18.2.14

Παίρνουν μπροστά τα πρώτα υδροπλάνα

Παίρνουν μπροστά τα πρώτα υδροπλάνα
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθούν οι πρώτες άδειες για τη λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα, ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Υποδομών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, από το βήμα του συνεδρίου του Economist. Σκοπός της κυβέρνησης είναι να πετάξουν τα πρώτα υδροπλάνα την παρούσα τουριστική περίοδο.
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως με την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια άνοιξε ο δρόμος για την έκδοση των αδειών, ενώ οι πρώτες πτήσεις υδροπλάνων αρχικά για επιβατικές και στη συνέχεια και για εμπορευματικές μεταφορές αναμένονται από το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα που απορρέει από τη γεωγραφική της θέση, προκειμένου να αναδειχθεί σε συνδιαμορφωτή των ευρωπαϊκών δεδομένων στις μεταφορές.
Εν τω μεταξύ, τον δρόμο για την άμεση υλοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων στο δίκτυο υδατοδρομίων ανοίγει η απόφαση επίσπευσης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα, όπως συζητήθηκε στη συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτη, με τον επικεφαλής της Hellenic Seaplanes.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τον νέο τομέα δραστηριότητας υδροπλάνων και τις περιβαλλοντικές διαδικασίες. Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα πριν από την τουριστική περίοδο του 2014, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.
Η Hellenic Seaplanes παρουσίασε το επενδυτικό της πρόγραμμα και τους στόχους της προκειμένου αυτή τη φορά η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε ότι πρόκειται για επενδύσεις που λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών και αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή των υδατοδρομίων

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου