7.3.14

Πλοίο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων στα Μέθανα

Πλοίο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων ακινητοποίησαν οι λιμενικές αρχές μετά από συντονισμένη επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων.
Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο «DIALA» με σημαία Sao Tome και εξαμελές πλήρωμα αλλοδαπών. 
Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου, το «DIALA» είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη.
Κατόπιν εντολής της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, το πλοίο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο για τις περαιτέρω προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες και για την ακριβή καταμέτρηση της ποσότητας των λαθραίων τσιγάρων.
Εξάλλου, αστυνομικοί στην Πάτρα εντόπισαν περίπου 4.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα στην κατοχή δύο αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 30 και 31 ετών, στη λαϊκή αγορά της Αγίας Σοφίας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν, είχαν πάει στη λαϊκή αγορά με σκοπό να προσεγγίσουν πολίτες και να τους πουλήσουν λαθραία τσιγάρα.
Όμως, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή τούς εντόπισαν και τους συνέλαβαν, ενώ σε κοντινή απόσταση βρήκαν κρυμμένο πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα ένα χαρτοκιβώτιο με 420 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη των δύο αλλοδαπών, στη περιοχή της Αγίας Τριάδας, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 3.517 πακέτα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το 2013 συνελήφθησαν και στους τρεις νομούς της Δυτικής Ελλάδας, 59 άτομα για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και καπνού, ενώ βρέθηκαν 225.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 425 κιλά λαθραίου καπνού.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου