22.3.14

Πέθανε ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Τάσος Μητσόπουλος

Ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος πέθανε σήμερα, μετά τη χθεσινή εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία την οποία υπέστη στο γραφείο του. Ιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δήλωσαν ότι το μοιραίο επήλθε στη 1:30 μμ.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, τον επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος καταφανώς συγκλονισμένος, κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, δήλωσε ότι «στην κατάσταση που βρίσκεται, μόνο οι προσευχές θα μπορούσαν να βοηθήσουν». Ανάμεσα στους σημερινούς επισκέπτες στο νοσοκομείο ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου, ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε χθες στο γραφείο του. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι ο κατά την εθιμοτυπική συνάντησή τους ο κ. Μητσόπουλος φαινόταν καλά και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε σε λίγα λεπτά.

Εξάλλου, θλίψη και συγκλονισμό εξέφρασαν τα κόμματα από όλους τους πολιτικούς χώρους για τον αδόκητο χαμό του υπουργού Άμυνας.

Ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Τάσου Μητσόπουλου, τον κυπριακό λαό, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Δημοκρατικό Συναγερμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
«Ένας σπουδαίος πατριώτης και καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ο Τάσος Μητσόπουλος, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, έφυγε από κοντά μας. Διακρινόταν για την αγάπη του στην Ελλάδα και το πάθος του για την εθνική υπόθεση της μαρτυρικής Μεγαλονήσου. Είμαι βαθιά συγκλονισμένος από τον απρόσμενο θάνατό του» τόνισε στη δήλωσή του ο κ. Σαμαράς.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου