6.3.14

Βύθισαν ρωσικό ανθυποβρυχιακό για να μπλοκάρουν ουκρανικά πλοία

Βύθισαν ρωσικό ανθυποβρυχιακό για να μπλοκάρουν ουκρανικά πλοίαΤο ρωσικό πολεμικό ναυτικό βύθισε σήμερα ένα από τα παρωπλισμένα ανθυποβρυχιακά του πλοία, στα στενά που χωρίζουν τη λίμνη Ντόνουσλαβ με τη Μαύρη Θάλασσα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα τεχνητό εμπόδιο και να αποκλείσει τον κατάπλου ουκρανικών σκαφών από το λιμάνι της Σεβαστούπολης.

Οπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, Αλεξέι Μαζέπα, οι Ρώσοι ναυτικοί ρυμούλκησαν το ανθυποβρυχιακό «Οτσάκοφ» από μια βάση όπου το είχαν εναποθέσει για παλιοσίδερα και το βύθισαν στη θάλασσα. Πρόσθεσε ότι στόχος της κίνησης είναι να μπλοκάρουν τα 10 πλοία του πολεμικού ναυτικού της Ουκρανίας, ώστε να μην μπορούν να πλεύσουν έξω από το ναύσταθμο.
Λίγες μέρες νωρίτερα, όπως κατήγγειλε αξιωματικός της ναυτικής βάσης, είχε εμφανιστεί στο ναύσταθμο ο διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο και είχε καλέσει τους Ουκρανούς να δώσουν όρκο στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, «υποσχόμενος καλούς μισθούς και ένα λαμπρό μέλλον».
Οι Ρώσοι είχαν προειδοποιήσει ότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη βάση για να την παραδώσουν στη ρωσική διοίκηση.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου