14.1.14

ΠΥΛΟΣ-Κινητικότητα για τη λειτουργία δύο εναλίων αρχαιολογικών πάρκων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΛΟΥ–ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στις 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σύσκεψης του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, κ. Δημητρίου Καφαντάρη, με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ Λίνα Μενδώνη, παρουσία της διευθύντριας Εφορίας Εναλίων Αρχαιοτήτων , κ. Αγγελικής Σίμωση, της προϊσταμένης διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, κ. Νικολέττας Βαλάκου και νομικών του Υπουργείου και του Δήμου Πύλου-Νέστορος, με σκοπό τη δημιουργία προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πύλου-Νέστορος για τη λειτουργία των δύο εναλίων αρχαιολογικών πάρκων.

Ο Δήμαρχος ζήτησε από το Υπουργείο, την παραχώρηση, για εκμετάλλευση και διαχείριση των δύο αυτών χώρων, με στόχο τη λειτουργία τους το καλοκαίρι του 2014. Δεδομένου ότι  η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) που έχει ήδη πάρει Φ.Ε.Κ. , προβλέπει αυτή τη διαδικασία των προγραμματικών συμβάσεων για τη λειτουργία αυτών των χώρων.

Από τη μεριά της, η γενική γραμματέας, έδωσε οδηγίες στις υπηρεσίες, ώστε σύντομα να έχουμε το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης, για να γίνουν οι διορθώσεις, οι οποίες είναι αναγκαίες και να προχωρήσουμε στην υπογραφή της.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα αυτής της συνάντησης εργασίας, διότι πραγματικά, επιδίωξη όλων μας είναι η άμεση λειτουργία των πάρκων, το συντομότερο δυνατό, έτσι ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία. ‘Όπως ο ίδιος δήλωσε, επιτέλους το όνειρο γίνεται πραγματικότητα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου