17.8.13

ΟΙΧΑΛΙΑ - «Καπέλωσε» ο Ντονάς τον Μπάμη

Γράφει ο Κάλχας 

Μετά την παραίτηση του Ηλία Ντονά που κατέληξε στο συρτάρι του Μπάμη έχουμε νέα ανατροπή στις σχέσεις των δύο ανδρών .
Με  μία αρχηγική εμφάνιση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Οιχαλίας  έκανε σαν εισηγητής της πλειοψηφίας θετική εισήγηση στο αίτημα της Χρυσής Αυγής για έργα στην πηγάδα του Μελιγαλά .
Νομίζοντας ο κος Μπάμης πως ο Ντονάς  «καίγεται» κράτησε στάση …Πόντιου Πιλάτου με αποτέλεσμα ναι μέν …να μην περάσει  η θετική εισήγηση Ντονά προς το αίτημα της Χρυσής Αυγής ,αλλά …οδηγεί τους χρυσαυγίτες στην « αγκαλιά » Ντονά και πιθανόν την ανάθεση του χρίσματος της Χρυσής Αυγής στο πρόσωπο του στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές στον δήμο Οιχαλίας.

ΤΑ ΕΙΔΕ ΟΛΑ.. Βρήκε φίδι στην μπανιέρα της !!!

Μπάνιο παρέα... με ένα φίδι, μήκους μισού μέτρου περίπου, έκανε χθες το απόγευμα, κάτοικος στη συνοικία του Νέου Δέλτα.
Την παρουσία του απρόσμενου «επισκέπτη» η ένοικος του σπιτιού δεν αντιλήφθηκε παρά μόνο εφόσον είχε μπει στην μπανιέρα.
Με σαπουνάδες στα μάτια διέκρινε κάτι να κινείται ανάμεσα στον πάτο της μπανιέρας και στο αντιολισθητικό πατάκι μπάνιου.
Όταν κατάλαβε ότι ήταν φίδι, άρχιζε να καλεί σε βοήθεια. Η μητέρα και ο αδερφός της ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν στο μπάνιο και κατάφεραν να σκοτώσουν το φίδι, που όπως λένε ήταν οχιά.
Το φίδι, προφανώς μπήκε στο λούκι της αποχέτευσης και βρήκε έξοδο στη μπανιέρα του σπιτιού, προκαλώντας αναστάτωση στους ενοίκους, αλλά και στους γείτονες που πληροφορήθηκαν τα καθέκαστα.
Μία ακόμη εμφάνιση φιδιού, κάτω από ΙΧΕ αυτοκίνητο επί της Κουντουριώτου, μόλις πριν από λίγες ημέρες, είχε προκαλέσει και πάλι αναστάτωση σε μια ολόκληρη γειτονιά.

thessalianews.gr

Νέες θέσεις εργασίας για 820 συμβασιούχους στα ΕΛΤΑ

Σε προσλήψεις 820 εργαζόμενων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω ΑΣΕΠ, πρόκειται να προχωρήσουν άμεσα τα ΕΛΤΑ προκειμένου να καλύψουν πάγιες ανάγκες τους όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Κώστας Μελαχρινός, ο οποίος απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στην εταιρεία.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ προβλέπει το κλείσιμο 80 καταστημάτων και τη μετατροπή τους σε ταχυδρομικά πρακτορεία μέσω συμβάσεων που θα συναφθούν με ενδιαφερόμενους.

Πρόκειται για μία κίνηση από την οποία θα προκύψει εξοικονόμηση της τάξης των 2,5 εκατ. ετησίως. Σε πρώτη φάση τα ταχυδρομικά καταστήματα που θα κλείσουν αφορούν αγροτικές και ημιαστικές περιοχές.

Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι : ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής εκμετάλλευσης, ΔΕ οδηγών και ΥΕ Διαμετακομιστών. Αναλυτικά, για κάθε ειδικότητα ζητούνται τα εξής:

ΔΕ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ: Οσοι ενδιαφέρονται να καλύψουν τις θέσεις των διανομέων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπουν την εκτέλεση των καθηκόντων της διανομής και να μην έχουν κώλυμα, κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα 9, καταδίκης, υποδικίας, δικαστικής συμπαράστασης. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να κατατεθούν είναι το πτυχίο ή δίπλωμα σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΙΕΚ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας ανεξαρτήτως κυβικών (πλην μοτοποδηλάτου).

ΔΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ: Οι υποψήφιοι για τις θέσεις εσωτερικής εκμετάλλευσης οφείλουν να διαθέτουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Β' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ), ανεξάρτητα από ειδικότητα, ή πτυχίο Α' κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ή απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, Κλάδων Διοικητικών Υπηρεσιών - Γραμματέων ή Οικονομίας ή Βιβλιοθηκονομίας ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου των Τμημάτων Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων, καθώς και γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (i) επεξεργασίας κειμένων, (ii) υπολογιστικών φύλλων και (iii) υπηρεσιών διαδικτύου.

ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ: Οι υποψήφιοι για τις θέσεις οδηγών οφείλουν να διαθέτουν α) δίπλωμα ΙΕΚ ειδικοτήτων τεχνικού αυτοκινήτου οχημάτων ή εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών αυτοκινήτων ή πτυχίο Α ή Β κύκλου σπουδών ΤΕΕ ειδικότητας μηχανών και συστημάτων αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος ενιαίου πολυκλαδικού λυκείου τμήματος μηχανικών αυτοκινήτων ή τεχνικής επαγγελματικής σχολής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ειδικότητας μηχανών αυτοκινήτου ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ ειδικότητας μηχανοτεχνίτη αυτοκινήτου ή απολυτήριος τίτλος άλλης συναφούς ειδικότητας ή άλλος ισότιμος τίτλος σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής σε αντίστοιχη ειδικότητα και β) επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ κατηγορίας σε ισχύ.

ΥΕ ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΩΝ: Για τις θέσεις των διαμετακομιστών ζητείται απολυτήριο Γυμνασίου ή παλαιού Δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980.

Προθεσμία πήρε ο 20χρονος που σκότωσε την 25χρονη αεροσυνοδό

Προθεσμία για να απολογηθεί ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 20χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε την 25χρονη σύντροφό του και πέταξε το πτώμα της σε ρυάκι, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης. Ο 20χρονος οδηγήθηκε το πρωί στον ανακριτή από τον οποίο πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα. Σημειώνεται ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με βάση το οποίο συνελήφθη.

Υπενθυμίζεται ότι η 25χρονη αγνοούνταν από το περασμένο Σάββατο κι από την πρώτη στιγμή οι έρευνες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχαν στραφεί στον 20χρονο σύντροφό της, ο οποίος τελικά, παραδόθηκε στους αστυνομικούς

Στη σέντρα το πρωτάθλημα

Αρκετές αμφίρροπες αναμετρήσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα της πρεμιέρας για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, που αρχίζει απόψε και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα.

Σ΄αυτή τη νέα διοργάνωση, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί χωρίς την συμμετοχή της ΑΕΚ, μετά τον υποβιβασμό της «Ενωσης» και την «εθελουσία» δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ` εθνικής κατηγορίας, επικρατέστερος να κατακτήσει τον τίτλο είναι ο Ολυμπιακός, ενώ εκ πρώτης όψεως, ο ΠΑΟΚ φαίνεται ικανός να δυσκολέψει περισσότερο τους «ερυθρόλευκους».

Ενισχυμένος σε σχέση με πέρυσι, αναμένεται να παρουσιασθεί ο Παναθηναϊκός, ενώ Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος, θα επιδιώξουν να συνεχίσουν την πολύ καλή παρουσία τους και να εξασφαλίσουν συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οσον αφορά στις υπόλοιπες ομάδες, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές και η «μάχη» για την παραμονή στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην πρεμιέρα, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα «φιλοξενηθεί» στο ΟΑΚΑ από την «νεοφώτιστη» ΑΕΛ Καλλονής, που θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό, ενώ ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί την Ξάνθη και είναι το φαβορί για την νίκη. Κάτι αντίστοιχο, ισχύει για τον Παναθηναϊκό που θα φιλοξενήσει στην «Λεωφόρο» τον -με αρκετές απουσίες- Παναιτωλικό, αλλά και για τον Ατρόμητο, που υποδέχεται τον -επίσης- «νεοφώτιστο», Εργοτέλη.

Ιδιαίτερα αμφίρροπος αναμένεται ο αγώνας του Απόλλωνα -που επέστρεψε στην Α` εθνική μετά από 13 χρόνια- με τον Αρη, ενώ ο Αστέρα Τρίπολης έχει προβάδισμα, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα. Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πλατανιάς-Βέροια, Λεβαδειακός-Πανθρακικός και ΟΦΗ-Πανιώνιος.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας, έχει ως εξής (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA):

Σάββατο 17/8

Ατρόμητος-Εργοτέλης           19:15

Πλατανιάς-Βέροια             19:15

ΠΑΟΚ-Ξάνθη                   21:30

Κυριακή 18/8

Απόλλων-Αρης                 19:15

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 19:15

Λεβαδειακός-Πανθρακικός       19:15

ΟΦΗ-Πανιώνιος                 19:15

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός     21:30

Δευτέρα 19/8

Καλλονή-Ολυμπιακός           21:30

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τον πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή τίμησε ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση για τη συνολική προσφορά του στον πολιτισμό, σε ειδική εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013, στον προαύλιο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα.



Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης βρέθηκε στην  Πύλο μετά από πρόσκληση του Δήμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος και του απένειμε μαζί με το Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρη Καφαντάρη την τιμητική πλακέτα για την πορεία του στο χώρο της έβδομης τέχνης. Ο Πρωθυπουργός εξήρε την καλλιτεχνική αξία του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, δανειζόμενος μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη και χαρακτηρίζοντάς τον ως «Μέγα Ανηφορίζων της τέχνης και της σκηνοθεσίας, ο οποίας λίγο λίγο σηκώνει πάνω στα δικά του τα φτερά όλο και πιο ψηλά την Ελλάδα μας!».  



Η ταινία του «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» μέρος των γυρισμάτων της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ήταν η αφορμή για να διοργανωθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο Γιάννης Σμαραγδής με τις ταινίες του προβάλλει σπουδαίες προσωπικότητες  της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, επιλέγοντας τα πιο όμορφα ελληνικά τοπία για καμβά των ιστοριών του κάνει γνωστές γωνιές της Ελλάδας στην υφήλιο. Οι ταινίες του σημειώνουν τεράστια επιτυχίας στο εξωτερικό και αυτό αποδεικνύεται από τις κατάμεστες κινηματογραφικές αίθουσες.



Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης στην ομιλία του για τον καλλιτέχνη τόνισε το σημαντικό έργο πολιτισμού το οποίο παράγει ο καλλιτέχνης λέγοντας: «Το να καταφέρει κανείς να αγγίξει την καρδιά των θεατών, να αναμοχλεύσει τις αξίες και τα πιστεύω ενός λαού, ερχόμενος αντιμέτωπος με αυτό που αποκαλείται παγκοσμιοποίηση δεν είναι καθόλου εύκολο. Πόσο μάλλον σε δύσκολες εποχές, όταν οι θεσμοί δέχονται σφοδρή επίθεση και η χώρα δέχεται αρνητικές βολές σε διάφορα μέτωπα. Όμως, ο Γιάννης Σμαραγδής καταφέρνει να αναπτερώνει το αίσθημα των Ελλήνων και να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι αυτή η μικρή χώρα, η Ελλάδα,  δε θεωρείται τυχαία η κοιτίδα του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου πολιτισμού». Κλείνοντας την ομιλία του ο Δήμαρχος προσκάλεσε δημόσια τον κ. Σμαραγδή να συμβάλει σκηνοθετικά στην αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο αλλά και στην αναπαράσταση της άφιξης του Τηλεμάχου στην Πύλο, όπως αφηγείται ο Όμηρος.



Ο Γιάννης Σμαραγδής αποδέχτηκε την πρόσκληση και ευχαρίστησε το Δήμο Πύλου-Νέστορος για την πολύ όμορφη τιμητική εκδήλωση, ενώ σημείωσε ότι η παρουσία του Πρωθυπουργού έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στη βραδιά.


Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν  την προβολή της ταινίας «Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» στον προαύλιο χώρο της Οικίας Τσικλητήρα. Η ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και τα μαγευτικά πλάνα από τη Βοϊδοκοιλιά, το Ντιβάρι, το Κάστρο της Μεθώνης μάγεψαν για μια ακόμα φορά το κοινό.

Νέο χαράτσι μέσω των δήμων για τη Digea!

Nέο χαράτσι προωθείται εις βάρος των πολιτών, μέσω των δήμων, με φόντο την ψηφιακή τηλεόραση.
Συγκεκριμένα τα 275 σημεία εκπομπής του αρχικού σχεδίου για τον χαρτη ψηφιακών συχνοτήτων μετατρέπονται σε μόνον 156, ώστε να μειωθεί το κόστος των επενδύσεων των παρόχων δικτύου.

Η υπόλοιπη κάλυψη ανατίθεται σε μικρούς αναμεταδότες (gap fillers), που θα τοποθετηθούν, σύμφωνα με τα μέχρι τωρα δεδομένα, χωρίς αδειοδότηση εντός αστικών περιοχών με την αγορά τους να  ανατίθεται στις Δημοτικές Αρχές κάθε περιοχής που σήμαινει ότι πάλι οι πολίτες θα βάλουν το χέρι στην τσεπη σε όφελός ιδιωτικων συμφερόντων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση.

Οπως, μάλιστα, αναφέρει σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο πρώην διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της ΕΡΤ κ. Νίκος Μιχαλίτσης για να καλυφθεί ολόκληρη η χωρά χρειάζονται 600 σημεία εκπομπής.

Οσον αφορά δε στο κόστος, μπορεί να φτάσει ακόμη και στα…  45 εκατ. ευρω, το οποίο θα κληθουν να πληρώσουν οι πολίτες κυρίως της περιφέρειας και των ακριτικών περιοχών.

logioshermes

Ιδιοκτήτες αποσφράγισαν τα καφενεία τους και τα λειτουργούσαν κανονικά

Σε αποσφράγιση των καταστημάτων τους προχώρησαν οι ιδιοκτήτες δύο καφενείων σε χωριά της Πέλλας, οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Γιαννιτσών πραγματοποίησαν έλεγχο σε καφενείο ιδιοκτησίας 24χρονης και διαπίστωσαν ότι 40χρονος λειτουργούσε ως προσωρινά υπεύθυνος το κατάστημα, εξυπηρετώντας πελάτες και παραβιάζοντας τις σφραγίδες που είχε θέσει ο δήμος Πέλλας. Επιπλέον το κατάστημα στερούνταν άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας από την αρμόδια Αρχή. Η 24χρονη ιδιοκτήτρια του καταστήματος απουσίαζε κατά την ώρα του ελέγχου, δεν συνελήφθη και αναζητείται.
Επίσης, σε άλλη καφετέρια του δήμου Πέλλας, διαπιστώθηκε ότι ο 64χρονος ιδιοκτήτης της λειτουργούσε παράνομα το κατάστημα, αφού είχε παραβιάσει τις σφραγίδες και στερούνταν άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας.
Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών Πέλλας ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γιαννιτσών.

Ένας νεκρός από σύγκρουση γόνδολας - πλωτού λεωφορείου, στη Βενετία

Δημοτικό πλωτό λεωφορείο της Βενετίας συγκρούσθηκε πριν μια ώρα με διερχόμενη από το σημείο γόνδολα, στο «Μεγάλο Κανάλι» της 'Γαληνοτάτης'.
Από την σύγκρουση, τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας Γερμανός τουρίστας, που επέβαινε οικογενειακώς στη γόνδολα. Επίσης, μία (από τις τρεις) κόρες του Γερμανού τουρίστα τραυματίσθηκε σοβαρά, στο πρόσωπο.
 Η σύγκρουση έλαβε χώρα κοντά στην γέφυρα Ριάλτο. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το δυστύχημα οφείλεται στον εσφαλμένο χειρισμό του οδηγού του πλωτού δημοτικού μέσου, κατά την διαδικασία προσεγγίσης στη "στάση" της πολυσύχναστης αυτής περιοχής.

Συνελήφθη 56χρονος για την πυρκαγιά στο Κατσιμίδι

Ένας 56χρονος συνελήφθη από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, για τη χθεσινή πυρκαγιά που ξέσπασε στο Κατσιμίδι, του δήμου Ωρωπού.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Συνελήφθη 67χρονος στο Καπανδρίτι για απόπειρα εμπρησμού

Για απόπειρα εμπρησμού συνελήφθη ένας 67χρονος άνδρας στην Ιπποκράτειο Πολιτεία στο Καπανδρίτι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά τη διάρκεια περιπολίας αστυνομικών.
Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μπιτόνια κι ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό. Από την αστυνομία, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εμπρησμών της Πυροσβεστικής, εξετάζεται το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να εμπλέκεται και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας κοντά σε δασικές εκτάσεις, με εντολή του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από τη δύση ως την ανατολή του ηλίου, ισχύει ως και την Κυριακή.

Έρωτας, προδοσία, θάνατος με την "Γκόλφω" στην Επίδαυρο

Φουστανέλες και κλαρίνα πήραν θέση χθες βράδυ στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και επιβλήθηκαν με την «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη (1893), δικαιώνοντας την επιλογή του Γιώργου Λούκου να φέρει στο αργολικό θέατρο την επιτυχημένη παράσταση του Νίκου Καραθάνου, με το Εθνικό Θέατρο.
Μια λαϊκή τραγωδία, ένα σύμβολο του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού και της παράδοσης, ένα έργο για χρόνια απαξιωμένο ή κατά καιρούς παιγμένο με διάθεση χλευαστική και ειρωνική σαν ένα θεατρικό απολίθωμα, αναστήθηκε με αγάπη, τρυφερότητα και χιούμορ, από τον Νίκο Καραθάνο και συγκίνησε όσους δεν είχαν δει την παράσταση τον χειμώνα ή όσους ήρθαν να την παρακολουθήσουν ξανά, αυτήν τη φορά στην Επίδαυρο. Το χειροκρότημα σε διάφορα σημεία της παράστασης, θύμιζε τις παρεμβάσεις των θεατών σε παλιότερες παραστάσεις θιάσων.
Ο θρήνος της Γκόλφως για τον προδομένο της έρωτα, απαλλαγμένος από βουκολικά στοιχεία που θα βάραιναν το έργο, συνεπήρε τους θεατές. Την Γκόλφω και τον Τάσο ερμήνευσαν από τρεις ηθοποιοί αντίστοιχα, σε τρεις χρόνους: έρωτας, προδοσία, θάνατος.

Έκλεψε τους γονείς της και εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω το παιδί της

Στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου στο Ηράκλειο οδηγήθηκαν οι γονείς μιας 34χρονης γυναίκας καταγγέλοντας ότι έπεσαν θύμα κλοπής από το ίδιο τους το παιδί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 34χρονη που διαμένει στην Αθήνα και είναι μητέρα ενός παιδιού, πριν λίγες ημέρες ήρθε στη Κρήτη για να επισκεφτεί τους γονείς της και να δει το παιδί της το οποίο φιλοξενούνταν από τον παππού και τη γιαγιά για το καλοκαίρι.

Η 34χρονη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς της στους αστυνομικούς, εξαφανίστηκε από το σπίτι αφού πρώτα αφαίρεσε περίπου 2500 ευρώ αλλά και κοσμήματα μικρότερης αξίας.

Μάλιστα η 34χρονη άφησε το παιδί της στους γονείς της και "έφυγε νύχτα" ενώ οι αρχές την αναζητούν..flashnews.gr

Εγκλωβισμένος σε Ι.Χ 20 ώρες μέσα σε χαράδρα!

 ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ !!!
Ο λόγος για έναν 50χρονο από τη Λαμία
που χθες το μεσημέρι, ανήμερα της Παναγίας, ξεκίνησε από τη Λαμία για να πάει σε χωριό της Υπάτης απ΄ όπου κατάγεται.

 Στις 3:00΄ περίπου το μεσημέρι λίγο μετά το χωριό Συκά, την ώρα που περνούσε από μια γέφυρα που υπάρχει στο σημείο, έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε εκτός δρόμου.

 Ο 50χρονος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο, αφού ήταν τραυματισμένος στα κάτω άκρα και δεν μπορούσε να βγει στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια. Το αυτοκίνητο δεν ήταν ορατό από το δρόμο και έτσι φώναζε για βοήθεια στους διερχόμενους οδηγούς, που όμως ήταν πολύ δύσκολο να τον ακούσουν.

 Ο άτυχος άνδρας έμεινε σε αυτήν την κατάσταση από τις 3:00΄ το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Παρασκευής, γύρω στις 10:00΄, όταν για καλή του τύχη, τον άκουσε να καλεί σε βοήθεια ένας οδηγός μηχανής που περνούσε από το σημείο.

 Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και ο 50χρονος διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

lamiareport.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Πήρε …φόρα η Χ.Α –«Βιομηχανία » ανακοινώσεων!

Μετά τον δήμαρχο Πύλου –Νέστορος  Δημ.Καφαντάρη , (στην Αυγουστιάτική «επαναστατική γυμναστική» της Χρυσής Αυγής )  στο στόχαστρο μπήκε ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο  Οιχαλίας   με αφορμή την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου της Οιχαλίας να μην επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να κάνει έργα στην ….Πηγάδα Μελιγαλά

Με γραπτή δήλωση που διένειμε ο βουλευτής  της Χ.Α  κ. Κουκούτσης αναφέρει τα εξής:

«Μετά από εντολή της Κεντρικής Διοικήσεως του Κινήματός μας και ως βουλευτής Μεσσηνίας επισκέφθηκα το Δημαρχείο Μελιγαλά την Τρίτη 13-8-2013 μετά από σχετικό αίτημά μου προς τον δήμαρχο κ. Μπάμη.

Η πρόταση που κατέθεσα προς το Δ.Σ. του Δήμου Οιχαλίας ήταν ξεκάθαρη. «Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει όλα τα έξοδα εξωραϊσμού του μαρτυρικού χώρου της Πηγάδας, επίσης αναλαμβάνει το κόστος επιδιόρθωσης του Σταυρού ο οποίος καταρρέει, οι εργασίες να γίνουν υπό την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία». Ο κ. δήμαρχος ευγενικά απεδέχθη την προώθηση του εγγράφου στο Δ.Σ. που θα ελάμβανε χώρα την Παρασκευή 16-8-2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε και έκρινε την πρότασή μας ως απαράδεκτη (πλην 2 υπερψηφισάντων).

Τόσο η πλειοψηφία όσο και οι μειοψηφίες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούνται από στελέχη της παράταξης που έκανε πρώτη μνημόσυνο στον Αρη Βελουχιώτη, της ελαφροδεξιάς και πνέουσας τα λοίσθια Νουδούλας και του ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι έτσι η Χρυσή Αυγή θα καπηλευθεί τον χώρο... λες και ότι πατάνε το πόδι τους στο μνημόσυνο, αλλά και όταν πάνε μεμονωμένα για το μόνο που μιλούν είναι η λήθη.

Μια λήθη μονόπλευρη εκ μέρους του δόγματος Καραμανλή (deaf) που έθαψε όλους τους τόπους που μαρτύρησε ο ελληνικός λαός αλλά ο άλλος Καραμανλής (Ρlaystation) ταυτόχρονα κατέθετε στεφάνι στον Αϊ-Στράτη των αριστερών διακοπών.

Κάθε μέρα που περνάει ο κ. Σαμαράς βλέπει ότι το καράβι βουλιάζει, βλέπει τα ποσοστά μας να εκτοξεύονται και η ώρα της κρίσεως να φτάνει...

Ας γίνετε συνοδοιπόροι της Αριστεράς, γλύψτε εκεί που φτύνατε, χαϊδέψτε τα αυτιά των αφεντικών σας...

Το ποτάμι του εθνικισμού θα συμπαρασύρει στο διάβα του κάθε ίχνος ιδιοτέλειας, όλους αυτούς που βασανίζουν τον λαό μας και κυρίως θα σβήσει την μεταπολιτευτική λαίλαπα.

Οσο για κάποιους δεξιούληδες του... γλυκού νερού, θα το πάρετε το κοκκαλάκι του χρίσματος στον δήμο ή στην περιφέρεια, αλλά δεν θα το γευτείτε γιατί θα σας προλάβουν οι εξελίξεις.

Σύντομα ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Ολοι στον Μελιγαλά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου».

Εργαζόμενοι ΗΣΑΠ: «Μας μετατρέπουν σε κυνηγούς κεφαλών»

Μια ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο του νεαρού στο Περιστέρι και με την οποία επιρρίπτουν ευθύνες στις εταιρείες των αστικών συγκοινωνιών, εξέδοσαν οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ.
Σε αυτήν τονίζουν ότι έχουν, άθελά τους, μετατραπεί σε «κυνηγούς κεφαλών», καθώς καλούνται να ελέγχουν τους επιβάτες χωρίς να έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα θυμίζου ότι οι ίδιοι έχουν ζητήσει μείωση της τιμής του εισιτηρίου και δωρεάν μετακίνηση για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:
«Ο τραγικός θάνατος του 18χρονου νέου στο τρόλεϊ προκαλεί σε όλους μας βαθιά θλίψη και βυθίζει στο πένθος όλη την κοινωνία, που εξακολουθεί να αρνείται να κοστολογεί την ανθρώπινη ζωή με εισιτήρια ή με χρήματα. Είμαστε όλοι αλληλέγγυοι στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου.

Φυσικά, δεν είναι σκοπός μας να αποδώσουμε ευθύνες γι’ αυτό το τραγικό γεγονός. Αυτό είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, που έχει επιληφθεί της έρευνας της υπόθεσης και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ωστόσο, οφείλουμε να καταγγείλουμε, για άλλη μια φορά, με το πιο κατηγορηματικό τρόπο, τις πολιτικές των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών και τις πρακτικές των εταιρειών των αστικών συγκοινωνιών, που έχουν μετατρέψει την διαδικασία του ελέγχου εισιτηρίων σε “κυνήγι κεφαλών”.

Οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό σιδηρόδρομο δεν δέχτηκαν ποτέ την οποιαδήποτε επιπλέον αμοιβή για τον έλεγχο κομίστρου και πάντοτε περιορίζονται στις αμοιβές που προκύπτουν από το μισθολόγιο, σύμφωνα με τους νόμους και τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους.

Οι εταιρείες οφείλουν όπως άλλωστε έχουμε στο παρελθόν επισημάνει πολλές φορές, για τη σωστή εκπαίδευση εργαζομένων, στην τόσο ευαίσθητη και δύσκολη δουλειά του ελέγχου κομίστρου.

Μέχρι σήμερα όμως, δεν έχει πραγματοποιηθεί κάποια σοβαρή και ουσιαστική εκπαίδευση για τον έλεγχο εισιτηρίων, έτσι ώστε να διενεργείται πάντα με τον απαραίτητο σεβασμό και την αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τον επιβάτη.

Οι εργαζόμενοι με δική τους πρωτοβουλία καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να αναπληρώνουν την έλλειψη εκπαίδευσης και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερη επαγγελματική επάρκεια.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ με σειρά παρεμβάσεων διεκδικεί:

Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο 1 ευρώ.

Δωρεάν μετακίνηση για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους.

Αυτές οι δύο τελευταίες διεκδικήσεις πρέπει άμεσα να υιοθετηθούν από την κυβέρνηση και να εφαρμοστούν ως ελάχιστη ένδειξη κατανόησης στα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η κοινωνία».

Ο ζάμπλουτος «στόχος» της κομμώτριας… προτίμησε τον ξάδελφο!

ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕ… Η «ΜΕΤΡ»
Είχε άλλες προτιμήσεις ο άνδρας που ήθελε… να την κατακτήσει !!!

Η εντυπωσιακή ξανθιά κομμώτρια κίνησε γη και ουρανό για να ξανασυναντηθεί με τον ζάμπλουτο επιχειρηματία, και μάλιστα όσο γινόταν πιο... ιδιαιτέρως, αλλά ο «θησαυρός» αποδείχθηκε... άνθρακας μιας και ο εν λόγω κύριος είχε... άλλες προτιμήσεις! Έτσι τα κους κους σε πολλά στέκια Πατρινών στα οποία κινείται η συγκεκριμένη, δεν έχουν σταματημό.
 Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια γαμήλιας τελετής που έλαβε χώρα πριν από ενάμιση μήνα στην Αχαΐα  Ήταν προσκεκλημένοι πολλοί «επώνυμοι» από το χώρο των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Ανάμεσά τους ήταν και ο συγκεκριμένος μεγαλοεπιχειρηματίας από την Αθήνα ο οποίος μάλιστα είχε καταφθάσει με το πολυτελές σκάφος του! 
Η Πατρινή κομμώτρια, που στους κύκλους της είναι γνωστό ότι δεν αντιστέκεται σε άνδρες με «χοντρό» πορτοφόλι τους οποίους σπεύδει να πλευρίσει με απώτερο σκοπό το... «μάδημα», δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Φρόντισε να κάνει αμέσως τη γνωριμία και μάλιστα κατάφερε να πείσει τους υπευθύνους της δεξίωσης να της αλλάξουν τραπέζι στη λαμπρή δεξίωση που δόθηκε μετά το μυστήριο και να της δώσουν τη θέση δίπλα ακριβώς από τον επιχειρηματία! Και εκεί κατόρθωσε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του και εν τέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις. 
Πείθοντάς τον μάλιστα να κανονίσει ένα διήμερο ταξιδάκι με το σκάφος του στον Πατραϊκό... Μάλιστα η ίδια κανόνισε να πάρει μαζί της μία κολλητή φίλη της και τον σύντροφό της αλλά και έναν ξάδελφό της. Αλλά πού να φανταζόταν ποια θα ήταν η κατάληξη...
 
Ενθουσιάστηκε με τον... ξάδελφο!
 
Στη διάρκεια του ταξιδιού, η ομολογουμένως εκρηκτική και άκρως εντυπωσιακή κομμώτρια έκανε τα πάντα για να προκαλέσει τον επιχειρηματία. Επιστράτευσε τα πιο εκκεντρικά προκλητικά στρινγκ μαγιό, ενώ δεν δίσταζε, όταν οι άλλοι ήταν στις καμπίνες, εκείνη να κάνει τόπλες ηλιοθεραπεία πάνω στο σκάφος και... μπροστά στον επιχειρηματία! 
Και προφανώς θεωρούσε πως πλέον τον είχε στο χέρι, αλλά όταν πλησίαζε η στιγμή της επιστροφής η ψυχρολουσία ήταν... όλη δική της. Μόλις ο επιχειρηματίας αποφάσισε να της αποκαλύψει τις ιδιαίτερες ερωτικές του προτιμήσεις προκειμένου να της ζητήσει να μεσολαβήσει για άλλη μία συνάντηση παρουσία του εξάδελφού της ο οποίος τον... είχε εντυπωσιάσει...
dete.gr 

Είναι το παιδί σου, ηλίθιε!

Του Δημήτρη Καζάκη
Ένα δεκαεννιάχρονο παιδί σκοτώθηκε πηδώντας από ένα τρόλεϊ για να αποφύγει τον εξευτελισμό της κράτησης και την επιβολή προστίμου διότι δεν είχε εισιτήριο. 
Ο υπουργός μίλησε για «τζαμπατζήδες» που πρέπει να παταχθούν, ξεχνώντας το πάθημά του πριν τρία χρόνια και πόσο εύκολα θα μπορούσε να επαναληφθεί. 
Το ίδιο και μια από το γνωστό σινάφι που ενώ ξέρει πολύ καλά να εκδίδεται κατ’ επάγγελμα με αντάλλαγμα ακαδημαϊκούς τίτλους, οφίτσια και «όνομα», κανείς δεν τολμά να την αποκαλέσει πόρνη. Ίσως και να έχουν δίκιο, γιατί δεν την οδηγεί η χειρότερη από όλες τις ανάγκες, η ανάγκη της επιβίωσης, όπως συμβαίνει με τις κοινές πόρνες, αλλά λειτουργεί εκ φύσεως, λες και είναι στα γονίδιά της.

Πώς λοιπόν να μην ειρωνευτεί ένα φυσιολογικό παιδί, έναν κανονικό νέο, που δεν ήθελε να υποστεί τον εξευτελισμό και έτσι έχασε τη ζωή του. Πότε ήταν που τελευταία φορά αισθάνθηκε ντροπή, πότε κατάλαβε στη ζωή της την έννοια της αξιοπρέπειας και του φιλότιμου για να αντιληφθεί την ενέργεια του νέου; Ίσως λίγο πριν προδώσει την αθωότητα της εφηβείας της, αλλά από τότε έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και η ηθική πώρωση την έχει παραμορφώσει χειρότερα απ’ ότι θα μπορούσε να το κάνει η χειρότερη μορφή οστεοπόρωσης, από την οποία σίγουρα πάσχει.

Το ξέρω ότι αισθάνεσαι λύπη. Είμαι σίγουρος ότι νιώθεις οργή. Όμως αυτό που ίσως να μην κατάλαβες είναι ότι το παιδί αυτό δεν είναι κάποιου άλλου, δεν είναι του γείτονα, είναι το δικό σου. Κοίτα καλά την φωτογραφία του. Κοίτα το ματωμένο πρόσωπο. Αν κοιτάξεις προσεκτικά είμαι σίγουρος ότι θα δεις το δικό σου παιδί. Θα ξαφνιαστείς με το πόσο μοιάζει με το δικό σου παιδί, με το δικό σου αγόρι, με το δικό σου κορίτσι. Έτσι το ένιωσα κι εγώ. Έτσι το ανακάλυψα κι εγώ. Είναι το δικό μου παιδί, που κάλλιστα θα μπορούσε να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Είναι τζαμπαζήδες τα παιδιά μας; Το δικό σου και το δικό μου; Εσύ δεν το ανάθρεψες για να μην δέχεται δημόσιες προσβολές; Εσύ δεν του έμαθες να μην ανέχεται να του συμπεριφέρονται σαν σκουπίδι; Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να βρεθεί σε ανάλογη θέση και να αντιδράσει με ανάλογο τρόπο; Το παιδί λοιπόν που σκοτώθηκε δεν ανήκει αποκλειστικά στην χαροκαμένη του οικογένεια, αλλά σε όλους μας, είναι το δικό μας παιδί.

Μα θα μου πεις, για ένα εισιτήριο; Έτσι νομίζεις; Ότι χάθηκε μια νέα ζωή για ένα εισιτήριο; Όχι φίλε μου. Έχουμε δώσει με τη στάση μας δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, στους αγαπημένους μας. Για σκέψου το λίγο. Αν ήθελαν απλά να ελέγξουν την λαθρεπιβίβαση, αρκούσε να δώσουν εντολή στους ελεγκτές να κατεβάζουν στην επόμενη στάση τους παραβάτες. Ούτε πρόστιμα, ούτε διαπληκτισμοί, ούτε κρατήσεις, ούτε τίποτα. Όμως ο στόχος είναι άλλος. Η άσκηση εξουσίας σε βάρος του άτυχου που βρέθηκε χωρίς εισιτήριο. Ειδικά στις μέρες μας που ακόμη και το αντίτιμο ενός απλού εισιτηρίου αποτελεί δυσβάσταχτο βάρος για πολλούς από εμάς. Και πρωτίστως για τα παιδιά μας.

Γιατί νομίζεις οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον ελεγκτή και τον οδηγό ως συνεργό σε ανθρωποκτονία, όπως όφειλαν; Για σκέψου το λίγο. Οι αστυνομικοί παραλαμβάνουν το πτώμα του νέου και μαθαίνουν για την συμπλοκή που προηγήθηκε με τον ελεγκτή και τον οδηγό. Κι αντί να κάνουν το αυτονόητο, δηλαδή να συλλάβουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στον εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου, τι κάνουν; Απολύτως τίποτε. Συλλέγουν απλά τη σωρό του παιδιού και αφήνουν τους δράστες ελεύθερους αναγνωρίζοντας τους το δικαίωμα να δράσουν όπως έδρασαν. Έστω κι αν κόστισε μια ανθρώπινη ζωή.

Φαντάσου το συμβάν κάπως διαφορετικά. Φαντάσου το νέο να είχε σπρώξει με δύναμη τον ελεγκτή με αποτέλεσμα ο δεύτερος να βρει τραγική κατάληξη. Τι θα συνέβαινε τότε; Υπήρχε περίπτωση να γλυτώσει την αυτόφωρη διαδικασία ο νέος; Ούτε κατά διάνοια. Άσε που μέσα στο κρατητήριο σίγουρα θα βρίσκονταν τα γνωστά θρασύδειλα αποβράσματα που κάτω από την αστυνομική στολή φορούν τα εμβλήματα της συμμορίας του υποκόσμου με τον παραφύση μαίανδρο, ο οποίος παραπέμπει στη ναζιστική σβάστικα και θα το είχαν μαυρίσει στο ξύλο για παραδειγματισμό.

Και η δικαιοσύνη; Ποια δικαιοσύνη; Μέσα σ’ ένα τέτοιο καθεστώς όπου η έννοια του δικαίου έχει ταυτιστεί απόλυτα με το συμφέρον του ισχυρού και της εξουσίας η τέχνη κάθε δικαστή και εισαγγελέα συνίσταται – στην καλύτερη περίπτωση – «εις το να πλατύνη τα πράγματα και τα μυίας να μεταποιεί εις ελέφαντας,» όπως έγραφε ο Παύλος Καλιγάς στον Θάνο Βλέκα ήδη από το 1850. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει το χειρότερο, δεν είναι παρά τα εκτελεστικά όργανα της εξουσίας κι αυτών που κρύβονται πίσω της. Να γιατί οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ο ελεγκτής κι ο συνεργός του είναι «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Έστω κι αν από τη στιγμή που ασκήθηκε φυσική βία εναντίον του νέου προκειμένου να κρατηθεί παρά τη θέλησή του, το «εξ αμελείας» είναι πρόκληση που προσβάλλει κάθε έννοια δικαίου.

Όμως, εδώ ακριβώς βρίσκεται το κουμπί. Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας, είτε πρόκειται για ελεγκτή, είτε για οποιονδήποτε άλλο, έχει δικαίωμα να ασκήσει φυσική βία, να ποδοπατήσει με τον πιο προκλητικό τρόπο την αξιοπρέπεια οποιουδήποτε πολίτη, ακόμη και για ένα αντίτιμο εισιτηρίου. Πρέπει ο ραγιάς να αισθάνεται ραγιάς σε κάθε φάση της καθημερινής ζωής του. Και πότε ο ραγιάς έχει πεισθεί ότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από ραγιάς; Όταν πληρώνει αδιαμαρτύρητα και από φόβο ότι του απαιτεί η εξουσία, όσο παράλογο κι αν είναι, όσο κι αν θέτει την ίδια την επιβίωσή του σε κίνδυνο. Τα χαράτσια και ο αγάς που τα εισπράττει κάνουν τον ραγιά φιλήσυχο, έλεγε παλιά το δοβλέτι.

Κι αν χαθεί μια ζωή; Κι αν χαθεί η ζωή του παιδιού σου; Τι πειράζει; Το εντεταλμένο όργανο της εξουσίας το πολύ-πολύ να αντιμετωπίσει καμιά κατηγορία «εξ αμελείας» με όλους τους υπουργούς, τους αστυνόμους, τους εισαγγελείς, τους δικαστές, τους επιθεωρητές και τα υπόλοιπα θηρία της εξουσίας σε παρέλαση να εφαρμόζουν το νόμο, το δικό τους νόμο. Κι ο ραγιάς, ραγιάς.

Γιατί εκπλήσσεσαι; Γιατί κάνεις πώς δεν καταλαβαίνεις; Εμείς δεν τους έχουμε επιτρέψει να έχουν δικαίωμα ζωής ή θανάτου στα παιδιά μας; Χρειάζεται να πηδήξει και να σκοτωθεί ένα νέο παιδί ώστε να γλυτώσει τον εξευτελισμό για να αντιληφθούμε πόσο μηδαμινή αξία έχει μια ανθρώπινη ζωή σήμερα μέσα στο καθεστώς που ζούμε; Ειδικά όταν πρόκειται για τη ζωή ενός νέου. Θάνατος δεν είναι για τα παιδιά μας η ανεργία που με δόλιο τρόπο τα έχουν καταδικάσει; Θάνατος δεν είναι για τους νέους το αδιέξοδο μιας δουλειάς χωρίς μέλλον για ένα ξεροκόμματο, ή ενός μέλλοντος χωρίς δουλειά; Τι σε εκπλήσσει λοιπόν;

Γιατί σοκάρεσαι με τον ακαριαίο θάνατο ενός νέου και δεν εξεγείρεσαι με τον αργόσυρτο θάνατο μιας ολόκληρης νεολαίας, μιας ολόκληρης κοινωνίας κάτω από ένα καθεστώς που σε κάθε πτυχή του θέλει να εθιστούμε στο παλιό δόγμα του φασισμού, ότι μόνο η εξουσία έχει το μονοπώλιο της βίας. Τι κι αν πεθάνουν χιλιάδες σαν τον νέο που σκοτώθηκε για να γλυτώσει τον εξευτελισμό. Τι κι αν είναι το δικό σου παιδί. Τι σε νοιάζει; Εσύ θα βρεις χιλιάδες δικαιολογίες για να μην επαναστατήσει το είναι σου. Για να μην κάνεις κάτι. Για να μην κάνεις ότι περνά από το χέρι σου προκειμένου να βουλιάξει αυτό το καθεστώς και οι συνεργοί του, να αποτεφρωθεί από τις φλόγες της οργής ενός λαού που τον θανατώνουν εξεπιτούτου, με πρώτα τα παιδιά του, για να του αρπάξουν την πατρίδα, το βιός και το μέλλον του.

Αισθάνομαι να ξεχειλίζω. Όχι από οργή. Η οργή έχει εξαντληθεί προ πολλού. Ξεχειλίζω από μίσος για όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σ’ αυτήν την κατάσταση να βλέπουμε τα παιδιά μας να τους στερούν το παρόν και το μέλλον, να αργοπεθαίνουν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Και την ημέρα της κηδείας αυτού του νέου, του δικού μας παιδιού, που δολοφονήθηκε από ένα ολόκληρο καθεστώς δεν έχω παρά να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλους τους κυρίους και τις κυρίες αυτού του καθεστώτος: Δείτε με τι ταχύτητα η άμμος χάνεται από την κλεψύδρα της ζωής σας. Πολύ σύντομα οι ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί σας θα κλείσουν μια και καλή. Ο νόμος της ιστορικής ανταπόδοσης θα λειτουργήσει και πάλι για να αποκαταστήσει τη διαταραγμένη κοινωνική ισορροπία και την ανύπαρκτη δικαιοσύνη. Κι ως τότε στο μόνο που έχετε να ελπίζετε είναι στον οίκτο των θυμάτων σας, του απλού κόσμου, του κόσμου του μεροκάματου, που μέρα με τη μέρα λιγοστεύει επικίνδυνα για εσάς.

Κι όταν θα έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα όπου οι νεκροί και οι αδικημένοι θα βρουν τη δικαίωσή τους, ο αδικοχαμένος νέος, το δικό μας παιδί, θα βρίσκεται εκεί ολοζώντανο να σέρνει τον χορό της νίκης, σαν έναν λεβέντικο τσάμικο, ή ποντιακό πυρρίχιο, με τρόπο που μόνο τα καλύτερα παλικάρια της πατρίδας μας με αλύγιστη ψυχή και ακόρεστη δίψα για την ζωή ξέρουν. Κι εμείς, οι γονείς του, θα είμαστε εκεί να τον χαρούμε στην αυγή μιας νέας Ελλάδας.

Δημήτρης Καζάκης
dimitriskazakis.blogspot.gr

Το καλοκαίρι φεύγει...έρχεται η εφορία

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας 2012, καθώς και η πρώτη δόση του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για όσες δηλώσεις εκκαθαρίστηκαν ως το τέλος Ιουλίου.
 Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ανακοίνωσε  ότι αποστέλλονται τις επόμενες ημέρες στους φορολογούμενους τρεις νέες σειρές εκκαθαριστικών σημειωμάτων φόρου εισοδήματος (η 5η, η 6η και η 7η).
Από αυτές, οι δύο πρώτες έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης την 30 και 31 Ιουλίου 2013 οπότε η πρώτη δόση του φόρου του εκκαθαριστικού θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου. 
Η τελευταία έχει ημερομηνία εκκαθάρισης την 14 Αυγούστου οπότε η πρώτη δόση θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου (στην περίπτωση αυτήν οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο σε δύο διμηνιαίες δόσεις, σε αντίθεση με τους πρώτους που θα έχουν περιθώριο τριών δόσεων ως το τέλος του έτους).
Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εφιστά στην προσοχή των φορολογούμενων σχετικά με την 5η και 6η αποστολή εκκαθαριστικών λόγω της περιόδου διακοπών που διανύουμε και δεδομένου ότι η πρώτη δόση αυτών θα πρέπει να καταβληθεί ως το τέλος Αυγούστου. Γι αυτό συνιστά στους φορολογούμενους να ενημερωθούν μέσω του TAXISnet για το ποσό της εκκαθάρισης και για τις ταυτότητες οφειλής είτε των δόσεων είτε της ολικής εξόφλησης.
Όσοι φορολογούμενοι θέλουν να ενημερωθούν για το εκκαθαριστικό τους, μπορούν να το κάνουν από την ιστοσελίδα http://www.gsis.gr στην εφαρμογή με την οποία έκαναν τη δήλωση. Σημειώνεται ότι με βάση το ποσό της οφειλής και την ταυτότητα οφειλής που μπορούν να εκτυπώσουν από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα οι φορολογούμενοι μπορούν εξοφλήσουν στις τράπεζες την πρώτη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα από τη μέχρι τώρα πορεία της εκκαθάρισης των δηλώσεων προκύπτουν τα ακόλουθα: Έχουν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις που αφορούν σε καθαρό εισόδημα 54,132 δισ. ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος ανέρχεται σε 1,439 δισ. ευρώ, η εισφορά αλληλεγγύης σε 410 εκατ. ευρώ και ο φόρος επιτηδεύματος σε 207,869 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός φόρος ανέρχεται σε 2,112 δισ. ευρώ.
Αναλυτικότερα, οι χρεωστικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχονται σε 1.896.916. Σ' αυτές προκύπτει καταβολή συνολικού φόρου 2,303 δισ. ευρώ που σημαίνει ότι κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.200 ευρώ. Τα πιστωτικά εκκαθαριστικά ανέρχονται σε 719.123 και αφορούν σε επιστροφή φόρου 191,936 εκατ. ευρώ.
Τα εκκαθαριστικά του ΦΑΠ 2012 αφορούν 482.201 ιδιοκτήτες ακινήτων που πρέπει να πληρώσουν στην εφορία φόρο 489,940 εκατ. ευρώ.
Ο ΦΑΠ 2012 (όπως και αυτός του 2011), μπορεί να εξοφληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις. Η ενημέρωση με το εκκαθαριστικό έχει αναρτηθεί στην εφαρμογή υποβολής του Ε9. Σημειώνεται πως δεν έχουν αναρτηθεί τα εκκαθαριστικά είτε του 2011 είτε του 2012 όσων δεν έχουν υποχρέωση πληρωμής (αντικειμενική αξία κάτω των 200.000 ευρώ ή φόρος μέχρι 27 ευρώ).
Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 
Το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει επίσης ότι η υποβολή των δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων συνεχίζεται με πολύ γοργούς ρυθμούς έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές. Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία. Δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην υποβολή και ο αριθμός δηλώσεων που υπολείπεται εκτιμάται πως μπορεί να υποβληθεί μέχρι 30/8. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας.

"ΑΠΕΙΛΕΣ " Χρυσής Αυγής κατα Δημ.Καφαντάρη

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ NEWSMESSINIA ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Χ.Α ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Δια της παρούσης καταγγέλλουμε τον «φίλο του Αντώνη» (όπως ο ίδιος δηλώνει δεξιά κι αριστερά.) δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δ. Καφαντάρη, ο οποίος μέσα στον πανικό του -εξαιτίας των μηνυμάτων που παίρνει και από τους δημότες του για την αλματώδη αύξηση της δύναμης της Χρυσής Αυγής και στην Πυλία- έχασε την ψυχραιμία του, εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του πολιτευτή του κινήματός μας Σωτήρη Κωστόπουλου, σε καφετέρια στη Γιάλοβα. 
Με αφορμή, ότι την προηγουμένη σε πανήγυρη στου Ρωμανού, ο συναγωνιστής Κωστόπουλος αρνήθηκε να τον χαιρετήσει! 
Ευτυχώς, που ο «φίλος του Αντώνη» δήμαρχος δεν απαίτησε από τον συναγωνιστή μας να του κάνει. βαθιά υπόκλιση και να του φιλήσει και το. χέρι.
Βέβαια, υπάρχει και κάτι άλλο στην όλη υπόθεση. Η επίθεση κατά του συναγωνιστή Κωστόπουλου έγινε το ίδιο βράδυ που κατέφθασε στην περιοχή ο «φίλος του δημάρχου» (φον) Αντωνάκης. Προφανώς, ο φουριόζος δήμαρχος έσπευσε να ξεκινήσει τον. πόλεμο  της ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής από τον Αύγουστο, αντί για τον Σεπτέμβριο (όπως προανήγγειλε προ ημερών το «Βήμα».), για να πάρει. παράσημο ανδρείας από τον «φίλο» του.
Τέλος, εις ότι αφορά την εξέλιξη του επεισοδίου, ο αλαζών δήμαρχος εστάθη τυχερός, καθότι εκείνη την ώρα η καφετέρια ήταν γεμάτη και ήταν πολλοί εκείνοι που μπήκαν στη μέση. Ωστόσο, δε θα είναι εξίσου τυχερός στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, στις οποίες δε θα βρεθεί κανένας να τον σώσει από την οργή του λαού.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 17-8-2013

ΠΥΛΟΣ-Ημέρα μνήμης και τιμής για τον ήρωα Βελισσάριο Καραβία

Σε κλίμα συγκίνησης μια ξεχωριστή ημέρα για την Πύλο και τη Μεσσηνία. 
Η ημέρα των αποκαλυπτηρίων της αναμνηστικής στήλης-αφιερώματος στον Βελισσάριο Καραβία. Ο ήρωας της περιοχής που στις 23 Φεβρουαρίου του 1980 έσωσε τις ζωές 29 ναυτικών από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE.
Παρουσία της οικογένειάς του, του Πρωθυπουργού που ο Βέλιος ήταν και προσωπικός του φίλος, της Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου, πλήθος φορέων και αρχών αλλά περισσότερων από 2.000 πολιτών έγινε η σεμνή τελετή προς μνήμη του Βέλιου, στην πρωτοβουλία που είχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Πυλίων "Το Ναυαρίνο" με την συνδρομή του δήμου Πύλου - Νέστορος.
Συγκηνητικές οι αναφορές του Αντώνη Σαμαρά, που με ανθρώπινο τόνο περιέγραψε τις στιγμές που έζησε δίπλα στον Καραβία που έμεινε αυθεντικός και με την πράξη του, αποτέλεσε και αποτελεί σύμβολο για όλους και τον ευγνωμονεί για αυτό.
Αντίστοιχα φορτισμένο το κλίμα και στις αναφορές της κόρης του Βέλιου, Ειρήνης. Νωρίτερα ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. του Συλλόγου είχαν αναφερθεί στην όλη προσπάθεια που κάνει ο Σύλλογος για την περιοχή και την σημερινή ξεχωριστή σημειολογική και ουσιαστική εκδήλωση.

16.8.13

Την αλήθεια για την πύλη επικοινωνίας με τους εξωγήινους «Area 51» αποκαλύπτει η CIA

Το πιο μυστικό σημείο στις ΗΠΑ, η πρωτεύουσα των συνωμοσιολόγων, δεν ήταν τελικά χώρος για ιπτάμενους δίσκους, ούτε χειρουργείο για νεκροτομές σε εξωγήινους. 
Το Area 51, η διαβόητη βάση στην έρημο της Νεβάδα λειτουργούσε ως πεδίο δοκιμών για κατασκοπευτικά αεροπλάνα, όπως αποκαλύπτει ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο της CIA.

Με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου, η αμερικανική κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει για πρώτη φορά την ύπαρξη και τη χρησιμότητα του Area 51. Είναι επίσης η πρώτη φορά που δημοσιοποιείται επίσημα ο χάρτης της περιοχής, αν και η βάση της εμφανίζεται και στο Google Earth.

Η έκθεση των 400 σελίδων αποκαλύπτει ότι το Area 51 δημιουργήθηκε το 1954 για τις δοκιμές του αναγνωριστικού αεροπλάνου U-2, το οποίο κατασκόπευε τη Σοβιετική Ενωση και άλλες χώρες την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.

Το U-2 πετούσε σε ύψος 60.000 ποδών, ή 18,3 χιλιομέτρων, ψηλότερα από κάθε άλλο αεροσκάφος της περιοχής, επισημαίνει η έκθεση. Το μεγάλο ύψος φαίνεται ότι προκαλούσε σύγχυση στους κατοίκους της Νεβάδα, οι οποίοι πίστευαν ότι έβλεπαν ιπτάμενους δίσκους.

«Οι δοκιμές του U-2 σε μεγάλο ύψος σύντομα οδήγησαν σε μια απρόσμενη παρενέργεια -μια δραματική αύξηση στις αναφορές για Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα» αναφέρεται στην έκθεση.

Μάλιστα οι πτήσεις του U-2 και ενός δεύτερου αναγνωριστικού αεροσκάφους, με την ονομασία Oxcart, αντιστοιχούσαν σε περισσότερες από τις μισές αναφορές για UFO στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1950 και 1960.

Η CIA υποχρεώθηκε να δημοσιοποιήσει το έγγραφο έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο Τζέφρι Ρίκελσον, ερευνητής του Πανεπιστημίου George Washington, εκμεταλλευόμενος νόμο για την ελεύθερη πρόσβαση σε κυβερνητικά έγγραφα (Freedom of Information Act).

Η αποκάλυψη είναι πάντως απίθανο να βάλει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας - η CIA φρόντισε εξάλλου να κρατήσει απόρρητες ορισμένες σελίδες της έκθεσης, κίνηση που σίγουρα θα προσφέρει τροφή για το μέλλον.


tanea.gr

Συνελήφθη 18χρονος για τη δολοφονία 60χρονου στην Καισαριανή

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 60χρονου ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος χθες το πρωί, μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την 33χρονη κόρη του, στην περιοχή της Καισαριανής. 
Συνελήφθη ένας 18χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος φιλοξενούνταν στο διαμέρισμα εδώ και τρεις μήνες από τον 60χρονο. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης ύστερα από έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον 60χρονο για προσωπικές διαφορές, τον μαχαίρωσε σε διάφορα σημεία του σώματός του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια επιτέθηκε και στην 33χρονη κόρη του θύματος απειλώντας την με μαχαίρι, η οποία για να γλιτώσει πήδηξε από μπαλκόνι 2ου ορόφου με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της. Ο συλληφθείς ομολόγησε τις πράξεις του οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Έβαλαν φωτιά σε κάδους μετά την κηδεία του 19χρονου

Εννέα προσαγωγές στα επεισόδια στο Περιστέρι μετά την κηδεία του 19χρονου

Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία κατά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιστέρι, μετά την κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, μετά από πτώση από το τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε.

Κάποια άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προς την πλατεία Δημαρχείου.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του μετρό.

Στη φυλακή η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους που βρέθηκε νεκρό

Προφυλακιστέες κρίθηκαν, η 20χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό την περασμένη Δευτέρα σε χωματερή των Λεχαινών Ηλείας, όπως και η 44χρονη γιαγιά του.

Οι δύο γυναίκες οδηγηθήκαν σήμερα το μεσημέρι στον ανακριτή Αμαλιάδας και μετά την απολογία τους αποφασίστηκε να οδηγηθούν στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Η 20χρονη και η 44χρονη μητέρα της, αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παιδοκτονίας.

ΣΟΚ: Άγρια δολοφονημένη 25χρονη αεροσυνοδός στη Θεσσαλονίκη


Ανήμερα της Παναγίας ο φίλος της ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημα του υποδυκνείοντας στους αστυνομικούς που είχε πετάξει το πτώμα της.

Ένα στυγερό έγκλημα έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα μια 25χρονη αεροσυνοδό από τη Θεσσαλονίκη.
Ο λόγος για την άτυχη Μόνικα Κωνσταντινίδου η οποία σύμφωνα με το “Φως στο Τούνελ” της Αγγελικής Νικολούλη όταν ζήτησε από το φίλο της να χωρίσουν τον τύφλωσαν η ζήλεια και το πάθος του.
Η 25χρονη Μόνικα είχε χαθεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου 10 Αυγούστου από το σπίτι της στη Μοναστηρίου. Το “Τούνελ” γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι λίγες ώρες πριν την εξαφάνιση της είχε συναντηθεί με τον κατά τρία χρόνια μικροτερό της φίλο και του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσουν τη σχέση τους. Ο νεαρός ναυτικός στο επάγγελμα, την πίεζε και μάρτυρες τους είδαν να λογομαχούν.
Η νεαρή κοπέλα αυτό το διάστημα εργαζόταν παράλληλα και σε μια ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη. Το μοιραίο βράδυ έφυγε με μια συνάδελφο της, την άφησε στο σπίτι λέγοντας της ότι και αυτή θα επιστρέψει στο δικό της γιατί τα ξημερώματα ταξίδευε με πτήση εξωτερικού.
Ο φίλος της έμενε στην ίδια γειτονιά. Όλα δείχνουν πως της έστησε καρτέρι θανάτου. Η Μόνικα σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχε πει στη μητέρα της να την ξυπνήσει στις έξι το πρωί για το ταξίδι που είχε. Εκείνη την ώρα έγινε αντιληπτή και η εξαφάνισή της.
Η αδερφή της Λίντα σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τον φίλο και δολοφόνο της: “Η Μόνικα μας έλεγε ότι ήθελε να τον χωρίσει γιατί δεν άντεχε τη ζήλεια του. Πολλές φορές έφτασε στο σημείο να την χτυπήσει. Ομολόγησε ο ίδιος στην Αστυνομία το έγκλημα του. Την πέταξε σ’ ένα δύσβατο σημείο για να μην την βρει ποτέ κανείς. Είμαστε σίγουροι ότι και κάποιοι άλλοι τον βοήθησαν σ’ αυτό το έγκλημα και ζητάμε να λάμψει η αλήθεια”.
Αναμένονται ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία.

Εννέα προσαγωγές στα επεισόδια στο Περιστέρι μετά την κηδεία του 19χρονου

Εννέα προσαγωγές έχουν γίνει από την αστυνομία κατά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν στο Περιστέρι, μετά την κηδεία του 19χρονου που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, μετά από πτώση από το τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε.
Κάποια άτομα έβαλαν φωτιά σε κάδο απορριμμάτων και στη συνέχεια απωθήθηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ προς την πλατεία Δημαρχείου.
Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του μετρό.

ΠΥΛΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Οι τροβαδούροι της Πύλου συνήθιζαν να μπαίνουν στις βάρκες τους και να περνούν μελωδικές βραδιές υπό το φως του φεγγαριού, μέσα στο απάνεμο λιμάνι της Πύλου. Ερασιτέχνες, εραστές της τέχνης επέλεγαν το πρωτότυπο αυτό μουσικό ταξίδι τις γλυκές αυγουστιάτικες βραδιές.

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος διοργανώνει μια διαφορετική Αυγουστιάτικη Βαρκάδα υπό το σεληνόφως, θέλοντας να αναδείξει τις πολύπλευρες πτυχές της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

Ο συνθέτης θοδωρής Ξυδιάς με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας του Ωδείου Πύλου θα αναβιώσει την αγαπημένη αυτή συνήθεια των κατοίκων και επισκεπτών της Πύλου, τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013. Από τις 22:00 το βράδυ και για δύο περίπου ώρες μουσικοί και τραγουδιστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, θα επιβιβαστούν στις βάρκες και θα πραγματοποιήσουν ένα ξεχωριστό μουσικό διάπλου στον κόλπο του Ναυαρίνου. Ξεκινώντας από την πλαζ της Πύλου και καταλήγοντας στο παλιό λιμάνι, οι τροβαδούροι θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια αξιόλογων Ελλήνων συνθετών αλλά και του συμπολίτη μας συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

Π. Καψής: Κανένα «μαγείρεμα» στη μοριοδότηση

Δεν έγινε ούτε ήταν δυνατόν να γίνει το παραμικρό «ρουσφέτι», το παραμικρό «μαγείρεμα», επισημαίνει ο υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής, σχετικά με τις ενστάσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ σε ό,τι αφορά τη διαδικασία μοριοδότησης όσων έκαναν αίτηση να προσληφθούν στον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Όπως τονίζει ο κ. Καψής: «Η διαδικασία και η επεξεργασία των στοιχείων έγινε αποκλειστικά ηλεκτρονικά, χωρίς την παραμικρή δυνατότητα παρέμβασης. Ο πίνακας που δημοσιοποιήθηκε έγινε με βάση τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην αίτηση. Δεν είναι πίνακας προσληφθέντων. Για να γίνει η πρόσληψη τα στοιχεία αυτά θα ελεγχθούν, και όσοι υπογράψουν σύμβαση θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν άλλη απασχόληση».

Η αναφορά σε «λάθη», σημειώνει ο κ. Καψής, αφορά την πιθανότητα να έχουν δοθεί λανθασμένα ή ανακριβή στοιχεία από κάποιους υποψήφιους, ενώ δίνεται η δυνατότητα επανόρθωσης και σε ενδιαφερόμενους οι οποίοι έχουν λησμονήσει να αναφέρουν στοιχεία όπως η προϋπηρεσία ή το πτυχίο, με αποτέλεσμα να έχουν λάβει λιγότερα μόρια από όσα δικαιούνται.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 19χρονου στο Περιστέρι

Πλήθος κόσμου συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία, στο νεκροταφείο Περιστερίου, τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, που έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη, φωνάζοντας «Αθάνατος!» και χειροκροτώντας παρατεταμένα καθώς περνούσε η σορός του.

Συγγενείς, φίλοι, γείτονες αλλά και πολλοί άνθρωποι που συγκινήθηκαν από το περιστατικό του θανάτου του, τον αποχαιρέτησαν σε ένα κλίμα οργής, θυμού και θλίψης. Με συνθήματα κατά του ελεγκτή, του οδηγού του τρόλεϊ, αλλά και της λιτότητας και της πολιτείας, πολλοί νέοι έμειναν για αρκετή ώρα γύρω από τον τάφο του 19χρονου φωνάζοντας «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».

Η κηδεία ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα, ενώ μια ώρα πριν η Ανοιχτή Συνέλευση Περιστερίου πραγματοποίησε πορεία από την κεντρική πλατεία Περιστερίου προς το νεκροταφείο. Στη διαδρομή γράφτηκαν πολλά συνθήματα και προκλήθηκαν φθορές σε ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ που βρέθηκε επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη, ενώ κάποιοι έγραψαν στο παρ μπριζ με κόκκινο σπρέι τη λέξη «δολοφόνοι».

Μετά την κηδεία ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας πίσω στην πλατεία Περιστερίου. Διαδηλωτές άναψαν φωτιές σε κάδους, ενώ πετάχτηκαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και το πλήθος διαλύθηκε, ενώ έγιναν και εννέα προσαγωγές.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, οι παρακείμενοι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία, όπως και ο σταθμός του Μετρό.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τον Διονύση Σαββόπουλο,

Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη στο θεατρόφιλο κοινό. Τον Διονύση Σαββόπουλο να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία αλλά και   πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, πάνω σε δική του καινούργια μετάφραση.

Η κωμωδία του Αριστοφάνη «Πλούτος» θα παρουσιαστεί την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Αυγούστου, 9.15 μ.μ., στο Θέατρο Κάστρου στην Καλαμάτα.

Ο «Πλούτος» γράφτηκε το 388 π.Χ. και είναι η τελευταία σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη. Σε αυτήν ο συγγραφέας σχολιάζει τις πάντα επίκαιρες κοινωνικές ανισότητες, διακωμωδεί την κακή διανομή του πλούτου αλλά και την διαφθορά που ο πλούτος συνήθως επιφέρει.

Ο φτωχός αγρότης Χρεμύλος μαζί με τον τετραπέρατο δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον τυφλό και τιμωρημένο από τον Δία, θεό Πλούτο, που τυφλώθηκε μικρός για να αποφύγει τους δίκαιους, τους σοφούς και τους έντιμους. Με τη βοήθεια του Χρεμύλου και του δούλου του, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και όπως σημειώνει ο Διονύσης Σαββόπουλος «πραγματοποιεί επιτέλους την ανθρώπινη λαχτάρα για έναν γενικευμένο πλούτο. Μόνο που αυτό, ίσως κρύβει πλευρές που μπορεί να μας κοστίσουν πολύ ακριβά εν τέλει».

Ο «Πλούτος» είναι ένα από τα δημοφιλή θεατρικά έργα, που μέχρι σήμερα έχουν προσεγγίσει σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως ο Κάρολος Κουν με το Θέατρο Τέχνης στη θρυλική παράσταση του 1957, σε σκηνικά και κουστούμια του Γιάννη Μόραλη και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, ο Σπύρος Ευαγγελάτος (Αμφι-θέατρο, 1978), ο Γιώργος Αρμένης (θίασος «Σχήμα» του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, 1990), ο Σταμάτης Φασουλής (Εθνικό Θέατρο, 1994), ο Διαγόρας Χρονόπουλος (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, 2000), ο Μίμης Κουγιουμτζής (Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν», 2001) και ο Νίκος Μαστοράκης (θίασος «Εύμολπις», 2004).

Ο Διονύσης Σαββόπουλος καταπιάστηκε με τον «Πλούτο», ως μουσικοσυνθέτης, το καλοκαίρι του 1985 στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Λούκα Ρονκόνι, στην Επίδαυρο. Αυτή τη φορά προσεγγίζει το αριστοφανικό κείμενο με τέσσερις διαφορετικές ιδιότητες: του μεταφραστή, του ηθοποιού, του μουσικοσυνθέτη αλλά και για πρώτη φορά, εκείνη του σκηνοθέτη!

Στη φετινή παράσταση παραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάζεται με μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου: τον Νίκο Κουρή, τον Χρήστο Λούλη, την Αμαλία Μουτούση και τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση – Σκηνοθεσία - Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Παραγωγός: Φάνης Κιρκινέζος
Σκηνικά - Kοστούμια: Άγγελος Μέντης
Χορογραφία: Ερμής Μαλκότσης
Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σύλβια Λιούλιου

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Μάκης Παπαδημητρίου, και ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Ηθοποιοί, Μουσικοί, Τραγουδιστές, Χορευτές: Στάθης Άννινος, Θανάσης Βλαβιανός, Πέτρος Γεωργοπάλης, Πάρις Θωμόπουλος, Ορέστης Καρύδας,  Άλκης Κωνσταντόπουλος, Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος, Έντυ Λάμμε, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Βασίλης Λέμπερος, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Ηλίας Μελέτης, Γιάννης Μίνως, Νίκος Νταρίλας, Νίκος Πλιός, Σπύρος Τσεκούρας, Αλέξης Φουσέκης.

Τιμές εισιτηρίων:
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 20 ΕΥΡΩ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ: 15 ΕΥΡΩ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ (ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ), ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΜΕΑ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ: 10 ΕΥΡΩ

Προπώληση εισιτηρίων:
1.ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
2. ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ RESTAURANT-ESPRESSO-BAR
4. CENTRO CAFÉ

Tο τελευταίο αντίο στο 19χρονο Θανάση- Με μαύρες κορδέλες τον αποχαιρετούν οι φίλοι του





Η τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται από το βράδυ της Τρίτης και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αναμένεται να παιχτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα καθώς συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το τρόλεϊ της γραμμής 12.

Οι περισσότεροι φίλοι του «Μπαζ» όπως ήταν το παρατσούκλι του 19χρονου στο facebook έχουν βάλει στο προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους με τη σύντροφό του Σάρα να τον αποχαιρετά με τη φράση «Καλό ταξίδι… να προσέχεις…».





Τον έσπρωξαν έξω από το τρόλεϊ;

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας δημιουργούν νέα δεδομένα.

Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, η εικόνα στην οποία έχουν καταλήξει είναι ότι υπήρξε διαπληκτισμός που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας προσθέτοντας ότι η οικογένεια περιμένει την πραγματογνωμοσύνη για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα. Απηύθυνε, δε, έκκληση σε όσους έχουν γνώση του περιστατικού και ήταν μέσα στο τρόλεϊ να πάνε να καταθέσουν ώστε να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Αναπάντητο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα πως ο 19χρονος βρέθηκε με την πλάτη στο πεζοδρόμιο αν ευσταθεί το σενάριο ότι άνοιξε μόνος του την πόρτα του οχήματος.

«Το σημαντικότερο για εμάς είναι το τι θα δείξει νεκροψία, δηλαδή κατά πόσο στο σώμα του παιδιού υπάρχουν σημεία και στοιχεία που δείχνουν, αποδεικνύουν πάλη και βία, και ώθηση του παιδιού για πέσει από το τρόλεϊ και σίγουρα ένα δεύτερο στοιχεία που θα πρέπει να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η πραγματογνωμοσύνη πάνω στο τρόλεϊ, στο όχημα που θα δείξει εάν το παιδί από μόνο του άνοιξε την πόρτα ή αν κάποιος άλλος άνοιξε την πόρτα και το παιδί έφυγε προς τα έξω», είχε δηλώσει την Πέμπτη η κυρία Παπαναγιώτου.

Συγκλονιστική είναι την ίδια στιγμή και η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Ο κ. Νίκος Καταλιός ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ και κατά πληροφορίες προσπάθησε να χωρίσει τον ελεγκτή από τον 19χρονο κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους μέσα στο τρόλεϊ, είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.

«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί».

nocomments.gr

Ξηρασία 300 ετών προκάλεσε την πτώση του Μυκηναϊκού πολιτισμού

Μια παρατεταμένη ξηρασία 300 ετών προκάλεσε την πτώση του Μυκηναϊκού και άλλων πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις
 Η κατάρρευση του Μυκηναϊκού και άλλων σημαντικών πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου πριν από περίπου 3.200 χρόνια καλύπτεται με πέπλο μυστηρίου και διάφορες εξηγήσεις έχουν προταθεί γι’ αυτή την εξαφάνιση, μεταξύ των οποίων οι αλλαγές στο κλίμα και το περιβάλλον. Μια νέα επιστημονική γαλλο-βελγική έρευνα υποστηρίζει την άποψη ότι η κλιματική αλλαγή και συγκεκριμένα μια παρατεταμένη ξηρασία διάρκειας περίπου 300 ετών ήταν κυρίως υπεύθυνη για την κατάρρευση των Μυκηναίων, των Χετταίων της Ανατολίας και άλλων πολιτισμών της Ύστερης Εποχής του Χαλκού.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ντέιβιντ Κανιέβσκι του Πανεπιστημίου Πολ Σαμπατιέ της Τουλούζης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS ONE, μελέτησαν υπολείμματα γύρης και πλαγκτού, που βρέθηκαν σε διαδοχικά ιζήματα του βυθού μιας αρχαίας λίμνης στη Λάρνακα της Κύπρου, η οποία κάποτε ήταν λιμάνι, αλλά μετά (γύρω στο 1350 πΧ) περικλείστηκε από την ξηρά.

Μέσω της ανάλυσης των στοιχείων που βρήκαν στη λίμνη, οι ερευνητές δημιούργησαν μια εικόνα για τις διαχρονικές μεταβολές του κλίματος που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το βασικό συμπέρασμά τους είναι ότι η κλιματική αλλαγή και κυρίως η χρόνια ξηρασία μετά τον 13ο αιώνα πΧ προκάλεσαν μια σειρά από πολέμους, λιμούς και εσωτερικές αναταραχές, που με τη σειρά τους επέφεραν την κατάρρευση κάποτε ισχυρών και ένδοξων πολιτισμών, μεταξύ των οποίων αυτού που ανθούσε στην προϊστορική Ελλάδα, του Μυκηναϊκού.

Οι μεταβολές στα ισότοπα άνθρακα και στα είδη φυτών που βρέθηκαν στη λίμνη, δείχνουν ότι βαθμιαία το κλίμα έγινε ολοένα πιο ξηρό και άνυδρο λόγω της σημαντικής μείωσης των βροχών, με συνέπεια οι γεωργικές καλλιέργειες να καταστραφούν. Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι οδήγησε τους πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής σε αδυναμία διατροφής, σε πολιτικοοικονομικές κρίσεις, μαζικές μεταναστεύσεις, πολέμους και επιδρομές (όπως των αινιγματικών «λαών της θάλασσας» κατά της Αιγύπτου περίπου το 1300 πΧ). Η μελέτη της κυπριακής λίμνης δείχνει ότι η γεωργία στην περιοχή είχε εισέλθει σε περίοδο κρίσης έως το 1200 πΧ και δεν κατάφερε να ανακάμψει πριν το 850 πΧ.

Συνδυάζοντας στοιχεία από τη μελέτη των πινακίδων με σφηνοειδή γραφή, καθώς και την αλληλογραφία μεταξύ βασιλιάδων της περιοχής, οι ερευνητές τεκμαίρουν ότι η κρίση της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (που ονομάστηκε και «σκοτεινή εποχή») ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία αρχικά «πυροδοτήθηκε» από την κλιματική αλλαγή και τελικά οδήγησε στο κάψιμο των μεγάλων πόλεων και στον αφανισμό ή το ξερίζωμα πολλών πληθυσμών.

Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση:

http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0071004

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου