8.3.14

Απών από τη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» ο Γ. Παπανδρέου

Δεν θα παραστεί στην αυριανή Συνδιάσκεψη της «Ελιάς» ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε. «Απολύτως αναγκαία η ανασυγκρότησης της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης» είπε, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, το βράδυ της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απηύθυνε και τον ενημέρωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη Συνδιάσκεψη.
Άλλωστε, τονίζεται στην ανακοίνωση, στο πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης δεν προβλέπεται ομιλία ή χαιρετισμός του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ δεν του έχει απευθυνθεί ούτε πρόσκληση με αυτή του την ιδιότητα, όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε τη θέλησή του να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για την εμβάθυνση της Δημοκρατίας και την αλλαγή της χώρας με μεγάλες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, που θα υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και θα απαντούν στα μεγάλα διακυβεύματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Ευρώπη.
Ωστόσο, το διακύβευμα στο οποίο έχει χρέος να ανταποκριθεί η Δημοκρατική Παράταξη, ανέφερε ο Παπανδρέου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο,  ούτε με την αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ μπορεί να επιτευχθεί, ούτε με συνεννοήσεις μεταξύ προσώπων, κινήσεων και ομάδων, όπως συνέβη στην πορεία προς την Συνδιάσκεψη, παρά τις καλές προθέσεις πολλών στην προσπάθεια αυτή.
«Ως εκ τούτου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την πρόσκλησή του να παραβρεθεί στην Συνδιάσκεψη και τον ενημέρωσε ότι, δεν θα συμμετάσχει σε αυτήν» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου