14.1.14

Ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής του σκουπιδοεργολάβου Καράμπελα και τοπικών παραγόντων !

Μέρος της γενικότερης εικόνας διαφθοράς, που περιλαμβάνει αυτοδιοικητικούς παράγοντες, κρατικούς υπαλλήλους και υπεύθυνους υπηρεσιών στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, εκτιμάται από τις διωκτικές αρχές ότι αποτελεί η πρόσφατη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης των έξι ατόμων έπειτα από επιχείρηση της Αστυνομίας και των δικαστικών αρχών της Ηλείας.
Βάσει των στοιχείων που κατασχέθηκαν στα σπίτια των έξι συλληφθέντων, των επίσημων αποφάσεων που είναι αναρτημένες στη Διαύγεια και άλλων εγγράφων, τα μέλη τής χαρακτηριζόμενης από τις δικαστικές αρχές εγκληματικής οργάνωσης απολάμβαναν τα τελευταία χρόνια την απόλυτη εμπιστοσύνη πολλών τοπικών αιρετών αυτοδιοικητικών παραγόντων, οι οποίοι περιέργως παρέβλεπαν την προκλητική και παράνομη δράση του εργολάβου μεταφορέα απορριμμάτων και έκαναν μαζί του συμφωνίες δίνοντάς του έργα ακόμη και με απ' ευθείας αναθέσεις!
Σημειώνεται ότι με δικαστική εντολή το δικαστικό μέγαρο του Πύργου Ηλείας φυλάσσεται από χθες σε 24ωρη βάση, καθώς μέσα σε αυτό βρίσκονται τα κατασχεθέντα αντικείμενα και τα έγγραφα από την έρευνα της Αστυνομίας στα σπίτια των συλληφθέντων.
Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ε», με βάση τα επίσημα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της, ο Δήμος του Πύργου Ηλείας, ένας εκ των βασικών συνεργατών του συλληφθέντος εργολάβου, το 2009 έδωσε στον Θεόδωρο Καράμπελα συνολικά το ποσόν των 885.000 ευρώ, με απ' ευθείας ανάθεση(!) προκειμένου αυτός να μεταφέρει τα απορρίμματα από την πόλη του Πύργου. 
Μάλιστα ο εργολάβος έλαβε το άνω χρηματικό ποσό σε δύο δόσεις την ίδια ημέρα. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας, ύστερα από έρευνα, διαπίστωσε ότι τα παραστατικά τα οποία προσκόμισε για να πληρωθεί από το Δήμο του Πύργου ο εργολάβος ήταν πλαστά και εικονικά!
Και σαν να μην έφταναν αυτά, ο Δήμος του Πύργου, παρά τα δημοσιεύματα και το επίσημο έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, που κατατέθηκε στη Βουλή, στο οποίο περιγράφεται αναλυτικά η εγκληματική δράση των συλληφθέντων, στις 2 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισε κατά πλειοψηφία, έπειτα από διαγωνισμό με περίεργες προσφορές των συμμετασχόντων σε αυτόν, να αναθέσει στον εργολάβο Θ. Καράμπελα τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων έναντι του ποσού των 235.000 ευρώ.
 Πρόσφατα μάλιστα τον συμπεριέλαβε στους εργολάβους μεταφοράς απορριμμάτων στη θέση «Χάλκοβα», για να μεταφέρει απορρίμματα με όχημα που είχε χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει το 2012 πέντε Ηλείους αστυνομικούς.
Ο Δήμος του Πύργου κάνει λόγο για νόμιμες ενέργειες και συμβάσεις με το συγκεκριμένο εργολάβο και τονίζει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό στις συναλλαγές που είχε μαζί του σήμερα και κατά το παρελθόν. Χθες στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από εντολή των δικαστικών αρχών της Ηλείας, τα ονόματα των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Ηλεία.
Ειδικότερα, οι έξι συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.
Η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της κάνει έκκληση σε όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των έξι συλληφθέντων να επικοινωνήσει με τα τηλέφωνα: 26210-81740 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και 26210-81730 του Κέντρου Επιχειρήσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, ενώ σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου