23.1.14

«Εξέγερση» στο ΠΑΣΟΚ για τη διάλυση του κόμματος!

Σε τροχιά ραγδαίων και απρόβλεπτων εξελίξεων έχει βάλει στο ΠΑΣΟΚ η οριστική –όπως όλα δείχνουν- επιλογή του Β. Βενιζέλου να παραδώσει τα κλειδιά του ιστορικού Κινήματος που ίδρυσε ο Αντρέας στην Κίνηση των «58» και στην «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» που ανακοίνωσαν ότι συγκροτούν οι θεματοφύλακες του σημιτισμού!
Αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr αναφέρουν ότι πάρα πολλά στελέχη, αν και δεν εκκινούν απ' την ίδια αφετηρία και δεν δρουν συγκροτημένα (προς το παρόν...) έχουν ήδη αντιδράσει και στις αμέσως επόμενες μέρες οι αντιδράσεις θα λάβουν έως και ανεξέλεγκτη μορφή.
«Αν ο Βενιζέλος στην απόγνωσή του απ' την δημοσκοπική κατάρρευση για την οποία είναι ο βασικός υπεύθυνος θέλει να διαλύσει το κόμμα και να το διαχύσει στους 58, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε», μας δήλωσαν ιστορικά στελέχη του Κινήματος.
Κατά τις πληροφορίες μας, μετά την συγκέντρωση των «58» στο Περιστέρι και την ανακοίνωση επίσημα ότι συγκροτείται η «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» και με δεδομένο ότι ο Βενιζέλος έχει μεθοδικά προετοιμάσει την ένταξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτό το σχήμα, άρχισαν έντονες διεργασίες.
Μεταξύ άλλων αντιδρούν έντονα ο Κ. Σκανδαλίδης, ο Μιχ. Καρχιμάκης, πάρα πολλά στελέχη προσκείμενα στο Γ. Παπανδρέου, αλλά και στελέχη τα οποία δεν είναι ενταγμένα σε κάποια τάση.
Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές συναντήσεις στελεχών και θα υπάρξουν αντιδράσεις ενόψει των συνεδριάσεων των οργάνων του ΠΑΣΟΚ που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.
Ο Κ. Σκανδαλίδης συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη με τα οποία διατηρεί πολιτικές σχέσεις. Αποφάσισαν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν απ' το νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να ξεκαθαρίσει ότι η όποια συμμαχία αποφασιστεί δεν θα γίνει με παραμερισμό του Κινήματος, εγκατάλειψη των συμβόλων και του ονόματος.
Επίσης θα απαιτήσουν ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου να εκλεγεί με ψηφοφορία απ' τη βάση. Αυτό επειδή οι «58» απαιτούν ο επικεφαλής να είναι στέλεχος απ' την Κίνησή τους. Μάλιστα συζητούν και τα ονόματα των Παγουλάτου, Βούλγαρη.
Ο Μιχ. Καρχιμάκης με οργισμένη δήλωσή του κατακεραυνώνει τον Βενιζέλο, τον κατηγορεί ότι –επί της ουσίας- μεθοδεύει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ και τονίζει ότι αν κάποιοι θέλουν συμμαχίες (εννοεί τους «58») τότε να έρθουν αυτοί προς το ΠΑΣΟΚ και όχι να ενταχτεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτούς!
Παράλληλα κατηγορεί τους «58» ότι προσπαθούν να απομυθοποιήσουν τον Αντρέα Παπανδρέου ενώ τους «πυροβολεί» και για μια σειρά άλλων θεμάτων!
Στο χορό των αντιδράσεων μπήκε (αν και προς το παρόν χωρίς δημόσια τοποθέτηση...) και ο Κώστας Λαλιώτης!
Οι πληροφορίες μας επιμένουν, ότι ο Λαλιώτης έγινε δέκτης σφοδρών αντιδράσεων στελεχών απ' όλη την Ελλάδα. 

Και τους διαμήνυσε, ότι και αυτός διαφωνεί με την διάχυση του ΠΑΣΟΚ στην Κίνηση των «58»!
Μεταξύ των αντιδρώντων είναι και πολλά στελέχη απ' το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του συνδικαλισμού και μέλη νομαρχιακών.
Ας σημειωθεί, ότι ούτε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης συμφωνεί με τις μεθοδεύσεις Βενιζέλου, ενώ αντιδρούν και η ομάδα των «υφυπουργών» (Μωραΐτης, Πεταλωτής, Όθωνας, Σαχινίδης κ.α.).
Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι κρίσιμα για το ιστορικό Κίνημα, χωρίς να αποκλείεται τίποτα πλέον...

newsbomb.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου