26.10.13

ΔΕΙΤΕ- Που έπεσαν οι 7.948 νεκροί του Ελληνοιταλικού πολέμου!

Οι νεκροί στρατιώτες του Ελληνοϊταλικού μετώπου βρίσκονται παντού.
Στην Τρεμπεσίνα και το Πόγραδετς, στο 731 και στην Κλεισούρα, στα υψώματα Μπούμπεσι, και στην πεδιάδα του Βούρκου.
Στο Μάλι Σπατ και την Κορυτσά.
Ενταφιασμένοι όπως-όπως, κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων, πολλοί άταφοι, απλά σκεπασμένοι από το χιόνι.
Ο πλήρης κατάλογος οπλιτών και αξιωματικών - 7,948 ψυχές - που έπεσαν κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου 1940-1941 εντός του αλβανικού εδάφους.

Χώρισε τον ποδοσφαιριστή και γύρισε ταινία πορνό


Το φυσάει και δεν κρυώνει παίκτης της Σουπερ Λιγκ
Πασίγνωστος ποδοσφαιριστής μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λιγκ... κρέμασε την πρώην αγαπημένη του από το μπαλκόνι, όταν του αποκάλυψε ότι θα παίξει σε ροζ ταινία; 
Ο λόγος για την Αιμιλία που όταν ανακοίνωσε, πριν από λίγους μήνες, στον σύντροφό της-και διάσημο ποδοσφαιριστή μεγάλης ομάδας της Σούπερ Λιγκ την απόφασή της να παίξει σε πορνό, ο τελευταίος την... κρέμασε από το μπαλκόνι του σπιτιού όπου διέμεναν.
«Του το είπα στο σπίτι όπου και μέναμε μαζί και με έπιασε από τα χέρια με έβγαλε στο μπαλκόνι και με κρέμασε. 
Με έπιανε από τα πόδια ανάποδα στο κενό. Έζησα έναν εφιάλτη. Όταν τελικά όλο αυτό σταμάτησε μάζεψα τα πράγματά μου και έφυγα. 
Ωραίο πράγμα ο έρωτας αλλά η αρρώστια είναι άλλο. 
Σε όποιον αρέσουμε στην τελική», δήλωσε λίγο καιρό μετά η Αιμιλία...
Για την ιστορία η ταινία έγινε κανονικά (ελληνική παραγωγή), ασχέτως αν η σχέση τους δεν προχώρησε...


Πηγή: sportdog.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ-Το Τέστ του δεξιού ποδιού !!!

Δοκιμάστε το, δεν θα το πιστεύετε.. Θα προσπαθείτε συνέχεια να το πετύχετε αλλά δεν θα τα καταφέρετε...
1.-Λοιπόν όπως κάθεστε στο γραφείο σας, σηκώστε το δεξί πόδι από το πάτωμα
Και κάντε κύκλους δεξιούς όπως τους δείχτες ενός ρολογιού.
2.-Ενώ κάνετε τους κύκλους με το δεξί πόδι (στην φορά των δειχτών ενός ρολογιού),  γράψτε τον αριθμό 6 στον αέρα με το δεξί χέρι σας.
Το πόδι σας τότε θα αλλάξει κατεύθυνση.

3.-Πάθατε πλάκα ε; Δεν μπορείτε να το κουμαντάρετε!

Ανατριχιαστικό:Σάιτ αποκαλύπτει αν κάποιος έχει πεθάνει στο σπίτι που ζείτε

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν κάποιος πέθανε στο σπίτι που ζείτε; Τώρα μια ιστοσελίδα έχει την απάντηση.
 Χιλιάδες αιτήσεις έχουν πλημμυρίσει την ιστοσελίδα
DiedInHouse.com που ξεκίνησε τη λειτουργία της από χρήστες που θα ήθελαν να μάθουν αν το σπίτι τους είναι στοιχειωμένο.

Ο Roy Condrey δημιούργησε το σάιτ μετά από μια σειρά παραπόνων, ότι τα σπίτια που νοίκιαζε στο Κολούμπια ήταν στοιχειωμένα. Ο ίδιος αναφέρει πως δεν πρόκειται για απλή δαδικασία καθώς το σάιτ βασίζεται σε 50 διαφορετικά κριτήρια για να είναι ακριβής η πληροφορία.

Φυσικά όλη αυτή η αναζήτηση δεν γίνεται δωρεάν, αλλά προς 12$ κάτι που δεν φαίνεται να πτοεί την περιέργεια και τη φαντασία πολλών ανθρώπων. Οι περισσότερες κλήσεις που λαμβάνει ο Roy είναι από το Τέξας και την Καλιφόρνια.


Σύλληψη 34χρονου για μαχαίρωμα συγχωριανού του

Ένας 34χρονος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Ναυπλίου επειδή το μεσημέρι μαχαίρωσε ένα 40χρονο συγχωριανό του, στην πλατεία του χωριού Ασίνη, λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπιο.
Ο 34χρονος ύστερα από φραστικό επεισόδιο που είχε με τον 40χρονο στο καφενείο του χωριού, τον μαχαίρωσε μία φορά στο στήθος.
Ο 40χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αργολίδας και νοσηλεύεται.

Άγνωστος πυροβόλησε γυναίκα στο κεφάλι

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και την σύλληψη του άγνωστου δράστη

Αναστάτωση επικρατεί από το μεσημέρι σε μία γειτονιά του Λουτρακίου μετά από σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άγνωστος έστησε ενέδρα έξω από μία πολυκατοικία, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος 63 στο Λουτράκι και πυροβόλησε γυναίκα δύο φορές, στο κεφάλι και στο στήθος.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία αναζητεί τον δράστη, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρά του.

korinthostv.blogspot.gr

Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο:Ουτε σε ταινία !!!Ζευγάρι έκλεισε «τυφλό» ραντεβού μέσω ίντερνετ και στη συνάντηση ανακάλυψε ότι είναι πεθερός και νύφη


ΤΟΥΣ "ΧΟΡΤΑΣΕ ΞΥΛΟ " Ο ΓΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ

«Ροζ» περιπέτειες ήθελαν ένας άνδρας και μία γυναίκα και κατέφυγαν στο ίντερνετ για να γνωρίσουν κάποιον. 
Εκεί οι δύο- μεταξύ τους άγνωστοι, όπως πίστευαν- έκλεισαν ραντεβού, για να ανακαλύψουν την ώρα της συνάντησης όμως πως γνωρίζονταν πολύ καλά:
 ήταν πεθερός και νύφη!

Ο Γουάνγκ και η Λίλι γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο. Αμφότεροι είπαν ψέματα για την ταυτότητά τους, ενώ έστειλαν ο ένας στον άλλο παραπλανητικές φωτογραφίες. Αφού επικοινωνούσαν τακτικά, αποφάσισαν να συναντηθούν σε ένα ξενοδοχείο. 

Μόνο που εκεί έκπληκτος ο Γουάνγκ συνάντησε τη σύζυγο του γιου του, τη Λίλι.

Σαν να μην έφτανε αυτή η αμήχανη στιγμή, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα. Ο σύζυγος της Λίλι- και γιος του... ερωτύλου Γουάνγκ βέβαια- είχε διαπιστώσει πως κάτι συνέβαινε με τη γυναίκα και έτσι την παρακολούθησε στο ξενοδοχείο, για να ανακαλύψει ότι είχε ραντεβού με τον πατέρα του! 

Εξαλλος ο σύζυγος- γιος ξυλοκόπησε και τους δύο, με αποτέλεσμα η να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.
 Daily Mail 

Γιατί οι (Έλληνες ) δημοσιογράφοι θα έπρεπε να γνωρίζουν τον John Githongo καλύτερα από την Καλομοίρα!

Μπορεί η Καλομοίρα  να τραγούδησε τον  Εθνικό ύμνο στο Ίδρυμα «ΟΧΙ Day Foundation» (κλικ) που διοργάνωσε στην Ουάσιγκτον, σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την επέτειο του «ΟΧΙ», όμως άλλα ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα, που θα έπρεπε ειδικά οι Έλληνες δημοσιογράφοι να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα.
Ο "μαύρος" συνάδελφός τους John Githongo "έφαγε" την ζωή του ως δημοσιογράφος πολεμώντας την διαφθορά στην Κένυα.
Ο πρόεδρος της χώρας κάποια στιγμή τον "έχρησε"  ειδικό τσάρο για να την καταπολεμήσει. Από την υψηλόβαθμη θέση του όμως ανακάλυψε ότι ..
περισσότερα euro-crimes.blogspot

Τα Πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββατοκύριακου

Η Καλομοίρα στην ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ τραγουδά τον Εθνικό Ύμνο!

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα «ΟΧΙ Day Foundation» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία στην Ουάσιγκτον, σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει την επέτειο του «ΟΧΙ», διατηρώντας έτσι ζωντανές τις μνήμες μιας εκ των λαμπρότερων σελίδων της ελληνικής Ιστορίας.
Ανάμεσα στους πολλούς καλεσμένους, ξεχώρισε και η παρουσία της Καλομοίρα,ς που τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας ,αλλά και της Αμερικής , όπως άλλωστε συνηθίζεται σε αυτές τις εκδηλώσεις.
Σε ...Περισσότερα εδώ


Την «Διέλυσαν» με Ρόζ βίντεο που ανέβασαν στο Διαδίκτυο με τον εραστή της !!!

Το βίντεο έχει πάνω από 1.000.000 «χτυπήματα» και η γυναίκα βρίσκεται σε απόγνωση
Μεταναστεύει στις ΗΠΑ… γιατί δεν μπορεί να αντέξει τη ντροπή!
Δεν έχει προηγούμενο το «ροζ» βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Ιντερνέτ, με πρωταγωνίστρια μια Πατρινιά που επιδίδεται σε άγριο σεξ.
 Και λέμε ότι δεν έχει προηγούμενο, γιατί... -αν και πολλά «ροζ» βίντεο από την Πάτρα έχουν ανεβεί κατά καιρούς στο Διαδίκτυο- αυτό ξεπερνά ό,τι έχει αναρτηθεί μέχρι τώρα, τόσο σε διάρκεια όσο και σε... αποκαλύψεις.
 Ντυμένη με προκλητικά σέξι μαύρα εσώρουχα, η γυναίκα… στήνεται πρόθυμη να κάνει σεξ με τον εραστή της που τον αποκαλεί «Άρη», σε χώρο μάλιστα που φαίνεται ότι είναι εργασιακός.
Το βίντεο αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια και είναι από τα πλέον δημοφιλή που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στο Ίντερνετ, αφού το έχουν δει πάνω από 1.000.000 άτομα!
Αυτό όμως που έχε προκαλέσει σάλο και ίσως ευαισθητοποιήσει κάποιους που επιδίδονται σε τέτοιες καταδικαστέες από όλους ενέργειες, είναι η ιστορία της γυναίκας!
Καθώς –όπως αναμενόταν- η οικογένειά της έχει πληροφορηθεί την ύπαρξη του βίντεο και μάλιστα οι δικοί της άνθρωποι… έπεσαν από τα σύννεφα!
 Κανείς δεν γνωρίζει (μετά βεβαιότητας) αν η συγκεκριμένη γυναίκα γνώριζε πως ο εραστής της την βιντεοσκοπούσε και αν του έχει υποβάλλει μήνυση.
Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα το πρόσωπό της, δεν προδίδεται βέβαια εύκολα η ταυτότητά της ωστόσο αρκετοί την έχουν αναγνωρίσει και μάλιστα λένε πως σύχναζε σε δύο καφετέριες στα Ψηλαλώνια.
Η οικογένειά της είναι τόσο «ταραγμένη» από αυτή την ιστορία που αποφάσισε να στείλει την γυναίκα σε συγγενικό της πρόσωπο στις ΗΠΑ
. «Δεν την χωράει η πόλη από αυτό που έπαθε» δηλώνουν συγγενείς της.
Και έχουν δίκιο από την στιγμή που η τακτική του εραστή να βιντεοσκοπήσει τις προσωπικές τους στιγμές και να «ανεβάσει» το βίντεο στο διαδίκτυο, αν μη τι άλλο είναι καταδικαστέα και εγκληματική αφού σε κάποιες ανάλογες περιπτώσεις έχει οδηγήσει γυναίκες μέχρι και σε αυτοκτονία!
Η γυναίκα λοιπόν αναζητά τρόπο να βγάλει βίζα και να μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συνεχίσει την ζωή της. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας της απευθύνθηκε ακόμη και σε αχαιό βουλευτή για να καταφέρει να κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες. Οσο για τον νεαρό εραστή;
Είναι βέβαιο πως έχει μάθει τις δραματικές στιγμές που ζει η ερωμένη του αλλά προφανώς… λίγο τον νοιάζει!
 Γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ανέβασε πορνό βίντεο στο διαδίκτυο ή τουλάχιστον θα είχε φροντίσει να «αλλοιώσει» τα χαρακτηριστικά της γυναίκας!              
dete.gr

Επιχείρηση "Σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ στην Πελοπόννησο

Μεγάλη επιχείρηση στην Πελοπόννησο κατά της εγκληματικότητας Επιχείρηση-σκούπα, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής ως τα ξημερώματα του Σαββάτου σε περιοχές της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Μεσσηνίας. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν 617 άτομα, 433 οχήματα και 15 καταστήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 157 άτομα και συνελήφθησαν τελικά 66, τα οποία θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.
Συγκεκριμένα:
  • Στην Αργολίδα συνελήφθη μια γυναίκα για χρέη στο Δημόσιο, από μη απόδοση Φ.Π.Α., 70.498,13 ευρώ, ένας για παράβαση του νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα, ένας για αποσφράγιση καταστήματος, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του και έξι αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
  • Στην Κορινθία, συνελήφθησαν δύο για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παραποίηση στοιχείων κυκλοφορίας, ένας για αντίσταση και απείθεια, επτά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, εννέα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, τρεις για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, δύο για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος τους, έντεκα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και έξι αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
  • Στην Μεσσηνία συνελήφθησαν, μια γυναίκα γιατί σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 99.069,54 ευρώ, ένας για ναρκωτικά, δέκα για συμπλοκή, ένας για καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος του, ένας Ρομά για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος και δύο αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία απέλασής τους.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 113 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 10 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, δύο παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, 3 παραβάσεις για μεταφορά επιβατών εκτός διοικητικών ορίων με Δ.Χ. επιβατικά οχήματα και 4 παραβάσεις της νομοθεσίας περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, ενώ βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα, 20 πακέτα με λαθραία τσιγάρα και δύο χάπια που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Σεξ στην πυλωτή και άγριο ξύλο στην Καλαμάτα..!


Ο έρωτας και πόσο μάλλον το πάθος, δεν υπολογίζουν και πολλά. 
Το να θέλει κανείς τόσο πολύ τον άλλον, είναι για τους περισσότερους ονειρικό. 
Αν το ζήσεις μάλιστα θεωρείσαι και τυχερός. Βεβαία για τους «ήρωες» της πόλης μας, δεν ήταν και τόσο ονειρικό. « Ένας έρωτας ξανανιώνει», αυτό είπαν οι περισσότεροι όταν έβλεπαν το ζευγάρι μαζί. 
Ο γνωστός επιχειρηματίας, με τη νεαρή που ποζάρει στο
φωτογραφικό φακό με νάζι και ανέβαζε πολλές τους εμφανίσεις στο facebook, είχε προκαλέσει αρκετές συζητήσεις.
Χώρισαν, όμως, γιατί ο Π. ήταν λίγο πριν τους αρραβώνες. 

Η σχέση εκείνη δεν… άντεξε κι έτσι το αταίριαστο ζευγάρι για πολλούς, αποφάσισε να βρεθεί και πάλι. 
Το ζήτημα είναι πως η ιστορία έχει δείξει πως όταν είσαι στις «φούριες» σου, όταν το αίμα σου βράζει, τότε ζεις τον έρωτα σου έγκλειστος και βγαίνεις, όταν μπορείς να κουμαντάρεις τα… θέλω σου.
Η μελαχρινή καλλονή με τα μεγάλα… πράσινα μάτια μάλλον «μάγεψε» τον 34χρονο και μετά από το «χαλαρό» ποτό τους στον πεζόδρομο της Ιατροπούλου αποφάσισαν να πάνε μια βόλτα, να περπατήσουν στα στενά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, που ειδικά το ξημέρωμα είναι αρκετά έρημη. 

Η φλόγα του πάθους έκαιγε όμως και για τους δυο.
Δεν μπορούσαν να… τιθασεύσουν την έλξη και έτσι επιδόθηκαν σε ερωτοτροπίες, σε πυλωτή πολυκατοικίας. 

Αυτό που τους έκανε «γνωστούς» στη γειτονιά και την αστυνομία όπου μάθαμε πως έφθασε η σκηνή, είναι πως για κακή τους τύχη ή και… θελημένα, ήταν στην πολυκατοικία της πρώην αρραβωνιαστικιάς, η οποία και γύρναγε από έξοδό της. Κι αυτό που αντίκρισε, την έκανε έξω φρενών. 
Τα όσα ακολούθησαν πραγματικά σόκαραν, τουλάχιστον τους ένοικους.
 Αφού το ξύλο που ακολούθησε μεταξύ των 2 κυριών ήταν, πέρα από κάθε προηγούμενο.
ΑΠΟ ΤΟ: http://www.best-tv.gr

Αναγκαίες παρεμβάσεις στον Εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα-Μεσσήνη

Η αυτοδιοίκηση ως θεσμός έχει ως κυρίαρχο στόχο την επίλυση προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. 
Οι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, αυτόν το στόχο επιβάλλεται να υπηρετούν και να είναι χρήσιμοι και όχι μόνον αρεστοί.
Στην τοπική ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες,  κυριάρχησε μία είδηση που με παραξένεψε και για το λόγο αυτό την αναδεικνύω.
Στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ερήμην της Προέδρου της Επιτροπής πέρασαν κάποιες μελέτες, μεταξύ αυτών και  μελέτη, με την οποία δίνεται η εντολή  για νέα γέφυρα στον Πάμισο, παράκαμψη της Μεσσήνης και νέα σχεδίαση ..στον υπάρχοντα εθνικό δρόμο Ασπρόχωμα - Μεσσήνη – Ριζόμυλος .
Επειδή ζούμε δύσκολες οικονομικά στιγμές στην πατρίδα μας, θεωρώ ότι τέτοιες ενέργειες που υποδηλώνουν σχεδιασμό της …πλάκας δεν πρέπει να ξαναδούμε. Για να γίνει σαφές, ο Δήμος της Μεσσήνης, έχει ξεκαθαρίσει ότι συμφωνεί για τη δημιουργία του νέου οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος, με τις όποιες παρατηρήσεις και διορθώσεις ζητήθηκαν από το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Βέβαια ελπίζω ειλικρινά να προχωρήσει ο νέος οδικός άξονας Καλαμάτα  - Ριζόμυλος, διότι τον έχει ανάγκη όλη η Μεσσηνία ,έχει και τη στήριξη προσωπικά του πρωθυπουργού και αναμένεται να βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου.
Αυτή είναι η μία παράμετρος.
Η άλλη είναι ότι το υπάρχον δίκτυο, ακόμη και μετά την κατασκευή του νέου δρόμου, θα συνεχίσει να δέχεται μεγάλο συγκοινωνιακό φόρτο.                                                      
Ιδιαίτερα τα πέντε χιλιόμετρα του  Ασπρόχωμα-Μεσσήνη που είναι επιβαρυμένα σε κυκλοφορία, λόγω της ύπαρξης πολλών αναπτυξιακών δραστηριοτήτων, της ύπαρξης της ΒΙ.ΠΕ, αλλά και λόγω της εγγύτητας μεταξύ της Μεσσήνης και της περιοχής Θουρίας, Νοσοκομείου ,Τ.Ε.Ι. και κατεύθυνσης προς Μελιγαλά και Αρχαία Μεσσήνη, θα συνεχίσουν με την ίδια επιβάρυνση.
Αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη να βελτιωθεί το συγκεκριμένο κομμάτι και  να υπάρξει ασφάλεια σε όσους χρησιμοποιούν την οδό αυτή, διότι μέχρι σήμερα δεκάδες συνάνθρωποί μας , έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματισθεί σοβαρά στα πέντε αυτά χιλιόμετρα που πρέπει , αν αναζητηθούν στατιστικά στοιχεία,να είναι από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του οδικού δικτύου όλης της Μεσσηνίας.
Απορώ  λοιπόν, με την απόφαση  του …γόνατου και την εντολή για μελέτη παράκαμψης της Μεσσήνης  τη στιγμή που τρέχει άλλος σχεδιασμός.
Διαφωνώ όμως με την αιτίαση περί…παραδρομής και άμεση ανάκλησή της, όσον αφορά το τμήμα Ασπρόχωμα-Μεσσήνη και τη γέφυρα του Παμίσου.
Αυτό το κομμάτι  επιβάλλεται να προχωρήσει και να ανατεθεί μελέτη μόνο γι΄αυτό, διότι απ΄όσο γνωρίζω και απαλλοτριώσεις υπάρχουν και με σχετικά μικρό κόστος μπορεί να υλοποιηθεί.Η  κατάσταση της υπάρχουσας γέφυρας  του ποταμού Παμίσου, θυμίζει τριτοκοσμική Χώρα και είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τους  χρήστες της οδού.
Ζητώ λοιπόν από την Αντιπεριφερειάρχη  κ.Νικολάκου ως υπεύθυνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διαχειρίζεται τα χρήματα του ΕΣΠΑ , να μην ενεργεί ανάλογα με τα όποια δημοσιεύματα, αλλά να κινείται με βάση  κάποιο  σχεδιασμό που επιβάλλεται να ακολουθεί για τις ανάγκες του τόπου. Το ΕΣΠΑ είναι ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια των Περιφερειών , που όλοι αναμένουμε να βοηθήσει στην αλλαγή του μοντέλου ανάπτυξης και να επιλύσει χρόνια προβλήματα που με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία δεν μπορούμε να λύσουμε.
Ελπίζω για αυτά τα πέντε πολύπαθα χιλιόμετρα που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πολλούς συνανθρώπους μας, να υπάρξει επιτέλους βούληση για να γίνουν ασφαλή και ευκόλως βατά εντασσόμενα σε κάποια χρηματοδότηση.

Νικόλαος ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Famecook, κοινωνικό δίκτυο για τους λάτρεις της μαγειρικής

Το όνομά του είναι Famecook και αφορά όσους έχουν πάθος με το φαγητό. 
Το νέο ελληνικό κοινωνικό δίκτυο αφιερωμένο στις γευστικές απολαύσεις και τη μαγειρική είναι πλέον διαθέσιμο στο διαδίκτυο.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του νέου κοινωνικού δικτύου, οι χρήστες του μπορούν να ανεβάσουν τις δικές τους συνταγές, φωτογραφίες από γευστικές δημιουργίες, να ακολουθήσουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των αγαπημένων τους σεφ αλλά και να μοιραστούν ιδέες και συνταγές μαζί τους.
 
Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες συνταγές αλλά και να συζητήσουν για τα «μυστικά» της κουζίνας με άλλα μέλη του δικτύου.
Ακόμη, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ειδικές σελίδες (fan pages) για το αγαπημένο τους εστιατόριο, φαγητό ή τον σεφ που προτιμούν.

Υπόθεση Μπεν: Βίντεο - Ντοκουμέντο κινητοποίησε την ΕΛΑΣ


Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Μπεν: Βίντεο - ντοκουμέντο κινητοποίησε την ΕΛΑΣ

Μνήμες από την εξαφάνιση του Μπεν Νίντχαμ, που χάθηκε, ενώ έκανε διακοπές στην Κω με την οικογένειά του, ξύπνησε η υπόθεση της τετράχρονης «Μαρίας» που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα

Η οικογένειά του θεωρεί ότι ο γιος τους, που χάθηκε σε ηλικία δύο ετών στην Κω, κρατείται από αθίγγανους μετά τις αποκαλύψεις για τη μικρή Μαρία, η οποία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η "δημοκρατική", ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Παναγιώτης Αβρίθης, παρέλαβε από εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή ένα βίντεο το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε τον Απρίλιο του 2013 σε εκκλησία της Λεμεσού, στο οποίο απεικονίζονται τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ αυτών ένας ηλιοκαμένος καστανόξανθος έφηβος, με καταγάλανα μάτια ηλικίας από 20 έως 25 ετών.

Η πηγή ανέφερε στον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, ότι το συγκεκριμένο αγόρι διαμένει στη Λεμεσό σε χώρο που έχουν εγκατασταθεί τσιγγάνοι και έφτασε από την Ελλάδα μερικά χρόνια πριν προκειμένου να αποφύγει την έκτιση θητείας στον στρατό στη χώρα μας!

Ο κ. Αβρίθης πρόκειται να ενημερώσει σήμερα την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κ. Αλεξάνδρα Μουσούρα, παραδίδοντάς της όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του και θα ζητήσει, σε συνεργασία με την Interpol, να κινηθεί η διαδικασία ερευνών στην Κύπρο, σε καταυλισμούς αθιγγάνων, προκειμένου να εντοπιστεί και να ελεγχθεί με την μέθοδο του DNA το συγκεκριμένο άτομο, τα χαρακτηριστικά του οποίου, όπως πιθανολογούν όσοι τον είδαν και τον μαγνητοσκόπησαν, δεν απέχουν πολύ από εκείνα που έδωσε στο φώς της δημοσιότητας η Σκότλαντ Γιάρντ.

Όπως απεκάλυψε χθες η "δημοκρατική", το θέμα απασχολεί ήδη την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, αφού από το έτος 2005 ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω κ. Ανδρέας Καραφλός, στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε είχε παραγγείλει τη διενέργεια ερευνών σε καταυλισμούς τσιγγάνων στη Λάρισα και στη Βέροια!!

Από την έρευνα, που παραμένει άγνωστο γιατί κατευθύνθηκε προς τα εκεί, δεν είχαν προκύψει πάντως ενδείξεις ότι ο μικρός Μπεν είχε απαχθεί από τσιγγάνους.

Ο κ. Καραφλός, που υπηρετεί πλέον ως Αντεισαγγελέας Εφετών στην Αθήνα φέρεται μάλιστα να έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη των συγκεκριμένων στοιχείων.

Δεν θα πρέπει πάντως να προκαλεί εντύπωση το εντονότατο ενδιαφέρον των βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης, που με δημοσιεύματά τους ενημερώνουν τη βρετανική κοινή γνώμη για την υπόθεση με τη «Μαρία», ενώ δεν λείπουν και οι συσχετισμοί με την περίπτωση του Μπεν Νίντχαμ, που εξαφανίστηκε στην Κω όταν απήχθη το 1991 σε ηλικία 21 μηνών, ενώ παραθέριζε στο σπίτι των παππούδων του.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent», η οποία αφηγείται το περιστατικό με τη μικρή «Μαρία», της οποίας η ταυτότητα και ο τόπος γέννησης παραμένουν άγνωστα, η αδερφή του εξαφανισθέντος Μπεν δήλωσε ότι η ιστορία την κάνει να ελπίζει ότι μια μέρα θα βρει ίσως τον αδερφό της.

Μάλιστα, η αδερφή του Μπεν κάνει αναφορά στην απροθυμία της ελληνικής αστυνομίας να ψάξει τους καταυλισμούς των Ρομά για τον αδερφό της.

Στο μεταξύ, στη σελίδα, στο Facebook, που έχει δημιουργηθεί με στόχο την ανεύρεση του Μπεν, αναρτήθηκε η ακόλουθη φράση: «Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική ιστορία σε σχέση με την απαγωγή του Μπεν καθώς μάρτυρας είχε ισχυριστεί ότι τον είχε δει πριν από πολλά χρόνια στο ίδιο μέρος όπου βρέθηκε το κορίτσι. Η υπόθεση δεν εξιχνιάστηκε ποτέ αλλά ελπίζουμε ότι τώρα θα βρεθεί μια άκρη».

Το θρίλερ του μικρού Aγλου που χάθηκε στην Ελλάδα απασχόλησε έντονα τα Μέσα Ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπεν Νίντχαμ ήταν 1,5 χρόνων όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο, στην αγροτική περιοχή «Ηρακλής».

Ο παππούς και η γιαγιά του σκέφτονταν μάλιστα να μείνουν μόνιμα στο νησί. Κάποια στιγμή ο θείος του απομακρύνθηκε και το παιδάκι τον ακολούθησε. Όλοι πίστεψαν ότι τον πήρε ο θείος του και δεν τον αναζήτησαν, με αποτέλεσμα η εξαφάνισή του να γίνει αντιληπτή αρκετές ώρες αργότερα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη αλλά το παιδί δεν βρέθηκε.
Πολλά ακούστηκαν τότε σε βάρος μελών της οικογένειας του μικρού και κυρίως για τον πατέρα του, που είχε απασχολήσει την αγγλική δικαιοσύνη.

Η μητέρα, η γιαγιά και ο παππούς του, δεν έπαψαν να αναζητούν το άτυχο αγοράκι και ευαισθητοποίησαν την κοινή γνώμη.
Ξένοι επιχειρηματίες προσφέρουν το ποσό των 640.000 ευρώ σαν αμοιβή σε όποιον αποκαλύψει την αλήθεια για τον μικρό Μπεν.

Η Σκότλαντ Γιάρντ μετά από επεξεργασία φωτογραφικού υλικού της οικογένειας, παρέδωσε και νέα εικόνα του Μπεν στην ηλικία των 21 χρόνων.

Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα η 41χρονη μητέρα του Μπεν Νίντχαμ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «Sunday Mirror» ότι οι ελληνικές αρχές πάντα υποστήριζαν ότι «οι τσιγγάνοι δεν κλέβουν παιδιά», και τονίζει ότι «τώρα ξέρουμε ότι το κάνουν. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι, πως αυτές οι νέες πληροφορίες θα μας βοηθήσουν να βρούμε τον Μπεν».

Η μητέρα του Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε πριν από 22 χρόνια, κάνει έκκληση για βοήθεια. «Παρακαλώ, βοηθήστε να βρω το γιο μου τώρα. Κάποιος πρέπει να αρχίσει να μας δίνει λίγη σημασία. Ο Μπεν είναι πλέον 24 ετών. Έχουν περάσει 22 χρόνια», αναφέρει η ίδια.

Στη συνέντευξή της επεσήμανε ότι «πάντα πιστεύαμε ότι η απαγωγή του Μπεν είχε γίνει από τσιγγάνους και οι έρευνές μας, κατέληγαν πάντα στη Λάρισα. Ελπίζουμε ότι η έρευνα για την εξαφάνιση του Μπεν θα πρέπει να αρχίσει και πάλι στη Λάρισα σε συνεργασία της βρετανικής και της ελληνικής αστυνομίας».

Το 1996, η εξαφάνιση του μικρού Μπεν είχε έρθει ξανά στην επιφάνεια όταν οι παππούδες του, Κριστίν και Έντι, είχαν επισκεφθεί τον Μπέντζιο στις φυλακές της Λάρισας όπου εκρατείτο, καθώς εκείνος υποστήριζε ότι ο Μπεν τελούσε υπό τη φροντίδα της οικογένειας Κερίμι, μιας γνωστής οικογένειας τσιγγάνων στη Βέροια.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος είχε επισκεφτεί την οικογένεια Κερίμι γιατί ο γιος του Ράμπο ζούσε μαζί τους, οπότε και παρατήρησε ένα αγοράκι στον καταυλισμό το οποίο έμοιαζε πολύ με τον Μπεν, ενώ επίσης σημείωσε ότι ο αρχηγός της οικογένειάς του είχε πει πως «τον πήρε από την Κω».

ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ-Ξεκινούν οι κατασχέσεις ακόμη και αν δώσετε μέρος του χρέους

 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Τη πιο σκληρή πραγματικότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν οι οφειλέτες που δεν ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία... 
Αυτό των κατασχέσεων. 
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας γίνεται γνωστή η διαδικασία βεβαίωσης οφειλών προς τα Ταμεία και μάλιστα αναφέρεται ρητά ότι μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης, δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Αναλυτικά η διαδικασία όπως προβλέπεται στην Απόφαση:

Α. Διαβίβαση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Κέντρο Είσπραξης

Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οι ασφαλιστικοί οργανισμοί διαβιβάζουν την Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που εκδίδουν στο ΚΕΑΟ, εντός μηνός από τη σύνταξή της.Η διαβίβαση των Πράξεων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ γίνεται αυτοματοποιημένα, μέσω μηχανογραφικής εφαρμογής.Οι Πράξεις διαβιβάζονται μεμονωμένα σε πραγματικό χρόνο μέσω ηλεκτρονικής υπηρεσίας (web service), ή γίνεται ομαδοποίησή τους και αποστέλλονται συγκεντρωτικά μέσω ηλεκτρονικού αρχείου.Οι τεχνικές προδιαγραφές της ηλεκτρονικής αποστολής καθορίζονται από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΚΕΑΟ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των ασφαλιστικών οργανισμών και την ΗΔΙΚΑ.Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζονται τα στοιχεία που περιλαμβάνει η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής.Οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής ταξινομούνται ανά ασφαλιστικό οργανισμό και ανά κατηγορία, ανάλογα με το είδος της οφειλής. Σε κάθε ασφαλιστικό οργανισμό και σε κάθε κατηγορία δίνεται διακριτό χαρακτηριστικό.Κατά την παραλαβή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής γίνεται έλεγχος πληρότητας, ορθότητας και συνέπειας στοιχείων από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ. Σε περίπτωση που τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί είναι ελλιπή ή λανθασμένα, ώστε να μην είναι δυνατή η ταυτοποίηση του οφειλέτη, ενημερώνεται άμεσα ο ασφαλιστικός οργανισμός, και η Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής τίθεται σε εκκρεμότητα μέχρι την αποστολή των αναγκαίων στοιχείων από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Β. Εγγραφή Οφειλής στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

1. Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ και την παραλαβή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής, αποδίδεται, με ηλεκτρονικό τρόπο, μοναδικός αριθμός ΚΕΑΟ.

Η απόδοση του μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ γίνεται με σειριακό τρόπο ανά ημερολογιακό έτος.

2. Κατά την πρώτη εφαρμογή, οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής που διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ, και για τις οποίες έχει συνταχθεί ή εκδοθεί χρηματικός κατάλογος από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, δεν θα λάβουν μοναδικό αριθμό ΚΕΑΟ.

Ο αριθμός βεβαίωσης που έχουν λάβει στον ασφαλιστικό οργανισμό θεωρείται οιονεί μοναδικός αριθμός ΚΕΑΟ.

Οι Πράξεις Βεβαίωσης Οφειλής που διαβιβάζονται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ, και για τις οποίες δεν έχει συνταχθεί ή εκδοθεί χρηματικός κατάλογος από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς λαμβάνουν μοναδικό αριθμό ΚΕΑΟ.

Ως ημερομηνία έναρξης παραγραφής των οφειλών στις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνεται η ημερομηνία που προβλέπεται από τις οικείες διατάξεις των ασφαλιστικών οργανισμών.

3. Με την απόδοση μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ στην Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, αυτή καθίσταται νόμιμος εκτελεστός τίτλος, και εγγράφεται ηλεκτρονικά στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ.

Το ΚΕΑΟ επιδιώκει την είσπραξη της οφειλής, ενώ το ποσό που εισπράττεται αποτελεί έσοδο των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών.

Ταυτόχρονα ενημερώνεται το Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών στο οποίο καταχωρούνται τα στοιχεία του οφειλέτη και της οφειλής.

Στους οφειλέτες αποδίδεται Αριθμός Μητρώου Οφειλέτη ΚΕΑΟ, και ο αριθμός μητρώου του οφειλέτη στον ασφαλιστικό οργανισμό καταχωρείται ως στοιχείο στο λογαριασμό του οφειλέτη που τηρείται στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών του ΚΕΑΟ.

4. Μετά την εγγραφή στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων, παύει κάθε αρμοδιότητα είσπραξης, ρύθμισης ή λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης των ασφαλιστικών οργανισμών για τις οφειλές που διαβιβάστηκαν στο ΚΕΑΟ.

5. Στο ΚΕΑΟ διαβιβάζεται άμεσα κάθε Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής που συντάσσεται από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ανεξαρτήτως ποσού, εφόσον αφορά οφειλέτη για τον οποίο υπάρχει οφειλή σε εκκρεμότητα ή σε ρύθμιση στο ΚΕΑΟ, η οποία αφορά τον ασφαλιστικό οργανισμό που συντάσσει την Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής.

6. Η διαδικασία, όπως περιγράφεται στο παρόν Κεφάλαιο, ολοκληρώνεται εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από τη διαβίβαση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς στο ΚΕΑΟ.

Γ. Διαχωρισμός Οφειλών σε άμεσα και μη εισπράξιμες - Ενημέρωση Οφειλέτη - Είσπραξη Οφειλής

Μετά την εγγραφή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ, οι οφειλές διαχωρίζονται από το πληροφοριακό σύστημα του ΚΕΑΟ σε άμεσα εισπράξιμες και μη, βάσει κριτηρίων που καθορίζονται από την Διεύθυνση Ανάλυσης και Αξιολόγησης Κινδύνου του ΚΕΑΟ.Οι υπηρεσίες του ΚΕΑΟ δίνουν προτεραιότητα στις οφειλές που χαρακτηρίζονται σύμφωνα με τα ανωτέρω ως άμεσα εισπράξιμες, και προχωρούν στην ενημέρωση του οφειλέτη για την ύπαρξη της οφειλής, εντός προθεσμίας πέντε (5) εργάσιμων ημερών.Ο οφειλέτης ενημερώνεται από τις υπηρεσίες του ΚΕΑΟ για το σύνολο της οφειλής του με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω τρόπους:Μέσω τηλεφωνικού κέντρου (call center).Μέσω μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (sms).Μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).Μέσω του διαδικτυακού ηλεκτρονικού λογαριασμού του ΚΕΑΟ, κατόπιν πιστοποίησης.Μέσω γραπτής ειδοποίησης που αποστέλλεται στην επαγγελματική του διεύθυνση ή στη διεύθυνση κατοικίας του.

Με τις παραπάνω ειδοποιήσεις, ο οφειλέτης καλείται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο της οφειλής του άμεσα, εντός προθεσμίας δέκα (10) εργάσιμων ημερών από τη λήψη της ειδοποίησης, με την υπενθύμιση ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του θα ακολουθήσει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ - Ν.Δ. 356/1974).



4. Ο οφειλέτης μπορεί να εξοφλήσει το σύνολο ή μέρος της οφειλής του (κεφάλαιο και τυχόν προσαυξήσεις), ή να υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης οφειλών, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, εφόσον υφίσταται δυνατότητα ρύθμισης για το είδος της οφειλής.

Μερική εξόφληση της οφειλής χωρίς υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης δεν αναστέλλει τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης.

Η οφειλή αναπροσαρμόζεται στο τρέχον ασφάλιστρο και μετά την έκδοση της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής και την απόδοση μοναδικού αριθμού ΚΕΑΟ, για τις περιπτώσεις που προβλέπεται από τις διατάξεις των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών.

Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλών σε περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς οργανισμούς, η εξόφληση ή η ρύθμιση οφειλών γίνεται ανά ασφαλιστικό οργανισμό. Ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, ή να επιλέξει να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το σύνολο των οφειλών του προς έναν ασφαλιστικό οργανισμό, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τις οφειλές προς τους λοιπούς ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Αρμόδια υπηρεσία για την υπαγωγή του οφειλέτη σε καθεστώς ρύθμισης είναι η περιφερειακή υπηρεσία του ΚΕΑΟ στην οποία βρίσκεται η έδρα ή η μόνιμη κατοικία του οφειλέτη, για το σύνολο των οφειλών ανά την επικράτεια προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς που εντάσσονται στο ΚΕΑΟ και αφορούν τον ίδιο οφειλέτη. Οι ανωτέρω υπηρεσίες ελέγχουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης και εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις.

Η εξόφληση της οφειλής ή σε περίπτωση ρύθμισης η καταβολή της δόσης γίνεται στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ ή στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ή σε Τραπεζικά Ιδρύματα με χρέωση λογαριασμού μέσω ΔΙΑΣ.

5. Οι εισπράξεις του ΚΕΑΟ αποτυπώνονται ηλεκτρονικά στα λογιστικά βιβλία του ΚΕΑΟ μέσω της ανάπτυξης διεπαφών με το υποσύστημα οικονομικής διαχείρισης του πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει το ΚΕΑΟ.

Δ. Αποστολή Ατομικής Ειδοποίησης στον οφειλέτη

Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν ανταποκριθεί εντός της ως άνω προθεσμίας δέκα εργάσιμων ημερών, και εντός μηνός από την εγγραφή της Πράξης Βεβαίωσης Οφειλής στο Ειδικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Εσόδων του ΚΕΑΟ, αποστέλλεται στον οφειλέτη Ατομική Ειδοποίηση.

Στην Ατομική Ειδοποίηση αναγράφονται αναλυτικά το είδος και το ποσό της οφειλής ανά Πράξη Βεβαίωσης Οφειλής, αναπροσαρμοσμένο στις περιπτώσεις που προβλέπεται από τις διατάξεις των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών, με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη, προσαυξήσεις ή άλλες τυχόν επιβαρύνσεις, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί την ημερομηνία έκδοσης της Ατομικής Ειδοποίησης.

Στον οφειλέτη δίνεται αποκλειστική προθεσμία είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της Ατομικής Ειδοποίησης, προκειμένου να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει την οφειλή του.

Η Ατομική Ειδοποίηση αποστέλλεται είτε εγγράφως είτε ηλεκτρονικά.

Η έγγραφη ειδοποίηση αποστέλλεται με συστημένη επιστολή ή επιδίδεται με υπάλληλο του ΚΕΑΟ ή δικαστικό επιμελητή.

Η ηλεκτρονική ειδοποίηση κοινοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3979/2011 (ΦΕΚ 138, Α΄), ή σύμφωνα με τις διατάξεις που εκάστοτε ισχύουν για την ηλεκτρονική κοινοποίηση. Στην περίπτωση αυτή ως ημερομηνία παραλαβής της Ατομικής Ειδοποίησης θεωρείται η ημερομηνία ηλεκτρονικής πρόσβασης του οφειλέτη στην εφαρμογή «Ηλεκτρονική Ενημέρωση Οφειλετών» του ΟΠΣ - ΙΚΑ, η οποία καταχωρείται ηλεκτρονικά και μπορεί να αποτυπωθεί εγγράφως.

Ατομική Ειδοποίηση αποστέλλεται και στις περιπτώσεις οφειλών που είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης στο ΚΕΑΟ, και εκπίπτουν αυτής.

Ε. Λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης

Μετά τη λήξη της προθεσμίας των είκοσι (20) ημερών που τίθεται στην Ατομική Ειδοποίηση και εφόσον ο οφειλέτης δεν εξοφλήσει ή ρυθμίσει την οφειλή του, τα Περιφερειακά Τμήματα του ΚΕΑΟ, προβαίνουν στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ - Ν.Δ. 356/1974).

Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που λαμβάνονται διαφοροποιούνται ανά κατηγορία οφειλέτη, και προσδιορίζονται από τις Διευθύνσεις Ανάλυσης και Αξιολόγησης Κινδύνου και Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης και Νομικής Υποστήριξης του ΚΕΑΟ.

Σε ειδικές κατηγορίες οφειλετών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δύναται, εκτός των ανωτέρω μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, να αναστέλλεται η δυνατότητα υποβολής ΑΠΔ μέσω διαδικτύου κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 17 του ν.3846/2010 (ΦΕΚ 66, Α΄)

Σε περίπτωση που για τον ίδιο οφειλέτη, υπάρχουν περισσότερες της μίας οφειλές προς έναν ή περισσότερους ασφαλιστικούς οργανισμούς, κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, αντικείμενο διεκδίκησης από το ΚΕΑΟ αποτελεί το συνολικό ποσό της οφειλής προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Κατά τη διαδικασία λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης είναι δυνατή η υπαγωγή του οφειλέτη σε καθεστώς ρύθμισης.

Στ. Ενημέρωση Ασφαλιστικών Οργανισμών - Χορήγηση Ασφαλιστικής Ενημερότητας ή Πιστοποιητικού Οφειλής.

1. Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας είσπραξης και λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης στο ΚΕΑΟ, ενημερώνεται το Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών που τηρείται στο ΚΕΑΟ, καθώς και οι οικείοι ασφαλιστικοί οργανισμοί. Για την ενημέρωση των ασφαλιστικών οργανισμών, η Διεύθυνση Πληροφορικής του ΚΕΑΟ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Διευθύνσεις των ασφαλιστικών οργανισμών ή την ΗΔΙΚΑ, αναπτύσσει και λειτουργεί σχετική μηχανογραφική εφαρμογή, είτε με χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών (web services) είτε με χρήση διαδικτυακής εφαρμογής σε πιστοποιημένους χρήστες υπαλλήλους των ασφαλιστικών οργανισμών.2. Η ασφαλιστική ενημερότητα ή το πιστοποιητικό οφειλής σε περίπτωση υπαγωγής σε ρύθμιση οφειλών, χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ασφαλιστικών οργανισμών. Για τη χορήγηση των ανωτέρω οι υπηρεσίες των ασφαλιστικών οργανισμών πραγματοποιούν έλεγχο στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Οφειλετών σχετικά με την ύπαρξη οφειλής που έχει διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ. Σε περίπτωση που υπάρχει στο ΚΕΑΟ οφειλή σε εκκρεμότητα, ανεξάρτητα τον ασφαλιστικό οργανισμό που αφορά αυτή, δεν χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα ή πιστοποιητικό οφειλής.

Ζ. Πληροφοριακή Υποδομή Υποστήριξης του ΚΕΑΟ

Για την πληροφοριακή υποδομή του ΚΕΑΟ αξιοποιείται το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, έτσι όπως αυτό προσαρμόζεται για την κάλυψη των ειδικών αναγκών και απαιτήσεων του ΚΕΑΟ.
KoolNews

ΦΩΤΟ-Oι Femen από την Τουρκία προκαλούν τον Ερντογάν

altΈτοιμες να προτάξουν τα στήθη τους και στην Κωνσταντινούπολη είναι οι ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN που επεκτάθηκε και στην Τουρκία με νέο παράρτημα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομάδας, με τις γυμνόστηθες που υπερασπίζονται μεταξύ άλλων τα δικαιώματα των γυναικών, οι FEMEN κατέφθασαν και στην Τουρκία, μετά την Ουκρανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.
«Ανακοινώνουμε ότι τα γραφεία των FEMEN στην Τουρκία άνοιξαν. Αγωνιστείτε για τη δημοκρατία στη χώρα», έγραφε μήνυμα στο Twitter, που συνοδευόταν από φωτογραφία με μία νεαρή να έχει ζωγραφισμένη την τουρκική σημαία στο στέρνο της.


«Ερντογάν, μην προσπαθήσεις καν να σταματήσεις τις Τουρκάλες ακτιβίστριές μας. Θα πάρουμε εκδίκηση», ανέφερε στο προσωπικό προφίλ της στο Twitter η επικεφαλής της οργάνωσης, Ινα Σεβτσένκο.
Την ίδια ώρα, νεότερες φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η επικεφαλής με νέες γυναίκες να ποζάρουν έχοντας ζωγραφισμένη τη σημαία της Τουρκίας στο κορμί τους και γράφοντας συνθήματα «Ελευθερώστε την Τουρκία».
Μάλιστα, μία από τις εικονιζόμενες πρόκειται να διαμαρτυρηθεί για την κατασκευή αυτοκινητόδρομου που θα περάσει από δασική έκταση του Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής (ODTÜ) στην Άγκυρα, με αποτέλεσμα να εκριζωθούν χιλιάδες δέντρων.
Μάλιστα, προ ημερών σημειώθηκαν επεισόδια με την τουρκική αστυνομία να πραγματοποιεί ρίψη δακρυγόνων για να διαλύσει τους φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν τα έργα για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου.
Απαντώντας στους διαδηλωτές ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι όσοι αντιδρούν συμπεριφέρονται σαν κακοποιοί, τονίζοντας ότι «δρόμος σημαίνει πολιτισμός» και προσθέτοντας ότι ούτε τα δέντρα, ούτε καν το τζαμί θα σταθούν εμπόδιο στον δρόμο του πολιτισμού.




ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ! Γυρνάμε τους δείκτες μια ώρα πίσω

 Μία επιπλέον ώρα ύπνου θα κερδίσουμε από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου οπότε θα αρχίσει να ισχύει η χειμερινή ώρα.

Στις 4.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 3.00.

Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ έπαιρναν υπερωρίες για τα... τηλεοπτικά πάνελ

Τι βρέθηκε μετά από έλεγχο και τι απαντά η ΠΟΑΣΥ Αντιμέτωπη με σκάνδαλο που στοίχισε στα κρατικά ταμεία πολλά εκατομμύρια ευρώ βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Δεκάδες συνδικαλιστές της Αστυνομίας φέρονται να λάμβαναν επί σειρά ετών παρανόμως επιδόματα, επικαλούμενοι υπερωρίες και αδιάλειπτη εργασία όλα τα Σαββατοκύριακα στα συνδικαλιστικά σωματεία τους, όπως λένε αξιωματούχοι στην εφημερίδα «Το Βήμα».
Ο καθένας από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να αύξανε το μισθό του κατά 200- 400 ευρώ επί σειρά ετών. Εξέδιδαν μάλιστα οι ίδιοι οι συνδικαλιστές τις βεβαιώσεις στις οποίες αναφερόταν ότι «απασχολούνταν πέραν του ωραρίου τους στα σωματεία τους».

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εμφανίζεται να ανακάλυψε προ μερικών εβδομάδων την παράτυπη ενέργεια και ήδη ζητήθηκε να παρακρατηθούν τα χρήματα από όσους εμφανίζονται να έκαναν «συνδικαλιστικές» υπερωρίες.

Εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με «Το Βήμα», φέρονται σχεδόν όλα τα μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Αξιωματικοί μιλούν για «ένα κενό ελέγχου κι ένα θέμα αρχής στο αστυνομικό σώμα αφού οι συνδικαλιστές είχαν το περιθώριο να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να εισπράττουν χρήματα που άλλοι αστυνομικοί κερδίζουν με πραγματικές, επικίνδυνες υπηρεσίες».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη, η έρευνα επεκτείνεται σε όλες τις βαθμίδες της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι και γιατί ενέκριναν επί δεκαετίες επιδόματα σχεδόν σε όλους τους συνδικαλιστές της Αστυνομίας χωρίς να υπάρχει νομοθετικό υπόβαθρο, επιβαρύνοντας έτσι το ελληνικό Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ που ήλεγξαν προσφάτως τα δεδομένα αναφέρουν ότι «τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια οι συνδικαλιστές του Σώματος πληρώνοντας σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου με μία διασταλτική ερμηνεία ενός προεδρικού διατάγματος του 2001. Το σκεπτικό ήταν ότι εκτός από τη συνδικαλιστική άδεια που δικαιούνται θα έπρεπε να δικαιούνται και όλα τα επιδόματα των υπολοίπων αστυνομικών. Επικαλούνταν ωστόσο απασχόλησή τους όχι σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή σε μια κρίσιμη υπηρεσία ασφαλείας αλλά στο σωματείο τους. Κανονικά σε όλες τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ τις σχετικές βεβαιώσεις εκδίδουν οι διοικητές των υπηρεσιών που ελέγχουν τους εργαζόμενους αστυνομικούς και στη συνέχεια τις βεβαιώσεις αυτές μπορεί να ελέγξει όλη η ιεραρχία της αστυνομίας. Ωστόσο τη βεβαίωση στους συνδικαλιστές την έδιναν ο πρόεδρος και ο γ.γ. του σωματείου, χωρίς να υπάρχει κανένα περιθώριο άλλου ελέγχου της υπεραπασχόλησης. Διότι διαφορετικά θα γινόταν επίκληση στο ότι παραβιάζουμε την αυτονομία του συνδικαλισμού».

Για το θέμα μίλησε στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σπήλιος Κρικέτος, λέγοντας πως « τα έγγραφα για την υπερωριακή απασχόληση δεν είναι ψευδή και ανταποκρίνονται σε απασχόλησή μας τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών καθηκόντων μας. Εμείς δουλεύουμε πράγματι όλες τις εβδομάδες εκτός πενθημέρου και πρέπει να θεωρείται επαρκής η βεβαίωση του προέδρου και του γενικού γραμματέα της ΠΟΑΣΥ. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομη παρέμβαση στην ανεξαρτησία του συνδικαλισμού».

Εντυπωσιακές είναι ωστόσο οι αναφορές συνδικαλιστών, δικαιούχων των επιδομάτων, για την «ερμηνεία» που δίνουν στην υπερωριακή απασχόλησή τους. «Δώσαμε το 'παρών' ως σωματείο στη γιορτή του προστάτη της ΕΛ.ΑΣ Αγίου Αρτεμίου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Θα είναι άδικο να ζητήσουμε απασχόληση πέραν του πενθημέρου για την παρουσία μας εκεί; Επιπλέον, πολλές φορές καλούμαστε σε τηλεοπτικές εκπομπές για να υπερασπιστούμε τα δίκαια των αστυνομικών. Και πάλι, έχουμε άδικο να ζητήσουμε επίδομα υπερωριακής απασχόλησής μας στις εκπομπές που μας καλούν;»

 .newsbeast.gr

Διαβάστε ΜΟΝΟ στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ που κυκλοφορεί, μία ενδεκάδα με SUPER ΘΕΜΑΤΑ

1. ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ έρχεται η νέα ΑΕΚ του τίγρη 

2. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ : Έρχομαι να σηκώσω τίτλο στην "Αγιά Σοφιά

3. CRASH TEST . ΒΟΥΡΑΣ VS ΚΑΡΑΓΚΙΟΛΙΔΗΣ : Οι δύο πορτιέρο της ΑΕΚ σε μία κοινή συνέντευξη φορώντας τα γάντια ... του μποξ. 

4. Ο στενός φίλος του Δημήτρη Μελισσανιδη και γνωστός κωμικός Γιώργος Μητσικώστας μιλά στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ και αποκαλύπτει: "Ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις ο Τίγρης". 

5. Η Γενική Διευθύντρια της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Ελπίδα Στεβή, μιλά για όλους και για όλα.

6. Η σύζυγος του Sexy Bruno, ηθοποιός Ελένη Ασημακοπούλου σε μία εκ βαθέων συζήτηση αποκαλύπτει: Ο Μπρούνο δίνει πάντα το 100%.

7. Η γνωστή αοιδός Μαριάντα Περίδη μεταξύ άλλων δηλώνει: Οι ΑΕΚτζήδες είναι πιστοί.

8. Τι απαντούν οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων της ΑΕΚ σε ενδεχόμενη επιστροφή Τζιμπούρ.

9. Στιγμές Ιστορίας γραμμένες από τον Μπάμπη Καρανούτσο: Πως έκανε τις μετεγγραφές ο Λουκάς Μπάρλος.

10. SUPER ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ : Μεγάλες ομάδες της Ευρώπης που υποβιβάστηκαν και επανήλθαν με τίτλους.

11. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ: Τα κανόνια του Δέλλα

ΚΑΙ ΣΤΑ ¨ΚΙΤΡΙΝΩΠΑ¨ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΤΗΣ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Στον ΔΙΚΕΦΑΛΟ που κυκλοφορεί μόνο με 1 ευρώ

Βάζουν χέρι στις επιδοτήσεις αγροτών για "κόκκινα " δάνεια;

-Προς συμψηφισμό κόκκινων δανείων με επιδοτήσεις 
-Ο εκκαθαριστής της «κακής» Αγροτικής εξετάζει μοντέλο κάλυψης υποχρεώσεων 5 δισ.
Μέρες αγωνίας βιώνουν οι αγρότες, οι επιχειρήσεις του κλάδου και οι συνεταιρισμοί, λόγω του ενδεχόμενου που υπάρχει να καλυφθούν «κόκκινα» δάνεια προς την «κακή» Αγροτική Τράπεζα -συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ- μέσω παρακράτησης κοινοτικών επιδοτήσεων.
Ειδικότερα, τις τελευταίες μέρες επικρατεί μια έντονη φημολογία που θέλει τον εκκαθαριστή της «κακής» ΑΤΕ να εξετάζει το μοντέλο του συμψηφισμού των κόκκινων δανείων με αγροτικές επιδοτήσεις, πάρα την αντίθετη άποψη την οποία έχει εκφράσει ο κοινοτικός Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Γεωργίας.

Διευθυντής σχολείου στην Ηλεία απαγόρευσε τις λέξεις «αντάρτης» και «Εθνική Αντίσταση»!

Ιδιαίτερα σοβαρή η καταγγελία της ΕΛΜΕ για μετεκπαιδευτική παρέμβαση που έκανε αποδεκτή η διεύθυνση Σχολείου στην Ηλεία προκειμένου κατά την διάρκεια της γιορτής για την 28η Οκτωβρίου να μην ακουστούν λέξεις όπως «αντάρτης» και Εθνική Αντίσταση και να μην αναλυθεί ο ρόλος της στο έπος του 40.

Σε γραπτή ανακοίνωση η ΕΛΜΕ αναφέρει το εξής:


«Έχει καταντήσει συνήθης πρακτική τα τελευταία χρόνια η ανώνυμη ή επώνυμη παρέμβαση γονέων ή άλλων φορέων σε εκπαιδευτικά θέματα (πώς θα γίνεται η βαθμολόγηση, ποιος θα συμμετάσχει σε κάποιο πρόγραμμα, πώς θα γίνουν οι σχολικές γιορτές, τι επιτρέπεται να λέμε στα παιδιά μετά την πρωινή προσευχή, ποιανού παιδί θα πάρει παράνομη μετεγγραφή, κ.α.).

Οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται είτε στη διεύθυνση του σχολείου, είτε προς το διδάσκοντα, είτε ακόμα και στη διεύθυνση εκπαίδευσης του νομού και της περιφέρειας. Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και συμβαίνει κατά κόρον και στην περιοχή μας.

Πρόσφατα λοιπόν, υπήρξε παρέμβαση – απαίτηση για το τι θα ακούγεται στις σχολικές γιορτές και συγκεκριμένα την 28η Οκτωβρίου.

Παρέμβαση που δυστυχώς βρήκε ευεπίφορο έδαφος στη διεύθυνση του σχολείου και οδήγησε σε απαράδεκτους, αντιπαιδαγωγικούς αποκλεισμούς.

Πρόκειται για ενέργεια που δυναμιτίζει το κλίμα στα σχολεία, μια και ο εκπαιδευτικός στο δύσκολο έργο που επιτελεί, κινδυνεύει να γίνει έρμαιο στις παράλογες ορέξεις του οποιουδήποτε νομίζει ότι πρέπει να έχει λόγο στα πάντα.

Η μόρφωση των παιδιών μας αφορά όλους, αλλά ο καθένας μας έχει έναν συγκεκριμένο και διακριτό ρόλο.

Οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να είναι ξεκάθαροι σε τέτοια ζητήματα χωρίς αμφιταλαντεύσεις και δεύτερες σκέψεις, ούτως ώστε να διαφυλάσσεται η ηρεμία και το διδακτικό έργο στο σχολείο.

Στην προκειμένη περίπτωση, αν κάποιοι ενοχλούνται από την εθνική αντίσταση και τον όρο «αντάρτης» ή από το μικρό όνομα του Βελουχιώτη, είναι δικαίωμά τους. Ας ενοχλούνται και από τους «Κλέφτες» του 1821.

Η ελληνική πολιτεία έχει αναγνωρίσει την εθνική αντίσταση και τη σημασία της για την απελευθέρωση του λαού της Ελλάδας από τον φασιστικό ζυγό.

Την αντίσταση αυτή αναγνώρισαν και όλοι οι ξένοι λαοί, μεταξύ αυτών και η Γερμανία με την Ιταλία. Χρησιμοποιήθηκαν παροιμιώδεις εκφράσεις για το μεγαλείο αυτού του αγώνα: «μέχρι τώρα ξέραμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά τώρα μάθαμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες» (Τσόρτσιλ).

Ακόμα και ο Χίτλερ αναγνώρισε ότι οι Έλληνες προέβαλαν τη μεγαλύτερη αντίσταση.

Οι μόνοι που έχουν άλλη γνώμη δεν είναι άλλοι από τους νοσταλγούς των καθεστώτων του Χίτλερ και του Μουσολίνι, από τους αμετανόητους οπαδούς του φασισμού.

Η ΕΛΜΕ Ηλείας δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι ο ρατσισμός και ο φασισμός είναι έννοιες, ιδεολογίες και πρακτικές ασύμβατες με το αγαθό της εκπαίδευσης»

 ileiapost

O Mπεν είναι ζωντανός!

– Γιγαντιαία επιχείρηση της ΕΛΑΣ μετά από ντοκουμέντο
Είκοσι δύο χρόνια μετά την εξαφάνισή του από την Κω φαίνεται πως η ιστορία του θα έχει αίσιο τέλος καθώς ο Μπεν Νίνταμ είναι ζωντανός.
Αυτή τη συγκλονιστική πληροφορία, που εξετάζει η ΕΛΑΣ, αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής και αυτή την ώρα ίσως να γράφεται το αίσιο τέλος σε μια από τις πιο πολύκροτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα.
Αυτό που άλλαξε όλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Μπεν, ο οποίος είναι σήμερα 24 ετών,
Ένα ντοκουμέντο που έφτασε στην αστυνομία τις τελευταίες 48 ώρες τάραξε την ΕΛΑΣ καθώς διαπιστώθηκε η εκπληκτική ομοιότητα του νεαρού ξανθού αγοριού που απεικονίζεται με το σκίτσο του Μπεν σε σημερινή ηλικία που έχει φτιάξει η Σκότλαντ Γιαρντ.
Την ώρα που στη διάθεση της εφημερίδας, πάντως, είναι το ακριβές σημείο και η περιοχή όπου βρίσκονται ο 24χρονος και η "οικογένειά" του, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη γιγαντιαία ελληνική και διεθνής αστυνομική επιχείρηση.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 26-10-2013

Κατερίνα : Κάτι Ξέχασες να φορέσεις...

Το κορίτσι αυτό ή κρύωνε η ήταν ενθουσιασμένη που εκτός από παρουσιάστρια κάνει καριέρα και σαν μοντελίστ.

Η Κατερίνα Καινούργιου χτες παρουσίασε τα ρούχα που η ίδια σχεδιάζει, αλλά προφανώς η ίδια ξέχασε να φορέσει κάτι: ένα σouτιέν 

to-mati.net

KONTRA News: Σε 5.000 Αναγνώστες μας θα δώσουμε δημοσιογραφικές ταυτότητες

  Στην προσπάθειά της η νέα ημερήσια εφημερίδα KONTRA News, που κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου σε ολόκληρη τη χώρα, με σύνθημα να φύγει η τρόικα, να μην ξαναπληρώσουμε δεκάρα στους ξένους τοκογλύφους και να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, η εφημερίδα αποφάσισε να χορηγήσει σε 5000 αναγνώστες , δημοσιογραφικές ταυτότητες, συνεργάτη-ανταποκριτή.

Στόχος της εφημερίδας είναι να γίνουν άμεσοι συνεργάτες της όσο το δυνατό περισσότεροι αναγνώστες της με την ελπίδα ότι με την βοήθεια τους θα μπορεί να έχει άμεση ενημέρωση και πρόσβαση για τα γεγονότα που διαδραματίζονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι αναγνώστες δημοσιογράφοι - ανταποκριτές της KONTRA News, μπορούν από σήμερα να τηλεφωνούν στο 210 34 89 000 ή να στέλνουν fax στο 210 34 89 013 ή email στο   info@kontranews.gr, για οποιοδήποτε γεγονός συμβαίνει στη γειτονιά τους η στην περιοχή όπου βρίσκονται, καθώς και για οποιαδήποτε σοβαρή πληροφορία, καταγγελία ή σκάνδαλο, τα οποία θα δημοσιεύονται αφού πρώτα τα διασταυρώνονται.




Από το χεράκι πήγε τον Πάλλη ο Τατούλης στον Ρέστη...

Οι γνωριμίες του φυγόδικου, σήμερα, Πάλλη με τα πολιτικά πρόσωπα "φωτίζονται" μέσω μηνυτήριας αναφοράς που έχει κατατεθεί εδώ και μήνες από τον εφοπλιστή  Β. Ρέστη.

Το θέμα που προκύπτει είναι σοβαρό και για τον Πέτρο Τατούλη καθώς ήταν το πρόσωπο που πήγε τον Πάλλη στο εξοχικό του Ρέστη το 2006.

Μάλιστα αναφέρεται ότι ο...Πάλλης παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας που ήθελε να κατασκευάσει πίστα φόρμουλα 1

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου