6.2.14

Στη διάσκεψη των δημάρχων για την Κινητικότητα των Ευρωπαιών Πολιτών o Kαφαντάρης

Η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντός των ορίων της, οι επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των χωρών «υποδοχής», οι μεταβολές στον κοινωνικό ιστό, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις αμφοτέρων θα τεθούν στο τραπέζι της Διάσκεψης των Δημάρχων στις Βρυξέλλες, στις 11 Φεβρουαρίου του 2014. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης θα εκπροσωπήσει τόσο το
Δήμο Πύλου-Νέστορος αλλά και την Ελλάδα, καθώς θα είναι η μοναδική ελληνική συμμετοχή στη Διάσκεψη των Δημάρχων. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστοροςθα παρουσιάσει μια εναρκτήρια ομιλία σχετικά με την κινητικότητα εντός της Ε.Ε σε τοπικό επίπεδο, παρουσιάζοντας τις δράσεις που αναλαμβάνει ο Δήμος ευθύνης του αλλά και την πολιτική στρατηγική της χώρας στο θέμα αυτό. Η Επιτροπή Περιφερειών εξέδωσε πρόσφατα ανακοίνωση με σκοπό να συμβάλλει στην ενίσχυση του δικαιώματος ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών της Ε.Ε. καθώς το δικαίωμα αυτό αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η επικείμενη διάσκεψη έχει σκοπό να σταθεί αρωγός στις τοπικές αρχές προκειμένου να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν σωστά τα εργαλεία της Ε.Ε. Οι Δήμαρχοι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω ανοιχτού διαλόγου, να ανταλλάξουν απόψεις καλών πρακτικών και μεθόδων εφαρμογής της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών σε τοπικό επίπεδο.
Στη Διάσκεψη θα λάβουν μέρος ο κ. Laszlo Andor Μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Gerhard Stahl Γενικός Γραμματέας της Επιτροπής των Περιφερειών, ο κ. Grancoise Le Bahl Γενικός Διευθυντής Δικαιοσύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Antonio Luis Dos Santos Da Costa Δήμαρχος της Λισαβόνα, ο κ. Olaf Scholz Δήμαρχος του Αμβούργου, η κα Anna Koning Jerlmyr Αντιδήμαρχος Στοκχόλμης για Κοινωνικά Θέματα, o κ. Richard Blakeway Αντιδήμαρχος Λονδίνου, ο κ. Rafal Dutkiewicz Δήμαρχος Βρότσλαβ, ο κ. Piero Fassino Δήμαρχος Τορίνο, ο κ. Karsten Klein Αντιδήμαρχος Χάγης, ο κ. Vladimir Kissiov, Δημοτικός Σύμβουλος Σόφια. Επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών κ.Ramon Luis Valcarel Siso και η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Viviane Reding θα ολοκληρώσουν τις εργασίες του συνεδρίου με τις ομιλίες τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου