14.3.14

Τέσσερα νέα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Καλαμάτας

Ανερχόμενος προορισμός για τουριστικές επενδύσεις η Μεσσηνία !!!
Τέσσερα νέα ξενοδοχεία υψηλών κατηγοριών θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Καλαμάτας, η οποία αναδεικνύεται σε ανερχόμενο προορισμό για τουριστικές επενδύσεις.

Στην παραλιακή ζώνη

Ειδικότερα, η εταιρεία Horizon Α.Ε. της οικογένειας Παπαθεοδωρίδη προγραμματίζει να ανοίξει ένα νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας (Ναυαρίνου 217). Οπως αναφέρει ο διευθυντής της νέας μονάδας, κ. Γεράσιμος Τράνακας, το ξενοδοχείο θα έχει δυναμικότητα 35 δωματίων (90 κλινών) εκ των οποίων 15 δωμάτια θα έχουν ιδιωτική πισίνα. Το ξενοδοχείο, αρχιτέκτονας του οποίου είναι ο κ. Βαγγέλης Στυλιανίδης, θα διαθέτει επίσης κέντρο θαλασσοθεραπείας, γυμναστήριο, εστιατόριο και δύο συνεδριακές αίθουσες μέγιστης χωρητικότητας 350 ατόμων. Η επωνυμία του ξενοδοχείου δωδεκάμηνης λειτουργίας θα είναι Horizon Blue. O προϋπολογισμός της επένδυσης θα φθάσει σε 6,5 εκατ. ευρώ. H οικογένεια Παπαθεοδωρίδη επενδύει για πρώτη φορά στον ξενοδοχειακό κλάδο, καθώς μέχρι πρότινος ασχολούνταν μόνο με εμπορικές δραστηριότητες στην πόλη.

Στη Μικρά Μαντίνεια

Η έναρξη λειτουργίας της δεύτερης μονάδας στην Καλαμάτα και ειδικότερα στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια, προγραμματίζεται για την πασχαλινή περίοδο. 

Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων με δυναμικότητα 10 δωματίων, πισίνα, σνακ μπαρ και οργανωμένη παραλία θα λειτουργήσει η εταιρεία Αφοί Παναγή. Η επένδυση θα ανέλθει σε 1,3 εκατ. ευρώ. Η μονάδα θα ονομάζεται Mantinia Bay και θα έχει δωδεκάμηνη λειτουργία. Στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας είναι να προχωρήσει σε επέκταση της μονάδας.

Η τρίτη ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων, η οποία βρίσκεται στη φάση της κατασκευής από την ιδιοκτήτρια εταιρεία Messinian Center, προγραμματίζεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2015. Το ξενοδοχείο με δυναμικότητα 77 κλίνες που βρίσκεται στην περιοχή Βέργα θα διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες, εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα, σπα και αίθουσα για συνέδρια και εκδηλώσεις.

Επένδυση 80 εκατ.

Στις παραπάνω επενδύσεις προστίθεται και η μεγάλη επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ που έχει ήδη ανακοινώσει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Grace Hotels, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε ιδιόκτητη έκταση 300 στρεμμάτων στην περιοχή της Καλαμάτας και περιλαμβάνει τη δημιουργία ξενοδοχείου 125 δωματίων και 40 βιλών προς πώληση. 

Το ξενοδοχείο με την επωνυμία Grace Kalamata προγραμματίζεται να λειτουργήσει το έτος 2017.

Η Costa Navarino

Εξάλλου, νέες επενδύσεις σχεδιάζει και η τουριστική ναυαρχίδα της Μεσσηνίας, η Costa Navarino. Μέρος των νέων επενδύσεων περιγράφονται σε απόφαση των υπουργών Τουρισμού και ΠΕΚΑ περί επαναοριοθέτησης της Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της απόφασης εγκρίθηκε η δημιουργία τριών σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, δύο στο τμήμα Ρωμανού και ένα στο τμήμα της Πύλου. 

Στον Ρωμανό το πρώτο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα προβλέπει τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών 432 κλινών.

Το δεύτερο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στον Ρωμανό περιλαμβάνει τη δημιουργία τουριστικών κατοικιών 674 κλινών, μέρος της δυναμικότητας της οποίας θα προκύψει από την υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα. Στην Πύλο προβλέπεται η δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 300 κλινών και κατοικιών 900 κλινών. Το τριετές επενδυτικό πρόγραμμα των παραπάνω και άλλων νέων επενδύσεων που σχεδιάζονται στην Costa Navarino αναμένεται να υπερβεί τα 100 εκατ.

Να σημειωθεί ότι φέτος το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αναμένεται να υποδεχθεί περισσότερες από 1.000 πτήσεις εξωτερικού, προκειμένου να εξυπηρετήσει την υψηλή τουριστική ζήτηση που καταγράφεται για την περιοχή της Μεσσηνίας. 

Το 2013 το αεροδρόμιο πέτυχε την υψηλότερη ποσοστιαία αύξηση αφίξεων (61,2%) από το εξωτερικό σε σχέση με όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
 Για φέτος έχουν προστεθεί και νέες απευθείας πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο από την Aegean Airlines, την Condor Airlines, την Easy Jet και την British Airways.

πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου