27.1.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Κάλεσμα των Λογιστών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Την ώρα που εντείνεται η επίθεση ενάντια στους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στους μισθωτούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στους συνταξιούχους, στους μικρομεσαίους αγρότες μέσα από το ασφαλιστικό, το φορολογικό, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας  κλπ., την ίδια στιγμή, οι αρνητικές εξελίξεις στο επάγγελμα του λογιστή με την πλήρη ανατροπή των φορολογικών και θεσμικών μας δικαιωμάτων, όπως  τα πρόστιμα, η συνυπευθυνότητα, η απελευθέρωση στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων παροχής λογιστικών υπηρεσιών, η μεταβίβαση μεγάλου μέρους των ευθυνών κράτους και επιχειρήσεων στις πλάτες μας, η δυσβάσταχτη φορολόγηση ελεύθερων και μικρών επαγγελματιών, ωθούν στον αφανισμό μας ως αυτοαπασχολούμενοι και μικροεπαγγελματίες λογιστές, αφού σταδιακά δεν θα έχουμε πλέον τη δυνατότητα να αντέξουμε στις νέες συνθήκες σκληρού ανταγωνισμού (υπέρογκη φορολογία, επιπλέον ευθύνες), για να ανταποκριθούμε στις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλος χρόνος αναμονής μήπως αλλάξει η κατάσταση υπέρ μας.
Πρέπει, όμως, να αντιπαλέψουμε τις προσπάθειες απαξίωσης των συλλογικών διαδικασιών του Συλλόγου μας (π.χ. σύγκληση Γ.Σ.) από τη Διοίκηση και δεν μπορεί να θεωρείτε ότι δεν πέφτει λόγος στους συναδέλφους αρνούμενη τη σύγκληση και τη συζήτηση σε ΓΣ. Επίσης, να βάλουμε στην άκρη λογικές και τακτικές που αποκλείουν συναδέλφους να γίνουν μέλη του συλλόγου και να μένουν ανοργάνωτοι και απροστάτευτοι.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Είμαστε πεισμένοι ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα. Της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, του συντονισμού με τις υπόλοιπες δυνάμεις που υποφέρουν από τις ίδιες πολιτικές. Τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους, που είναι η πλειοψηφία των πελατών μας, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Σας καλούμε την
Τετάρτη 29Ιανουαρίου στις 19:00 στo πολιτιστικό κέντρο Μεσσήνης « Αθανασίου Δασκαρώλη» στη Μεσσήνη.
να συζητήσουμε για ένα
Σύλλογο μαζικό, δραστήριο, δημιουργικό, διεκδικητικό, αγωνιστικό
Έλα να μιλήσεις, να προτείνεις, να οργανωθείς
Μέσα στην κρίση κανένας μόνος του
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου