10.1.14

Η Ελλάδα πάει στο πανηγυράκι της Eurovision με τη ΝΕΡΙΤ


Η Ελλάδα πάει Eurovision με τη ΝΕΡΙΤ

Η EBU ανακοίνωσε τη λίστα των συμμετεχόντων για τον διαγωνισμό της Eurovision του 2014 και μέσα σ' αυτά φιγουράρει και το όνομα της Ελλάδα. Στη φετινή διοργάνωση θα πάρουν μέρος 36 χώρες, στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Κύπρος, η οποία αποφάσισε να μην πάρει μέρος στον διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους.

Αντίπαλοι της Ελλάδας στην Κοπεγχάγη θα είναι οι: Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βέλγιο, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ, Μάλτα, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ουκρανία.

Απευθείας στον τελικό της 10ης Μαΐου στην Κοπεγχάγη προκρίνονται -ως συνήθως- οι λεγόμενοι «Big 5» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια Δανία), οπότε στους δύο ημιτελικούς, στις 6 και 8 Μαΐου, θα πάρουν μέρος οι υπόλοιπες 30 χώρες.

Στην ανακοίνωση της EBU τονίζεται ότι η ΝΕΡΙΤ θα είναι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας που θα αναλάβει την οργάνωση της ελληνικής αποστολής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου