14.4.14

Εκτός δήμου Ζαχάρως ο Πανταζής Χρονόπουλος

  Ο κ. Χρονόπουλος είχε καταδικαστεί επειδή ως δήμαρχος Ζαχάρως, αποφάσισε να εργαστούν παράνομα  στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών  συμβασιούχοι ενώ δε διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα σε αντίθεση με άλλους.

Ως αβάσιμη απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση του Πανταζή Χρονόπουλου ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου με την οποία διαπιστώθηκε η έκπτωση του από το αξίωμα του Δημάρχου Ζαχάρως.
Ο κ. Χρονόπουλος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Πατρών σε φυλάκιση 10 μηνών καθώς το 2003 ως δήμαρχος Ζαχάρως, αποφάσισε να εργαστούν παράνομα  στο Κέντρο Πληροφόρησης Πολιτών, από 15.5.2003 έως 15.11.2004 συμβασιούχοι με σύμβαση μισθώσεως έργου, κατά παράβαση της αρχής της νομιμότητας της διοικήσεως, ενώ δε διέθεταν τα απαιτούμενα προσόντα σε αντίθεση με άλλους.
Στη συνέχεια εξέδωσε χρηματικά εντάλματα ύψους 21.120 ευρώ για την καταβολή της αμοιβής των «παράνομων» προσληφθέντων.
Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε σε φυλάκιση 10 μηνών για παράβαση καθήκοντος. Κατά τις δημοτικές εκλογές  της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, επανεξελέγη και πάλι δήμαρχος Ζαχάρως με ποσοστό 52,62%, όμως τέθηκε σε αργία λόγω της καταδικαστικής απόφασης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου