24.1.14

Στο έλεος της κακοκαιρίας το Σάββατο !

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο Σάββατο σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και τους νοτιάδες που θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. 
Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες έντονα φαινόμενα αναμένονται στη Θεσσαλία και τη κεντρική Μακεδονία. 
Σταδιακά ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα παρουσιάσει βελτίωση ενώ έντονες βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Ιόνιο την Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 
Το απόγευμα και κυρίως το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί εκ νέου σε όλη τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται και πάλι στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά αρχικά πάνω από τα 1200μ στα βόρεια και 1400 με 1500 στα κεντρικά και νότια. 
Το μεσημέρι καθώς η χώρα θα μπει στον θερμό τομέα της διαταραχής, τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανεβούν πρόσκαιρα κατά 200-300μ αλλά το βράδυ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα αρχίσει να χιονίζει ακόμα και στις μεγάλες πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από βορρά προς νότο από τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από νοτιοδυτικές και αργότερα βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση 7-8 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές και αργότερα νότιες διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα οι άνεμοι θα πνέουν από νότιοδυτικές διευθύνσεις 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ.
meteo-news.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου