27.1.14

Τσουχτερό κρύο σε όλη την χώρα

Καιρός: Τσουχτερό κρύο σε όλη την χώρα  Χιόνια αναμένεται να πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. 
Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Πιο αναλυτικά, στην Αττική θα επικρατήσουν νεφώσεις, ενώ τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι 6, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και βαθμιαία βελτίωση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, αρχικά στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία και στις υπόλοιπες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, Ωστόσο, στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, μέχρι το πρωί κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, με γρήγορη στροφή σε βορειοδυτικούς. Στα βόρεια οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.
Πρόγνωση καιρού για 28/01/2014
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται την Τρίτη, αρχικά στα δυτικά και γρήγορα και στην υπόλοιπη χώρα. Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους και κατά περιόδους έντονα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς. Στα ανατολικά οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα νότια της χώρας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου