14.4.14

Ιδρυτική διακήρυξη για τη «Δημοκρατική Συνεργασία Πελοποννήσου» του Μπ. Βακαλόπουλου

Σήμερα 14 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, έγινε η ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Πελοποννήσου», όπου ανακοινώθηκαν ορισμένα απ’ τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τον σχηματισμό.  Ο εν λόγω σχηματισμός, αφορά ένα ευρύ ψηφοδέλτιο πέρα από κομματικές «επιταγές», ανθρώπων που προέρχονται κυρίως απ’ τον χώρο της κεντροαριστεράς
και προτίθενται να «προφυλάξουν» τη Χώρα, εντός πάντα των πλαισίων της ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έτσι λοιπόν στη συγκεκριμένη πολιτική κίνηση για την Περιφέρεια της Πελοποννήσου, ο Δημήτρης Μπερτζελέτος, ο Δημήτρης Κουμουτσίδης και ο Κώστας Σκούρτης, είναι αυτοί που έχουν αναδείξει μέχρι στιγμή της υποψηφιότητά τους ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ενώ εντός της εβδομάδας, θα ανακηρυχθούν και οι υποψηφιότητες για τους νομούς Μεσσηνίας και Άργους.
Την εισήγηση έκανε ο κ Μπάμπης Βακαλόπουλος, μιλώντας για την Πελοπόννησο, η οποία χρειάζεται στήριξη, προκειμένου να υλοποιήσει και να επιλύσει μείζονα ζητήματα, όπως εκείνα της λήψης αποφάσεων, της προτεραιότητας σε πολιτιστικό επίπεδο, την προώθηση πολιτικών αντιμετώπισης της αδιαφάνειας, της εξοικονόμησης νερού, της λειτουργίας του σιδηρόδρομου αλλά και της τουριστικής πολιτικής, η οποία πρέπει να αναδειχθεί μέσα από βιώσιμες τουριστικές μονάδες.
Ο Δημήτρης Μπερτζελέτος, τόνισε ότι αυτός ο συνδυασμός που είναι καθαρά συνδυασμός συνεργασίας, δε θα εκφραστεί μ’ εύκολες απαντήσεις σε διλήμματα, αλλά θα ανταπαντήσει με τη συνεργασία των ανθρώπων που σκέφτονται ανθρώπους όπως είπε. Κυρίως τέσσερα πράγματα έχουν προτεραιότητα, η διαχείριση του προϋπολογισμού, η νομιμότητα και η διαφάνεια σε αναθέσεις και μελέτες και όχι έτσι όπως σήμερα έχουμε συνηθίσει μέσω της «Διαύγειας», η κοινωνική αλληλεγγύη και η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων.
Ο κος Κουμουτσίδης, τόνισε ότι η συνεργασία είναι η σημαντικότερη και αυτή που προέχει αυτήν τη στιγμή και πρέπει να ενισχυθεί μέσα από κινήματα και ενημέρωση, ενώ δήλωσε ότι η Πελοπόννησος πρέπει να γίνει οντότητα και να ξεφύγει από τον διαχωρισμό.
Το παρών έδωσε και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος τόνισε ότι είναι το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα και ότι πρέπει να δοθεί μάχη για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, καθώς δηλώνουν αντίθετοι στις πολιτικές λιτότητας και της Μέρκελ. Δήλωσε ότι αν η Ευρώπη είναι με δεξιές πολιτικές και πρέπει να φύγει απ’ αυτή, πρέπει και η ΔΗΜΑΡ να φύγει απ’ την Ελλάδα, η οποία ακολουθεί ίδιες τακτικές. Εστίασε στο ότι πρέπει να αποφευχθεί ο δικομματισμός στους Δήμους και στην Περιφέρεια και έκλεισε λέγοντας να μην ψηφίσει ο λαός αυτή τη φορά διάφορους «ψεκασμένους παράφρονες», βασίζοντας την ψήφο του στην οργή και την αγανάκτηση.
Ο κος Ανδρέας Παπαδόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι πρέπει να στηριχτεί το ψηφοδέλτιο, ένα ψηφοδέλτιο το οποίο δεν έχει αμιγώς κομματικά χαρακτηριστικά και το οποίο προωθεί αυτοδιοικητικές θέσεις και όχι κομματικές. Την ίδια ώρα στην Ευρωβουλή, πρέπει να είναι παρούσα η ΔΗΜΑΡ, το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα της Βουλής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο ίδιος.
 arcadiaportal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου