2.1.14

Παγώνουν για ένα δίμηνο οι (υπέρογκες ) αυξήσεις στο ρεύμα, μέσω του πράσινου τέλους

Διατηρείται, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014, αμετάβλητο το ύψος των μοναδιαίων χρεώσεων του Ειδικού Τέλους - ΕΤΜΕΑΡ (έως πρότινος αποκαλούμενο Ειδικό Τέλος ΑΠΕ) για όλες τις κατηγορίες πελατών, σύμφωνα με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. 
Η αναπροσαρμογή θα γίνει από την 1η Μαρτίου 2014, σε επίπεδα που θα οριστικοποιηθούν σε νέα απόφαση της Αρχής, ώστε να επιτυγχάνεται μηδενισμός του ελλείμματος στο τέλος του 2014 και εφόσον δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα που σχεδιάζει το αρμόδιο υπουργείο.

«Τούτο θα λάβει χώρα στην περίπτωση που μέχρι τότε δεν έχουν νομοθετικά θεσπιστεί ή κανονιστικά ρυθμιστεί ή δεν έχουν αποδώσει επαρκώς οι ρυθμίσεις για την οριστική διευθέτηση του ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού, όπως αυτές προδιαγράφονται στην από 30.12.2013 επιστολή του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου προς τη ΡΑΕ. 

Για τον ακριβή προσδιορισμό του ύψους της αναπροσαρμογής θα ληφθούν υπ' όψη, μεταξύ άλλων, ιδίως τα ακόλουθα: τα τρέχοντα επίπεδα του ελλείμματος (560,51 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013), και η περαιτέρω εξέλιξη του σωρευτικού ελλείμματος του Ειδικού Λογαριασμού εντός του πρώτου διμήνου του 2014».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου