23.4.14

Εφορία: Κατάσχεση στο Νότη Σφακιανάκη

Κατάσχεση 26.000 ευρώ μετά το «δεν πληρώνω» του Νότη για τη βίλα  Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» δήλωνε δημόσια από το 2011 ο Νότης Σφακιανάκης αναφερόμενος στο «χαράτσι» της ΔΕΗ.
Και η επίμονη αυτή άρνησή του να πληρώσει τους φόρους που έχουν επιβαρύνει τα τελευταία χρόνια όλους τους Ελληνες πολίτες, για ιδεολογικούς λόγους και όχι γιατί δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, οδήγησαν σε δέσμευση των προσωπικών του λογαριασμών από την Εφορία.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της φορολογικής διοίκησης, τα χρέη του τραγουδιστή προς την Εφορία, που προέρχονται από τη μη πληρωμή του «χαρατσιού» της ΔΕΗ, του φόρου αλληλεγγύης και των έκτακτων εισφορών, όπως έχουν βεβαιωθεί από τη ΔΟΥ Ρόδου, ανέρχονται στο ποσό των 36.000 ευρώ.
Τις προηγούμενες ημέρες δεσμεύτηκε ένας τραπεζικός του λογαριασμός και κατασχέθηκαν 26.000 ευρώ, ενώ έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία κατάσχεσης των άλλων 10.000 ευρώ που υπολείπονται από λογαριασμούς που διαθέτει ο καλλιτέχνης. Πράγμα που σημαίνει ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο Νότης Σφακιανάκης, θέλει - δεν θέλει, θα αναγκαστεί να πληρώσει στην Εφορία το ακριβές ποσό που οφείλει.
Η πολυτελής βίλα του Νότη Σφακιανάκη στην περιοχή της Βάρκιζας
Η πολυτελής βίλα του Νότη Σφακιανάκη στην περιοχή της Βάρκιζας
Τα «πρόβατα»
Ο τραγουδιστής, ο οποίος αποκαλούσε περιπαικτικά «πρόβατα» τους συμπολίτες του που ήταν συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, είχε ζητήσει από το λογιστικό γραφείο της Κω με το οποίο συνεργάζεται να στείλει υπόμνημα προς την Εφορία με το οποίο να ενημερώνει πως ο ίδιος δεν προτίθεται να πληρώσει οποιονδήποτε έκτακτο φόρο.
Οι λογιστές κατέθεσαν αυτήν τη «δήλωση αντίθεσης», η οποία, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, δεν αποτελεί επίσημο νομικό έγγραφο και άρα δεν έχει καμία ισχύ. Παρ' όλ' αυτά, ο Νότης Σφακιανάκης, βλέποντας πως ο χρόνος περνά χωρίς να έχει δεχτεί καμία ενόχληση, πίστεψε πως η «επανάστασή» του έπιασε τόπο και πως, αυτός τουλάχιστον, θα γλιτώσει τα χρωστούμενα.
Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν διαφορετικά, καθώς, όταν πριν από λίγες ημέρες η σύζυγός του πήγε στην τράπεζα για να κάνει μία συναλλαγή, ενημερώθηκε πως ο συγκεκριμένος λογαριασμός είναι δεσμευμένος εξαιτίας οφειλών στην Εφορία. Τότε προφανώς συνειδητοποίησε ο Νότης Σφακιανάκης πως δεν αποτελεί πολίτη... ειδικής μεταχείρισης.
Από εκείνη τη στιγμή ο ίδιος φέρεται να είναι έξαλλος και να θεωρεί πως έχει στοχοποιηθεί από το σύστημα το οποίο ...πολεμά με συνεχείς εμπρηστικές δημόσιες δηλώσεις του.
Ο κόσμος
Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον τελευταίο καιρό ο Νότης Σφακιανάκης έχει στοχοποιηθεί μάλλον περισσότερο από τον απλό κόσμο, που παρά το γεγονός ότι για χρόνια τον θαύμαζε ως τραγουδιστή και τον στήριζε, έχει ενοχληθεί έντονα τόσο από τις δηλώσεις όσο και από τις πράξεις του. Και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα από το γεγονός ότι το νυχτερινό κέντρο στο οποίο τραγουδούσε τον χειμώνα έκλεισε άρον άρον.
Τόσο οι δηλώσεις που έκανε πριν από λίγους μήνες υπέρ της Χρυσής Αυγής, τις οποίες μάλιστα δεν δίστασε να επαναλάβει και πριν από λίγες ημέρες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δηλώντας χαρακτηριστικά πως «η Χρυσή Αυγή είναι αγγελούδια μπροστά στους φασίστες που μας κυβερνούν», όσο και η προσπάθειά του να αποφύγει, χρησιμοποιώντας τον γνωστό του τσαμπουκά, τις φορολογικές επιβαρύνσεις που υφίστανται όλοι οι Ελληνες πολίτες, έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις εναντίον του.
Και αυτό είναι ένα γεγονός που ο ίδιος θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ' όψιν του, καθώς ένας καλλιτέχνης χωρίς κοινό δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Η σύγχρονη αρχιτεκτονική συνάντησε την... αρχαιολατρία
Ενα μεγάλο ποσό από το συνολικό χρέος του τραγουδιστή στην Εφορία προέρχεται από απλήρωτο «χαράτσι» της ΔΕΗ για τη βίλα όπου διαμένει, μαζί με την οικογένειά του, στην περιοχή της Βάρκιζας. Πρόκειται για μια πολυτελή κατοικία η οποία έχει φτιαχτεί και διακοσμηθεί, εσωτερικά και εξωτερικά, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα γούστα του Νότη Σφακιανάκη. Προσπάθησε δηλαδή να συνδυάσει τη σύγχρονη αρχιτεκτονική με την αρχαιολατρία του, την οποία διατυμπανίζει συχνά-πυκνά, στον χώρο όπου μένει, μέσα από ένα μίνιμαλ κτίριο το οποίο κοσμείται από κόκκινους κίονες και άλλα στοιχεία που παραπέμπουν στον μινωικό πολιτισμό αλλά και την ελληνική σημαία να κυματίζει μόνιμα σε εμφανές σημείο της εισόδου.
ethnos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου