6.3.14

Διαδήλωση υπέρ του καπνίσματος

Την αγανάκτησή τους απέναντι στην εντατικοποίηση του αντικαπνιστικού νόμου και των ελέγχων εκφράζουν οι επαγγελματίες των χώρων εστίασης και αναψυχής στο Αγρίνιο.

Μετά τις δύο συνελεύσεις που πραγματοποίησαν κατά τις προηγούμενες εβδομάδες, συγκεντρώθηκαν σήμερα στη πλατεία Δημοκρατίας, για να εκφράσουν με τη φυσική τους παρουσία την αντίθεσή τους στο νόμο.

«Μας φορολογούν από το πρώτο ευρώ, αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε αυτό το ένα ευρώ.Και τώρα έρχεται αυτός ο νόμος να δώσει τη χαριστική βολή», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Αγρινίου κ. Ηλίας Καλλέργης, ο οποίος δεν μπόρεσε να μη σχολιάσει το γεγονός ότι παρά την απόφαση υπήρξαν σήμερα καταστήματα που άνοιξαν: «Κάποιο θεώρησαν τη σημερινή προσπάθεια μια καλή ευκαιρία να βγάλουν κέρδος σε βάρος μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, όπου εκπρόσωποι των επαγγελματιών συνομίλησαν με τον δήμαρχο Π. Μοσχολιό και του κατέθεσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, ανάμεσα σε αυτά και το να χωριστούν οι καφετέριες σε καπνιζόντων και μη. Ο δήμαρχος δήλωσε ξεκάθαρα πως θα στηρίξει την κάθε προσπάθεια των επαγγελματιών και πως θα σταθεί στο πλευρό τους, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως κάτι περισσότερο από αυτό δεν περνά από το χέρι του:

Διαφωνώ με αυτό το μέτρο και θεωρώ άκαιρη τη στιγμή που επιβάλλεται», ανέφερε ο δήμαρχος. Παρά τη βροχή που δυνάμωνε, οι επαγγελματίες συνέχισαν την πορεία τους προς τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας και στην Α.Δ Ακαρνανίας, όπου παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα και τις θέσεις τους. 
agriniopress.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου