18.1.14

Στο εδώλιο… γιατί χτυπούσε το σήμα της Τροχαίας!

«ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ» ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ!

Δεν ήταν καν μεθυσμένος και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου… έκανε τον σταυρό της
 
Μέχρι και η Πρόεδρος της Έδρας χρειάστηκε αρκετά λεπτά της ώρας μέχρι να συνειδητοποιήσει πλήρως για το τι ακριβώς κατηγορείτο ο 45χρονος άνδρας που καθόταν στο εδώλιο μπροστά της. 
Κι αυτό γιατί επρόκειτο πράγματι για μία κατηγορία που ουδέποτε έχει ξαναπαρουσιαστεί στα δικαστικά χρονικά. Βλέπετε, δεν συναντάς κάθε μέρα υποθέσεις συλλήψεων ατόμων που… δέρνουν σήματα οδικής ασφάλειας!
 Κι όμως, αυτό συνέβη στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην οδό Ανθείας πριν από μερικές ημέρες και ο συλληφθείς παραπέμφθηκε για να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας. 
Με κατηγορία η οποία άπτεται του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που απαγορεύει ρητά την πρόκληση φθοράς σε σήματα. 
Και όπως ήταν φυσικό στη δικαστική αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο μόλις έγινε η ανάγνωση του κατηγορητηρίου και ο δημόσιος κατήγορος κλήθηκε για να αναπτύξει τις θέσεις του. 
Αναφέροντας ότι ο 45χρονος άνδρας είχε αναστατώσει όλη τη γειτονιά στην οδό Ανθείας επειδή είχε… «εκνευριστεί με ένα σήμα της τροχαίας και αφού κατέβηκε από το αυτοκίνητό του άρχισε να το χτυπά και να το βρίζει»! 
Μάλιστα οι δύο αστυνομικοί που είχαν ειδοποιηθεί και έσπευσαν στην περιοχή και τελικώς τον συνέλαβαν, κατέθεσαν – γελώντας – ότι τον είδαν να επιτίθεται στο σήμα με πραγματική μανία, καταφέρνοντας μάλιστα να το λυγίσει ελαφρώς! Καθ’όλη αυτή τη διάρκεια, η Πρόεδρος του δικαστηρίου κυριολεκτικά έκανε τον σταυρό της μη μπορώντας να αιτιολογήσει στο μυαλό της αυτό που είχε κάνει ο κατηγορούμενος.
 
Δεν ήταν… μεθυσμένος!
Το θέμα ήταν πως δεν επρόκειτο για κάποιον μεθυσμένο που αυτό ίσως να δικαιολογούσε λίγο την πράξη του, αλλά για οδηγό που βρισκόταν σε νηφάλια κατάσταση. 
Και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και όταν κλήθηκε ο ίδιος να πλησιάσει στην Έδρα του δικαστηρίου και να απολογηθεί, δεν μπόρεσε να δώσει σοβαρές εξηγήσεις για τον λόγο που τον οδήγησε στο να ενεργήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο. Φρόντισε ωστόσο να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη και να παρακαλέσει για την επιείκεια του δικαστηρίου. 
Το οποίο τελικά του την χάρισε, για πρώτη φορά, κηρύσσοντάς τον αθώο! 
ΠΗΓΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου