7.9.13

Και οι Λιμενικοί Νοτίου Πελοποννήσου στην Θεσσαλονίκη !

Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου, συμμετείχε ενεργά κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 από τα Σώματα Ασφαλείας εν'όψει Δ.Ε.Θ.
Ανάμεσα στα αιτήματά τους ήταν η τρομερή μείωση των αποδοχών τους που έχει ως αποτέλεσμα την φτώχεια, την εξαθλίωση και την κατάργηση των δημοκρατικών θεσμών και διαδικασιών.
Είναι αδιανόητο βροντοφώναξαν, να εργαζόμαστε 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο, ημέρες, νύχτες, αργίες Σαββατοκύριακα, στον αέρα, στη θάλασσα, στο νησί, στο λιμάνι, παντού χωρίς καμία διαφορά, επειδή έτσι το θέλει η τρόικα και δεν μπορεί να το αρνηθεί η κυβέρνηση.
Η Πορεία ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο, για να καταλήξει μπροστά από το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όπου επιδόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Το Τόκιο ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του 2020

Για πρώτη φορά μετά το 1964 οι Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέφουν στην Ιαπωνία και στο Τόκιο. Η ιαπωνική πρωτεύουσα ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, επικρατώντας των υποψηφιοτήτων της Κωνσταντινούπολης και της Μαδρίτης.

Το Τόκιο θα φιλοξενήσει και πάλι μετά από 56 χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς α προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν.

Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε στο Μπουένος Αίρες και στα πλαίσια της 125ης συνόδου της ΔΟΕ, επικράτησε στην τελική ψηφοφορία της Κωνσταντινούπολης, η οποία για πέμπτη φορά έχασε την ευκαιρία να ζήσει το όνειρο.
Μια μαύρη βραδιά για την Τουρκία γενικότερα, καθώς την ίδια ώρα όπου ανακοινωνόταν στην μακρινή Αργεντινή το Τόκιο ως νικήτρια πόλη, στο Κόπερ της Σλοβενίας η εθνική μας ομάδα θριάμβευε κόντρα στην Τουρκία για το Ευρωμπάσκετ.

H ιαπωνική πρωτεύουσα είχε προηγηθεί καθαρά από την πρώτη ψηφοφορία, ενώ κέρδισε τις εντυπώσεις με τα τεχνολογικά θαύματα που υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει, ενώ μέτρησε ιδιαίτερα και η συνέπεια που δείχνουν οι Γιαπωνέζοι που είχαν παρακαταθήκη και τους πετυχημένους αγώνες του 1964.

Αντίθετα στους Τούρκους στοίχισαν όπως φάνηκε ιδιαίτερα τα επεισόδια και οι διαμαρτυρίες που έγιναν κατά της πολιτικής Ερντογάν σε όλη τη χώρα πρίν από λίγο καιρό.

Η διαδικασία πάντως, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 94 μέλη της ΔΟΕ, ξεκίνησε με…θρίλερ καθώς μετά την πρώτη ηλεκτρονική ψηφοφορία (προκειμένου να αποχωρήσει η πόλη που θα συγκέντρωνε τους λιγότερους ψήφους) το Τόκιο πέρασε στον τελικό, ενώ Κωνσταντινούπολη και Μαδρίτη ισοβάθμησαν και χρειάστηκε έξτρα ψηφοφορία μεταξύ των δύο αυτών πόλεων, όπου νικήτρια αναδείχθηκε η τουρκική πρωτεύουσα που με 49 ψήφους πέρασε στον τελικό, ενώ η Μαδρίτη που συγκέντρωσε 45 αποκλείστηκε από τη συνέχεια βλέποντας και πάλι νωρίς το όνειρό της να σβήνει στην τρίτη συνεχόμενη υποψηφιότητα (2012, 2016,2020) και 10.000 Ισπανοί έφυγαν απογοητευμένοι από την Πουέρτα Ντα Αλκάλα, όπου και παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνη τη διαδικασία. Μάλιστα αυτή ήταν η τέταρτη χαμένη ευκαιρία, αφού και το 1972 η ισπανική πρωτεύουσα είχε θέσει υποψηφιότητας (αλλά οι αγώνες έγιναν στο Μόναχο).

Ετσι με τη αναγγελία της πόλης που θα φιλοξενήσει τους αγώνες του 2020, ολοκληρώθηκε μια διαδικασία πάνω από δύο χρόνων, όπου αρχικά είχε έξι πόλεις να διεκδικούν το χρίσμα. Η Ρώμη αποχώρησε μόνη της από τη διαδικασία πριν την πρώτη αξιολόγηση, για οικονομικούς λόγους, ενώ ακολούθως αποκλείστηκαν από την επιτροπή αξιολόγησης της ΔΟΕ το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν)και η Ντόχα (Κατάρ).

Επίσης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον, χωρίς όμως τελικά να καταθέσουν υποψηφιότητα για διάφορους λόγους, το Μπρίσμπεϊν (Αυστραλία), το Καϊρο (Αίγυπτος), το Βερολίνο (Γερμανία), η Βουδαπέστη (Ουγγαρία), το Δελχί (Ινδία), το Ναϊρόμπι (Κένυα), η Κουάλα Λουμπούρ (Μαλαισία), η Γκουαδαλαχάρα (Μεξικό), η Καζαμπλάνκα (Μαρόκο) και η Λισαβόνα (Πορτογαλία).

Συμπλοκή θηροφυλάκων - λαθροκυνηγών

Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό συμπλοκής των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων και λαθροκυνηγών σημειώθηκε το πρωί τους Σαββάτου στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης.
 Αφορμή το παράνομο – εκτός εποχής – κυνήγι αγριογούρουνου και μάλιστα η θανάτωση ενός θηλυκού που πρόσφατα είχε γεννήσει τρία αγριογουρουνάκια και τα θήλαζε.
Οι Αρχές σε κοινή επιχείρηση δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους πέντε φερόμενους δράστες που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή με τους θηροφύλακες, αλλά κατάσχεσαν ένα αυτοκίνητο, δύο κυνηγετικούς σκύλους και το θήραμα.
Με επικεφαλής το Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα και το προσωπικό του Δασαρχείου, τη συνδρομή της Αστυνομίας υπήρξε βοήθεια στους δύο θηροφύλακες που κατά την διάρκεια ελέγχου δέχθηκαν την επίθεση των λαθροκυνηγών, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή στη συνέχεια. 
Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν.
Σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία με σωρεία αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται και θα παραπεμφθεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα Ηλείας.
 Οι φερόμενοι δράστες αναζητούνται στο όριο του αυτοφώρου.
ileialive.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Οι χρησμοί του Κάλχα

Αρκετά με τις κρίσεις , τα ημίμετρα  και τους …σωτήρες 

Το είπε ο Παΐσιος ,ο Νοστράδαμος και ο ….Λιακόπουλος 

Έφθασε  η ώρα …έρχεται το  ξανθό γένος

Θα γίνει το μεγάλο μπαμ και  πιθανόν …η δευτέρα παρουσία!

Πολλοί δε θα πολεμήσουν  γιατί ….δεν γουστάρουν πολέμους 

Θα την  κάνουν  για …Γκουρού στο Θιβέτ 

Θα κάνουν  όλη μέρα μομ μομ μομ , μέχρι να… ενωθεί το πνεύμα με το Σύμπαν

Ο κλήρος πέφτει …  στους εθνικιστές και πατριδολάγνους 

Τι σας έχουμε μόνο για… ρατσισμό, φανφάρες και νταηλίκια

Κάνετε και κάτι  χρήσιμο..τσάμπα θα πάει …τόση προπόνηση

Ο φανατισμός , η βλακεία, η ματαιοδοξία…. κάνουν τους πολέμους

Η ανθρώπινη ηλιθιότητα  είναι ικανή να …πυρπολήσει  τον κόσμο

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην 78η ΔΕΘ

Πρωτοσέλιδα Κυριακάτικων εφημερίδων

avgi  dimokr  eleytherotypia 
 eltypos  espresso  ethnos
 kathimerini  parapolitika  protothema
 real  rizospast  tovima
ΠΗΓΗ

ΣΟΚ-Αυτοκτόνησε γιατί τράκαρε το αυτοκίνητο του πατέρα του

Ένα απίστευτο δράμα ζει από χθες το βράδυ μία οικογένεια από την Πηγή της Λέσβου.

Το 20χρονο παλικάρι τους αυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του με κυνηγετική καραμπίνα.

Λίγο νωρίτερα είχε ένα τροχαίο ατύχημα και είχε προκαλέσει ζημιές στο αγροτικό αυτοκίνητο του πατέρα του.
Όπως αναφέρει το LesvosNews.gr, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού ο 20χρονος υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία σε μονάδα του Πολιχνίτου και ήταν ένα πολύ καλό και συνεσταλμένο παιδί.

Τα ίδια καλά λόγια έλεγαν και για την οικογένεια του παιδιού και όλοι οι συγχωριανοί τους είναι συγκλονισμένοι από το τραγικό συμβάν.

Χθες το βράδυ γύρισε προβληματισμένος στο σπίτι του επειδή είχε τρακάρει το αυτοκίνητο του πατέρα του ο οποίος είχε πάει για ψάρεμα και χωρίς να καταλάβει κανείς τις προθέσεις του μπήκε στο δωμάτιό του και αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο.

Η μητέρα του μαζί με την αδελφή του που χθες είχε τα γενέθλιά της μόλις κατάλαβαν τι είχε συμβεί έτρεξαν στο δωμάτιο του 20χρονου τον οποίο βρήκαν να κείτεται μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Αμέσως τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου δυστυχώς πιστοποιήθηκε ο θάνατός του.

lesvosnews.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ...Τι τό΄θελες βρε κοπελιά !!!

Η κοπέλα ετοίμασε την κάμερά της και επιχείρησε να ανεβάσει ένα σέξι βίντεο στο YouTube

Ωστόσο δεν πήγαν όλα όπως τα περίμενε... Και έτσι έγινε ρεζίλι σε όλο το διαδίκτυο.
Ήδη το κατόρθωμά της το έχουν δεί πάνω από 5 εκατ. χρήστες!

Δείτε τι έπαθε:

ΚΟΡΩΝΗ-Διαβάστε ON LINE την εφημερίδα "Η Δράση "

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ (τ) ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΩΝΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Αγαπητά μέλη της Κίνησης το Δ.Σ. του Σωματείου μας σας προσκαλεί στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την

8η Σεπτεμβρίου 2013,
ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 πμ στο Γυμνάσιο Κορώνης
NEWSPAPER - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - "Γέμισε " το λιμάνι με την ...θαλαμηγό του !!!

Από χθες το βράδυ την εμφάνισή της έχει κάνει στο λιμάνι της Καλαμάτας υπερπολυτελής θαλαμηγός, η οποία και ανήκει σε Μεξικανό κροίσο. 
Ο δισεκατομμυριούχος Αλμπέρτο Μπαϊγέρες Γκονζάλεζ είναι λάτρης της Ελλάδας αφού ταξιδεύει συνεχώς και επόμενη στάση του θα είναι ηΠύλος. 
Ο κ. Γκονζάλεζ βρίσκεται στην 32η θέση της λίστας με τους πιο πλούσιους ανθρώπους αφού στην ιδιοκτησία του έχει τις πιο γνωστές εταιρείες στην περιοχή του.best-tv.gr

Αστυφύλακας έκλεψε… εξατμίσεις μοτοσυκλέτας

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 27χρονου Αστυφύλακα, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της κλοπής.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι προχθές (05-09-2013) το μεσημέρι, στην περιοχή Ευαγγελισμού Λάρισας, ο Αστυφύλακας αφαίρεσε δύο (2) εξατμίσεις, συνολικής αξίας χιλίων (1.000) ευρώ, από δίκυκλη μοτοσικλέτα που φυλασσόταν σε αύλειο περιφραγμένο χώρο του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων, λόγω εμπλοκής σε τροχαίο ατύχημα.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας, ο οποίος υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (07-09-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700.

«Αποβράσματα τα μέλη της Χρυσής Αυγής»

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ των συνδέσμων του ΠΑΟΚ και της Χρυσής Αυγής με αφορμή τον Κάτσε. 
Ο σύνδεσμός του Αννόβερο εξέδωσε ανακοίνωση και επιτίθεται στα μέλη της Χ.Α. αποκαλώντας τους αποβράσματα. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε σημαντικά θέματα που αφορούν την ομάδας μας, συνήθως σαν σύνδεσμος παίρνουμε επίσημα θέση και λέμε την άποψή μας. Στο συγκεκριμένο θέμα Κάτσε δεν είχαμε σκοπό να παρέμβουμε μιας και θεωρούμε πως το πρόβλημα είναι καθαρά εσωτερικό της ομάδας μας.
Υπάρχει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ η οποία και θα αποφασίσει για την συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή, φυσικά εμείς σαν σύνδεσμος καταδικάζουμε την ενέργεια του παίκτη, τον θεωρούμε τελειωμένο από την ομάδας μας, όλα όμως αυτά είναι προβλήματα της ομάδας μας και θα τα λύσουμε μόνοι μας.
Και ξαφνικά βλέπουμε μια εμετική επίθεση της ΧΑ εναντίον του μεγαλύτερου και ιστορικότερου συνδέσμου της χώρας της Θύρας 4…
Και ακριβώς εδώ θέλουμε να παρέμβουμε, θέλουμε επίσημα να δηλώσουμε στα αδέρφια μας της Θ4 πως είμαστε εδώ μαζί σας, και θα τσαλακώσουμε οποιονδήποτε θελήσει να βλάψει την οικογένειά μας. Πόσο μάλιστα φασιστοειδή άτομα που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση της χώρας μας βγήκαν στην επιφάνεια από τις τρύπες τους και βρύχονται σε ξένους, μαύρους, κίτρινους και μελαμψούς.
Αποβράσματα της ΧΑ στην ανακοίνωση της Θ4 καταλάβατε πως οι πρόγονοί μας, οι ιδρυτές του μεγάλου ΠΑΟΚ ήρθαν μετανάστες και σαν Έλληνες στην Ελλάδα. Ε ναι λοιπόν είμαστε μετανάστες, και σας περιμένουμε να σας κάνουμε οτιδήποτε ιδιαίτερο μάθημα, από την Ελληνική Γλώσσα που δυστυχώς ΔΕΝ γνωρίζετε, μέχρι σωφρονισμό…
Γιατί αν γνωρίζατε Ελληνικά, αμόρφωτα όντα ,θα καταλαβαίνατε ότι η πρόταση στην ανακοίνωση της Θ4 το μετανάστες και σαν Έλληνες αναφέρεται μεταφορικά και όχι με την πραγματική έννοια. Γνωρίζουν οι πάντες τι τράβηξαν στην ζωή τους οι πρόσφυγες παππούδες μας για να επιβιώσουν στις νέες πατρίδες, και το πως τους αντιμετώπιζαν οι ντόπιοι. Τούρκους τους έλεγαν και μην φοβάστε να το παραδεχτείτε, αυτή είναι η αλήθεια, και όμως επιβίωσαν και μεγαλούργησαν, και ένα από τα επιτεύγματα τους είναι ο ΠΑΟΚ.
Ζούμε στην Γερμανία και θα μας επιτρέψετε να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτό που αντιπροσωπεύετε εσείς στην Ελλάδα. Μην τολμήσετε να ξαναπιάσετε ποτέ ξανά στο στόμα σας την ομάδα μας, όχι μόνο εσείς, αλλά και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα ή φορέας. Για μας ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά ένα αθλητικό σωματείο, είναι θρησκεία μας, είναι κίνημα ο ΠΑΟΚ ποτισμένο με αίμα, γιατί κάτι φασιστοειδή σαν και σας σφάζανε τους προγόνους μας πριν 90 χρόνια περίπου, και όμως σήμερα είμαστε και πάλι εκατομμύρια σ’ όλον τον κόσμο.
Με εκτίμηση
Η διοίκηση του συνδέσμου
ΠΑΟΚ Ανοβέρου»
ΥΓ : Την ευαισθησία της ΧΑ δεν την είδαμε ποτέ όταν στα αθηναϊκά γήπεδα η ιαχή βούλγαροι πάλλεται, και ΔΕΝ θα δεχτούμε άλλα μαθήματα ιστορίας, γιατί απλά ΔΕΝ την γνωρίζετε…
Τέλος Συζήτησης»
gazzetta.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Οι χρησμοί του Κάλχα

Τα …μαζεύουν οι «Αθηναίοι » από την Μεσσηνία γράφει ο Spartakos

Η Μεσσηνία ανήκει …  ανήκει στους Βλάχους της θα έλεγε …ο Αλέξης 

Έξω οι …αστοί από την Μεσσηνία 

Τα ….Βλαχο-χρίσματα  ποιος θα τα πάρει 

Υπεράνω …ο Αλέξης 

Χαρίζει τους …βλαχοδημάρχους στην κυβερνητική συμμαχία 

Θα διεκδικήσει …αστούς δημάρχους 

Στο Τρίγωνο …Υμηττός –Πεντέλη –οροσειρά Αιγάλεω

Ποιος ασχολείται …με τα κοντοβούνια και τον Ταΰγετο  τώρα 

Ανεξάρτητη …. βλαχοπεριοχή  η  Μεσσηνία 

Χωρίς …επαναστατικό διαβατήριο 

Αστοί …δεν περνούν

To "παρθένο" ελαιόλαδο Καλαμάτας η "ΛΑΚΩΝΙΑ" σε Ισπανική έκδοση.

'Ολοι θυμούνται (με εξαίρεση τους βουλευτές μας και ειδικά τους Μεσσήνιους) το ΣΚΑΝΔΑΛΟ με το μαϊμού λάδι  που τάιζαν τους ομογενείς  στην Αμερική κάποιοι "κύριοι".
Η εταιρία  "GOURMET FACTORY" διέθετε και διαθέτει, τον ίδιο τενεκέ με την... ίδια σύσταση να την πούμε, μούργα να την πούμε, αλλά με διαφορετικό κοστούμι στην Ιταλική και Ισπανική κοινότητα. Κι ενώ η Ελληνική πλευρά κατάπιε  την κοροϊδία αδιαμαρτύρητα, οι Ιταλοί πήγαν την επιχείρηση...
καροτσάδα-δικαστικά. Όσο για τους Σπανιόλους, ο "μάγκας" από το HAPPAUGE της Νέας Υόρκης, έδειξε να τους σέβεται περισσότερο από ότι τους συμπατριώτες του.
 Στη νούγια του τενεκέ έγραψε την αλήθεια για το περιεχόμενο...
Διαβάστε περισσότερα  εδώ...

9η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την 79η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013.
Το βραδι του Σαββατου στις 14.09 στις 19.30 ενα φαντασμαγορικο υπερθεαμα θα λαβει χωρα στο στιβο του Ιππικου Κεντρου Ανδραβιδας δεκαδες αλογα διαφορων φυλων Ελληνικων αλλα και ξενων θα παρελασουν και θα εκτελεσουν ασκησεις Ιππικης δεξιοτεχνιας και φετος.
Αλογα φυλης Ανδραβιδας, Πηνειας, Ζακυνθινα, Φρειζιαν Ισπανικα αλλα διαφορων αλλων θα ειναι εδω για να μαγεψουν το κοινο
Καλεσμενοι απο πολλες περιοχες στης Ελλαδας θα παρουσιασουν μοναδικα σοου με φωτιες.
Η εισοδος θα ειναι δωρεαν για το ολους

Ιππικος  Συλλογος ''Κενταυροι'' Ανδραβιδας

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ο «στρατολόγος» Μπάμπης Βακαλόπουλος

Όσοι νομίζουν ότι η ΔΗΜΑΡ στη Μεσσηνία κάθεται με σταυρωμένα χέρια κάνουν λάθος. 
Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μπάμπης Βακαλόπουλος έχει αναλάβει να «στρατολογήσει» στελέχη προερχόμενα κυρίως από το ΠΑΣΟΚ. 
Μαθαίναμε ότι κάνει καλή δουλειά και τις μέρες αυτές το επιβεβαιώσαμε όταν τον εντοπίσαμε με τρία πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τώρα έχουν αδρανοποιηθεί και ένα επώνυμο επαγγελματία της πόλης που προέρχεται από την ευρύτερη αριστερά σε παραλιακό μαγαζί και χωρίς να θέλουμε γίναμε «ωτακουστές».
 Έδινε μάχη ο Μπάμπης να τους πείσει για τη συστράτευσή τους στην κεντροαριστερά μέσα από τις γραμμές της ΔΗΜΑΡ.
 Είναι, επίσης,  αλήθεια ότι σε αυτό τον βοηθάει και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας που δεν κάνει καμιά προσπάθεια διεύρυνσης με τοπικά στελέχη που προέρχονται από άλλα σοσιαλιστικά ή αριστερά κόμματα θεωρώντας τα όλα διαβρωμένα.
"Spartakos"

Αδειάζουν τη Μεσσηνία οι Αθηναίοι…

Κάπου εδώ τελειώνουν τα ψέματα και οι Αθηναίοι, που πέρασαν μέρος των διακοπών τους στη Μεσσηνία, τα μαζεύουν, φορτώνουν τα αυτοκίνητά τους και οδεύουν προς την Αθήνα όπου θα βρεθούν μπροστά στη σκληρή πραγματικότητα που δημιούργησε η οικονομική κρίση.
Πριν από λίγο κατέβαινα από Μεγαλόπολη για Καλαμάτα και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα ήταν αισθητή με βαρυφορτωμένα αυτοκίνητα να κινούνται προς Τρίπολη-Αθήνα. Προμήθειες βλέπετε για το χειμώνα και συκοστάφυλα για τις πρώτες μέρες….. 
Καλό χειμώνα, φίλοι μου…
"spartakos"

31χρονος έκλεψε ανήλικη ...και έμπλεξε !!!

Τα παιδιά είχαν αίσθημα, κλέφτηκαν αλλά τους γονείς της κοπέλας δεν τους ρώτησαν... 
Δεδομένου ότι αυτή ήταν και ανήλικη το πράγμα έγινε περίπλοκο. Οι αγρινιώτες γονείς την 23η Αυγούστου έσπευσαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν την "κλοπή" της ανήλικης κόρης τους. Έκτοτε ξεκίνησαν αναζητήσεις και χθες εντοπίστηκε ο δράστης.
Επρόκειτο για 31χρονο κάτοικο Θέρμου που κλέφτηκε με την ανήλικη με τη θέληση της. 
Συνελήφθη από άνδρες της ΟΠΚΕ Ακαρνανίας χθες στις 16:50 κατηγορούμενος για εκούσια απαγωγή.
Λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αγρινίου.
Η κοπέλα επέστρεψε στην οικογένειά της.
 agrinionews.gr

Δεν έχουν χρήματα να κάνουν την κηδεία της μητέρας τους!

«Όπου φτωχός και η μοίρα του» λέει η λαϊκή ρήση και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση 82χρονης στην Αμαλιάδα, η οποία βρέθηκε νεκρή την Πέμπτη το βράδυ μέσα στο σπίτι της και δεν υπάρχουν χρήματα για να τελεστεί η κηδεία της.

Όπως αναφέρει το patrisnews.gr, την 82χρονη, που αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τη βρήκε νεκρή μέσα στο σπίτι της λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης ο γιος της, ο οποίος επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αστυνομικοί του Α.Τ. και του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας μετέβησαν στο σημείο, όπου ερεύνησαν το χώρο και απέκλεισαν την εγκληματική ενέργεια και ο θάνατος της ηλικιωμένης αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια.

Άποροι οι δύο γιοι

Η σορός της γυναίκας μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για τη διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορεί να ησυχάσει ούτε μετά θάνατον.

Η γυναίκα δεν είχε χρήματα και ο γιος της ο οποίος τη βρήκε νεκρή, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φυσικά δεν διαθέτει ούτε αυτός τα χρήματα για την κηδεία της μητέρας του.

Η Αστυνομία αναζήτησε από την πρώτη στιγμή τον δεύτερο γιο της γυναίκας, τον οποίο και εντόπισε το πρωί της Παρασκευής και τον ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας του.

Ωστόσο, και ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δήλωσε και αυτός με τη σειρά του ότι είναι άπορος και δεν διαθέτει χρήματα για την κηδεία της μητέρας του.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, η Αστυνομία ενημέρωσε τον δήμο Ήλιδας για το περιστατικό, προκειμένου οι υπηρεσίες του και πιο συγκεκριμένα η υπηρεσία Πρόνοιας να ασχοληθεί με το θέμα για να μπορέσει να γίνει η ταφή της γυναίκας και ήδη κινούνται οι διαδικασίες για να καλυφθούν τα έξοδα και να τελεστεί η κηδεία.

Ενημέρωση για τη Συρία με ένα ...«σεξ βίντεο»

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει στις ΗΠΑ, για το αν η χώρα πρέπει να εισβάλει στη Συρία ή όχι, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Αμερικανοί είναι αντίθετοι με μια τέτοια κίνηση...
Τότε γιατί η ηθοποιός Alyssa Milano δημιούργησε ένα... τάχα μου σεξ βίντεο για να κάνει τους συμπολίτες της να ενδιαφερθούν για το θέμα;
Στο βίντεο που έφτιαξε για το Funny or Die η Alyssa υποτίθεται ότι πάει να πηδηχτεί με ένα τύπο αλλά κατά λάθος κλωτσάει την κάμερα με το πόδι της και άντι να τους δούμε στο κρεβάτι, παρακολουθούμε έναν άντρα στην τηλεόραση να εξηγεί τι συμβαίνει στη Συρία και γιατί πρέπει να επιτεθούν οι ΗΠΑ.
Αν το δούμε από τη σατιρική πλευρά, το βίντεο μάλλον θέλει να δείξει ότι αυτά που λένε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι για την ανάγκη εισβολής στην Συρία είναι σκέτες μ@@@ίες. Ομως επειδή η κατάσταση στη Συρία είναι τραγική ακόμα και μια κίνηση σε στυλ “Make love not war” ίσως να παρα-είναι ελαφριά για την περίπτωση.
Άλλωστε και χωρίς την συμβολή της Alyssa ο αμερικανικός λαός από την πλευρά του έχει πει «ΟΧΙ» στην εισβολή. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν θα τον ακούσει η κυβέρνησή του.

Κοιμήθηκε Βρετανίδα και ξύπνησε .....Κινέζα !!!

 Όλα ξεκίνησαν από έναν έντονο πονοκέφαλο που ανάγκασε την 38χρονη Σάρα Κόλγουιλ να πάει στο νοσοκομείο.  
 Όταν ξύπνησε είχε χάσει τη βρετανική της προφορά και μιλούσε με προφορά Κινέζας. 
Η Σάρα έμαθε σύντομα ότι ανήκει σε μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με το σύνδρομο ξενικής προφοράς, μία σπάνια νευρολογική πάθηση. Η ασθένεια αυτή είναι τόσο σπάνια που τα τελευταία 71 χρόνια έχει διαγνωστεί 61 φορές.
 Όπως εξηγεί η ίδια, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του BBC, ο κόσμος νομίζει ότι είναι αλλοδαπή και όταν τους εξηγεί το πρόβλημά της σοκάρονται. «Δεν ξέρω καν ποια είμαι. Είναι σαν είναι κάποιος άλλος παγιδευμένος μέσα σου» λέει.

Αντ. Σαμαράς: Έτος ανάκαμψης το 2014

Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία, θα πιάσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ.

Πέρυσι προεξοφλούσαν την έξοδο της χώρας από το ευρώ, φέτος όλοι προεξοφλούν την έξοδο της χώρας από την κρίση, είπε.

Η χώρα αφήνει πίσω οριστικά το χθες. Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, η οικονομία της γίνεται ανταγωνιστική και η ρευστότητα επιστρέφει στην αγορά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Φέτος οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους πολίτες ήταν δυσβάσταχτες, αναγνώρισε ο Αντώνης Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας ότι του χρόνου θα είναι καλύτερα, καθώς θα ζητηθούν λίγα από πολλούς, ανάλογα με τις δηλώσεις του καθενός.

Ο κ. Σαμαράς δεσμεύτηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα- εφόσον δούμε πόσο είναι- θα διατεθεί για την ανακούφιση χαμηλοσυνταξιούχων, ένστολων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Δήλωσε πως ο στόχος του είναι ο ενιαίος φόρος για τις επιχειρήσεις με συντελεστή 15%. Επέμεινε στο ότι θα επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την έξοδο από το Μνημόνιο, λέγοντας ότι το πρώτο επτάμηνο του 2013 υπήρξε πρωτογενές πλεόνασμα 1,1 δισ. ευρώ.

«Πρόωρες εκλογές συμφώνησαν Σαμαράς – Βενιζέλος;»

Σε μυστική συμφωνία για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μέσα στο 2014 κατέληξαν στην τελευταία τους συνάντηση ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία".

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα βασικότερα σενάρια είναι οι εκλογές να γίνουν είτε το Μάιο του 2014, είτε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους.

Παρά τις εισηγήσεις συνεργατών του Α. Σαμαρά για εκλογές το φετινό Φθινόπωρο, ο πρωθυπουργός φέρεται να τις έχει απορρίψει οριστικά, εκτός και αν υπάρξει κάποιο "ατύχημα".

Η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, έχει ανοίξει για τα καλά, λόγω του ότι ολοκληρώνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας και σε περίπτωση νέου πακέτου βοήθειας, θα υπάρξουν νέοι όροι και νέα μέτρα, το βάρος των οποίων δεν μπορεί να σηκώσει η παρούσα κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η συμφωνία Σαμαρά βασίζεται σε μια σειρά από σταθερές και μεταβλητές. Σταθερές είναι το πρωτογενές πλεόνασμα και η ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2014.

Στις μεταβλητές λογίζεται το ενδεχόμενο νέου "κουρέματος" του ελληνικού χρέους, αλλά και η διαπραγμάτευση για νέο δάνειο, που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές. Επίσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιο "ατύχημα" ή κάποια κοινωνική "έκρηξη", που θα προκαλέσει προσφυγή στις κάλπες σε χρόνο, που ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ επιθυμούν.

«Πρωταγωνίστρια» η Καλαμάτα στις φετινές τουριστικές αφίξεις

Πιο κοντά στο ρεκόρ των 17,5 εκατ. επισκεπτών στη χώρα οδηγεί η αύξηση 9,93% που καταγράφεται στις διεθνείς αφίξεις το οκτάμηνο του 2013, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. 
Με τη ροή των ξένων τουριστών να φθάνει στην κορύφωσή της τον Αύγουστο και με βάση τα προσωρινά στοιχεία από τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, που επεξεργάστηκε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου στην Ελλάδα ήρθαν 836.211 περισσότεροι επισκέπτες από πέρυσι (9.258.856 από 8.422.645 το 2012).
Πρωταγωνιστές της αύξησης με βάση τα ποσοστά είναι η Καλαμάτα με 44,38% (42.822 αφίξεις από 29.659 το 2012), ενώ τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών δέχθηκε το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με άνοδο 16,44% και 1.873.635 αφίξεις από 1.609.146 το 2012.
 Ακολουθούν με βάση τα ποσοστά, η Μύκονος με 24,75% (148.191 αφίξεις από 118.787 το 2012), η Σαντορίνη με 19,44% (196.253 αφίξεις από 164.314 το 2012), τα Χανιά με 19,43% (648.197 αφίξεις από 542.756 το 2012), η Κεφαλονιά με 18,25% (158.208 αφίξεις από 133.794 το 2012), η Ζάκυνθος με 16,79% (394.100 αφίξεις από 337.452 το 2012), η Κως με 13,72% (711.958 αφίξεις από 626.044 το 2012), η Κέρκυρα με 11,96% (740.047 αφίξεις από 660.970 το 2012), η Ρόδος με 10,66% (1.358.965 αφίξεις από 1.228.037 το 2012) και ο Αραξος με 9,87% (54.551 αφίξεις από 49.650 το 2012).
Πιο μικρή ήταν η θετική μεταβολή στην Καβάλα με ποσοστό 3,12% (57.644 αφίξεις από 55.900 το 2012), ενώ μείωση 3,7% παρουσίασε η Σάμος (82.958 αφίξεις από 86.141 το 2012). Αθήνα και Θεσσαλονίκη κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα με οριακή μείωση (0,09%) στην πρωτεύουσα (1.821.366 αφίξεις από 1.823.078 το 2012) και μικρή άνοδο (1,36%) στη Θεσσαλονίκη (969.961 αφίξεις από 956.917 το 2012).
 Οι λόγοι της τουριστικής ανόδου στην Καλαμάτα
Η άνοδος της Καλαμάτας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αλματώδη αύξηση των πτήσεων του αεροδρομίου της πόλης. Παράλληλα, η συντόμευση του χρόνου στο οδικό δίκτυο από την Αθήνα, μετά την παράδοση του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα, κατέστησε την περιοχή εύκολα προσβάσιμη και ελκυστικό προορισμό.
thebest.gr

Η Μεσσηνιακή κουζίνα σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι ;

Νεαρός  Καλαματιανός καθηγητής μαγειρικής θα εκπροσωπήσει την Μεσσηνιακή κουζίνα σε μεγάλο κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας .
Πρόκειται για τον  Πέτρο Βρυώνη ο οποίος είναι καθηγητής Μαγειρικής στο ΙΕΚ Ορίζων που έχει επιμεληθεί τα μενού πολλών εστιατορίων της πόλης της Καλαμάτας , ενώ συμμετέχει στην ομάδα Μεσσηνιακής γαστρονομίας «Gefsis Team» η οποία έχει διακριθεί σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς μαγειρικής.
Έχει αρκετές παρουσίες σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και του έχουν γίνει πλήθος αφιερωμάτων από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα της χώρας.
Ο ίδιος μας είπε ότι είναι χαρούμενος και ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτή. Χωρίς, όμως, να είναι τίποτα σίγουρο και εξακριβωμένο  δεν θέλει να πει πολλά για το θέμα, ούτε να αποκαλύψει ποιο είναι το  κανάλι, απλά τόνισε ότι είναι πολλές οι υποχρεώσεις του στην Καλαμάτα και παρότι θα ήταν τιμητικό γι” αυτόν να κάνει κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εξετάσει καλά όλα τα ενδεχόμενα. Κλείνοντας, ανέφερε ότι αισθάνεται υπερήφανος που του δίνεται η ευκαιρία να «εκπροσωπήσει» την Καλαμάτα και την Μεσσηνιακή κουζίνα μέσω ενός μεγάλου τηλεοπτικού μέσου  σε όλη την Ελλάδα
Εμείς από την πλευρά μας του ευχόμεθα καλή επιτυχία και πιστεύουμε ότι θα βάλει ακόμα ένα λιθαράκι στην προβολή του τόπου μας

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Οξεία επίθεση στην ΚΝΕ

 Άρχισε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το 39ο φεστιβάλ της ΚΝΕ,
στο Πάρκο Λιμενικού, με την άδεια του αστικού κράτους,που τάχατες αγωνίζονται να. ανατρέψουν.
Στον ίδιο χώρο που τα ανδρείκελα του φον Αντωνάκη μας απαγόρευσαν να
πραγματοποιήσουμε την 1η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας, στις 4 Αυγούστου, δήθεν γιατί θα. διαταράσσαμε την  κοινωνικοοικονομική ζωή της πόλης.
Στην πραγματικότητα, επειδή μας φοβούνται, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που είναι το  αγαπημένο παιδί του συστήματος και το μακρύ του χέρι.
Διαβάσαμε ότι στο φεστιβάλ «θα λειτουργήσει χώρος για μαθητές ηλικίας από 9 έως 13 χρονών» και θυμηθήκαμε τις  υστερικές κραυγές του αστικού τύπου για τα μαθήματα ελληνικής ιστορίας που έκανε η Χρυσή Αυγή σε παιδιά συναγωνιστών.
Στην περίπτωση του «παιδομαζώματος» της ΚΝΕ, ο αστικός τύπος βγάζει το σκασμό! Γιατί άραγε;
Διαβάσαμε ακόμα, ότι «στο χώρο, και τις δύο μέρες, θα πραγματοποιηθεί κυνήγι θησαυρού». Κι άλλον. θησαυρό ψάχνουν οι κουκουέδες;
Δεν τους φτάνουν τα 3,7 εκατομμύρια ευρώ που τσέπωσαν από την παράνομη (εφόσον αποτελεί κρατική  περιουσία) αγοραπωλησία της συχνότητας του 902 σε. off shore εταιρεία με έδρα τις.... Παρθένες Νήσους;
Κι όλο αυτό το  ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έγινε βεβαίως με την κάλυψη του φον Αντωνάκη και της τρόικα, που πίνουνε το αίμα του  ελληνικού λαού με το καλαμάκι!
Τόση παραδοπιστία έχουν που έβαλαν και είσοδο 4 ευρώ στο φεστιβάλ τους, την οποία βάφτισαν «ενίσχυση»;
Η «ενίσχυση»  σύντροφοι δίνεται προαιρετικά, αυτό λέγεται εισιτήριο!
Τέλος, είδαμε χιλιάδες ιλουστρασιόν αφίσες να διαφημίζουν το φεστιβάλ τους και να βρωμίζουν τον τόπο. Πεταμένα λεφτά!
Να  που βρίσκει τα λεφτά η Χρυσή Αυγή και βοηθάει τη φτώχεια. Δεν τα πετάει σε αφίσες και κουρελοπανό!
Σύντροφοι, πάρτε το χαμπάρι, είσαστε κόμμα περασμένης διατηρησιμότητας (ληγμένο) κι ήρθε η ώρα να πάτε εκεί που  καταλήγουν όλα τα ληγμένα προϊόντα: στη χωματερή της Ιστορίας. Άιντε!

Γύρισαν ....την πλάτη στην Χρυσή Αυγή

Ο λιγοστός κόσμος έφερε ... νεύρα στην τοπική Χρυσή Αυγή
Φανερός ήταν ο εκνευρισμός σε αρκετά στελέχη της Χρυσής Αυγής στην Πάτρα μετά την προχθεσινή συγκέντρωση και τον λίγο κόσμο που προσήλθε σε αυτήν, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση βουλευτών του κόμματος.
 Μάλιστα ένα από τα στελέχη βγήκε κυριολεκτικά από τα ρούχα του και φώναζε ότι δεν θα πρέπει να ξαναγίνει διανομή τροφίμων στην Πάτρα. 
Κι αυτό διότι, όπως ισχυριζόταν, εκείνοι που είχαν πάρει τρόφιμα από την Χρυσή Αυγή ούτε που... πάτησαν το πόδι τους στη συγκέντρωση... 
Μάλιστα κάποια από τα μέλη έσπευσαν να βγάλουν τα τεφτέρια, τα τετράδια δηλαδή στα οποία είχαν κρατήσει σημειώσεις αναφορικά με τα ονόματα και τα τηλέφωνα ατόμων που είχαν προμηθευτεί τρόφιμα ή είχαν ζητήσει άλλες χάρες από το κόμμα. 
Προφανώς για να παρθούν οι απουσίες και να... «πέσουν» τα απαιτούμενα τηλέφωνα...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου