16.11.13

Απίστευτο παιχνίδι της μοίρας για την οικογένεια που ξεκληρίστηκε στο ναυάγιο


Τα τέσσερα αδελφάκια που πνίγηκαν μαζί με τον πατέρα τους στο ναυάγιο στην Πάλαιρο, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο, κρύβουν μια συγκλονιστική ιστορία, όπως τόσες άλλες που δεν μάθαμε ποτέ.

Tα τέσσερα παιδάκια, o Μοχάμεντ 3,5 ετών, η Σαντ 5,5 ετών, η Γουάντ 8 ετών και η Σερχάντ 9 ετών και ο 36χρονος πατέρας τους πνίγηκαν, όπως και άλλοι 7 Σύροι, όταν ανατράπηκε η βάρκα με την οποία κύκλωμα δουλεμπόρων, στο οποίο συμμετέχουν τουλάχιστον 4 Έλληνες, είχε υποσχεθεί ότι θα τους μετέφερε στην Ιταλία.

Η μοίρα δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στη Δανία, όπου ο 36χρονος Ζαχαρίας ήθελε να μεταφέρει τα ορφανά, από μητέρα, παιδιά του για να ζήσουν μακριά από τον εμφύλιο της πατρίδας τους.

Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, μόλις μία εβδομάδα πριν οι ελληνικές αρχές τους είχαν εντοπίσει ανοιχτά της Κεφαλονιάς σε άλλο δουλεμπορικό σκάφος, μαζί με 26 ακόμα Σύρους. Το πλήρωμα ενός ελικόπτερου της πολεμικής αεροπορίας είδε πρώτο το σκάφος και στη συνέχεια το λιμενικό τους μετέφερε στην Κεφαλονιά.

Τότε τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αργοστολίου, όπου δέχθηκαν τη φροντίδα των γιατρών και των τοπικών αρχών.

Στις φωτογραφίες από την τοπική ιστοσελίδα inkefalonia.gr τα τέσσερα παιδιά χαμογελούν ευτυχισμένα παρά τα τόσα βάσανα. Είναι όλοι μαζί ενωμένοι, έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Τίποτα δεν προμήνυε την τραγωδία που θα ακολουθούσε λίγες μέρες μετά...

Ο 36χρονος πατέρας είχε 20 ημέρες περιθώριο να εγκαταλείψει την Ελλάδα, καθώς έληγε η προσωρινή άδεια παραμονής. Ο πατέρας επέλεξε να μην επιστρέψει στη Συρία για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά του στη σκια του εμφυλίου. Θέλησε να φύγει από την Ελλάδα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Σκανδιναβική Χερσόνησο.

Με τα χρήματα για τα εισιτήρια αγόρασε από το κύκλωμα των δουλεμπόρων τα "εισιτήρια του θανάτου" για την Ιταλία, πιστεύοντας ότι από κει θα καταφέρει να φθάσει στη Δανία για να ζήσει μια αξιοπρεπή ζωή μαζί με τα τέσσερα αγγελούδια του.

Δεν τα κατάφερε ποτέ. Η πλαστική βάρκα που τους επιβίβασαν οι δουλέμποροι ανατράπηκε παρασύροντας τους στο βυθό της θάλασσας, προσθέτοντας μια ακόμη μαύρη σελίδα στο βιβλίο με τις τόσες τραγικές ιστορίες ανώνυμων, ταλαιπωρημένων ανθρώπων που το μόνο που ζήτησαν ήταν μια ευκαιρία στην ελπίδα.

newsit.gr

Της έκοψαν κλήση και γδύθηκε μπροστά στους τροχονόμους!

Την φωτογραφία της, έβγαλε ένας περαστικός και κάνει το γύρο του διαδικτύου!
Μεγάλη έκπληξη περίμενε τους τροχονόμους στη Σαγκάη όταν έκοψαν κλήση σε μια μεσήλικη γυναίκα επειδή οδηγούσε το μηχανάκι της αντίθετα στο δρόμο και μάλιστα σε πολυσύχναστη λεωφόρο!!!

Η γυναίκα βγήκε στην κυριολεξία από τα ρούχα της καθώς μόλις άκουσε τους τροχονόμους να της ανακοινώνουν πως για την οδική παράβαση θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 6 ευρώ… άρχισε να γδύνεται, μέχρι που έμεινε εντελώς γυμνή!



Star.gr

Πόσες κρέμες προσώπου χρειάζεται μια 40άρα

Η δεκαετία των 40 είναι μια περίοδος ανασυγκρότησης της γυναίκας. Μπορεί τα σημάδια της βαρύτητας να μην είναι πολύ εμφανή, ωστόσο η διαδικασία της αλλαγής του δέρματος έχει ξεκινήσει.

Τι χρειάζεται μία γυναίκα μετά τα 40 για την περιποίηση του προσώπου της:

--Μία κρέμα ημέρας που να είναι ενυδατική και θρεπτική, να έχει αντιγηραντικούς παράγοντες και αντιοξειδωτικά.

--Μία ελαφριά κρέμα ματιών και μία κρέμα νυκτός, καθώς το βράδυ είναι εντονότερη η διαδικασία ανάπλασης.

--Απαραίτητο είναι και το serum, το οποίο θα χρησιμοποιείτε πριν την εφαρμογή της κρέμας, ειδικά στις γραμμές του προσώπου, του λαιμού και του ντεκολτέ, για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της κρέμας.

--Για το λαιμό και το ντεκολτέ, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κρέμα ενυδάτωσης και σύσφιξης προσώπου, αλλά καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το δερματολόγο ή την αισθητικό για τις ανάγκες που έχετε στη συγκεκριμένη περιοχή.

--Η κρέμα χεριών είναι αυτονόητη πια καθώς τα χέρια μας ταλαιπωρούνται από τον ήλιο περισσότερο από το πρόσωπο και άρα μπορεί να δείχνουν μεγαλύτερα από την ...ηλικία τους.

--Τέλος , η αντιλιακή κρέμα πρέπει να είναι μονίμως στη τσάντα και ενα εφαρμόζεται λίγη ώρα μετά την περιποίηση με τη βασική κρέμα και το σέρουμ

pestanea

Greek kamaki VS Germanida gomena!

Η διάσημη Γερμανίδα playmate Regina Deutinger τα βγάζει όλα σε μια παραδοσιακή γερμανική μπυραρία...
 Εσύ πως θα μπορέσεις να δεις όλα τα προσόντα μιας γκόμενας από τη Γερμανία που μπορεί να γνωρίσεις στην Ελλάδα ή στη χώρα της. 
Πάντως μην το παίξεις όπως τα καμάκια του ’80... 

Αυτά θέλουν οι Γερμανίδες...


1. Εμείς οι Γερμανίδες από τη φύση μας έχουμε χάρη και ωραία κορμοστασιά. Τράβηξε τους ώμους σου πίσω και περπάτα με το κεφάλι ψηλά. Κοίταξε μας έντονα. Αυτή είναι μια εξαιρετική σωματική στάση που μας δείχνει ότι έχεις αυτοπεποίθηση και αυτό μετράει πολύ!

2. Φέρσου ως ξένος αλλά με μέτρο. Οι Γερμανίδες τρελαινόμαστε για τους ξένους. Να είσαι περήφανος που είσαι Έλληνας αλλά να μην το παρακάνεις.

3. Μην μεθύσεις. Ναι μπορεί οι Γερμανοί να περνούν έναν μήνα από τη ζωή τους γιορτάζοντας την μπύρα και να μεθοκοπούν αλλά εμείς οι Γερμανίδες δεν θέλουμε να το κάνουμε με κάποιον που είναι τύφλα.

4. Μην μας κάνεις μάθημα ιστορίας. Μην αρχίσεις τις αναλύσεις για το Β’ Παγκοσμίο Πόλεμο. Είναι ένα θέμα που μας ενοχλεί και άλλωστε δεν βγήκες με εκπρόσωπο του History Channel.

5. Χιούμορ με μέτρο. Ωραία τα αστεία, αλλά επειδή το χιούμορ μας είναι κάπως φλεγματικό και μιλάμε διαφορετική γλώσσα, καλό θα είναι να μην αρχίσεις τα ανέκδοτα. Αν μας κάνεις απλά να χαμογελάσουμε και να νοιώσουμε χαλαρά αρκεί...

6. Πρόσεχε τους τρόπους σου. Μας αρέσουν οι άντρες ιππότες. Να μας ανοιγεις την πόρτα, να μην τρως με τα χέρια, να είσαι gentleman...

7. Η γερμανική μουσική είναι πολύ σημαντικό πράγμα για εμάς. Η γκάμα είναι μεγάλη από τους κλασικούς Malcolm Mooney και Dumo Suzuki ως τους Tokyo Hotel και οι Wolfsheim. Αν αναφέρεις σε μια Γερμανίδα κάτι από τη μουσική κουλτούρα της τότε θα καταλάβει ότι έχεις ενδιαφερθεί για τη χώρα γενικότερα...  Μην μιλάς για πολιτική.

8. Μπορεί οι Γερμανοί να αγαπούν τις πολιτικές συζητήσεις και τα debate αλλά επειδή εδώ μιλάμε για ερωτικό ραντεβού αυτά δεν χωρανε στη συζήτηση. Μην κάνεις το λάθος να αρχίσεις διάφορα για τη Μέρκελ και την οικονομική κρίση.

9. Ο καλύτερος τρόπος να ρίξεις μια γυναίκα είναι να την ακούς. Αν ακούσεις κάτι που δεν το "πιάνεις" -λόγω προφοράς ή λόγω γλώσσας- πες ευγενικά τι δεν κατάλαβες ή διαφορετικά απλά χαμογέλασε και συνέχισε την κουβέντα.


Πηγή: Playboy.com

Απίστευτος καυγάς μεταξύ γυναικών! Την έγδυσε στη μέση του δρόμου ! ΒΙΝΤΕΟ

Παρακολουθείστε την κατάληξη ενός γυναικοκαυγά παρουσία πλήθους κόσμου σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης 

Δείτε το βίντεο 

ΣΟΚ-Έκαψε το σπίτι και πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό για να μην του τα κατασχέσουν!

 ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΑ ....ΠΑΡΕΤΕ !!!
Ένας 50χρονος άνδρας από τη Μηλιά της Ορεινής Ναυπακτίας απασχόλησε σήμερα το πρωί την Π.Υ. Ναυπάκτου και την αστυνομία αφού αποφάσισε να κάψει το σπίτι του παρά να του το κατασχέσουν.

Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο 50χρονος έβαλε φωτιά στην ξύλινη εξοχική κατοικία του και στη συνέχεια πέταξε το αυτοκίνητό του σε γκρεμό. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και όταν έφθασαν στο χωριό, βρήκαν τον άνδρα να κάθεται και να κοιτάζει το φλεγόμενο σπίτι.

Ήδη έχει συλληφθεί από την πυροσβεστική για εμπρησμό και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφασίσει. 

Ο ίδιος είπε ότι δεν θα πάρουν .....τίποτα !!!
 logioshermes

Μάνα και κόρη τον έκαναν «μαύρο» στο ξύλο - Τον έπιασαν με άλλη!

Μάνα και κόρη αγανάκτησαν... 
Όπως ήταν φυσικό τον έκαναν τόπι στο ξύλο!
Για γέλια και για κλάματα είναι το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου της Πάτρας και στους δρόμους των Δεμενίκων.
Πρωταγωνίστριες μάνα και κόρη οι οποίες άρχισαν να βρίζουν και να δέρνουν με τα τακούνια τους έναν άνδρα, ο οποίος δεν ήταν άλλος από τον σύζυγο και πατέρα!
Όπως διαπιστώθηκε ο άνδρας λίγο νωρίτερα ο άντρας "είχε συλληφθεί" να έχει μέσα στο αυτοκίνητό του νεαρή καλλίγραμμη από την Αλβανία, με την οποία βρισκόταν σε ερωτικές περιπτύξεις.
Μέχρι που στο σημείο έφτασαν οι δύο γυναίκες οι οποίες έπιασαν την ερωμένη από τα μαλλιά και την πέταξαν κακήν κακώς έξω από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια τον έκαναν μαύρο στο ξύλο.

Βρέθηκε νεκρός στον πάτο της θάλασσας με μια πέτρα δεμένη γύρω από τη μέση του

Το πρωί του Σαββάτου γύρω στις 11.00, βρέθηκε πνιγμένος 78χρονος άντρας από τη Σούρπη, του οποίου την εξαφάνιση είχε δηλώσει στην Αστυνομία ο γιος του, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ηλικιωμένος βρέθηκε σε βάθος 10 μέτρων, με μια πέτρα να τον κρατάει στον πάτο της θάλασσας, δεμένη με σχοινί γύρω από τη μέση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Αμέσως μετά τη δήλωση της εξαφάνισής του, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος και οι έρευνές τους, τους οδήγησαν στον εντοπισμό του Ι.Χ. αυτοκινήτου του ηλικιωμένου, στο λιμανάκι της περιοχής Νηές Σούρπης.

Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν να συνδράμουν στον εντοπισμό του 78χρονου, εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, με 3 δύτες, 1 φουσκωτό σκάφος, όπως επίσης και εθελοντές της Λέσχης Βατραχανθρώπων Μαγνησίας, οι οποίοι ερευνούσαν την θαλάσσια περιοχή "Βαθύ", με τη βοήθεια 2 αλιευτικών σκαφών, "Ευαγγελίστρια" και "Σπυρίδων".

Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί και ανεσύρθη πνιγμένος στην ακτή απο εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων.
e-Volos.gr

Νέα προκλητική δήλωση από Ρεπούση

Σε νέα προκλητική δήλωση προχώρησε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την Εκκλησία.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας τη συμμετοχή εκπροσώπου της Εκκλησίας στην Επιτροπή Σύνταξης των σχολικών βιβλίων στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, η κυρία Ρεπούση έγραψε στο Twitter:
"Στη συγγραφή των σχολικών βιβλίων ζητά να συμμετέχει τώρα η Ελληνική Εκκλησία. Σκύψε σκύψε να που φθάσαμε. Εδώ ταιριάζει το Κύριε ελέησον". 

Οι «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβαν την ευθύνη των δολοφονιών στο Νέο Ηράκλειο

Προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για την δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη και τον σοβαρό τραυματισμό του Α. Γέροντα, έξω απο τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο, αναρτήθηκε απόψε στην ιστοσελίδα zougla.gr.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, που είναι ένα κείμενο 18 σελίδων, την ευθύνη της δολοφονικής επίθεσης αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες».
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, άγνωστος τηλεφώνησε το απόγευμα στο τηλεφωνικό κέντρο και είπε οτι η προκήρυξη ήταν σε USB, που είχε αφεθεί μέσα σε φάκελο στην είσοδο του μνημείου των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, όπου και βρέθηκε.
Ο συντάκτης της προκήρυξης αναφέρει οτι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος» και απειλεί όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής και όσους τους προσεγγίζουν, τονίζοντας οτι δεν θα τους σώσει η «δημοκρατική» αστυνομία που «συνεργάζεται μαζί τους».

Ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο

Την ανάληψη ευθύνης για την εν ψυχρώ διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο φαίνεται πως αναλαμβάνει άγνωστη μέχρι στιγμής οργάνωση.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα άγνωστοι τηλεφώνησαν στο zougla.gr και αποκάλυψαν ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις δολοφονίες του Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη της 1ης Νοεμβρίου, χωρίς να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.
Αποκάλυψαν ωστόσο πως έχουν αφήσει το κείμενο της προκήρυξης για την ανάληψη της ευθύνης στην πύλη του σκοπευτηρίου της Καισαριανής.
Περισσότερα σε λίγο...

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -Α” ΤΟΠΙΚΗ: Χ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Τα σημερινά αποτελέσματα στην Α” Τοπική Κατηγορία έχουν ως εξής:



Κυπαρισσία – Αστέρας Αρφαρών 2-2

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Τέλλος Άγρας 0-0

Εθνικός Μελιγαλά – Σπερχογεία 3-0

ΑΟ Φαραί – Μεθώνη:

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Β” ΤΟΠΙΚΗ: ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα σημερινά παιχνίδια στην Β” Τοπική Κατηγορία όπου έχουμε τα εξής αποτελέσματα:


Νέος Άρις – Ασπρόχωμα 2-2

Αστέρας Μικρομάνης – Αστέρας Βαλύρας 1-2

Δόξα Καλαμάτας – Κεραυνός Καλαμάτας 0-4

Παπαφλέσσας Άμφειας – Πανθουριακός (ΈΝΑΡΞΗ 18.00)

Δήμου Παπαφλέσσα – Ολυμπιακός Ανάληψης 2-0

Απόλλων Πεταλιδίου – Χανδριναϊκός 1-1

ΠΑΟ Καλλιθέας – Παπαφλέσσα Χώρας 0-2

Λογγά – Μιλτιάδης 1-1

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Γ” ΤΟΠΙΚΗ: ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

f6fb20ea3c8f8dda3a193feb6151eea7_L-580x386
Oλοκληρώθηκαν πριν από λίγο τα παιχνίδια της Γ” Τοπικής με τα αποτελέσματα να έχουν ως εξής: 


Πανευαϊκός – ΑΕ Γαργαλιάνων 2-1

Διαγόρας Κοπανακίου – Θύελλα Μερόπης 0-0

Αχιλλέας Αβραμιού – Στενωσιά 0-5

Θύελλα Χαρακοπιού – Aμφιθέα 4-1

ΠΗΓΗ

«Αντώνη, πλέον δεν μπορώ να εγγυηθώ για κανέναν βουλευτή μου»...!!!

Σε περίοδο παρατεταμένης αστάθειας εισέρχεται η κυβέρνηση. 
Η δεδηλωμένη κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χαθεί.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο ένας μετά τον άλλον εκδηλώνουν με κάθε τρόπο τις διαφωνίες και τη δυσαρέσκειας τους.

Η, σε δραματικούς τόνους, τελευταία συνομιλία του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως είναι χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στις κοινοβουλευτικές ομάδες των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, και πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ: «Αντώνη, πλέον δεν μπορώ να εγγυηθώ για κανέναν βουλευτή μου» λέγεται ότι είπε ο Βενιζέλος στον Σαμαρά.

Ο λόγος για τις ψηφοφορίες που ακολουθούν και αφορούν φόρους, πλειστηριασμούς, προϋπολογισμό και τυχόν νέα μέτρα. Το κλίμα έχει βαρύνει πολύ μετά τη διαγραφή της Θ. Τζάκρη, την «ψήφο ανοχής» του Θ. Μωραϊτη, τις αινιγματικές δηλώσεις Σκανδαλίδη, την, δια δημοσίων δηλώσεων, «αδιαφορία» του Μιχ. Κασσή αν θα πέσει η κυβέρνηση και τελευταίο κρούσμα τον Νίκο Σηφουνάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από υπεύθυνος ΚΤΕ με μια σκληρή επιστολή για την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ.

Η αδυναμία στην οποίαν έχει περιέλθει ο Βενιζέλος να ελέγξει την Κοινοβουλευτική του ομάδα συνδέεται και με τη φθίνουσα πορεία του ΠΑΣΟΚ ενόψει μάλιστα των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών. Σχεδόν όλοι επειδή προεξοφλούν ήττα, η έκταση της οποίας μπορεί να απονομιμοποιήσει πολιτικά, αλλά και κοινοβουλευτικά, την κυβέρνηση, σπεύδουν να πάρουν θέση για την «επόμενη μέρα».

Με φόντο την «ανυποταξία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ερμηνεύσουμε και τις δηλώσεις Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά και την έγερση θέματος, από τον Τσίπρα, πολιτικών και κυβερνητικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ.
matrix24.gr

Κλειστοί αύριο σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας

Κλειστοί θα είναι από αύριο το μεσημέρι αρκετοί σταθμοί του μετρό λόγω της καθιερωμένης πορείας από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία.
Ειδικότερα, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και μέχρι νεωτέρας εντολής, θα κλείσουν από τις 13:00 οι σταθμοί σε «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ενώ από τις 14:30 θα κλείσουν και οι σταθμοί σε «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» και «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ».
Επίσης, με απόφαση του ΟΑΣΑ έχουν ήδη υπάρξει από χθες, Παρασκευή, στις 6 το πρωί και θα ισχύσουν έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας, προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.
Περισσότερες πληροφορίες δίδονται στο επιβατικό κοινό από το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ, τηλ. 11185.

Προβάδισμα 1,6% της Ν.Δ σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS

 Προβάδισμα 1,6% υπέρ της ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει o Τύπος της Κυριακής. 
Η ΝΔ συγκεντρώνει το 24,2% έναντι 22,6% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΧΑ με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, οι ΑΝΕΛ με 4,8%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, η ΔΗΜΑΡ με 3,1%, οι Οικολόγοι/Πράσινοι με 1,5% και ο ΛΑΟΣ με 1,3%.

 Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης με 52,2% έναντι 41,7% του ΣΥΡΙΖΑ .Ο  Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 49,2%  ενώ το 33% θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα ως καταλληλότερο για την πρωθυπουργία. Η πλειοψηφία των πολιτών, το 55,5% ζητά από την κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία ενώ το 41,9% επιθυμεί την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Θα φυλακίσουν έναν στους είκοσι Έλληνες;

Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες...

Γράφει ο Άγης Βερούτης 

Στις ΗΠΑ, που είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων στον κόσμο, κυρίως λόγω οπλοφορίας και εγκλημάτων κατά της ζωής, περί το 1% του ενηλίκου πληθυσμού αν θυμάμαι καλά είναι στη φυλακή.
Στην Ελλάδα δρομολογείται με συνοπτικές διαδικασίες και ερήμην δίκες χωρίς δικηγόρους και ανεδαφικές ρυθμίσεις που κανείς δεν δύναται να κάνει, η μετάβαση του 4,5% του ενηλίκου πληθυσμού στη φυλακή, λόγω ΟΑΕΕ.
Δρομολογείται η φυλάκιση τουλάχιστον 380.000 ανθρώπων γιατί δεν μπορούσαν να δώσουν όσα το κράτος τους καταλογίζει, για υπηρεσίες υγείας που δεν έλαβαν, και σύνταξη που δεν θα πάρουν ποτέ.
Χιλιάδες παιδιά θα μείνουν χωρίς γονείς, χιλιάδες σπίτια θα κλείσουν, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εξοργισμένοι με αυτή την απίστευτη ηλιθιότητα και αδικία θα περιμένουν την ευκαιρία να εκδικηθούν.
Εκείνοι που δρομολογούν πολιτικά αυτή την κοινωνική αιματοχυσία σπέρνουν ΚΑΙ το δικό τους μέλλον με πόνο, αίμα και οργή.
Ίσως τους συμφέρει να αναθεωρήσουν όσο ακόμα έχουν χρόνο.
Το Γουδή θα μοιάζει με λουναπάρκ μπροστά σε αυτό που δημιουργούν για τον εαυτό τους οι σημερινοί πολιτικοί με την δρομολογούμενη φυλάκιση του 4,5% του ενηλίκου πληθυσμού της χώρας.
Η Ιστορία ΕΙΝΑΙ αμείλικτη σε τέτοια φαινόμενα.
Έχουν λίγο χρόνο ακόμα...
Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο twitter: @Agissilaos 
agissilaos@gmail.com

ΔΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ - Και τον κεράτωσε και τον έβγαλε και ...gay!

Η υπόθεση εξετάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών την περασμένη εβδομάδα
Τα τελευταία δύο χρόνια ο καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης τραβούσε τον δικό του σταυρό του μαρτυρίου λόγω της συμπεριφοράς της εν διαστάσει συζύγου του η οποία όχι απλώς τον είχε φεσώσει, όπως ο ίδιος υποστήριζε μέσω μήνυσής του, αλλά ακόμα χειρότερα τον είχε εκθέσει σε όλο το φιλικό του περιβάλλον είτε ζητώντας δανεικά από δικά του άτομα, είτε αποκαλύπτοντας σε ορισμένους ότι… δήθεν ήταν gay!
Πρόκειται σαφώς για μία από τις πλέον σπάνιες περιπτώσεις ενδοοικογενειακής δικαστικής διαμάχης αναφορικά με το αντικείμενο της υπόθεσης και εξετάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το αρμόδιο δικαστήριο (Μονομελές Πλημμελειοδικείο) στο πλαίσιο της μήνυσης που είχε καταθέσει ο άνδρας εναντίον της πρώην γυναίκας του. 
Και όπως ήταν φυσικό, οι διάδικοι έμειναν με ανοικτό το στόμα καθώς αποκαλύπτονταν μία προς μία οι ενέργειες της πρώην συζύγου.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τουλάχιστον, η γυναίκα οδηγήθηκε σε όλα αυτά λόγω του μεγάλου πάθους που είχε να επισκέπτεται χαρτορίχτρες και μάγισσες! 
Την είχαν πείσει πως έχει πέσει εκείνη και η οικογένειά της θύμα από μάγια και προσπαθούσε να τα λύσει ξοδεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά. Η εμμονή της αυτή αποτελούσε, όπως φάνηκε, και την βασικότερη αιτία που ο γάμος της έφθασε στο τέλος του. Και μάλιστα, ο σύζυγος είχε καταφέρει στη διάρκεια της διάστασης μεταξύ τους να αναλάβει την επιμέλεια των δύο παιδιών τους.
Ζητούσε δανεικά και τον… έβγαλε gay!
Ακόμα όμως και σε αυτήν την περίοδο, η σύζυγος όχι μόνο συνέχισε την ίδια τακτική, αλλά σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, έκανε ακόμα χειρότερη την κατάσταση. 
Γιατί εφόσον δεν είχε την επιμέλεια των παιδιών ελάμβανε λιγότερα χρήματα και προκειμένου να καλύψει τα έξοδα για τα μέντιουμ δεν δίσταζε να απευθύνεται σε φίλους του εν διαστάσει συζύγου και να τους ζητά δανεικά ισχυριζόμενη πως ως ζευγάρι αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα.
Μάλιστα τους ζητούσε να μην πουν τίποτα στον σύζυγο γιατί θα ντρεπόταν! Αντιθέτως, σε όσους γνώριζαν ήδη την εξέλιξη του επικείμενου διαζυγίου, φρόντιζε να τον εκδικείται χρησιμοποιώντας τον ισχυρισμό ότι… χωρίζουν γιατί ο άνδρας της ήταν gay
Όταν ο σύζυγος τα πληροφορήθηκε όλα, επέλεξε τη δικαστική οδό και αναμένεται η έκδοση της απόφασης..
dete.gr

Πως να κάνεις σεξ άμα έχεις ...λουμπάγκο;

Το λουμπάγκο... επιβάλει εμπάργκο στο σεξ σε τόσους ανθρώπους στην Αγγλία όσο σχεδόν τα 2/3 του ελληνικού πληθυσμού
Δηλαδή σε 7 εκατομμύρια Άγγλους και Αγγλίδες, 14 εκατομμύρια αν υπολογίσουμε ότι λόγω αυτής της κατάσταση δεν κάνει σεξ και ο/η σύντροφός τους.  
Η έρευνα έγινε σε 2.056 άτομα και αποκάλυψε ότι το 14% έχει σταματήσει το σεξ επειδή πονάει στην πλάτη. Από εκείνους που είχαν υποφέρει από χρόνιο ή οξύ πόνο στην πλάτη, το ένα τέταρτο (24%) είπε επίσης, ότι το λουμπάγκο τους έχει ρίξει ψυχολογικά, ενώ το ένα τρίτο (35%), ομολόγησε ότι ο πόνος τους έχει κάνει ευέξαπτους και έχουν πολλά νεύρα. 
Περίπου το 15% δήλωσε ότι κλαίει από τον πόνο.
Ισως κάποιος που έχει λουμπάγκο να μπορούσε να κάνει σεξ αν είναι άντρας με τη γυναίκα από πάνω ή αν είναι γυναίκα με τον άντρα από πάνω.
 Άλλες εναλλακτικές λύσεις είναι το στοματικό ή το σεξ στο πλάι, όμως αν οι πόνοι είναι έντονοι είναι μάλλον αδύνατον να συγκεντρωθείς στην πράξη... 
Πάντως στοιχεία για τους Έλληνες (με λουμπάγκο) δεν έχουμε πρόχειρα, αλλά αν σκεφτούμε ότι αυτή η φαρμακευτική εταιρία που βγάζει γνωστή αλοιφή για τους μυϊκούς πόνους, έχει "ρίξει" πολύ διαφήμιση στην αγορά, μάλλον και εμείς έχουμε θέμα με την πλάτη μας...
Πηγή: DailyMail/ The London Spine Clinic/ backpainhelp.com.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... Είκοσι κιλά ελιές από 150 δέντρα!!!

 ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Απελπισία, απόγνωση, κατάθλιψη. Τα μισά ελαιοτριβεία δεν άνοιξαν καν. 

Και εκείνοι που το έκαναν, μπήκαν στη διαδικασία μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς πελάτες τους, ξέροντας ότι δεν θα καλύψουν το κόστος λειτουργίας των μηχανημάτων.

Το agrinioreport.com μίλησε με ελεοτριβείς και εμπόρους, αποκομίζοντας εικόνες που μόνο θλίψη μπορούν να προκαλέσουν. 

«Με σακούλες από το σούπερ μάρκετ έρχονται οι άνθρωποι και μας φέρνουν ελιές, για να πάρουν δυο κιλά λάδι. Σήμερα ήρθε παραγωγός απ’ το Παναιτώλιο με 20 κιλά ελιές… από 150 δέντρα. Αυτά είναι…». Έτσι μας περιγράφει την κατάσταση γνωστός στο χώρο επιχειρηματίας, που τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή δεν προλάβαινε να ξεφορτώνει τόνους ελιών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πέρυσι απασχολούσε περί τους δέκα εργάτες, ενώ φέτος δεν χρειάστηκε κανέναν. Ο ίδιος δηλώνει ότι σε μια εβδομάδα, το πολύ, η συλλογή της χονδροελιάς Αγρινίου θα έχει ολοκληρωθεί, όταν στο παρελθόν έκανε παραλαβές μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου ή και τον Φεβρουάριο. Στις Καλαμών υπάρχει, μας είπε, μικρό περιθώριο ακόμη, όμως κι εκεί, όπως και στη λαδολιά, η παραγωγή είναι εξαιρετικά μειωμένη.

Ανάλογη η εικόνα και στους εμπόρους. Τα φορτωμένα με δεκάδες τελάρα αυτοκίνητα που συνωστίζονταν για να πάρουν σειρά να ζυγίσουν, …δεν υπάρχουν. Λίγα πράγματα φέτος. Παραγωγοί που επί δυο και πλέον μήνες πήγαιναν σχεδόν καθημερινά, όταν το επέτρεπε ο καιρός δηλαδή, με εκατοντάδες κιλά, φέτος ζυγίζουν μια, το πολύ δυο φορές. «Καταστροφή», είναι η λέξη που ακούσαμε όπου κι αν απευθυνθήκαμε. 

«Μας έπαιρνε μεσάνυχτα να ζυγίζουμε και τώρα καθόμαστε και περιμένουμε αν θα έρθει κανένας με δυο τελάρα… Άδεια είναι η αποθήκη», σημειώνει ένας απ’ τους πιο παλιούς εμπόρους του Αγρινίου.

Η απώλεια εισοδημάτων υπολογίζεται σε εκατομμύρια ευρώ για την Αιτωλοακαρνανία, τα οποία δεν θα λείψουν μόνο απ’ τους παραγωγούς, τους ελεοτριβείς και τους εμπόρους… Θα λείψουν απ’ όλους.
paseges.gr

Όσοι " ονειρεύονται " καρέκλες ...τραβούν για ΣΥΡΙΖΑ !

«Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ» 
Αριστερή κυβέρνηση τον Μάιο «βλέπει» η Θεοδώρα Τζάκρη
Αριστερή κυβέρνηση τον Μάιο «βλέπει» η Θεοδώρα Τζάκρη
Κάνοντας «άνοιγμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπερασπίζοντας την πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η οποία οδήγησε στο Μνημόνιο, η διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη προβλέπει, σε άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι ο πρωθυπουργός «θα παραδώσει τον Μάιο τα κλειδιά μιας καμένης χώρας σε αριστερή κυβέρνηση».
«Αυτή η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από το να εξαπατά επικοινωνιακά τον ελληνικό λαό», ισχυρίζεται, στο άρθρο της, η κ. Τζάκρη, προσθέτοντας: «Γι' αυτό και θεωρώ πως ακολουθεί πλέον την πολιτική της καμένης γης».
Κατά την πρώην υφυπουργό, «ο κ. Σαμαράς θα παραδώσει τον Μάιο σε μια αριστερή κυβέρνηση τα κλειδιά μιας καμένης χώρας με στρογγυλεμένα νούμερα».
Η ίδια χαρακτηρίζει «πολιτική στάση» την απόφασή της να υπερψηφίσει, την περασμένη Κυριακή, την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ και, θέλοντας να δικαιολογήσει τις εις βάρος της αιχμές, ότι κινήθηκε με προσωπικά κίνητρα, υποστηρίζει ότι είχε εκφράσει αντιρρήσεις στα όργανα του κόμματός της.
Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει η προσπάθεια της να αποκρούσει την κριτική που δέχθηκε για την τωρινή διαφοροποίηση της, όταν, ως υφυπουργός στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ψήφιζε αναντίρρητα όλο το φάσμα των μνημονιακών νόμων.
«Παρά τα τεράστια λάθη και τις μεγάλες κοινωνικές αδικίες, δεν υπήρχε εύκολος δρόμος να αλλάξεις το 2010 μια οικονομία που βρισκόταν σε ύφεση ενώ ξόδευε 36 δισ. ευρώ περισσότερα απ' όσα εισέπραττε, με ένα δυσθεώρητο εμπορικό έλλειμμα και επί της ουσίας σε ξένο νόμισμα», γράφει η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής.

Αδειες υλοτόμησης ως 1,5 τόνο για προσωπικές ανάγκες

Οι δασικές υπηρεσίες θα δίνουν περισσότερες άδειες σε κατοίκους ορεινών οικισμών που θέλουν να κόψουν ξύλα για προσωπική χρήση.

«Η καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την κυβέρνηση, καθώς αποτελεί ένα τριπλό έγκλημα: κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό είτε αυτό επιτελείται με τη μορφή της λαθροϋλοτομίας είτε με την μορφή πυρκαγιάς», τόνισε σήμερα από τη Λάρισα ο Σταύρος Καλαφάτης.

Ο υπουργός αναπληρωτής Περιβάλλοντος συμμετείχε σε σύσκεψη για την αντιμετώπιση του φαινομένου που πραγματοποιήθηκε, από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, με θέμα «Λαθροϋλοτομία - Τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης».

Όπως τόνισε ο κ. Καλαφάτης, εκ μέρους του υπουργείου, θα συνεχιστούν οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς αλλά και οι δράσεις εκείνες που θα καταστήσουν σαφές σε όλους ότι δεν θα επιτρέψουν να επιτελείται ένα τέτοιο έγκλημα.

Τα σκληρότερα μέτρα αποδίδουν

Ο αναπληρωτής υπουργός πρόσθεσε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις, είναι θετικές και αυτό σημαίνει ότι υπήρξε αποτελεσματικότητα στα μέτρα που ελήφθησαν. Αυτά αφορούσαν:

αυστηροποίηση των ποινών των παραβατικών συμπεριφορών,
διευκόλυνση της διαδικασίας της κατάσχεσης των κλεμμένων προϊόντων με άμεση ποινή κατά την διάρκεια τέλεσης του εγκλήματος,
υπερωριακή απασχόληση προκειμένου να γίνουν περισσότεροι και τακτικοί έλεγχοι.

Σκοπός μας είναι να προστατέψουμε το δασικό πλούτο, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Περισσότερες άδειες σε ορεινές περιοχές

Όσον αφορά δε στις ανάγκες των κατοίκων για καυσόξυλα στα ορεινά χωριά, επεσήμανε ότι έχει δοθεί η απαραίτητη οδηγία μέσα από εγκύκλιο του ειδικού γραμματέα δασών, κατόπιν πρωτοβουλίας της πολιτικής ηγεσίας, να διευκολύνονται εκείνες οι περιπτώσεις που ο πολίτης σε ορεινούς οικισμούς θέλει να καλύψει προσωπικές ανάγκες με 1,5 τόνο για το χειμώνα.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα σε αυτές τις συγκυρίες, πάντα με τον έλεγχο των δασικών υπηρεσιών, για περισσότερες άδειες στους ορεινούς όγκους.

Προσπαθούμε να συγκεράσουμε την ανάγκη που υπάρχει στα χωριά αλλά και να προασπίσουμε το φυσικό μας πλούτο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ.


ethnos.gr

Επτά συλλήψεις και 29 προσαγωγές στην Λακωνία

Επτά άτομα συνελήφθησαν σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Λακωνία, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.
Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία έγιναν έλεγχοι σε 261 άτομα και σε 245 οχήματα, προσήχθησαν 29 άτομα και συνελήφθησαν επτά, κατηγορούμενα για ναρκωτικά, παράνομη οπλοκατοχή, παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού και εκκρεμούσες καταδικαστικές αποφάσεις.
Επίσης, δύο αλλοδαποί κατηγορούνται για πλαστογραφία και γιατί διέμεναν παράνομα στη χώρα ενώ κατηγορείται ένας ακόμα αλλοδαπός, ο οποίος διέμενε παράνομα στην χώρα και σε βάρος του θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής του.
Συνολικά, εξιχνιάστηκαν έξι κλοπές σπιτιών και οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Ευρώτα και της Σπάρτης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Αστυνομικό Τμήμα Κροκεών και το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 25χρονου Ρομά και σε βάρος άλλων πέντε Ρομά, ηλικίας από 16 έως 24 ετών, αντίστοιχα.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν 109 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο, τέσσερα φυσίγγια, ποσότητα χασίς 14,7 γραμμαρίων και μια ζυγαριά ακριβείας.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. 
Από χθες ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος.  Οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, οπότε και θα διεξαχθεί η καθιερωμένη πορεία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους οδούς αυτών.


Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά  και ανάλογα με  τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ.


Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Τον ειρηνικό χαρακτήρα, χωρίς τη παραμικρή έκφραση βίας, των εξεγερμένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, αναδεικνύει στο μήνυμά του για τα την επέτειο των σαράντα χρόνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Επίσης, ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας. «Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος».

«Φέτος, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση, η μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία είναι πάντα ενεργή.  Η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού, της βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να τιμηθεί η επέτειος» τονίζει στο μήνυμά του για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαχρονικό το μήνυμα του Πολυτεχνείου και επικαιροποιείται μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε μαζί με τη Νεολαία τον ουσιαστικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή», δήλωσε ο υπουργός
Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για την 40η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ-Τί λέει ο Οδηγός του ΤΑΝΚ που έριξε την Πύλη του Πολυτεχνείου ! Β΄ΜΕΡΟΣ

Με ολοένα μεγαλύτερη ένταση και αγωνία οι φοιτητές φωνάζουν προς τους στρατιώτες «είμαστε αδέλφια, αφήστε τα άρματα», ενώ ο εκφωνητής  του Πολυτεχνείου καλεί το πλήθος να δείξει αυτοσυγκράτηση. 
«Απομονώστε τους προβοκάτορες. Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με το στρατό. Δεν θέλουμε  να χυθεί ελληνικό αίμα». Ο Δημήτρης Παπαχρήστος  ψάλλει τον εθνικό ύμνο. Το  ίδιο κάνουν και οι χιλιάδες νέοι που βρίσκονται στο Πολυτεχνείο.
Ενα τέταρτο πριν από τις 3 το πρωί οι στρατιωτικοί δίνουν προθεσμία λίγων λεπτών στους φοιτητές για να αποχωρήσουν από το Πολυτεχνείο, να παραδοθούν.
Κάποιοι από τους φοιτητές που θέλουν να αποχωρήσουν δοκιμάζουν να απασφαλίσουν την κεντρική πύλη. Δεν τα καταφέρνουν. 
Πίσω από την πύλη είναι σταθμευμένο ένα αυτοκίνητο Μερτσέντες που μπλοκάρει το άνοιγμά της.  
Ο επικεφαλής των τεθωρακισμένων αρμάτων εκνευρίζεται. Οργισμένος φωνάζει: «Τσογλάνια, ρεζιλεύετε το στράτευμα!» και δίνει σήμα για την επέλαση του άρματος.
«Τότε ήρθε ο οδηγός εδάφους του άρματος και μου λέει:
«Θα μπούμε μέσα, θα ρίξουμε την πύλη. Ετοιμάσου!»» λέει ο κ. Σκευοφύλαξ. 
«Πήρα θέση και  ξεκίνησα. Δεν έβλεπα πολλά πράγματα, δεν είχα καλό οπτικό πεδίο, γιατί κοιτούσα πλέον από τη θυρίδα του άρματος.
Δέκα εκατοστά πριν από την πόρτα, σταμάτησα. Σταμάτησα σκόπιμα.
 Αυτό φαίνεται στο βίντεο της εποχής. Στο φρενάρισμα, οι φοιτητές τρομαγμένοι έφυγαν προς τα πίσω. Αν έμπαινα με ταχύτητα, θα σκότωνα δεκάδες άτομα που εκείνη τη στιγμή ήταν κρεμασμένα στα κάγκελα».
 Λίγα λεπτά αργότερα ο A. Σκευοφύλαξ θα μαρσάρει δυνατά. Ο δυνατός προβολέας του τανκ σκοπεύει την πύλη. «H καγκελόπορτα έπεσε αμέσως. Πίσω από τη σιδερένια πύλη ήταν σταθμευμένο το Μερσεντές το οποίο είχαν βάλει εκεί οι φοιτητές για να φράξουν την είσοδο. Το έκανα αλοιφή.
H αριστερή ερπύστρια το έλιωσε. Με το που έπεσε η  πύλη του Πολυτεχνείου εισέβαλαν οι αστυνομικοί για να συλλάβουν τους φοιτητές. 
Λίγο αργότερα κατέβηκα και εγώ από το άρμα και μπήκα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Δεν υπήρχε νεκρός. Θα μπορούσε όμως και να υπάρχουν νεκροί» λέει με μοναδική ειλικρίνεια.
 Στο εσωτερικό του Πολυτεχνείου επικρατεί πανδαιμόνιο.
 Οπως αναφέρει ο κ. Σκευοφύλαξ, «αστυνομικοί κυνηγούσαν και χτυπούσαν τους φοιτητές όπου τους έβρισκαν. Αν δεν ήταν οι ΛΟΚατζήδες να τους σταματήσουν –  θυμάμαι ότι πολλές φορές πιάστηκαν στα χέρια μαζί τους –  δεν ξέρω και γω τι θα γινόταν».
Λίγο αργότερα οι στρατιώτες σχηματίζουν έναν διάδρομο για να περάσουν ασφαλείς οι φοιτητές.
Μέσα στο Πολυτεχνείο ο
EN-US;">A
. Σκευοφύλαξ είδε πολλούς τραυματίες και ίσως, όπως λέει, και νεκρούς. 
«Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις - τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι.
Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε:
«Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;». Αφήνιασα. Εβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: «Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω». 
 Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ενας φασίστας».
Παρά τον πόνο τους, οι φοιτητές θα δείξουν μεγαλείο ψυχής απέναντι  στον στρατιώτη που ισοπέδωσε το όνειρό τους. Αδιάψευστη απόδειξη, η μαρτυρία του κ.Σκευοφύλακα:
«Οπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Οταν  γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο.
Οσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ’ όσα τους κάναμε… Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».
Οταν επέστρεψε στο Γουδί, στη βάση των Τεθωρακισμένων, ο κ. Σκευοφύλαξ  έγινε δεκτός με ζητωκραυγές.  Ηταν το τιμώμενο πρόσωπο. «Οταν  γυρίσαμε στο στρατόπεδο, έγινα ήρωας. Οι στρατιωτικοί μου έδιναν συγχαρητήρια.
Τότε αισθανόμουν ότι ήμουν κάποιος, ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. Είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα «παλιοκουμμούνια», όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα.
 Ενιωθα  περήφανος. Ημουν  και εγώ φασίστας».
 Οκτώ ημέρες αργότερα, κάτι θα σπάσει μέσα του. Το φρόνημά του θα κλονισθεί, όταν θα δει τον «εθνοσωτήρα» να καθαιρείται και να περιφρονείται από τους συνοδοιπόρους του, αυτούς που πιο πριν ορκίζονταν στο όνομά του.
«Την επόμενη εβδομάδα έγινε η στάση του Ιωαννίδη. Ημουν πάλι σε επιφυλακή. Μας πάνε στο ΓΕΣ. Στο προαύλιο λάβαμε θέσεις. Δεν ξέραμε γιατί πήγαμε εκεί. Δεν μας είπαν. Γυρνώντας στο Γουδί μάθαμε ότι «έριξαν» τον Παπαδόπουλο» αναφέρει ο κ.Σκευοφύλαξ. «Τότε μέσα μου κάτι άλλαξε.
Αυτοί που τον παρουσίαζαν σαν θεό, τώρα τον έβριζαν. Δεν μπορούσα να το καταλάβω αυτό. «Μα είναι τόσο πουλημένοι όλοι τους;» αναρωτήθηκα.
 Αυτοί πάνε όπου φυσάει ο βοριάς. «Πουλημένα τομάρια» είπα μέσα μου. Θυμάμαι ότι ο Μιχάλης Γουνελάς παρέδωσε τα γαλόνια του στους άνδρες της ΕΣΑ, που ήρθαν στο Κέντρο και τον συνέλαβαν».
Με τη Μεταπολίτευση ο στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ θα βρεθεί στα σύνορα.
«ΟΚαραμανλής είχε πει «τα άρματα στα σύνορα». Ηταν τα γεγονότα της Κύπρου.
Πήγαμε Αλεξανδρούπολη. Μετά από έξι μήνες πήρα άδεια. Αντί να απολυθώ στους
 22 μήνες, έφτασα στους 30. Εφεδρεία στην εφεδρεία. Οταν  απολύθηκα, όλα είχαν αλλάξει μέσα μου».
Στη Δυτική Αθήνα, όπου κατοικούσε με τους γονείς και τα δύο αδέλφια του, θα αναζητήσει δουλειά. «Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες.
 Εκανα  όποια δουλειά μπορείς να φανταστείς. Εργάτης κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω τα ίδια αιτήματα με τους εργοδότες.
Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές KKE»!
 Ολα αυτά τα χρόνια ο κ. Σκευοφύλαξ θα κάνει μια ήρεμη ζωή. Σπίτι – δουλειά, δουλειά – σπίτι.
Ποτέ δεν θα μιλήσει για το Πολυτεχνείο.  Δεν θα αισθανθεί να τον ενοχλούν.
Μόνο μία φορά το επώνυμό του τον έφερε σε δύσκολη θέση. «Στη δουλειά πριν από χρόνια κάποιος άκουσε πώς με λένε και ρώτησε αν έχω κάποια σχέση με τον «πορτάκια», όπως είπε, του Πολυτεχνείου.
«Ξάδελφός μου είναι, μακρινός. Σκοτώθηκε σε τροχαίο» απάντησα. Είμαι ένα άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ 20χρονών. Ο έφεδρος στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο! Οι φίλοι μου δεν ξέρουν ποιος είμαι ούτε κανείς στη γειτονιά. Μόνο η γυναίκα μου το ξέρει. Της το είπα ύστερα από χρόνια. Στα παιδιά μου δεν το είπα ακόμη».
Με μια αυτοκριτική διάθεση που σπανίζει, ο κ. Σκευοφύλαξ δεν θα διστάσει να πει: «Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτό που έκανα. Στη θέση μου θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας, έφεδρος στρατιώτης ήμουν άλλωστε. Δεν με απαλλάσσει όμως αυτό.
Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στη συνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου».
Για τους ανθρώπους που αντιστάθηκαν στη χούντα, ο κ. Σκευοφύλαξ θα μιλήσει με κολακευτικά λόγια. «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ηταν παλικάρια. Δεν ξέρω αν έχει  νόημα, αλλά θα ήθελα να τους πω μια μεγάλη συγγνώμη».
 Ο οδηγός του τανκ που μπήκε στο Πολυτεχνείο δεν θα ξεχάσει τη νεαρή φοιτήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την εισβολή του τανκ, την καθηγήτρια –  σήμερα –  του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πέπη Ρηγοπούλου.
«Πιστεύω ότι αν τη δω σήμερα, δεν θα ξέρω τι να της πω. Πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια πέρασε από το μυαλό μου να τη συναντήσω, αλλά σταματούσα. Θα ήθελα να τη δω, να της πω… Δεν τολμάω όμως. Τα λόγια  δεν σβήνουν  τις πράξεις».

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ-Τί λέει ο Οδηγός του ΤΑΝΚ που έριξε την Πύλη του Πολυτεχνείου ! Α ΜΕΡΟΣ

 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2003 

 «ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙ’ AYTO ΠΟΥ HMOYN, ΓΙ’ AYTO ΠΟΥ EKANA! 
Τότε αισθανόμουν ότι έκανα κάτι καλό, κάτι μεγάλο. 
Στους «μαυροσκούφηδες», στοΓουδί, είχα γίνει ο ήρωας που διέλυσε τους εχθρούς της πατρίδας, τα«παλιοκουμμούνια», όπως λέγαμε τότε τους φοιτητές. Αυτά μου έλεγαν, αυτά πίστευα.
Τι περιμένεις!.. Ούτε μια εφημερίδα δεν είχα διαβάσει μέχρι τότε. Είχαγίνει και εγώ φασίστας. Μέχρι που μπήκα μέσα, πίστευα αυτό που έκανα. Στησυνέχεια έγινε ο εφιάλτης της ζωής μου. »
Ο Aνδρέας  Σκευοφύλαξ, ο έφεδρος στρατιώτης του τεθωρακισμένου άρματος που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, σπάει την τριαντάχρονη σιωπή του και αποκαλύπτει όσα συνέβησαν τη μαύρη νύχτα που σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία και στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του. 
«Ντρέπομαι γι’ αυτό που ήμουν, γι’αυτό που έκανα» λέει στην εκ βαθέων εξομολόγησή του. 
Μια στιγμή, μια ζωή.
Στη «μία και μοναδική φορά» που δέχθηκε να ξύσει «τις πληγές του παρελθόντος», όπως λέει σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Σκευοφύλαξ, περιγράφει λεπτό προς λεπτό τη στρατιωτική επιχείρηση της χούντας, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου με την έξοδο των τανκς στους δρόμους της Αθήνας  και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, με την αιματοβαμμένη εισβολή στο Πολυτεχνείο. 
Στη σπάνια μαρτυρία του ο κ. Σκευοφύλαξ μνημονεύει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, τις ειρηνικές εκκλήσεις των φοιτητών που ηχούσαν στα αφτιά του σαν «κραυγές εχθρών τηςπ ατρίδας».
Τις διαταγές των αδίστακτων στρατιωτικών που πίστεψε ότι ήταν «πατριώτες». 
 Θυμάται – τότε με χαρά, τώρα με θλίψη –  τον πόνο των φοιτητών που είδαν το όνειρό τους να τσαλακώνεται κάτω από τις ερπύστριες που ο ίδιος έθεσε σε κίνηση, τον τρόμο που ακολούθησε από τις λυσσαλέες επιθέσεις των αστυνομικών.
Το απαράμιλλο θάρρος του φοιτητή που γύρισε και του είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες μέσα;». Την οργή που του προκάλεσε και λίγο έλειψε να τον οδηγήσει σεεν ψυχρώ δολοφονία. «Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα ακόμη, θα τον σκότωνα»!
Μετά την απόλυσή του από τον στρατό, ο A. Σκευοφύλαξ θα μοχθήσει για να ζήσει. «Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες.
 Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τους κομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές το KKE». Στα 30 του θα παντρευτεί, θα αποκτήσει παιδιά.
Ζώντας σε μια γειτονιά των νοτίων προαστίων, όλα αυτά τα χρόνια αποφεύγει να μιλάει για τα γεγονότα εκείνης της νύχτας.
Οσες  φορές θα τον ρωτήσουν «τι σχέση έχεις με τον «πορτάκια» του Πολυτεχνείου;», θα μιλήσει για «μακρινό ξάδελφο που σκοτώθηκε σε τροχαίο»!
Στη γυναίκα του θα ανοίξει την καρδιά του ύστερα από χρόνια. Στα τρία παιδιά του δεν το έχει αποφασίσει ακόμη. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν υπήρξε ποτέ20 χρόνων. Ο έφεδρος στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο»!
 2003. Τριάντα χρόνια μετά, ο άνθρωπος που γκρέμισε την πύλη του Πολυτεχνείου θα πει για τους φοιτητές, τους νέους και τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν για την πτώση της χούντας: «Είχαν μεγάλη ψυχή. Ηταν  παλικάρια». Ο κ. Σκευοφύλαξ δεν θα ξεχάσει τη φοιτήτρια που τραυματίστηκε κατά την εισβολή του τανκ, την καθηγήτρια σήμερα του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Πέπη  Ρηγοπούλου.«Θα ήθελα να τη δω, να της πω… Δεν τολμάω όμως. Τα λόγια δεν σβήνουν τις πράξεις».
 «O στρατιώτης A. Σκευοφύλαξ σκοτώθηκε σε τροχαίο»
 «Στο μεροκάματο η ζωή μου άλλαξε 180 μοίρες. Εργάτης κατάλαβα ότι δεν μπορώ να έχω τα ίδια αιτήματα με τους εργοδότες. Εμένα που μου έμαθαν να μισώ τουςκομμουνιστές, ψήφισα δύο φορές KKE»!
 «Την ημέρα εκείνη ήμουν υπηρεσία.  Στον στρατό είχα δέκα μήνες. Ημουν εκπαιδευτής στο Κέντρο Τεθωρακισμένων, στο Γουδί. Τότε οι «μαυροσκούφηδες» ήταν σώμα επιλέκτων. Πήγα εθελοντικά. Μόλις άρχισαν τα επεισόδια, μπήκαμε επιφυλακή.
 «Οι κομμουνιστές καίνε την Αθήνα» μας έλεγαν και εμείς τους πιστεύαμε. Θυμάμαι στο στρατόπεδο κάποιοι είχαν ραδιοφωνάκια και ακούγαμε στα κρυφά τον σταθμό του Πολυτεχνείου. «Παλιοκουμμούνια»  θα καλοπεράσετε!» λέγαμε».
Στα 20 χρόνια του ο A. Σκευοφύλαξ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, στην επίλεκτη ομάδα του Σώματος των Τεθωρακισμένων κατέπνιξε την εξέγερση των φοιτητών.
«Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου, η ίλη μου πήρε εντολή να ετοιμαστεί για έξοδο. Αποφασίστηκε να βγουν πέντε δικά μας άρματα, κάτι γαλλικάAMX30.
Εγώ ήμουν οδηγός στο πρώτο άρμα που βγήκε στον δρόμο». Στο ίδιο άρμα βρίσκονταν ο αξιωματικός Μιχάλης Γουνελάς, ως επικεφαλής, ο ανθυπασπιστής Λάμπρος Κωνσταντέλλος, ως οδηγός εδάφους, ο λοχίας Στέλιος Εμβαλωμένος και οΓιάννης Τίρπας.
«Στη 1.15 το πρωί της 17ης Νοεμβρίου φτάσαμε στη διασταύρωση των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Λίγο αργότερα διασχίζαμε την Αλεξάνδρας, όταν στο ύψος του IKA, στη στάση Σόνια, σταματήσαμε γιατί ο δρόμος ήταν κλειστός. Υπήρχαν οδοφράγματα, φωτιές και ακινητοποιημένα λεωφορεία.
Με διάφορες μανούβρες αριστερά – δεξιά, μπρος πίσω, άνοιξα τον δρόμο και προχωρήσαμε» θυμάται ο κ. Σκευοφύλαξ.
Ο δρόμος για τα τανκς ήταν ανοιχτός πλέον προς το Πολυτεχνείο. «Οταν  φτάσαμε στη διασταύρωση της λεωφ. Αλεξάνδρας και της οδού Πατησίων, μας έδωσαν εντολή να σταματήσουμε. Εκεί, στην πλατεία Αιγύπτου, μείναμε περίπου μία ώρα.
Ο κόσμος θυμάμαι ότι μας φώναζε «είμαστε αδέλφια,είμαστε αδέλφια». Εγώ ήθελα να τους φάω. Τους έβλεπα σαν παράσιτα»!
Την έξοδο των τανκς από το Γουδί θα πληροφορηθούν οι Αθηναίοι από τον εκφωνητή του Πολυτεχνείου, τον Δημήτρη  Παπαχρήστο.
Παρά τις παρεμβολές της ΚΥΠ, το ραδιόφωνο των εξεγερμένων φοιτητών θα μεταφέρει στους Αθηναίους τον ανατριχιαστικό συριγμό από τις ερπύστριες των τανκς.
Ο εκφωνητής απευθύνει έκκληση στα «στρατευμένα νιάτα» να μη χτυπήσουν. «Δεν θα χτυπήσουν τα παιδιά, τα αδέλφια μας οι φαντάροι, το φρούριο της ελευθερίας, το μόνο μέρος της Ελλάδας που είναι ελεύθερο. Δεν έχουμε όπλα. Προτάσσουμε μόνο ανοιχτά τα στήθη μας. Λαέ της Αθήνας, όλοι μαζί το σύνθημα: λαός και στρατός μαζί. Δεν θα χτυπήσει ο στρατός!».
Με νεότερη εντολή των στρατιωτικών που κατευθύνουν την επιχείρηση «Εκκένωσις του Πολυτεχνείου» τα πέντε τανκς προωθούνται προς το Μουσείο. 
H ώρα της αιματοβαμμένης επέμβασης πλησιάζει. «Μας είπαν να πάμε κοντά στο Πολυτεχνείο, αλλά όχι μπροστά στην πόρτα. Αυτό κάναμε. Σταματήσαμε λίγα μέτρα πιο πέρα». Στη θέα των τανκς εκατοντάδες φοιτητές πλησιάζουν στην πύλη, ανεβαίνουν στα κάγκελα, φωνάζουν συνθήματα συναδέλφωσης.
Με διάφορους απειλητικούς ελιγμούς και μαρσαρίσματα που ακούγονται σαν κανονιές, οι οδηγοί των τανκς προσπαθούν να κάμψουν το ηθικό των φοιτητών.  Ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου απευθύνει νέα έκκληση να αποφευχθεί η αιματοχυσία.«Οι φαντάροι δεν ανήκουν στη χούντα. H χούντα στηρίζεται στο μέταλλο, στηρίζεται στα τανκς, στο σίδερο. H καρδιά των φαντάρων έχει τον ίδιο παλμό με τη δικιά μας. Αγαπάτε τους φαντάρους. Ελληνικά στρατευμένα νιάτα, ο λαός δεν σας κρατάει κακία. Ξέρει ότι είστε μαζί μας».
H ώρα έχει πάει 2 το πρωί. «Φτάνοντας μπροστά στην πόρτα, έστριψα το άρμα προς το Πολυτεχνείο, με γυρισμένο το πυροβόλο προς τα πίσω. Θυμάμαι ότι σηκώθηκα από τη θέση μου και εγώ και το άλλο πλήρωμα.
Δεκάδες φοιτητές κρέμονταν από τα κάγκελα, ενώ εκατοντάδες βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο. Εδειχναν πανικόβλητοι».  
Ο κ. Σκευοφύλαξ φέρνει στη μνήμη του τα φοβισμένα πρόσωπα των συνομηλίκων του που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Χαμηλώνει το βλέμμα του. «Και εγώ, να σκεφτείς ότι τους έβλεπα σαν μαμούνια που ήθελα να τα φάω»!.....

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου