15.4.14

" Μαγνήτης " η Καλαμάτα για το Πάσχα

Πλήθος επισκεπτών αναμένεται να κατακλύσει την Καλαμάτα και την περιοχή της για την περίοδο του Πάσχα, καθώς τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες δείχνουν εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις. Ιδιαίτερα αυξημένος αναμένεται ο αριθμός επισκεπτών από την Αθήνα και άλλα σημεία της ηπειρωτικής Ελλάδος, δεδομένης και της σημαντικά βελτιωμένης προσβασιμότητας μέσω του αυτοκινητοδρόμου.
Η Καλαμάτα, πλέον, αναδεικνύεται σε κέντρο της τουριστικής κίνησης. Και τούτο σε αντίθεση με το παρελθόν, όταν οι επισκέπτες που έρχονταν στην περιοχή μας, έφευγαν για να καταλύσουν σε άλλα σημεία και όχι στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Ο Δήμος Καλαμάτας καταβάλλει κάθε προσπάθεια να είναι η πόλη και οι τοπικές κοινότητες καθαρές και ευπρεπισμένες. Η προσπάθεια αυτή συμπληρώνει τη συνεχή προβολή της περιοχής μας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία ο Δήμος Καλαμάτας έχει παρουσία, με στόχο να αυξηθεί η επισκεψιμότητα.

 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ
Η κορύφωση του Θείου Δράματος κατά τη Μεγάλη Παρασκευή 18 Απριλίου εστιάζεται στον Επιτάφιο Θρήνο. Το βράδυ της ημέρας αυτής, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, θα τελεσθεί με κάθε επισημότητα η περιφορά του Επιταφίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού. Η έξοδος του Επιταφίου θα πραγματοποιηθεί στις 21.15.
Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου 19 Απριλίου θα τελεσθεί η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Ανάστασης του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Ανήμερα το Πάσχα, 20 Απριλίου και ώρα 10.15 το πρωί, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού του Πάσχα (Αγάπη) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό. Η πασχαλινή πομπή θα ξεκινήσει από το Επισκοπείο στις 10.00 το πρωί.

ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ
Στο Δήμο Καλαμάτας τηρούμε τις παραδόσεις και τα έθιμά μας. Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι σαϊτολόγοι ετοιμάζουν τις σαΐτες για το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, αλλά και για τον Επιτάφιο. Μεταξύ 6 το πρωί και 12 το μεσημέρι, στην οδό Σπάρτης 45 θα γίνουν τα γεμίσματα της σαΐτας.
Τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ, στις γειτονιές της Καλαμάτας καίνε τον Ιούδα και ρίχνουν σαΐτες: στη Ράχη, στον Αβραμόγιαννη στις 21.30 και την ίδια ώρα στην πλατεία Φυτειάς.

Ο ΣΑΪΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
Ανήμερα το Πάσχα, στις 20.00, στο βόρειο πάρκινγκ του Νέδοντα (πλησίον πλατείας Όθωνος και έναντι 5ου Δημοτικού Σχολείου "Μπενάκειου"), τα μπουλούκια των σαϊτολόγων θα κάνουν το σαϊτοπόλεμο.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 20.30, στην Τοπική Κοινότητα Αιθαίας (κεντρική πλατεία) θα πραγματοποιηθούν σαϊτοπόλεμος και κάψιμο του Ιούδα.
Τέλος, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου, την Τετάρτη 23 Απριλίου και ώρα 11.00, θα πραγματοποιηθούν οι ιπποδρομίες στο Πλατύ, ένα έθιμο με ρίζες βαθιές στην ιστορία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου