27.7.13

ΤΩΡΑ-Φωτιά στον κόμβο Μεσσήνης –Θουρίας

Φωτιά ξέσπασε πρίν από λίγο στον νέο κόμβο Μεσσήνης –Θουρίας δίπλα στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας .
Στην περιοχή έφθασαν τα πρώτα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Καλαμάτας  και προσπαθούν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο πρίν αυτή πάρει διαστάσεις
Νεώτερα σε λίγο …

Ο σύζυγος…έδειρε και τους 4 εραστές - έκανε τουλούμι στο ξύλο και την γυναίκα του

Πραγματική συμπλοκή ήταν αυτό που συνέβη στην περιοχή των ΤΕΙ πριν από δύο εβδομάδες, με φόντο τις… ομαδικές σεξουαλικές περιπέτειες παντρεμένης από την Αλβανία!
 Ο σύζυγος γύρισε σπίτι απροειδοποίητα και έδειρε τη σύζυγο και τους… τέσσερις εραστές! 
Όλα άρχισαν όταν σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει πιο ικανοποιητικά μεροκάματα, ο 40χρονος άνδρας της πήρε την απόφαση να φύγει για μερικούς μήνες από την Πάτρα, αποδεχόμενος θέση εργάτη σε εταιρία με έδρα την Ζάκυνθο.
 Η 38χρονη γυναίκα του, η οποία απασχολείται καθαρίζοντας σπίτια και κάνοντας οικιακές δουλειές, δεν ήθελε να τον ακολουθήσει επικαλούμενη ότι δεν έπρεπε να εγκαταλείψει τις καλές πελάτισσες που είχε. Βέβαια αυτό ίσχυε, αλλά μάλλον στο… βάθος του μυαλού της είχε… άλλα σχέδια, πιο πονηρά και «ροζ». Έτσι, με το που έφυγε ο σύζυγος άρχισαν να μπαινοβγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον οι νεαροί ομοεθνείς της, όπως αναφέρουν οι γείτονές της που είχαν μείνει έκπληκτοι από αυτά που έβλεπαν. Και από αυτά που… άκουγαν φυσικά. 
Τις ερωτικές κραυγές που «έβγαιναν» από το διαμέρισμα και ξεσήκωναν τις γύρω πολυκατοικίες δίπλα από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η σύζυγος έγινε γνωστή για τις… επιδόσεις της σε όλη τη γειτονιά και τα σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. Εκείνη όμως συνέχιζε ακάθεκτη να προσκαλεί άτομα και να πραγματοποιεί ομαδικά ερωτικά πάρτι, ,με την ίδια «πρωταγωνίστρια»
Χτυπούσε αλύπητα εραστές και σύζυγο!
Φαίνεται όμως ότι κάποιος από τους γείτονες, που είχε αναπτύξει σχέσεις με τον σύζυγο, δεν άντεξε και φρόντισε να τον ειδοποιήσει για το τι γίνεται πίσω από την πλάτη του. 
Έτσι ο 40χρονος, ενώ ήταν να ολοκληρώσει τη δουλειά του στο νησί προς τα τέλη του καλοκαιριού, αποφάσισε να επιστρέψει εσπευσμένα και να αιφνιδιάσει τη γυναίκα του. Και… έπεσε στην περίπτωση. Μπαίνοντας στο σπίτι του και πιάνοντας επ’ αυτοφώρω τη σύζυγο με άλλους… τέσσερις νεαρούς στο κρεβάτι!
 Και τότε ξέσπασε το άγριο επεισόδιο. Ο ίδιος, αρκετά γεροδεμένος, άρχισε να χτυπά όποιον έβρισκε μπροστά του, μαζί και τη σύζυγό του.
 Η περιοχή «σηκώθηκε» στο πόδι και για αρκετή ώρα συνεχιζόταν ο ξυλοδαρμός, με τη γυναίκα να ουρλιάζει φωνάζοντας βοήθεια. 
Τελικά οι εραστές έφυγαν κακήν κακώς από το σπίτι, ενώ ένας δεν πρόλαβε καλά καλά ούτε όλα τα ρούχα του να πάρει! 
Σύμφωνα με τους γείτονες, ο 40χρονος έφυγε ξανά για την Ζάκυνθο αφού προηγουμένως πέταξε όλα τα πράγματα της γυναίκας του στο δρόμο…
 .dete.gr

Πως βγήκε η φράση: "Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα"

altΣτα 1830, σ' ένα χωριουδάκι της Κυνουρίας, στο Άστρος, παρουσιάστηκε ένας περίεργος άνθρωπος, που άρχισε να διαδίδει επίμονα ότι ήταν ο... Άγιος Παντελεήμονας, που ήρθε να σώσει τον κόσμο από τις διάφορες αρρώστιες, που τον μάστιζαν.

Όπως ξέρουμε όλοι μας σχεδόν, ο πραγματικός Άγιος Παντελεήμονας είναι ο προστάτης των ανάπηρων και οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι γιατρεύει, εκτός από τις άλλες παθήσεις και τις παραμορφώσεις του σώματος, καθώς και τους τυφλούς.
Ο άγνωστος, ωστόσο, του Άστρους δεν έκανε το παραμικρό θαύμα. Επειδή, όμως, δεν ενοχλούσε κανέναν με την παρουσία, τον άφηναν να λέει ό,τι θέλει. Παρ όλ' αυτά, η φήμη πως στο όμορφο χωριό της Κυνουρίας παρουσιάστηκε ο Άγιος Παντελεήμονας, απλώθηκε γρήγορα σε όλη την τότε Ελλάδα.

Όπως ήταν επόμενο, όσοι έπασχαν από τα μάτια τους, τ' αφτιά τους, τα πόδια τους και από ένα σωρό άλλες ασθένειες, παράτησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και ξεκίνησαν να πάνε στο Άστρος, με την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά.

Κι ήταν τόσοι πολλοί αυτοί οι ανάπηροι, ώστε από τα διάφορα χωριά που περνούσαν, έλεγαν οι άλλοι που τους έβλεπαν: «Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα»

Πηγή: agioritikovima.gr

Κοίταξε στον υπολογιστή του άνδρα της και ανακάλυψε ότι ήταν...

H σύζυγος ενός 48χρονου έμεινε άφωνη με αυτό που ανακάλυψε στον υπολογιστή του ενώ εκείνος θα καταλήξει μάλλον στη φυλακή
Αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης βρίσκεται ένας 48χρονος Βρετανός ο οποίος ήταν δίγαμος και μάλιστα είχε μία σύζυγο στη Βρετανία και μία στην Κίνα. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail, όταν η σύζυγος από τη Βρετανία βρήκε στον υπολογιστή του κάποιες φωτογραφίες του σε προσωπικές στιγμές με την Κινέζα σύζυγο, καθώς επίσης και φωτογραφίες από το γάμο τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο επιχειρηματίας, που αναφέρεται ως «Frank», αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να...
περάσει δύο χρόνια σε κινεζική φυλακή εφόσον καταδικαστεί από δικαστήριο της πόλης Guangzhou στανοτιοανατολικά της Κίνας.

Ο 48χρονος φαίνεται πως σχετίστηκε στην Κίνα με μία γυναίκα, που αναφέρεται από τον τοπικό Τύπο ως Luo Ting, όταν έφτασε στη χώρα το 2005.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Global Times, παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά.

Αλλά ο άνδρας είχε, πίσω στη Βρετανία, όχι μόνο μία σύζυγο αλλά και τέσσερα παιδιά!

Η Βρετανίδα σύζυγός του, ανακάλυψε την ύπαρξη της δεύτερης συζύγου όταν βρήκε φωτογραφίες του άνδρα της με την Kινέζα σύζυγο στον υπολογιστή του.

Τότε η γυναίκα ταξίδεψε στην Κίνα και κατήγγειλε στις αρχές τον άνδρα της για δίγαμο. Αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της αλλά οι κινεζικές αρχές δεν έκαναν πίσω και τον συνέλαβαν.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το Σεπτέμβριο.

Την υπόθεση επιβεβαίωσε η Βρετανική Πρεσβεία στο Πεκίνο.

ΣΟΚ-Κατά 75% θα αυξηθεί ο καρκίνος μέχρι το 2030

Σε μια θλιβερή και τραγική διαπίστωση κατέληξε η Διεθνής Υπηρεσίας Ερευνών για τον Καρκίνο η γνωστή IARC:
Μέχρι το 2030, τα νέα περιστατικά καρκίνου διεθνώς θα έχουν αυξηθεί κατά 75%. Την ίδια στιγμή στις φτωχότερες χώρες της γης, η αύξηση θα ξεπεράσει το 90%.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Μάρτιν Πλάμερ, ανέλυσαν δεδομένα από 184 χώρες ανιχνεύοντας τις τάσεις εμφάνισης καρκίνου στον πληθυσμό τους, σε σχέση με το γενικότερο επίπεδο της ανάπτυξής και της διαβίωσης τους.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ορισμένα είδη καρκίνου, όπως του τραχήλου της μήτρας και του στομάχου, φαίνεται να μειώνονται διαχρονικά σε αρκετές αναπτυσσόμενες χώρες, όμως αυτές οι μειώσεις πιθανότατα θα υπερ-αντισταθμισθούν από τις σημαντικές αυξήσεις άλλων μορφών καρκίνου που σχετίζονται με το “δυτικό” στιλ ζωής, όπως του μαστού, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
Σήμερα, οι χώρες με χαμηλό Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης (HDΙ), εμφανίζουν υψηλά ποσοστά καρκίνων που σχετίζονται με μολύνσεις από ιούς (ιδίως του τραχήλου), καθώς επίσης ήπατος, στομάχου και σαρκώματος Καπόζι. Οι ευρωπαϊκές και άλλες χώρες με υψηλότερο δείκτη ανάπτυξης έχουν υψηλότερα ποσοστό καρκίνων που σχετίζονται με το κάπνισμα (πνευμόνων), με την αναπαραγωγή, την παχυσαρκία και τη διατροφή (μαστού, προστάτη, εντέρου).
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των επιστημόνων, καθώς θα βελτιώνεται το επίπεδο ζωής στις φτωχότερες χώρες, αναμένεται μεν να μειωθούν οι καρκίνοι που σχετίζονται με τις μολύνσεις από ιούς, αλλά να αυξηθούν αισθητά άλλοι καρκίνοι που ήδη γνωρίζουν εξάπλωση στις δυτικές χώρες.
Το 2008 που είναι και τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία διεθνώς, καταγράφηκαν συνολικά 12,7 εκατ. νέες περιπτώσεις καρκίνου, που αναμένεται να φθάσουν τα 22,2 εκατ. το 2030. Η αύξηση των συνολικών περιστατικών καρκίνου αναμένεται να αυξηθεί κατά 93% έως το 2030 στις χώρες με χαμηλό δείκτη ανάπτυξης και κατά 78% στις χώρες με μεσαίο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης (όπως η Κίνα, η Ινδία, η Ν.Αφρική κ.α.).
Οι ερευνητές βρήκαν ακόμα ότι οι καρκίνοι του προστάτη και του μαστού αυξάνονται διαχρονικά στις περισσότερες χώρες με μεσαίο και υψηλό δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης, ενώ οι καρκίνοι του στομάχου και του τραχήλου γενικά μειώνονται στις ίδιες χώρες.
Ο καρκίνος των πνευμόνων δεν αποτελεί εξαπλωμένη νόσο στις χώρες με χαμηλό δείκτη HDI, όμως, αν δεν τεθεί υπό έλεγχο η συνεχής αύξηση του καπνίσματος στις πιο φτωχές χώρες, τότε αυτή η μορφή καρκίνου είναι θέμα χρόνου να εμφανίσει αυξημένα ποσοστά.
Ακόμα οι ερευνητές επισήμαναν ότι το 40% των παγκόσμιων περιστατικών καρκίνου εμφανίστηκαν σε χώρες με πολύ υψηλό δείκτη HDI, παρόλο που αυτές έχουν μόνο το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού.
iatropedia

Στις φλόγες Ρόδος,Σέριφος ,Ηράκλειο και Λασήθι !

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πέντε το απόγευμα σε δασική περιοχή της νότιας Ρόδου.
Για την κατάσβεσή της έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού και παράλληλα ξεκίνησαν πτήσεις από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει προβλήματα σε μικρά χωριά.
Στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες και πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στην περιοχή Αγία Μαρίνα στη Σέριφο. Η πυρκαγιά που μαίνεται κοντά στο χωριό Αβέσσαλος καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρεί πυροσβεστικό όχημα, πεζοπόρο τμήμα και πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Επίσης, πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο χωριό Πόμπια της Μεσαράς Ηρακλείου.

Έχουν σπεύσει οχήματα με 21 πυροσβέστες, πυροσβεστικό ελικόπτερο, υδροφόρες του Δήμου Φαιστού και κάτοικοι της περιοχής ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.
Τέλος, φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στην περιοχή Παρακαλούρι Νεάπολης, στον νομό Λασιθίου, όπου έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

ΕΛΕΟΣ - Είσαι άνεργος; Πλήρωσε στη εφορία!

ΜΗΠΩΣ ΖΟΥΝ ΣΕ ....ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ;
Φορολογική καταιγίδα περιμένει χιλιάδες άνεργους φορολογουμένους καθώς από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων αναμένεται να προκύψουν φόροι για τεκμαρκτά εισοδήματα που απλώς δεν υπάρχουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", περίπου 1,3 εκατομμύριο άνεργοι και άλλα 2 εκατομμύρια χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με εισοδήματα κάτω από 5.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν εξωπραγματικούς φόρους.
Ο λόγος είναι ότι τα φορολογητέα εισοδήματα θα προσδιοριστούν σε επίπεδα πολύ πάνω από τα 5.000 ευρώ, με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Όσοι από τους φορολογούμενους έχουν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν τα τεκμήρια, όπως οι περίπου 990.000 εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, θα πρέπει να εμπλακούν σε μια χρονοβόρα διαδικασία.
Συγκεκριμένα, θα πρέπει να πάνε στην εφορία, αφού παραλάβουν το εκκαθαριστικό και να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά, με τα οποία θα αποδεικνύεται το πραγματικό ύψος των εισοδημάτων τους, ώστε οι έφοροι να διαγράψουν τα τεκμήρια και να προχωρήσουν σε εκ νέου εκκαθάριση των δηλώσεών τους, μηδενίζοντας τους φόρους.
Ακόμα χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους από τους φορολογούμενους με εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ, έχουν στην κατοχή τους κάποιο Ι.Χ, καθώς θα επιβαρύνονται με επιπλέον τεκμήρια.
Άνεργος με τεκμαρτό εισόδημα 10.480 ευρώ
Η εφημερίδα παρουσιάζει το παράδειγμα ενός  μακροχρόνια άνεργου, με μηδενικό εισόδημα, άγαμος, ο οποίος διαμένει σε δική του μονοκατοικία 80 τ.μ. και έχει στην κατοχή του ΙΧ αυτοκίνητο 1.400 κυβικών.
Η ΓΓΠΣ θα του καταλογίσει αυτόματα:
*Ελάχιστο τεκμήριο διαβίωσης: 3.000 ευρώ
*Τεκμήριο διαβίωσης: 3.840 ευρώ
*Τεκμήριο διαβίωσης ΙΧ αυτοκινήτου: 3.640 ευρώ
Έτσι ο άνεργος εμφανίζεται με ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 10.480 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα το εισόδημά του είναι...0 ευρώ!
Έτσι θα κληθεί να πληρώσει φόρο 548 ευρώ, ενώ αν δεν έχει τις απαραίτητες αποδείξεις θα του επιβληθεί πρόστιμο 262 ευρώ. 
Συνολικά δηλαδή θα πρέπει να πληρώσει 810 ευρώ, χωρίς να έχει εισοδήματα από πουθενά.

Χειρουργός… «λατρεύει» τις γυναίκες και το δείχνει στο Νοσοκομείο του!

"ΜΠΕΛΑΔΕΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΠΑΝ.ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ !!!
Εργαζόμενη έχει καταγγείλει άλλον γιατρό… για σεξουαλική επίθεση 
Η πρόσφατη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας για σεξουαλικές επιθέσεις στα Νοσοκομεία της Αχαΐας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για όσα ρεπορτάζ τέτοιου περιεχομένου έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τον «Κόσμο»!
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η πλειοψηφία των εργαζομένων (79,4%) απάντησε ότι έχει υποστεί βία και το 81,7% ότι γνωρίζει συνάδελφο που έχει υποστεί βία.
Σε σχεδόν όλα τα περιστατικά η βία ήταν λεκτική, αλλά υπήρχε και ένα σημαντικό ποσοστό (22%) που ανέφερε πως είναι θύμα σωματικής βίας. Περίπου ένας στους πέντε εργαζόμενους, ιδίως γυναίκες, ανέφεραν και βία με χαρακτηριστικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Τα θύματα αναφέρουν ότι έχουν υποστεί βία κυρίως από συνοδούς ασθενών (80%), από τους ίδιους τους ασθενείς (52%) αλλά ακόμη και από συναδέλφους (31%).
Μετά από όλα αυτά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ αποφάσισε να «ξεκαθαρίσει» την κατάσταση.
 Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κόσμου» έχει ήδη καταγγελία στα χέρια του από μία εργαζόμενη για σεξουαλική επίθεση που δέχθηκε από γιατρό, ενώ ασχολείται και με γνωστό χειρουργό ο οποίος ασχολείται ιδιαίτερα… με το συγκεκριμένο «σπορ»! Θα πρέπει να τονισθεί πως παρά το μπαράζ των αναφορών και συζητήσεων για σεξουαλικές επιθέσεις, ελάχιστες είναι αυτές που φθάνουν στην 6η ΥΠΕ, αφού οι περισσότεροι «φοβούνται» να προβούν σε επίσημες καταγγελίες.
Ασχολείται και με άλλες ιστορίες
Αρκετές πάντως είναι οι ιστορίες πάθους που χρονίζουν στα Νοσοκομεία και τις οποίες καλείται να ξετυλίξει ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας. 
Κάποιες από αυτές έχουν δει το φως της δημοσιότητας και μέσω του «Κόσμου» (και ποιος δεν θυμάται το ρεπορτάζ μας για τις 5 λεσβίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τα σχετικά όργια) αλλά μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει παρέμβει κατασταλτικά. Βέβαια για να μπορέσει να παρέμβει η 6η ΥΠΕ θα πρέπει να γίνουν και οι σχετικές καταγγελίες. 
Με βάση δε την έρευνα που έγινε για τη σεξουαλική βία στα Νοσοκομεία, είναι φανερό πως ο εκφοβισμός από τους φερόμενους ως δράστες των περιστατικών, εμποδίζει τα θύματα να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.
dete.gr 

Πόσες φορές κάνει σεξ ένα μέσο ζευγάρι;

Είναι πολύ σύνηθες το να αναρωτιέται κανείς αν η συχνότητα και το είδος της σεξουαλικής του συμπεριφοράς μοιάζει ή διαφέρει από των άλλων ανθρώπων. Για παράδειγμα, μπορεί ένα ζευγάρι να διαβάσει στατιστικές που αναφέρουν ότι το μέσο ζευγάρι κάνει σεξ 3 φορές την εβδομάδα. 
Μπορεί, όμως, να μην γνωρίζει ότι αυτό ενδέχεται να είναι το μέσο από ένα μεγάλο εύρος. Η συχνότητα των επαφών μπορεί να κυμαίνεται από 0 για κάποιους μέχρι 15-20 για άλλους. 
 Επομένως, ακόμη κι αν η συχνότητα των επαφών είναι πάνω κάτω 3 φορές, η συμπεριφορά τους βρίσκεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της φυσιολογικής ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς. 
Το πιο σημαντικό δεν είναι το αν η συχνότητα και ο τρόπος με τον οποίο κάνουμε σεξ μοιάζει με κάποιον μέσο όρο, αλλά το κατά πόσο το κάθε άτομο νιώθει άνετα και ικανοποιημένο μέσα στη σεξουαλική του σχέση.

Ένα παράδειγμα.

Ή η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού που έχει 3 παιδιά μικρά και ζει στο σπίτι με τη γιαγιά και τον παππού πιθανόν να διαφέρει από αυτήν ενός ζευγαριού που ζει μόνο του και έχει λιγότερες ευθύνες. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι προβληματική.

Εφόσον μία σεξουαλική συμπεριφορά ή φαντασίωση δεν οδηγεί σε συναισθηματική ή σωματική δυσφορία, σε ένταση στη σχέση ή σε προβλήματα σε άλλους τομείς της ζωής, δεν πρέπει να μας ανησυχεί.

Περίμενε το ασθενοφόρο και τον σκότωσε αυτοκίνητο!

Το θύμα περίμενε έξω από το σπίτι του, το ασθενοφόρο - Μέσα στο σκοτάδι πίστεψε πως ερχόταν και έκανε το μοιραίο λάθος...

Τη ζωή του με τον πιο τραγικό τρόπο έχασε τα ξημερώματα ένας 69χρόνος κάτοικος στη Λεύκη Ξάνθης. Ο άτυχος άνδρας είχε καλέσει ασθενοφόρο το οποίο και περίμενε να έρθει να τον παραλάβει από κεντρικό σημείο του χωριού.

Βλέποντας μέσα στη νύχτα διερχόμενο αυτοκίνητο νόμιζε ότι επρόκειτο για το ασθενοφόρο και πετάχτηκε στο δρόμο για να το σταματήσει. Σύμφωνα με το thrakitoday.com, ο 69χρόνος παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 55χρονος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Πολύ γρήγορα, ο 69χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Προσπάθησαν να…την βρουν μεταξύ τους αλλά…

Ένα τηλεφώνημα διαφορετικό από τα άλλα δέχθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην πόλη Χάλιφαξ του Δυτικού Γιορκσάιρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν ένα ζευγάρι γυναικών την κάλεσε για να τους βγάλει τις χειροπέδες με τις οποίες είχαν δεθεί.
Οι δύο νεαρές, πάνω στο ερωτικό τους παιχνίδι δέθηκαν μεταξύ τους με χειροπέδες αλλά κατάφεραν να χάσουν το κλειδί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απελευθερωθούν.
Ήταν 1:30 τα ξημερώματα, όταν μια από αυτές κάλεσε στο τηλέφωνο την τοπική πυροσβεστική ζητώντας να παρέμβει και να βρει λύση στο πρόβλημά τους. Ένας πυροσβέστης, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα «Courier Halifax», ανέφερε: «Το βρήκαμε διασκεδαστικό, αλλά τα κορίτσια μας κοιτούσαν αμήχανα».
«Οι πυροσβέστες κατάφεραν να απομακρύνουν τις 20χρονες από τα δεσμά τους»
σημείωσε ο πυροσβέστης, προσθέτοντας ότι μετά από τη ντροπή που αισθάνθηκαν, κατά πάσα πιθανότητα δε πρόκειται να χρησιμοποιήσουν σύντομα τις χειροπέδες.


«…Σούπερ μάρκετ κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας»

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα FREE SUNDAY.
Ο κ. Κωνσταντινόπουλος καταφέρθηκε με αιχμηρό τρόπο ενάντια στον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο μάλιστα είπε ότι «προσπαθεί εναγωνίως, σε ένα πλαίσιο χαλαρών ιδεολογικών γραμμών, να καρπωθεί όσες περισσότερες ψήφους μπορεί απευθυνόμενος στους πάντες: στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τους ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ κτλ. 
Αυτού του τύπου η πολυσυλλεκτικότητα αρχών και αξιών εντάσσεται στη λογική του κόμματος «σούπερ μάρκετ».Ο κ. Τσίπρας καλεί τον ψηφοφόρο να «ψωνίσει» ό,τι θέλει από ένα υπερκατάστημα ιδεολογιών». Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του Κινήματος σημειώνει πως το ΠΑΣΟΚ φέρει τεράστια ιστορική ευθύνη στις πλάτες του για την διάσωση τόσο της χώρας όσο και των πολιτών ενώ επεσήμανε τον ρόλο του ως εγγυητή με την παρουσία του κόμματος στην κυβέρνηση.
Ερωτηθείς, τέλος, για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας που έρχεται και θα θέσει άλλους 12.500 υπαλλήλους στο καθεστώς, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι «οι προϋποθέσεις που θέτει το ΠΑΣΟΚ για την ορθή μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση είναι η αξιοκρατία, η διαφάνεια και η δικαιοσύνη», ενώ ξεκαθάρισε «θα υπάρχει μία πρόσληψη για κάθε απόλυση».

ΣΟΚ - Κήδευε τον πατέρα της και βρέθηκε σε τάφο !!!

Ράγισαν και οι τάφοι σε κηδεία στο Ηράκλειο όπου σημειώθηκε ένα πραγματικό πρωτοφανές περιστατικό που προκάλεσε μούδιασμα σε όσους ήταν παρόντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, την Πέμπτη το πρωί σε χωριό του Δήμου Μονοφατσίου μια γυναίκα 35 ετών περίπου κήδεψε τον αγαπημένο της πατέρα.

Δεν φαντάζονταν όμως το μακάβριο παιχνίδι που της ετοίμαζε η μοίρα.

Την ώρα που είδε τον σώμα του αγαπημένου της πατέρα να κατεβαίνει στον τάφο, μέσα σε βαθιά οδύνη και έντονο μοιρολόι, προσπάθησε να πλησιάσει για να τον αποχαιρετίσει και να του δώσει το στερνό αντίο.

Πάτησε όμως πάνω σε ένα διπλανό τάφο, ο οποίος ήταν εγκαταλελειμμένος για πάνω από 15 χρόνια με συνέπεια αυτός να υποχωρήσει και η άτυχη γυναίκα να βρεθεί πέσει μέσα στον τάφο, σε βάθος 1,5 μέτρου.

Όσοι ήταν παρόντες αναστατώθηκαν από το ατύχημα της 35χρονης ενώ η ίδια υπέστη ισχυρό κλονισμό.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει κάταγμα στο πόδι και θα καθηλωθεί για 40 ημέρες στο κρεβάτι.

ΕΦΙΑΛΤΗΣ-Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην Μεσαρά καίει τα πάντα

Οι Φλόγες έγλειψαν σπίτια - Απειλούνται θερμοκήπια

Εφιαλτικές ώρες ζούνε οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια και η οποία αυτήν την ώρα μαίνεται ανεξέλεγκτη κατευθυνόμενη προς το χωριό Πηγαιδάκια και τους Καλούς Λιμένες.

Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο αποτελούμενη απο 21 πυροσβέστες και 9 οχήματα, καθώς και απο οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, ενώ λίγο μετά τη 1:30 στην μάχη της κατάσβεσης προστέθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Ηράκλειο και περίπου στις 4:30 μμ και το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Χανιά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Η πυρκαγιά "πέρασε" από την Πόμπια σε απόσταση λίγων μέτρων απο τα σπίτια καθώς και απο το χωριό Αληθινή ενώ σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, τα πύρινα μέτωπα με την βοήθεια των ανέμων κατευθύνονται προς τα χωριά Πηγαιδάκια, Αντισκάρι και τους Καλούς Λιμένες αποτεφρώνοντας ότι βρεθεί στο διάβα τους, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και θερμοκήπια. 

flashnews

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών ενόψει καύσωνα, ανακόινωσε ο Ιατρικός Σύλογος Αθηνών. 
Μεταξύ άλλων είναι: - Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους.

Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

- Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης. - Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.

- Λήψη ελαφράς, άλιπης, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.

- Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους, προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.

Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί, καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.

Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή συσκευές κλιματισμού.

Οι γιατροί τονίζουν ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λπ. Κατά συνέπεια ιδίως οι ανήκοντες σ΄αυτές τις ομάδες, αλλά και οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με τον γιατρό τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα, το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών, όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λπ.

Η ανασυγκρότηση περνάει μέσα από την ΚΑΠ και τους νέους αγρότες

Την ανάγκη για ποιοτική παραγωγή, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο περιοδικό «ΑΓΡΟTERRA», ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι την περίοδο 2014-2020 θα διατεθούν για προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης 3,9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της νέα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Ο αναπληρωτής υπουργός κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει θέμα «κουρέματος» των αγροτικών δανείων, τονίζει ωστόσο πως διερευνάται κάθε δυνατή διευκόλυνση για τους αγρότες και μάλιστα «σύντομα επίκειται νομοθετική ρύθμιση με ευνοϊκούς όρους για τα ενυπόθηκα δάνεια των αγροτών στην "κακή ΑΤΕ", ενώ υποστηρίζει την αλλαγή του νόμου για τους συνεταιρισμούς, προκειμένου -όπως επισημαίνει- να εξασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους.
Σε ό,τι αφορά τη νέα ΚΑΠ, ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνει ότι «αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για τη στήριξη της ποιοτικής πρωτογενούς παραγωγής», δίνει βαρύτητα στους νέους αγρότες -το μέλλον της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη γενικότερα, ταυτίζεται με το μέλλον των νέων αγροτών, λέει- καθώς «για πρώτη φορά καθίσταται υποχρεωτική η ενίσχυσή τους από τα κράτη μέλη, σε ποσοστό έως 2% επί του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου».

4 εργασίες παρουσίασε σε παγκόσμιο συνέδριο μεταφορών στη Βραζιλία ο Καλαματιανός Π. Παπαντωνίου

Στο Ρίο ντε Τζανέιρο πραγματοποιήθηκε φέτος το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Έρευνας στις Μεταφορές, το διάστημα 15-18 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του οργανισμού WCTR Society
Πάνω από 1.500 σύνεδροι από 80 κράτη συμμετείχαν στο σημαντικό αυτό γεγονός, το οποίο διεξάγεται κάθε τρία χρόνια και έχει ως στόχο την ανταλλαγή εμπειρίας και την προώθηση νέων ιδεών, εφαρμογών και συστημάτων στον Τομέα των Μεταφορών Παγκοσμίως.



Ο Καλαματιανός Πολιτικός Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος Παναγιώτης Παπαντωνίου, Υποψήφιος Διδάκτωρ στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, παρουσίασε 4 εργασίες οι οποίες δημοσιεύτηκαν στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου. Οι δημοσιευμένες εργασίες αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και ανάλυσης οδικών ατυχημάτων σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα στην επιμέρους θεματική ενότητα του συνεδρίου "Οδική ασφάλεια", παρουσίασε συγκριτικές αναλύσεις οδικών ατυχημάτων για τους οδηγούς μοτοσυκλετών, για τα χαρακτηριστικά της οδού και τις καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας δεδομένα από Ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων, ενώ στο πλαίσιο της διδακτορικής του διατριβής παρουσίασε την ανασκόπηση της επιρροής της απόσπασης της προσοχής του οδηγού στην οδική ασφάλεια.


Το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο Έρευνας στις Μεταφορές, αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία ουσιαστικής ανταλλαγής ιδεών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε επιστήμονες από διαφορετικές χώρες και ηπείρους, η σύνθεση των οποίων είναι δεδομένο ότι μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη στον τομέα των μεταφορών και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της οδικής ασφάλειας, που μπορεί να φανούν χρήσιμα και στην Ελλάδα.
ΘΑΡΡΟΣ

Εκθεση φωτογραφίας στην Κορώνη

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΗΣ  παρουσιάζει έκθεση με γκραβούρες και φωτογραφίες της Κορώνης από το 1685-σήμερα και με τίτλο ΄΄Η Κορώνη του χθες και του σήμερα''.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει γραβούρες της Κορώνης από το 1685-1830,καθώς και παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες με τοπία και προσωπικότητες   της Κορώνης, αλλά και συγχρονες έγχρωμες φωτογραφίες της γραφικής πόλης.
Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης εκθέματα παλαιών αντικειμένων.Ολα αυτά γιά να τα ενθυμούνται  οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Έναρξη από 28/7-12/8/2013 και ώρες 8Μ.Μ.-11Μ.Μ.στην παραλιακή Κορώνης δίπλα στο S/Market

Επιχείρηση «Σκούπα» σε Μεσσηνία – Λακωνία !

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του φαινομένου της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από χθες το μεσημέρι, έως και σήμερα  πρώτες πρωινές ώρες, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τετρακόσια έντεκα άτομα, εκ των οποίων διακόσια ενενήντα ήταν ημεδαποί και εκατόν είκοσι ένα ήταν αλλοδαποί καθώς και σε διακόσια ενενήντα δύο οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εβδομήντα ένα άτομα, από τα οποία σαράντα έξι ήταν ημεδαποί και είκοσι πέντε ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι  άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι
    Ένας ημεδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
    Τέσσερις αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
    Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παράβαση του υγειονομικού Κανονισμού (ηχορύπανση).
    Ένας ημεδαπός στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
    Ένας  ημεδαπός στη Μεσσηνία, για απείθεια.
    Δύο ημεδαποί στη Μεσσηνία, για λειτουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.
    Δύο  ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
    Ένας αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.
    Έξι αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά ογδόντα τρεις  παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και σαράντα εννέα παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

ΜΗΝ Απαντήσετε! Γραπτό μήνυμα - παγίδα στο κινητό

Μηνύματα «παγίδες» που στέλνουν επιτήδειοι με στόχο να αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εφιστά την προσοχή σε χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων που παίρνουν τελευταία γραπτά μηνύματα ότι δήθεν κέρδισαν 1,5 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, στο μήνυμα που αποστέλλουν αναφέρεται ότι ο χρήστης του συγκεκριμένου κινητού τηλεφώνου έχει κερδίσει σε διαγωνισμό, 1,5 εκατ. ευρώ. Του ζητούν να τους αποστείλλει σε ηλεκτρονική διεύθυνση το όνομά του και το τηλέφωνό του.
Μόλις το θύμα απαντήσει, του ζητούν τα έξοδα για να εκταμιευτούν τα λεφτά. Μάλιστα, οργανώνουν ταξίδια ακόμη και στο εξωτερικό και δείχνουν τα χρήματα, ώστε να πείσουν τα θύματά τους.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που αποκαλύπτει ο επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος , Μανώλης Σφακιανάκης, για μια Ελληνίδα δικηγόρο που πίστεψε ότι έχει κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ και έχασε 400.000 ευρώ.

Θα "κτυπήσει" 40 αρι την Τρίτη ο υδράργυρος

«Κόκκινο» χτυπάει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ως τους 39 βαθμούς την ερχόμενη Τρίτη, προκαλώντας τον πρώτο μίνι καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.
 Οι παραλίες πάντως περίξ των μεγάλων πόλεων της χώρας, έχουν ήδη πλημμυρίσει από λουόμενους, που σπεύδουν για ανάσες δροσιάς.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα από τη Δευτέρα, οπότε θα φτάσει κυρίως στα δυτικά στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Τρίτη θα αγγίξει τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα αισθανθούν περισσότερο τις υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η Αττική, η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία και οι πόλεις, που δεν βρίσκονται κοντά στη θάλασσα.


 Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσουν λίγο, καθώς ήδη από την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει και πάλι να υποχωρεί.

Μεγάλες ζημιές από φωτιά στο σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου

Φωτιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη έως στιγμής αιτία, στο σαλέ όπου στεγάζεται η καφετέρια του χιονοδρομικού κέντρου Μαινάλου, στην Οστρακίνα.

Η φωτιά περιορίστηκε και κατασβέστηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία Τρίπολης και υδροφόρες του δήμου, αλλά στον χρόνο που χρειάστηκε για να γίνει αντιληπτό το συμβάν και να φτάσουν στο χιονοδρομικό κέντρο δυνάμεις κατάσβεσης, το σαλέ, ιδιοκτησίας του παραρτήματος Τρίπολης του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, υπέστη πολύ σοβαρές υλικές ζημιές.

Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Τρίπολης.

ΣΟΚΑΡΕΙ-Γεννήθηκε μωρό με δύο κεφάλια στην Ινδία

Ένα αγοράκι με δύο κεφάλια σε ένα σώμα γεννήθηκε στην Ινδία στην περιοχή Jaipur του Rajasthan.
Το μωρό διαθέτει ξεχωριστό νευρικό σύστημα και σπονδυλικές στήλες, ενώ οι δύο σκελετοί ενώνονται κάτω από τη λεκάνη, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CBS.
Οι γιατροί εκτιμούν ότι μπορούν να σώσουν τη ζωή του παιδιού, το οποίο ήρθε στον κόσμο την Τετάρτη.
Ο Dr. S.D. Sharma από το νοσοκομείο J.K. Lone Hospital δήλωσε ότι περιστατικά σαν και αυτό είναι πολύ σπάνια, ειδικά σε αγόρια, και στην ιατρική είναι γνωστά ως Dicephalic Parapagus.
Σύμφωνα με τον ίδιο είναι το πρώτο περιστατικό που σημειώνεται στην περιοχή του Rajasthan και το δεύτερο σε ολόκληρη την Ινδία.
Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, όταν συμβαίνουν τέτοιες γεννήσεις με παιδιά που πάσχουν από Dicephalic Parapagus, τα μωρά γεννιούνται νεκρά ενώ συνήθως είναι κορίτσια και όχι αγόρια.

Σεισμός 3,9 με επίκεντρο πάλι τη λίμνη Πολυφύτου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 07:38 στην περιοχή της Κοζάνης.
Σύμφωνα με το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 25χλμ. νοτιοανατολικά της Κοζάνης, στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης Πολυφύτου.
Το ίδιο σημείο ήταν το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν στις αρχές του μήνα με ισχυρότερο τον σεισμό των 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

ΑΧ ΕΛΛΑΔΑ! 8 οι μαθητές ...29 οι καθηγητές !!!



Μόνο ως τραγελαφικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν όσο συμβαίνουν στη χώρα μας με τους διορισμούς των καθηγητών, τις αποσπάσεις και τους κοπανατζήδες. 
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Αγίου Ευστράτιου όπου ενώ φοιτούν μόλις 8 μαθητές έχουν διοριστεί 29 καθηγητές (εκ των οποίων οι 17 φυσικής αγωγής). Από αυτούς οι 11 διδάσκουν και οι 18 έχουν αποσπαστεί.

Οπώς αναφέρει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σε ουκ ολίγα σχολεία απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με μικροκομματική στόχευση, δομήθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους πλεονάζοντες».

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, το ΥΠΠΑΙΔ είναι και αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη χρονιά θα έχουν δυο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του παγώματος των διορισμών μονίμων.
iefimerida.gr

ΣΟΚ-Αυτοκτόνησε 25χρονος και τον βρήκε η μάνα του

Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να δώσει ένας 25χρονος στην Κάρυστο βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του ενώ συγκλονίζουν τα όσα ακολούθησαν την πράξη του.

Ο 25χρονος αυτόχειρας έκοψε τις φλέβες του με ξυραφάκι και έγινε αντιληπτός από την ιδια του τη μητέρα, μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας ενεργεί η Αστυνομία.

Ο Γάμος της Χρονιάς στην Μεσσηνία !!!

Σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του newsmessinia  τέλος Αυγούστου η Μεσσηνία θα μονοπωλήσει για μία ακόμα φορά το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης από τον Γάμο κόρης μεγαλοεπιχειρηματία που θα τελεστεί στην περιοχή μας .
Θα επανέλθουμε με αναλυτικό ρεπορτάζ τις επόμενες ημέρες ….

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - Όλο και τσιμπάει ο υδράργυρος !

Δροσιά στις παραλίες θ' αναζητήσουν σήμερα οι Μεσσήνιοι και οι επισκέπτες μας .
Η χώρα θα μοιάζει με καμίνι που βράζει με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 39 βαθμούς Κελσίου. Την ίδια ώρα ισχυροί βοριάδες εντάσεως μέχρι και επτά μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο.

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για το Σάββατο:

• Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

• Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στο ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς κελσίου. στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

• Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

• Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς κελσίου. τοπικά στην Κρήτη έως 33 βαθμούς κελσίου.

• Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 και στα νησιά του ανατολικού αιγαίου έως 35 βαθμούς κελσίου.

• Αττική

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά την ημέρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς κελσίου. στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

• Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 ως 33 βαθμούς κελσίου.

Τι γράφουν σήμερα Σάββατο οι εφημερίδες

Τα πρωτοσέλιδα του Σαββατιάτικου Τύπου :

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΚΕΡΔΟΣ : "Η ένταξη της Probank στην ΕΤΕ κλείνει τις ανακεφαλαιοποιήσεις"

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : "Από Σεπτέμβριο κατάσχεση των καταθέσεων για οφειλές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ : "Αλλάξτε πορεία, πιάστε τη μεγάλη φοροδιαφυγή".

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : "Ο Βενιζέλος "καταβρόχθισε" (108Χ2) σχολεία".

ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ : "Όλη η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : " Τα τεκμήρια "φουσκώνουν" τα εκκαθαριστικά".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ :" Γερόντισσα:"Η Ελλάδα θα στραφεί στον Χριστό"".

ΕΣΤΙΑ : "Ζητούνται τα αυτονόητα".

Η ΑΥΓΗ :" Νέο μνημόνιο οδοστρωτήρας".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ : "Απολύσεις μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ : "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΟΙΞΗ κατά Μέρκελ θέλουν οι ΗΠΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : " Δωμάτιο πανικού το Μαξίμου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : "Κατάργηση θέσεων με Π.Δ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΣΑΒΒΑΤΙΑΤΙΚΗ : "Αυξάνεται το χαράτσι!"

Ο ΛΟΓΟΣ : "Εδώ μειώσαμε τις τιμές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : "Απολύουν από το δημόσιο τους χρονίως πάσχοντες"

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ : "4.000 "λεγεωνάριοι" κατά της φοροδιαφυγής".

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ : "Αρπαχτή 140 εκατ. στην υγεία!".

PRESS TIME : "Σκληρός εκβιασμός από τους δανειστές".

ΕΒΟΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ : "14.616 επιχειρήσεις "ξεσκονίζει" η εφορία".

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ : "Πλήρωνε μακακα".

Η ΑΞΙΑ : "6 δισ. για τη FINANSBANK".

14χρονη καταγγέλλει 33χρονο για βιασμό

Όπως κατήγγειλε η 14χρονη, όλα έγιναν στις 2:00΄ τα ξημερώματα χθες στη Χαλκίδα μετά από κοινή νυχτερινή τους έξοδο.
Χθες το απόγευμα η 14χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της, πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και κατήγγειλε ότι ο 33χρονος χθες περίπου στις 02:00΄τα ξημερώματα, μετά από κοινή νυχτερινή τους έξοδο, την οδήγησε σε χώρο ιδιοκτησίας του στη Χαλκίδα, όπου με την άσκηση σωματικής βίας, την εξανάγκασε σε εξώγαμη κατά φύση συνουσία.

Σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας συνέλαβαν τον 33χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για βιασμό.

Από τους αστυνομικούς παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση, τόσο της 14χρονης, όσο και του φερόμενου ως δράστη 33χρονου.

Στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας εξετάζονται τα στοιχεία της καταγγελίας και οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

.lamiareport.gr

Στην Ελλάδα ο Ιταλός πρωθυπουργός

Διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί την Κυριακή και τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Enrico Letta. 
Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο πρωθυπουργών και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στον Άγιο Ανδρέα το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με ταινίες μικρού μήκους .

Συνεχίζεται το φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας που διοργανώνουν οι μαθητές πληροφορικής του πολιτιστικού συλλόγου Αίπειας , στον Άγιο Άνδρέα τη Κυριακή 28 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. Θα προβληθούν ψηφιακές ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τη προβολή των ταινιών:
·         Α.ΤΑΣΣΟΣ
·         ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ Ο ΑΣΠΡΌΜΑΥΡΟΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
·         ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
·         Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ
·         ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΑΣ
·         ΑΝΟΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΙΠΕΙΑ
·         ΤΟ ΣΚΡΙΠ
·         ΜΙΧΑΗΛ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
·         ΣΠΟΤ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
·         ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΑΜΙΣΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΗΝΗ
Πληροφορίες για το φεστιβάλ έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  www.festivalpc.blogspot.gr/ . Χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων www.myviews.gr ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έχει ο καθηγητής πληροφορικής  του πολιτιστικού συλλόγου Γιάννης Λάσκαρης.

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ...ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ στο Βλαχόπουλο !!!


ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΥΡΗΣ (ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗΣ ) ΣΤΑΦΙΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ!

 ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤ΄ΕΞΟΧΗ "ΣΤΑΦΙΔΟΧΩΡΙ " ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ !

 Βλαχόπουλο  - Από τα ελάχιστα πλέον «Παραγωγικά » χωριά της Μεσσηνιακής υπαίθρου !! 
 

Την ώρα που τα χωριά μας ερημώνουν το Βλαχόπουλο αντιστέκεται με παραδοσιακές καλλιέργειες που τείνουν να εκλείψουν από την  Μεσσηνία .

Απέραντοι ελαιώνες ,καλλιέργειες Μαύρης σταφίδας - Αμπέλου και καταπράσινα περιβόλια με κηπευτικά συνθέτουν το τοπίο της περιοχής ,δημιουργώντας μία πραγματική « Όαση  » στην γύρω εγκαταλελειμμένη  περιοχή

Αξίζει με την παρουσία σας στην Γιορτή να τιμήσετε αυτούς που ακόμα …αντιστέκονται στον μαρασμό της Μεσσηνιακής υπαίθρου !

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ 

Σπάνια η ιστορία ενός τόπου έχει συνδεθεί τόσο στενά με ένα αγροτικό προϊόν όσο η περιοχή στο Βλαχόπουλο  με τη μαύρη σταφίδα.

 Η ελληνική μαύρη κορινθιακή σταφίδα για περισσότερο από 600 χρόνια κατέχει κυρίαρχη θέση στο παγκόσμιο εμπόριο.

*Να σημειώσουμε ότι το προϊόν έχει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα, αφού το 98% της παραγωγής οδηγείται στις αγορές της του εξωτερικού και κυρίως στην Αγγλία, ενώ μικρότερες ποσότητες διατίθενται στην Ολλανδία και άλλες χώρες.

Η μαύρη κορινθιακή σταφίδα είναι μια ποικιλία σταφίδας που σε παγκόσμιο επίπεδο ευδοκιμεί αποκλειστικά στη χώρα μας.

Η καλλιέργεια της στην Ελλάδα εντοπίζεται κυρίως στην Πελοπόννησο με μεγαλύτερα κέντρα παραγωγής τους νομούς Αχαΐας, Μεσσηνίας, Ηλείας και Κορινθίας, ενώ επίσης καλλιεργείται και στα Ιόνια νησιά.

Η αποξήρανση (λιάσιμο)αποτελεί μια πολύ σημαντική καλλιεργητική φροντίδα που ακολουθεί την συγκομιδή, αφού οι αγοραπωλησίες πραγματοποιούνται στο τελικό προϊόν, δηλαδή τη σταφίδα.

Η πιο συνηθισμένη τακτική αποξήρανσης είναι σε ακάλυπτα χωμάτινα ξηραντήρια (κοινώς Αλώνια).

Διαβάστε το Σάββατο στην ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 27-7-2013

26.7.13

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ «αγκαλιάζει» τον Τσίπρα, επικρίνει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ !!!
Υπέρ ενός εθνικού σχεδίου τάσσεται ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και δηλώνει ότι δεν φοβάται την Αριστερά. Δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της κυβέρνησης και ασκεί κριτική στα δύο κόμματα που κυβερνούν από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, σε συνέντευξή του στον Επενδυτή που δημοσιεύεται αύριο.

Το i-efimerida δημοσιεύει αποσπάσματα από τη συνέντευξη στον «Επενδυτή» την οποία ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΣΕΒ παραχωρεί στην Βασιλική Σιούτη:

«Τα κόμματα εξουσίας της μεταπολίτευσης κλήθηκαν να κόψουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονταν και να αποδομήσουν το πελατειακό και αδηφάγο κράτος που είχαν εκθρέψει...».

«...Δεν αποτελεί πραγματική μεταρρύθμιση το βεβιασμένο σφράγισμα της ΕΡΤ ή η επιλεκτική κατάργηση δημόσιων λειτουργιών...».

«...Το κεφάλαιο που εκπροσωπεί ο ΣΕΒ υπήρξε η πρώτη αντιμνημονιακή φωνή. Από τον Ιούνιο του 2010, επισημάναμε τα προβλήματα της συνταγής της εσωτερικής υποτίμησης... Επισημαίναμε ότι η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή θα δημιουργούσε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα και θα υπονόμευε κάθε προοπτική ανάπτυξης...»...

... «Η κρατικοδίαιτη οικονομία δημιούργησε ένα κρατικοδίαιτο και νεοπλουτικό επιχειρηματικό κατεστημένο, που έμαθε να κάνει τις δουλειές του διαπλεκόμενο με την πολιτική εξουσία...»

«...Το κομματοκρατούμενο κράτος ασέλγησε και χρεοκόπησε, και ότι απ΄ εδώ κι εμπρός η ανασυγκρότηση, η ανάπτυξη κι ο εκσυγχρονισμός του τόπου απαιτούν μια ιθύνουσα επιχειρηματική δομή άλλων προδιαγραφών...»

«...Οι μεταπράτες του παλιού παραμένουν ισχυροί, και καλύτερα οργανωμένοι, με ισχυρή μιντιακή στήριξη. Οι μάχες οπισθοφυλακής είναι καταδικασμένες. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα εμπροσθοφυλακή για να ξανασταθεί στα πόδια του. Είναι θέμα χρόνου να υπάρξουν δημιουργικές εξελίξεις...»

Για την επιστολή στον Τσίπρα:

«...Νομίζω ότι ξαφνιάσαμε μόνο εκείνους που βλέπουν μέσα από στερεότυπα και κλισέ».
capital.gr

Ειδικό σήμα για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους της αγοράς, ενώ συμφωνήθηκε και η απονομή ειδικού σήματος στις επιχειρήσεις εστίασης που θα μετακυλήσουν στις τιμές τη μείωσή του. 
Η συμφωνία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, τίθεται σε ισχύ από την 1η Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την υπογραφή της συμφωνίας για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, οι εμπλεκόμενοι υπουργοί με τους εκπροσώπους των συναρμόδιων φορέων, συμφώνησαν τα εξής: οι φορείς να αναλάβουν την υποχρέωση να προωθήσουν στις επιχειρήσεις εστίασης – μέλη τους τη μεταφορά της μείωσης του ΦΠΑ στις τελικές τιμές των ειδών εστίασης και τα οφέλη που συνοδεύουν τη συμμετοχή τους στη Συμφωνία Μείωσης των Τιμών.

Οι επαγγελματίες που θα μετάσχουν στη Συμφωνία Μείωσης των Τιμών, θα είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν στο φορέα που είναι εγγεγραμμένοι, τόσο τον παλιό όσο και το νέο τιμοκατάλογο, από τη σύγκριση των οποίων θα προκύπτει η ελάχιστη μείωση κατά 5% στα 3/4 του νέου τιμοκαταλόγου.

Επίσης, θα λαμβάνουν από το φορέα το νέο σήμα για τη μείωση των τιμών, το οποίο θα τοποθετείται σε εμφανές σημείο.

263 θέσεις για το Δήμο Καλαμάτας-Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας


Ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, το οποίο θα έχει πεντάμηνη διάρκεια. Για το λόγο αυτό, οι Δήμοι καλούνται να δηλώσουν μέχρι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό, προσδιορίζοντας τις ανάγκες τους.
 
Ο συνολικός αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων απασχόλησης ανέρχεται σε 40.000 και για την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε 2.236. 
Η κατανομή θέσεων κοινωφελούς εργασίας ανά Δήμο, βάσει του πραγματικού πληθυσμού 2011 και κριτηρίων ανεργίας, προβλέπει 263 θέσεις για το Δήμο Καλαμάτας (πραγματικός πληθυσμός 69.090).
 

Το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που χρηματοδοτείται από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ, έχει ως τελικούς δικαιούχους το σύνολο των Δήμων και των Νομικών τους Προσώπων (Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, Σύνδεσμοι και Δ.Ε.Υ.Α.). Σημειώνεται ότι η κατανομή στα Νομικά Πρόσωπα θα γίνει από τον ίδιο το Δήμο, η δε κατανομή στους Συνδέσμους θα γίνει αναλογικά από τους συμμετέχοντες σε αυτούς Δήμους.
Στόχοι του προγράμματος είναι η βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους πολίτες με ενίσχυση των κοινωνικών δομών σε ανθρώπινο δυναμικό και η αναβάθμιση των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των ΟΤΑ, καθώς και των πληροφοριακών συστημάτων και του προγραμματισμού.
Οι προβλεπόμενες ειδικότητες του προγράμματος είναι οι εξής:
• Π.Ε., Τ.Ε., Δ.Ε. και ΙΕΚ κατεύθυνσης πληροφορικής,
• ΠΕ, ΤΕ διοικητικοί, οικονομολόγοι, λογιστές, διοίκησης επιχειρήσεων, ΔΕ διοικητικοί καθώς και Υ.Ε. γενικών καθηκόντων.
• Π.Ε., Τ.Ε., κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι, βρεφοκόμοι ειδικής αγωγής, ψυχολόγοι, φυσιοθεραπευτές, ΔΕ βοηθοί βρεφοκόμοι, νοσηλευτές, καθώς και ΥΕ γενικών καθηκόντων.
 
Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Καλαμάτας συναντήθηκε σήμερα με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Δήμου, ώστε να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση εντός της προθεσμίας. Επισημαίνεται ότι η διαχείριση του προγράμματος θα γίνει από το Δήμο Καλαμάτας (για το σύνολο των δομών του) και όχι από ΜΚΟ, όπως στο παρελθόν, κάτι που τόσα προβλήματα δημιούργησε.
 
 


 


 


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου