6.3.14

Αυτός ο χειμώνας να περάσει και να μην ξανάρθει-Κακοκαιρία διαρκείας σε Ηλεία και Μεσσηνία

Τεράστιες ζημιές από τις συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις

Αυτός ο χειμώνας να περάσει και να μην ξανάρθει, λένε στην Ηλεία οι κάτοικοι απηυδισμένοι από τις συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στον νομό. 
Καθιζήσεις δρόμων, κατολισθήσεις, ζημιές σε σπίτια, πλημμύρες σε καλλιέργειες, καταστροφή του αγροτικού δικτύου ήρθαν και πάλι στην επικαιρότητα αυτές τις μέρες καθώς οι βροχές συνεχίζονται με μικρά διαλείμματα εδώ και μία εβδομάδα.

Βούναργο, Κατάκολο, Ανδρίτσαινα, Κρέσταινα είναι μόνο ορισμένες από τις περιοχές στις οποίες αναφέρθηκαν σοβαρά προβλήματα και πλέον το λόγο έχουν τα συνεργεία του δήμου και της περιφέρειας προκειμένου ν’ αποκατασταθούν οι ζημιές.

Στο χωριό Βούναργο, 6 χλμ. απ’ τον Πύργο, ο δρόμος υποχώρησε και σχίστηκε στη μέση, αποκλείοντας το χωριό από τη μία του είσοδο (προς τη μονή Φραγκαπηδήματος), ενώ παράλληλα έπαθε σοβαρή ζημιά το δίκτυο υδροδότησης της περιοχής για το οποίο γίνονταν τεράστιες προσπάθειες να αποκατασταθεί έως σήμερα.

Στο Κατάκολο, κομμάτι του λόφου που δεσπόζει πάνω απ’ το λιμάνι υποχώρησε απ’ τις βροχές, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε τρία σπίτια. Το ανησυχητικό είναι πως το έδαφος στον λόφο είναι αργιλώδες και σύμφωνα με τους γεωλόγους υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για κατολισθήσεις εάν συνεχιστούν με την ίδια ένταση οι βροχές κι εάν δεν παρθούν μέτρα.

Την ίδια ώρα, ο ποταμός Αλφειός βρίσκεται και πάλι στα όρια της υπερχείλισης, απειλώντας τις καλλιέργειες. Δρόμοι μεταξύ της Ανδρίτσαινας και των Κρεσταίνων έχουν γεμίσει από τόνους λάσπης, ενώ σε αρκετά σημεία έχει υποχωρήσει το πρανές από τα νερά.

Με τον φόβο να υπερχειλίσει και ο ποταμός Πάμισος βρίσκονται οι κάτοικοι στη Μεσσηνία, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανεβεί επικίνδυνα. 
 Συνεργεία της περιφέρειας δύο μέρες τώρα προσπαθούσαν να ενισχύσουν πρόχειρα το ανάχωμα του ποταμού, καθώς το έργο, προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ, που είχε ανακοινωθεί γι’ αυτή τη δουλειά έχει μείνει στα λόγια.

Την Καθαρά Δευτέρα το ποτάμι φούσκωσε για τα καλά και τα νερά έφτασαν έως τις γειτονικές γραμμές του τρένου, αλλά και σε αυλές σπιτιών. Το γεγονός ότι σταμάτησε για κάποιες ώρες η βροχή και ξεθύμαναν τα νερά απέτρεψε τα χειρότερα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου