29.1.14

«Έστησαν πάρτι» ..με την αφίσα της ΝΔ για τις μίζες

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΦΑΡΣΑ

Σάλος με την αφίσα της ΝΔ για τις μίζες
Αντικείμενο έντονης σάτυρας γίνεται τις τελευταίες ώρες η αφίσα με την οποία η ΝΔ ανακοίνωσε την επιστροφή των 17,7 εκατ. ευρώ από τις μίζες των εξοπλιστικών. 
Μετά την πρώτη έκπληξη, καθώς στην αρχή θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως φάρσα, οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων «έστησαν πάρτι»... με εντολή Σαμαρά.

Σάλος στο διαδίκτυο από την αφίσα της ΝΔ για τις μίζες

Η αφίσα, σε σκούρο μπλε φόντο και με μια εντυπωσιακή κόκκινη κορδέλα να δεσπόζει στο επάνω μέρος ανέφερε: «Με εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά 17.7 εκατομμύρια ευρώ από "μίζες" επιστρέφουν στον ελληνικό λαό». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις ανάγκες που θα καλύψουν τα επιστρεφόμενα χρήματα. Εξέχουσα θέση στην αφίσα έχει επίσης το σύμβολο του ευρώ καθώς και τα σύμβολα ενός χειρουργικού νυστεριού, μιας οικίας και ενός υπολογιστή, όπου θα διατεθούν τα χρήματα.


Αμέσως μετά την ανάρτηση της αφίσας τα πληκτρολόγια των χρηστών των social media πήραν φωτιά. Στο twitter δημιουργήθηκε ειδικό hashtag (θέμα συζήτησης) με τίτλο #me_entoli_samara το οποίο είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή θέματα. Πολλοί ήταν οι χρήστες που παρατήρησαν ότι η εικονογράφηση της αφίσας, και ειδικά η κόκκινη κορδέλα, παραπέμπει σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας μπισκότων και γλυκισμάτων, ενώ πολλοί σατύρισαν την ανάρτηση με αναφορές στην καθημερινότητα που έφτασε και μέχρι τον σεισμό στην Κεφαλονιά.
«#me_entoli_Samara οι μίζες από Siemens, Βατοπέδι, εξοπλιστικά, ανακεφαλαιοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις φαγώθηκαν ικανοποιητικά», γράφει ένας χρήστης ενώ ένας άλλο σχολιάζει με χιούμορ: #me_entoli_samara δεν έχει κάνει σεισμό στην Κεφαλονιά εδώ και μιάμισι ώρα.


Σάλος στο διαδίκτυο από την αφίσα της ΝΔ για τις μίζες



Πολλά όμως ήταν και τα σχόλια από τους χρήστες του facebook. Με ιδιαίτερο τρόπο σχολίασε την επίμαχη αφίσα το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: «Οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ αγαπούν τα ιταλικά ζυμαρικά. Αυτό μάθαμε από την θλιβερή αισθητικά και πολιτικά αφίσα τους».
ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου