18.2.14

Μαζί στο εδώλιο ο εραστής και η αδελφή της Φαίης

Στο εδώλιο για τη δολοφονία της πανέμορφης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη θα καθίσει δίπλα στον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη και η αδελφή της, Μαρία-Ελένη Μπλάχα, η οποία θα δικαστεί για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.
Με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών παραπέμπει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο την υπόθεση που προκάλεσε σοκ στο Πανελλήνιο όταν η 23χρονη Ευθυμία-Αθανασία (Φαίη) Μπλάχα κατέληξε, έπειτα από 13 ημέρες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση, από τα χτυπήματα του φίλου της Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος, όπως αποκαλύφθηκε, διατηρούσε παράλληλα ερωτικό δεσμό με τη μεγαλύτερη αδελφή της. Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες συγκλονιστικές λεπτομέρειες για την απίστευτη βιαιότητα που κατά το βούλευμα επέδειξε ο φερόμενος ως δράστης στο θύμα του.

Η Μαρία-Ελένη (αριστερά) και η Φαίη Μπλάχα φέρεται πως είχαν παράλληλα ερωτικό δεσμό με τον κατηγορούμενο Βαγγέλη Στεφανάκη
Σύμφωνα με το βούλευμα το οποίο αποκαλύπτει το «ΘΕΜΑ», ο 25χρονος Βαγγέλης Στεφανάκης θα δικαστεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ διατάσσεται η εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης για ακόμη έξι μήνες, μέχρι τη συμπλήρωση του  ανώτατου, από τον νόμο, ορίου των 18 μηνών. Ο κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος από τον περασμένο Μάιο, οπότε και παραδόθηκε στον εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος της Φαίης προήλθε από ατύχημα. Ισχυρίζεται ότι τη χτύπησε μόνο μία φορά με την παλάμη του στο αριστερό μάτι και η άτυχη κοπέλα τραυματίστηκε από την πτώση της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του.

Ο Βαγγέλης Στεφανάκης κατηγορείται ότι «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την Ευθυμία-Αθανασία (Φαίη) Μπλάχα, χτυπώντας τη με γροθιές…»
Ωστόσο οι ισχυρισμοί του κρίθηκαν αβάσιμοι από την εξέταση του αποδεικτικού υλικού. Ειδικότερα, η έκθεση του ιατροδικαστή προκαλεί σοκ. Η 23χρονη έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αιμάτωμα στο αριστερό μάτι με επέκταση στο ζυγωματικό, εκδορές και κάκωση στο δεξί χέρι, τραύματα που απορεί κάποιος πώς γίνεται να προκληθούν από πτώση και χτύπημα στον προφυλακτήρα ενός αυτοκινήτου. Πέραν της υπέρτερης σωματικής του δύναμης λόγω φύλου, ο Β. Στεφανάκης γυμναζόταν με βάρη καθημερινά, ενώ ασχολείτο και με πολεμικές τέχνες, τις οποίες κατηγορείται ότι εξάσκησε πάνω στην άτυχη κοπέλα σαν να ήταν σάκος του μποξ. Η περιγραφή των πραγματικών περιστατικών, σύμφωνα με τη σχηματισθείσα δικογραφία, απόσπασμα της οποίας περιλαμβάνεται στο βούλευμα, δένει κόμπο το στομάχι και του πιο ψύχραιμου αναγνώστη: Τις πρωινές ώρες της 6/4/2013, ο κατηγορούμενος Βαγγέλης Στεφανάκης επισκέφθηκε στον Γέρακα Αττικής το σπίτι της Φαίης Μπλάχα, με την οποία διατηρούσε δεσμό περίπου τρεις μήνες. Διαπληκτίστηκαν και ο 25χρονος, σύμφωνα πάντα με τη δικογραφία, «τη χτύπησε με τα χέρια αλλεπάλληλες φορές στο πρόσωπο και στο κεφάλι, καθώς και σε άλλα σημεία του σώματός της, ρίχνοντάς την αναίσθητη στο έδαφος».

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη οι κατηγορούμενοι
Η 23χρονη Φαίη κατέληξε έπειτα από 13 ημέρες νοσηλείας σε κωματώδη κατάσταση 
Ακολούθως την έβαλε στο αυτοκίνητό του και μετέβη στο σπίτι ενός φίλου του, ο οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία. Εκεί βρισκόταν ένας ακόμη από την παρέα τους. Ο Β. Στεφανάκης εκμυστηρεύτηκε στον συγκατηγορούμενό του ότι είχε χτυπήσει τη Φαίη και ότι αυτή βρισκόταν λιπόθυμη στο αυτοκίνητό του. Μεταβαίνοντας στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος κατηγορούμενος διαπίστωσε ότι η παθούσα καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού και έφερε εκτεταμένους μώλωπες στο πρόσωπο, ενώ ήταν πρησμένο το ένα μάτι της, ο δε Β. Στεφανάκης αναφωνούσε: «Τι έκανα; Τι έκανα;». Εν συνεχεία επιβιβάστηκαν όλοι μαζί στο αυτοκίνητο του τρίτου ατόμου της παρέας και ξεκίνησαν για το νοσοκομείο. Η Φαίη εισήχθη σε κωματώδη κατάσταση στα ιατρεία επειγόντων περιστατικών. Εκεί ο Β. Στεφανάκης επικαλέστηκε για πρώτη φορά το σενάριο του ατυχήματος. Είπε στον συγκατηγορούμενό του ότι τη χτύπησε με τα χέρια, αυτή έπεσε με το κεφάλι στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του και έχασε τις αισθήσεις της. Μετά την εξιστόρηση, ο ίδιος κάλεσε από το κινητό τηλέφωνο του τρίτου προσώπου την αδελφή της Φαίης, Μαρία-Ελένη Μπλάχα, ζητώντας της να μεταβεί στο νοσοκομείο διότι την είχε ανάγκη και διότι αυτή του είχε υποσχεθεί ότι θα είναι δίπλα του.
Επιχείρησε να τον καλύψει
Αμέσως μετά, σύμφωνα με το βούλευμα, όλοι πήγαν σε περίπτερο της λεωφόρου Μεσογείων, στο ύψος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Ηταν 5.30 το πρωί όταν έφτασε η Μαρία-Ελένη Μπλάχα. «Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, η Μαρία-Ελένη Μπλάχα προσπαθούσε να ηρεμήσει τον Ευάγγελο Στεφανάκη», ενώ από κοινού με τους δύο κατηγορούμενους και παρουσία του τρίτου άνδρα της παρέας συναποφάσισαν να πουν στους γονείς της ψέματα, ότι η τελευταία βρέθηκε τυχαία από τον τρίτο άνδρα στην άκρη του δρόμου στο ύψος της κλινικής «Παμμακάριστος» ο οποίος πλησιάζοντας προς αυτήν διαπίστωσε ότι πρόκειται για τη γνωστή του Φαίη Μπλάχα, που -σύμφωνα με το σενάριο που έπλασαν- τον αναγνώρισε και του ζήτησε να τηλεφωνήσει στον Β. Στεφανάκη.

Ωστόσο αυτό το απίθανο σενάριο, ότι δηλαδή κάποιος φίλος του κατηγορούμενου, τον οποίο γνώριζε φυσιογνωμικά η Φαίη, έμελλε εκείνο το βράδυ σε όλη την Αττική να είναι το πρόσωπο που βρήκε τυχαία την 23χρονη πεσμένη και χτυπημένη, δεν ειπώθηκε μόνο στους γονείς της, αλλά και στους αστυνομικούς. Οταν οι κατηγορούμενοι κλήθηκαν για κατάθεση από το Α.Τ. Νέας Μάκρης, η Μαρία-Ελένη Μπλάχα συναντήθηκε με τον τρίτο άνδρα και του είπε να καταθέσει ότι βρήκε την αδελφή της κοντά στο σπίτι της, ξαπλωμένη δίπλα από έναν φοίνικα, την αναγνώρισε και εκείνη του ψιθύρισε στο αφτί το όνομα «Βαγγέλης», τον οποίο ο ίδιος γνώριζε και κατάλαβε ότι επρόκειτο για τον κοινό τους φίλο Βαγγέλη Στεφανάκη, τον οποίο και ειδοποίησε μέσω του άλλου κατηγορουμένου.
Η Μαρία-Ελένη, αδερφή της Φαίης, κατηγορείται για ψευδομαρτυρία καιυπόθαλψη εγκληματία

Μάλιστα η Μαρία-Ελένη Μπλάχα τού επέστησε την προσοχή να μην πει άλλα, διότι είχε δώσει και εκείνη κατάθεση και κινδύνευε να κατηγορηθεί για ψευδομαρτυρία, κατηγορία τελικά που της αποδόθηκε, όπως και εκείνη της υπόθαλψης εγκληματία, οι οποίες πάντως είναι πλημμελήματα, ενώ τις ίδιες αντιμετωπίζει και ο φίλος του Βαγγέλη Στεφανάκη.
protothema.gr


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου