29.1.14

Τα ονόματα που ακούγονται για την Κυβέρνηση (πνοής) ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Έτοιμη η Κυβέρνηση του Μεγάλου Συνασπισμού του Βουνού και της στάνης, των σαλονιών,  των αλανιών και των χαρμανιών που θα οδηγήσει το Έθνος (με τους προλετάριους μαζί) στην κόκκινη Μηλιά και στην κόκκινη Κορέα.
Δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη τα χαρτοφυλάκια, αλλά ένα πρώτο σκαρίφημα με τους τομείς ευθύνης βρίσκεται ήδη σε μυστική διαβούλευση. 
Οι εκλογές θα διαδραματίσουν ρόλο μόνο ως προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. 
Τα υπόλοιπα «δίδυμα» φέρονται ως «κλειδωμένα»:
Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας αν βγει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, Ντόρα Μπακογιάννη αν βγει δεύτερος.
Άμυνα: Αβραμόπουλος για τον τακτικό στρατό, Διαμαντόπουλος για το αντάρτικο που θα αναλάβει δράση σε περίπτωση που οι Τούρκοι ξαναπάρουν την Τρίπολη.
Υπουργείο Εξωτερικών: Άρης Σπηλιωτόπουλος-Ρένα Δούρου συγκροτούν ένα δίδυμο που υπόσχεται να στριμώξει άγρια τις Μεγάλες Δυνάμεις σε όλα τα φόρουμ. Αν ο Αλέξης γίνει Πρωθυπουργός, ο Άρης θα κάτσει σπίτι του και το χαρτοφυλάκιο το παίρνει δικαιωματικά η Ντόρα (κατά το πρότυπο του Βενιζέλου).
Εσωτερικών-Δικαιοσύνης-Δημόσιας Τάξης: Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι τα φαβορί για να αναλάβουν από κοινού (και ο καθένας χώρια) όλα τα «εσωτερικά» ζητήματα της χώρας. Μη εξαγώγιμοι, νέοι και με προοπτικές.
Υπουργείο Οικονομικών: Βαρουφάκης-Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα αναλάβουν την τρόικα και είναι βέβαιο ότι θα τη διώξουν, αφού μας χαρίσουν όλα τα δάνεια. Η κατάργηση του ευρώ, αλλά και του χρήματος (που μόνο δεινά φέρνει) είναι εφικτή.
Υπουργείο Ανάπτυξης και Περεστρόικας: Χατζηδάκης και Σταθάκης θα οδηγήσουν στην ανάταξη της οικονομικής ζωής και σε παραγωγικό μοντέλο με έμφαση στον άνθρωπο, στα τζάκια και στην εγχώρια επιχειρηματικότητα.
Υπουργείο Παιδείας: Οι κύριοι Βύρων Πολύδωρας και Νάσος Θεοδωρίδης συγκεντρώνουν τη γνώση και τη θέληση να φέρουν εις πέρας τη δύσκολη αποστολή. Ο Τάσος Κουράκης θα συνδράμει και αυτός, αν τελικά καμφθούν οι αντιστάσεις του και δεν τον κερδίσει ολοκληρωτικά η ποίηση.
Τομέας Αθλητισμού: Σοφία Σακοράφα-Γιάννης Ιωαννίδης. Αναγνωρισμένοι, με προσφορά στον αθλητισμό,  θα δημιουργήσουν ένα πρότυπο πρόγραμμα μαζικού πρωταθλητισμού, που θα το ζήλευαν και στη ΛΔ της Γερμανίας του Χόνεκερ.
Υπουργείο Τουρισμού: Η Όλγα παραμένει ως απόλυτα επιτυχημένη, πλαισιώνεται όμως πλέον από την κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη, προκειμένου να αναπτυχθούν ισόρροπα και οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
Υπουργείο Ναυτιλίας και (του μισού) Αιγαίου: Πάνος Σκουρλέτης από το ΣΥΡΙΖΑ, με την καραβοτσακισμένη όψη, Κώστας Μπακογιάννης από τη ΝΔ, ως επιτυχημένος αυτοδιοικητικός στον κατεξοχήν νησιωτικό νομό.
Υπουργείο Υγείας και Γεωργίας: Γιακουμάτος και Παπαδημούλης θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της επιστροφής στη φύση, που θα επιφέρει υγεία και ευτυχία στο σύνολο του πληθυσμού.
Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών και Δικτύων: εδώ ακούγεται όνομα από την αγορά, διακομματικό και με τεχνογνωσία που τελειώνει σε –μπολας.
Κυβερνητικοί εκπρόσωποι με γερές βάσεις και ερείσματα στην κοινωνία θα οριστούν οι κύριοι Δημήτρης Τσουκαλάς και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τώρα που ξαναδιαβάζω τη σύνθεση της επόμενης Κυβέρνησης, ήδη αναπολώ τον Στουρνάρα!
Μ.Ο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου