14.2.14

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός και στο Ελληνικό Φέστιβαλ του Σίδνεϊ

Με κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις -που περιλαμβάνουν θεματικές ενότητες για τον Σωκράτη, τον Ελ Γκρέκο, τον στρατηγό Μακρυγιάννη, τον Καβάφη, τα Δεκεμβριανά του '44 και πολλές άλλες- διοργανώνεται φέτος από την Ελληνική Κοινότητά το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ, το οποίο φθάνει τα 32 του χρόνια.
Φέτος, μάλιστα, η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Τόνι 'Αμποτ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκληση την διοργανωτών. 
Θα είναι, δε, η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρωθυπουργός της Αυστραλίας προσέρχεται σε εναρκτήρια εκδήλωση του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ.
Η φετινή διοργάνωση ξεκίνησε ανεπίσημα την 1η Φλεβάρη με την εμφάνιση του Κώστα Μακεδόνα, ενώ άλλη μια ερμηνεύτρια, η Κωνσταντίνα, θα τραγουδήσει στις εκδηλώσεις στο Darling Harbour.
Το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί για φέτος δικαιώνει τον χαρακτηρισμό που έχει αποσπάσει το Φεστιβάλ ως ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός της ομογένειας στη Νέα Νότια Ουαλία.
«Όπως το ομολογούν πάρα πολλοί, το Ελληνικό Φεστιβάλ του Σίδνεϊ είναι το μεγαλύτερο που γίνεται από εθνοτική ομάδα στη Νέα Νότια Ουαλία και, κατά την εκτίμησή μας, σε όλη την Αυστραλία», δήλωσε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος της Κοινότητας, Ουρανία Καρτέρη, και πρόσθεσε:
«Είμαι βέβαιη ότι και φέτος τα μέλη της Κοινότητάς μας, αλλά και η παροικία στο σύνολό της, θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα και θα γεμίσουν το Darling Harbour, το Σαββατοκύριακο 16-17 Φεβρουαρίου».
Το πρόγραμμα εκεί περιλαμβάνει πληθώρα μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων, περιπτέρων, γεύσεων και πολλών άλλων.
Η πολιτιστική δημιουργία, όμως, της Κοινότητας και της ομογένειας του Σίδνεϊ, κάθε άλλο παρά αρκείται σε όσα θα διαδραματιστούν στο διήμερο Γλέντι.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει πάνω από 30 εκδηλώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο, αλλά η χρονική διάρκεια μερικών θα είναι πολύμηνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου