15.2.14

Σότσι: Η προγιαγιά από τα Κύθηρα πήγε να δει την εγγονή να αγωνίζεται

Η Ελληνοαυστραλή Στέφανι Μαγγίρος είναι μόλις 13 ετών και έφτασε ως τα ημιτελικά της κατηγορίας «snowboard halfpipe». Σύμφωνα με τον αυστραλιανό τύπο είναι «γεννημένη πρωταθλήτρια και το όνομά της θα ακούγεται συχνά στο μέλλον».

Αυτό που έκανε τη στιγμή μοναδική όμως ήταν πως την νεαρή Στέφανι παρακολούθησαν από τις κερκίδες οι γονείς της, οι παππούδες της αλλά και η προγιαγιά της, που ταξίδεψε ειδικά στο Σότσι από τα Κύθηρα και είδε για πρώτη φορά τη δισέγγονή της να αγωνίζεται! 

Η Στέφανι Μαγγίρος θεωρείται η δημοφιλέστερη μεταξύ των Αυστραλών αθλητών στην Ρωσία. «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» είπε η Στέφανι.

Εν τω μεταξύ, μια άλλη Ελληνοαυστραλή, η 32άχρονη ομογενής, Λυδία Λάσιλα-Ιεροδιακόνου κέρδισε το δεύτερο μετάλλιο για την Αυστραλία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες, στο ελεύθερο σκι και την κατηγορία «aerials». Στην ίδια κατηγορία «χρυσή» Ολυμπιονίκης αναδείχθηκε η 34χρονη Άλα Τσούπερ από τη Λευκορωσία, που άφησε στη δεύτερη θέση την Κινέζα Μενγκτάο Σου .

«Είμαι υπερήφανη για το επίτευγμά μου» είπε η Λύδια μετά την επιτυχία της. Ιδιαίτερα που για ένα διάστημα είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την επιτυχία της στο Βανκούβερ (είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο) για «επιχειρηματικούς και ιδιωτικούς λόγους». Εξάλλου στο ίδιο διάστημα έγινε και μητέρα.

Είναι, δε, η δεύτερη Αυστραλή που κερδίζει χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε δυο διαφορετικούς Ολυμπιακούς.
protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου