3.8.13

Το Βίντεο που σαρώνει στο Ιντέρνετ -Έχει προβληθεί 43.112.250 φορές !

Μια κυρία στέκεται στην άκρη προβλήτας με το σκυλάκι της κι αμέριμνη ποζάρει στο φακό βιντεοκάμερας που πιθανόν κρατάει κάποιος δικό της.
Ξαφνικά πετάγεται μέσα από τη θάλασσα ένα "ψάρι τέρας" και καταβροχθίζει το σκυλάκι προκαλώντας απίστευτο πανικό.
Δείτε το βίντεο...

Νέα απεργία στον ΣΚΑΙ

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε νέα 48ωρη απεργία στον ΣΚΑΙ από σήμερα έως την Δευτέρα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ κηρύσσουν νέα 48ωρη απεργία, από τις 13.00 σήμερα Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013 έως τις 13.00 της Δευτέρας, 5 Αυγούστου 2013 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων, που εργάζονται στον Τ/Σ «ΣΚΑΙ», στον Ρ/Σ «ΣΚΑΙ 100,3» και στην ιστοσελίδα « skai . gr », λόγω του κλίματος τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει η εργοδοσία στους συναδέλφους, καθώς προέβη σε 15 παράνομες, αντεργατικές και καταχρηστικές απολύσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των δημοσιογράφων Λεωνίδας Σακλαμπάνης, μετά δε και την άρνηση της εργοδοσίας του ΣΚΑΙ να προσέλθει σε διάλογο με τα σωματεία.

Οι Ενώσεις ζητούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυθέντων συναδέλφων, την επαναφορά της εργασιακής ειρήνης και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και της επαγγελματικής υπόστασης των συναδέλφων.

Για τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013, στις 10 π.μ., έχει προγραμματισθεί νέα συνέλευση των εργαζομένων δημοσιογράφων των σταθμών «ΣΚΑΙ 100,3» και «ΣΚΑΙ TV », στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3 ος όροφος).

Αστυνομικός τραυματίας μετά απο διασκέδαση στην Σαντορίνη

Αιματηρή κατάληξη είχε στις 5.30 τα ξημερώματα, στα Φηρά της Σαντορίνης, συμπλοκή μεταξύ δύο αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, με δύο ιδιώτες, ο ένας εκ των οποίων, ηλικίας 40 ετών, ειναι απο γνωστή οικογένεια, μέλη της οποίας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για διαφορα αδικήματα. 
Το επεισόδιο, σύμφωνα με την αστυνομία, σημειώθηκε όταν οι δύο αστυνομικοί, 25 και 29 ετών, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί, απο την Θεσσαλονίκη, στην Σαντορίνη για την τουριστική περίοδο και επέστρεφαν πεζή απο νυχτερινή διασκέδαση, με πολιτική περιβολή σε κεντρικό δρόμο των Φηρών, προκλήθηκαν από τους δύο ιδιώτες, 40 και 39 ετών και αρχικά διαπληκτίστηκαν με αυτούς λεκτικά. 
Οι αστυνομικοί δεν δήλωσαν την ιδιότητα τους, ακόμα και όταν κλιμακώθηκε το επεισόδιο, αφού ο ένας από τους δράστες χτύπησε με τα χέρια τον έναν αστυφύλακα, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή.
 Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 39χρονος δράστης απείλησε τους αστυνομικούς με πτυσσόμενο κλομπ και μόνο τότε αυτοί δήλωσαν την ιδιότητά τους.Όταν όμως ο 40χρονος άκουσε οτι είναι αστυνομικοί, «τράβηξε» πιστόλι και απείλησε ότι θα τους σκότωνε.
Στη συνέχεια πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 29χρονος αστυφύλακας, με διαμπερές τραύμα στο δεξί μηρό και να διακομιστεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Σαντορίνης και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Στο χώρο του επεισοδίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις κάλυκες.Λίγο μετά το επεισόδιο συνελήφθη ο 39χρονος, ενώ ο 40χρονος αναζητείται. 
Και οι δύο οι οποίοι κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, από κοινού και από πρόθεση, καθώς και επικίνδυνες σωματικές βλάβες από κοινού.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δύο αστυνομικοί, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Έγκλημα στο Στρέφι: Σοκάρει η ομολογία του 13χρονου δράστη !!!

Τα παιδιά αγκάλιασαν το θείο τους κι εκείνος τα πέταξε στο κανάλι

Το απίστευτο έγκλημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και στη Βουλγαρία

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του εγκλήματος με θύμα τα δύο ανήλικα αδέρφια από τη Βουλγαρία και δράστη τον 13χρονο θείο τους, που συγκλονίζει το πανελλήνιο. Το απίστευτο αυτό έγκλημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και στη Βουλγαρία και των ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, που αναμεταδίδουν τα στοιχεία που υπάρχουν.

Ακόμα και η αγάπη που έδειξαν λίγα λεπτά πριν το τραγικό τέλος τους, τα δύο αδέρφια, προς τον θείο και δολοφόνο τους, δεν στάθηκε ικανή για να αποτρέψουν την πράξη του. Οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε και η στάση του πατέρα του, μαζί με το πουκάμισο, οδήγησαν τις Αρχές στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Τον έστειλαν να ψάξει τα παιδιά και τα έπνιξε

Οι γονείς των δύο παιδιών το τελευταίο χρονικό διάστημα μένουν μόνιμα στο Στρέφι σε ένα παράπηγμα, έχοντας έρθει από τη Ζάκυνθο, όπου γεννήθηκε και ο μικρότερος γιος τους που χάθηκε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης έστειλαν τα δύο αδέρφια στο σπίτι που μένει επί της ουσίας ο παππούς της μητέρας και η σύντροφός του, ένα παράπηγμα δίπλα σε στάβλο. Εκεί υπήρχε ηλεκτρικό ρεύμα και ψυγείο, όπου είχαν αφήσει κρέας για φύλαξη, αλλά και τα κινητά τους τηλέφωνα να φορτίζουν.

Η ώρα περνούσε και τα παιδιά καθυστερούσαν να επιστρέψουν στο χώρο του παλιού κηροπλαστείου της περιοχή όπου έχει κατάλυμα η οικογένεια.

Τότε οι γονείς των δύο ανήλικων έστειλαν τον 13χρονο θείο των παιδιών να τα αναζητήσει. Αυτός έφτασε έως το σπίτι του παππού του και επέστρεψε στην αδερφή του για να της πει πως δεν βρήκε τα δύο παιδιά πουθενά, παρά μόνο μια σακούλα με κρέας δίπλα στο κανάλι.

Τότε φοβήθηκαν πως τα παιδιά ίσως να είχαν πέσει μέσα στο αρδευτικό κανάλι. Η συνέχεια λίγο – πολύ γνωστή με τις έρευνες των Αρχών και τον τελικό εντοπισμό των παιδιών νεκρών μέσα στο κανάλι, και δίπλα τους το στοιχείο που άνοιξε το δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης, το μαύρο πουκάμισο.

Η αγκαλιά, το φιλί και ο θάνατος…

Τι είχε συμβεί όμως στο χρόνο που μεσολάβησε από την ώρα που έφυγε ο 13χρονος από το σπίτι έως ότου γύρισε; Ο νεαρός θείος πήγε να ψάξει τα παιδιά μετά από την παράκληση της αδερφής του και αυτός τα οδήγησε στο θάνατο. Εκείνος τα ζήλευε… εκείνα τον αγαπούσαν.

Είναι ενδεικτική η μαρτυρία του, κατά την ομολογία του εγκλήματος, πως τα δύο ανίψια του, όταν τα συνάντησε στο δρόμο, αυτά τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν. Ήταν τη στιγμή που αυτά επέστρεφαν στο σπίτι. Εκείνος αυτή την αγάπη την πρόδωσε… Δεν λύγισε και με μια κίνηση – την ώρα που βρίσκονταν δίπλα στο κανάλι – τα έσπρωξε στο θάνατο… Πρώτα τον 7χρονο Ιβάν και αμέσως μετά τον 4χρονο Κόστα (Ντίνκο).

Ο μικρότερος ανιψιός του προσπάθησε να κρατηθεί από το πουκάμισο που ο 13χρονος είχε στη μέση του, όμως δεν τα κατάφερε. Τα δύο παιδιά ακόμα και τη στιγμή που έπεφταν στο νερό δεν πίστευαν πως ο θειος τους, ήθελε να τα σκοτώσει, νόμιζαν πως ήταν παιχνίδι. Το αντιλήφθηκαν όμως την ώρα που το νερό τα παρέσυρε και εκείνος δεν αντιδρούσε, δεν προσπάθησε να τα σώσει έστω και εκείνη την ώρα.

Η εγκατάλειψη και η ζήλεια
Ο 13χρονος μιλώντας στους αστυνομικούς για τα κίνητρά του, φανέρωσε το πρόβλημα που υπήρχε μέσα στην οικογένεια. Παιδί χωρισμένων γονιών και ουσιαστικά εγκαταλελειμμένο, ο 13χρονος ζούσε τα τελευταία χρόνια με τις αδερφές του. Πρώτα στη Ζάκυνθο και ύστερα στο Στρέφι Ηλείας.

Οι γονείς του βρίσκονται στην Κω και συμπτωματικά ο πατέρας του είχε έρθει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, να δει την κόρη του και αδερφή του δράστη. Ο πατέρας του ήταν που αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πάει καλά και άρχισε να ρωτά το γιο του, για να του εκμυστηρευτεί το έγκλημα το ίδιο βράδυ.

Όμως αργότερα στις Αρχές δεν είπε τίποτα, θέλοντας να προστατέψει το γιο του, αλλά και να μην προκαλέσει μεγαλύτερο κακό μέσα στην οικογένεια.

Αστυνομικές πηγές λένε πως το έγκλημα το είχε σχεδιάσει ο ανήλικος θείος των παιδιών και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για να κάνει πράξη αυτό που είχε στο μυαλό του. Η ζήλεια από τη μια και η έλλειψη αγάπης από την άλλη θόλωσαν το μυαλό του 13χρονου που έφτασε σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως η εμπλοκή της συντρόφου του παππού του 13χρονου και της μάνας των δύο παιδιών, ήρθε από τον ίδιο και τον πατέρα του όταν εξετάστηκαν από τους αστυνομικούς.

Αυτό το είχαν αναφέρει, στοχοποιώντας τη συγκεκριμένη γυναίκα ως την τελευταία που ήρθε σε επαφή με τα δύο παιδιά. Αυτή την άποψη πέρασαν γρήγορα και στους γονείς που αρκετές φορές το υποστήριξαν και δημόσια. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν και το ενδεχόμενο αυτό, όμως τίποτα δεν έβγαινε θετικό σε αυτή την κατεύθυνση.

.thebest.gr

Αποτελέσματα εκλογών της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε το 10ο Τακτικό Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στο COSTA NAVARINO
Στο συνέδριο  προσήλθαν και ψήφησαν 107 εκλέκτορες  από 36 συλλόγους.
 Παρέστησαν ακόμα περί τους 100 προσκεκλημένοι.
Τα αποτελέσματα για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες έχουν ως εξής. Για τις ΗΠΑ-Καναδά έλαβαν τους αντίστοιχους ψήφους και εκλέχτηκαν οι εξής: Γιαννόπουλος Σταύρος (43), 
Δημόπουλος Γεώργιος (40) 
και Σπυρόπουλος Ευάγγελος (12). 
Για την Αυστραλία εκλέχτηκε ο Κυριάκος Παπαδημητρόπουλος (69). 
Για την Ευρώπη ο Ψαρούλης Αθανάσιος (81). 
Για την Ελλάδα οι: 
Παναγιώτης Μπαζίγος (55), 
Ιωάννης Πράνταλος (50), 
Λιακάκη Μαρία (48), 
Λούτος Παναγιώτης (34) 
και Παπακωνσταντόπουλος Δημήτριος (10) και εκλέγονται οι τρεις πρώτοι. 
Ο κ. Λούτος Παναγιώτης καταλαμβάνει την κενή θέση της Αυστραλίας (προβλέπονται δύο θέσεις).
Για το Εποπτικό Συμβούλιο εκλέχτηκαν οι Κρόμπας Γεώργιος (36), Μητρόπουλος Ευστάθιος (36) και Πολίτης Γεώργιος (24).

Βιντεοκλίπ ή ...τσόντα γύρισε ο τύπος !!! ΒΙΝΤΕΟ

Ο τύπος έβαλε σχεδόν όλα τα σεξουαλικά υπονοούμενα μέσα στο βιντεοκλίπ του. 
Ο... καλλιτέχνης λέγεται Lil Dicky και στο βίντεο που έφτιαξε για το τραγούδι Flames έχωσε μέσα διάφορα «φαλλικά υποκατάστατα»: λουκάνικο, παγωτό γρανίτα, μάνικα, αντηλιακό (!)... 
Τα μόνα που δεν έβαλε ήταν  μπανάνες και αγγούρια.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ !!!
69magazine.gr

Σε μια εβδομάδα 415 συλλήψεις στην Πελοπόννησο

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα συνελήφθησαν συνολικά 415 άτομα, κατά τις εκτεταμένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε η Αστυνομία, κυρίως σε καταυλισμούς Ρομά, στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των παραβατικών συμπεριφορών.

Ειδικότερα, στις επιχειρήσεις αυτές συνολικά ελέχθησαν 4.133 άτομα, 2.246 αυτοκίνητα και 99 καταστήματα, προσήχθησαν 1.367 άτομα και συνελήφθησαν 415 άτομα για διάφορα αδικήματα, τα περισσότερα των οποίων αφορούν κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και υγειονομικές παραβάσεις, ενώ 109 αλλοδαποί συνελήφθησαν για παράνομη διαμονή στη χώρα.Επίσης, βεβαιώθηκαν 1.043 παραβάσεις, εκ των οποίων οι 800 αφορούν παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. και 104 υγειονομικών διατάξεων, ενώ παράλληλα κατασχέθηκαν 7 κιλά και 78,51 γραμμάρια χασίς, 60,6 γραμμάρια ηρωίνης, 2 πιστόλια replica, 11 κυνηγετικά όπλα, 1 αεροβόλο όπλο, 1 βαλλίστρα, 2 ξίφη, 7 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, 7 δίκυκλα, είδη παραεμπορίου και πλήθος χρυσαφικών, ηλεκτρικών συσκευών, γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και διάφορα αντικείμενα και εργαλεία, η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.Τέλος από την Αστυνομία επισημαίνεται ότι παρόμοιες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Συνελήφθη τυχαία και αποδείχθηκε βιαστής ανήλικης κατα συρροή !

Μια κοινή σύλληψη για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών οδήγησε στην αποκάλυψη μιας υπόθεσης που εκκρεμούσε από το 2012 και αφορά στην αναζήτηση ενός 24χρονου Αλβανού ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανήλικης.

Πιο συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου συνελήφθη στην Αταλάντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 24χρονος Αλβανός, προσωρινά κάτοικος Αταλάντης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.`

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και ενώ κρατούνταν προκειμένου να εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απομάκρυνσής του από την χώρα μας, προέκυψε ότι ο άνδρας ταυτίζεται δακτυλοσκοπικά με Αλβανό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε από τις 15 Φεβρουαρίου 2012 ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Χανίων.

Σύμφωνα με το ένταλμα, διατάσσεται η σύλληψή του για βιασμό και αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ανήλικης, που διέπραξε τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2010 σε περιοχή της Κρήτης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και διατάχθηκε η μεταγωγή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων.


Έπιασαν ζευγάρι κρατουμένων σε ...καυτές στιγμές !!!

Αναυδοι έμειναν οι δεσμοφύλακες στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, όταν έπιασαν στα πράσα δύο κρατούμενους σε...καυτές στιγμές.
Σύμφωνα με αχαϊκές ιστοσελίδες, πολύ γνωστός κρατούμενος των φυλακών φέρεται να διατηρεί φλογερό δεσμό με συγκρατούμενό του. 
Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν στα πηγαδάκια στις φυλακές, ενώ το θέμα έχει γίνει talk of the town και στην Πάτρα.



Νεκρός 24χρονος μοτοσικλετιστής ύστερα από σύγκρουση με φορτηγό!

Μοιραία στάθηκε για έναν 24χρονο μοτοσικλετιστή η πλαγιομετωπική σύγκρουση με φορτηγό στην οδό Ναυπλίου στην Τρίπολη το μεσημέρι του Σαββάτου.
Ο 24χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα.
 arcadiaportal.gr

Νέο Λύκειο: Διαδοχικές πανελλαδικές εξετάσεις για τρία χρόνια

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται και οι προβλεπόμενες εξετάσεις

Τέσσερις πανελλαδικές εξετάσεις σε τρία χρόνια θα καλούνται να δώσουν οι μαθητές του Λυκείου προ να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με το σχέδιο που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή το Σάββατο, οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα για την προαγωγή τους κάθε χρόνο, καθώς και για την απόλυσή τους από το Λύκειο.

Αφού πάρουν το απολυτήριο Λυκείου θα δίνουν νέες πανελλαδικές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα για να εισαχθούν σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Για τον υπολογισμό των μορίων εισαγωγής κάθε υποψηφίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα μετρά και ο βαθμός και των τριών τάξεων.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα των εξετάσεων θα οργανωθεί Τράπεζα Θεμάτων, ενώ προβλέπεται να ιδρυθεί Οργανισμός Εθνικών Εξετάσεων, που θα προσδιορίζει την εξεταστέα ύλη και θα επιλέγει βαθμολογητές.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στόχος του υπουργείου είναι το νέο σύστημα να εφαρμοστεί από τους μαθητές της προσεχούς Α' Λυκείου, δηλαδή από το Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά το νέο Λύκειο προβλέπεται:

Στην Α' Λυκείου, θα διδάσκονται τα μαθήματα: Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία (9 ώρες), Μαθηματικά (5 ώρες), Φυσικές Επιστήμες (6 ώρες), Πολιτική Παιδεία (3 ώρες) και (από 2 ώρες) Θρησκευτικά, Ιστορία, Ξένη Γλώσσα, Φυσική Αγωγή και Ερευνητική Εργασία.

Οι μαθητές επίσης θα έχουν ένα δίωρο μάθημα επιλογής, μεταξύ των Εφαρμογών στην πληροφορική, Διαχείρισης φυσικών πόρων και του μαθήματος Εκφραση-Πολιτισμός/ Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.

Στη Β' Λυκείου, 30 ώρες θα δίνονται στο κοινό πρόγραμμα μαθημάτων για όλους τους μαθητές. Οι υπόλοιπες 5 θα δίνονται στα μαθήματα προσανατολισμού: Αρχαία και Λατινικά για τις ανθρωπιστικές σπουδές, Μαθηματικά και Φυσική για τις θετικές επιστήμες.

Στη Γ' Λυκείου από τις συνολικά 35 ώρες, 12 θα δίνονται στο κοινό πρόγραμμα μαθημάτων. Οι υπόλοιπες θα μοιράζονται ανάλογα τον προσανατολισμό κάθε μαθητή, καθώς θα υπάρχουν τρεις θεματικοί κύκλοι: ανθρωπιστικών σπουδών (με Αρχαία, Ιστορία, Λατινικά), θετικών σπουδών (με Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) και οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών σπουδών (με Μαθηματικά, Οικονομία, Ιστορία και ένα εκ των Αρχών Φυσικών Επιστημών και Οργάνωσης και Λειτουργίας της Πολιτείας).

Αλλαγές προβλέπονται και στο Τεχνικό Λύκειο. Οι βασικότερες σε σχέση με το ισχύον σύστημα είναι οι εξής:

Στην Β' και την Γ' τάξη 22 ώρες θα δίνονται σε μαθήματα ειδικότητας. Εξ αυτών οι μισές ώρες θα γίνονται στο σχολείο για τη θεωρητική κατάρτιση και οι υπόλοιπες σε παραγωγικές μονάδες.

Επίσης, καθιερώνεται 4ο προαιρετικό έτος ως μεταδευτεροβάθμιος κύκλος σπουδών, ο οποίος θα οδηγεί -κατόπιν εξετάσεων πιστοποίησης- σε πτυχίο επιπέδου 4Α. Ο τρόπος εισαγωγής σε ΑΕΙ/ΤΕΙ δεν αλλάζει (εξετάσεις σε 4 μαθήματα).

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟ - ΓΙΟΡΤΗ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΛΑΓΓΙΔΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ  ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΛΑΓΓΙΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ .

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΥΤΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΛΑΛΑΓΓΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΟΡΕΨΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΡΧΗΣΤΡΑ ΜΑΣ. 

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΙ  ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ.

Γαμπρός «τυφλώθηκε» από το ρύζι που του πέταγαν!

Επέστρεψε μαζί με τη νύφη στο γλέντι… αλλά με επίδεσμο στο μάτι !
Ακόμη και ένα έθιμο που μοιάζει «ακίνδυνο» μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να καταστεί άκρως επικίνδυνο. 
Απεδείχθη στην πράξη, στην Πάτρα το περασμένο Σάββατο! Ποιος θα το πίστευε πως ο γαμπρός θα κατέληγε στο Νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο μάτι του από την σφοδρότητα με την οποία οι προσκεκλημένοι στο μυστήριο έριχναν το ρύζι!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί του πρώην 409 Νοσοκομείου βλέποντας το βράδυ του Σαββάτου να καταφθάνει στον περίβολο του νοσηλευτικού ιδρύματος νυφικό στολισμένο πολυτελές όχημα το οποίο μετέφερε τον γαμπρό και τη νύφη συνοδεία κάποιων φίλων του ζευγαριού.
Ο γαμπρός πονούσε αφόρητα αφού κόκκοι ρυζιού είχαν βρει στόχο… το ένα του μάτι με αποτέλεσμα να του προκληθεί βλάβη στον αμφιβληστροειδή! 
Ευτυχώς η βλάβη δεν ήταν τόσο σοβαρή. 
Οι γιατροί περιποιήθηκαν τον οφθαλμό του άτυχου γαμπρού, η νύφη περίμενε υπομονετικά αλλά με την αγωνία καταγεγραμμένη στο πρόσωπό της, στον διάδρομο και τελικά μετά από κάποια λεπτά ο γαμπρός πήρε εξιτήριο αλλά… με επίδεσμο στο μάτι!
Το ζευγάρι αποφάσισε να επιστρέψει στο τραπέζι προκειμένου να μην χαλάσει το πάρτι που είχαν ετοιμάσει. 
Μόνο που ο γαμπρός θα έβγαζε τις υπόλοιπες φωτογραφίες του… μονόφθαλμος, αφού θα έπρεπε να διατηρήσει τον επίδεσμό του για αρκετές ημέρες. 
dete.gr 

ΣΟΚ: Βίαζαν αλλοδαπή και την υποχρέωναν να επαιτεί!

Απίστευτα βασανιστήρια έζησε επί οκτώ ημέρες στη Μύκονο αλλά και την Τήνο μια 42χρονη Πολωνέζα, στα χέρια ενός Τούρκου και μιας Μαροκινής που την κρατούσαν φυλακισμένη και την εξανάγκαζαν να ζητιανεύει με ξύλο και απειλές, ενώ ο άνδρας τη βίαζε καθημερινά!

Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς ο 30χρονος Τούρκος και η 50χρονη συνεργός του της τα είχαν πάρει και την κρατούσαν κλειδωμένη στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμεναν.

Από τις 25 ως τις 31 Ιουλίου βρίσκονταν στη Μύκονο, όπου την υποχρέωναν να ζητιανεύει υπό το άγρυπνο βλέμμα τους και της άρπαζαν όσα χρήματα συγκέντρωνε. Το ίδιο έκαναν και στην Τήνο, όπου ταξίδεψαν αμέσως μετά…

Όσο η 42χρονη δεν επαιτούσε, ο 30χρονος την υποχρέωνε σε σεξουαλική επαφή χωρίς τη θέλησή της, με την βοήθεια της Μαροκινής συνεργού του που την κρατούσε ακίνητη!

Τα μαρτύρια που βίωνε η 42χρονη Πολωνέζα πήραν τέλος όταν κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρησή τους και κατέφυγε σε αστυνομικούς του τμήματος Τήνου στους οποίους διηγήθηκε όσα της έκαναν.

Οι δυο αλλοδαποί που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων, παράνομη κατακράτηση και βιασμό σε βαθμό κακουργήματος με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου

protothema.gr

Άγρια όργια gay Πακιστανών σε αποθήκη !

Πήγε να βάλει τη ρεμούλκα του τρακτέρ, που τη φύλαγε σε αχούρι, σε απομακρυσμένο χωράφι, ο αγρότης από το Λάλουκα  Άργους και βρήκε επάνω της και στο πάτωμα μεταχειρισμένα προφυλακτικά και ένα ταλαιπωρημένο περιοδικό με γυμνές φωτογραφίες!

Προβληματισμένος το συζήτησε με ξάδερφό του και αποφάσισαν να φυλάξουν… καρτέρι τις ώρες που σκοτείνιαζε. 

Μετά από δυο άκαρπες παρακολουθήσεις, στο τρίτο καρτέρι είδαν τρεις σκουρόχρωμους αλλοδαπούς, που ήσαν ντυμένοι ο ένας με κελεμπία και οι άλλοι δυο με παλιά ευρωπαϊκά ρούχα να πλησιάζουν με προφυλάξεις και να μπαίνουν στο αχούρι.

Μετά από λίγο ακούστηκαν από μέσα… μουγκρητά. Τότε, τα ξαδέρφια αποφάσισαν να δώσουν ριζική λύση στο μυστήριο της συνεύρεσης του τρίο και άρχισαν να φωνάζουν άγρια: «Αστυνομία, βγείτε έξω αμέσως!»

Σε δευτερόλεπτα η πόρτα του αχουριού άνοιξε με πάταγο και οι δυο αλλοδαποί με τα παντελόνια άρχισαν να τρέχουν, προσπαθώντας να κουμπωθούν και από πίσω τους έτρεχε γυμνός και με την κελεμπία στο χέρι ο τρίτος 

Όπως έμαθαν στη συνέχεια, οι δυο αλλοδαποί, Πακιστανικής καταγωγής, διαμένουν μαζί με άλλους στην Πυργέλλα αλλά υπάρχει ανταγωνισμός με κάποιους από το συνάφι τους για το ποιος θα έχει προτεραιότητα στον… τρίτον, ο οποίος εκτελεί χρέη… γυναικός(!) και γι’ αυτό κατέφευγαν σε απομακρυσμένα σημεία, όπως το αχούρι του Λαλουκιώτη!

Από εκείνη τη μέρα μπήκε βαρύ λουκέτο στην πόρτα του αχουριού. Καλού, κακού…

ρεπορτάζ: Γ.Ν.Μ.
paratiritis-news.com

Λουκέτο από το ΣΔΟΕ σε νυχτερινό κέντρο της Χαλκιδικής



ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ!
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε Θεσσαλονίκης (Ε.Δ.Ε.Υ.Θ) στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, σε έλεγχο που πραγματοποίησε τις πρωινές ώρες της 03/08/2013 στην περιοχή Καλλιθέα Χαλκιδικής σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο οποίο εμφανιζόταν γνωστός τραγουδιστής, διαπίστωσε ότι είχε υποπέσει σε πλήθος παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών.
Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Υπηρεσία να προβεί άμεσα στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για τις επόμενες 48 ώρες σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 2523/97.

Σύλληψη γιατρού για φακελάκι

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, ιατρός - ορθοπεδικός χειρουργός σε Δημόσιο Νοσοκομείο της Αττικής για παθητική δωροδοκία. 
Ο γιατρός απαίτησε και έλαβε παράνομα από ιδιώτη ασθενή το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ για χειρουργική επέμβαση, ενώ η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου ιατρού - χειρουργού Προκαταρκτική Εξέταση για παρόμοια υπόθεση.
Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, προηγήθηκε καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία, ο χειρουργός, αφού διέγνωσε πάθηση σε ιδιώτη κατά τη διάρκεια προχθεσινής (01-08-2013) ιατρικής εξέτασης, κανόνισε την πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης την επόμενη (02-08-2013), απαιτώντας παράνομα το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, παρά το γεγονός ότι τα έξοδα καλύπτονταν από τον ασφαλιστικό Φορέα του ασθενή.
Χθες το μεσημέρι, μετά την πραγματοποίηση της επέμβασης, αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιατρό εντός του Δημόσιου Νοσοκομείου, καθώς στη κατοχή του βρέθηκε το συμφωνηθέν προσημειωμένο χρηματικό ποσό, που του είχε παραδώσει προηγουμένως ο ασθενής.
Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενεργούσε σε βάρος του συγκεκριμένου χειρουργού Προδικαστική Έρευνα (Προκαταρκτική Εξέταση), σε εκτέλεση παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, για παρόμοια υπόθεση.
Πιο αναλυτικά η έρευνα αφορούσε καταγγελία ιδιώτιδος, σύμφωνα με την οποία, τον Ιανουάριο του 2013 για χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, ο ιατρός απαιτούσε παράνομα, αρχικά το χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ, το οποίο, μετά από διαπραγμάτευση, διαμορφώθηκε σε 800 και τελικά σε 600 ευρώ.
Ο συλληφθείς ιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για την εντός των πλαισίων του αυτοφώρου υπόθεση και την συσχετισθείσα με αυτή Προκαταρκτική Εξέταση, οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών,
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Θες να κάνουμε sex; ....BINTEO

Είσαστε άντρας και προχωράτε αμέριμνος στο δρόμο. 
Ξαφνικά μία ευπαρουσίαστη κοπέλα διακόπτει την πορεία σας και σας ρωτάει: 
«Θέλεις να κάνουμε σεξ;». 
Τι θα απαντούσατε;
Τα αποτελέσματα του κοινωνικού πειράματος που έκανε μία κοπέλα στην Αμερική ονόματι Άντρια είναι αξιοσημείωτα: 
Από τους συνολικά 14 ερωτηθέντες, οι 7 απάντησαν καταφατικά, ωστόσο οι υπόλοιποι είπαν «όχι». Μάλιστα ένας μανάβης της είπε:

«Πρόσεχε, θα πας στη φυλακή» και κάλεσε μάλιστα την αστυνομία.

Όσοι είχαν συνοδεία και δη γυναικεία φυσικά και αρνήθηκαν, ενώ μόνο ένας νεαρός που κρατούσε κιθάρα είπε το «ναι» χωρίς να το σκεφτεί.

Η συνέχεια στο βίντεο:


Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης / Koroni Arts Festival - Το Πρόγραμμα Αυγούστου

  Πρόγραμμα 2013 Programme



  Αύγουστος / August  2013   

07 Τετάρτη - Wednesday          Βραδιά όπερας, οπερέτας, Nαπολιτάνικης καντσονέτας και ελληνικού τραγουδιού

                                                Music gala with opera, operetta, Neapolitan canzonet and Greek music

                                                Μήδεια Ιασωνίδου, σοπράνο / Γιάννα Ντολεζίλκοβα, σοπράνο

                                                Γιώργος Ζωγράφος, τενόρος / Αναστασία Καμίνσκαγια-πιάνο

                                                Medea Iasonidou, soprano / Jana Dolezilkova, soprano

                                                George Zografos, tenor  / Anastasia Kaminskagia, piano



11  Κυριακή – Sunday             Μουσική – θεατρική παράσταση / Music - theater performance

                                                Τζένη Δριβάλα, σοπράνο / Άκης Λαλούσης, βαρύτονος /   Δημήτρης Καραμανώλης,                                                 πιάνο / Jenny Drivala, soprano / Akis Lalousis, baritone / Dimitris Karamanolis, piano                                                                                                



17 Σάββατο – Saturday           Εξι βραδιές – έξι διαφορετικά προγράμματα πολυποίκιλης κλασικής, παραδοσιακής και                                                 σύγχρονης μουσικής με μουσικούς από διάφορες χώρες, σε σόλο, ντουέτα, τρίο και                                       κουαρτέτα.

19  Δευτέρα –  Monday            Six nights – six various programmes with a colorful variety of classical, folk and     

22  Πέμπτη - Thursday            contemporary music,  presented by musicians from different countries, in solos, duos,                                                 trios and quartettes                             

25  Κυριακή - Sunday              Νιγιόλ Αμπαριτέ, πιάνο / Σκοτ Τερζάγκι, τσέλο /  Σάσκια Κοντζ, γκάιντα

                                                Γερτρούδη Σίλντε, βιολί / Τόμας Χαστράιτερ, κρουστά /  Λουκία Κραφτ,  τραγούδι               

30  Παρασκευή – Friday         Εύα Συντιχάκη, πιάνο / Γιάννης Σύμκο, πιάνο / Εντζυ Κλόσγκερι, φλάουτο

                                                Nijole Abaryte, piano / Scott Terzaghi, cello /  Saskia Konz, bagpipe

Σεπτέμβριος – September        Gertrud Schilde, violin / Lucia Kraft , soprano /  Thomas Hastreiter, percussion                                                            

06  Παρασκευή – Friday         Eva Sintichaki, piano / Yannis Shymko, piano / Enxhi Kllogjri, flute 



Οι ανωτέρω εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο Γυμνάσιο Κορώνης, έναρξη στις 22:00    -   το Σεπτέμβριο στις 21:30

The above events will take place at  Gymnasium school  at 22:00 hrs, in September at 21:30

Θα πραγματοποιηθούν επιπλέον συναυλίες / There will be additional events

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί έως την 27η Οκτωβρίου για το οποίο θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

The program  will continue until October 27, and you will be informed in advance.

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Γιάννης Πλεμμένος / Artistic director  Giannis Plemmenos

Yπεύθυνη στα εικαστικά: Αργυρώ Βασιλάκου / Fine-Arts director: Argiro Vassilakou

Περισσότερες πληροφορίες για πιθανές αλλαγές στο πρόγραμμα  και επιπλέον εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα:

For more information, possible changes in the programme and additional performances in our site: 

www.korone.gr





Γενική είσοδος 7 €  / φοιτητικά, πολυτέκνων και μέλη της Κίνησης 5 €.

Στις εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής η είσοδος είναι ελεύθερη.

Entrance fee 7 €  & 5 € for students and members of the association.

(κάτω των 18 είσοδος ελεύθερη / under 18 yrs free entrance).

The entrance is free for the fine arts exhibitions.

Εισιτήρια προπωλούνται στο κατάστημα Αλντεμπαράν / Tickets available at Aldebaran shop, Koroni.

ΚΟΡΩΝΗ-Κυκλοφόρησε η εφημερίδα " Η δράση ":Διαβάστε τη ON LINE

Μετά από 1.700 χρόνια ανοίγει σήμερα το θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης

Με ένα γκαλά ιταλικής όπερας θα «εγκαινιαστεί» το Σάββατο 3 Αυγούστου το αναστηλωμένο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης. Έπειτα από σιωπή και εγκατάλειψη 1.700 χρόνων, το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει και πάλι τις πύλες του για το κοινό, για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ. οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του. 
Το σωματείο «Διάζωμα» με το Φεστιβάλ Αθηνών
και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών οργανώνει ένα γκαλά ιταλικής όπερας, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βασίλη Χριστόπουλου και με σολίστ τους διάσημους λυρικούς τραγουδιστές Τσέλια Κοστέα και Δημήτρη Πλατανιά. Για την υλοποίηση της εκδήλωσης συνεργάζονται ακόμα η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Μεσσήνης και η ΛΗ' Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ενθουσιώδης υπήρξε και η υποδοχή του κοινού, που έσπευσε να εξασφαλίσει εγκαίρως τα εισιτήρια του, τα οποία σχεδόν αμέσως εξαντλήθηκαν.
Το πρόγραμμα της βραδιάς αποτελείται από άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα από τις όπερες «Οι Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλο (1857-1919), «Σιμόν Μποκανέγκρα», «Λα Τραβιάτα», «Ο Σικελικός Εσπερινός» και «Οθέλλος» του Τζουζέπε Βέρντι (1813-1901), «Μανόν Λεσκώ» και «Τόσκα» του Τζάκομο Πουτσίνι (1858-1924) και «Αντρέα Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο (1867-1948). Η συναυλία θα κλείσει με το περίφημο ντουέτο «Udiste? Come albeggi» από τον «Τροβατόρε» του Βέρντι.
Για την ιδιαίτερη αυτή συναυλία, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ο μαέστρος και οι σολίστ προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς. Ο πρόεδρος του «Διαζώματος», που αποσκοπεί στην διάσωση και ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων στην Ελλάδα, Σταύρος Μπένος, εκφράζει την συγκίνησή του για τα «θυρανοίξια» του κορυφαίου μνημείου στην Αρχαία Μεσσήνη, το οποίο, όπως επισημαίνει, «αναστηλώνεται υποδειγματικά και παίρνει ζωή από έναν σπουδαίο αρχαιολόγο, τον καθηγητή και αντιπρόεδρο του Διαζώματος, Πέτρο Θέμελη».
Το ιστορικό
Για περισσότερα από 600 χρόνια το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης φιλοξενούσε πολιτιστικές αλλά και πολιτικές εκδηλώσεις. Στον χώρο του βρέθηκαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής, όπως ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Ε' και ο περίφημος στρατηγός της Αχαϊκής Συμπολιτείας, Φιλοποίμην ο Μεγαλοπολίτης.
Έπειτα από σιωπή και εγκατάλειψη 1.700 χρόνων, το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης ανοίγει και πάλι τις πύλες του, για το κοινό, το φετινό καλοκαίρι, για πρώτη φορά μετά το 300 μ.Χ. οπότε και σταμάτησε η λειτουργία του. Η αδιάκοπη λειτουργία του για έξι αιώνες (από το 300 π.Χ. όπως υπολογίζεται) έδωσε τη θέση της στην εγκατάλειψη και παρακμή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Βυζαντινοί κάτοικοι της περιοχής αποξήλωσαν πολλά από τα καθίσματα του μνημείου για να τα χρησιμοποιήσουν ως οικοδομικό υλικό σε ναούς και κατοικίες.
«Όταν ξεκινήσαμε τις ανασκαφές μας έπιασε απογοήτευση. Το θέατρο ήταν ανύπαρκτο, υπήρχαν μόνο κάποιες πεζούλες και γύρω ελαιώνες, οι οποίοι αγοράστηκαν. Οι επιχώσεις στην ορχήστρα και το κοίλο ήταν τεράστιες», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, τον περασμένο Μάιο, ο ομότιμος καθηγητής Αρχαιολογίας και «ψυχή» των ανασκαφών στην αρχαία Μεσσήνη, Πέτρος Θέμελης.
Η αναστήλωση και αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Μεσσήνης διήρκεσε περισσότερα από 20 χρόνια και χρηματοδοτήθηκε από το Β' και Γ' ΚΠΣ και από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
«Λίγα λίγα καταφέραμε να ενώσουμε, να αποκαταστήσουμε και να βάλουμε στη θέση τους περισσότερα από 2.000 καθίσματα» επισημαίνει ο κ. Θέμελης.
Οι εργασίες στο κοίλο δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα συνεχιστούν και μετά το καλοκαίρι. Ως τις 3 Αυγούστου υπολογίζεται ότι θα έχει αποκατασταθεί το θέατρο ως τη 15η σειρά. Στην εκδήλωση, θα φιλοξενηθούν στους χώρους του θεάτρου 2.500 θεατές, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης του θεάτρου υπολογίζεται ότι αυτό θα χωράει περίπου 5.000 θεατές, τους μισούς δηλαδή από την αρχική χωρητικότητά του.
Newsroom ΔΟΛ

Πυροσβεστική: Δεν καλέσαμε τη Χρυσή Αυγή στην πυρκαγιά του Μαρκόπουλου

Ανακοίνωση- απάντηση, με την οποία διαψεύδει κατηγορηματικά τη Χρυσή Αυγή, η οποία ισχυρίζεται ότι ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων τους κάλεσε να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο Πορτο Ράφτη και Μαρκόπουλο, εξέδωσε πριν από λίγο το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για να δώσει τέλος στο θέμα.

Σημειώνεται ότι η Χρυσή Αυγή ισχυρίζεται ότι ο περιφερειάρχης Αττικής είπε στον βουλευτή του κόμματος Ηλία Kασιδιάρη, «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας", ενώ οι κάτοικοι της περιοχής τους παρακαλούσαν να σβήσουν την φωτιά. 

Τα ΜΑΤ ομως εμπόδισαν «εθελοντική ομάδα 100 ατόμων της Χρυσής Αυγής» να περάσουν στο μέτωπο της πυρκαγιάς, «με ρητή εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους Χρυσαυγίτες».

Σε σχετική ανακοίνωση το Πυροσβεστικό Σώμα τονίζει: «Αναφορικά με ανακοίνωση του κόμματος της Χρυσής Αυγής στο Μ.Μ.Ε. σχετικά με την πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο Αττικής, καθώς και για τη δήλωση που αποδίδεται στον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, επισημαίνεται ότι στις πυροσβεστικές επιχειρήσεις συμμετέχουν επαγγελματίες πυροσβέστες ή εκπαιδευμένοι εθελοντές πυροσβέστες.

Ως εκ τούτου σε καμία περίπτωση Ανώτατος Αξιωματικός του Π.Σ. θα καλούσε στην πρώτη γραμμή του πυρός ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες, με κίνδυνο τραυματισμού ή ακόμα και θανάτου τους.

Ειδικότερα, σχετικά με δήλωση που αποδίδεται στον περιφερειάρχη Αττικής του Π.Σ. ότι «χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας», διευκρινίζεται ότι ουδέποτε ειπώθηκε. Κατά τη συνομιλία που είχε με βουλευτή της Χρυσής Αυγής τον παρέπεμψε απλώς σε χώρο στον οποίο δεν υφίστατο κίνδυνος».

Νέα τραγωδία με δύο νεκρούς νέους σε αρδευτικό κανάλι

 ΕΠΕΣΤΡΕΦΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΠΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ !!
Ένα τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Βοιωτία θυμίζει σε πολλά την τραγωδία με τον πνιγμό των δύο μικρών παιδιών σε αρδευτικό κανάλι στην Ηλεία.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 06:30 το πρωί, όταν μία παρέα πέντε φίλων επέστρεφε από ένα πανηγύρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι πέντε φίλοι από την Αλίαρτο είχαν πάει σε πανηγύρι στο Διόνυσο κοντά στον Ορχομενό.

Επιστρέφοντας στην Αλίαρτο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο έπεσε σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή της Κωπαΐδας.

Δυστυχώς δυο από τα πέντε παιδιά, ένας 16χρονος και ένας 21χρονος πνίγηκαν στο κανάλι, ενώ τα υπόλοιπα κατάφεραν να βγουν ζωντανά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο ένας από τους δυο νεκρούς είναι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαινε και ο μικρότερος αδελφός του ο οποίος σώθηκε.


Διερχόμενος αγρότης που πήγαινε με το τρακτέρ στο χωράφι του διαπίστωσε τι είχε συμβεί.

Πλησίασε το τρακτέρ στο κανάλι, έδεσε το αυτοκίνητο με συρματόσχοινο και το τράβηξε έξω από το νερό. Έσπασε την πίσω πόρτα και έβγαλε τα παιδιά. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τις Αρχές.

Δυστυχώς όμως ήταν ήδη αργά για τους 2 από τους 5 φίλους. Ο 16χρονος και ο 21χρονος πνίγηκαν, ενώ οι τρεις φίλοι τους σώθηκαν από θαύμα, μετά την άμεση παρέμβαση του αγρότη και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς.

Τα ακριβή αίτια του θανατηφόρου τροχαίου ερευνά η τροχαία Λιβαδειάς.

lamiastar.gr

Εγκεφαλικά νεκρή η 16χρονη από την τραγωδία της Άρτας

Το πανελλήνιο έχει συγκλονίσει η τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης κοντά στην Άρτα, όταν δύο οχήματα συγκρούστηκαν μετωπικά, παρασέρνοντας στο θάνατο πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας ακόμα τέσσερις.
Εγκεφαλικά νεκρή είναι σύμφωνα με τους γιατρούς η 16χρονη, ενώ το 3χρονο παιδάκι νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών του Νοσοκομείου Πάτρας με σπασμένα τα πόδια.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», στη ΜΕΘ νοσηλεύονται και ο 45χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου, καθώς και ένα ακόμα 15χρονο κορίτσι.

Συλλήψεις εμπρηστών για την φωτιά στο Μαρκόπουλο !

Σύλληψη ατόμων για την πυρκαγιά στο Πόρτο Ράφτη, στο Μαρκόπουλο Αττικής, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν ο Α.Π. του Ι., Ελληνας, ετών 57, ο Σ.Γ. του Γ, Ελληνας, ετών 35 καθώς και ο D.S. του Α., αλλοδαπός, ετών 50 ως υπαίτιοι εμπρησμού.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών.

Βάζουν «ταφόπλακα » στα χωριά της Μεσσηνίας !

 Γράφει ο Μεσσήνιος
Επιμένουν  να επιβάλουν ΤΕΒΕ στα χωριά με κάτω από 2.000 κατοίκους ..
Νέα άθλια κυβερνητική απόφαση βρίσκεται στα σκαριά, βάσει της οποίας θα αφανιστούν οριστικά από το χάρτη τα χωριά της Μεσσηνίας  αλλά και ολόκληρης της χώρας, μιας θα μπει οριστικό λουκέτο σε όλες τις μικρές επιχειρήσεις και τα καφενεδάκια στα χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων, αφού τώρα οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να πληρώνουν ΤΕΒΕ!
Με πρόσχημα λοιπόν τα έσοδα του ΤΕΒΕ οι "φωστήρες" της Κυβέρνησης Σαμαρά κατέθεσαν πρόταση να πληρώνουν τα αλμυρά ασφάλιστρα και οι επαγγελματίες σε χωριά που έχουν πληθυσμό κάτω από 2.000 κατοίκους.
Βέβαια, δεν τους ενδιαφέρει αν έχει έσοδα ένα καφενεδάκι πχ. Στο Παπαφλέσσα ,στο Μαργέλι ,στο Βλάση ,  στο Μιλιώτι ,στην Βούταινα κλπ
Τώρα απλά θα έρθουν ως ψυχροί φοροεισπράκτορες και θα απαιτήσουν έξτρα φόρους. Καρφί δεν τους καίγεται για το εάν κλείσουν και τα τελευταία μαγαζάκια στα χωριά μας.
Δεν τους ενδιαφέρει αν σε πολλές περιπτώσεις οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που διατηρούν ενα καφεναδάκι η μπακάλικο βάλλουν λουκέτο.
Δεν τους ενδιαφέρει αν θα αναγκαστούν οι νεώτεροι  ιδιοκτήτες τους να τα εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στις μεγάλες πόλεις.
Είναι κοινό μυστικό, ότι με δέλεαρ τη μη καταβολή ασφαλίστρων στο ΤΕΒΕ, πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν να επιστρέψουν και να  επενδύσουν στα χωριά τους.
Τώρα όμως, με μαθηματική ακρίβεια εκατοντάδες τέτοια μαγαζάκια θα βάλουν λουκέτο, αφού το κόστος για το ΤΕΒΕ θα είναι δυσβάσταχτο.
Εδώ στις πόλεις και δεν μπορούν οι επαγγελματίες να  βγάλουν πέρα ....
Πως να το καταφέρουν στα χωριά, όπου οι πελάτες είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Τι θα καταφέρει η κυβέρνηση;
Να κλείσει αυτά τα μαγαζάκια να μην εισπράξει ούτε ένα ευρώ ασφάλισης στο ΤΕΒΕ και τελικά να ερημώσει τα χωριά, που πλέον δεν θα έχουν ούτε ένα καφενείο για τη συνάντηση των κατοίκων!!!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου