Με τις… συμβουλές του φίλου της «έγδυσε» την ασθενή και ανήμπορη ηλικιωμένη που ο γιος της την είχε προσλάβει για να φροντίζει, μια 49χρονη Βουλγάρα στη Ζαχάρω Ηλείας η οποία είχε βρει το σημείο όπου ήταν κρυμμένες οι οικονομίες της γριούλας.

Η 49χρονη αλλοδαπή είχε εκμυστηρευτεί στον 59χρονο Έλληνα φίλο της πως ανακαλύψει έναν φάκελο μέσα στον οποίο υπήρχαν 5.900 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200 και 100 ευρώ. Εκείνος την πίεσε να τον αρπάξει και η Βουλγάρα πείστηκε, πιστεύοντας ότι η κλοπή δεν θα γινόταν αντιληπτή. Όμως, ο 58χρονος γιος της υπερήλικης ασθενούς γνώριζε ότι η μητέρα φύλαγε το κομπόδεμά της και, όταν δεν το βρήκε, υποψιάστηκε αμέσως ποια το είχε τσεπώσει.

Κατήγγειλε τη νοσοκόμα στο τοπικό τμήμα και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να την εντοπίσουν. Στην τσάντα της βρήκαν δύο χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και η 49χρονη «έσπασε» αμέσως. Ομολόγησε την κλοπή και αποκάλυψε το ρόλο του φίλου της. 

Ο 59χρονος συνελήφθη στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν άλλα 2.600 ευρώ από τα κλεμμένα, και 102 κροτίδες και 60 δυναμιτάκια. 
Το ζευγάρι οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας που άσκησε δίωξη στην αλλοδαπή για κλοπή και στον Έλληνα για ηθική αυτουργία και κατοχή εκρηκτικών υλών.