13.1.14

Guardian: Αν ο Τσίπρας¨γίνει πρωθυπουργός, οι Έλληνες θα υποφέρουν περισσότερο

Μεγάλο πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου αναμένεται να προκαλέσει το νέο άρθρο της βρετανικής Guardian, η οποία προειδοποιεί πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία τότε η Ελλάδα θα απομονωθεί και Έλληνες θα υποφέρουν περισσότερο….
alexis.jpgΣύμφωνα με την πολιτική ανάλυση που κάνει ο αρθρογράφος Λίο Πάνιτς τα πράγματα δεν είναι και πολύ ευοίωνα, καθώς όπως τονίζει: «Οι ηγέτες του κόμματος δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι εκτός κι αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες ισορροπίες δυνάμεων στις άλλες χώρες ώστε να επιτραπεί στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, μια ενδεχόμενη εκλογή του θα κάνει τους Έλληνες υποφέρουν ακόμη περισσότερο με οικονομικές «τιμωρίες» και απομόνωση».
Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που κατάφερε να σημειώσει μεγάλη εκλογική επιτυχία πρόγραμμα που έχει ως βασικό στοιχείο την κρατικοποίηση των τραπεζών και την ριζική αλλαγή στη λειτουργία τους. Αυτά τα "σχέδια" της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι που κάνουν την ευρωπαϊκή ελίτ να αισθάνεται άβολα με μια νέα ενδεχόμενη πολιτική κρίση στην Ελλάδα, που μπορεί να οδηγήσει σε νέες εκλογές και την ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα ως νέου πρωθυπουργού της χώρας.
Η Guardian ανφέρεται και στις δηλώσεις Τσίπρα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι αποτελεί ιστορική ευκαιρία για μια αριστερή εναλλακτική λύση στο σημερινό καπιταλιστικό ευρωπαϊκό μοντέλο.
Τέλος το άρθρο επισημαίνει πως το ζήτημα στον 21ο αιώνα δεν είναι το δίλημμα μεταρρύθμιση εναντίον επανάστασης, αλλά τι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν και σε τι είδους λαϊκά κινήματα θα στηριχθούν, έτσι ώστε να αντέξουν τις πιέσεις του καπιταλισμού, καθώς μπορεί να αποδειχθούν αρκετά επαναστατικές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου