10.1.14

Συνέλαβαν «μαϊμού» δικαστή που έπαιρνε χρήματα στο Ναύπλιο !


Συνέλαβαν «μαϊμού» δικαστή που έπαιρνε χρήματα

Ενας 48χρονος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο Μεταξουργείο από άνδρες της ασφάλειας Ναυπλίου, ύστερα από ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Ναυπλίου. 
 Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτες κατ' επάγγελμα, κατ' εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις υποθέσεις απάτης και απόπειρες απάτης, που διαπράχθηκαν σε διάφορα μέρη της χώρας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε η μεθοδολογία δράσης του 48χρονου, ο οποίος προσποιούμενος ανώτατο δικαστικό λειτουργό και προβάλλοντας την φιλανθρωπική του διάθεση, τηλεφωνούσε σε άτομα με εύρωστη οικονομική κατάσταση και ζητούσε χρηματικά ποσά, για δήθεν οικονομική ενίσχυση ασθενών που έχρηζαν άμεσης ιατρικής περίθαλψης ή μεταφοράς στο εξωτερικό.
Μάλιστα, για να είναι πιο πειστικός, χρησιμοποιούσε τράπεζες και ιδιαίτερα καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ και καταστήματα που συνεργάζονται με εταιρεία μεταφοράς χρημάτων, στα οποία ζητούσε από τα θύματα του να καταθέσουν χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς που διατηρεί με τα στοιχεία του, μέσω τηλεφωνικών επιταγών και εμβασμάτων αντίστοιχα.
Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε, ότι ο 48χρονος από τις αρχές του Σεπτεμβρίου του 2013 έως και τις 3 Ιανουαρίου 2014 και ενώ είχε αποφυλακιστεί από τις φυλακές Κέρκυρας όπου κρατούνταν για ίδια αδικήματα, είχε διαπράξει δεκατέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρες σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως την Αττική, την Θεσσαλονίκη, την Αργολίδα, την Αρκαδία, την Ευρυτανία και τις Κυκλάδες.
Από την δράση του αυτή, απέσπασε συνολικά χρηματικό ποσό, το οποίο ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.
Ο 48χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον ανακριτή Ναυπλίου.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την ασφάλεια Ναυπλίου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου