα και πως το κράτος, έστω κι αν δεν καταφέρει ποτέ να γίνει πολιτεία, οφείλει να παρέχει το περιβάλλον εκείνο που θα δίνει αυτές τις δυνατότητες.  Προσπάθησα με τις παρεμβάσεις μου να αναδείξω  τις εκτροπές που γίνονταν κατά καιρούς. Δυστυχώς ουδέποτε άκουγε κανείς τις δυνατές φωνές, όχι μόνο τη δική μου αλλά και άλλων συμπολιτών, που προσπαθούσαν να αφυπνίσουν για τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα.
 Βλέποντας τα αδιέξοδα που δημιούργησε η τρικομματική και τώρα δικομματική κυβέρνηση με προεξάρχουσα τη Ν.Δ., θεωρώ καθήκον μου να μην ακολουθήσω πλέον αυτόν τον δρόμο. Η αποχώρησή μου από τη σημερινή Ν.Δ. και τις πολιτικές της επιλογές, που καμία σχέση δεν έχουν με το όραμα του ιδρυτή της Κ. Καραμανλή, δεν έχει καμία σχέση με προσωπικά οφέλη ή πικρίες,(ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΗΣΑ  ΤΙΠΟΤΑ), αλλά με το σύνολο της πολιτικής που ακολουθεί το συγκεκριμένο κόμμα την οποία θεωρώ αδιέξοδη και εις βάρος της Πατρίδας μας.
Ήδη υπάρχουν διεργασίες για τη δημιουργία ενός  υγιούς πολιτικού σχηματισμού με πραγματικό όραμα και ανεξάρτητο, ρεαλιστικό και Εθνικά υπερήφανο σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την παρακμή στην οποία βρίσκεται σήμερα, και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας που οι σημερινές πολιτικές τα οδηγούν σε κατάθλιψη και μαρασμό.
Με αυτούς τους πολιτικούς προβληματισμούς μετέχω σαν ιδρυτικό μέλος στο νέο κόμμα που δημιουργείται, στη Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση(Νεα ΜΕ.Ρ.Α).
 Σε αυτό το μετερίζι αποφάσισα να αγωνιστώ έχοντας ως γνώμονα το κοινό καλό που θα επέλθει μόνο με την αλλαγή των δομών του κράτους, την διαφάνεια, την αξιοκρατία, την ορθολογική διαχείριση και κυρίως με την αγάπη για την Ελλάδα, και όχι για τους δανειστές της.
Καλώ όλους τους συνοδοιπόρους στις παραπάνω σκέψεις και ιδέες, που διαισθάνομαι ότι αποτελούν το μεγάλο κομμάτι της  Ελληνικής κοινωνίας , να συμπορευτούν μαζί μας, ώστε να δημιουργήσουμε κάτι καινούργιο και υγιές που θα προέρχεται κυρίως από τη βάση και όχι από την κορυφή όπως γινόταν μέχρι τώρα.»
Νίκος Φωτέας 
Μηχανολόγος μηχανικός
Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης« Πρωτοπορία»  
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Καλαμάτας

Στην νύφη οι υποψίες - Ηλικιωμένη ξυλοκοπήθηκε άγρια και πέθανε λίγο μετά

Με ιδιαίτερη προσοχή ερευνά η Αστυνομία στην Τρίπολη ένα τραγικό περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού μιας ηλικιωμένης γυναίκας, που ξεψύχησε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μετά την έξοδό της από το νοσοκομείο. 
Σύμφωνα με καταγγελίες, δράστιδα του ξυλοδαρμού ήταν η... νύφη της άτυχης γριούλας!

Η αλλοδαπή οικιακή βοηθός που φρόντιζε την ηλικιωμένη φέρεται να την βρήκε τραυματισμένη και να τη μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες. Όταν, όμως, πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι της, άφησε την τελευταία της πνοή, άγνωστο για ποιους λόγους!

Οι συγγενείς της ηλικιωμένης εκφράζουν υπόνοιες ότι η γριούλα ξυλοκοπήθηκε από την ίδια της τη νύφη και ζητούν να γίνει νεκροτομή που θα αποκαλύψει τα αίτια του θανάτου της.

Την εκδοχή τους ενισχύει το γεγονός ότι η νύφη έχει εξαφανιστεί χωρίς να γνωρίζει κάποιος πού βρίσκεται και αναζητείται.
πηγη: protothema

Περισσότερο σεξ για την …αποφυγή ασθενειών !

Μήπως, αφού τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρας μας, αυτές οι συμβουλές θα ήταν καλές και για τους Έλληνες;
Ο υπουργός Υγείας της Βραζιλίας είπε πως οι Βραζιλιάνοι μπορούν να αποφύγουν χρόνιες ασθένειες, κάνοντας τακτικά σωματική άσκηση και ειδικότερα έχοντας σεξουαλική επαφή.
Ο υπουργός έδωσε, λοιπόν, την εξής συμβουλή: 
 «Οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενεργοί. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας το Σαββατοκύριακο δεν πρέπει να είναι η μόνη σωματική δραστηριότητα για έναν Βραζιλιάνο. Οι ενήλικες πρέπει να κάνουν γυμναστική: να περπατούν, να χορεύουν και να κάνουν ασφαλές σεξ», καθώς ανακοίνωνε μια καμπάνια για να αποφευχθεί η υψηλή αρτηριακή πίεση, που επηρεάζει το ένα τέταρτο του πληθυσμού των 190 εκατομμυρίων κατοίκων της Βραζιλίας.
Αφού έκανε τα ασυνήθιστα σχόλιά του, ο υπουργός υπερασπίστηκε την πρόταση που έκανε υπέρ των σεξουαλικών επαφών στους δημοσιογράφους λέγοντας πως δεν είναι αστείο αλλά σοβαρό, αφού η τακτική σωματική άσκηση σημαίνει επίσης και σεξ - πάντα φυσικά με προστασία - και ο χορός, το σεξ, ο έλεγχος του σωματικού βάρους, η αλλαγή διατροφικών συνηθειών, η σωματική άσκηση, όλα βοηθούν στη χαμηλή αρτηριακή πίεση.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι πίστευε πως υπήρχε μια «ωρολογιακή βόμβα» στην υγεία στη Βραζιλία, η οποία μέσα σε 20 χρόνια θα έκανε «ένα γιγαντιαίο ποσοστό» του πληθυσμού να υποφέρει από χρόνιες ασθένειες, υψηλή πίεση, διαβήτη και υψηλή χοληστερίνη. Μήπως, αφού τα ποσοστά παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται στη χώρας μας, αυτές οι συμβουλές θα ήταν καλές και για τους Έλληνες;
Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών

Προσλήψεις στο Λιμενικό Σώμα

Στην πρόσληψη 250 ατόμων αναμένεται να προχωρήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα το Λιμενικό Σώμα.
Το Λιμενικό θα είναι το πρώτο από τα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο προβαίνει σε προσλήψεις προσωπικού, το οποίο θα κληθεί να καλύψει ανάγκες για τη θωράκιση του Αιγαίου, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο διαγωνισμός θα απευθύνεται σε 250 μόνιμους υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων.
 Από το σύνολο των θέσεων οι 80 θα καλυφθούν με γραπτό διαγωνισμό. Οι υπόλοιπες 170 θα καλυφτούν με το σύστημα μοριοδότησης.
Ήδη το υπουργείο έχει έρθει σε επαφή με το ΑΣΕΠ για τη διενέργεια του γραπτού διαγωνισμού.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Μπάλα Φωτός κατέστρεψε κτίριο στην Ρωσία! ΒΙΝΤΕΟ

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι κάτοικοι του χωριού στην περιοχή Chelyabinsk, Emanzhelinka, στη Ρωσία άκουσαν έναν θόρυβο σαν βροντή και από το πουθενά εμφανίστηκε μια κόκκινη λαμπερή μπάλα με κατεύθυνση την οικία.
Τελικός απολογισμός δύο διαμερίσματα τυλίχθηκαν στις φλόγες και ένα ακόμα κάηκε ολοσχερώς.

Ξεκινά το βράδυ η έκθεση αγροτουρισμού στην Επίδαυρο

Το πανηγύρι του αγροτουρισμού, η 16η έκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου υπό τον τίτλο «Προϊόντα- Τουρισμός- Πολιτισμός», ξεκινά από απόψε στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου.

Στην έκθεση, που διοργανώνεται από τον δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, παρουσιάζονται παραδοσιακά προϊόντα της Αργολίδας, αλλά και όλης της Πελοποννήσου, μέσω κυρίως μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση. Παράλληλα πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις από Συλλόγους Πελοποννησίων, προβάλλοντας την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου και προωθείται ο αγροτουρισμός, που προσφέρει ο τόπος, μέσω ημερίδων και εκδηλώσεων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος.

Η έκθεση θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή- Σάββατο και Κυριακή από τις 18.00 έως τις 24.00 και την τελευταία εβδομάδα από τις 10.00 πρωί έως τα μεσάνυχτα.

Απόψε μετά την τελετή των εγκαινίων της έκθεσης, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον δήμαρχο Επιδαύρου Κωνσταντίνο Γκάτζιο, η βραδιά είναι αφιερωμένη στο λάδι, την ελιά και το κρασί που είναι τα βασικότερα προϊόντα της Πελοποννήσου και στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα γίνεται ελαιογευσία.

Παρέμβαση εισαγγελέα για το σκάφος του Καμμένου

Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος Παντελής, ο οποίος είναι επικεφαλής των ερευνών για το οικονομικό έγκλημα έδωσε εντολή για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης στο πλαίσιο της οποίας θα ερυενηθεί το διιοκτησιακό και φορολογικό καθεστώς του σκάφους «Iliatora» που φέρεται να ανήκει στην οικογένεια του κυρίου Καμμένου.
Για το λόγο αυτό στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ή ο πατέρας του Ηλίας, έχουν ενδεχομένως διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα.

Είχε κάνει την ταράτσα του σπιτιού του ..χασισόκηπο

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 43χρονος, κατηγορούμενος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν σε καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, διενήργησαν αιφνιδιαστική νομότυπη έρευνα στην οικία του 43χρονου στην Χαλκίδα.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,60 έως 1 μέτρο, σε πλήρη ανάπτυξη και ωρίμανση, τα οποία καλλιεργούσε ο δράστης σε γλάστρες στην ταράτσα της οικίας του.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου