27.2.14

Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος

Στη Χώρα βρέθηκε εχθές, 26 Φεβρουαρίου του 2014, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτριος Καφαντάρης, για να μοιράσει τη «Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης» στους οικονομικά ασθενέστερους του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Χώρας εχθές το απόγευμα, όπου συγκεντρώθηκαν οι δικαιούχοι της Κάρτας αλλά και άλλοι κάτοικοι της περιοχής. 
Στην εκδήλωση, παρευρέθησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Μπαχούμας,  η Δημοτική Σύμβουλος, κ. Γιαννούλα Δρακάκη-Μαθιού, ο Πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Χώρας, κ. Νίκος Γιαννακόπουλος και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, κ. Γιάννα Αναστασοπούλου.
Πρόκειται για μια  κίνηση σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες του Δήμου Πύλου-Νέστορος, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων, της ένδυσης, της παιδείας και της ιατρικής περίθαλψης. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, σκεπτόμενοι τους συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες, ευελπιστούν να συμβάλλουν στην ανακούφιση τους.
Η κάρτα αυτή έχει τα στοιχεία του άπορου δημότη και με την επίδειξη αυτής, ο δημότης, θα τυγχάνει γενναίας έκπτωσης σε υπηρεσίες που αφορούν την παιδεία και  την ιατρική περίθαλψη ή αγορές σχετικές με είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και είδη ένδυσης. Για την προμήθεια της κάρτας τέθηκαν κάποια κριτήρια εισοδήματος και οικογενειακής κατάστασης. Στο Δήμο πρόκειται να μοιραστούν 250 κάρτες αλληλεγγύης.
 «Η Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης είναι μια δική μας δέσμευση που γίνεται πράξη, όπως και πολλές άλλες» τόνισε μιλώντας εχθές στη Χώρα ο κ. Καφαντάρης. «Είναι μια ένδειξη συμπαράστασης της αυτοδιοίκησης προς τον συνάνθρωπο» τόνισε ο κ. Καφαντάρης , αναφέροντας, παράλληλα, ότι η αποψινή εκδήλωση σημαίνει την έναρξη μιας μεγάλης διαδρομής αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να μεγαλώσει το πρόγραμμα αυτό «Αυτό το πρόγραμμα θα μεγαλώνει συνέχεια και σε κατάλογο επιχειρήσεων αλλά και σε κατάλογο απόρων. Μιλάμε για άτομα τα οποία είναι πολύτεκνα, άνεργα, άτομα με αναπηρία ή με άλλες ιδιαιτερότητες τα οποία αξιολογήθηκαν από συγκεκριμένη επιτροπή του Δήμου και έτσι προέκυψαν οι δικαιούχοι της κάρτας.» σημείωσε ο κ. Καφαντάρης. «Άλλοι κάνουν κοινωνικά παντοπωλεία, εμείς κάνουμε κάτι διαφορετικό. Γιατί δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν οι δημότες από την Κορώνη στη Χώρα και αντίστροφα. Έτσι, οι κάτοικοι κάθε περιοχής θα μπορούν να εξυπηρετούνται στον τόπο τους».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα αγάπης του Δήμου , κάτι που ταυτόχρονα επιβεβαιώνει το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Πετρόπουλο και τους συνεργάτες του οι οποίοι δούλεψαν για την επίτευξη του σκοπού αυτού.
Στο τέλος της εκδήλωσης οι επισκέπτες δέχθηκαν κέρασμα στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου, όπου ο Δήμαρχος τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη..

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου