9.11.13

Ήρθε από τη Γερμανία για ραντεβού μέσω fb και έπαθε έμφραγμα στην Πάτρα



Μεγάλη η περιπέτεια για Γερμανό υπήκοο περίπου 40 ετών, ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα για να συναντήσει μία γυναίκα ποπυ γνώρισε μέσω Facebook, αλλά κατέληξε στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας"!

Ο άνδρας ήταν άτυχος, αφού, παρά το ραντεβού, δεν κατάφερε τελικά να συναντήσει τη γυναίκα που γνώρισε από το facebook.

Σαν να μην έφτανε αυτό και στη διάρκεια της επιστροφής του αισθάνθηκε αδιαθεσία στο πλοίο και διακομίστηκε στο Γ.Κ. Νοσοκομείο της Πάτρας όπου και νοσηλεύτηκε (στην καρδιολογική κλινική)

Οι μέρες όμως είχαν περάσει και ο 40χρονος δεν είχε πια χρήματα, ούτε όπως όλα δείχνουν μπορούσε να εξυπηρετηθεί από τη Γερμανία.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν οτι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε κάρτα απορίας στη χώρα του και μέσω αυτής κατάφερε να εξοφλήσει τα νοσήλεια στο Νοσοκομείο της Πάτρας.

Όμως, για την επιστροφή στη χώρα του φρόντισαν οι συγγενείς των υπολοίπων ασθενών της κλινικής που έκαναν έρανο και κατάφεραν να του συγκεντρώσουν 150 ευρώ.

  thebest.gr

Πέντε χρόνια φυλακή σε τρεις γιατρούς του ΙΚΑ


Πέντε χρόνια φυλακή σε τρεις γιατρούς του ΙΚΑ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τρεις γιατροί και ένας προμηθευτής, οι οποίοι κατηγορούνταν για την υπόθεση της παράνομης χορήγησης ορθοπεδικών ειδών του ΙΚΑ, η οποία είχε αποκαλυφθεί πριν από περίπου εννέα χρόνια.
Οι τρεις γιατροί κρίθηκαν ένοχοι για απλή συνέργια σε απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, ενώ ο προμηθευτής κρίθηκε ένοχος για απάτη κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου, περί καταχραστών του Δημοσίου.
Στους τρεις γιατρούς επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και στον προμηθευτή επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δώδεκα ετών.
Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε η ποινή που επιβλήθηκε στους γιατρούς να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα μέχρι την έφεση, ενώ στον ένα γιατρό δόθηκε και τριετή αναστολή. Αντίθετα, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για τον προμηθευτή.
Στις απολογίες τους οι γιατροί ισχυρίστηκαν, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, καθώς και ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα ελέγχου ενός τόσο μεγάλου αριθμού συνταγογραφήσεων.

Μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία

«Ο Ιούλιος του 2011 είναι η οριστική "κόκκινη γραμμή" για την αυθαίρετη δόμηση. Η πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να σταματήσει την αυθαίρετη δόμηση. Με τις αεροφωτογραφίες, με την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου, με τις βεβαιώσεις των μηχανικών, με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων, περνάμε σε μία νέα εποχή μηδενικής ανοχής στην αυθαιρεσία». Αυτό ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, σε δήλωσή του, με αφορμή τη συνέχιση σειράς ενημερωτικών δράσεων σε Αττική και Στερεά Ελλάδα για την εξοικείωση του τεχνικού κόσμου με τον νόμο 4178/2013, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

     «Με συστηματική προσπάθεια και ενημερωτικές δράσεις σε όλη τη χώρα, κάνουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυση του προβλήματος των αυθαιρέτων» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, επισημαίνοντας ότι «ο νέος νόμος για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης είναι η τελευταία μεγάλη ευκαιρία των πολιτών, να αντιμετωπίσουν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τις πολεοδομικές εκκρεμότητες του παρελθόντος».

Σήμερα το μεσημέρι συνεχίζεται η συζήτηση για την πρόταση μομφής

Συνεχείς είναι οι διεργασίες σε πολιτικό επίπεδο μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη κατά της κυβέρνησης.

Η συζήτηση της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23.30 το βράδυ της Παρασκευής, με στελέχη της κυβέρνησης να κατηγορούν για ανευθυνότητα την αξιωματική αντιπολίτευση, την ίδια στιγμή που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μοίραζαν υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς δυσβάσταχτα προγράμματα λιτότητας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σήμερα το μεσημέρι θα συνεχιστεί η συζήτηση στο κοινοβούλιο. Η διαδικασία ολοκλήρωνεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν και θα έχει εκφωνήσει τον λόγο του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, οπότε θα ακολουθήσει ψηφοφορία και εκφώνηση του τελικού αποτελέσματος.

Στάση εργασίας των δικαστών την ερχόμενη Δευτέρα και στην Καλαμάτα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τη δικαστική υπάλληλο-γραμματέα της 28ης ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία το πρωί δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από αλλοδαπό και της εύχεται ολόψυχα γρήγορη ανάρρωση, ενώ καταδικάζει την εις βάρος της απρόκλητη εγκληματική ενέργεια, η οποία προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσης, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες δικαστικών λειτουργών και σε δικαστικά καταστήματα).

Εξάλλου, η ΕΔΕ διαμαρτύρεται έντονα για την ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, «παρά την υποβολή από μέρους μας επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων και παρά την συνέχιση παρόμοιων ανησυχητικών και επικίνδυνων ενεργειών».

Η ΕΔΕ «ως ένδειξη διαμαρτυρίας», αποφάσισε την Πανελλαδική διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, από 10:00 έως 15:00.

Φθηνότερα γίνονται τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Φθηνότερα θα γίνουν τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ επιβάλλεται τέλος παραμονής και πλόων στα σκάφη αναψυχής. Αυτό προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, στην οποία επίσης περιλαμβάνονται διατάξεις προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία από τον Δεκέμβριο το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, με το οποίο ο ελεγκτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων που βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και έπειτα από σχετικό αίτημα.
Σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα  προβλέπονται συντελεστές απομείωσης των τελών ταξινόμησης με βάση τους οποίους η χώρα μας εναρμονίζεται με σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Οι συντελεστές θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Προβλέπεται ακόμη απαλλαγή από το φόρο πολυτελείας στην περίπτωση όπου ένα ΙΧ έχει ταξινομηθεί για πρώτη φορά σε χώρα της ΕΕ, επίσης για λόγους συμμόρφωσης με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Όσον αφορά το  Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών, η συγκρότηση του οποίου προβλέπεται ήδη από τη νομοθεσία, γίνονται τροποποιήσεις με βάση παρατηρήσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Προβλέπεται, συγκεκριμένα, ότι οι αρμόδιοι ελεγκτές θα διαβιβάζουν μέσω κλειστού κυκλώματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το αίτημα άρσης του τραπεζικού απορρήτου στα τραπεζικά ιδρύματα και θα λαμβάνουν επίσης μέσω του ίδιου κλειστού κυκλώματος τις απαντήσεις των τραπεζών.

Δις ισόβια για το διπλό φονικό

Bγήκε η απόφαση της καταδίκης του δράστη του διπλού φονικού που έγινε πέρυσι στις Παππαδάτες Μακρυνείας.

Καταδίκη σε δις ισόβια, τρία χρόνια φυλάκιση για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή, 2.000 ευρώ πρόστιμο για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή και διαρκής στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων ήταν η τελική ετυμηγορία μιας δίκης που κράτησε περισσότερο από 10 ώρες…

Δεν του αποδόθηκε ποινή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας καθώς, όπως εξηγεί και εις εκ των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, κ. Φατούρος, παρ’ότι η πρόταση του Εισαγγελέα ήταν τέτοια, οι 4 ένορκοι και η μία δικαστής τον απάλλαξαν από αυτή του την κατηγορία.

Το αίτημα για κατάθεση του νέου μάρτυρα, αδερφού του 55χρονου θύματος δεν έγινε δεκτό, καθώς αυτά τα οποία επρόκειτο να ισχυριστεί περιέγραψε, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυτόπτης μάρτυς που λόγω της απουσίας της την προηγούμενη Δευτέρα το δικαστήριο αναβλήθηκε για σήμερα.

Η νεαρή κόρη των δύο θυμάτων νιώθει, όπως εξηγεί ο δικηγόρος της κ. Ν. Λούκας, δικαιωμένη, παρά τη μη καταδίκη του δράστη για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον της: «Ήθελε δικαίωση για τους γονείς της. Και νιώθει δικαιωμένη που τουλάχιστον υπήρξε αυτή η καταδίκη για τις δύο ανθρωποκτονίες», σχολιάζει ο ίδιος στο agriniopress.gr. Η καταθεση άλλωστε της κοπέλας, που περιέγραψε μέσα σε αναφιλητά το σκηνικο του φονικού που έγινε μπροστά στα μάτια της ήταν συγκλονιστική και κυριολεκτικά καταπέλτης για τον κατηγορούμενο.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η απολογία του κατηγορουμένου στο δικαστήριο. Ο 62χρονος δράστης στην απολογία του αναφέρθηκε σε κατανάλωση αλκοόλ, αμέλεια, άμυνα και αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση την κατηγορία της εκ προθέσεως δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, υπο τις φωνές και τις αποδοκιμασίες των συγγενών, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως το όπλο το πήρε μαζί του για εκφοβισμό και πως αυτό εκπυρσοκρότησε και έτσι, κατά λάθος, σκότωσε τη γυναίκα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, το δεύτερο θύμα, σήκωσε ένα τούβλο με το οποίο προσπάθησε να τον χτυπήσει και ο δράστης ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου πως ενστικτωδώς τον πυροβόλησε για να αμυνθεί καθώς φοβήθηκε πως θα τον σκότωνε. Αρνήθηκε μάλιστα πως αποπειράθηκε να σκοτώσει και την κόρη των δύο θυμάτων του.

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως πριν το έγκλημα είχε καταναλώσει αλκοόλ…

Ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του ενώπιον του δικαστηρίου και η εύλογη ερώτηση του Εισαγγελέα ήταν, γιατί μπαίνει στη διαδικασία να ζητήσει συγγνώμη, αφού, σύμφωνα με τα όσα κατάθεσε στην απολογία του, επρόκειτο για ατύχημα και άμυνα…

Τέλος, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως σκοπός του ήταν να βάλει τέλος στη ζωή του μόλις συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε συμβεί, ισχυρισμός βέβαια που προσκρούει, όπως εξηγεί στο agriniopress.gr ο δικηγόρος κ. Φατουρος, στις πρώτες κινήσεις του δράστη μετά το διπλό φονικό. Συγκεκριμένα, μετά την αποτρόπαια πράξη του ο δράστης πήρε από το σπίτι του το ποσό των 1.013 ευρώ, σταμάτησε σε περίπτερο απ’όπου και προμηθεύτηκε τρία πακέτα τσιγάρα και έλυσε αμέσως το όπλο του, κινήσεις που αφήνουν υποψίες πως μάλλον τη φυγή παρά την αυτοκτονία είχε στο μυαλό του…

agriniopress.gr

Συμεών Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ούτε τους συντρόφους του

Καυστικός  έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν  κατά τη διάρκεια της αγόρευσής  του,  την Παρασκευή, στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου με αφορμή τη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης που έχει καταθέσει το κόμμα της  αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει ούτε τους συντρόφους του, δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει σε ομαλό κλίμα τις συζητήσεις με τους εταίρους μας και σπεύδει να συζητήσει την αξιολόγηση του οικονομικού επιτελείου πριν καν αυτό καταθέσει τις τελικές του προτάσεις» είπε ο υφυπουργός Παιδείας. 
Επειδή ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι η πρόταση δυσπιστίας αφορά και την οικονομία, ο κ. Κεδίκογλου σημείωσε ότι είναι «η δεύτερη τέτοια πρόταση» επισημαίνοντας ότι «η πρώτη ήταν αυτή του ιστορικού στελέχους του κόμματος Μανώλη Γλέζου, ο οποίος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει για το πού θα βρει τα λεφτά». «Προσέξτε μόνο μήπως στο τέλος η δική σας απειλή για αστάθεια λειτουργεί υπέρ της κυβερνητικής πλειοψηφίας, υπέρ της σταθερότητας» είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο υφυπουργός Παιδείας τόνισε πως αναμένει με αληθινό ενδιαφέρον να ακούσει τον κ. Τσίπρα να λέει τα ίδια με αυτά που είπε στο Τέξας, σημειώνοντας «και να τον ακούσουν οι κύριοι Λαφαζάνης και Γλέζος και οι συνιστώσες, ότι η ευρωζώνη πρέπει να σωθεί κι όλες οι εναλλακτικές είναι χειρότερες». Και πρόσθεσε: «Τότε δεν είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει καμία συντροφική μομφή εναντίον σας αν για πρώτη φορά απευθυνθείτε στην ελληνική κοινωνία με ρεαλισμό σχετικά με τις προοπτικές της ελληνικής κοινωνίας».

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 9-11-2013

8.11.13

Η ΠΡΟΦΗΤΙΚΗ δήλωση του Ανδρέα το 1995 -«Στο μέλλον οι εκλεγμένες κυβερνήσεις δεν θα παίζουν ρόλο. Θα κάνει κουμάντο η Γερμανία»

Μία προφητική δήλωση που είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής των Καννών το 1995 φαίνεται να επιβεβαιώνεται πλήρως σήμερα.
Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε προβλέψει δεκαοχτώ χρόνια πριν την αποδυνάμωση των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων προς όφελος ενός ευρωπαϊκού διευθυντηρίου με επικεφαλής την ενοποιημένη Γερμανία.
Τότε είχε πει χαρακτηριστικά «Βρίσκω ότι πάμε σ ένα είδος συρρίκνωσης της εθνικής δύναμης αλλά όχι στο βωμό μιας συλλογικής δημοκρατικής διαδικασίας. Στο βωμό των κρίσεων και των συμφερόντων. Συμφερόντων, το λέγω, ρητά... δεν θέλω ν' αποκαλύψω ονόματα. 
Σας λέγω όμως ότι εδώ...υπάρχει σαφές σχέδιο για τη μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις που μας δίνει το διευθυντήριο...».
Να σημειωθεί ότι στην σύνοδο των Καννών ο Παπανδρέουυ είχε συγκρουστεί με τον τότε πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες ο οποίος αν και σοσιαλιστής και εκπρόσωπος των λεγόμενων χωρών του Ευρωπαικού Νότου είχε συμπαραταχθεί με την Γερμανία σε μια σειρά από οικονομικά ζητήματα που δεν ευνοούσαν τις φτωχές χώρες της ΕΕ, αλλά και στο Σκοπιανό προκαλώντας την οργή του Ανδρέα. Αυτόν εννοεί στην αρχή της συνέντευξης τύπου μιλώντας για το πόσο ξένος αισθάνθηκε ανάμεσα σε υποτιθέμενους εκπροσώπους προοδευτικών κυβερνήσεων. 
Μάλιστα, δύο Ελληνες δημοσιογράφοι μετέφεραν τις δηλώσεις Παπανδρέου στον Φελίπε Γκονζάλες που τον αφορούσαν, ο οποίος έδινε συνέντευξη στην ακριβώς διπλανή αίθουσα, με αποτέλεσμα ο Ισπανός πρωθυπουργός να απαντήσει ειρωνικά. 
Οι δηλώσεις Γκονζάλες προκάλεσαν την πικρία και την οργή του Ανδρέα Παπανδρέου και λίγο αργότερα μετά από τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου που περιέγραφε την «παρεξήγηση» η ισπανική αποστολή αναγκάστηκε να ανασκευάσει τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού αναφέροντας ότι παρερμηνεύτηκαν. 
Ο Γκονζαλες διευκρίνησε τότε "οτι τιμά και σέβεται τον μεγάλο πολιτικό Ανδρέα Παπανδρέου".
Στην σύνοδο των Καννών έγινε αισθητική και η απουσία δύο μεγάλων ευρωπαίων πολιτκών του Μιτεράν και του Κολ, φίλων του Ανδρέα, που είχαν αντικατασταθεί απο τον Σιράκ και τον Σρέντερ. 
Η σύνοδος των Καννών υπήρξε μια κομβική στιγμή της συγχρονης ευρωπαικής ιστορίας ακριβώς γιατί δρομολογεί ουσιαστικά την ευρώπη των δυο ταχυτήτων και επισημοποιεί την πολιτκή κυριαρχία της Γερμανίας έναντι των εταίρων της.

ΣΟΚΑΡΕΙ-Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα ξαναζητήσω φαγητό...

Κοριτσάκι σε κέντρο φιλοξενίας ικετεύει τη μητέρα του να την πάρει στο σπίτι...

"Μαμά πάρε με σπίτι και σου υπόσχομαι ότι δεν θα σου ζητήσω ξανά φαγητό". Με αυτά τα λόγια ένα κοριτσάκι που μένει στο...
Νηπιοτροφείο Καλλιθέας ικετεύει την μητέρα του να πάρει εκείνη και τα δύο αδερφάκια της πίσω σπίτι, κρατώντας την από την φούστα.

Την ιστορία την ελληνίδας μητέρας που αφήνει τα παιδιά της σε κέντρο φιλοξενίας και στήριξης παιδιών-θύματα της οικονομικής κρίσης φέρνει στο φως η Huffington Post. Η μητέρα απομακρύνεται από την μικρή και κλαίει καθώς ξέρει πως δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να πάρει μαζί της τα παιδιά της.

"Μα δεν έχουμε φαγητό στο σπίτι" απαντά στη μικρή που την εκλιπαρεί: "Μαμά πάρε με σπίτι και δεν θα πεινάσω. Στο υπόσχομαι".

Η ιστορία αυτή δεν είναι η μοναδική, επισημαίνεται στο δημοσίευμα. Πολλές είναι πλέον οι ελληνικές οικογένειες που αδυνατούν να αγοράσουν ρούχα και φαγητό στα παιδιά τους. Το φαινόμενο αυτό είναι τόσο συχνό, που σε έκθεσή της η Unicef αναφέρει ότι πάνω από 600.000 παιδιά στην Ελλάδα υποσιτίζονται και ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι μια πραγματικότητα στην Ελλάδα, από την αρχή της κρίσης χρέους το 2010, αναγκάζοντας έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων να δίνουν μια καθημερινή μάχη για να φάνε.

Σε δεκάδες προάστια της Αθήνας, όπως το Κερατσίνι , τα Ταμπούρια , την Αγία Βαρβάρα, το Περιστέρι και τα Άνω Λιόσια , αλλά και στη Δυτική Θεσσαλονίκη και την Κρήτη καταγράφονται ολοένα και περισσότερες λιποθυμίες πεινασμένων μαθητών στα σχολεία.

Στην Αθήνα καθημερινά υπάρχουν συσσίτια, ενώ ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης μοιράζει κάθε μέρα περισσότερα από 20.000 πιάτα.

«Για όλους τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, που είναι περήφανοι για την κληρονομιά της χώρας τους και τη συμβολή της στο δυτικό πολιτισμό, δεν υπάρχει τίποτα πιο θλιβερό από το να ακούς τις φωνές μικρών παιδιών να λένε "εμείς δεν θα πεινάσουμε ξανά, σου το υποσχόμαστε μαμά"», καταλήγει το δημοσίευμα...

newsbeast.gr

ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ-Η κρίση έκανε τους Ελληνες διεστραμμένους

«Οι Ελληνες έχουν χάσει το μυαλό τους και έγιναν δέκα φορές πιο διεστραμμένοι. Δεν αντιμετωπίζω στη δουλειά μου μόνο την οικονομική κρίση, αλλά και όλη αυτή την τρέλα στα μυαλά των Ελλήνων».

Ετσι περιγράφει τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελληνων μια ιερόδουλος η οποία «εργάζεται» στο πεζοδρόμιο τα τελευταία 30 χρόνια.

Η Μαρί έχει βγάλει το Λύκειο και η πορνεία δεν ήταν φυσικά το επάγγελμα που ονειρευόταν να ακολουθήσει, αν και τώρα πιστεύει ότι με αυτή τη δουλειά παρέχει μια υπηρεσία στην κοινωνία. Οπως λέει, όμως, η «εργασία» της έχει χάσει κάποια από τη γοητεία που είχε: «Είναι πλέον θέμα διαπραγματεύσεων, μια τιμή για να κάνεις μόνο σεξ».

 Η Μαρί είναι μία από τις γυναίκες με τις οποίες συνεργάζεται η Μυρτώ Παπαδοπούλουφωτογράφος, της οποίας το έργο The Attendants (από όπου και οι εικόνες) έχει ως στόχο να καταγράψει τις ζωές των εργατριών του σεξ.
Το σπίτι της δεν απέχει πολύ από τους δρόμους που κάνει πιάτσα και όπως λέει, δεν βλέπει πλέον άλλες Ελληνίδες να «δουλεύουν» στους δρόμους. Περιγράφει πως το εμπόριο του σεξ στην Ελλάδα έχει κορεσθεί με αυτά τα πολύ νεαρά κορίτσια που διακινούνται από άλλες χώρες, κορίτσια που κάνουν τα πάντα ωθούμενες με τη βία και για ελάχιστα χρήματα.

«Αυτά τα νεαρά κορίτσια δεν ξέρουν πώς να φροντίσουν τον εαυτό τους σε σχέση με την υγεία τους και τις ασθένειες», λέει. «Το γεγονός ότι έχω εργαστεί όλα αυτά τα χρόνια και είμαι ακόμα εδώ, κάτι λέει».

Οι διακινητές έχουν τον έλεγχο στην πιάτσα και έτσι η Μαρί που «δουλεύει» μόνη της αναγκάζεται να εργάζεται περισσότερες ώρες για να βρει πελάτη. Αυτός είναι και ο λόγος που άλλες Ελληνίδες πόρνες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, προσπαθώντας να βρουν άλλες αγορές, όπου ο ανταγωνισμός είναι μικρότερος.
 «Οι πιο ηλικιωμένοι άνδρες πηγαίνουν με αυτά τα νεαρά κορίτσια , ώστε να μπορούν να βγάλουν το αρρωστημένο μυαλό τους πάνω τους», λέει η Μαρί. «Πολλά από αυτά τα κορίτσια κρύβονται από την αστυνομία σε παράνομους οίκους ανοχής, σε στούντιο (τα σύγχρονα μπουρδέλα) και το διαδίκτυο».

Με το θέμα του sex trafficking στην Ελλάδα και τη δουλειά της Μυρτώς, στους χώρους του αγοραίου έρωτα, ασχολήθηκε το περιοδικό Vice. Στο ρεπορτάζ του σημειώνει:

«Σαν να μην της έφταναν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η οικονομική κατάρρευση της, λέει το ρεπορτάζ, με τα ναρκωτικά να έχουν εξελιχθεί σε μάστιγα στους δρόμους της, τους μετανάστες να μαχαιρώνονται μέχρι θανάτου σε κάθε γωνιά της και με την αστυνομία να συγκρούεται βάναυσα με τις ομάδες αναρχικών, η Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη και με ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα: το sex trafficking.

Παρ όλο που η πορνεία στην Ελλάδα είναι νόμιμη, τα τελευταία χρόνια o αριθμός των δηλωμένων «εργατριών του σεξ» έχει υποσκελιστεί από ένα τσουνάμι ξένων αδήλωτων γυναικών που λέγεται ότι προσφέρονται έναντι ευτελών ποσών που φτάνουν μέχρι και τα 5 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά τα κορίτσια οδηγούνται παράνομα στην Ελλάδα από ξένες χώρες, ένα φαινόμενο το οποίο αδυνατεί να θέσει υπό έλεγχο η χώρα.

«Κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και κάθε κορίτσι έχει μια πολύ διαφορετική ιστορία», λέει η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου. Η Μυρτώ άρχισε το έργο της (από όπου και οι φωτογραφίες) το 2009, όταν παρατήρησε «μια έκρηξη ταινιών πορνό στην Αθήνα στην οποία πρωταγωνιστούσαν τέταρτης κατηγορίας... διασημότητες». «Ηθελα να μάθω πώς τόσα πολλά αντίγραφα ταινιών πορνό πωλούνταν, τη στιγμή που η Ελλάδα βυθιζόταν στο χάος».

Συζητώντας με όλο και περισσότερους ανθρώπους, το θέμα μετατοπίστηκε από το πορνό στην πορνεία και την εμπορία ανθρώπων. Τώρα δημιουργεί ένα καταφύγιο για τις γυναίκες αυτές, σε συνεργασία με μία ελληνική οργάνωση και ολοκληρώνει μια δουλειά με φωτογραφίες για πόρνες και γυναίκες που είχαν πέσει θύματα εμπορίας ανθρώπων.
 Η Μυρτώ παίρνει φωτογραφίες γυναικών που συναντά στους δρόμους της Αθήνας αφού πρώτα αναπτύξει σχέσεις μαζί τους. Εχει ακούσει πολλές ιστορίες κοριτσιών με χαραγμένα πρόσωπα από τους νταβατζήδες τους.  Ενα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό αφορούσε ένα κορίτσι που ήταν κλειδωμένο σε ένα διαμέρισμα και επανειλημμένα βιάστηκε από τους απαγωγείς της. Οταν έφυγαν και άφησαν την πόρτα ξεκλείδωτη, δραπέτευσε και έτρεχε μέσα στο κτίριο γυμνή, ουρλιάζοντας για βοήθεια, αλλά κανείς δεν ήρθε να την βοηθήσει.

Η Θεοδώρα Γιάννη, κοινωνικός λειτουργός στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μια κυβερνητική υπηρεσία που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες, φροντίζει αυτές τις γυναίκες όταν ξεφεύγουν από το εμπόριο, κάτι το οποίο, συνήθως, συμβαίνει όταν πιαστούν από την αστυνομία ή τις διώξουν οι διακινητές τους είτε επειδή είναι πολύ άρρωστες, είτε γιατί έχουν μείνει έγκυες. Το κέντρο προσφέρει καταφύγιο και υποστήριξη για τα θύματα που το επιθυμούν.

 «Έχουμε γυναίκες που κλειδαμπαρώνουν τις πόρτες τους, γυναίκες που κοιμούνται με τα φώτα αναμμένα, και κάποιες που δεν θέλουν να ξυπνήσουν», λέει η Θεοδώρα. «Τη στιγμή που έρχονται σε μας, συχνά συνειδητοποιούν ότι έχουν χάσει τα πάντα. Συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ελπίδα να συγκεντρώσουν χρήματα για τις οικογένειες που έχουν αφήσει πίσω».

«Πολλές από αυτές δεν μπορούν να κοιμηθούν κανονικά. Συνήθως έχουν εφιάλτες και αναδρομές από το παρελθόν σχετικά με ό, τι έχουν περάσει και είναι πολύ ανήσυχες, διότι δεν ξέρουν πώς να πουν στις οικογένειές τους, τι τους έχει συμβεί», προσθέτει η κοινωνική λειτουργός Μαργαρίτα Μπαρμακέλλη.

Σύμφωνα με τη Θεοδώρα, οι περισσότερες από τις γυναίκες μεταφέρθηκαν στη χώρα αφού απάντησαν σε κάποια πλαστή αγγελία εργασίας, ή εξαναγκάστηκαν με ψυχολογική και σωματική βία.
Υπάρχει επίσης και η τεχνική του «εραστή», πράγμα που σημαίνει ότι η διακίνηση αρχίζει ύστερα από μια σχέση, η οποία μερικές φορές καταλήγει σε γάμο και παιδιά, τα οποία χρησιμοποιούνται ως μέσο εκβίασης από τους διακινητές για να εκδίδεται η κοπέλα. Με τα κορίτσια από την Αφρική, μια πιο πρόσφατη προσθήκη στο ελληνικό εμπόριο του σεξ, ο διακινητής ή ο νταβατζής απειλεί τις ίδιες και τις οικογένειές τους με μαύρη μαγεία.

Η Θεοδώρα και η Μαργαρίτα φρόντισαν μια γυναίκα στην οποία είχαν υποσχεθεί νόμιμη δουλειά, αλλά με το που πέρασε τα σύνορα οι έμποροι πήραν το διαβατήριό της και της έδωσαν ένα ψεύτικο και πλαστά έγγραφα διαμονής. Στη συνέχεια τη χρησιμοποίησαν σαν πόρνη και την έπεισαν ότι θα βγάλει πολλά χρήματα τα οποία οι έμποροι θα κρατούσαν για λογαριασμό της και θα της τα έδιναν στο τέλος. Για τέσσερα χρόνια η κοπέλα δούλευε πολλές ώρες κάθε μέρα σε όλη την Ελλάδα, κερδίζοντας μετρητά τα οποία πίστευε ότι της εξασφάλιζαν ένα κομπόδεμα.

Οι διακινητές της κάποια στιγμή της είπαν ότι είχαν τοποθετήσει ένα μικρόφωνο στο δωμάτιο και άκουσαν ότι εκείνη αρνήθηκε να κάνει σεξ με τον πελάτη. «Αυτό που συνέβη, ήταν, ότι είχε ζητήσει πίσω το διαβατήριό της και στη συνέχεια την κακοποίησαν τόσο άσχημα που δεν μπορούσε να δουλέψει για μια εβδομάδα», λέει η Μαργαρίτα.

«Στη συνέχεια, όταν ο πατέρας της αρρώστησε και έπρεπε να γυρίσει στη χώρα της, ζήτησε τα χρήματά της, αλλά οι διακινητές της, της έδωσε μόνο ένα μικρό ποσό, παρακρατώντας τα υπόλοιπα. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να επιστρέψει στην Ελλάδα (παράνομα πάλι), γιατί δεν ήθελε να χάσει το υπόλοιπο των χρημάτων της. Προφανώς, όταν η αστυνομία την έφερε στο κέντρο, αυτό
που την απασχολούσε ήταν ότι έχασε όλα αυτά τα χρήματα. Ηταν πεπεισμένη ότι ο προαγωγός της της είχε φερθεί καλά, αλλά καθώς ο χρόνος πέρασε και θυμήθηκε τι πέρασε, άλλαξε γνώμη».
Μια άλλη υπόθεση αφορούσε μια νεαρή Αφρικανή που ήθελε να έρθει στην Ευρώπη για σπουδές. Της υποσχέθηκαν ένα διαβατήριο, αλλά κατέληξε να είναι κλειδωμένη σε σκοτεινά δωμάτια σε διάφορες χώρες και αναγκαζόταν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς πελάτες όλη την ημέρα, χωρίς να ξέρει τι ώρα ήταν.
«Απελευθερώθηκε μόνο όταν είχε γίνει τόσο άρρωστη που ήταν άχρηστη για τον νταβατζή της», λέει η Θεοδώρα.

Η Μυρτώ λέει: «Θέλω να προσεγγίσω την πλευρά των ανδρών για να καταλάβω γιατί πηγαίνουν στις πόρνες. Είναι μόνο θέμα της λίμπιντο; Τι τους κάνει να πάνε εκεί, ποιος είναι ο λόγος;» Εν μέρει, σκέφτεται ότι η έλξη των ανδρών για τις πόρνες μπορεί να είναι ενδημικό φαινόμενο στον ελληνικό πολιτισμό. Για παράδειγμα, μερικές φορές ο πατέρας θα πάρει τον γιο του και θα τον πάει στον οίκο ανοχής για να χάσει την παρθενιά του. «Μερικές φορές φοβούνται ότι ο γιος τους θα γίνει ομοφυλόφιλος», λέει. Η επίσκεψη σε μια πόρνη μπορεί να είναι κάτι σαν τελετουργία της αρρενωπότητας.

Κατώτατο μισθό 751 ευρώ για όλους, υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας


Κατώτατο μισθό 751 ευρώ για όλους, υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας

«Το πρόγραμμα του μνημονίου μας φορτώνει χρέος και μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην ύφεση», επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο συνέδριο που πραγματοποιεί - στην Αθήνα - το Levy Economics Institute του Bard College της Νέας Υόρκης, με τη στήριξη του Ιδρύματος Ford.
«Η υποκρισία πρέπει να σταματήσει και να σταματήσει άμεσα, γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Να καταλογίσουμε τις ευθύνες, αλλά κυρίως να αναζητήσουμε τη διέξοδο», τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει ότι το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι σχεδόν εξευτελιστικό, καθώς «η κυβέρνηση επιλέγει να μοντάρει βίντεο και να διαστρεβλώνει απόψεις και δεν δείχνει διάθεση για σοβαρό διάλογο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, έχει διαμορφώσει ένα εναλλακτικό σχέδιο με στόχο τη σταθεροποίηση της οικονομίας, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το πρόγραμμα βασίζεται στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της αναδιοργάνωσης του φορολογικού συστήματος, με στόχο τη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων και του πλούτου. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χρειάζεται πολιτική βούληση για να συγκρουστείς με τα μεγάλα συμφέροντα και να αντιμετωπίσεις ζητήματα, όπως η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή, το λαθρεμπόριο και τα πλαστά τιμολόγια.
Για τον τραπεζικό τομέα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι πρέπει να περάσουν υπό δημόσιο έλεγχο οι τράπεζες, των οποίων η αναχρηματοδότηση γίνεται με δημόσιο δανεικό χρήμα. Επίσης, τόνισε πως οι τράπεζες θα πρέπει να σταματήσουν να δίνουν δάνεια με περίεργα κριτήρια (έκανε αναφορά στις μιντιακές επιχειρήσεις) αντί να τονώνουν την ρευστότητα.
Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «θα σταματήσουμε η ελεύθερη πτώση των μισθών και θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ ανεξαρτήτως ηλικίας».
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «μόνο αυτό τάξαμε», για να συμπληρώσει ότι, όπως έχει δείξει μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, από μόνη της αυτή η ενέργεια θα έχει αναπτυξιακό αποτέλεσμα.
Σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θα πρέπει να γίνει μέσα από τη χρηματοδότηση και συνολική ενίσχυση οικονομικών τομέων, στους οποίους υπάρχει συγκριτικό πλεονέκτημα, με στόχο τη δημιουργία ενός μοντέλου ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει αξιοπρεπώς αμειβόμενη και σταθερή εργασία.
Τέλος, σε σχέση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης, ανέφερε πως «αποτελεί χρέος πατριωτικό και δημοκρατικό να απομακρυνθεί αυτή η κυβέρνηση» και τόνισε πως η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα σπάσει το φαύλο κύκλο.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ -Εβδομάδα μητρικού θηλασμού 2013

Οι Μαιες της Νοσηλευτικης Μοναδος Κυπαρισσιας, στηριζουν για αλλη μια χρονια τον Μητρικο Θηλασμο, πραγματοποιοντας εκδηλωσεις με αφορμη τον εορτασμο της Εβδομαδας Μητρικου Θηλασμου.
Η πρωτη εκδηλωση θα πραγματοποιηθει στις 4/11 στο προαυλιο χωρο της Νοσηλευτικης Μοναδας Κυπαρισσιας με διανομη εντυπου ενημερωτικου υλικου. αλλα και τις Μαιες να δινουν συμβουλες Μητρικου Θηλασμου και η δευτερη θα λαβει χωρα στο Δημαρχειο Κυπαρισσιας στην
Αιθουσα του Δημοτικου Συμβουλιου στις 07/11.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Επιχείρηση "σκούπα" της ΕΛ.ΑΣ-Οκτώ συλλήψεις

Συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα, προσήχθησαν σαράντα (40) και έ γινε έλεγχος σε εκατόν σαράντα οκτώ (148)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε εκατόν ογδόντα τρία (183) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά ογδόντα (80) παραβάσεις
Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης και δισκία που εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (8.11.2013) από το πρωί έως το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και της Μεσσήνης Μεσσηνίας, η οποία οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν σαράντα οκτώ (148) άτομα, εκ των οποίων ογδόντα ένα (81) ημεδαποί και εξήντα επτά (67) αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν ογδόντα τρία (183) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα (40) άτομα, από τα οποία είκοσι τρία (23) ήταν ημεδαποί και δεκαεπτά (17) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν οκτώ (8) άτομα.
Τα άτομα που συνελήφθησαν, είναι:
  • Ένας (1) ημεδαπός, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ και ένας (1) αλλοδαπός, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης.
  • Ένας (1) ημεδαπός ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο (2) ημεδαποί, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Δύο (2) αλλοδαποί, γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν συνολικά εβδομήντα δύο (72) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και οκτώ (8) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης βάρους -13- γραμμαρίων, καθώς και -28- δισκία που εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η Μεσσηνία εξακολουθεί να «τρελαίνει» κόσμο...

του Παύλου Υψηλάντη 
Η Μεσσηνία εξακολουθεί να «τρελαίνει» κόσμο φέτος καθώς τον Οκτώβριο κατέγραψε δεκαπλάσια τουριστική κίνηση.
 Εντυπωσιακές επιδόσεις σημειώνουν στο δεκάμηνο και τα δύο τουριστικά «τοτέμ» της Ελλάδας, η Σαντορίνη και η Μύκονος. 
Μεγάλη άνοδος για την Κρήτη.
Ο καλύτερος Οκτώβριος όλων των εποχών ήταν ο φετινός για τον ελληνικό τουρισμό καθώς καταγράφηκε αύξηση αφίξεων ξένων επισκεπτών κατά 21,52% σε σχέση με πέρυσι.
Σύμφωνα με στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας που παρουσίασε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το δεκάμηνο Ιαν.-Οκτ. 2013 ο αριθμός των ξένων τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας ήταν αυξημένος 10,93% σε σχέση με πέρυσι. Αύξηση που μεταφράζεται σε 1,2 εκατ. περισσότερους ξένους που επέλεξαν φέτος την Ελλάδα για τις διακοπές τους.
Ο φετινός Οκτώβριος, ταυτόχρονα, επιβεβαίωσε την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης προς την Αθήνα καθώς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατέγραψε σημαντική αύξηση 13,24%. Αυτό επέτρεψε στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας να επιστρέψει σε θετικά ποσοστά, σημειώνοντας αύξηση επιβατικής κίνησης 1,26% στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου.
Η Μεσσηνία εξακολουθεί να «τρελαίνει» κόσμο φέτος καθώς τον Οκτώβριο κατέγραψε δεκαπλάσια τουριστική κίνηση από το εξωτερικό σε σχέση με πέρυσι (+1.004,13%), με αποτέλεσμα στο δεκάμηνο Ιαν.-Οκτ. να εμφανίζει εντυπωσιακή αύξηση 59,38% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Όσο εντυπωσιακά κι αν ακούγονται τα ποσοστά ανόδου, στην πραγματικότητα μεταφράζονται σε περίπου 21.000 περισσότερους ξένους επισκέπτες (57.293 φέτος έναντι 35.948 το περυσινό δεκάμηνο).
Εντυπωσιακές επιδόσεις σημειώνουν στο δεκάμηνο και τα δύο τουριστικά «τοτέμ» της Ελλάδας, η Σαντορίνη και η Μύκονος. Η Σαντορίνη εμφάνισε αλματώδη αύξηση 59,11% τον Οκτώβριο γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να γράφει αύξηση 22,15% στο δεκάμηνο. Υψηλές επιδόσεις παρουσίασε και η life style «πρωτεύουσα» του ελληνικού καλοκαιριού. Παρά το γεγονός ότι η τουριστική κίνηση φρέναρε τον Οκτώβριο (-8,53%) μετά τη μεγάλη αύξηση 37,1% του Σεπτεμβρίου, η ολοκλήρωση του δεκάμηνου βρήκε το αεροδρόμιό της να μετράει αύξηση 26,73% της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό.
Μεγάλη άνοδο στις αφίξεις ξένων επισκεπτών εμφάνισαν και τα δύο κρητικά αεροδρόμια. Στα Χανιά οι αφίξεις τον Οκτώβριο ήταν αυξημένες 47,25%, ενώ την περίοδο Ιαν.-Οκτ. η αύξηση κινήθηκε στα επίπεδα του 20,7%.
Πραγματικός νικητής της φετινής χρονιάς, ωστόσο, αναδείχθηκε το Ηράκλειο το οποίο υποδέχθηκε σχεδόν 400.000 περισσότερους ξένους τουρίστες αγγίζοντας τα 2,5 εκατ. επισκέπτες την περίοδο Ιαν.-Οκτ. (+17,82%).
Στους μεγάλους κερδισμένους της χρονιάς η Ρόδος η οποία υποδέχθηκε σχεδόν 1,8 εκατ. ξένους τουρίστες στο δεκάμηνο (+11,31%), η Κεφαλονιά (+17,44%), η Ζάκυνθος (+15,29%), η Κως (+15,4%) και η Κέρκυρα (+12,19%). Στον αντίποδα, η Σάμος υπέστη μείωση 4,25% της τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό.
Τα πιο πάνω στοιχεία, βέβαια, αποτυπώνουν το μεγαλύτερο τουριστικό ρεύμα που καταγράφηκε φέτος προς τη χώρα μας. 
Τα έσοδα, ωστόσο, και η κατανομή τους στους επιμέρους προορισμούς και τις επιχειρήσεις αποτυπώνουν μια άλλη εικόνα: οι ισχυροί του κλάδου ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους και τα μερίδια αγοράς τους έναντι των μικρότερων «παικτών».
ΠΗΓΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ -Ανάβαση στο Χαλασμένο βουνό με τον Ορειβατικό

Ανάβαση στην κορυφή Χαλασμένο του Ταϋγέτου προγραμματίζει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας. 
Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Έφτασε η στιγμή για το Χαλασμένο. 
Η κορυφή του, που υψώνεται στα 2204 μέτρα, σίγουρα δεν είναι η ψηλότερη στον Ταΰγετο. Είναι όμως η πιο όμορφη και ίσως είναι και η πιο δύσκολη. 
Το Χαλασμένο σχηματίζει έναν αυτόνομο ορεινό όγκο με απότομες πλαγιές, στα δυτικά της κεντρικής κορυφογραμμής του Ταϋγέτου.
 Ένα διάσελο ενώνει το Χαλασμένο με την κορυφογραμμή. Ένα διάσελο που η μια του πλευρά αποτελεί ξεκίνημα του φαραγγιού Στενό Λαγκάδι και κατ’ επέκταση του Βυρού και η άλλη του αφετηρία του περίφημου φαραγγιού του Ριντόμου. Σίγουρα το Χαλασμένο βρίσκεται σε μια από τις πιο παρθένες, άγριες και δυσπρόσιτες περιοχές στον Ταΰγετο. …και σίγουρα σε μία από τις πιο όμορφες! 
Η διάσχιση στο Χαλασμένο θα γίνει το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Νοεμβρίου 2013. Αναχώρηση από τα γραφεία του Συλλόγου το απόγευμα του Σαββάτου στις 16.00. Μετάβαση στο δάσος της Βασιλικής όπου θα γίνει και διανυκτέρευση σε σκηνές στον Άγιο Δημήτρη. Την Κυριακή θα γίνει η διάσχιση με αφετηρία τον Αγ. Δημήτρη, ανάβαση στα Μούσγια και στο ομώνυμο διάσελο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι που συνδέει τα Μούσγια με το διάσελο του Χαλασμένου. 
Ανάβαση από εκεί στη κορυφή και κατάβαση από το λούκι στη δυτική πλευρά. Ακολουθεί διάσχιση κορυφογραμμής Κοκκινοβουνίου και κατάβαση - τερματισμός στις Γαϊτσές. 
Η πορεία είναι απαιτητική, προϋποθέτει καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία.
Βαθμός δυσκολίας: 3+
Ώρες πορείας: πάνω από 10
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6930761266».

ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - «Η Ελλάδα από τη κρίση στην ανάπτυξη»

«Η Ελλάδα από τη κρίση στην ανάπτυξη» είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει το Συμβούλιο του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 
Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, με ώρα ενάρξεως 17.30, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Οι δυο ενότητες της ημερίδας αναφέρονται σε θέματα μεταρρύθμισης στο Δημόσιο Τομέα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη στρατηγική υπέρβασης της οικονομικής κρίσης.
Παρατίθεται το πρόγραμμα των εργασιών της ημερίδας.

Πανελλαδική στάση εργασίας των δικαστών τη Δευτέρα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) εκφράζει τη συμπαράστασή της προς την δικαστική υπάλληλο- γραμματέα της 28ης ανακρίτριας του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία το πρωί δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από αλλοδαπό και της εύχεται ολόψυχα γρήγορη ανάρρωση, ενώ καταδικάζει την εις βάρος της απρόκλητη εγκληματική ενέργεια, η οποία προστίθεται στη σειρά των αλλεπάλληλων και συχνών επιθέσεων εναντίον της Δικαιοσύνης (εκρηκτικός μηχανισμός στα γραφεία της Ένωσης, βομβιστικές ενέργειες σε κατοικίες δικαστικών λειτουργών και σε δικαστικά καταστήματα).
Εξάλλου, η ΕΔΕ διαμαρτύρεται έντονα για την ολιγωρία των αρμοδίων και για την μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων ασφαλείας, «παρά την υποβολή από μέρους μας επανειλημμένων σχετικών αιτημάτων και παρά την συνέχιση παρόμοιων ανησυχητικών και επικίνδυνων ενεργειών».
Η ΕΔΕ «ως ένδειξη διαμαρτυρίας», αποφάσισε την Πανελλαδική διακοπή συνεδριάσεων των δικαστηρίων, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, από 10:00 έως 15:00.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Έναρξη εργασιών για το Καρναβάλι 2014

Την έναρξη των εργασιών της Καρναβαλικής Επιτροπής για το Καρναβάλι του 2014 κήρυξε σήμερα ο Δήμαρχος, στο γραφείο της Επιτροπής που βρίσκεται στον ημιώροφο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου. 
Το Καλαματιανό Καρναβάλι 2014 θα ξεκινήσει στις 15 Φεβρουαρίου και θα κορυφωθεί την Κυριακή 2 Μαρτίου με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση.
Ο Π. Νίκας κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να μετάσχουν στο επόμενο Καρναβάλι κι όσους κατοικούν μακριά από την Καλαμάτα να την επισκεφθούν εκείνη την περίοδο και ιδίως στις 2 Μαρτίου, τόνισε δε πως πρόκειται «για σπουδαίες εκδηλώσεις διότι προσφέρουν αισιοδοξία στον κόσμο, χαμόγελο, που το έχουμε ανάγκη αυτές τις δύσκολες ώρες, αλλά και οικονομική στήριξη προς  τους επαγγελματίες της πόλης».
Επίσης, ευχαρίστησε την Καρναβαλική Επιτροπή για το Καρναβάλι του 2013, όσον αφορά στο οποίο έδωσε «επιτυχείς εξετάσεις» όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας πως η Επιτροπή έχει πλέον νομική υπόσταση. 
Ο Σύλλογος «Καλαματιανό Καρναβάλι» είναι πια ο διοργανωτής και ο Δήμος του προσφέρει υποστήριξη, εμπιστοσύνη και τον καλό του λόγο.
Σημειώνεται πως η Καρναβαλική Επιτροπή θα λειτουργεί καθημερινά στο Πνευματικό Κέντρο μεταξύ 19.00 και 22.00. 
 Όσοι θέλουν να πλαισιώσουν την προσπάθεια διοργάνωσης του Καρναβαλιού, μπορούν να γίνουν μέλη της, ενώ όσοι θέλουν να μετάσχουν σε αυτό έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα πλήρωμα. 
Η μία ιδιότητα είναι ασύμβατη με την άλλη, πάντως.

120 ΠΕΑ - Γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία

Τη μνήμη του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, τιμά ο Κλάδος αυτός των Ενόπλων Δυνάμεων, με εκδηλώσεις έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου. 
Σήμερα, ανήμερα την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ώρα 11.15 τελέσθηκε δοξολογία στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, την οποία ακολούθησε επίσκεψη στη στατική και φωτογραφική έκθεση. 
Η στατική έκθεση περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-4 PI (Phantom), F-16CBlock 52+ Advanced, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, Τ-2C/Ε και ελικόπτερο ΑΒ-205.
Η Πτέρυγα θα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
Σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, από 13.00 έως 17.00. Αύριο, Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, από 9.00 έως 17.00.
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ
Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», από Μοίρα που εδρεύει στο πολεμικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, θα πραγματοποιήσει επίδειξη την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 12.00 στην Αεροπορική Βάση Καλαμάτας.
 Η επίδειξη ενδέχεται να αλλάξει ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθεί λόγω καιρικών συνθηκών.

Από ΟΤΑ, Υγεία, ασφαλιστικά ταμεία η «δεύτερη» διαθεσιμότητα

Χωρίς να υπάρξουν τριβές και ενστάσεις από τους εκπροσώπους της τρόικας, στον σχεδιασμό και την εφαρμογή από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, βγαίνοντας από το γραφείο του μετά τη συνάντηση, χαρακτήρισε καλή και παραγωγική τη συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας και τόνισε ότι υπήρξε «καλή πρόοδος» στη διαπραγμάτευση.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να εξεταστεί ο σχεδιασμός για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, που θα προέλθουν κυρίως από τους ΟΤΑ, την Υγεία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως έλεγαν συνεργάτες του υπουργού, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εκπροσώπους της τρόικας ότι η υλοποίηση και της δεύτερης φάσης της διαθεσιμότητας θα προχωρήσει κανονικά, αλλά πως δεν μπορεί, εκ των πραγμάτων, να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει προηγουμένως η απαραίτητη αξιολόγηση.

Τη Δευτέρα, θα συζητηθεί και το θέμα της προσμέτρησης στον συνολικό αριθμό των 4.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα απολυθούν το 2013, των εργαζομένων που θα απολυθούν από τα αμυντικά συστήματα και την ΕΛΒΟ, μετά από την αναδιάρθρωσή τους, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση.

Επίσης, θα συζητηθεί και το θέμα των συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις τους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων (υπολογίζονται σε περίπου 6.000) και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξεταστούν οι υποθέσεις τους από τα δικαστήρια, μετά από νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να προσμετρηθούν στις απολύσεις που ζητά η τρόικα.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, για πρώτη φορά αναφέρθηκε διεξοδικά στη μετάβαση από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί στους ποιοτικούς στόχους του υπουργείου. Όπως επισήμαναν, αναφέρθηκε στην ουσία της μεταρρύθμισης στο δημόσιο, δηλαδή στη διοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, στη δραστική περικοπή των διοικητικών βαρών σε 13 κλάδους της οικονομίας και στην ανάπτυξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, όπως, άλλωστε, έχει τονίσει κι ο ίδιος επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας φέρονται ικανοποιημένοι από την υλοποίηση των υποχρεώσεων του υπουργείου, καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων, έγιναν 2.000 απολύσεις με το κλείσιμο της ΕΡΤ και από τη ρύθμιση μιας σειράς θεμάτων που είχε θέσει η πλευρά των δανειστών.

Γερμανοί κρέμασαν γερμανικές σημαίες σε χωριό καί έγινε... χαμός!

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε σε ολόκληρο το Δ. Βιάννου, λόγω της κίνησης κατοίκων ενός οικισμού του Δήμου, να τοποθετήσουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους Γερμανικές σημαίες.
Πρόκειται για Γερμανούς, οι οποίοι έχουν αγοράσει σπίτια στην συγκεκριμένη περιοχή και ουσιαστικά έχουν..."καταλάβει" τον οικισμό της Φασκομηλιάς, μετατρέποντας τον σε Γερμανικό έδαφος.
Η εικόνα με τα μπαλκόνια σημαιοστολισμένα καθώς και την είσοδο του οικισμού, δεν πέρασε απαρατήρητη και οι κάτοικοι του Δήμου ξεσηκώθηκαν.
Σήμερα στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσει τι είχε συμβεί. Μετά τον θόρυβο όμως που προκλήθηκε και την διάσταση που πήρε το θέμα μέσα και από το Ράδιο Κρήτη, οι σημαίες είχαν κατέβει.
Σύμφωνα πάντως με νόμο του 1978, απαγορεύονται οι σημαίες σε μπαλκόνια, ακόμα και οι Ελληνικές εφόσον δεν υπάρχει Εθνική Εορτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ-Έρχεται ΣΑΡΩΤΙΚΗ κακοκαιρία !


Σαρωτική κακοκαιρία θα πλήξει την Ελλάδα

Σαρωτική θα είναι η κακοκαιρία που θα επηρεάσει την χώρα μας από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και κυρίως κατά την διάρκεια της Τρίτης 12 Νοεμβρίου.
Τα πρώτα φαινόμενα θα παρατηρηθούν από το απόγευμα της Κυριακής στο Ιόνιο πέλαγος και γενικότερα στην δυτική χώρα.
Ο καιρός μέσα στην Δευτέρα θα επιδεινωθεί περαιτέρω στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες. Κάποιες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Μέσα στην Τρίτη, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος στην δυτική, κεντρική αλλά και βόρεια Ελλάδα. Ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο πέλαγος, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική και βόρεια Πελοπόννησο καθώς και την Ήπειρο. Καταιγίδες λιγότερο ισχυρές, θα σημειώνονται στην Μακεδονία, την Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα και την υπόλοιπη Πελοπόννησο.
Τα φαινόμενα στην δυτική Ελλάδα την Τρίτη, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για πλημμύρες, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και αρκετοί κεραυνοί. Θα σας ενημερώσουμε και τις επόμενες ημέρες πολύ αναλυτικά, μιας και τα φαινόμενα κυρίως στο Ιόνιο πέλαγος, θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά και ο κίνδυνος για να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα είναι τεράστιος.
Greek-weather.gr

Ο Λεωνίδας Φιλιππόπουλος στο Δ.Σ. του ΟΤΕ

O Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος ανακοίνωσε ότι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, εξέλεξε σήμερα ως νέα μέλη, τους Χρήστο Καστώρη(Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό), Θεόδωρο Ματάλα (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό), Λεωνίδα Φιλιππόπουλο (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό) και
 Νικόλαο Καραβίτη(Μη εκτελεστικό), σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών Δημήτριου Τζουγανάτου (Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού), Μιχαήλ Μπλέτσα (Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού), Βασιλείου Φουρλή (Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού) και Ευστάθιου Ανέστη (Μη εκτελεστικού), για το υπόλοιπο της θητείας τους, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2015. 
Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα, ως εξής:
Mιχαήλ Τσαμάζ - Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος - Εκτελεστικό μέλος
Νικόλαος Καραβίτης - Αντιπρόεδρος – Μη εκτελεστικό μέλος
Raphael Kübler - Μη εκτελεστικό μέλος
Klaus Müller - Μη εκτελεστικό μέλος
Claudia Nemat - Μη εκτελεστικό μέλος
Χρήστος Καστώρης - Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Χαράλαμπος Μαζαράκης - Εκτελεστικό μέλος
Θεόδωρος Ματάλας - Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Στυλιανός Πέτσας - Μη εκτελεστικό μέλος
Παναγιώτης Ταμπούρλος  - Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος
Λεωνίδας Φιλιππόπουλος - Ανεξάρτητο - Μη εκτελεστικό μέλος 

Σημειώνεται ότι ο κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος είναι οικονομολόγος και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία. 

ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ

Σύναξη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ σήμερα και το Γύθειο, όπως πάντοτε τίμησε τους Λάκωνες Αεροπόρους που θυσιάστηκαν στο καθήκον για την πατρίδα.
Το πρωί στο μνημείο, που βρίσκεται στη θέση Περιβολάκι, (απέναντι από το ΚΤΕΛ), παρουσία των τοπικών αρχών, αντιπροσωπειών σχολείων, συγγενών των θυμάτων, συλλόγων, οργανώσεων και πολιτών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών.
Στεφάνια κατέθεσαν:
     Η Αντιδήμαρχος Ανατολικής Μάνης Λυροφώνη Γεωργία.
     Ο Διοικητής του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, αντισυνταγματάρχης Συναδινός Χαράλαμπος.
     Για την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αεροπορίας  Καλαμάτας ο επισμηναγός ιπτάμενος Τζελέπης Γεώργιος.
     Ο  Διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, Αστυνόμος Α΄ Τζεφεράκος Πέτρος.
     Για την Π.Υ. Γυθείου «Κωνσταντίνος Καστρής», ο Διοικητής πυραγός Γραφάκος Κωνσταντίνος.
     Για το Λιμενικό Σώμα Γυθείου ο Υποπλοίαρχος Λ.Σ. Σταμπουλής Χρήστος.
     Για την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Νομών Μεσσηνίας Λακωνίας Αρκαδίας  , ο εν αποστρατεία  Σμήναρχος  Τζάνες Βασίλειος.
     Για τους Συγγενείς των  πεσόντων Λακώνων Αεροπόρων, ο κ. Ευάγγελος Φραγκιάς και οι
     Οι μαθητές των σχολείων της πόλης.
Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο σμήναρχος ε.α. Τζάνες Βασίλειος.
Οι Λάκωνες Αεροπόροι που θυσιάστηκαν στο καθήκον τους για την πατρίδα είναι:
ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΙ
ΦΡΑΓΚΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΤΑΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΣ ΣΑΡΑΝΤΗΣ
ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΙ
ΔΙΑΚΕΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΤΙΓΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΤΣΙΛΙΒΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΠΑΛΗΑΤΣΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΜΗΝΑΓΟΙ
ΜΑΡΑΒΕΛΙΑΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΜΑΝΑΚΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΜΠΟΥΡΤΖΙΝΑΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΙ
ΣΚΟΠΕΤΕΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΜΑΡΟΥΛΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΧΑΡΤΟΚΟΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ
ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΩΣΤΟΛΑΜΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΙΑΝΝΑΡΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
ΑΝΘΥΠΟΣΜΗΝΑΓΟΙ
ΔΑΒΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΞΑΝΘΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ
ΠΟΛΥΜΕΝΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΚΑΒΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΥΛΑΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΡΑΦΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΚΟΝΤΟΛΕΦΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΟΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΑΒΑΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ
ΚΑΤΑΒΟΛΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΚΑΛΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΚΑΝΤΖΙΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΙΚΑΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΛΕΦΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΕΠΙΛΟΧΙΕΣ
ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΠΙΣΜΗΝΙΕΣ
ΚΟΙΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΜΗΝΙΕΣ
ΧΕΙΛΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΜΕΤΖΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου