3.4.14

Αυξημένες κατά 15% οι προκρατήσεις φέτος για την Πελοπόννησο από τη Μ. Βρετανία

Οι προκρατήσεις για την Πελοπόννησο το 2014 από τη Μεγάλη Βρετανία, παρουσιάζουν αύξηση σε σχέση με το 2013 κατά 15%, σημείωσε ο Ν. Ιωσηφίδης (Noel Josephides), πρόεδρος της ομάδας Abta, που αποτελεί σύνδεσμο των tour operators της Μεγάλης Βρετανίας με περισσότερα από 1.200 μέλη.

Αυτό αναφέρθηκε σε συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη με τον κ. Ιωσηφίδη, στην Τρίπολη, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν και για το ενδεχόμενο της διεξαγωγής του ετήσιου συνεδρίου το 2015 των tour operators της Μεγάλης Βρετανίας στην Πελοπόννησο.

Ο πρόεδρος της ομάδας Abta, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεργασίας με την Περιφέρεια κι ανέφερε ότι η Πελοπόννησος είναι μόδα και θα αποτελέσει την επόμενη κινητήρια δύναμη της Ελλάδας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τον κ. Ιωσηφίδη για τη στήριξη και τη βοήθεια που έχει προσφέρει έως τώρα στον προορισμό της Πελοποννήσου, ενώ τόνισε πως συγκριτικό πλεονέκτημα της Πελοποννήσου αποτελεί το γεγονός ότι είναι ένας παρθένος προορισμός, «όπου έχουμε πλέον τη γνώση και αποφύγουμε τα λάθη άλλων ανεπτυγμένων προορισμών. Επιδιώκουμε με στοχευμένες ενέργειες τον ποιοτικό τουρισμό αλλά και την ανάπτυξη και προσέλκυση ειδικών μορφών τουρισμού (hiking-biking), στηρίζοντας τις παραδοσιακές μας αγορές, προσεγγίζοντας παράλληλα και ειδικές αγορές, όπως NICHE MARKET».

Σημειώνεται ότι το ετήσιο συνέδριο του Abta αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, με αρκετούς προορισμούς διεθνώς να θέτουν υποψηφιότητα για τη φιλοξενία του. Πρόκειται για ένα συνέδριο όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 600 tour operators, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα όπως η Telegraph, Times κ.α.

Η Περιφέρεια εκφράζει την ικανοποίησής της για την επιλογή του τόπου φιλοξενίας του συνεδρίου του Abta, υπογραμμίζοντας ότι, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης, για τους προορισμούς μιας και το σύνολο των tour operators έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες της Πελοποννήσου.

Η απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου του Abta για το 2015 θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το φετινό συνέδριο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου