13.4.14

Αεροσυνοδοί με σούπερ μίνι βάζουν φωτιά στους αιθέρες

Όμορφες, καλλίγραμμες και με καυτά μίνι... εξηγούν τους κανόνες ασφαλείας και τις οδηγίες έκτακτης ανάγκης στους επιβάτες του αεροσκάφους.

Οι άνδρες επιβαίνοντες, ωστόσο, το πιθανότερο είναι ότι αν προκύψει κάποιο έκτακτο περιστατικό εν πτήσει, δε θα γνωρίζουν πως να αντιδράσουν καθώς, είχαν το μυαλό τους... αλλού όταν οι χαριτωμένες αεροσυνοδοί παρουσίαζαν τις εξόδους κινδύνου.

Αυτό, τουλάχιστον, συμβαίνει στα αεροσκάφη της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Skymark, στα οποία η γυναικεία στολή του ιπτάμενου προσωπικού είναι εξαιρετικά σέξι.

Μπορεί η στιλιστική παρέμβαση της διεύθυνσης να θεωρήθηκε επαναστατική, όμως, την ίδια γνώμη δε συμμερίζεται η ένωση ιπτάμενου προσωπικού της χώρας. 

Η εταιρία που πρόκειται να επεκτείνει τα δρομολόγιά της με τρεις νέους προορισμούς, δέχεται σφοδρή κριτική από το συνδικαλιστικό σώμα των ιπταμένων καθώς η στολή που έχει ορίσει για το προσωπικό της «όχι μόνο εμποδίζει την εργασία στην καμπίνα του αεροσκάφους, αλλά προκαλεί προβληματισμό γύρω από την πιθανότητα περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης».

Όπως αναφέρει η ασιατική ενημερωτική ιστοσελίδα, The Asahi Shimbun, η στολή σταματά περίπου 15 εκατοστά πάνω από το γόνατο, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά κοντή ώστε να αποκαλύπτει τους μηρούς των αεροσυνοδών όταν επιχειρούν να φτάσουν τα ντουλαπάκια του αεροσκάφους.

Η Ιαπωνική Ομοσπονδία Αεροσυνοδών ζήτησε, μάλιστα, από τα υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας να μεσολαβήσουν τονίζοντας πως η Skymark επιχειρεί να μετατρέψει σε «αντικείμενα» τις γυναίκες, ενώ παραμελεί την ασφάλεια των επιβατών. 

Παρόλα αυτά, αναλυτές που ειδικεύονται στις συνήθειες του καταναλωτικού κοινού διαφωνούν με την παραπάνω θέση και υποστηρίζουν ότι «η κοντή φούστα μπορεί να τραβάει την προσοχή, αλλά δεν ισοδυναμεί με σεξουαλική παρενόχληση κατ'ανάγκη».

Εντούτοις, δεν είναι λίγοι όσοι δεν βρίσκουν ελκυστικές τις εξαιρετικά κοντές στολές των αεροσυνοδών.

Παρά τις αντιδράσεις, όμως, εκπρόσωπος της εταιρίας υποστηρίζει ότι αυτή η νέα εμφάνιση αποκαλύπτει πόσο άνετη είναι η καμπίνα του αεροσκάφους, αλλά επισημαίνει ότι οι στολές θα φορεθούν μόνο από τις υπαλλήλους που τις εγκρίνουν. Βέβαια, όσες αρνηθούν τότε δε θα εργαστούν στις τρεις νέες γραμμές της Skymark...

Σε κάθε περίπτωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι πολλοί άνδρες θα είναι πρόθυμοι να επιβιβαστούν σε αεροσκάφη της εταιρίας, για να διαπιστώσουν αν τους ενοχλούν οι νέες στολές.

protothema.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου