12.1.14

Αυτή είναι η “Dream Team” της “λαϊκής” Δεξιάς

Η εξέγερση (και διαγραφή)  Πολύδωρα, που συγκλόνισε το Πανελλήνιο με την κατάθεση ψυχής, τον ηρωισμό αλλά και το timing στο οποίο εκδηλώθηκε, έχει βάλει φωτιά στη φημολογία σχηματισμού νέας πολιτικής κίνησης.
Μετά τα πολύμηνα σενάρια που ανακάτευαν σερ και παρτάλια, τώρα ρόλο πρωταγωνιστή κατέχει ο Byron. Να ‘τανε το ’21, χρόνια δοξασμένα.
Και ναι μεν ο Λόρδος, βαθύτατα «πολιτικό αν» αρχηγός και πολιτικών «Σουλιωτών» αν χρειαστεί, αλλά για να πετύχει ένα γιουρούσι προς τις Βρυξέλλες, θέλει και άλλους οπλαρχηγούς. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης καταρχήν εμπλέκεται στις φήμες, καθώς φέρεται να θέλει να φέρει στον ΛΑΟΣ πρωτοκλασάτους «παίκτες» από τη ΝΔ, καθώς το 2012 αποψιλώθηκε από προβεβλημένα στελέχη, μετά την ιστορική Πρωθυπουργία Παπαδήμου.
Έπειτα είναι ο -υφυπουργός της μιας μέρας- Νίκος Νικολόπουλος, ο άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημα του στην τρόικα. Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, είναι βέβαιο ότι συζητά με όλους και για όλα. Ίσως ακόμη και για την αμηχανία του το βράδυ της νίκης της ΝΔ τον Ιούνιο του 2012.
Last but not least, o «Μακεδονάρχης» Πανίκας Ψωμιάδης, ο άνθρωπος που αψηφά το Νόμο για να υπηρετήσει τον άνθρωπο, με τα ειρηνικά και ιστορικά 45άρια απευθείας αναθέσεων, ένας πολιτικός που κυνηγήθηκε άγρια από το σύστημα, καθώς είναι πιο δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα ακόμη και από τον Βασίλη Χατζηπαναγή.
Από τα ονόματα και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι ζήτημα αν η Κυβέρνηση εξαντλήσει την Προεδρία. Στα δεξιά της ΝΔ θα αναπτυχθεί ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα με ελαφρύ οπλισμό σε επιχειρήματα και ακόμη πιο ελαφριά λαϊκότητα, που θα κάνει ζημιές (έχοντας βλάβες).
Αν προστεθούν στην κίνηση και άλλα ονόματα πολιτικών που ψάχνουν τη «δεύτερη ευκαιρία», καθώς έχουν κατασυκοφαντηθεί και άδικα διωχθεί όπως για παράδειγμα, οι κύριοι Βουλγαράκης, Λιάπης και Τομπούλογλου, θα μπορούσαμε δίχως υπερβολή να μιλήσουμε για μια «δεξιά Dream Team”,  μια ομάδα έμπειρων πολιτικών που θα οδηγήσει τη χώρα στα πεπρωμένα της.
Απέναντι της θα βρει τη διαπλοκή, τα τζάκια, την οικογενειοκρατία, ίσως ακόμη και την κοινή λογική, αλλά για όλους υπάρχει μια θέση κάτω από τον ήλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
antinews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου